Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09"

Transkript

1 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, tisdag den 9 december 2014 kl ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren (S), 2:e vice ordf. Siv Bjenning (C) Harald Petersson (M) Olivia Fransson (KD) Sven Krafft (S) Övriga deltagare Esbjörn Jonsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Ing-Marie Arwidsson Kultur- och fritidsförvaltningen, Sävsjö. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Esbjörn Jonsson Ordförande... Lars-Ejert Steifeldt Justerande Justerande... Ing-Marie Arwidsson / / ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kultur- och fritidsnämnden Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kultur- och fritidsförvaltningen... Anne Jonasson

2 2 52 Dnr Föredragna handlingar Förvaltningsinformation 1. Information om samverkan bland bibliotek i länet. 2. Information till kommunens fiskevårdsområdesföreningar ang. information från myndighetsnämnden beträffande undersökning av kvicksilverhalt i fisk. 3. Information från presentation av studien Ung livsstil bland unga i Sävsjö kommun, den 3 december Information om länsprojektet Min första HV-match. att lägga informationen till handlingarna

3 3 53 Dnr Kultur- och fritidsnämndens sammanträdesdagar 2015 a) Förslag sammanträdesdagar Inför dagens sammanträde har utskickats förslag till sammanträdesdagar under år 2015 för kultur- och fritidsnämnden. att fastställa sammanträdesdagar i enlighet med bilagda förslag.

4 4 54 Dnr sattestanter för 2015 a) Förteckning över beslutsattestanter. att anta föreliggande förslag till beslutsattestanter och ersättare för nämndens verksamhetsområde för år 2015, samt att beslut om förändringar av beslutsattestanter för nämndens verksamhetsområde under år 2015, som erfordras på grund av personalomsättning och mindre organisatoriska förändringar, ska delegeras till kultur- och fritidschefen. Delges: Ekonomikontoret

5 5 55 Dnr Redogörelse Slutlig drift- och investeringsbudget 2015 a) Budget 2015 Den av kommunfullmäktige fastställda budgeten 2015 för kultur- och fritidsnämnden har inför dagens sammanträde utskickats. Enligt kommunfullmäktiges beslut minskas driftbudgetens nettoram med kronor, på grund av att ingen inflationsuppräkning sker. Av begärda extra anslag erhölls kronor till ökat aktivitetsstöd, allmänna samlingslokaler, utökad fritidsgårdsverksamhet under sommartid. Dessutom sker en omfördelning av IT-kostnaderna med kronor och höjning av anslagen till pensionärsföreningarna med kronor. Kommunfullmäktige beslutade att för 2015 anslå kronor för kultur- och fritidsnämndens egna investeringar. Anslaget ska användas till bland annat anläggande av konstgräsplan i Sävsjö (projektet finansieras under 2015 och 2016), för byte till fjärrvärme i Hofgårdsvallens omklädningsbyggnad, till inredning på Familjebadet samt till nya läktarstolar i Sävsjö Ishall. Vid sammanträdet informeras om hur minskningen av nettoramen ska genomföras. att godkänna den föreslagna minskningen av nettoramen, samt att i övrigt lägga informationen om budgeten till handlingarna.

6 6 56 Dnr Föredragna handlingar Redogörelse Kommunstyrelsens utskott angående medborgarförslag om danslokal i Sävsjö a) Kommunstyrelsens utskott begäran om yttrande. b) Medborgarförslag Medborgarförslag har inlämnats om att en lokal anpassad för dans anordnas i Sävsjö. att uppdra till kultur- och fritidsförvaltningen att utreda frågan, för att på nytt behandla ärendet vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i januari 2015.

7 7 57 Dnr Redogörelse Studieförbundet Medborgarskolan, Sävsjö angående kommunalt bidrag. a) Skrivelse från Studieförbundet Medborgarskolan, Sävsjö Vid sammanträdet informeras om en skrivelse från Studieförbundet Medborgaskolan, Sävsjö där de undrar om det är förenligt med kommunens bidragspolicy att de inte ansöker om kommunalt bidrag för den folkbildningsverksamhet som föreningen samverkar med andra ideella föreningar om. Istället ska den ideella föreningen, i detta fall Arabiska föreningen AFAQ, kunna ansöka om lokalt aktivitetsbidrag för denna verksamhet, i enlighet med gällande bestämmelser. Delges: Medborgarskolan att godkänna att Studieförbundet Medborgarskolan i Sävsjö, från och med hösten 2014 års verksamhet, har rätt att avstå från att söka bidrag för folkbildningsverksamhet för barn och ungdomar och som bedrivs tillsammans med annan bidragsberättigad ideell förening. Denna ideella förening ska istället kunna söka lokalt aktivitetsstöd för denna barn- och ungdomsverksamhet i enlighet med gällande bestämmelser.

