KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003"

Transkript

1 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Vallentuna den 1 oktober 2003 Elisabeth Rydström Ordförande Anna Liss-Daniels Sekreterare Telefon: anna.lissdaniels@vallentuna.se Justerande:... 1 (15)

2 Innehållsförteckning: Sid Justerande:...1 Utbildning...3 Information från intagningsdelegationen...4 Rapport från yrkesråden...5 Komrevs granskning av interkommunala ersättningar inom gymansieverksamheten och ersättning till friskolor...6 Verksamhetsplan Månadsvis uppföljning augusti, MU8...9 Samarbetsavtal mellan Danderyd, Täby och Vallentuna kommun för gemensam administration av vuxenutbildning Nosvux-kunskapscenter...10 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträdestider Anmälningar...13 Ev övriga ärenden (15)

3 Utbildning Ärendet Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslöt den 10 juni 2003 att höstens nämndsammanträde inleds med ca 30 minuters utbildning om nämndens verksamhetsområden.. Samliga ledamöter och ersättare har tillsammans med kallelsen fått en skrift Gymnasieskola för politiker som vi kommer att gå igenom den 7 oktober. 3 (15)

4 Information från intagningsdelegationen 4 (15)

5 Rapport från yrkesråden 5 (15)

6 Komrevs granskning av interkommunala ersättningar inom gymansieverksamheten och ersättning till friskolor AU 43 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden överlämnar utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens yttrande till revisorerna. Ärendet Komrev har på uppdrag av kommunens revisorer granskat interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor inom utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Revisorerna har överlämnat rapporten för yttrande och åtgärder. Sammanfattning av Komrevs rapport och förbättringsförslag Komrev bedömer att planering, budgetering och prognostisering av interkommunala ersättningar och ersättningar till friskolor inom gymnasieskolan i huvudsak sker på ett ändamålsenligt sätt och att tillförlitligheten i huvudsak är tillräcklig. Vi gör dock bedömningen att det finns förbättringsmöjligheter. Vi rekommenderar förvaltningen att se över strukturen i den verksamhetsmässiga och ekonomiska uppföljningen i syfte att få bättre underlag för analys och beslut. Nämnden har ( ) fastställt en prislista för interkommunala ersättningar och ersättning till friskolor Kommunens tillämpar, i enlighet med Skollagen, samma grunder vid beräkning av prislistan som vid den egna resursfördelningen till gymnasieprogrammen. Däremot saknas ett tydligt resursfördelningssystem. Vi rekommenderar nämnden att fastställa ett tydligt resursfördelningssystem för gymnasieverksamheten, liknande skolpeng, som kopplas till dokumenterade regler/riktlinjer för beräkning av interkommunala ersättningar och ersättningar till friskolor. Av kalkylmodellen ska framgå hur olika programkostnader är beräknade, Det finns inget formellt krav på att kalkylmodell ska fastställas. Vår bedömning är däremot att en fastställd kalkylmodell tydliggör på vilka grund peng/pris tas fram och även underlättar själva framtagandet av peng/pris. Vår bedömning är att den interna kontrollen avseende fakturering i huvudsak fungerar tillfredsställande. Bedömningen bygger på genomförd verifiering. Vi rekommenderar dock förvaltningen att undersöka möjligheterna att i verksamhetssystemet göra en koppling till den fastställda prislistan och programkod som registreras i Extens i syfte att säkerställa att rätt pris faktureras. 6 (15)

7 Det är ett fåtal person vid förvaltningen som handlägger interkommunala ersättningar och ersättning till friskolor, vilket gör att rutinen är sårbar. Vi rekommenderar därför nämnden att ta fram dokumenterade regler/riktlinjer för handläggning av interkommunala ersättningar och ersättning till friskolor. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens yttrande Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen avser att under hösten presentera ett förslag till regler/riktlinjer för handläggning av interkommunala ersättningar. När förvaltningen bildades 1998 fanns det inga rutiner för uppföljning och analyser. Inte heller fanns det någon modell för beräkning av programkostnader/elevkostnad. Olika metoder har prövats och förbättrats sedan dess och förvaltningen delar Komvrevs uppfattning att det nu vore lämpligt att dokumentera nuvarande rutiner. Beträffande kopplingen till elevregistersystemet Extens så finns det idag inga program utvecklade för att kunna använda det i administrationen av interkommunala ersättningar för gymnasieelever. Förvaltningen har varit i kontakt med den konsult som har utvecklat barnoch ungdomsförvaltningens program för bl a beräkning av skolpeng, men något sådant administrativ program, som vi skulle behöva, finns inte idag kopplat till Exstens. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har, till skillnad från barn- och ungdomsförvaltningen, för närvarande inga resurser att satsa på utveckling av ett sådant program. Så vi är hänvisade till att någon annan kommun driver en sådan utveckling i samarbete med IST. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden överlämnar utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens yttrande till revisorerna. Handlingar i ärendet 1. Komrevs revisionsrapport 7 (15)

