Stadens användning. Information om Västtrafiks beslut om trafikplan 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadens användning. Information om Västtrafiks beslut om trafikplan 2019"

Transkript

1 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum Stadens användning Maria Olsson Telefon E-post: Utfärdat Diarienummer 0701/13 Information om Västtrafiks beslut om trafikplan 2019 Västtrafik tar årligen fram trafikplaner som beskriver vilka trafikförändringar som ska genomföras för det specifika året. Kommunerna ges möjlighet att komma med inspel och en dialog förs under framtagandet. Beslut om trafikplan för 2019 fattades av Västtrafiks styrelse den 28 juni. Beslutade förändringar kommer träda i kraft i december Nedan visas en sammanfattande bild över Västtrafiks trafikplaneprocess och hur trafikkontoret tillsammans med stadsdelarna deltagit i arbetet med trafikplan De gröna delarna visar när dialog förts i processen och de blå delarna visar leveranser från Västtrafik. Arbetsprocessen med trafikplanen som nu beslutats påbörjades med Stadens inspel som togs fram under vår och sommar 2017 och som överlämnades till Västtrafik i september efter beslut i trafiknämnden. Sammanfattning av beslutade trafikförändringar I och med att Västtrafiks budget för kollektivtrafikens trafikering 2019 indikerats att bli oförändrad jämfört med tidigare år har möjligheterna till satsningar varit begränsade. Förändringarna baseras därför på omfördelningar av resurser. Förändringarna innebär främst utökningar av befintliga linjer i form av utökad turtäthet, turer vid tidigare och senare tider och utökad helgtrafik. Nedan följer en summering av förändringarna. De allra minsta har dock inte listats. Samtliga förändringar och längre beskrivningar återfinns i bilaga 1. 1(2)

2 Nya busslinjer Ny förbindelse från Backa till Volvo En ny direktlinje som anpassas till skiftena på Volvo Cars och omfattar tur till morgonskiftet och tur från kvällsskiftet. Ny linje 69 mellan Gamlestadstorget och Östra sjukhuset En ny tvärförbindelse för att avlasta de linjer som går via Svingeln och centrum samt skapa tidigare saknad en länk mellan dessa områden. Ny lokallinje mellan Gerrebacka och Kärra En ny lokallinje skapas i samband med nedan förändring av Rosa express för att fånga upp det lokala resandet för att avlasta de bussar som kör mot centrum. Lokallinjen föreslås trafikera under högtrafik på morgonen. Förändrade upplägg och sträckningar för busslinjer Förändrat upplägg för Rosa Express Under högtrafik körs insatsturer vilket ger 5-minuterstrafik i riktning mot centrum på morgonen, samt ut från centrum på eftermiddagen. Detta för att få en snabbare förbindelse och för att öka kapaciteten. Insatsturerna kör till Nordstan respektive Radiomotet. Vissa turer på linje 128 kortas av till Arendal Norra Vissa turer på linje 128 har ett lågt resande på sträckan Arendalsvägen - Arendal Norra. Dessa turer kortas av till/från hållplats Arendal Norra. Linje 148 ny körväg via Torslandakrysset Genom detta förslag uppstår en snabbare bytesmöjlighet för resenärer från Torslanda mot Volvo Torslanda och Arendal för resande söderifrån. Ändrad linjesträckning linje 158 Syftet är att erbjuda bättre resmöjligheter från Brottkärr. I dagsläget har linje 158 ett lågt resande mellan Skintebo och Nya Hovås. Förslaget innebär att varannan tur på linjen startar i Brottkärr istället för i Skintebo. Ändrad linjesträckning linje 173, via Alelyckan Syftet är att erbjuda fler direktresor från Göteborg centrum till Alelyckan. Linjen kommer gå via Alelyckan i riktning mot Gårdsten på morgonen, och tvärtom på eftermiddagen. I andra riktningen går linjen som idag. Översyn linje 83, 84 och 95 Resandet på linje 84 har efter senaste omläggningen inte motsvarat förväntningarna. En översyn av linjerna 83, 84 och 95 har därför gjorts kring resandet i Flatås och Sisjön. Förslaget är att samordna linje 84 och 83 genom att förändra linjesträckning på 84, vilket ger tätare turer än i dag i högtrafik mellan Radiomotet och Sisjöns industri- och handelsområde, samt genom Flatås. Förändringar linje 35, 135 och 37 Dagens linje 135 byggs in i linje 35, som föreslås få kvartstrafik. Samtidigt föreslås att linje 35 och 37 går Wieselgrensgatan istället för Göteborgs Stad Trafikkontoret, tjänsteutlåtande 2(3)

