Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunkontoret, , kl Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Tim Karlsson (s) Malin Källen (s) Kenneth Bergslätt (m) Tommy Olsson (kd) Övriga närvarande Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 Justerande Britta Carlén och Kerstin Johansson Plats och tid Kommunkontoret den 21 mars 2012 kl för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Karin Strutz Britta Carlén Kerstin Johansson ANSLAGSBEVIS Fokusnämndens prot är justerat Tillkännages genom anslag. Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift

2 13 Val av ledamöter i FOKUS-nämndens arbetsutskott, Dnr Roger Johansson (s) har inkommit med avsägelse av sitt uppdrag som ledamot och vice ordförande i FOKUS-nämnden. Kommunfullmäktige har 9, , beslutat godkänna avsägelsen samt utsett Tim Karlsson (s) till ny ledamot och vice ordförande i FOKUS-nämnden efter Roger Johansson. Som ersättare i FOKUS-nämndens arbetsutskott har Therese Olsson (s) fungerat. Therese Olsson har inkommit med avsägelse av sitt uppdrag som ledamot i FOKUSnämnden. Utse Tim Karlsson som ledamot i FOKUS-nämndens arbetsutskott. Utse Malin Källén som ersättare i FOKUS-nämndens arbetsutskott. FOKUS-nämndens arbetsutskott består av följande ledamöter: Ordinarie Britta Carlén (c) ordförande Tim Karlsson (s) vice ordförande Kenneth Bergslätt (m) Ersättare Kerstin Johansson (c) Malin Källén (s) Jan-Stefan Karlsson (kd) Kommunstyrelsen Tim Karlsson Malin Källén Personalkontoret 2(14)

3 14 Tillsyn av bostad med särskild service för barn och ungdomar enligt LSS, Gymnasiesärskolan Utsikten, Dnr Socialstyrelsen har tidigare genomfört inspektioner vid Utsiktens elevboende. I beslut begärde Socialstyrelsen nämndens redovisning av vidtagna åtgärder. Socialstyrelsen har beslutat i ärendet. Socialstyrelsen konstaterar att nämnden har redovisat att ett flertal åtgärder har vidtagits för att säkerställer att ungdomarna vid gymnasiesärskolans elevhemsboende som har beslut om bostad med särskild service enligt 9 p.8 LSS får sin insats med den kvalitet som stadgas i LSS. Det är angeläget att nämnden fortsätter arbetet med att tillskapa tillräckliga gemensamhetsutrymmen i de boenden som saknar detta. Socialstyrelsen kommer i sin löpande tillsyn att följa upp bristerna, med två tillsynsbesök per år. Nämnden har redovisat vilka åtgärder som har och kommer att vidtagas för att möta Socialstyrelsens synpunkter från tillsynet. Boendechefen Anna Andersson redovisar den skriftliga åtgärdsplan som FOKUSnämnden har önskat ta del utav. Beslutsunderlag: Socialstyrelsens beslut Boendechef Anna Andersson, Åtgärdsdokument FOKUS-nämnden har tagit emot informationen och tackar boendechef Anna Andersson för de skriftliga åtgärdsdokumenten. Boendechef Anna Andersson 3(14)

4 15 Internbudget 2012, Dnr Vid en första genomgång av Hagaskolans budget för 2012 föreslås några mindre justeringar av internbudgeten. Hagaskolan kommer under våren att ha ca 1,15 tjänst som ska finansieras av externa medel, varför en reviderad internbudget måste göras. Revideringen består av högre personalbudget motsvarande 1,5 tjänst samt ökad intäktsbudget med motsvarande belopp. Revideringen motsvarar kronor. Under våren ska även en kostnad på kronor, flyttas från kostnaden för lön grundsärskoleelever Hagaskolan till kostnad interkommunala ersättningar grundsärskola. FOKUS-nämnden beslutar godkänna revidering av internbudget våren 2012 för Hagaskolan. Rektor Hagaskolan Förvaltningsekonom 4(14)

5 16 Budget 2013, Dnr Kommunstyrelsen har tagit fram tidsplan för arbetet med budget FOKUSkansliet har för FOKUS-nämnden sammanställd en för nämnden detaljerad tidplan. Av tidplanen framgår att verksamheternas budgetarbete ska vara klart senast 20 juni Beslut om budget 2013 tas i FOKUS-nämnden FOKUS-nämnden beslutar godkänna tidsplan för budgetarbetet Förvaltningschef Verksamhetsansvariga Förvaltningsekonom 5(14)

6 17 Ansökan om riksrekryterande utbildning i gymnasieskolan, Dnr Utbildningens syfte är att ge eleven receptiv kompetens, det vill säga förmågan att förstå de skandinaviska grannspråken i tal och skrift, samt ett verktyg att själv medverka och agera för internationella lösningar till gränsöverskridande frågeställningar. Den skandinaviska språkgemenskapen, skapar rörlighet på en utvidgad arbetsmarknad och underlättar för regionalt samarbete. Samtidigt visar forskning från Lunds Universitet hur skandinaviska ungdomars grannspråkskompetens sjunker i alarmerande takt. Globaliseringens utmaningar ökar Sveriges behov av regional samverkan. Det Nordiska samarbetet "bygger på gemensamma värderingar och en vilja att uppnå resultat som bidrar till en dynamisk utveckling och ökar Nordens kompetens och konkurrenskraft"(norden.org). Fördelarna med det inre samarbetet, återspeglas i de många avtal som säkerställer fri rörlighet på den nordiska utbildningsoch arbetsmarknaden. Med utgångspunkt i överenskommelserna i "Nordiskt skolavtal" och "Nordisk utbildningsgemenskap på gymnasienivå" vill Dals-Eds Gymnasium skapa ett samhällsprogram med skandinavisk profil och jämlik intagning av skandinaviska elever. Vår pedagogiska profil är ett utvecklat platsrelaterat lärande. Nordiska skolavtalet innebär "riksrekrytering" i grannländerna, men programmet behöver riksrekrytering för att ge svenska elever samma tillgång. Det är av nationellt intresse att ge svenska ungdomar ökad tillgång till Norden och kompetens att själva utveckla Sveriges internationella relationer, samt att ge ett progressivt bidrag till nordiskt samarbete. Beslutsunderlag: Ansökningsunderlag Godkänner ansökan och anser att det är ett bra koncept. Förvaltningschef Rektor Utsiktens gymnasieskola 6(14)

7 18 Avtal angående bollhall mm 2012, Dnr Förslag till avtal föreligger mellan Dals-Eds kommun; FOKUS-nämnden och Eds idrottsallians. Avtalet gäller från och med till och med Föreningen skall erlägga en hyra med kr för år Hyran betalas halvårsvis med förfallodatum 15/3 (2:a halvåret föregående år) och15/9 (1:a halvåret innevarande år). Ärendet diskuteras. Godkänna avtal för bollhallen m.m Fritid- och kulturchef 7(14)

8 19 Redovisning elevers resultat läsåret årskurs 8 och 9, Dnr Redovisning och information av resultat och betyg för elever i år 8 och 9 vid terminsslut hösten 2011 lämnas. Resultaten för eleverna i år 8 redovisas enligt den nya betygsskalan. Det genomsnittliga meritvärdet för årskursen ligger på ca 177 poäng vilket är relativt bra vid det första betygstillfälle, då tidigare årskurser haft från ca 145p 180p vid samma betygstillfälle. Det genomsnittliga meritvärde för eleverna i år 9 ligger på ett förhållandevis lågt meritvärde (174,5 poäng), och ett högt antal elever är utan fullständigt betyg. En snabb jämförelse ger vid handen att betygen i årskurs 8 är bättre än vad eleverna i nuvarande årskurs 9 fick vid samma tillfälle. Årskurs 9 däremot, kämpar mest med ett stort antal elever som saknar ett eller flera betyg. Sedan betygssättningen har uppföljningar skett, senast i början av mars Då hade ett antal prov och bedömningar lämnats in och godkänts. Det gällde i stor utsträckning idrott och NO. Antalet underkända är dock fortfarande högt och ny uppföljning sker före påsk, eftersom flera elever inväntade rättning/provtillfällen. Uppföljning sker fortlöpande av elevernas resultat var tredje vecka. Ärendet diskuteras. Har tagit del av informationen och ser fram emot ytterligare diskussioner med rektor, Hagaskolan den 4 april FOKUS-nämnden Rektor Hagaskolan Förvaltningschef 8(14)

