FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde Dag 22 april Folkets Hus, Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde 1998. Dag 22 april 1998. Folkets Hus, Stockholm"

Transkript

1 FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet Protokoll Ordinarie sammanträde 1998 Dag 22 april 1998 Plats Folkets Hus, Stockholm Närvarande 18 ombud 9 styrelseledamöter 6 inbjudna gäster 8 från personalen 1 Öppnande Representantskapsmötet öppnades av styrelsens ordförande Bo Toresson som hälsade de närvarande välkomna. Ett särskilt välkommen riktades till statssekreterare Göran Löfdahl från utbildningsdepartementet. Bo Toresson höll sedan ett inledningsanförande där han lämnade några synpunkter på innehållet i regeringens folkbildnings- och vårbudgetpropositioner. 2 Mötesfunktionärer Kent Jakobsson föredrog valberedningens förslag. att till ordförande för representantskapsmötet välja Per Olof Öhrn att till protokollsekreterare välja Lasse Magnusson att till föredragande sekreterare välja Britten Månsson-Wallin att välja Inga-Britt Karlsson och Carl-Olof Nilsson att jämte ordföranden justera protokollet. 3 Dagordning att godkänna förslaget till dagordning, 4 Godkännande av kallelsen Lasse Magnusson redogjorde för när kallelsen till representantskapsmötet ägt rum samt utskick av handlingar genomförts. att godkänna kallelsen till representantskapsmötet.

2 2 5 Fastställande av röstlängd Lasse Magnusson förrättade ett upprop av närvarande ombud, styrelseledamöter, revisorer och övriga inbjudna (bil. 1). att fastställa röstlängden och notera att det fanns 18 röstberättigade ombud närvarande. 6 Ajournering Representantskapsmötet ajournerades. Statssekreterare Göran Löfdahl höll ett anförande kring de aktuella kultur- och folkbildningspolitiska frågorna. Vidare kommenterade Löfdahl regeringens förslag i folkbildningspropositionen, den regionalpolitiska propositionen samt vårbudgetpropositionen. Efter anförandet följde en diskussion där flera ombud och mötesdeltagare tog tillfället i akt att lämna egna kommentarer och ställa uppföljningsfrågor till Göran Löfdahl. 7 Återupptagande av förhandlingarna Förhandlingarna återupptogs. 8 Årsredovisning och bokslut för år 1997 Britten Månsson-Wallin gjorde, utifrån årsredovisningen, en redovisning med kommentarer kring styrelsens och kansliets arbete under det gångna verksamhetsåret 1997 (bil. 2). Eric R Persson kommenterade de ekonomiska resultaten utifrån den lämnade ekonomiska berättelsen samt redovisade styrelsens förslag till bokslutsdispositioner (bil.2). Berit Adolfsson föreslog att istället för att lägga det, enligt bokslutet, återstående beloppet :78 kronor till det egna kapitalet avsätta detta belopp för inrättandet av en stipendiefond. Efter avslutad diskussion ställde ordföranden proposition mellan styrelsens och Berit Adolfssons förslag.

3 3 att godkänna och lägga styrelsens årsredovisning till handlingarna att godkänna den ekonomiska berättelsen och lägga den till handlingarna att kronor avsätts för extra ordinära kostnader för kansliet 1998 att återföra kronor till studieförbunden och kronor till folkhögskolorna att återstående belopp :78 kronor läggs till det egna kapitalet som därmed kommer att uppgå till :43 kronor. 9 Revisorernas berättelse Lasse Magnusson läste upp revisorernas berättelse (bil. 2). att lägga revisionsberättelsen till handlingarna. 10 Frågan om ansvarsfrihet att i enlighet med revisorernas förslag bevilja styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret Tack Representantskapsmötets ordförande Per Olof Öhrn framförde medlemmarnas tack till styrelsen och personalen för deras insatser under det gångna verksamhetsåret Fyllnadsval Ledamöterna Lillemor Arvidsson och Runo G. Larsson - utsedda av Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO) - hade p.g.a. ändrade arbetsförhållanden anmält att de önskat lämna sina styrelseuppdrag i Folkbildningsrådet. Anmälan om fyllnadsval för år 1998 hade inkommit från Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO). De av RIO utsedda nya ledamöterna skolchef Leif Petterson, Stockholm samt EU-samordnare Walter Rönmark, Sundsvall presenterades av Ewa Arenbro. att till protokollet notera de för år 1998 anmälda fyllnadsvalen av Leif Petterson och Walter Rönmark.