3 Tuvevägen/Gustaf Dahlénsgatan. Detta innebär bland annat att hållplatserna Taklöksvägen, Bjurslättsskolan och Wieselgrensplatsen trafikeras av linje 35 och 37. Förändringar linje 65 Syftet är att förenkla trafiken som binder ihop Marklandsgatan-Högsbohöjd och Kungssten. Linje 65 förlängs från Kungssten till Marklandsgatan. Förslaget innebär att linjen får 30-minuterstrafik istället för 20- minuterstrafik. Linje 121 anpassas till avgångarna på Gul Express Syftet med förslaget är att skapa en jämn turtäthet mellan Gul Express och linje 121 från Torslanda på morgonen för att få en jämnare belastning på bussarna. Översyn linje 24 En utredning av linje 24 är ej klar med fortsätter under hösten med ambitionen att ha en förändring på plats från och med december Ändrad turtäthet på linje 40 Förändringen innebär att linjen går i 20-minuterstrafik samtliga dagar. Övriga tider 30-minuterstrafik som idag. Förändringen innebär att turtätheten utökas från var 30:e till var 20:e minut lördag-söndag samt Minskningar av utbud och indragna hållplatser för buss Minskat utbud på Linje 20 Resandet på linje 20 bedöms inte tillräckligt för att motivera dagens utbud. Minskad turtäthet i högtrafik, från dagens 20-minuterstrafik till 30- minuterstrafik. Neddragning av utbud på linje 167 Resandet är mycket lågt på linjen, och förslaget innebär en anpassning av utbudet. Förslaget innebär att linjen endast körs en tur i vardera riktningen på morgonen för att tillgodose behovet för dem som arbetar vid Sävenäs industriområde. I övrigt tillgodoses behovet i området av den nya linje 69. Indragning av hållplats Nolereds skola Nolereds Skola föreslås dras in från och med december Hållplatsen är ej tillgänglighetsanpassad, resandet från hållplatsen är lågt och den ligger nära hållplats Torslanda Torg som resenärer hänvisas till (ca 200 meter bort). Förändringar i båttrafiken Ökat utbud på Älvsnabbare, linje 286 Den nya älvskytteln kommer initialt att trafikera under morgon och eftermiddag på befintlig linje. Detta gäller tills området kring Frihamnen har en högre exploateringsgrad. Helgtrafik startas upp, gäller året runt och cirka 5 timmar per dag. Älvskyttlarna trafikerar vardagar hela sommartidtabellen (9 veckor), idag är det under 3 veckor, innebär utökning under 6 veckor. Gäller från juni Göteborgs Stad Trafikkontoret, tjänsteutlåtande 3(4)

4 Förändringar i spårvagnstrafiken Förtätning av linje 3 till 8-minuterstrafik Syftet med förslaget är att skapa fler resmöjligheter från Majorna respektive Redbergsplatsen mot Centrum, där det i dag är ett högt resande. Ökat utbud på linje 5 från Östra Sjukhuset Införande av en extra morgontur på vardagar mellan Östra Sjukhuset och Brunnsparken för att möta det höga resandet. Minskat utbud på linje 13 För att finansiera övriga ökningar tas en tur i vardera riktningen bort i slutet av eftermiddagstrafiken då resandet är lågt. Något minskat utbud på linje 5 För att finansiera en del av förändringarna ovan kan det bli aktuellt att ta bort en tur i vardera riktningen på linje 5 under tidig eftermiddag. Trafikkontorets kommentarer till förändringarna Sammantaget är trafikkontoret positivt till de förändringar som beslutats, speciellt utifrån förutsättningen att förändringarna behövde göras genom omfördelning på grund av kommande budget. Det är förståeligt att större satsningar som lyfts fram helt enkelt i dagsläget inte är möjliga. Den nya linjen 69 är från Stadens sida mycket positiv och skapar en saknad länk mellan områdena kring Gamlestan och Östra sjukhuset. Stadsdelen har länge lyft behovet av en sådan linje. Även förstärkning av förblindelserna till Volvo Cars genom en ny direktlinje från Backa är en efterfrågad förändring som Staden ser positivt på. Även förändringen av linje 148 har tillkommit efter att staden önskat bättre förbindelser mellan Amhult och Volvo. Fortsatt satsning och utökning av älvtrafiken är centralt kommande år, inte minst med tanke på Lindholmens snabba utveckling. Den helgtrafik som nu startas upp är sedan länge efterlängtad av såväl näringsliv som boende i området. Den nya färjan som sätts i trafik utgör också ett viktigt tillskott. De förändringar som görs på Rosa express samt den nya lokallinjen i mellan Gerrebacka och Kärra som startas är positiv men riskerar att vara något svår att kommunicera och förstå. Staden har lyft fram att förändringarna kräver en satsning på kommunikation och att uppföljning av hur förändringen faller ut görs. De förslag som trafikkontoret lyft som inte kommit med i trafikplan 2019 tas vidare till dialogen kring kommande trafikplaner då behov och möjligheter på nytt diskuteras och nya förutsättningar finns. Arbetsprocessen med trafikplan 2019 Dialogen med Västtrafik under arbetsprocessen med trafikplan 2019 har fungerat bättre än föregående år. Föregående år upplevde trafikkontoret samarbetet som bristfälligt och lyfte fram detta till Västtrafik som tagit åt sig av synpunkterna. För trafikplan 2019 har samtliga stadsdelar deltagit i dialogmöten med Västtrafik och leveranser från Västtrafik kommit som utlovat. Detta har varit mycket positivt och gjort att insynen kring hur 4(5)

5 Västtrafik resonerar har varit värdefull för stadsdelar och trafikkontoret. En del förslag som funnits på neddragningar av trafik har efter dialog med trafikkontoret och relevanta stadsdelar inte kommit med då för stora negativa konsekvenser lyfts. Ett exempel på detta är förslag om indragen nattrafik på linje 20. Liksom tidigare år försöker trafikkontoret dock lyfta behovet av bättre konsekvensbeskrivningar av de förändringar som prioriteras, speciellt när det gäller minskat utbud eller indragning av linjer eller hållplatser. Här är exempelvis stadsdelarnas lokalkunskap mycket viktig och det är som helhet därför positivt att dialogen fungerat bättre än tidigare år. Stadsdelarna har också under året uttryckt sig positivt kring detta. Carina Abrahamsson Tf avdelningschef Bilaga 1. Trafikplan Beslutad av Västtrafiks styrelse 28 juni 2018 Göteborgs Stad Trafikkontoret, tjänsteutlåtande 5(5)