8 8 58 Dnr Redogörelse Njudungskretsen av IOGT-NTO angående verksamheten vid Vallsjöbadens fritidsanläggning. a) Skrivelse från Njudungskretsen av IOGT-NTO Njudungskretsen av IOGT-NTO arrenderar Vallsjöbadens fritidsanläggning av Sävsjö kommun. Inför verksamhetsstarten sommaren 2015 önskar föreningen att serveringsbyggnaden målas. Främst gäller det vindskivorna, knutarna samt räcket vid serveringsbyggnaden. Dessutom önskar de bättre belysning runt serveringsbyggnaden och toalettbyggnaden. Föreningen meddelar att de håller på att utreda en tillbyggnad av dansbanan samt avser att söka EU-medel till delfinansiering av detta projekt. Denna utbyggnad kan eventuellt bli aktuell i början av år Delges: Njudungskretsen av IOGT-NTO att uppdra till kultur- och fritidsförvaltningen att undersöka möjligheten att genomföra föreslagna målnings- och belysningsåtgärder inför sommarsäsongens start 2015.

9 9 59 Dnr Redogörelse Sävsjöbygdens Konstförening med ansökan om hyresbidrag. a) Sävsjöbygdens Konstförening bidragsansökan. I en skrivelse meddelar Sävsjöbygdens Konstförening att de för sin verksamhet har behov av en permanent lokal i Sävsjö. Föreningen har nu möjlighet att hyra en central lokal, f.d. Brandts möbler, till en kostnad av kronor per år. Sävsjöbygdens Konstförening ansöker om kronor i hyresbidrag per år från kultur- och fritidsnämnden för att hyra nämnda lokal. Vid sammanträdet informeras om att för närvarande lämnas hyresbidrag enbart till bidragsberättigade föreningars barn- och ungdomsverksamhet. Det maximala hyresbidraget som utgår är kronor per förening och år. att Sävsjöbygdens Konstförening i fortsättningen kommer att kunna ansöka om hyresbidrag för sin verksamhet, att bidrag kommer att utgå med 50 % av föreningens nettohyreskostnad dock högst kronor per år samt Delges: Sävsjöbygdens Konstförening att bidrag erhålls i efterskott, vilket innebär att hyreskostnader som avser 2015 kan föreningen ansöka om bidrag till under våren 2016.

10 10 60 Dnr Redogörelse Vrigstad/Rörviks PRO med inbjudan till 50 års jubileum. a) Vrigstad/Rörviks PRO med inbjudan. Vrigstad/Rörviks PRO firar 50 års jubileum den 10 december och inbjuder kultur- och fritidsnämnden till firandet. att uppvakta Vrigstad/Rörviks PRO med blommor vid föreningens 50 års jubileum.

11 11 61 Dnr Redogörelse Hultsjö Bygdegårdsförening med förnyad ansökan om bidrag till renovering av Kännestubba Bygdegård. a) Hultsjö Bygdegårdsförening med bidragsansökan. Kommunfullmäktige beslutade den 20 januari 2014 att under 2014 anslå 30 % av det bidragsunderlag som berättigar till stöd från Boverket, dock högst kronor som stöd till Hultsjö Bygdegårdsförening, samt att om åtgärden genomförs sker finansiering genom en utökning av 2014 års driftsbudget för kultur- och fritidsnämnden. Boverket beslutade våren 2014 att avslå föreningens bidragsanökan. Hultsjö Bygdegårdsförening har nu inkommit med en förnyad ansökan om bidrag till renovering av bygdegården i Kännestubba. Föreningen avser att på nytt inlämna en bidragsansökan till Boverket, som bygger på samma beräkningsgrund som vid den senaste inlämnade bidragsansökan. Totalkostnaden är beräknad till kronor. Föreningen ansöker om bidrag med 30% av kostnaden. att föreslå kommunstyrelsen att bevilja Hultsjö Bygdegårdsförening investeringsbidrag med 30% av Boverket godkänt bidragsunderlag och högst kronor till upprustning av Kännestubba Bygdegård, samt Delges: Kommunstyrelsen, Hultsjö Bygdegårdsförening att bidrag inte ges till tillgänglighetsskapande åtgärder, som redan är finansierade av Boverket.

12 12 62 Dnr Ansökningar om bidrag till julgransutdansning. att uppdra till kultur- och fritidschefen att besluta om bidrag till arrangemangen med julgransutdansning i enlighet med tidigare bidragsnivåer.