4 4 13 Revisorer Kent Jakobsson redovisade valberedningens förslag till revisorer för Folkbildningsrådet under verksamhetsåret att utse Ann-Christine Holgersson, Solveig Löfdahl och Lars Ryberg till revisorer för verksamhetsåret 1998 att utse auktoriserade revisorn Lars Ryberg till sammankallande samt att till protokollet notera att Riksrevisionsverket utsett Ulla-Kari Fällman som revisor i Folkbildningsrådet. 14 Valberedning Lasse Magnusson redovisade att enligt praxis har valberedning tillsatts på sådant sätt att Folkbildningsrådets medlemmar utsett var sin ledamot. Uppdraget som sammankallande har sedan roterat mellan medlemmarna. att uppdra åt medlemmarna att utse var sin ledamot i valberedningen att den ledamot som utses av Folkbildningsförbundet skall fungera som sammankallande. 15. Arvoden och ersättningar Kent Jakobsson redovisade valberedningens förslag om arvoden och ersättningar till styrelsens ordförande och ledamöter. att ett årsarvode motsvarande ett basbelopp utgår till styrelsens ordförande, att sammanträdesarvoden till styrelsens ordförande, ledamöter och revisorer utgår med 500 kr per sammanträde, att rese- och traktamentsersättningar utgår enligt de regler och högsta belopp som skattemyndigheten fastställer som skattefria ersättningar. 16 Extra representantskapsmöte och ekonomisk ram för budgetåret 1999 Britten Månsson-Wallin redovisade att vid föregående års ordinarie representantskapsmöte beslutades om en ny modell för fastställandet av den ekonomiska ramen för kommande år. En preliminär budgetram antogs som planeringsunderlag för styrelsens fortsatta arbetet. Den slutliga ramen behandlades sedan och fastställdes vid ett extra representantskapsmöte i november månad. I verksamhetsplanen för år 1998 har styrelsen utgått från att samma modell bör tillämpas innevarande år.

5 5 När det gällde en preliminär budgetram för år 1999 hade styrelsen konstaterat att de förslag som återfinns i folkbildningspropositionen och den regionalpolitiska propositionen kan komma att ställa ökade krav på Folkbildningsrådet inom flera områden. Kulturutskottet har inte heller färdigbehandlat propositionen. Dessutom kommer de slutliga ekonomiska ramarna för folkbildningen att anges först i den budgetproposition som lämnas i september månad. Vidare pågår den utvärdering som rådets medlemsorganisationer genomför kring rådets nuvarande medlemsuppdrag. Resultaten av denna har också betydelse för den framtida ekonomiska ramen för Folkbildningsrådets verksamhet. Mot denna bakgrund har styrelsen inte bedömt det som meningsfullt att denna gång lämna förslag om en preliminär budgetram vid det ordinarie representantskapsmötet. Istället ansåg styrelsen att förslag till den ekonomiska ramen för verksamhetsåret 1999 lämnas vid det extra representantskapsmötet den 4 november. I det samtal som följde föreslog ombudet Jan Heimdahl att representantskapsmötet skulle fastslå en preliminär budgetram för år 1999 som planeringsunderlag för styrelsens fortsatta arbete med att ta fram en slutlig budgetram vid det extra representantskapsmötet i november månad. Ombudet Berit Adolfsson föreslog att styrelsen skulle få i uppdrag att återkomma med förslag till representantskapet om inrättandet av en stipendiefond. Efter avslutad diskussion ställde ordföranden proposition mellan styrelsens och Jan Heimdahls och Berit Adolfssons förslag. att ett extra representantskapsmöte genomförs den 4 november att vid detta möte fastställs den ekonomiska ramen för Folkbildningsrådets verksamhet år 1999 att avslå Berit Adolfssons yrkande om uppdrag till styrelsen att återkomma med förslag till inrättandet av en stipendiefond. Reservation Berit Adolfsson reserverade sig mot representantskapets beslut om stipendiefonden.