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018

Information om Västtrafiks beslut om Trafikplan 2018 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2017-09-27 Utfärdat 2017-08-15 Diarienummer 0701/13 Specialist- och sakområden Kajsa Högenå Telefon 031-368 26 88 E-post: kajsa.hogena@trafikkontoret.goteborg.se

Läs mer

Förslag på trafikförändringar som Västtrafik kommer att arbeta vidare med inom arbetet med Trafikplan

Förslag på trafikförändringar som Västtrafik kommer att arbeta vidare med inom arbetet med Trafikplan Göteborgs stad Förslag på trafikförändringar som Västtrafik kommer att arbeta vidare med inom arbetet med Trafikplan 2017-18 1. Hastighetsnedsättningar i järnvägsnätet Nedan beskrivs de tågbanor som påverkar

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2019-03-12 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020

Läs mer

Info om körvägar till informatörer

Info om körvägar till informatörer Version: 2017-10-02 Info om körvägar till informatörer Scenario Göta Älvbron Nedanstående omläggning av kollektivtrafiken sker då Göta Älvbron stängs av för kollektivtrafik i båda riktningar och avstängning

Läs mer

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 1(5) Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 Ärendet Landstingets trafikförvaltning har påbörjat arbetet med trafikförändringar inför december 2019. Detta arbete innefattar både utökningar

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr Sida 1 (5) 2019-03-18 Handläggare Johanna Eriksson 08-508 26 236 Till Trafiknämnden 2019-04-25 Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Trafikförändring. Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567

Trafikförändring. Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567 Trafikförändring Linje 541, 543, 546, 550, 560, 567 Bakgrund SL har med entreprenören Nobia inlett ett samarbete i syfte att förbättra kollektivtrafiken inom trafikområde Kallhäll södra, d.v.s. primärt

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019

Trafikförändringar i SL-trafiken 2018/2019 Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (4) 2018-03-20 Handläggare Linda Palo Telefon: 0850822033 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-04-19 Trafikförändringar i SL-trafiken

Läs mer

Info om körvägar till Informatörer

Info om körvägar till Informatörer Version: 2017-10-02 Info om körvägar till Informatörer Scenario Älvsborgsbron Nedanstående omläggning av kollektivtrafiken sker då Älvsborgsbron stängs av för tung trafik i båda riktningar och avstängning

Läs mer

TRAFIKPLAN Sammanställning av underlag och förslag Godkänd av Västtrafiks styrelse

TRAFIKPLAN Sammanställning av underlag och förslag Godkänd av Västtrafiks styrelse TRAFIKPLAN 2019 Sammanställning av underlag och förslag 2018-05-24 Godkänd av Västtrafiks styrelse 2018-06-28 2 Innehåll Varför en Trafikplan?... 1 Från trafikförsörjningsprogram till kund styrning av

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18)

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18) 2017-04-10 1 (6) Förslag till yttrande KFKS 2017/151 Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Trafikavdelningen 105 73 Stockholm Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Maria Stigle Telefon: 08-508 09 062 Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms

Läs mer

Förslag till trafikbeställning till Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 2017

Förslag till trafikbeställning till Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 2017 Stadsbyggnadsnämnden 2016-03-10 Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen SBN/2016:122 1 (4) Stadsbyggnadsnämnden Förslag till trafikbeställning till Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 2017 Förslag

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-20 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 220 53 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Vi blir ännu. bussigare. från 14 augusti 2017

Vi blir ännu. bussigare. från 14 augusti 2017 Vi blir ännu bussigare från 14 augusti 2017 Vi vill vara ditt bästa resealternativ Den 14 augusti startar vi fler linjer, inför kortare restider och skapar tätare turer för dig som bor i Lekebergs kommun.

Läs mer

Kollektivtrafikplan Örebro kommun

Kollektivtrafikplan Örebro kommun Datum Änr. Ks xx/xxxx 2012-04-18 Till Örebro läns landsting Kollektivtrafikplan Örebro kommun 2012-2013 Kollektivtrafikplanens omfattning Kollektivtrafikplanen omfattar den regionala kollektivtrafiken

Läs mer

Remiss: Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18)

Remiss: Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18) 25 april 2017 Dnr 2017/114 Samhällsutveckling Helene Olofsson Mirja Thårlin Kommunstyrelsen Remiss: Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18) Inledning Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting

Läs mer

Trafikplan 2014 Sammanställning av trafikförändringar för trafikår 2014

Trafikplan 2014 Sammanställning av trafikförändringar för trafikår 2014 Trafikplan 2014 Sammanställning av trafikförändringar för trafikår 2014 Godkänd av Västtrafiks styrelse 2013-06-27 Innehållsförteckning SPÅRVAGN... 6 Inställd utökning till 8-minuterstrafik i högtrafik...