13 13 63 Dnr Ekonomisk rapport a) Ekonomisk rapport per 30 november att godkänna den ekonomiska rapporten.

14 14 64 Dnr Delgivningar a) Sammanställning delgivningar. att lägga delgivningarna till handlingarna.

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-04-25

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-04-25 1 Plats och tid ande Sävsjö Fritidsgård samt Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 april 2013 kl. 14.00-16.05 Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 5 november 2014 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-14

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-14 1 Plats och tid ande Sävsjö Camping och Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 14 maj 2014 kl. 14.00-16.45 Ordinarie ledamöter: Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren (S), 2:e vice ordf. Harald

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 30 augusti 2012 kl. 14.00-16.15 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 2 mars 2016 kl. 14.00-16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 januari 2016 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Johanna Ek (KD) Sven Krafft

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 7 december kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, den 18 november 2009, kl 13.00 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Niklas Johansson, ordförande (s) Christer Pettersson (s) Mikael Erlandsson (kd) Christer Sandström

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 15.00-16.35 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 12 oktober kl. 14.00-17.15 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 27 augusti 2009, kl. 13.30-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren (s),

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 14 september 2015 kl 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 42-48 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A klockan 9.00-11.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg.ers. Iréne Ekberg

Läs mer

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05 1 (14) Plats och tid Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05 Beslutande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s) Håkan Rosenqvist (m), tjänstgör för Margreth Bengtsson (c) Gunilla Aastrup-Persson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Bolmens sammanträdesrum, Kommunhuset i Gislaved, kl 14.00-16.45 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson

Läs mer

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Sammaträdesdatum 17 augusti 2011 1 (8) Plats och tid: Servicehuset Ugglan, Lesjöfors kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Ersättare:

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag M U L L S J Ö K O M M U N fritidsutskott 2014-05-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Innehåll 35 Tillkommande ärenden... 39 36 Föregående sammanträdesprotokoll... 40 37 Ansökan om bidrag, övriga bidrag...

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11:45 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog (MP) Larry Tallroth

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.30 Sammanträdet ajourneras kl 15.10-15.15 ande Ann Persson, s Göte Eklund, c Stig Andersson, s Hans Johansson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 1(5) Plats och tid Hotell Nissastigen kl 09.00-17.00 Beslutande Ylva Samuelsson (S) ordförande Bosse Linde (S) Therese Sjöström(S) Marcus Holmbom (S) Björn Björkman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-07 1 (7) Plats och tid Gyllene salen, Apotekshuset Vingåker, måndagen den 7 januari 2013, kl. 08.30-09.40 Beslutande Raul Sevefjord (M) ordf Thommy Gustafsson (S) Övriga deltagande Helena Viklund,

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Kl 09:00 10.45 Åke Uddén, ordförande (C) Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \,

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \, HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 08.30-12.00 och 13.00-15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur/Fritidsnämnden 2002-12-05 1 ( 13 ) Plats och tid Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Per Johansson ordf. Berith Oderståhl Bengt Jonsson Stefan Svensson Birgitta Dahlberg K Sune Almroth tgj. suppl.

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Tid 2015-08-12 13:00-15:15 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Robert Olesen (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10)

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 16 september 2015 kl 15.30-17.30 Anton V Härder (S), ordförande Filip

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS 1 (19) Plats och tid Lilla Vik, kl 15.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s), ordförande 24 Margreth Bengtsson (c) Gerd Lundin (s) Inga Olsson (m) Clas-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

Servicenämnden 2014-10-15 1(8)

Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Birgitta Kahn (MP) Sara Asp (S) Hans-Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-11-23 97 (104) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 23 november 2015, kl. 08.00-08.45 Beslutande Leif Skeppstedt (S) ordf Robert Davidsson (C) Övriga deltagande Thorsten Schnaars, enhetschef

Läs mer

Göran Lundström, kommunchef Gunnel Ekström-Burenby, sekreterare Jan Jonsson, plan- och byggchef 56. Kommunkontoret måndag 2013-05-13

Göran Lundström, kommunchef Gunnel Ekström-Burenby, sekreterare Jan Jonsson, plan- och byggchef 56. Kommunkontoret måndag 2013-05-13 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret tisdag kl. 08.30 11.45 Per-Arne Larsson (s), ordförande Johan Birath (s) Britt-Marie Johansson (s) Rolf Stenvard (m) Staffan Leufvén (c) Övriga deltagande Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2007-04-16 Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 16 april, kl. 07 30-09 00 Beslutande Linda Wahlqvist (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

Lisbeth Andersson. Lisbeth Andersson. Kultur- och fritidsnämnden1

Lisbeth Andersson. Lisbeth Andersson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-01-16 1(15) Plats och tid Isrinken, VHC:s klubblokal, tisdag 2001-01-16, kl. 17.30-20.00 1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande 1 Kent Warnborg (s) 1 Per Johansson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Plats och tid Möllegården Kultur, kl. 19:00 20.45 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-01-17 1 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.45 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby, kl 09:00-11:30 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Per Sverkersson (S) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tommy Bohman, ordf. (S), Klas Håkanson (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Ingemar Sturesson

Läs mer

Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45

Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45 ~.. Höörs ~... kommun 1 (13) Plats och tid ande Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45 Helena Ohlson (SD) Tom Ström (M), Ordförande Axel Paulsson (C), 1:e vice ordförande Jill Andersson (S),

Läs mer

Carina Hjertonsson, sekreterare ... ... /Carina Hjertonsson/

Carina Hjertonsson, sekreterare ... ... /Carina Hjertonsson/ Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 23 februari 2012 klockan 13.15 14.45 Beslutande Närvarande Per Thörnqvist, kommunchef, tillförordnad ordförande Anders Åberg, socialchef Elin Ståhl

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Kommunkontoret 2013-03-18

Kommunkontoret 2013-03-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.30 14.05 Beslutande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors, vice ordförande Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-15 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 14:40-16:05 Beslutande Jonas Lennström (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Anna Frisk (S) Maria Nyström (KD) Mats Olsson (SD) Övriga deltagande

Läs mer

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10)

Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Omsorgsnämndens AU 2009-02-04 1 (10) Plats och tid Hörsalen, 13.15 15.45 Beslutande Karin Åkesson (c), ordf Gunnel Johansson (s) Tom Barkström (kd) Övriga deltagande Berit Winbladh, omsorgschef Cecilia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden 2015-11-09 1 (7)

Miljö- och byggnämnden 2015-11-09 1 (7) Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 9 november 2015 kl. 13.30 15.15 Beslutande Tommy Lövquist (S), ordförande Birgitta Bengtsson (S) Roland Johansson (S) Eva Dickner (Mp)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08 Sammanträdesdag Innehåll 96 Godkännande av ärendelista... 113 97 Bidrag till Valborgsmässofirande... 114 98 Ytterligare beslut om fördelning av investeringsbidrag...

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Plats och tid B-rummet, kl. 19:00-21.10 Beslutande Lars-Erik Wollmér(s), ordf, 158-175, 177-178 Klas Hult(s) Anita Danielsson(s) Nils Holmqvist(m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-28 28 (40) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, torsdagen den 28 maj 2015, kl. 17.00-18.55 Beslutande Caisa Sävheden Larsson (S) ordf Kent Jönsson (C) Daniel Helmersson

Läs mer

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 1(8) Plats och tid ande Ledamöter Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 Mikael Johansson (S), ordförande Angelica Rage (S), vice ordförande Kenneth Eriksson (S) Stina

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 14 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 18.00-20.45 Beslutande Tommy Andersson, s, ordf. Anna Östergaard, fp, tjänstg. ersättare Jörgen Osbäck,

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) 1(10) Plats och tid kulturchefens kontor, 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare Övriga närvarande Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-06-02 1 (12) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 13:00-15:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Anna Frisk (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Maria Nyström (KD) Julia Selander

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.10 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. Anita Sköld, M Rune Blomster, teknisk chef Holger Niva, projekt gatubelysning, 10

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum. Anita Sköld, M Rune Blomster, teknisk chef Holger Niva, projekt gatubelysning, 10 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-06-14, kl 1300-1530 ande Birger Lahti, V Johny Lantto, S Jenny Eriksson, S Övriga deltagande Anita Sköld, M Rune Blomster,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-10-20 56 (67) Plats och tid Kommunförrådet Vingåker, onsdagen den 20 oktober 2010, kl. 13.30-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Kristina Jonsson (S)

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Erling Johansson ANSLAG/BEVIS. 2012 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Erling Johansson ANSLAG/BEVIS. 2012 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Kommunala Pensionärsrådet 2012-06-13 1 (7) Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk kl: 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Karl-Gustav Lindbäck (KV) Rune Christiansson (PRO Torup) Tore Klingborg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2015-02-10

PROTOKOLL 1 (11) 2015-02-10 PROTOKOLL 1 (11) 2015-02-10 Valnämnden Plats och tid Stadshotellet, sammanträdesrum Åbyn, kl. 13.00-15.30 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Plats och tid Kommunalhuset, Bergaholm 2004-09-22 kl 19.00-20.15 Beslutande Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg

Läs mer