Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun"

Transkript

1 KS/2016:130 Behovsbedömning för detaljplan för bostäder i Paradiset, Partille kommun Bedömning Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för att avgöra om aktuell detaljplan (Figur 1) kan antas medföra en betydande miljöpåverkan. Förslaget innebär uppförande av ca 55 lägenheter uppdelade på fem byggnader samt bevarande av två befintliga byggnader. Området har en närhet till kollektivtrafik och utgörs idag av fem kuperade villatomter. Kommunen har bedömt att området ur allmän synpunkt är lämpligt för den verksamhet som anges i planförslaget och att förslaget inte medför någon betydande miljöpåverkan. Vid behovsbedömning - checklista (bilaga 1) har kriterierna i MKB-förordningen bilaga 4 särskilt beaktats och inte ansetts vara uppfyllda. Planområdet kommer inte att nyttjas för något av de ändamål som räknas upp i förordningen om miljöfarlig verksamhet eller bilaga 3 i MKB förordningen och som alltid kan antas medföra betydande miljöpåverkan, varför kriterierna i MKB-förordningens bilaga 2 inte särskilt behöver beaktas. Kommunens ställningstagande grundar sig på följande bedömningar: Detaljplanens genomförande är förenligt med översiktsplanen för Partille. Inga förutsättningar anges för kommande verksamheter eller åtgärder som kräver tillstånd enligt bilaga 1 i förordningen om miljöfarligt verksamhet (MB) eller i MKB-förordningens bilaga 3. Detaljplanens ändring bedöms inte vara av betydelse för andra planers eller programs miljöpåverkan. Områden eller natur som har erkänd nationell eller internationell skyddsstatus, (riksintressen eller naturreservat) kommer inte att påverkas. Postadress: Partille kommun, Partille Besöksadress: Gamla Kronvägen 34 E-post: Samhallsbyggnadskontoret@partille.se Telefon: Telefax: Webbplats: Bankgiro: Plusgiro: Orgnr:

2 KS/2016:130 Figur 1. Detaljplaneområdet Caroline Boström Kommunekolog Carin Gustrin Planarkitekt Postadress: Partille kommun, Partille Besöksadress: Gamla Kronvägen 34 E-post: Telefon: Telefax: Webbplats: Bankgiro: Plusgiro: Orgnr:

3 Behovsbedömning -CHECKLISTA UNDERLAG FÖR BEHOVSBEDÖMNING AV MKB FÖR DETALJPLAN Checklistan ska utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning, och om planens genomförande kommer att innebära betydande miljöpåverkan. Bedöms planens genomförande innebära betydande miljöpåverkan skall enligt 5 kap 18 PBL en miljöbedömning (MKB) göras, enligt 6 kap och 22 MB. Checklistan skall också användas till att avgränsa vilka typer av miljöpåverkan som behöver beskrivas vidare, även om inte planens genomförande bedöms innebära betydande miljöpåverkan. Bedömningarna i ett tidigt skede i planprocessen är preliminära, och ny kunskap som tillförs planarbetet kan innebära att bedömningarna i denna checklista måste omvärderas. Plannamn: PLANDATA Detaljplan för bostäder Paradiset, Mellby 116:10 m.fl. Planens syfte: Syftet är att pröva möjligheten att uppföra flerbostadshus samt lösa tillgängligheten för fastigheten Mellby 116:5. Handläggare: Caroline Boström och Carin Gustrin Planområdet Befintlig naturmiljö Befintlig kulturmiljö Miljöbelastning och störningar NULÄGESBESKRIVNING Utgörs idag av tomtmark. Tomtmark med äldre växtlighet Paradiset villastad är upptaget i kulturmiljö i Partille kommun. Planområdet ligger i ett utsatt läge för buller från framförallt järnvägen.

4 Berörs området av 4 kap MB? (särskilda hushållnings bestämmelser, riksintresse för natur-, kulturvård och rörligt friluftsliv) Berörs området av 7 kap MB? (natur/kulturreservat, biotopskydd, strandskydd el dyl) Berörs området av internationella konventioner? (N2000, Unesco världsarv etc) Berörs området av byggnadsminne eller fornminne? Innehåller området höga naturvärden? (utpekat i naturvårdsprogram eller nyckelbiotop) Är området ekologiskt känsligt, belagt med andra restriktioner? Är området opåverkat eller har det särskilda värden ur boende synpunkt (oexploaterat, bullerfrizon, närrekreationsområde) Är området påverkat av skyddsavstånd (riktvärde för skyddsavstånd till ny och befintlig bebyggelse). Strider planen mot gällande ÖP/FÖP GÄLLANDE REGLERINGAR OCH SKYDDSVÄRDEN Beskrivning Ja Nej Kommentar Området är idag redan bebyggt med villabebyggelse. Några askar som är rödlistade finns på platsen, samt en grov uppvuxen bok som är av intresse att spara.. Både Besebäcken och Säveån är ekologiskt intressanta vatten. Hantering av dagvatten bör därför ske med hänsyn till detta. Området är bebyggt sedan tidigare. Förenligt med översiktsplan för Partille kommun.

5 FÖRÄNDRINGAR I SAMBAND MED NY DETALJPLAN Beskrivning Ja Nej Kommentar Förändrad markanvändning? I dag är området planlagt som kvartersmark och föreslås vara det i den nya detaljplanen med undantag för en mindre del som planläggs som allmänplatsmark natur och en mindre del som planläggs som allmänplatsmark lokalgata. Ökad exploateringsgrad? Förtätning I dag består området av fyra villatomter samt Villa Porthälla med 7 lägenheter. Förslaget innebär att på platsen för villatomterna bygga flerfamiljshus med sammanlagt ca 60 lägenheter. Behov av följdinvesteringar? (infrastruktur, vägar, VA, energi) Mindre åtgärder på det kommunala vägnätet i anslutning till planområdet. Krav på följdändringar av omgivande markanvänd- ning? (Stormarknader, industri, bostäder, övr. anläggningar) Strider planen mot uppsatta MKN enl 5 kap Miljöbalken eller andra riktvärden? (luftföroreningar, buller) Kräver föreslagna verksamheter eller planens genomförande anmälan eller tillstånd enl. Miljöbalken? Miljökvalitetsnormer för vatten Säveån omfattas av miljökvalitetsnormer för vatten och en god dagvattenhantering krävs därför inom detaljplaneområdet om dagvatten från området ska ledas till Säveån. Kan ett genomförande av planen medföra så negativa effekter att förebyggande åtgärder eller

6 kompensationsåtgärder behöver vidtas? Strider planen mot uppsatta miljömål nationellt, regionalt och lokalt? Byggande av bostäder inom 400 meter till kollektivtrafikstation bidrar till att uppnå det lokala miljömålet 1.2 om närhet till kollektivtrafik, samt har möjlighet att påverka målet 1.1 om ökat kollektivtrafikresande. Miljömålet 8.1 om hänsyn till beslutade miljökvalitetsnormer vid byggnation uppnås genom att hänsyn tas i byggnation och planering av dagvattenhantering. marken? (instabilitet, sättningar, erosion, ras/skredrisk) EFFEKTER PÅ MILJÖN (1= ingen 2= till viss del 3= en hel del 4= betydande) Beskrivning Kommentar För detaljplanen är förutsättningarna nästintill desamma som för befintliga förhållanden. Det som tillkommit är ett lasttillskott på 10 kpa strax intill Paradisvägen. Lasten har ingen inverkan på stabilitetssituationen vilket innebär att säkerhetsfaktorn är densamma som för befintliga förhållanden, vilket uppfyller IEG:s krav gällande erforderlig säkerhetsfaktor. Jorddjupen inom området är begränsade och utgörs till största delen av friktionsjord samt längst i väster ytligt av skiktad lera. Sättningar bedöms därför inte uppstå. luft och klimat? (föroreningar, luft, lokalklimat, vind) vatten? ( Förändringar för yteller grundvattnets kvalitet eller

7 mängd, infiltration, strömningsriktningar etc) landskapsbilden? (Utsikter,landmärken) omgivningen i övrigt? (Stadsbild, grannar, verksamheter) Planområdet ligger på en höjd med höjdskillnader på cirka 30 meter och syns över delar av centrala Partille. Inom planområdet ligger även Villa Porthälla även kallat Borgen, som är ett bostadshus från tidigt 1900-tal och ett landmärke för området Paradiset. I planarbetet har stor vikt lagts på att den tillkommande bebyggelsen ska smälta in i miljön, anpassas till topografin samt inte ta fokus från Villa Porthälla. Dock kommer landskapsbilden påverkas till viss del då den nya bebyggelsen planeras att vara i 1-3 våningar över de två våningar som befintlig detaljplan tillåter. Skuggförhållanden för intilliggande fastigheter kan komma att påverkas, men främst ändrade insynsförhållanden. Planens genomförande ger störningar i form av ljud? (människor exponeras för störande buller) Planens genomförande ger störningar i form av ljus? vatten? ( Förändringar för yteller grundvattnets kvalitet eller mängd, infiltration, strömningsriktningar etc) Planens genomförande ger störningar i form av vibrationer? STÖRNINGAR OCH EFFEKTER PÅ HÄLSAN (1= ingen/inga 2= till viss del 3= en hel del 4= betydande) Beskrivning Kommentar Normala byggplatsljud under uppförandet. Sprängning kommer att ske under dagtid. Normala byggplatsbelysningar förväntas, men av kortvarig karaktär. Åtgärder för att motverka slamning från området kommer att tas om det visar sig behövas. Sprängning av berg kommer att ske dagtid vid planens genomförande.

8 (människor exponeras för markvibrationer) Planens genomförande innebär risker? (explosion, farligt gods) EFFEKTER PÅ HUSHÅLLNING MED MARK, VATTEN OCH ANDRA RESURSER (1= nej 2= till viss del 3= en hel del 4= betydande) Beskrivning Kommentar Innebär planen att en långsiktigt hållbar resurs- användning inte främjas (uttömmande av inte förnyelsebara resurser såsom dricksvatten, grus-, och bergstäkter) Ger planen negativ inverkan för rekreation och rörligt friluftsliv? (närströvområden, parker, utflyktsmål, vandringsleder, frilufts- och idrottsanläggningar) Ger planen negativ påverkan på kulturhistoriska värden? (arkeologi, fornlämningar, jordskogsbruks eller industrihistoriska värden) Privat mark i dagsläget. Ingen påverkan på rekreationsvärden. Paradiset Villastad är utpekat i Kulturmiljöer i Partille kommun med karaktärsdrag av olika stilepoker, exklusiva villor, äkthet i material samt varierande topografi. Rekommendationerna är att nytillskott i bebyggelsen bör anpassas till de topografiska förhållandena, bära samtidens prägel, avstyckning av tomter bör undvikas samt ändringar av befintlig ska utföras varsamt så att dess karaktär bevaras. Planförslaget påverkar de kulturhistoriska värdena negativt då avstyckning tillåts och villatomter bebyggs med flerbostadshus. Däremot anpassas fyra av de fem nytillkomna husen till topografin (för det femte krävs sprängning då ett parkeringsgarage föreslås), krav sätts på materialval för den nya bebyggelsen samt att den föreslås bära samtiden prägel.