Läs mer

Österåkers Kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL trafiken 2015/2016

Österåkers Kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL trafiken 2015/2016 Tjänsteutlåtande 0 Österåke Samhällsbyggnadsförvaltningen Till Kommunstyrelsen Datum 2015-03-09 Dnr KS 2015/0088 Österåkers Kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL trafiken 2015/2016 Sammanfattning

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016

Förändringar i SL-trafiken 2015/2016 Älvsjö stadsdelsförvaltning Kansli- och serviceavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-05 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 26 mars 2015 Förändringar i SL-trafiken

Läs mer

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN PUBLIKATION 2007:03

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN PUBLIKATION 2007:03 Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN PUBLIKATION 2007:03 MÖLNLYCKE LINJEÖVERSYN Göteborg SWECO VBB AB Trafikplanering Peter Blomquist Uppdragsnummer 2391535 SWECO VBB Gullbergs

Läs mer

Jk Trafikfönfaltningen

Jk Trafikfönfaltningen Jk Trafikfönfaltningen STOCKHOLMS LANS LANDSTING Buss och Fardtjanst Handlaggare Martin Johansson 08-6863610 rnartin.c.johansson@sil.se I 'xl/ V& \IS h Dnr...,..,,..., Infosak. klass Kl (Oppen) Remiss

Läs mer

Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Stadskortet öppnas upp för laddning och köp ombord på länets alla bussar.

Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Stadskortet öppnas upp för laddning och köp ombord på länets alla bussar. 2012-07-23 Nyheter och förändringar tidtabell 19 augusti - 8 december 2012: Från tidtabellsskiftet den 19 augusti tas shoppingbiljetten ur stadstrafikernas utbud av färdbevis. Shoppingkortet, som består

Läs mer

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20

Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 1(7) Svar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss, T20 Ärendet Landstingets trafikförvaltning har påbörjat arbetet med trafikförändringar inför december 2019. Detta arbete innefattar både utökningar

Läs mer

Underlag från möte om trafikförändringen i västra länsdelen 2013

Underlag från möte om trafikförändringen i västra länsdelen 2013 Datum 1(1) Diarienr 2012-05-14 2012/0205 Linköpings kommun Mjölby kommun Motala kommun Kbmmur tyrsteen c sh Vadstena kommun,.. indsn Ödeshögs kommun 2012 - : Underlag från möte om trafikförändringen i

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18)

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18) s 1 (6) Bilaga 1 till KS protokoll 2017-05-08, 156 2017-04-10 Förslag till yttrande KFKS 2017/151 Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Trafikavdelningen 105 73 Stockholm Yttrande över Trafikförvaltningens

Läs mer

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 1 (8) HANDLÄGGARE Marika Norrberg 08-535 365 65 Marika.norrberg @huddinge.se Samhällsbyggnadsnämnden Miljönämnden Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Förslag till beslut Nämnden beslutar

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2014-11-14 Ewa Rosén 0451-288511 Ewa.rosen@skanetrafiken.se Regionala tillväxtnämnden Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under år 2016 löper ett antal

Läs mer

Trafikbeställning 2019

Trafikbeställning 2019 Stadsbyggnadsnämnden 2018-05-15 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen Angelina Björklund 016-710 83 91 SBN/2018:262 Stadsbyggnadsnämnden Trafikbeställning 2019 Förslag till beslut Godkänna

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting

Trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-03-17 Handläggare Maria Stigle Telefon: 08-508 09 062 Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till

Läs mer

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE, LINJEUTREDNING PUBLIKATION 2012:03

Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE, LINJEUTREDNING PUBLIKATION 2012:03 Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten MÖLNLYCKE, LINJEUTREDNING PUBLIKATION 2012:03 Titel: Mölnlycke, Linjeutredning Datum: 2012-09-27 Beställare: Härryda kommun Kontakt: Björn Sundén, 031-724

Läs mer

Bilaga till remissvar avseende trafikförändringar T20

Bilaga till remissvar avseende trafikförändringar T20 Bilaga till remissvar 1(6) SAMHÄLLSUTVECKLINGSKONTOR SAM Anna Bruzaeus STADSBYGGNADSNÄMNDEN 2019-04-24 Bilaga till remissvar avseende trafikförändringar T20 Kommuninvånarna i Täby anser att kollektivtrafiken

Läs mer

Tyresö kommun saknar en snabb och gen koppling till en pendeltågstation.

Tyresö kommun saknar en snabb och gen koppling till en pendeltågstation. 2 (7) Syftet med strategin är att: Tydliggöra och fastställa principer för stomtrafik i Stockholms län, utanför de centrala delarna Identifiera lämpliga stråk för ny stomtrafik, särskilt tvärgående sådana

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anta förvaltningens yttrande som sitt eget.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anta förvaltningens yttrande som sitt eget. TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-17 Ullrica Iversjö Trafikingenjör 08-555 010 92 ullrica.iversjo@nykvarn.se Remissvar på Trafikförvaltningens trafikförändringsremiss T19 KS/2018:110 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Mobilitetsutredning Rollsbo Västerhöjd

Mobilitetsutredning Rollsbo Västerhöjd Uppdragsledare Henki Refsnes Handläggare Shahriar Gorjifar Mottagare Daniel Åhman Bohusläns Kommunala Exploaterings AB (bokab) Datum 2017-10-05 Projektnummer 729815 Mobilitetsutredning Rollsbo Västerhöjd

Läs mer

Bilaga. Riskanalys beslut om allmän trafikplikt. Upphandling Trafik 2016 2014-10-22

Bilaga. Riskanalys beslut om allmän trafikplikt. Upphandling Trafik 2016 2014-10-22 Bilaga Riskanalys beslut om allmän trafikplikt Upphandling Trafik 2016 2014-10-22 Innehållsförteckning Riskanalys allmän trafikplikt Trafik 2016... 3 1. Bakgrund... 3 2. Trafik av kommersiellt intresse...