8 Verksamhetsplan AU 44 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner verksamhetsplanen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Ärendet Förutsättningarna för nämnders och förvaltningars planeringsarbete har fastställts av kommunfullmäktige i form av Kommunplan Bostadsbyggnadsprognos 03A för perioden samt befolkningsprognos 03A ska ligga som underlag för den fortsatta planeringen. Kommunfullmäktiges beslut innebär att definitiva rambelopp för driftoch investeringsbudget har fastställts för år För år har kommunfullmäktige fastställt rambelopp för drift- och investeringsplan. Förvaltningschefernas ledningsgrupp har utarbetat en gemensam struktur för nämndernas verksamhetsplaner med gemensamma mål och åtaganden. Förvaltningarnas förslag ska tillsammans med detaljbudget vara kommunstaben tillhanda senast 10 oktober Därefter skall planerna samordnas och stämmas av ledningsgruppen för att antas av respektive nämnd i november. Nämndernas verksamhetsplaner med detaljbudget för 2004 ska lämnas till kommunstaben senast 26 november. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har i samråd med respektive verksamhetsansvariga upprättat ett förslag till verksamhetsplan daterad Förvaltningen har också tagit fram förslag till sju åtaganden att prioritera under 2004 och som särskilt följs upp i VASARU-rapporterna. Dessa förslag är markerade i verksamhetsplanen. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner verksamhetsplanen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet Kommunplan för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. 8 (15)

9 Månadsvis uppföljning augusti, MU8 AU 45 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Ärendet Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har upprättat en ekonomisk uppföljning t o m augusti med en prognos för 2003.samt en rapport, MU (månadsuppföljning) till kommunstyrelsen. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen prognostiserar ett ökat underskott på interkommunala ersättningar. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner uppföljningen och överlämnar den till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet 1. Ekonomisk uppföljning per Månadsuppföljning till kommunstyrelsen. 9 (15)

10 Samarbetsavtal mellan Danderyd, Täby och Vallentuna kommun för gemensam administration av vuxenutbildning Nosvux-kunskapscenter AU 46 Dnr Arbetsutskottets förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner avtalet under förutsättning att Danderyd godkänner avtalet. Ärendet Avtalsparter är nämnder med ansvar för vuxenutbildningen i Danderyd, Täby och Vallentuna kommun. Kunskapscenters ansvarsområden kommer att vara: Myndighetsutövning gentemot externa anordnare av vuxenutbildning. Bl.a. upphandling och interkommunala ärenden Upprätta slutbetyg Vara Intagningskansli för samverkansområdet vad gäller grundläggande vux, gymnasial vux och sfi. Sköta kontinuerlig intagning av vuxenstuderande enligt gällande prioriteringsordning. Kundvalet styr var den studerande blir placerad. Samordna samverkansområdets kursutbud i nära samverkan med kommunernas egenproduktion. Optimera utbildningsorganisationen i samverkansområdet med hjälp av en vuxpeng som årligen fastställs av förvaltningschefsgruppen efter förslag från beställarrektorn för kunskapscenter. 50% av vuxpengen utbetalas två veckor efter kursstart om den studerande finns kvar i studier, och resterande 50% utbetalas när betyg utfärdats. Utveckla och genomföra kvalitetsuppföljningar. Tillhandahålla webbaserade nivåbedömningstester. Studie- och yrkesvägledning, upprättande av individuella studieplaner. Validering av betyg och yrkeskunskaper i nära samverkan med pedagogerna på vuxenutbildningsenheterna. Samarbeta med arbetsförmedling, försäkringskassa, näringsliv gymnasier, universitet och högskolor. Lämna underlag för rekvisition av statsbidrag till respektive kommun. Täby kommun kommer att vara huvudman för rektor samt lokaler, datasystem och ekonomiadministration, såsom fakturering och ekonomisk redovisning. Täby kommun bemannar kunskapscentret med 10 (15)

11 en beställarrektor och 2,75 tjänster för vägledning, skolledning och administration. Danderyd och Vallentuna bemannar centret med vardera 0,75 % tjänst för administration, vägledning, skolledning. Respektive kommun kvarstår som huvudman. Rektor har arbetsledaransvar för all personal på kunskapscentret. Avtalet kommer att gälla från och med 1 januari 2004 och förnyas årligen om ej uppsägning sker senast 30 juni. Avtalet antogs den 3 september av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Täby. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner avtalet under förutsättning att Danderyd godkänner avtalet. Handlingar i ärendet 1. Förslag till samarbetsavtal. 11 (15)

12 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträdestider 2004 AU 47 Dnr Arbetsutskottet tisdagar kl Lokal: Kragstarummet Arbetsutskottets förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden fastställer nedanstående sammanträdestider för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tisdagar kl Lokal: Bällstarummet Utskick Sammanträde Utskick Sammanträde Aktivitet Till KSAU 7 januari 13 januari 14 januari 20 januari Detaljbudget februari 24 februari 25 februari 2 mars Verksamhetsberättelse mars 30 mars 31 mars 6 april PLU april 4 maj 5 maj 11 maj BUF 1 2 juni 8 juni 9 juni 15 juni Sommarlov 18 augusti 24 augusti 25 augusti 31 augusti Delårsbokslut BUF 2 22 september 28 september 29 september 5 oktober VP oktober 2 november 3 november 9 november OBS! Heldag 1 december 7 december 8 december 14 december BUF 3, kvalitetsuppföljning gymnasiet Jullov Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden fastställer ovanstående sammanträdestider för (15)

13 Anmälningar AU 48 Meddelas och läggs till handlingarna: 1. Inkomna och upprättade skrivelser Utdrag ur diariet enligt bilaga. 2. Cirkulär m m 3. Delegationsbeslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande har tecknat samarbetsavtal med Human Bridge för insamling, rekonditionering och återvinning av i huvudsak textilier (Vallentuna Teamwork). Rektor för gymnasiet, avstängning av elev en vecka. 4. Protokoll Från kommunfullmäktige Från yrkesrådet för byggprogrammet Övriga skrivelser Från skolverket, beslut om återkallande av ansökan från Kenneth Lundgren om rätt till bidrag och statlig tillsyn till en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun. Från Myndigheten för skolutveckling, Ansökan om statligt stöd för utbildning av vuxna år Från KSL, information om gemensam databas för intagning till gymnasieskolan. Från Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet, inbjudan till konferens Lusten att arbeta i skolan den 25 november. Från Svenska Kommunförbundet, Aktuellt om skola och barnomsorg augusti Från Skolverket, Kommunblad med jämförelsetal för huvudmän. Från Skolverket, Nyhetsbrev september (15)

14 Ev övriga ärenden 14 (15)

15 15 (15)

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor. Granskning av. Vallentuna kommun.

REVISIONSRAPPORT. Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor. Granskning av. Vallentuna kommun. REVISIONSRAPPORT Granskning av Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor Vallentuna kommun Augusti 2003 Carin Markström (1) Innehållsförteckning 1. Sammanfattande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-10-27 1(17) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Team-Works lokaler,

Läs mer

Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55

Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55 Utbildnings- och arbetsmarknads 8 april 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Utbildningsnämnden 2005-09-01 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl Utbildnings- och arbetsmarknads 2 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl 19.00-19.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (16) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-02-24 20 Gymnasieutbildning utomlands (UN 2016.007) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl Utbildningsnämnden 20 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2014-2016

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2014-2016 2014 Utbildningsnämnden Verksamhetsplan 2014-2016 Innehållsförteckning Nämndens verksamhetsplan... 3 Nämndens uppgift... 4 Förutsättningar... 5 Kommunens mål under treårsperioden... 6 Kund/invånare...

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2013-03-15 Botkyrka kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 28 augusti 2015 Plats och tid A 391, kl 09:00 Förmöten Majoriteten i E454 klockan 08:00 Oppositionen i egna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-03-30 30 Reviderad plan för utbildning på introduktionsprogram (UN 2015.101) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann Utbildningsnämnden 2007-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl. 18.00 Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003 Utbildnings- och arbetsmarknads 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19.00 Utbildnings- och arbetsmarknadschef

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS SA~ANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19:00-20.10 1 Beslutande Bo Selander (M) Gun Johansson (M), tjänstgörande ersättare Christina Ebenfors (M) Eva-Lena Rasmusson

Läs mer

Beredskap för förändrade förutsättningar i gymnasieverksamheten. Botkyrka kommun

Beredskap för förändrade förutsättningar i gymnasieverksamheten. Botkyrka kommun Revisionsrapport Beredskap för förändrade förutsättningar i gymnasieverksamheten Botkyrka kommun Henrik Fagerlind Sofia Regnell Marta Rivelis Innehåll 1. Sammanfattande bedömning och rekommendationer...