9 Innebär förslaget tydliga motsättningar mellan olika intressen? Är det sannolikt att allvarliga negativa effekter uppkommer? Är osäkerheten av bedömningen av effekter stor? Är effekterna varaktiga eller irreversibla? Kan ett genomförande av planen innebära negativ effekt inom enskilda områden på miljön, hälsan eller hushållningen med mark, vatten eller andra naturresurser? UTVÄRDERING Ja Nej Kommentarer och värdering Förenligt med översiktsplanen för Partille kommun. Ger ett genomförande av planen som helhet negativ effekt på miljön, hälsan eller hushållningen med mark, vatten eller andra naturresurser? (den kumulativa effekten av flera mindre effekter kan ge stora negativa effekter utan att de var för sig behöver innebära betydande miljöpåverkan) BEHOVSBEDÖMNING OCH AVGRÄNSNING Ett genomförande av planen kan innebära en betydande påverkan på miljön, hälsan och hushållningen med mark, vatten och andra resurser. En miljöbedömning (MKB) erfordras. En MKB eller en konsekvensbeskrivning till detaljplanen skall särskilt behandla följande aspekter: Ingen MKB bedöms behövas för planområdet.

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun 2012-12-04 Behovsbedömning av detaljplan för bostäder Kåbäcken, Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för att avgöra om aktuell

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan Kullegårdens förskola, Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan Kullegårdens förskola, Partille kommun 2015-03-17 Behovsbedömning av detaljplan Kullegårdens förskola, Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i Miljöbalken för att avgöra

Läs mer

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Skäggriskan 2 1

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Skäggriskan 2 1 Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Skäggriskan 2 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning, om planens

Läs mer

BOSTÄDER PÅ HÖGBY FAstigheterna Åldermannen 2, 3 och 4 samt del av fastigheten Högby 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

BOSTÄDER PÅ HÖGBY FAstigheterna Åldermannen 2, 3 och 4 samt del av fastigheten Högby 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr Ks 2011.0056 Behovsbedömning MKB Datum 2010-12-29 1 (6) Detaljplan för BOSTÄDER PÅ HÖGBY FAstigheterna Åldermannen 2, 3 och samt del av fastigheten Högby 1:2 Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt

Läs mer

Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län

Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Kommunledningsförvaltningen Johan Stenson, 0550-88550 johan.stenson@kristinehamn.se SAMRÅDSHANDLING Datum 2014-12-05 Referens Sida 1(7) Behovsbedömning Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län E-post

Läs mer

NYA BOSTÄDER SÖDER OM NYHEMSSKOLAN Del av fastigheten Nyhem 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande BEHOVSBEDÖMNING AV MKB

NYA BOSTÄDER SÖDER OM NYHEMSSKOLAN Del av fastigheten Nyhem 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande BEHOVSBEDÖMNING AV MKB BMN 11.005 Behovsbedömning MKB Datum 2011-02-17 1 (6) Detaljplan för NYA BOSTÄDER SÖDER OM NYHEMSSKOLAN Del av fastigheten Nyhem 1:2 Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande BEHOVSBEDÖMNING

Läs mer

Utgörs av gammal industrifastighetsmark, vissa delar är rivet och används idag som parkeringsyta Befintlig naturmiljö

Utgörs av gammal industrifastighetsmark, vissa delar är rivet och används idag som parkeringsyta Befintlig naturmiljö CHECKLISTA UNDERLAG FÖR BEHOVSBEDÖMNING AV MKB FÖR DETALJPLAN Checklistan ska utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning, och om planens genomförande

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder vid Hallegårdsvägen, Ugglum 8:40, Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder vid Hallegårdsvägen, Ugglum 8:40, Partille kommun 2016-02-17, rev. 2016-07-19 Behovsbedömning av detaljplan för bostäder vid Hallegårdsvägen, Ugglum 8:40, Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och

Läs mer

Kommunens ställningstagande grundar sig på följande bedömningar:

Kommunens ställningstagande grundar sig på följande bedömningar: Undersökning om betydande miljöpåverkan för ändring av - Detaljplan för Partille 2:14 m.fl. Gymnasieområdet (847) samt - Stadsplan Skolområde norr om g:a Kronvägen (256), Partille kommun BEDÖMNING Partille

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder vid Hallegårdsvägen, Ugglum 8:40, Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder vid Hallegårdsvägen, Ugglum 8:40, Partille kommun 2016 02 17, rev. 2017 01 10 Behovsbedömning av detaljplan för bostäder vid Hallegårdsvägen, Ugglum 8:40, Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och

Läs mer

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för Rhodin 2 och 3 1

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för Rhodin 2 och 3 1 Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för Rhodin 2 och 3 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning,