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken

Trafikförändringar i SL-trafiken Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Trafikförändringar i SL-trafiken 2018 2019 Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Bilaga 1. Linjebeskrivning. Remissversion

Bilaga 1. Linjebeskrivning. Remissversion Bilaga 1 Remissversion Linjebeskrivning Förklaring: Högtrafik är trafik vardagar mellan kl 06.00-09.00 samt 15.00-18.00. Lågtrafik är trafik under vardagar 09.00-15.00 samt efter kl 18.00 till trafikdygnets

Läs mer

Beslutad av Västtrafiks styrelse

Beslutad av Västtrafiks styrelse Trafikplan 2015 Sammanställning av förslag till trafikförändringar under trafikår 2015 Underlag inför styrelsebeslut den 26 juni 2014 Beslutad av Västtrafiks styrelse 2014-06-26 Innehållsförteckning Inledning...

Läs mer

Sammanfattning av förslag till målbild presenterad i juni 2005

Sammanfattning av förslag till målbild presenterad i juni 2005 Sammanfattning av förslag till målbild presenterad i juni 2005 K2020 Framtidens kollektivtrafik i Göteborgsområdet är benämningen på en översyn av kollektivtrafiken, som genomförs i samverkan mellan Trafikkontoret,

Läs mer

Upphandlingsdokument. Trafik 2019 Kungsbacka Tätort Kungsbacka Landsbygd Ale. Bilaga B3.1 Linjebeskrivning TÅ 20. D.nr

Upphandlingsdokument. Trafik 2019 Kungsbacka Tätort Kungsbacka Landsbygd Ale. Bilaga B3.1 Linjebeskrivning TÅ 20. D.nr Upphandlingsdokument Trafik 2019 Kungsbacka Tätort Kungsbacka Landsbygd Ale Bilaga B3.1 Linjebeskrivning TÅ 20 D.nr 1-1550-17 Innehåll Linjebeskrivning TÅ 20 Ale 4 1.1 Generellt om linjebeskrivningar 4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens planarbetsutskott Österåkers kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016

Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens planarbetsutskott Österåkers kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 O Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens planarbetsutskott 2015-03-18 PLAU 2:4 Dnr. KS 2015/0088 Österåkers kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 Planarbetsutskottets

Läs mer

Förslag till snabbspårvägslinjer i Göteborg

Förslag till snabbspårvägslinjer i Göteborg Mölnlycke 2015-10-12 Förslag till snabbspårvägslinjer i Göteborg Problem: Åtgärder: Förslag: Spårvagnstrafiken går idag långsamt i centrum. Nästan alla spårvägslinjer går via Brunnsparken, där svängande

Läs mer

4 RÖDEBY CENTRUM Giltig 280820 06 Uppdaterad 2806 :45:10 4 a.18.21.31.36.42.44.47.49 c.56 06. 06. 06.18 06.22 06.24 06.06 06.18 06.26 06. 06.13 06. 06.27 06.36 06. 06.26 06. 06.52 06.33 06.36 06.56 06.58.02.04

Läs mer

Pressträff onsdag 23 januari

Pressträff onsdag 23 januari Pressträff onsdag 23 januari -Restiderna minskar -Resandet ökar -Punktligheten är stabil - Marknadsandelen E6Norr har ökat Restider utvalda expressbussar 14-18 januari Restider expressbussar Kl 06.30-08.30

Läs mer

PM om kollektivtrafik som berörs av Marieholmstunneln

PM om kollektivtrafik som berörs av Marieholmstunneln Marieholmstunneln 1 (7) 2009-10-19 BILAGA PM om kollektivtrafik som berörs av Marieholmstunneln Göteborgs Stad har genom Trafikkontoret i PM 2009-09-07 beskrivit planerad trafikering som i framtiden direkt

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2015/2016

SL:s trafikförändringar 2015/2016 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande. Sida 1 (5) 2015-02-26 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2015/2016

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 (25)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 (25) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 (25) Kommunstyrelsens näringslivs- och planutskott 2014-02-13 3 Yttrande, ersättningstrafik 2014 (KS 2014.029) Beslut Näringslivs- och planutskottet beslutar att

Läs mer

Västsvenska paketet. En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik

Västsvenska paketet. En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik Västsvenska paketet En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik Stora krav på transportsystemen Befolkningsökningen, urbaniseringen, globaliseringen och miljön ställer nya och hårdare krav på transporter

Läs mer

Förslag till beslut Nämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.

Förslag till beslut Nämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen. BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING TEKNIK SID 1 (6) 2010-08-10 SDN 2010-08-26 Handläggare: Gunnar Hedman E-post: bromma@bromma.stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2011 Förslag till

Läs mer

Trafikplan Buss o Tåg Redovisning förändringar som genomförs baserat på Budget 2017

Trafikplan Buss o Tåg Redovisning förändringar som genomförs baserat på Budget 2017 Trafikplan Buss o Tåg 2017 Redovisning förändringar som genomförs baserat på Budget 2017 Buss 2017 I sammanställningen markerade åtgärder genomförs A. Trafiksatsningar baserat på - Mål om fördubblat resande

Läs mer

Effektivisering av lågfrekventa linjer

Effektivisering av lågfrekventa linjer Effektivisering av lågfrekventa linjer 124 Hjuvik - Volvo Torslanda Berörda kommuner: Göteborg Linjen fyller ingen unik funktion och kan avvecklas då parallell trafik finns. Effekter: Parallell trafik