6 6 17 Tack Bo Toresson tackade för det förtroende som ombuden och rådets medlemmar visat styrelsen. Vidare riktade Toresson ett varmt tack till Runo G Larsson som i och med dagens sammanträde lämnade Folkbildningsrådets styrelse. Vidare beslutades att till protokollet notera ett tack till den avgående styrelseledamoten Lillemor Arvidsson samt avgående revisorn Agne Nilsson vilka ej hade tillfälle att närvara vid representantskapsmötet. Slutligen avtackades Per Olof Öhrn för god ledning av representantskapsmötet. Runo G Larsson tackade för den tid som han fått tjänstgöra som ledamot i Folkbildningsrådets styrelse. 18. Avslutning Sammanträdet avslutades. Vid protokollet Lasse Magnusson sekreterare Justeras Per Olof Öhrn Inga-Britt Karlsson Carl-Olof Nilsson ordförande Bil. Handlingar

Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm

Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet Protokoll Vårsammanträdet 2005 Datum 20 april 2005 Plats Närvarande ombud Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm Folkbildningsförbundet Mats Bernerstedt Rolf Carlsson

Läs mer

Häfte 2. Förutsättningar för förbundsstämman

Häfte 2. Förutsättningar för förbundsstämman Häfte 2 Förutsättningar för förbundsstämman Bilaga 5 Föredragningslista 1. Stämmans öppnade 2. Val av stämmofunktionärer a) Ordförande b) Förste vice ordförande c) Föredragande sekreterare d) Protokollsekreterare

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2014 öppnad.

Styrelsens ordförande, Christer Villard, hälsade de närvarande välkomna och förklarade ordinarie bolagsstämma 2014 öppnad. 1(5) Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma med fullmäktige i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265, i bolagets lokaler Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm, den 3 april 2014 1 Stämmans öppnande

Läs mer

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE Årsstämma 2016 Söndagen den 24 april Plats: idrottshuset, Vänersborg Protokoll årsstämma 2016 1. Stämmans öppnande Ordförande Bo Johansson hälsade alla välkomna

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 -! Persikogatans Samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 1 Mötets öppnande Ordförande Roland Ahlqvist

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 25 maj 2010 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.05 Stämman inleds med att en grupp från klass NV2, Östra Gymnasiet underhåller med bluesmusik.

Läs mer

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur.

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur. Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö 1 Mötets öppnande 2 Val av ordf. 3 Upprop, fastställande av röstlängd 4 Fastställande av föredragningslista 5 Årsmötets

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma 2005-03-17 med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473

Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma 2005-03-17 med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473 Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma 2005-03-17 med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473 Närvarande: Statsrådet Morgan Johansson Expeditions- och rättschefen Erna Zelmin, Socialdepartementet

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Styrelsens ordförande Stuart Graham hälsade stämmodeltagarna välkomna, och stämman öppnades därefter på styrelsens uppdrag av advokat Dick Lundqvist.

Styrelsens ordförande Stuart Graham hälsade stämmodeltagarna välkomna, och stämman öppnades därefter på styrelsens uppdrag av advokat Dick Lundqvist. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Skanska AB (publ), på Stockholm City Conference Center, Stockholm, den 6 april 2016, kl 16.00 18.20. 1 Styrelsens ordförande Stuart Graham hälsade stämmodeltagarna

Läs mer

Box 75 2007-03-10 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING.

Box 75 2007-03-10 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING. BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL Box 75 2007-03-10 430 85 BRÄNNÖ Org. nr 855100-0428 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING. Tid: Lördagen den 10 mars 2007 kl. 12.00. Plats: Brännögården.

Läs mer

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg

Stadgar. Antagna efter årsmötet 150423. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar Antagna efter årsmötet 150423 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Göteborg Stadgar för HSO Göteborg, antagna 2015-04-23 Namn, mål och uppgift 1 Namn Handikappföreningarnas samarbetsorgan i

Läs mer

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt:

Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm. Följande punkter på respektive dagordning kommer att handläggas först och gemensamt: VentilationsFöreningen ByggnadsplåtFöreningen Stål & LättbyggnadsFöreningen Kongress Scandic Victoria Tower Stockholm Gemensam Dagordning 2015-05-22 Följande punkter på respektive dagordning kommer att

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars 1 Mötets öppnande Ordförande Leif Dahlén hälsar alla närvarande välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012 Sid 1(5) Närvarande: Från Förbundsstyrelsen Ing-Marie Noréen, Förbundsordförande, Kungsbacka Asta Andersson, Karlskrona Mai-Britt Danielsson, Värnamo Lillemor Fridlund, Skövde Lars Hellström, Örebro Bengt

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Solna med aktieägarna i Atlas Copco Aktiebolag, 556014-2720 ("bolaget") den 26 april 2016

Protokoll fört vid årsstämma i Solna med aktieägarna i Atlas Copco Aktiebolag, 556014-2720 (bolaget) den 26 april 2016 Protokoll fört vid årsstämma i Solna med aktieägarna i Atlas Copco Aktiebolag, 556014-2720 ("bolaget") den 26 april 2016 1 Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Hans Stråberg, som valdes till ordförande

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP)

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) Antagna av kommunfullmäktige 2004-06-23. Stadgar antagna vid konstituerande sammanträde den 23 juni år 2004 av Gotlands kommun, Högskolan

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

13 personer som anmält sig i anslutning till den öppna inbjudan som Bolaget på sin hemsida riktat till allmänheten.

13 personer som anmält sig i anslutning till den öppna inbjudan som Bolaget på sin hemsida riktat till allmänheten. Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma i SJ AB (Bolaget), org.nr 556196-1599, den 20 april 2006 i Stockholm 1 Närvarande aktieägare: Aktier och röster Svenska staten genom statssekreteraren Sven-Eric

Läs mer

BOLAGSSTÄMMOPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad 2006-06-01 1 BOLAGSSTÄMMA

BOLAGSSTÄMMOPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad 2006-06-01 1 BOLAGSSTÄMMA 2006-06-01 1 Plats och tid Kommunföretagens sammanträdesrum, Oxelösund torsdag 1 juni 2006 Beslutande Kommunens representant Mayvor Lundberg Övriga deltagande Ledamöterna Göte Eriksson, Emil Carlsson,

Läs mer

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen -

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen - 11 Datum: 20 mars 2010 Plats: Hotell Laponia, Arvidsjaur PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2010 Beslutande: Anders Andersson, Piteå BK Jan Bergdahl, Piteå BK Per Berglund, Piteå BK Daniel Bergman, Piteå BK Hans Eriksson,

Läs mer

Beslutades utse Staffan Larsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Beslutades utse Staffan Larsson att jämte ordföranden justera protokollet. FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 8 1999 Tid Plats 23 september Stockholm Närvarande Bo Toresson, ordförande ledamöter Karin Perers, vice ordförande 84-95 Kent Johansson 84-92 Staffan Larsson Leif

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 Plats: Rocklunda, ABB Arena Tid: Lördag den 9:e mars 2013 Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 1 Mötets öppnande Distriktets sekreterare Annica Ekengren hälsade alla välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 1 Mötets öppnande Krister Söderstam hälsade fullmäktige delegaterna och övriga medlemmar välkomna och riktade ett särskilt välkommen

Läs mer

Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening

Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening 1(7) Stadgar för Blekinge Health Arena ideell förening Antagna vid konstituerande möte den 11 juni 2013. Föreningen är en ideell förening, som har tillkommit på initiativ av Karlskrona kommun, Landstinget

Läs mer

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall.

Svängsta VK i samarbete med Banda VK för SM-veckan Hablingbo IK Gotlands Bara IF för USM Kovlands IF för 2-mannaSM i Sundsvall. Protokoll fört vid Svenska Varpaförbundets 62:a ordinarie förbundsmöte 2008-03-29 på Scandic Hotell, Bromma. 1 Förbundsmötets öppnande Förbundsordförande Lars Henriksen hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Datum 2010-05-27. Fullmäktigesammanträde. Hotel Anglais, Stockholm. Ingvar Högström. Pia Åberg och Lars Holmqvist

PROTOKOLL 1(6) Datum 2010-05-27. Fullmäktigesammanträde. Hotel Anglais, Stockholm. Ingvar Högström. Pia Åberg och Lars Holmqvist Slag av sammanträde Fullmäktigesammanträde PROTOKOLL 1(6) Plats Hotel Anglais, Stockholm Sekreterare Ingvar Högström Protokolljusterare Pia Åberg och Lars Holmqvist Ordföranden Hans Tilly hälsade på styrelsens

Läs mer

- främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar;

- främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar; ABF Stadgar ABF Sjuhärad 1 GRUNDSATSER Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) vill genom en fri och frivillig bildningsverksamhet, grundad på jämlikhetens, solidaritetens och demokratins principer: - främja,

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 2005-04-05 1 (5) Plats Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 1 Styrelsens ordförande Fredrik Lundberg öppnade stämman och hälsade samtliga Stämmans öppnande närvarande välkomna. 2 Fredrik Lundberg utsågs

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 Kallelse Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 i HSB:s kvartersgård på Platåvägen (terrasshusen Edsbacka). Förslag till

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

Styrelsens ordförande Göran Lagerstedt hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

Styrelsens ordförande Göran Lagerstedt hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Page 1 of 6 HSB-Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB:s Bostadsrättsförening Bågen nr 223 den 5 maj 1998 i Swedenborgssalen, Nürnbergshuset, Björngårdsgatan

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA 1 (14) STADGAR för organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (14) INNEHÅLL Stadgar för den nationella föreningen Företagarna 1 Organisationen Företagarnas uppbyggnad 3 2 Ändamål 3 3 Antagande

Läs mer

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Kentima Holding AB (publ), 556590-2151, den 12 november 2015, kl. 15.30 på Staffanstorps gästgivaregård, Stationsvägen 2, i Staffanstorp 1. Stämmans öppnande

Läs mer

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET Beslutade på rådsmötet den 1 juni 2012 Mälardalsrådet är en frivillig samarbetsorganisation för kommuner och landsting i form av en ideell förening för gemensamma strategiska

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265 Datum och tid: 7 april 2016, kl 18.00 20.10 Plats Närvarande Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm Fullmäktige enligt förteckning

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING

STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING STADGAR FÖR VÄTGAS SVERIGE IDEELL FÖRENING 1 Firma Föreningens namn är Vätgas Sverige Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Vätgas Sveriges ändamål skall vara att: 1 Främja vätgas som energibärare

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Stadgar för 101Net Käglinge

Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Malmö

Läs mer

Närvarande: Aktieägare enligt förteckningen Aktiebolaget Electrolux (publ) Definitiv röstlängd, bilaga 1.

Närvarande: Aktieägare enligt förteckningen Aktiebolaget Electrolux (publ) Definitiv röstlängd, bilaga 1. AKTIEBOLAGET ELECTROLUX PROTOKOLL från årsstämma med aktieägarna i AB Electrolux den 31 mars 2011 i Stockholm. Närvarande: Aktieägare enligt förteckningen Aktiebolaget Electrolux (publ) Definitiv röstlängd,

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011 1(6) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 16, Örebro den 3 maj 2011 Plats: Södermalmshemmet, Örebro Närvarande: 71 medlemmar närvarande samt

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

Envikens Båtklubb Bergshamra

Envikens Båtklubb Bergshamra Stadgar för Envikens Båtklubb Bergshamra Klubben bildades 1979-01-21 och har sin hemort i Bergshamra, Norrtälje. Stadgarna senast reviderad 2003 Innehåll Sid 3 1 Ändamål 2 Medlemskap 2.1 Ansökan 2.2 Antagning

Läs mer

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013 Stadgar Svenska Blå Stjärnan 2013 STADGAR SVENSKA BLÅ STJÄRNAN SBS 2013 STADGAR FÖR SVENSKA BLÅ STJÄRNANS SBS RIKSFÖRBUND INLEDNING Svenska Blå Stjärnan (SBS) är det centrala organet för SBS föreningar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Omslag: Foto: Peter Rosén

Omslag: Foto: Peter Rosén Sacos stadgar Omslag: Saco har ett tydligt grafiskt element som består av en snedställd bård, vilken syns på omslagets framsida. Bården har sin inspiration i ett klassiskt ordensband. Ett ordensband används

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 29 april 2015

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 29 april 2015 KALLELSE till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 29 april 2015 Aktieägarna i Ortivus AB (publ), 556259-1205, kallas härmed till årsstämma onsdagen den 29 april 2015 kl. 1300 i bolagets lokaler på Karlsrovägen

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-01-07 KS-2013/1623.109 1 (6) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kommunbolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund. Oxelösunds Kommuns Förvaltnings AB:s ombud Mayvor Lundberg

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kommunbolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund. Oxelösunds Kommuns Förvaltnings AB:s ombud Mayvor Lundberg Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats Beslutande Kommunbolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Oxelösunds Kommuns Förvaltnings AB:s ombud Mayvor Lundberg Övriga deltagare Ledamöterna Göte Eriksson,

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 1 Namn Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime 2 Form och säte

Läs mer

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening.

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening. 1.(5) FÖRSLAG STADGAR Stadgar för Östra Laxsjöns samfällighetsförening antagna vid årsstämma 2015-06-28 (gäller efter godkännande av Lantmäteriet). enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2 2007-06-25 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagen bestämmer om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar.

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben PROTOKOLL FÖRT VID SVENSKA LEONBERGERKLUBBENS ÅRSMÖTE 2013-03-09 ALVIKS MEDBORGARHUS, STOCKHOLM Mötets öppnande Ordförande Pamela Abrahamsson förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. 1. Justering

Läs mer

Årsta Iors SL\$ Protokoll ordinarie föreningsstrimma. Till ordförande valdes Mats Nordström från SBC. Datum: 2014-L1,-1,3. 1Stämmans öppnande

Årsta Iors SL\$ Protokoll ordinarie föreningsstrimma. Till ordförande valdes Mats Nordström från SBC. Datum: 2014-L1,-1,3. 1Stämmans öppnande Årsta Iors Protokoll ordinarie föreningsstrimma Bostadsrättsföreningen Årsta Torg Plats: Folkets Hus, Årsta Torg Datum: 2014-L1,-1,3 1Stämmans öppnande Styrelsens ordforande Hillewi Hagstöm hälsade alla

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga.

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga. 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2016 03 14 Sammanträdesledare --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stadgar för Gåsöområdets

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Plats: Hensbacka Herrgård, Munkedal Datum: 2013-02-09 Program: 09.30 10.00 Kaffe och smörgås serveras 10:00 12.00 Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Arcoma Aktiebolag (publ)

Kallelse till årsstämma i Arcoma Aktiebolag (publ) Kallelse till årsstämma i Arcoma Aktiebolag (publ) Aktieägarna i Arcoma Aktiebolag (publ), org. nr 556410-8198, kallas härmed till årsstämma i bolagets lokaler på Annavägen 1 i Växjö fredagen den 20 maj

Läs mer

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17.

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. STADGAR för Grinnekullens Samfällighetsförening Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. Stadgar för Grinnekullens Samfällighetsförening enligt

Läs mer

Protokoll fört vid SAASDCs förbundsstämma i Östersund den 13 juni 2009.

Protokoll fört vid SAASDCs förbundsstämma i Östersund den 13 juni 2009. 1/5 Svenska Squaredansförbundet Protokoll fört vid SAASDCs förbundsstämma i Östersund den 13 juni 2009. Närvarande: Ombud enligt separat lista och övriga intresserade. 1 Mötets öppnande 2 Mötets utlysande

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN KATTAKUTEN I NORRBOTTEN Bildad 2006-10-26 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. ÄNDAMÅL Syftet med Föreningen Kattakuten i Norrbotten är höja kattens status i samhället för att stävja

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSORGANISATIONEN SAME ÄTNAM

STADGAR FÖR RIKSORGANISATIONEN SAME ÄTNAM STADGAR FÖR RIKSORGANISATIONEN SAME ÄTNAM 1 Ändamål Same Ätnam den samiska riksorganisationen (RSÄ) skall vara en samisk huvudorganisation för samerna i Sverige. RSÄ har till uppgift att under demokratiska

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Seniorerna Svartbäcken torsdagen den 18 februari 2016 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Seniorerna Svartbäcken torsdagen den 18 februari 2016 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Seniorerna Svartbäcken torsdagen den 18 februari 2016 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande

Läs mer

Protokoll nr 4 fört vid Länsförsäkringar Blekinges ordinarie bolagsstämma i Slottslängorna Sölvesborg 16 april 2015.

Protokoll nr 4 fört vid Länsförsäkringar Blekinges ordinarie bolagsstämma i Slottslängorna Sölvesborg 16 april 2015. Protokoll nr 4 fört vid Länsförsäkringar Blekinges ordinarie bolagsstämma i Slottslängorna Sölvesborg 16 april 2015. Närvarande: Fullmäktige för kommunerna enligt förteckning, bilaga 1, samt styrelsens

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ) Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ) Aktieägarna i Feelgood Svenska Aktiebolag (publ), org nr 556511-2058 kallas härmed till årsstämma fredagen den 20 maj 2016, kl. 13.00 på Garnisonen

Läs mer

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande STADGAR Antagna vid det konstituerande årsmötet 1999-05-08 i Missionskyrkan, Alingsås. Ändrade 2007-04-21 vid ordinarie årsmöte i Konserthuset, Grästorp. Ändrade 2011-04-16 vid ordinarie årsmöte på Hjälmareds

Läs mer

Lärarnas A-kassa ska besluta om och betala ut ersättning till medlemmarna vid arbetslöshet, enligt bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring.

Lärarnas A-kassa ska besluta om och betala ut ersättning till medlemmarna vid arbetslöshet, enligt bestämmelserna i lagen om arbetslöshetsförsäkring. 1 1 Kassans firma och ändamål Kassans firma är Lärarnas Arbetslöshetskassa (Lärarnas A-kassa). Lärarnas A-kassa ska besluta om och betala ut ersättning till medlemmarna vid arbetslöshet, enligt bestämmelserna

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22

Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22 Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22 Inför förbundsmötet, kvällen den 18:e, hälsar förbundsordförande Leif Larsson välkommen till

Läs mer

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 för Lärarnas Riksförbund gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 Fastställda av Lärarnas Riksförbunds ordinarie kongress 2012 Innehåll Stadgar för Lärarnas Riksförbund 1 Ändamål 10 2

Läs mer

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987.

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987. Stadgar för IFK Malmö FK Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987. Stadgar för IFK Malmö Fotbollklubb Stiftad den 23 april 1899, ombildning den 9 juni 1987 Idrottens mål och inriktning Definition

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad 1 av 7 Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad Det gemensamma reglementet innehåller grundläggande bestämmelser om arbetsformer för Vaxholms stads nämnder. Det gemensamma reglementet

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Beslutsförslag: En ny punkt 6b läggs till i föredragningslistan 07-09. - Mötet beslutar att fastställa föredragningslistan med Jens Jadbäcks tillägg

Beslutsförslag: En ny punkt 6b läggs till i föredragningslistan 07-09. - Mötet beslutar att fastställa föredragningslistan med Jens Jadbäcks tillägg Mötesprotokoll Svenska Pokerförbundets Årsmöte 2012-02-27 Stockholm 1. Mötets öppnande - Murat öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och medlemmars rösträtt. - Samtliga närvarande bedöms ha rösträtt

Läs mer

1 Oppnades stämman av styrelsens ordförande Conny Karlsson. Till ordförande vid stämman utsågs Björn Kristiansson.

1 Oppnades stämman av styrelsens ordförande Conny Karlsson. Till ordförande vid stämman utsågs Björn Kristiansson. PROTOKOLL Fört vid årsstämma i Swedish Match AB (pubi) org. nr 556015-0756, den 28 april 2016 i Stockholm 1 Oppnades stämman av styrelsens ordförande Conny Karlsson. Till ordförande vid stämman utsågs

Läs mer

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Förbundet Aktiva Seniorer Program Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Fiskekort 8 Medlem som bedriver fiske skall lösa fiskekort i enlighet med vad fiskestämman beslutar

Fiskekort 8 Medlem som bedriver fiske skall lösa fiskekort i enlighet med vad fiskestämman beslutar STADGAR för VALLENTUNASJÖNS FISKEVÅRDSOMRÅDESFÖRENING Namn 1 Föreningens namn är Vallentunasjöns fiskevårdsområdesförening. Omfattning 2 Föreningen förvaltar fisket i Vallentunasjöns fiskevårdsområde i

Läs mer

Protokoll nr 16 2009-11 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 25 februari 2011, Nordic Sea Hotel, Stockholm

Protokoll nr 16 2009-11 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 25 februari 2011, Nordic Sea Hotel, Stockholm Protokoll nr 16 2009-11 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 25 februari 2011, Nordic Sea Hotel, Stockholm Deltagande: Förhinder: Vid protokollet: 1 a) Sammanträdets öppnande FS ledamöter: Pia Zätterström

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker.

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker. Stadgar för Reumatikerförbundet Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01 Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet Org.nr 802002-7838 Box

Läs mer