9 20 Beslut om tillsyn i Dals-Eds kommun av mottagande i särskolan, Dnr Skolinspektionen har i samarbete med Socialstyrelsen genomfört en tillsyn av kvaliteten i handläggning och utredning inför mottagande i den obligatoriska särskolan i 28 kommuner i landet. Dals-Ed är en av dessa kommuner. Skolinspektionen har granskat 4 elevärenden i kommunen där eleverna har Dals-Ed som hemkommun. Skolinspektionen gör inte någon bedömning av om de utredda eleverna är felaktigt mottagna i särskolan. I tillsynen kommer de krav som gällde enligt 1985 års skollag utgångspunkten vad gäller bedömning om en brist föreligger eller inte. Till formen kommer dock Skolinspektionens beslut att utgå från 2010 års skollag. De åtgärder som krävs för att rätta till brister kommer att utgå från 2010 års skollag. Skolinspektionen bedömer att de underlag som ska ligga till grund för beslut om mottagande i särskolan uppvisar brister. De pedagogiska utredningarna brister och de medicinska utredningarna saknas eller brister i kvaliteten. Skolinspektionen bedömer att i de fall då någon av utredningarna i de granskade elevärendena inte håller tillräcklig kvalitet så innebär detta en brist. På samma sätt anses det vara en brist om den psykologiska, medicinska, pedagogiska eller sociala utredningen saknas. För att säkerställa att ett korrekt beslut om mottagande i särskola har fattats i de fyra granskade elevärendena måste kommunen avhjälpa de brister Skolinspektionen funnit. Kommunen måste även fatta beslut i dessa ärenden. FOKUS-nämnden har gett särskoleansvarig i uppgift att ta fram en skriftlig åtgärdsplan utifrån Skolinspektionens redovisade brister vid genomfört tillsynsbesök. Beslutsunderlag: Skolinspektionens beslut Återrapportering av särskoleansvarig FOKUS-nämnden har tagit del av information och ser fram emot en återkoppling med specialpedagog Per Ekemark den 30 maj FOKUS-nämnden Specialpedagog Per Ekemark 9(14)

10 21 Uppföljning aktuella ärenden och informationsärenden 2012, Dnr Förvaltningschefen informerar: - Presidiekonferensen 13 mars Lokaler Hagaskolan och Snörrumskolan - Utannonsering tjänster vuxenutbildningen - Skolsköterska grundskola tillsvidare - Skolkurator grundskola vikariat - Revisionsrapport - Kvalitetsfrågor Grundskolan, kommunfullmäktige - Ensamkommande flyktingbarn - Kulturföreningen och Eds Atlet - lokaler Har tagit del av informationen. 10(14)

11 22 Val av nya faddrar inom FOKUS-nämndens verksamhetsområde, Dnr Revidering av faddrar inom FOKUS-nämndens verksamhetsområden för mandatperioden behöver göras utifrån val av nya ledamöter. Det huvudsakliga syftet med fadderverksamheten skall vara att faddrarna etablerar en förtroendefull kontakt mellan nämnden och förvaltningens olika verksamhetsområden. Varje fadders uppgift är att: - besöka sin verksamhet 2 gånger per termin - visa särskilt intresse för aktuellt verksamhetsområde och personal - vara kontaktperson mellan aktuellt verksamhetsområde och nämnd - informera om nämndens mål och intentioner i olika frågor - representera nämnden vid högtidliga tillfällen etc. FOKUS-nämnden beslut För resterande mandatperioden utse faddrar för FOKUS-nämndens olika verksamheter enligt nedan: Fritid/kultur, Ungdomsgården, Kulturskolan Hagaskolan Snörrumskolan Förskoleverksamheten Utsikten Vuxenutbildningen Dagbarnvårdarna/Familjecentralen Elisabet Forsdahl Tim Karlsson Malin Källen Kerstin Johansson Kenneth Bergslätt Jan-Stefan Karlsson Britta Carlén Ersättning för fadderbesök utgår som timarvode. Tim Karlsson Malin Källén Rektor Hans Åkerlundh, Hagaskolan Rektor Lena Bernhardsson, Snörrumskolan Personalkontoret 11(14)