Läs mer

Trafikplan 2014 - informationsärende

Trafikplan 2014 - informationsärende LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Kollektivtrafiknämnden 2013-11-22 2 (11) KTN2013-0052 Sida 74 Trafikplan 2014 - informationsärende Beslut Kollektivtrafiknämnden noterar

Läs mer

Yttrande över trafikförändringsremiss T18

Yttrande över trafikförändringsremiss T18 2017-04-04 Handläggare Patrik Stenberg Samhällsbyggnadsavdelningen 2017KS/0164 Stockholms läns landsting registrator.tf@sll.se Yttrande över trafikförändringsremiss T18 Värmdö kommun har beretts tillfälle

Läs mer

Trafikstrategi 2035 för Göteborg, Mölndal och Partille

Trafikstrategi 2035 för Göteborg, Mölndal och Partille Trafikstrategi 2035 för Göteborg, Mölndal och Partille Förslag till stomnätsplan för kollektivtrafiken i Stor-Göteborg Av Olof Franzén Visionen bygger på att dagens spårvägssystem kompletteras där dagens

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden överlämnar detta tjänsteutlåtande som svar på remissen.

1. Stadsdelsnämnden överlämnar detta tjänsteutlåtande som svar på remissen. ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH SERVICEAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-07-30 Handläggare: Kajsa Pärke Telefon: 508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-08-26 SL:s förslag till trafikförändringar

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers. Frida Blomqvist, trafikplanerare

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers. Frida Blomqvist, trafikplanerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-04-24 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson,

Läs mer

Stadsbyggnadsdirektör

Stadsbyggnadsdirektör Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-12-27 BN 2017-01-17 Diarienummer 0122/16 Planavdelningen Eva Sigurd Telefon 031-368 17 49 E-post: eva.sigurd@sbk.goteborg.se Planbesked och uppdrag för detaljplaner för Linbanestationer,

Läs mer

Stråk 1 Uddevalla Bengtsfors Årjäng Arvika

Stråk 1 Uddevalla Bengtsfors Årjäng Arvika Stråk 1 Uddevalla Bengtsfors Årjäng Arvika Om kollektivtrafiken i stråket Resandet med kollektivtrafik har minskat i stråket de senaste åren. Orsakerna till minskningen är bl.a. personalneddragningar i

Läs mer

Trafikförändringar vid tabellskifte 10 december 2017

Trafikförändringar vid tabellskifte 10 december 2017 Sidan 1 (6) Trafikförändringar vid tabellskifte 10 december 2017 Söndagen den 10 december är det dags för tidtabellsskifte då görs förändringar i länets kollektivtrafik. Tidtabellsskiftet innebär en översyn

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2014/2015.

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2014/2015. TJÄNSTESKRIVELSE 1 [8] Mottagare Samhällsbyggnadsnämnden Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2014/2015. Förslag till beslut föreslår samhällsbyggnadsnämnden besluta att som

Läs mer

Dagliga leveranser. Staden under byggtiden - information om pågående aktiviteter och uppdrag

Dagliga leveranser. Staden under byggtiden - information om pågående aktiviteter och uppdrag TN 355/16 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2016-10-27 Diarienummer 1318/15 Dagliga leveranser Malin Schöldstein Telefon 031-368 23 10 E-post: malin.scholdstein@trafikkontoret.goteborg.se

Läs mer

Två försök med pendelbåtstrafik relaterat till budget 2019 för Region Stockholm, LS

Två försök med pendelbåtstrafik relaterat till budget 2019 för Region Stockholm, LS 1(7) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 jens.plambeck@sll.se Sjötrafikutskottet 2019-10-22, ärende 4 Två försök med pendelbåtstrafik relaterat till budget 2019 för Region Stockholm, LS 2017-1455 beskrivning

Läs mer

SÅ BLIR DE NYA TIDTABELLERNA FRÅN DEN 9 DECEMBER 2018

SÅ BLIR DE NYA TIDTABELLERNA FRÅN DEN 9 DECEMBER 2018 SÅ BLIR DE NYA TIDTABELLERNA FRÅN DEN 9 DECEMBER 2018 Söndagen i den andra hela helgen i december byter hela Sverige, och stora delar av Europa tidtabeller. I år infaller denna dag den 9 december. Från

Läs mer

Information om handlingsplan för förbättrad framkomlighet i stombussnätet : Åtgärder linje 172 och 173

Information om handlingsplan för förbättrad framkomlighet i stombussnätet : Åtgärder linje 172 och 173 1(7) Handläggare Jens Plambeck 08-686 16 51 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2019-03-19, punkt 16 Information om handlingsplan för förbättrad framkomlighet i stombussnätet 2017-2021: Åtgärder linje 172

Läs mer

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf Borås Stad Från: Charlotta Tornvall Skickat: den 20 december 2018 09:54 Till: Borås Stad Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr 2018-00507 Bifogade filer: Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Läs mer

TRAFIKPLAN Sammanställning av underlag och förslag Fastställd av Västtrafiks styrelse /27

TRAFIKPLAN Sammanställning av underlag och förslag Fastställd av Västtrafiks styrelse /27 TRAFIKPLAN 2020 Sammanställning av underlag och förslag 2019-05-15 Fastställd av Västtrafiks styrelse 2019-06-26/27 2 Innehåll Varför en Trafikplan?... 1 Från trafikförsörjningsprogram till kund styrning

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:18 1 (5) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2005:33 av Bo Johansson och Rolf Bromme (fp) om inrättande av en busslinje mellan Danderyds sjukhus och Löwenströmska sjukhuset (Närakuten

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20)

Trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik 2019/2020 (T20) Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsmiljöavdelningen Sida 1 (7) 2019-03-19 Handläggare Mats Christenson Telefon: 08-508 12 201 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2019-04-25 Trafikförändringar i SL-trafiken

Läs mer

Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs. Per Francke 101011 / 01. 101007 / Magnus Dahlström Magnus Dahlström

Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs. Per Francke 101011 / 01. 101007 / Magnus Dahlström Magnus Dahlström Ny påfartsramp vid Björknäs Datum / Version: 2010-10-11 / 01 Sidan 1 av 12 Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs HANDLÄGGARE: DATUM / VERSION: Per Francke 101011 / 01 GRANSKAD (DATUM / SIGNATUR):

Läs mer

Förändringar i SL-trafiken 2017/2018

Förändringar i SL-trafiken 2017/2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-03-22 Handläggare Eva-Lis Brinkensten Telefon: 08-508 09 306 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-04-20

Läs mer

Beskrivning av kollektivtrafikobjekten för storstad Göteborg

Beskrivning av kollektivtrafikobjekten för storstad Göteborg Beskrivning av kollektivtrafikobjekten för storstad Göteborg 1 SPÅRVÄG & CITYBUSS NORRA ÄLVSTRANDEN, CENTRALA DELEN Typ av anläggning: Tingstadsvägen-Hjalmar Brantingsplatsen: Spåranläggning i gata, körbar

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18)

Trafikförändringar i SL-trafiken 2017/2018 (T18) Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-03-27 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-04-06 Trafikförändringar

Läs mer

Trafikplan Sammanställning av underlag och förslag Godkänd av Västtrafiks styrelse

Trafikplan Sammanställning av underlag och förslag Godkänd av Västtrafiks styrelse Trafikplan 2017 Sammanställning av underlag och förslag 2016-06-15 Godkänd av Västtrafiks styrelse 2016 06 29 Innehåll Varför en Trafikplan?... 3 Från trafikförsörjningsprogram till kund styrning av trafikplaneringen...

Läs mer

Linje 390 Tätortstrafik Vadstena

Linje 390 Tätortstrafik Vadstena Linje 390 Tätortstrafik Vadstena Beskrivning av trafiken Ansvaret för tätortstrafiken i Vadstena togs över från kommunen 2013. Under tiden som Vadstena kommun körde trafiken i egen regi var bussen avgiftsfri

Läs mer

Superbuss Malmö. Ekonomisk kalkyl. Sida 1(9) Dokumentnamn: Författare: Datum: 2012-05-11 Ärende 8 bilaga 2 Superbuss Malmö Ekonomisk kalkyl 120120-kn

Superbuss Malmö. Ekonomisk kalkyl. Sida 1(9) Dokumentnamn: Författare: Datum: 2012-05-11 Ärende 8 bilaga 2 Superbuss Malmö Ekonomisk kalkyl 120120-kn Superbuss Malmö Ekonomisk kalkyl Sida 1(9) Innehåll Innehåll... 2 1. Inledning... 3 2. Intäkter... 3 2.1. Jämförelsealternativ Ledbuss... 3 2.2. Utredningsalternativ Superbuss... 4 3. Investeringskostnader...

Läs mer

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen!

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! 17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! Så här blir det Det var över 30 år sedan sist. Nu är det äntligen dags för en ny busstrafik i hela Dalarna, anpassad efter hur resbehovet ser ut idag.

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting

Trafikförändringar i SL-trafiken svar på remiss från trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande 1.5.3-099-2014 Sida 1 (5) 2014-03-24 Handläggare Monica Fredriksson Telefon: 08-508 090 32 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Trafikförändringar

Läs mer

SL:s förslag till trafikförändringar 2013/2014

SL:s förslag till trafikförändringar 2013/2014 ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH SERVICEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-25 Handläggare: Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2013-04-18 SL:s förslag till

Läs mer

Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik

Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik Information och fakta per linje Kalmars nya stadstrafik Linje 401 Länssjukhuset-Kalmar Central-Lindsdals centrum-(läckeby) måndag-torsdag mellan 05.00-24.00 fredag mellan 05.00-02.30 lördag mellan 06.00-02.30

Läs mer

Uddevalla. Kollektivtrafik

Uddevalla. Kollektivtrafik 2016-05-17 Uddevalla Kollektivtrafik Från Trafikförsörjningsprogram till kundffrrån trafikförsörjningsprogram till kund Dialog om kollektivtrafikens utveckling Steg 1: Övergripande utvecklingsplan & Affärsutvecklings

Läs mer

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att Sida 16 (42) Del 2 Öppna delen 31 Inför trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 - Svar på remiss. Dnr: 289/2015 Beslut: stadsdelsnämnd beslutar att 1. Godkänna förvaltningens förslag till svar på remissen.