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Revisionsrapport Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Katrineholms kommun April 2010 Marie Lindblad 2010-05-06 Marie Lindblad Kerstin Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Bakgrund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 16-30 Plats och tid Sammanträdesrum Höken, Eriksövägen 27, kl. 18.30 21.02 Beslutande Ersättare Michael Baumgarten (FP) ordf. Peter Lindqvist (M) Svante Nordell (M) Susanne König (M) Adrian Brunkhorst

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (19) Plats och tid Kunskapens hus 10 december 2015 kl. 13.30 17.20 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl S Christina Norman tjänstgör för Elise Benjaminsson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008 Innehållsförteckning * Delårsrapport per juni 2008, 41... 2 * Ekonomisk rapport per augusti 2008, 42... 3 * Konsekvensanalys Dvärsätts skola 43... 4 * Detaljplan

Läs mer

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2015-2017

Utbildningsnämnden. Verksamhetsplan 2015-2017 2015 Utbildningsnämnden Verksamhetsplan 2015-2017 Nämndens verksamhetsplan Denna verksamhetsplan bygger på den av kommunfullmäktige beslutade kommunplanen för 2015-2017. Inledning Kommunplanen är antagen

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Borgerliggrupp träffas kl 18:00 Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00 Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

1 Godkännande av dagordning BUN 16/66. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Godkännande av dagordning BUN 16/66. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-05-18 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 maj 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-03-23 2005-03-23 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Stora konferensrummet, Knut Hahnsskolan, Ronneby kl 13.15 16.35 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Johnny Adolfsson

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef Socialnämnden 4 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 4 mars 2003 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden

SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden SJÖBO KOMMUN Vård- och omsorgsnämnden KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Tid och plats: tisdagen den 28 april 2015 kl. 18:30 Sessionsalen Berit Lundström Ordförande Sekreterare Ärenden Enligt bifogad ärendeförteckning

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-04-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov.

Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov. 2002-02-19 UTBILDNINGS- OCH ARBETS- MARKNADSFÖRVALTNINGEN TUNA TORG 1 186 86 VALLENTUNA TELEFON VX 08-587 850 00 FAX 08-587 855 21 kommun@vallentuna.se Kommunstyrelsen Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov.

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2012-10-18 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 24 oktober 2012 kl 16.00 i Öckerösalen - gemensamt möte med socialnämnden

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Beslut Gävle kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Gävle kommun Beslut 2 (8) Tillsyn i Gävle kommun har genomfört tillsyn av Gävle kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015

Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng för språkintroduktion 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-03-05 DNR KS 2015.133 ANDREAS FORSLUND SID 1/2 KOMMUNCONTROLLER ANDREAS.FORSLUND@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Gymnasieskolpeng

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, T f gymnasiechef Kristina Magnusson, personalchef 8 Krister Åkärbjär, rektor 8 Ulla Jons, sekreterare

Margareta Ydringer Eriksson, T f gymnasiechef Kristina Magnusson, personalchef 8 Krister Åkärbjär, rektor 8 Ulla Jons, sekreterare SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1-14 2013-02-06 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S),

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden 26 oktober 2004

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden 26 oktober 2004 Utbildningsnämnden 26 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 oktober 2004 kl 19.00-20.00 Elisabeth Rydström (c), ordförande Lennart

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

6. Dokumenthanteringsplan för UK-nämnden. BILAGA. 9. Rapporter/information Margareta Tamm-P. 13. Informationer och övriga ärenden

6. Dokumenthanteringsplan för UK-nämnden. BILAGA. 9. Rapporter/information Margareta Tamm-P. 13. Informationer och övriga ärenden NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö, rum 11 Tid: Måndag 26 april 2010 kl. 09:00 1. Val av justerare 2.

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 09:00-10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan

Läs mer

1. Intern kontroll uppföljning 2012

1. Intern kontroll uppföljning 2012 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-12-03 DNR UN 2012.001 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 TF EKONOMIADMINISTRATIV CHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Intern

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2014:7582 Alingsås kommun utbildningsnamnden@alingsas.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Alingsås kommun 2(10) Tillsyn av vuxenutbildningen i Alingsås kommun har genomfört tillsyn av

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

samhällsbyggnadsförvaltningen

samhällsbyggnadsförvaltningen KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN TORSDAGEN DEN 18 NOV EMBER 2010 Tid och plats Kl. 19.00 i Angarnsrummet, samhällsbyggnadsförvaltningen Kallade tjänstemän Utbildningschef Roland Beijer, Ekonomiadministrativ

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx 1. Sammanfattning:... 2 2. Regler kring delegering... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Ej delegeringsbara ärenden... 3 2.3 Delegering i brådskande

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Granskning av budgetuppföljning, prognos utfall

Granskning av budgetuppföljning, prognos utfall Revisionsrapport* Granskning av budgetuppföljning, prognos utfall Täby kommun September 2007 Peter Sundström *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...4 3 Granskning av

Läs mer

1. Revidering rutinförteckning, Intern kontroll

1. Revidering rutinförteckning, Intern kontroll VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-09-19 DNR BUN 2012.249 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 TF EKONOMIADMINISTRATIV CHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE BARN-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

Auktorisation inom vuxenutbildning

Auktorisation inom vuxenutbildning 2014-11-27 Handläggare Annica Lempke Kansli- och utvecklingsavdelningen 14FNU/0143 Finansieringsnämnden för utbildning Auktorisation inom vuxenutbildning Förslag till beslut Förvaltningen ges i uppdrag

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2009-08-18 Socialnämnden 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 18 augusti 2009 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gymnasieexamen. För högskoleförberedande examen krävs 2500 poäng 2250 godkända poäng godkänt i sv/sva 3, en 2 och ma 1 godkänt gymnasiearbete

Gymnasieexamen. För högskoleförberedande examen krävs 2500 poäng 2250 godkända poäng godkänt i sv/sva 3, en 2 och ma 1 godkänt gymnasiearbete GY 2011 Betyg mm Ny betygsskala Kursbetyg Betygsskala A F fr o m ht 2011 Enligt betygspropositionen en ny betygsskala, (prop. 2008/09:66) Skolverket ska utfärda nationella kunskapskrav för betygsstegen

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Björn Vallin (FP) Carina

Läs mer

1 Avtalsparter Avtalsparter är respektive för verksamhetsområdet ansvarig nämnd i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåkers kommuner.

1 Avtalsparter Avtalsparter är respektive för verksamhetsområdet ansvarig nämnd i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåkers kommuner. Samverkansavtal mellan Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåkers kommuner för gemensam administration av vuxenutbildning Kunskapscentrum Nordost, KCNO Ingress Avtalet avser gemensam administration

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lund Öster

Barn- och skolnämnd Lund Öster Barn- och skolnämnd Lund Öster Protokoll 1 (15) Diarienummer BSÖ 2016/0002 Barn- och skolnämnd Lund Öster Plats och tid Byskolans matsal, Södra Sandby, klockan 18.30 20.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M)

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-04-19 Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Sammanträde 2016-04-26 klockan 17:00 /Yrkeshögskolan/ Ärende Tid Diarienr Förslag 1. Val av justerare Helen Billström

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 13.30-17.15 Beslutande Elena Fridfelt, ordförande (C) Klas Nordh (FP) 118-124

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar KALLELSE Datum Sida 2016-03-14 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Thomas Werthén Förhandling enligt

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 27 februari 2007 kl 09.30 14.30, Hotell Dalia, Bengtsfors.

Tid och plats Tisdagen den 27 februari 2007 kl 09.30 14.30, Hotell Dalia, Bengtsfors. STYRELSEN 2007-02-27 1 (10) Tid och plats Tisdagen den 27 februari 2007 kl 09.30 14.30, Hotell Dalia, Bengtsfors. Beslutande Anders Johansson, Uddevalla ordförande 1-8 Bengt Mattsson, Tanum ordförande

Läs mer

Gymnasienämnden 2012-08-20

Gymnasienämnden 2012-08-20 Sammanträdesdatum Sida 1-17 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.40 Beslutande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 oktober 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-11-23

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-11-23 Socialnämnden 2010-11-23 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 november 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (11) Vuxenutbildningen Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Vuxenutbildningen Läsår: 2014/2015 2 (11) Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Slutrapport internkontrollplan 2015

Slutrapport internkontrollplan 2015 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs 2016-01-08 1 (9) Socialförvaltningen Kvalitet och utveckling ÖFNES/2015:15 Elin Lindh /070-086 21 44/ Slutrapport internkontrollplan 2015 Överförmyndarnämnden

Läs mer