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER SÖDER OM NORRKÖPINGSVÄGEN (VÄG 51) Hårstorp 3:326, 3:327 sam del av Hårstorp 1:1

HANDEL OCH VERKSAMHETER SÖDER OM NORRKÖPINGSVÄGEN (VÄG 51) Hårstorp 3:326, 3:327 sam del av Hårstorp 1:1 Dnr 20xx.yyyy Behovsbedömning MKB Datum 2011-03-01 1 (6) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER SÖDER OM NORRKÖPINGSVÄGEN (VÄG 51) Hårstorp 3:326, 3:327 sam del av Hårstorp 1:1 Finspångs kommun, Östergötlands

Läs mer

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Nya villatomter i Ytterby, Tega 2:5 1

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Nya villatomter i Ytterby, Tega 2:5 1 Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Nya villatomter i Ytterby, Tega 2:5 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan ska utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning,

Läs mer

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING En behovsbedömning genomförs för att svara på frågan om planens genomförande kan antas medföra betydande miljöpåverkan, där behovsbedömningen är en analys som leder fram till

Läs mer

ÅSTOLS GAMLA SKOLA Åstol 1:43 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

ÅSTOLS GAMLA SKOLA Åstol 1:43 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län BEHOVSBEDÖMNING 1/7 DETALJPLAN FÖR ÅSTOLS GAMLA SKOLA Åstol 1:43 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län SYFTE Detaljplaner ska enligt Miljöbalken (MB) miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning

Läs mer

Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län

Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Kommunledningsförvaltningen Sofia Elfström, 0550-88543 sofia.elfstrom@kristinehamn.se SAMRÅDSHANDLING Datum 2015-05-04 Referens Sida 1(6) Behovsbedömning Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Jonsereds fabriker, Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan för Jonsereds fabriker, Partille kommun 2012-10-30 Behovsbedömning av detaljplan för Jonsereds fabriker, Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för att avgöra om aktuell

Läs mer

Detaljplan för del av Östra Sund 2:51 Nora kommun Örebro län Lejonbacken

Detaljplan för del av Östra Sund 2:51 Nora kommun Örebro län Lejonbacken Detaljplan för del av Östra Sund 2:51 Nora kommun Örebro län Lejonbacken Antagandehandling 2010-06-14 Nora kommun Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning (BMB) 25 september 2009 1 Läge och areal Planområdet

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING. Kvarteret Spinnhuset. (Bostäder, kontor, hotell) inom Saltängen i Norrköping. tillhörande detaljplan för

B EHOVSBEDÖMNING. Kvarteret Spinnhuset. (Bostäder, kontor, hotell) inom Saltängen i Norrköping. tillhörande detaljplan för Vårt diarienummer SPN-120/2009 214 B EHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för Kvarteret Spinnhuset (Bostäder, kontor, hotell) inom Saltängen i Norrköping, fysisk planering Den 4 maj 2010, reviderad den

Läs mer

Underlag för behovsbedömning/ avgränsning av MKB för Detaljplan för Bro 5:22 samt del av Bro 5:10 m.fl. Brotorget Handläggare: Mikaela Nilsson

Underlag för behovsbedömning/ avgränsning av MKB för Detaljplan för Bro 5:22 samt del av Bro 5:10 m.fl. Brotorget Handläggare: Mikaela Nilsson Underlag för behovsbedömning/ avgränsning av MKB för Detaljplan för Bro 5:22 samt del av Bro 5:10 m.fl. Brotorget Handläggare: Mikaela Nilsson Översiktlig beskrivning av planområdet och dess influensområde

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING 1 Datum 2012-05-31 Kommunförvaltningen Bygg och miljö Martina Norrman, planarkitekt Direkttelefon 040-40 82 18 Vår ref 12.063 Er ref BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING SYFTE Enligt plan- och

Läs mer

LÄGE Planområdet är beläget väster om stadskärnan, mellan Tingshusgatan och Malmgatan och omfattar ca m 2.

LÄGE Planområdet är beläget väster om stadskärnan, mellan Tingshusgatan och Malmgatan och omfattar ca m 2. 2019-05-06 Diarienr: S-2017-1014 Stadsarkitektkontoret UNDERSÖKNING för Detaljplan för Rosen 11 i Nora, Nora kommun LÄGE Planområdet är beläget väster om stadskärnan, mellan Tingshusgatan och Malmgatan

Läs mer

LAGAR OCH FÖRORDNINGAR

LAGAR OCH FÖRORDNINGAR Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för Diseröd 1:1 Skola och bostäder 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING 1(8) tillhörande tillägg till detaljplan för fastigheterna Djurön 1:2 och 1:3 (Djurön 1:163 med närområde)

B EHOVSBEDÖMNING 1(8) tillhörande tillägg till detaljplan för fastigheterna Djurön 1:2 och 1:3 (Djurön 1:163 med närområde) 1(8) B EHOVSBEDÖMNING tillhörande tillägg till detaljplan för fastigheterna Djurön 1:2 och 1:3 (Djurön 1:163 med närområde) inom Dagsberg i Norrköpings kommun, fysisk planering den 22 oktober 2010 A N

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björnbärsbusken 6 och 7, Lofta, Västerviks kommun, Kalmar län.

Ändring av detaljplan för fastigheten Björnbärsbusken 6 och 7, Lofta, Västerviks kommun, Kalmar län. Ändring av detaljplan för fastigheten Björnbärsbusken 6 och 7, Lofta, Västerviks kommun, Kalmar län. BEHOVSBEDÖMNING/ AVGRÄNSNING av miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Enheten för Samhällsbyggnad 2014-02-20

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Behovsbedömning. Dnr MOB 2015-72. tillhörande ändring av detaljplan för. del av Hultsfred 3:1 m.fl

ANTAGANDEHANDLING. Behovsbedömning. Dnr MOB 2015-72. tillhörande ändring av detaljplan för. del av Hultsfred 3:1 m.fl ANTAGANDEHANDLING Dnr MOB 2015-72 tillhörande ändring av detaljplan för del av Hultsfred 3:1 m.fl 1 Enligt 6 kap 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning när en detaljplan upprättas. en är ett

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV MEJERISTEN 1, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR DEL AV MEJERISTEN 1, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(5) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR DEL AV MEJERISTEN 1, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2015-02-24 Standardförfarande Samrådstid: juni-juli 2015 Antagen av SBN: 201x-xx-xx Laga

Läs mer

Behovsbedömning för planer och program

Behovsbedömning för planer och program BEHOVSBEDÖMNING 1 (13) Kommunstyrelseförvaltningen Behovsbedömning för planer och program Enligt Plan- och bygglagen (PBL), Miljöbalken (MB) och förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar (1998:905)

Läs mer

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för bostäder inom del av Kastellegården 1:380 1

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för bostäder inom del av Kastellegården 1:380 1 Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för bostäder inom del av Kastellegården 1:380 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för del av Skavsta 8:9 m.fl, Skavsta, Nyköping, Nyköpings kommun

Behovsbedömning av detaljplan för del av Skavsta 8:9 m.fl, Skavsta, Nyköping, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Datum Dnr 1/5 2013-04-02 SHB12/134 Behovsbedömning av detaljplan för del av Skavsta 8:9 m.fl, Skavsta, Nyköping, Nyköpings kommun Behovsbedömningen ska utgöra underlag

Läs mer

Undersökning enligt 6 kap 5 MB Detaljplan för Svedjegården Kristinehamns kommun, Värmlands län

Undersökning enligt 6 kap 5 MB Detaljplan för Svedjegården Kristinehamns kommun, Värmlands län Kommunledningsförvaltningen Malin Iwarsson Malin.iwarsson@kristinehamn.se SAMRÅDSHANDLING Datum Referens 2019-05-24 Ks/2018:197 Undersökning enligt 6 kap 5 MB Detaljplan för Svedjegården Kristinehamns

Läs mer

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Glöskär 1:7 m fl 1

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Glöskär 1:7 m fl 1 Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Glöskär 1:7 m fl 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning, om

Läs mer

Bilaga 1 FÖP Överum Miljöbedömning för föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri

Bilaga 1 FÖP Överum Miljöbedömning för föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri Bilaga 1 FÖP Överum Miljöbedömning för föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri Ögrimsvägen Checklista för miljöbedömning PLANEN Beskrivning / Påverkan Verksamheter och åtgärder Andra planer

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för område söder om Kv. Guldsmeden,

Behovsbedömning av detaljplan för område söder om Kv. Guldsmeden, Hjo kommun Samhällsbyggnad Handläggare Madeleine Turén Behovsbedömning av detaljplan för område söder om Kv. Guldsmeden, Hjo stad i Hjo kommun Förslag Genomförandet av planförslaget bedöms inte medföra

Läs mer

Bilaga 1 FÖP Överum. Miljöbedömning av föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri

Bilaga 1 FÖP Överum. Miljöbedömning av föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri Bilaga 1 FÖP Överum Miljöbedömning av föreslagna utvecklingsområden för bostäder och industri UTSTÄLLNINGSUPPLAGA 2015-10-26 Innehåll Översiktskarta... 1 Ögrimsvägen... 2 Östralid... 5 Dalbovägen... 8

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Elektronen 5, Edsberg

Behovsbedömning av detaljplan för Elektronen 5, Edsberg Kommunledningskontoret Mats Lindström Planarkitekt 08-579 215 17 Behovsbedömning 2015-01-07 Sida 1 av 8 Dnr 2013/0679 KS 203 Behovsbedömning av detaljplan för Elektronen 5, Edsberg Inför att förslag till

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hulan 1:122 m fl, ICA Kvantum, i Lerums kommun. Behovsbedömning KS 13.386

Detaljplan för fastigheten Hulan 1:122 m fl, ICA Kvantum, i Lerums kommun. Behovsbedömning KS 13.386 KS 13.386 Detaljplan för fastigheten Hulan 1:122 m fl, ICA Kvantum, i Lerums kommun Behovsbedömning Sektor samhällsbyggnad Plan- och exploateringsenheten 2016-03-04 Innehåll 1 Allmänt 3 2 Kort beskrivning

Läs mer

E-post Organisationsnr PlusGiro. KRISTINEHAMNS KOMMUN

E-post Organisationsnr PlusGiro. KRISTINEHAMNS KOMMUN Kommunledningsförvaltningen Petra Okanovic, 0550-881 90 Petra.okanovic@kristinehamn.se SAMRÅDSHANDLING Datum 2016-03-30 Referens Sida 1(8) Behovsbedömning Kvarteret Bele Kristinehamns kommun, Värmlands

Läs mer

Detaljplan för del av Vångerslät 7:96 i Läckeby, Kalmar kommun

Detaljplan för del av Vångerslät 7:96 i Läckeby, Kalmar kommun BEHOVSBEDÖMNING (för MKB) 1(6) Avdelning/Handläggare Datum Ärendebeteckning Plan-, bygg- och trafikavdelningen 2011-03-29 2010-3803 Rebecka Sandelius 0480-45 03 33 Detaljplan för del av Vångerslät 7:96

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. Detaljplan för Lindesby 1:13 m.fl. Lindesbergs kommun Dnr: S Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt

BEHOVSBEDÖMNING. Detaljplan för Lindesby 1:13 m.fl. Lindesbergs kommun Dnr: S Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt 2018-05-21 Dnr: S-2017 41 Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Lindesby 1:13 m.fl. Lindesbergs kommun Upprättad på Stadsarkitektkontoret, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR. DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ SKALÅSBERGET Rönnäng 1:553, m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR. DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ SKALÅSBERGET Rönnäng 1:553, m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län BEHOVSBEDÖMNING 1/7 DETALJPLAN FÖR DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ SKALÅSBERGET Rönnäng 1:553, m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län SYFTE Detaljplaner ska enligt Miljöbalken (MB) miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för del av Sunlight 2, Norra Högbrunn, Nyköping, Nyköpings kommun

Behovsbedömning av detaljplan för del av Sunlight 2, Norra Högbrunn, Nyköping, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Datum Dnr 1/10 2016-04-12 BTN16/17 Behovsbedömning av detaljplan för del av Sunlight 2, Norra Högbrunn, Nyköping, Nyköpings kommun Behovsbedömningen ska utgöra underlag

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista)

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret maj 2013, reviderad september och november 2013 BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Behovsbedömningen utgör underlag för beslut om detaljplanen

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

Behovsbedömning. Gruvstugan 1:9 med närområde SAMRÅDSHANDLING 1(11) SPN 2014/0364 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Behovsbedömning. Gruvstugan 1:9 med närområde SAMRÅDSHANDLING 1(11) SPN 2014/0364 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Behovsbedömning 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 17 april 2015 SAMRÅDSHANDLING 2(11) 1 Behovsbedömningens syfte Enligt

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING 1(6) av miljökonsekvensbeskrivning. Långkärrsvägen vid områdets norra gräns med Pukstensvägens brevlådor

B EHOVSBEDÖMNING 1(6) av miljökonsekvensbeskrivning. Långkärrsvägen vid områdets norra gräns med Pukstensvägens brevlådor 1(6) B EHOVSBEDÖMNING av miljökonsekvensbeskrivning Långkärrsvägen vid områdets norra gräns med Pukstensvägens brevlådor tillhörande tillägg till detaljplan för GRÖNDALEN inom Östra Eneby i Norrköping,

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län Kompletterad 2015-05-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 PLANENSSYFTE OCH HUVUDDRAG... 2 ALTERNATIV

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 2014-06-02 PLAN NR 158 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Detaljplan för Del av Kv. Svärdet, Tomelilla kommun, Skåne län INLEDNING Varje detaljplan

Läs mer

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för del av Klocktornet 35 1

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för del av Klocktornet 35 1 Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Detaljplan för del av Klocktornet 35 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en

Läs mer

UNDERSÖKNING ~ BEHOV AV MILJÖBEDÖMNING

UNDERSÖKNING ~ BEHOV AV MILJÖBEDÖMNING AVESTA 2018-11-12 Dnr: VDMB 2017-000 Plan- och byggenheten UNDERSÖKNING ~ BEHOV AV MILJÖBEDÖMNING Tillhörande detaljplan för Område söder om Lönngränd Avesta Kommun, Dalarnas län Syfte med detaljplanen

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Anderssvedja 2:41 i Roslagsbro församling Dnr 06.101 91.214 Ks 07-42 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till

Läs mer

Behovsbedömning med checklista

Behovsbedömning med checklista Detaljplan för DEL AV OFFERHÄLLSPARKEN Trollhättans kommun NYBYGGNAD AV FLERBOSTADSHUS Behovsbedömning med checklista FEBRUARI 2016 2 CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING OCH MKB FÖR DETALJPLAN

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

för Detaljplan för Bägaren 13 m.fl. (vårdcentralen) i Lindesberg, Lindesbergs kommun

för Detaljplan för Bägaren 13 m.fl. (vårdcentralen) i Lindesberg, Lindesbergs kommun 2019-02-27 Diarienr: S-2017-478 Stadsarkitektkontoret Björn Nettelbladt Planarkitekt BEHOVSBEDÖMNING för Detaljplan för Bägaren 13 m.fl. (vårdcentralen) i Lindesberg, Lindesbergs kommun LÄGE Planområdet

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Limmared, Tranemo kommun

Limmared, Tranemo kommun Detaljplan för TRANEMO MOGHULT 1:140 GRIMSÅS, TRANEMO KOMMUN Limmared, Tranemo kommun BEHOVSBEDÖMNING Underlag för identifiering av aspekter som kan medföra konsekvenser för miljön, hälsan eller hushållningen

Läs mer

Del av Presterud 1:11 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län

Del av Presterud 1:11 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län Kommunledningsförvaltningen Johan Stenson, 0550-88550 johan.stenson@kristinehamn.se SAMRÅDSHANDLING Datum 2015-05-29 Referens Sida 1(7) Behovsbedömning Del av Presterud 1:11 m fl Kristinehamns kommun,

Läs mer

DETALJPLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

DETALJPLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG PROGRAM FÖR ALMÖSTRAND Tjörns kommun BEHOVSBEDÖMNING - Behövs miljöbedömning? MILJÖBEDÖMNING AV DETALJPLANER Enligt plan- och bygglagen samt miljöbalken ska kommunen genomföra en miljöbedömning av alla

Läs mer

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten VÄNGSJÖBERG 9:1 och del av 7:15 och 7:21 i Gottröra församling Dnr

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning

Miljökonsekvensbeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning 2015-03-23 Miljökonsekvensbeskrivning Vallmon 11 m fl Knislinge, Östra Göinge kommun Område där strandskydd upphävs Ny byggrätt, industri Fri pa ssa ge - gån g vä g Inf iltra

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MKB TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR HERTIGMODERN 1 M.M. (Skoltomt för Katarinaskolan och förskolan Vitsippan) VADSTENA KOMMUN

BEHOVSBEDÖMNING AV MKB TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR HERTIGMODERN 1 M.M. (Skoltomt för Katarinaskolan och förskolan Vitsippan) VADSTENA KOMMUN BEHOVSBEDÖMNING AV MKB TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR HERTIGMODERN 1 M.M. (Skoltomt för Katarinaskolan och förskolan Vitsippan) VADSTENA KOMMUN Översiktkarta, Hertigmodern 1 och Vadstena 4:136 Upprättad 2013-05-31

Läs mer

Ändring av detaljplan för 1183K-A99 Körsbäret 1 m fl

Ändring av detaljplan för 1183K-A99 Körsbäret 1 m fl Dnr.: BN2017-1120 Datum: 2019-04-02 Behovsbedömning Ändring av detaljplan för 1183K-A99 Körsbäret 1 m fl Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp Behovsbedömning för detaljplan Miljöpåverkan

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

Planeringens nivåer. Kommunen har planmonopol. Översiktsplan (KS) Aktualitetsförklaring Antagande KF

Planeringens nivåer. Kommunen har planmonopol. Översiktsplan (KS) Aktualitetsförklaring Antagande KF Planeringens nivåer Kommunen har planmonopol Översiktsplan (KS) Aktualitetsförklaring Antagande KF Fördjupad översiktsplan Tematiskt tillägg Detaljplan (MBN) Normalt planförfarande Enkelt planförfarande

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

DEL AV TORSRED 3:1, Trollhättans kommun Bostadsbebyggelse vid von Döbelns väg Behovsbedömning med checklista Upprättad i maj 2016

DEL AV TORSRED 3:1, Trollhättans kommun Bostadsbebyggelse vid von Döbelns väg Behovsbedömning med checklista Upprättad i maj 2016 Detaljplan för DEL AV TORSRED 3:1, Trollhättans kommun Bostadsbebyggelse vid von Döbelns väg Behovsbedömning med checklista Upprättad i maj 2016 2 CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING OCH MKB

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling.

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. Dnr 08-10067.214 KS 08-560 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON

Läs mer

Detaljplan för Koltorp 1:18 m.fl. Storfors kommun. Planens syfte är att ändra markanvändningsområdet.

Detaljplan för Koltorp 1:18 m.fl. Storfors kommun. Planens syfte är att ändra markanvändningsområdet. STORFORS KOMMUN BEHOVSBEDÖMNING Sida 1 (6) Datum: Diarienummer: 2016-07-01 KS 2016-0075 Kommunledningen Kenneth Sandén, 0550-651 39 kenneth.sanden@storfors.se Detaljplan för Koltorp 1:18 m.fl. Storfors

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2019-04-17 Samrådshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheterna Vega och Tor m.fl. Eriksgatan/Baldersgatan Hovmantorps samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun.

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Diarienr 13-2012 Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan, checklista Plan- och bygglovsarkitekt, Vlasta

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-03-17, rev 2010-07-01 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för fastigheterna Väddö-Tomta 2:91-132 och del av 20:1 i Väddö församling Dnr 09-10207.214 Ks

Läs mer

Behovsbedömning. Kommunen gör den sammanvägande bedömningen att den aktuella detaljplanen inte bedöms ge upphov till betydande miljöpåverkan.

Behovsbedömning. Kommunen gör den sammanvägande bedömningen att den aktuella detaljplanen inte bedöms ge upphov till betydande miljöpåverkan. Bo 5343, Vädursgatan 6 Fa 031-40 39 52 1/5 1. av miljöbedömning En miljöbedömning ska göras för planer och program om dess genomförande kan antas medföra en betydande miljöpåverkan. en är den analys som

Läs mer

Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl Brofästet Öland, västra

Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl Brofästet Öland, västra Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl 1 (17) Detaljplan för del av Algutsrum 20:10 m fl Brofästet Öland, västra Checklistan innehåller frågeställningar som rör Planområdets förutsättningar Omfattas

Läs mer

Spånstad 4:19 och 2:14

Spånstad 4:19 och 2:14 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för del av Spånstad 4:19 och 2:14 ÅLED, HALMSTADS KOMMUN plan 1056 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-04-16 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR

Läs mer

Behovsbedömning för detaljplan checklista KLOCKTORNET 36, DEL AV GÄRDET 1:3 M.FL. 1

Behovsbedömning för detaljplan checklista KLOCKTORNET 36, DEL AV GÄRDET 1:3 M.FL. 1 Behovsbedömning för detaljplan checklista KLOCKTORNET 36, DEL AV GÄRDET 1:3 M.FL. 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning,

Läs mer

Storfors kommun Värmlands län Behovsbedömning DETALJPLAN för Koltorp 1:18 m fl. Storfors kommun, Värmlands län SAMRÅDSHANDLING

Storfors kommun Värmlands län Behovsbedömning DETALJPLAN för Koltorp 1:18 m fl. Storfors kommun, Värmlands län SAMRÅDSHANDLING Storfors kommun Värmlands län KSLU ark MSA (SAR) Per Rathsman 054-182055 rathsman.ark@telia.com SAMRÅDSHANDLING Datum 2016-02-29 Referens Sida 1(8) Behovsbedömning DETALJPLAN för Koltorp 1:18 m fl Storfors

Läs mer

Detaljplan för del av Östra Sund 2:4 m fl, Nora kommun, Örebro län. Upprättad på Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning den 20 september 2012.

Detaljplan för del av Östra Sund 2:4 m fl, Nora kommun, Örebro län. Upprättad på Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning den 20 september 2012. BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för del av Östra Sund 2:4 m fl, Nora kommun, Örebro län. Upprättad på Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning den 20 september 2012. Miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar

Läs mer

PLANBESKRIVNING Antagandehandling

PLANBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 1/8 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:158 M. FL., ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 2/8 PLANENS

Läs mer

Kv. KOPPARN m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län

Kv. KOPPARN m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Miljö- och Stadsbyggnadsförvaltningen Ulrika Ljung, 0550-88543 ulrika.ljung@kristinehamn.se Sida Antagandehandling 1(9) Datum 2007-10-17 Detaljplan för Kv. KOPPARN m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. Detaljplan för Lindesby 1:13 m.fl. Lindesbergs kommun Dnr: S Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt

BEHOVSBEDÖMNING. Detaljplan för Lindesby 1:13 m.fl. Lindesbergs kommun Dnr: S Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt 2018-09-10 Dnr: S-2017 41 Stadsarkitektkontoret Kjell Jansson Planarkitekt BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Lindesby 1:13 m.fl. Lindesbergs kommun Upprättad på Stadsarkitektkontoret, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden 2012-11-20 Dnr 2012/31-BN 213 Marie Ahnfors Tel 021-39 32 94 Byggnadsnämnden Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Detaljplanens syfte är att pröva möjligheten att komplettera

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANENSSYFTE OCH HUVUDDRAG ALTERNATIV LOKALISERING STÄLLNINGTAGANDE/AVGRÄNSNING BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING

BEHOVSBEDÖMNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANENSSYFTE OCH HUVUDDRAG ALTERNATIV LOKALISERING STÄLLNINGTAGANDE/AVGRÄNSNING BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING 1(6) BEHOVSBEDÖMNING Normalt planförfarande INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANENSSYFTE OCH HUVUDDRAG... 1 ALTERNATIV LOKALISERING... 1 STÄLLNINGTAGANDE/AVGRÄNSNING... 1 BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING... 1 CHECKLISTA

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad.

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. SAMRÅDSFÖRSLAG 2007-04-26 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2007-08-27 Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. Dnr 07-10049.214 KS 07-607 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403 Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning Eksjö, 11 januari, 2011 Antagandehandling Dnr 2009-0338-403 1 Innehållsförteckning Planbeskrivning...3 BESLUT...3 HANDLINGAR...3

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för fastigheten Edsbro-Åsby 15:1 i Edsbro- Ununge församling Dnr 11-185.214 Ks 11-230 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl 1(6) 2018-09-25 Granskningshandling version 2 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl Gåsamålavägen, Skruvs camping Skruvs samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder och handel i Gökegård, Öjersjö 2:3 m.fl. i Partille kommun

Behovsbedömning av detaljplan för bostäder och handel i Gökegård, Öjersjö 2:3 m.fl. i Partille kommun Behovsbedömning av detaljplan för bostäder och handel i Gökegård, Öjersjö 2:3 m.fl. i Partille kommun BEDÖMNING Partille kommun har genomfört en behovsbedömning enligt 4 kap 34 PBL och 6 kap 11 i MB för

Läs mer

Detaljplan för del av Hässleholm 88:1

Detaljplan för del av Hässleholm 88:1 Dnr.: BN 2016-927 Datum: 2018-06-05 Underlag för behovsbedömning Detaljplan för del av Hässleholm 88:1 Hässleholms kommun, Skåne län Underlag för behovsbedömning www.hassleholm.se/dp Behovsbedömning för

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2011-03-07 Dnr: 2011-0095-211 1(7) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING Detaljplanen handläggs

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås. Behovsbedömning

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås. Behovsbedömning Datum 2015-10-09 1 (6) Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås Behovsbedömning 1. Behovsbedömning av miljöbedömning En miljöbedömning skall göras för planer och program om dess genomförande kan antas medföra

Läs mer