Läs mer

Göteborgs Stads inspel till Västtrafiks Trafikplan

Göteborgs Stads inspel till Västtrafiks Trafikplan 2015-10-07 Göteborgs Stads inspel till Västtrafiks Trafikplan 2017-2018 Hur ser ni på kollektivtrafikutvecklingen de senaste åren? Vad har varit bra/mindre bra? Förbättringspotential generellt? Förbättrade

Läs mer

Svar på skrivelse från (SD) angående nattrafik med buss under helger

Svar på skrivelse från (SD) angående nattrafik med buss under helger 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, punkt 13 Svar på skrivelse från (SD) angående nattrafik med buss under helger Ärendebeskrivning Sverigedemokraterna

Läs mer

GUSTAVSBERGSVÄGEN OCH FABRIKSOMRÅDET BUSSHÅLLPLATS - PM

GUSTAVSBERGSVÄGEN OCH FABRIKSOMRÅDET BUSSHÅLLPLATS - PM GUSTAVSBERGSVÄGEN OCH FABRIKSOMRÅDET BUSSHÅLLPLATS - PM 2013-04-09 Sammanfattning Hållplats Gustavsbergs centrum ligger oförändrat. Alla typer av linjer trafikerar hållplatsen. Farstavikens hållplatser

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2015-01-13 Ewa Rosén Regional utveckling 0451-288511 Kollektivtrafikmyndigheten Ewa.rosen@skanetrafiken.se Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under

Läs mer

Västsvenska paketet och kollektivtrafiken inför 2013

Västsvenska paketet och kollektivtrafiken inför 2013 Västsvenska paketet och kollektivtrafiken inför 2013 Statusläge Studiebesök 20120906 Sida 1 Vem står bakom? Västsvenska paketet beslutades i november 2009 genom ett avtal mellan Trafikverket Västra Götalandsregionen

Läs mer

Effekter av trängselskattens införande Redovisning 4 januari

Effekter av trängselskattens införande Redovisning 4 januari Västsvenska paketet Effekter av trängselskattens införande Redovisning 4 januari I Göteborg och dess omgivning mäts trafikflöden och restider kontinuerligt både för biltrafiken och för kollektivtrafiken.

Läs mer

Västsvenska paketet och kollektivtrafiken

Västsvenska paketet och kollektivtrafiken Västsvenska paketet och kollektivtrafiken Enkel, bekväm och pålitlig. Västsvenska paketet lägger grunden för en attraktiv, hållbar och växande region. Om du har rest i Göteborgstrakten på sistone kanske

Läs mer

ÖVERSIKT FRÅGOR OCH SVAR KRING FÖRSLAGET OM NYA BUSSTRAFIKEN

ÖVERSIKT FRÅGOR OCH SVAR KRING FÖRSLAGET OM NYA BUSSTRAFIKEN ÖVERSIKT FRÅGOR OCH SVAR KRING FÖRSLAGET OM NYA BUSSTRAFIKEN Nu finns en sammanställning över de önskemål, synpunkter, idéer och tankar som inkom i de förslagsbrevlådor vi hade på utställningarna i mars.

Läs mer

Uppföljning av bil- och kollektivtrafik Redovisning av 2017

Uppföljning av bil- och kollektivtrafik Redovisning av 2017 Västsvenska paketet Uppföljning av bil- och kollektivtrafik Redovisning av 2017 Under året 2017 gjordes 322 miljoner resor med Västtrafik, en ökning på 6 % sedan 2016, vilket gör 2017 till ett rekordår.

Läs mer

Västtrafik Om att ställa krav, följa upp krav och att vara en del av utvecklingen

Västtrafik Om att ställa krav, följa upp krav och att vara en del av utvecklingen Västtrafik Om att ställa krav, följa upp krav och att vara en del av utvecklingen Västtrafik i siffror 7,1 miljarder kronor i omsättning 280 anställda 390 000 personer genomför 940 000 resor per dygn 10

Läs mer

Yttrande över trafikförändringsremiss T20

Yttrande över trafikförändringsremiss T20 1 (3) Södertälje kommun Datum 2019-03-07 Diarienummer TN 2018-1821 Region Stockholm Trafikförvaltningen 105 73 STOCKHOLM Ärende Remiss: Inför trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik

Läs mer

APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIK TILL BILLINGEN, SKÖVDE KOMMUN

APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIK TILL BILLINGEN, SKÖVDE KOMMUN APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIK TILL BILLINGEN, SKÖVDE KOMMUN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se APRIL 2018 SKÖVDE KOMMUN

Läs mer

Bilaga B Trafikutbud etapp 1

Bilaga B Trafikutbud etapp 1 Bilaga B Trafikutbud etapp 1 Denna bilaga beskriver det trafikutbud i det storregionala stomnätet som parterna kommit överens om att genomföra som etapp 1. Utbudet ligger till grund för gemensamma beslut

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Annika Bondesson Affärsutvecklare 0451-288605 Annika.Bondesson@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-27 Dnr 1501048 1 (8) Kollektivtrafiknämnden Återinförande av minst åtta

Läs mer

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad

Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad 1(1) Handläggare Malin Ingemarson 08-686 3746 malin.ingemarson@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2014-10-07, info punkt 19 SL 2014-2176 Information om kollektivtrafiken under Slussens ombyggnad Ärendebeskrivning

Läs mer

Trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-03-17 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 08-508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-04-10 Trafikförändringar

Läs mer

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-02-11 Diarienummer 0429/16 Repronummer 0037/16 Stadsutveckling Christina Bertilson Telefon 031-368 02 14 E-post: christina.bertilson@stadshuset.goteborg.se Verksamhetsområde

Läs mer

JIL tockholms läns landsting

JIL tockholms läns landsting JIL tockholms läns landsting Trafiknämnden 1(3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Identitet 2012-10-29 TN 1210-0203 Handläggare: Jens Plambeck 08-686 1651 Svar på skrivelse från (MP) "Restiden mellan Järna och Stockholm

Läs mer