12 23 Delegationsärenden, Dnr Bokslut och årsredovisning FOKUS 2011, Dnr , FOKUSnämndens arbetsutskott sammanträdesprotokoll Se bilaga Årsredovisning nämnd 2011 FOKUS-nämnden Delegationsärendena har redovisats. 12(14)

13 24 Informationsärenden, Dnr Lokaler i fastighet Ed Västra 2:214 ombyggnad och inredning biblioteket, Dnr Bokslut 2011-Åtgärder inklusive ombudgetering 2012, Dnr Framtida lokalbehov för skola och barnomsorg i Dals-Ed, Dnr Avsägelse förtroendeuppdrag som ersättare i FOKUS-nämnden Malin Källén (S), Förnyad kulturpolitik, En mötesplats i Världen kulturstrategi för Västra Götaland 2012, FOKUS-nämndens arbetsutskott, Dnr Inbjudan- SmåKoms 34:a Rikskonferens i Lundsbrunn den april 2012, Dnr Utskick av kallelser från FOKUS-nämnden, kommunala pensionärsrådet Utskick av kallelser från FOKUS-nämnden, kommunala handikapprådet Protokoll från FOKUS-nämndens arbetsmiljökommitté samt avvikelserapporter 10. Inbjudan till temadag en hälsofrämjande förskola äger rum Har tagit del av informationen 13(14)

14 25 Information om Likabehandlingsarbetet på Hagaskolan Ulrika Björnberg och Anna Nilsson informerar om Hagaskolans likabehandlingsarbete. Under vecka 34, 2012 kommer en likabehandlingsdag att genomföras, till vilken även politikerna kommer att bli inbjudna. Tackar för en mycket intressant information och ser fram emot inbjudan till likabehandlingsdag på Hagaskolan under hösten Anna Nilson och Ulrika Björnberg, Hagaskolan 14(14)

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 1 Kenneth Sundström, IT-tekniker 1 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-01-12 Plats och tid Kommunkontoret, kl 13.00 16.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Britta Carlén och Anders Schagerholm

Britta Carlén och Anders Schagerholm DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-10-01 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15

Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-12-10 Plats och tid Utsikten, konferenrum L, kl. 08.30-14.15 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Anna Johansson (c) Anders

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-03-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom 33-35 Ann-Catrin Ottosson, sekreterare DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-05-19 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Therese Olsson

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Rektorsområde förskola och grundskola Rektorsområde gymnasium Hultsfreds kommun rutiner för handläggning, utredning och beslut om mottagande

Läs mer

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S)

2014-06-24. Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, övre våningen, Hagfors Stadshus kl 09:00 11:10 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Jan Sandström (S) Hans-Olov Stöllman (S) Annica Lövgren,

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-02-12 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Anna Vacietis (KOSA) Ann-Gret Olsson (S) Eva-Lotta Törnblom (S), 19, del av 21 Lina Wittink (MP) Håkan Elfving, skolchef.

Anna Vacietis (KOSA) Ann-Gret Olsson (S) Eva-Lotta Törnblom (S), 19, del av 21 Lina Wittink (MP) Håkan Elfving, skolchef. Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-29 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.30-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-06-22 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag ARVIDSJAURS KOMMUN DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens utbildnings- och näringslivsutskott 2010-05-31 23 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan

Läs mer

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson

Britta Carlén, Jan-Stefan Karlsson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-03-09 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Roger Johansson (s) Veronica Horn

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 27 februari 2007 kl 09.30 14.30, Hotell Dalia, Bengtsfors.

Tid och plats Tisdagen den 27 februari 2007 kl 09.30 14.30, Hotell Dalia, Bengtsfors. STYRELSEN 2007-02-27 1 (10) Tid och plats Tisdagen den 27 februari 2007 kl 09.30 14.30, Hotell Dalia, Bengtsfors. Beslutande Anders Johansson, Uddevalla ordförande 1-8 Bengt Mattsson, Tanum ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 januari 2011 kl 13.00 16.15 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta Bryntesson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-4-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2010-04-14, kl 08.30 12.00. Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Gymnasiet/Vux 2013-12-16 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 1, 2013-12-16, klockan 13:00-

Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Gymnasiet/Vux 2013-12-16 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 1, 2013-12-16, klockan 13:00- 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Gymnasiet/Vux 2013-12-16

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt

Britta Carlén, Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-06-23 Plats och tid Utsikten kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s)

Läs mer

Kerstin Sundén Bergqvist. Bildningsnämndens kansli. Gun-Britt Granholm

Kerstin Sundén Bergqvist. Bildningsnämndens kansli. Gun-Britt Granholm 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Sunne kl 09.00-12.25 Paragrafer Beslutande Lena Gynnemo (C) ordförande Ida Nilsson ( C) 1:e v.ordförande Ulf Björkudd Egegren (C) Camilla Forslund (C) Anna Greta O Berggren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Strömsvik måndag den 14 januari kl 10,30-14,30 Närvarande ersättare Beslutande Jonas Andersson (V) Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) vice ordförande Marie Lindh Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/5. Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05. Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45

Sammanträdesprotokoll 1/5. Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05. Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45 Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-05 1/5 Sammanträdestid: 2015-11-05 kl. 9.00 11.45 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ulrika Häller Lundbäck

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare 2012-01-12 kl 13.30-17.10 i Skånes Fagerhultsrummet Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-25 Sida 1 (10) Förskolan Galaxen, Virsbo Måndag 25 mars 2013, kl. 15.00-16.25

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-25 Sida 1 (10) Förskolan Galaxen, Virsbo Måndag 25 mars 2013, kl. 15.00-16.25 1 (10) Plats och tid Beslutande Förskolan Galaxen, Virsbo Måndag 25 mars 2013, kl. 15.00-16.25 Kennet Hedlund (S), ordförande Chatarina Ståhl (S) Inga-Lill Ohldin (S) Kjell Krüger(S) Regina Ericsson (S)

Läs mer

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 februari 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 februari 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-02-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 februari 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Britt-Marie Johansson (M)1:e vice ordf Yvonne

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Konferensrummet Yxningen, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Emmelie Rexhell, S, vice ordförande Maria Eklund, S Erik Karlsson,

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 2013-05-15 Sida 1 (21) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Sessionssalen, Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad 14:00 15:10, 15:30 16:30 (Ajournering 15:45 15:55) Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kenny Fransson (S) Kerstin Jönsson (S)

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, T f gymnasiechef Kristina Magnusson, personalchef 8 Krister Åkärbjär, rektor 8 Ulla Jons, sekreterare

Margareta Ydringer Eriksson, T f gymnasiechef Kristina Magnusson, personalchef 8 Krister Åkärbjär, rektor 8 Ulla Jons, sekreterare SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1-14 2013-02-06 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S),

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun (2016) Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2016-01-25 19 2 Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Utöver det som står skrivet om nämnder i kommunallagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19) Sida 1 (19) Plats och tid Mimers hus, A403 klockan 13:00-18:00 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Mona Haugland (S) Oppositionsledare Benny Strandberg (KD) Jan Niklasson (C) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-11.10 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens skolutskott - delegering 2010-01-28 4 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur klockan 08.00-09.30. Beslutande Jan Åge Mikalsen (s),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-11-17 126 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 13.00-15.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Leif Andersson c ledamot Claes-Göran Henriksson s tjänstgörande ersättare Marianne

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Lilla Lee onsdagen 17 november 2010, kl 08:30 12:15

Plats och tid Kommunkontoret, Lilla Lee onsdagen 17 november 2010, kl 08:30 12:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010 11 17 Plats och tid Kommunkontoret, Lilla Lee onsdagen 17 november 2010, kl 08:30 12:15 Beslutande Övriga närvarande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kirdis (c) vice

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden 2006-12-13 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 Beslutande

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 oktober 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2011-11-30 1 Innehållsförteckning Prognos för Utbildningsnämnden per den 31 oktober 2011... 3 sattestanter år 2012 inom utbildningsnämndens ansvarsområde... 4 Skövde

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Häggetorpsskolan, kl 17.30-20.45 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Torbjörn Andersson (Fp) Annika Singleton (KD) Ann Hall Gustafsson (C) Kl.

Läs mer

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40 Bildningsutskottet 2012-06-12 1(24) Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20 SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-20 kl 19.00-20.15 Beslutande Gunilla Quist-Lundin (M) Wiggo Wrangborg (M) ers tj Tina Johnsson (M) Gunborg Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Tomas Fahlén

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Onsdag den 12 juni 2013, kl. 18.00 20.50 i Biblioteket, Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M) ordförande Rolf Bergenstråhle (M) t o m 41 Hanna Svensson

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(10) Plats och tid B-salen Folkets Hus, Charlottenberg kl 13.00 17.00 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) Övriga närvarande Elisabet

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP)

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Sida 1/7 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 114 14:00-16:15 Beslutande Anders Tell (S), ordförande Fredrik Axelsson (M), vice ordf Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Lena Fantenberg (S)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till nämnden för bildning, fritid och kulturs arbetsutskott 2 Val av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 oktober 2010 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 oktober 2010 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2010-10-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 19 oktober 2010 kl 08:30 12:00 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kirdis (c) vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 22 oktober 2012, klockan 13.15-17.25, ajournerat klockan 16.15-16.25 Bo Ederström (M)

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen kl. 08:30 18.30 Utbildning 08.30-12.30, nämndmöte 16.30-18.30. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen kl. 08:30 18.30 Utbildning 08.30-12.30, nämndmöte 16.30-18.30. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-18 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen kl. 08:30 18.30 Utbildning 08.30-12.30, nämndmöte 16.30-18.30 Utses att justera Lisbeth

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.3014.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Musikrummet Uret, kl 13.00 16.00 Beslutande Anna Schönning (S) ordförande Staffan Nordqvist (S) Andreas Byström (S) ersättare för Eva Sjölander (S) Torbjörn Nyholm (S) Anna Engblom

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12 Tid och plats Onsdagen den 12 januari 2011, Åsasalen, 13.00 Tjänstgörande Ledamöter Ersättare Kurt Persson (kd), ordförande Karina Eliasson (s), vice ordförande Yvonne Takvam (kd) Eva Madestam (kd), kl

Läs mer

Per Blom, förvaltningschef Noomi Calov, förvaltningssekreterare

Per Blom, förvaltningschef Noomi Calov, förvaltningssekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Beslutande Måndagen den 9 februari 2015 i sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00 Sammanträdet ajournerades klockan 14.15-14.30

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2017-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2017, klockan 08.00-12.00. Beslutande Anna Johansson (C), ordförande Niklas Johansson (C) Jan-Stefan Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Åkerby Herrgård, Nora, kl 10.30 11.15 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Åkerby Herrgård, Nora, kl 10.30 11.15 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Åkerby Herrgård, Nora, kl 10.30 11.15 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Madeleine Jansson (S) för Irene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-04-23 47 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 14.00 15.00 Beslutande Sven Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Jasna L Martinsson (M) Robin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Plats och tid Kommunhuset 10 september 2015 kl. 13.30 18.10 Mötet ajournerades 15.10 15.20 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2016-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 22 mars 2016 kl 08:30 11:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 09.00 12.15 1 (15) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.10 16.00 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Övriga deltagare Anneli Persson

Läs mer

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt

Britta Carlén och Kenneth Bergslätt DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-04-09 Plats och tid Utvecklingscenter 8.30-12.00 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer