13 maj 2015 Protokoll för Årsstämma 2015, Brf Finnberget tisdagen den 28 april i Vilans skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "13 maj 2015 Protokoll för Årsstämma 2015, Brf Finnberget tisdagen den 28 april i Vilans skola"

Transkript

1 1. Stämmans öppnande Årsstämman inleddes med information om föreningens kommande fönsterprojekt (se sammanfattning efter protokollet). Därefter hälsade föreningens ordförande Gudrun Nuzzaci alla medlemmar välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 2. Val av ordförande vid stämman att välja Helena Westerling till ordförande för årsstämman. Helena Westerling övertog ordförandeklubban och tackade för förtroendet att få leda förhandlingarna. 3. Godkännande av dagordning Helena Westerling föreslog att dagordningens punkt 15, val av revisor, skulle behandlas tillsammans med punkt 18, förslag från styrelsen, som också gäller val av revisor. Hon förklarade vidare att dagordningen inte innehåller någon punkt för övriga frågor, eftersom alla medlemmar i förväg måste ha fått information om vilka frågor som ska beslutas av årsstämman. Däremot finns möjlighet för deltagarna i stämman att ställa frågor till styrelsen. Lars-Uno Sandblom bad att få lämna en rapport om uppdraget från förra årsstämman att utreda förutsättningarna för en trappa från Finnberget ner till Finnboda Hamn. att godkänna förslaget till dagordning med två ändringar: punkterna 15 och 18 behandlas tillsammans och rapport om trappa läggs till som ny punkt Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare att godkänna stämmoordförandens val av som protokollförare. 5. Val av två justerare tillika rösträknare att utse Carina Poulsen och Yngve Bohm till justerare av protokollet tillika rösträknare. 6. Fråga om stämman blivit stadgeenligt utlyst Kallelse till stämman delades ut till alla medlemmar den 13 och 14 april. Kallelsen ska 1(9)

2 enligt stadgarna vara utsänd högst fyra och minst två veckor före stämman. att anse att den var utlyst i enlighet med stadgarna. 7. Fastställande av röstlängd Avprickningslistan visade 70 röstberättigade medlemmar, varav 7 genom fullmakt, samt 4 medföljande utan rösträtt. (Bilaga 1, Röstlängd) att fastställa röstlängden enligt avprickningslistan. 8. Styrelsens årsredovisning Gudrun Nuzzaci gick igenom och kommenterade styrelsens årsredovisning för (Bilaga 2, Årsredovisning 2014). Hon konstaterade att det har varit ett händelserikt år med många aktiviteter och nämnde bland annat * förberedelser för fönsterrenoveringen * nya garagedörrar och nya elinstallationer i garagelängan * nya entrépartier i Nybygget med fina trädörrar som bevarar stilen * besiktning av lekplatser och viss förnyelse av den stora lekplatsen * underhållsbesiktning av skorstenen på Finnbergsvägen 3 * besiktning och fotodokumentation av takrännor och takfot för kommande underhåll * byte av några ventilationsfläktar * inventering av trädbeståndet med hjälp av arborist samt viss beskärning * avslutning av mångårig dialog med Nacka kommun och SL om byte av mark och lantmäteriförrättning för flytt av busshållplatsen * mycket kontakter med kommunen om ombyggnaden av Kvarnholmsvägen * kontakter kring den fortsatta utbyggnaden på Kvarnholmen och Finnboda * sortering av matavfall * digital hastighetsskylt på prov (utsattes vid upprepade tillfällen för sabotage) Hon förklarade att även 2015 blir ett intensivt år med bland annat följande aktiviteter: * fönsterrenovering * underhåll enligt plan i samarbete med SBC * kontrollbesiktningar i samarbete med SBC * takfotsreparation * upprustning av lekplatser * upprustning av miljöstugor * obligatorisk ventilationskontroll (OVK) Gudrun Nuzzaci redogjorde kort för föreningens resultat- och balansräkning. Hon konstaterade att föreningen haft ett positivt kassaflöde under året och redovisar ett resultat på kronor, trots extra utgifter under året för byte av garageportar och entrépartier i Nybygget. Intäkterna var kronor och kostnaderna inklusive 2(9)

3 avskrivningar och finansiella poster kronor. Brf Finnberget har god likviditet och hade vid årsskiftet 18 hyresrätter. En av dem har sålts under våren och ombildats till bostadsrätt. Intäkterna från försäljningen kommer att användas i fönsterprojektet. Gudrun Nuzzaci kunde också rapportera att föreningen i slutet av 2013 kunnat amortera 8 miljoner kronor på sina lån och förhandlat om ett lån för att få förmånligare ränta, vilket fått full effekt Ytterligare ett lån kommer att omförhandlas under Styrelsen ser också regelbundet över avtal med leverantörer. El- och värmekostnaderna har varit lägre än 2013, trots ökade priser. Vattenkostnaderna har däremot ökat något. En genomgång med hjälp av SBC visar att det kan bero på bytet av vattenmätare vid årsskiftet. Den gamla mätaren har troligen inte mätt hela förbrukningen. Sophämtningen har också blivit något dyrare, beroende på högre priser och större mängd sopor. Helena Westerling gick igenom årsredovisningen sida för sida, och stämmodeltagarna fick möjlighet att ställa frågor till styrelsen. En fråga gällde kostnaden för revision, som inte finns redovisad. Gudrun Nuzzaci förklarade att det beror på att fakturan kommer först 2015 och bokförs då. En annan fråga gällde en differens på kronor mellan summan för utgående avskrivningar enligt plan 2013 ( kronor) och ingående avskrivningar vid 2014 års början ( kronor). Styrelsen lovade att ta med sig frågan och undersöka vad differensen beror på. Styrelsen uppmanades också att se över räntekostnaderna för föreningens lån. att med godkännande lägga årsredovisningen till handlingarna. 9. Revisorernas berättelse Helena Westerling föredrog revisionsberättelsen från Mats Ivarsson, auktoriserad revisor från Litus Revision (finns med i bilaga 2, årsredovisning) att lägga revisionsberättelsen till handlingarna. 10. Fastställande av resultat- och balansräkning att fastställa resultat- och balansräkning för Beslut om resultatdisposition Stämman hade att ta ställning till följande resultat: 3(9)

4 Årets resultat Ansamlad förlust före reservering till fond för yttre underhåll Reservering till fond för yttre underhåll enligt stadgar Summa ansamlad förlust Styrelsen föreslog följande disposition: Av fond för yttre underhåll ianspråktas I ny räkning överförs att disponera resultatet enligt styrelsens förslag. 12. Ansvarsfrihet för styrelseledamöterna Revisorn föreslog enligt revisionsberättelsen att styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret i enlighet med revisorns förslag att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för det gångna räkenskapsåret. 13. Arvoden till styrelsen Pontus Ekström från valberedningen föreslog oförändrat arvode till styrelsen för i enlighet med valberedningens förslag att fastställa oförändrat arvode, 4 prisbasbelopp (för närvarande kronor) exklusive sociala avgifter, för styrelsen att fördela inom sig. 14. Val av styrelseledamöter och ersättare Valberedningens sammankallande Karin Björkquist presenterade valberedningen, som förutom henne bestått av Henning Müller, Pontus Ekstam och Michael Absalonsen. Hon berättade att valberedningen förutom skriftlig information till alla medlemmar också inbjudit till en informationskväll med servering av ärtsoppa, i första hand för nya medlemmar, och att det gett god respons. Valberedningen föreslog att styrelsen skulle bestå av sex ordinarie ledamöter och två suppleanter. Karin Björkquist redogjorde för valberedningens förslag och gjorde en kort presentation av de föreslagna ledamöterna och ersättarna. i enlighet med valberedningens förslag att välja (omval), Jessica Lundholm (nyval) och Ingrid Bådholm (nyval) till ordinarie ledamöter i styrelsen på två år, att välja Birgit Oldsberg (omval, tidigare ersättare) till ordinarie ledamot på ett år, samt att välja Elisabeth Tomczak och Hans Kristiansen (båda nyval) till ersättare på ett år. 4(9)

5 I styrelsen ingår också Gudrun Nuzzaci, som vid årsstämman 2014 valdes till ordförande på två år, och Anna Lillhannus, som vid årsstämman 2014 valdes till ordinarie ledamot på två år. Årsstämman välkomnade den nya styrelsen med en varm applåd. 15. Val av revisor Styrelsen föreslår att Brf Finnberget från och med 2015 och tills vidare ska anlita Toresson Revision AB för revision. (Bilaga 3, Styrelsens förslag, Ny revisionsfirma) i enlighet med styrelsens förslag att anlita Toresson Revision AB för revision från och med Val av valberedning Karin Björkquist förklarade att valberedningen gärna vill fortsätta ett år till. att välja Karin Björkquist, Henning Müller, Pontus Ekstam och Michael Absalonsen (samtliga omval) till valberedning, samt att utse Karin Björkquist till sammankallande i valberedningen. 17. Motioner från medlemmar Stämman behandlade fyra motioner från medlemmar. (Bilaga 4, Motioner till årsstämman 2015) Motion nr 1, Köp av källaryta i enlighet med styrelsens förslag att ta ytan om 2,6 kvm i anspråk och att sälja den till bostadsrättsinnehavaren Suzanne Dahn enligt villkor som senare beslutas av styrelsen. Motion nr 2, Gym på Finnberget i enlighet med styrelsens förslag att avslå motionen, samt att uppmana intresserade medlemmar att bilda en arbetsgrupp för att söka efter ett gymföretag som vill hyra en lokal och inrätta ett gym på Finnberget. Motion nr 3, Gallring av träd Henning Müller förklarade att många flyttar till Finnberget på grund av utsikten och att de inte vill ha den förstörd av stora träd. Han ansåg att styrelsens svar var för försiktigt och yrkade bifall till sin motion. 5(9)

6 Frågan diskuterades livligt. Under diskussionen framfördes ytterligare tre förslag: Michael Absalonsen föreslog en tydlig princip: Mot sjösidan: tukta vegetationen och ta hänsyn till utsikten. Mot insidan: Bevara och vårda träden. Martin Green föreslog följande princip: Bevara utsikten mot vattnet. Bevara innegårdarnas träd. Ta fram en karta över vilka träd/områden som ska bevaras respektive tas bort därför att de stör utsikten. Lars-Uno Sandblom föreslog att träd som ligger utanför lägenheter med sjöutsikt, det vill säga utanför fasader med röd färg, får tas ned om bostadsrättsinnehavare så önskar. Gudrun Nuzzaci yrkade bifall till styrelsens förslag om fortsatt restriktiv gallring med hjälp av en arborist. Lennart Ehrgård, Yngve Bohm och Helena Westerling yrkade bifall till styrelsens förslag. Efter en lång debatt föreslog Helena Westerling att frågan skulle återremitteras till styrelsen med uppdraget att återkomma till medlemmarna med ett konkret förslag med ledning av de förslag som framkommit under diskussionen. efter försöksvotering med handuppräckning att frågan skulle återremitteras till styrelsen. därefter att uppdra till styrelsen att i samråd med arboristen och med ledning av de förslag som framkommit under diskussionen utarbeta en underhållsplan för trädbeståndet på Finnberget och återkomma med ett förslag, eventuellt vid en extrastämma. Motion nr 14, Ytterligare en dag för städning eller annat gemensamt arbete i enlighet med styrelsens förslag att bifalla motionens första stycke och att införa en dag på hösten för städning eller annat gemensamt arbete. 18. Rapport om trappa Lars-Uno Sandblom rapporterade om uppdraget från förra årsstämman att undersöka möjligheterna att få en trappa från Finnberget ner till Finnboda. Han berättade att han varit i kontakt med kommunalråden Mats Gerdau och Cathrin Bergenstråhle samt med Erik Viktorsson på Exploateringskontoret. De hade till en början varit positiva, men beskedet hade till slut blivit att det inte går att utan vidare anlägga en kommunal trappa på privat mark. Det måste lösas juridiskt genom rättighetsupplåtelse och ändring av detaljplanen. Han föreslog att styrelsen skulle ta över frågan och driva den vidare. Frågan diskuterades, men inga beslut kunde fattas, eftersom frågan inte var anmäld i förväg. 6(9)

7 19. Avslutning Gudrun Nuzzaci överlämnade blommor till valberedningen - Karin Björkquist, Henning Müller, Pontus Ekstam och Michael Absalonsen - med tack för ett bra jobb. Helena Westerling som lett stämman och som skriver protokollet tackades också med blommor, liksom Anna Lillhannus och Birgit Oldsberg som deltagit mycket aktivt i förberedelserna för stämman. Gudrun Nuzzaci framförde ett varmt tack och överlämnade blommor och en present till Linus Svärd för hans insatser i styrelsen. Nickolina Kostic, som hann ge sig iväg innan stämman var slut, kommer att avtackas vid ett senare tillfälle, liksom Ted Forssblad och Leif Enbom, som inte hade möjlighet att vara med vid stämman Gudrun förklarade vidare att hon tidigare under dagen lämnat en present till Elisabet Hedin som tack för hennes arbete med gemensamhetslokalen. Helena Westerling önskade den nya styrelsen lycka till. Hon tackade för en väl genomförd årsstämma och förklarade den avslutad. Protokollförare:... Mötesordförande:... Helena Westerling Justering: Carina Poulsen Yngve Bohm 7(9)

8 Information om fönsterprojektet I samband med årsstämman fick deltagarna information om det kommande fönsterprojektet. Projektledaren Lennart Peterson, SBC, informerade och svarade på frågor tillsammans med Kent Isaksson från totalentreprenören SEHED och Stefan Lindqvist från underentreprenören Penslar & Fönster. En tidigare renovering, före ombildningen till bostadsrättsförening, var illa genomförd, och många fönster är idag i dåligt skick. Styrelsen har därför efter samråd med SBC beslutat att renovera samtliga fönster och gamla balkongdörrar. Lennart Peterson har utsetts till projektledare och tagit in offerter för projektet. SEHED och Penslar & Fönster har fått uppdraget att genomföra det. Efter en provrenovering i en lägenhet har man bestämt sig för följande lösning: Karmarna behålls och renoveras, och därigenom påverkas inte fasaden och vi behöver inte söka bygglov. Ytter- och innerbågar byts. Det betyder, förutom att vi får hela och fräscha fönster och bågar att energivärdet (U-värdet) sänks från ca 2,5 till 1,1 1,2, vilket ger en betydande besparing, ca kronor per lägenhet och år. Dessutom förbättras inomhusklimatet och ljudisoleringen. Innerbågen kommer att vara av trä och ytterbågen av aluminium. Fönsterblecken skärs ut och halvsulas. De gamla balkongdörrarna kommer att bytas. De nya dörrarna har aluminium på utsidan. De nya fönstren och balkongdörrarna beräknas hålla år. Arbetet planeras starta under vecka 31, i månadsskiftet juli-augusti, och pågå till och med vecka Information om vad som ska göras, vilka tider som gäller och så vidare kommer att lämnas i brevlådorna och sättas upp i trapphusen. Det gäller bland annat när och hur man ska lämna sina nycklar. Nycklarna kommer att förvaras i säkerhetsskåp under nätterna. Mätning av fönstren i de hus där arbetet inleds kommer att göras före sommaren. Information om detta kommer att lämnas i god tid till de boende i de hus som berörs. Fastighetsskötarens tidigare lokal på Finnbergsvägen 3 kommer att användas som platskontor. En platsansvarig, Mats Westermark, kommer att finnas på området på heltid och på kontoret varje tisdag kl och torsdag Han kommer också att kunna nås per telefon för akuta frågor. Ett startmöte hålls under vecka 27 för dem som ska jobba med projektet, och från vecka 31 kommer Mats Westermark att finnas på plats. Alla som arbetar i projektet ska kunna visa att de är engagerade i projektet. Man tillämpar BF9K, som är ett kvalitetssystem inom byggbranschen. Projektet startar på Finnbergsvägen 2 och därefter följer, enligt den preliminära planeringen, nr 3, 54-60, 6-20, och Arbetet genomförs parallellt i 3-5 lägenheter och beräknas pågå under sammanlagt 2-3 veckor i en lägenhet. Arbetstiden är Alla boende är skyldiga att se till att lägenheten är tillgänglig då. Information om när hantverkarna kommer att lämnas minst fem dagar innan. De som har husdjur ombeds att meddela det genom en lapp på dörren eller ännu hellre se till att djuren är placerade på annat håll medan arbetet pågår. 8(9)

9 Inför arbetet görs en syn i varje lägenhet, och alla befintliga skador fotodokumenteras. Dokumentationen finns sedan med vid den efterföljande besiktningen. Paraplyer /väderskydd kommer att sättas utanpå fönstren medan man arbetar med dem. Det ska hela tiden vara minst 18 grader i lägenheten, och man kommer att komplettera med fläktar vid behov Under vintern finns isolering i paraplyet. Golven skyddas med mattor under arbetet, och det kommer att finnas plast för att skydda möbler och annan inredning. De maskiner som används är kopplade till en dammsugare. De boende ska plocka bort gardiner och föremål i fönstren samt hålla transportvägarna fria. När arbetet är avslutat görs en grovstädning, men finstädningen får de boende sköta själva. Kontinuerliga byggmöten kommer att hållas varannan eller var tredje vecka. De som har frågor är välkomna att höra av sig till Mats Westermark, Stefan Lindqvist eller Lennart Peterson. 9(9)

19 maj 2014 Protokoll för Årsstämma 2014, Brf Finnberget tisdagen den 6 maj i Vilans skola

19 maj 2014 Protokoll för Årsstämma 2014, Brf Finnberget tisdagen den 6 maj i Vilans skola 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Pontus Ekstam hälsade alla medlemmar välkomna och förklarade årsstämman öppnad. Han presenterade sedan den styrelse som arbetat sedan förra årsstämman. 2. Val

Läs mer

4 maj 2012 Protokoll för Årsstämma 2012, Brf Finnberget tisdagen den 24 april i Vilans skola

4 maj 2012 Protokoll för Årsstämma 2012, Brf Finnberget tisdagen den 24 april i Vilans skola 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Pontus Ekstam hälsade alla medlemmar välkomna och förklarade årsstämman öppnad. Han passade samtidigt på att presentera den styrelse som arbetat sedan förra

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

b) Fastställande av röstlängd

b) Fastställande av röstlängd a) Stämmans öppnande b) Fastställande av röstlängd 49 st c) Val av stämmoordförande Björn Eriksson d) Val av stämmosekreterare Ann-Louise Johansson e) Val av en person som har att jämte ordföranden justera

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA I BRF RIKSRÅDSVÄGEN

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA I BRF RIKSRÅDSVÄGEN Sekreterare: Datum: Plats: Lars Truedson 2006-04-24 Bagannossens Folkets hus Sida 1 av 5 Närvarande: Se röstlängd i bilaga. Bilagor: Dagordning (Bilagorna finns tillgängliga Röstlängd från styrelsen vid

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Årsta Iors SL\$ Protokoll ordinarie föreningsstrimma. Till ordförande valdes Mats Nordström från SBC. Datum: 2014-L1,-1,3. 1Stämmans öppnande

Årsta Iors SL\$ Protokoll ordinarie föreningsstrimma. Till ordförande valdes Mats Nordström från SBC. Datum: 2014-L1,-1,3. 1Stämmans öppnande Årsta Iors Protokoll ordinarie föreningsstrimma Bostadsrättsföreningen Årsta Torg Plats: Folkets Hus, Årsta Torg Datum: 2014-L1,-1,3 1Stämmans öppnande Styrelsens ordforande Hillewi Hagstöm hälsade alla

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 19 maj 2010 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm 1 HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 22 maj 2012 på Debaser Restaurang AB,

Läs mer

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 27 november 2007, kl. 18.00-ca 20.25 Plats: Kungsholmen Konferens & Matsal (Trygg

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Villaägarföreningen Dungen

Villaägarföreningen Dungen Villaägarföreningen Dungen Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Villaföreningen Dungen, den 9 mars 2006 1. Stämmans öppnande i sal 616 Segeltorpskolan Mötet öppnades av Robert Tham som hälsade de närvarande

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011 1(6) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011 Plats: Södermalmshemmet, Örebro Närvarande: 71 medlemmar närvarande samt

Läs mer

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2012-02-21 Närvarande: 59 personer som representerade 46 kolonilotter. Innan mötet öppnades visade Ulla Brehm ett uppskattat bildspel

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014

Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014 Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014 sida 1(3) Måndag 2014-03-31 kl.19.00-21.00 i Talmansrummet, Tavelsjö bygdegård 1. Mötet öppnas Ordföranden Almer Holmberg hälsar alla välkomna

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SÖDERS TAK 1

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SÖDERS TAK 1 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SÖDERS TAK 1 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Söders Tak 1. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Felanmälan av Portkodsystem eller beställning av extra brickor kontakta styrelsen.

Felanmälan av Portkodsystem eller beställning av extra brickor kontakta styrelsen. ÅRSREDOVISNING 2015 Felanmälan Felanmälan eller frågor om hyresavier görs alltid hos HSB Stockholms Servicecenter. Via webben görs antingen felanmälan på föreningens hemsida flik Felanmälan, eller på HSB:s

Läs mer

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening Protokoll Föreningsstämma 2015 Protokoll fört vid s ordinarie årsstämma. Tid: tisdagen den 26 maj. 18-19,30. Plats: Trankärrsgården, Kungälv. Omfattning 1-22 1 Öppnande Ordförande, Lars Erik Olofsson,

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 18 maj 2009 i aulan, Åsö gymnasium, Blekingegatan

Läs mer

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21)

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) 1 Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) Innehåll 1 Föreningsnamn... 4 2 Ändamål och verksamhet... 4 3 Föreningens säte... 4 4 Inträde i föreningen... 4 5 Antagande av medlem... 4 6 Vägrat medlemskap...

Läs mer

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Lärkan. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Brf Sjömannen 7 till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Onsdagen den 14 juni 2007 klockan 19:00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN Mötesdata: Tid och plats Eds Församlingsgård Onsdagen den 17 april 2013, klockan 18:30 Närvarande: Medlemmar enligt bifogad röstlängd Protokollet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bolinderbyn nr 1 - Stadgar

Bostadsrättsföreningen Bolinderbyn nr 1 - Stadgar . Bostadsrättsföreningen Bolinderbyn nr 1 - Stadgar Brf Bolinderbyn nr 1 - Stadgar 2015 Innehåll OM FÖRENINGEN... 3 1 Firma, ändamål och säte... 3 2 Definitioner... 3 3 Lägenhetstyper... 3 ÖVERLÅTELSE

Läs mer

Kallelse. Dagordning

Kallelse. Dagordning Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Beritta Gurris kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 5 oktober 2010 kl 18.00 Lokal: Restaurang Ribersborg, Limhamnsvägen Anmälan senast

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA BRF Kyrkbacken i Solna STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KYRKBACKEN I SOLNA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Kyrkbacken i Solna Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet.

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet. Protokoll fört vid HSB:s Brf Trädgårdsstadens ordinarie föreningsstämma onsdagen den 31 maj 2011 i Akalla By 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sven Ohlsson hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA 1 (14) STADGAR för organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (14) INNEHÅLL Stadgar för den nationella föreningen Företagarna 1 Organisationen Företagarnas uppbyggnad 3 2 Ändamål 3 3 Antagande

Läs mer

STADGAR. för Bostadsrättsföreningen TACKAN YSTAD. Dessa stadgar har antagits vid ordinarie föreningsstämma 2004 samt extra föreningsstämma 2004.

STADGAR. för Bostadsrättsföreningen TACKAN YSTAD. Dessa stadgar har antagits vid ordinarie föreningsstämma 2004 samt extra föreningsstämma 2004. STADGAR för Bostadsrättsföreningen TACKAN YSTAD Dessa stadgar har antagits vid ordinarie föreningsstämma 2004 samt extra föreningsstämma 2004. Innehållsförteckning: FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE...1 MEDLEMSKAP

Läs mer

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31

Brf Diariet 6. Årsredovisning 2013. Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diariet 6 Årsredovisning 2013 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 7 Årsredovisning Styrelsen för, Bromma,

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Småland 4 och 5. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I IMMUNICUM AKTIEBOLAG (PUBL)

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I IMMUNICUM AKTIEBOLAG (PUBL) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I IMMUNICUM AKTIEBOLAG (PUBL) Aktieägarna i IMMUNICUM Aktiebolag (publ), org.nr 556629-1786 ( Bolaget ), kallas härmed till årsstämma torsdagen den 3 december 2015 kl. 14:00 på

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 23 maj 2006 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 den 7 juni, år 2011 på Lidingö

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 den 7 juni, år 2011 på Lidingö 1(5) Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 Organisationsnummer: 769617-7885 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 den 7 juni, år 2011 på Lidingö

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 1. Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Grinden98. Föreningens har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter

Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter Antagna stadgar vid föreningsstämma den 31 maj 2003 samt extra föreningsstämma den 11 oktober 2003 Bostadsrättsföreningen BRF Gröna Byn Firma, ändamål och säte 1 Föreningens firma är BRF Gröna Byn, 716456-4309.

Läs mer

Det antecknades att styrelsen uppdragit åt Maria Lindegård Eiderholm, advokat på Advokatfirman Lindberg & Saxon, att föra protokoll vid årsstämman.

Det antecknades att styrelsen uppdragit åt Maria Lindegård Eiderholm, advokat på Advokatfirman Lindberg & Saxon, att föra protokoll vid årsstämman. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Paynova AB (publ), org. nr 556584-5889, onsdagen den 11 maj 2016, klockan 17.30, i Bolagets lokaler, Söder Mälarstrand 65, Stockholm. Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LAXTON I NACKA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Laxton i Nacka. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma Vallda Parks Samfällighetsförening Tidpunkt: Torsdagen 22 april 2010, kl 18.30-20.30 Plats: Vallda Församlingshem, Vallda Deltagare: 34 personer närvarande, representerande

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Torsdagen den 14 april 2011 klockan 19.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö Sid. 1 (5) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö 1. Årsmötets öppnande Ordföranden hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet. På

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Brf Pendeluret 4. Årsredovisning 769603-1488. För räkenskapsåret

Brf Pendeluret 4. Årsredovisning 769603-1488. För räkenskapsåret Brf Pendeluret 4 Årsredovisning För räkenskapsåret 2008 Brf Pendeluret 4 1(12) Årsredovisning Styrelsen för Brf Pendeluret 4 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Boplatsens Samfällighetsförening Lund Samtliga delägare kallas till ordinarie föreningsstämma för Boplatsens Samfällighetsförening Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Dagordning 1.

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 10 juni 2013 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Johanna hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Johanna hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Ordförande Johanna hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården Årsredovisning för Brf Slottsträdgården 769600-1523 Räkenskapsåret 2014 l (12) Styrelsen för BrfSlottsträdgården får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/1 2013 31/12 2013

ÅRSREDOVISNING 1/1 2013 31/12 2013 ÅRSREDOVISNING 1/1 2013 31/12 2013 BRF PAVILJONGEN I LIMHAMN BRF Paviljongen i Limhamn 769616-7266 KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I BRF PAVILJONGEN I LIMHAMN Bostadsrättsinnehavarna i BRF Paviljongen

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27

Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 Stadgar för Särö Villaägareförening Fastställda vi ordinarie stämma 2007-11-14 Utgåva 2007-03-27 1 FIRMA Föreningens firma är Särö Villaägareförening, (org. nr. 849400 7076) 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Kallelse Ordinarie föreningsstämma

Kallelse Ordinarie föreningsstämma HSB: s Bostadsrättsförening Mälaren Kallelse Ordinarie föreningsstämma Torsdagen den 14 februari 2008 Reimers Udde, Träfflokalen 1 trappa ned, Vindragarvägen 16 Klockan 18:30 1 HSB: s Bostadsrättsförening

Läs mer

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Nr 3, mars 2016 Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Källa: http://www.skovdefilmfestival.se/ Hänt under mars Bäste Loke medlem. Hoppas att ni har haft en glad påsk med massor

Läs mer

TORS FISKE BRF KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

TORS FISKE BRF KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA ÅRSMÖTE 2013 KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: kl.19.00 tisdagen den 7 maj 2013 Plats: Titti Nylander Förslag till Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av ordförande

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening 1(1) 2012-04-05 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 för Tid och plats: Torsdagen den 19 april, kl. 19:30 i Församlingslokalen Järfälla Kyrka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val

Läs mer

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh Årsredovisning för Brf Doktor Lindh 716444-9758 Räkenskapsåret 2014 1 (12) Styrelsen för Brf Doktor Lindh får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Verksamheten Allmänt om verksamheten I

Läs mer

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014.

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Organisationsform och firma Famna är en ideell förening för organisationer

Läs mer

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Kentima Holding AB (publ), 556590-2151, den 12 november 2015, kl. 15.30 på Staffanstorps gästgivaregård, Stationsvägen 2, i Staffanstorp 1. Stämmans öppnande

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts som dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts som dess ändamål. STADGAR För Seraljens Samfällighetsförening bildad enligt lagen om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltning ska gälla i den mån ej annat framgår av dessa stadgar. 1 Föreningens

Läs mer

Antal aktier. Övriga närvarande Totalt ett tjugotal närvarande med representanter från styrelse, ledning, revisorer och allmänhet.

Antal aktier. Övriga närvarande Totalt ett tjugotal närvarande med representanter från styrelse, ledning, revisorer och allmänhet. Sida 1 av 5 Dokument: Protokoll/ Årsstämma 2016 Från: Projekt Nr: Datum: 2016-04-27 Till: PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSSTÄMMA MED AKTIEÄGAREN I SWEDFUND INTERNATIONAL AB (556436-2084) ONSDAGEN DEN 27 APRIL 2016

Läs mer

Stadgar för BRF Staren nr 9

Stadgar för BRF Staren nr 9 Stadgar för BRF Staren nr 9 Innehållsförteckning FIRMA OCH ÄNDAMÅL...2 MEDLEMSKAP...2 INSATS OCH AVGIFTER...2 UPPLÅTELSE OCH ÖVERGÅNG AV BOSTADSRÄTT...3 RÄTT TILL MEDLEMSKAP VID ÖVERGÅNG...4 AVSÄGELSE

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Pontus 3

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Pontus 3 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Pontus 3 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2008. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422 Firma, ändamål och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stockholms läns civilförsvarsförbund P R O T O K O L L Förbundsstämma Verksamhetsåret 2009 01 01 2010 12 31 Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stämmans

Läs mer

Protokoll från Kallhälls Scoutkårs Kårstämma 2014

Protokoll från Kallhälls Scoutkårs Kårstämma 2014 Protokoll från Kallhälls Scoutkårs Kårstämma 2014 Datum: 2014-10-05 Tid: 13:00 Plats: Slammertorp, Kallhäll Närvarande: Torbjörn Persson Jenny Persson Felicia Persson Emilia Persson Jakob Maleus Cederäng

Läs mer

Ljusnedals Samfällighetsförening

Ljusnedals Samfällighetsförening PROTOKOLL Årsstämma 2011 Ljusnedals Samfällighetsförening Tid: Långfredagen den 22 april 2011, kl 09.07 10.27 Plats: Ljusnedals Ungdomslokal Närvarande: 32 fastighetsägare representerande 25 fritidsfastigheter

Läs mer

å r s r e d o v i s n i n g 2011

å r s r e d o v i s n i n g 2011 å r s r e d o v i s n i n g 2011 för HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING BERGSHAMRA i SOLNA HSB:s Bostadsrättsförening Bergshamra Föreningsstämma 2012 Solna i maj 2012 Ordinarie föreningsstämma för medlemmarna

Läs mer

FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde 1998. Dag 22 april 1998. Folkets Hus, Stockholm

FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde 1998. Dag 22 april 1998. Folkets Hus, Stockholm FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet Protokoll Ordinarie sammanträde 1998 Dag 22 april 1998 Plats Folkets Hus, Stockholm Närvarande 18 ombud 9 styrelseledamöter 6 inbjudna gäster 8 från personalen 1 Öppnande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2013. Tid: den 24 mars 2013 kl. 12-14. Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN INEDAL 3 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Inedal 3. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

www.balderslev.se Plusgiro 72 10 19 8

www.balderslev.se Plusgiro 72 10 19 8 www.balderslev.se Plusgiro 72 10 19 8 Datum: Måndagenden 7 april 2014 Tid: Klockan 19.00 (kom i god tid för avprickning i röstlängd) Plats: Församlingssalen, Bårslövs kyrka OBS! Medtag översända handlingar

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) Antagna den 2015-10-30 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer