Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län"

Transkript

1 Dnr: Projektnummer: D7262 Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län SÄRSKILT UTLÅTANDE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut har i rubricerad detaljplan, upprättad och varit föremål för samråd under tiden 16 december 2013 t.o.m. 20 januari Sakägare m.fl. har beretts tillfälle till samråd genom personlig underrättelse samt efter annons i Sydsvenskan och Skånskan samt på kommunens hemsida. YTTRANDEN Under samrådstiden har det inkommit 17 stycken yttranden, varav ett från berörd sakägare. Länsstyrelsens yttrande redovisas i sin helhet, övriga yttranden redovisas sammanfattande. Originaltexterna finns hos Bygg och miljö, Svedala kommun. Följande har inte haft något att erinra mot planförslaget: Regionala tillväxtnämnden Malmö stad, Stadsbyggnadskontoret Malmö Muséer E-on Värme Sverige AB Telia Sonera Skanova Access AB Räddningstjänsten i Svedala Lantmäteriet Myndigheter, statliga verk m fl Länsstyrelsen i Skåne län Länsstyrelsen meddelar i skrivelse inkommen att: 1(7)

2 Riksintresse Planområdet omfattas av riksintresse för Naturvården enligt 3 kap MB; Backlandskapet söder om Romelsåsen, samt tangerar område av riksintresse för kulturmiljövården enligt 3 kap. MB vilket börförtydligas i handlingarna. Hälsa och säkerhet Markföroreningar Det framgår av planhandlingarna att marken kan antas vara förorenad och endast delvis sanerad. Marken ska enligt handlingarna saneras och undersökas du befintlig byggnad rivs, vilket är efter att planen antagits. Om marken i ett planområde är förorenad ska markens lämplighet för bebyggelse säkerställas antingen genom sanering innan planen antas eller genom villkorat bygglov enligt PBL 4 kap. 14. Det skall dock av planhandlingarna och utredning i frågan framgå att det är sannolikt att en sanering är tillräcklig för att marken ska bli lämplig för åndamålet. Boverket skriver på PBL-kunskapsbanken : När det gäller markföroreningar behöver det göras analyser om markföreningarnas omfattning och innehåll redan vid planläggningen. Detta för att det ska gå att bedöma om tomten efter ett avhjälpande är lämplig att bebygga. Arten av risk som området ska skyddas emot, samt vilken typ av åtgärd som ska vidtas, måste utredas föra att villkoret ska kunna införas som planbestämmelse. Länsstyrelsen kan inte, utan ytterligare redovisning och nödvändiga planbestämmelser, slutligt bedöma om området är lämpligt för bebyggelsen med hänsyn till människors hälsa och säkerhet, varför Länsstyrelsen, om inte kompletteringar görs, kan komma att ingripa vid sin tillsyn enligt 11 kap PBL. Buller Enligt planhandlingarna har en trafikbullerutredning tagits fram som visar att bullerskydd behövs utmed Malmövägen. Handlingarna behöver kompletteras så att det framgår vilka bullervärden som är aktuella vid den byggrätt som planen ger. Då det av planhandlingarna framgår att bullerriktvärdena överskrids inom planområdet på så sätt att ett bullerskydd behövs är det en förutsättning för att marken ska bli lämplig för byggnation att störningsskydd verkligen uppförs. Det ska därför minst framgå av genomförandebeskrivningen att ett exploateringsavtal ska tecknas där ansvaret för och byggandet av bullerskyddet regleras. Länsstyrelsen bedömer att förslagen bebyggelse, utan ovanstående kompletteringar, blir olämplig med hänsyn till människors hälsa och säkerhet avseende vägtrafikbuller, varför Länsstyrelsen kan komma att ingripa vid sin tillsyn enligt 11 kap PBL Planförfarande Länsstyrelsen anser att planförslaget, genom att allmän platsmark berörs, kan vara av intresse för allmänheten och att det därför kan vara aktuellt att hantera planen med normalt planförfarande. Riksintressen Planbeskrivningen har kompletterats med en utvecklad text angående riksintressena för naturvården samt kulturmiljövården Kanalisationen störs inte av bebyggelse utan ligger i mark som kommer att användas som parkmark. 2(7)

3 Markföroreningar Markens säkerhet vad gäller eventuella markföroreningar säkerställs av kommunen genom att beviljande av bygglov villkoras enligt PBL 4 kap. 14. Planhandlingarna kompletteras med Administrativa bestämmelser Bygglov får inte ges förrän marken är sanerad till en nivå för känslig markanvändning. Saneringsanmälan ska göras till bygg och miljö, Svedala kommun, senast sex veckor innan sanering av marken påbörjas. Buller Svedala kommun har gjort en vägtrafikbullerutredning i vilken jämförelser gjorts mellan förekommande ljudnivåer och gällande riktvärden. Utredningen redovisar vägtrafikbuller från Malmövägen och Möllebergavägen med slutsatsen att det behövs bullerplank/ mur med en höjd av 1,8 meter som högst för att få ner bullernivåerna till Riksdagens riktvärden redovisade infrastrukturproposition 1996/97:53 angivit riktvärden för trafikbuller. Ny bebyggelse medför ingen ökad trafikmängd, uppräkning har endast gjorts med1,5% per år som generell trafikökning 20 år framåt (se Trafikbullerutredning). Planområdet har god tillgänglighet till busshållplats. Handlingarna kompletteras med Trafikbullerutredning. Trafikverket Trafikverket framhåller i skrivelse inkommen att planen redovisar Riksdagens riktvärden för buller från vägtrafik, det saknas dock en bulleranalys som visar om planen klarar eller inte riktvärden. Kommunen eller exploatören ansvarar och bekostar eventuella bulleråtgärder. Svedala kommun har gjort en vägtrafikbullerutredning i vilken jämförelser gjorts mellan förekommande ljudnivåer och gällande riktvärden. Utredningen redovisar vägtrafikbuller från Malmövägen och Möllebergavägen med slutsatsen att det behövs bullerplank/ mur med en höjd av 1,8 meter som högst för att få ner bullernivåerna till Riksdagens riktvärden redovisade infrastrukturproposition 1996/97:53 angivit riktvärden för trafikbuller. Ny bebyggelse medför ingen ökad trafikmängd, uppräkning har endast gjorts med1,5% per år som generell trafikökning 20 år framåt (se Trafikbullerutredning). Planområdet har god tillgänglighet till busshållplats. Handlingarna kompletteras med Trafikbullerutredning. Ledningsrättshavare m fl E.ON Gas Sverige AB E.ON Gas meddelar i skrivelse inkommen att E.ON Gas inom planområdet har en servisledning för natur- och biogas in till byggnaden. Då befintlig byggnad kommer att rivas så är det mycket viktigt att det befintliga gasnätet proppas innan arbetet med att riva och bygga nya byggnader inleds. Därför ska ett detaljerat samråd med vår områdeshandläggare äga rum redan tidigt i projekteringsskede. 3(7)

4 Exploatören kontaktar själv E ON för samråd om befintlig gasledning. E.ON Elnät Sverige AB E.ON Elnät meddelar i skrivelse inkommen att E.ON Elnät inom planområdet har en servisledning till byggnad samt ett kabelskåp. Strax utanför planområdet har E.ON Elnät lågspänningsjordkablar. För att säkerställa kablarnas exakta läge beställs kostnadsfritt kabelvisning, telefon eller eon.se För att säkerställa elförsörjningen till de nya fastigheterna kan nya markkablar att behöva förläggas samt kabelskåp sättas upp. E.ON Elnät föreslår att nya markledningar förläggs längs med lokalgata eller i allmän platsmark och att kabelskåp sätts i anslutning till bebyggelsen. E.ON förutsätter att detta kan ske i samråd med exploatören. E.ON Elnät förutsätter att befintliga anläggningar kan vara kvar i nuvarande läge, att servisledningen inte byggs över och att vi inte drabbas av några kostnader i samband med planens genomförande samt att eventuella flyttningar eller ändringar bekostas av exploatören. För att säkerställa elförsörjningen måste exploatören samråda med E.ON Elnät. Kanalisation för elkabeldragning störs inte av bebyggelse utan ligger i mark som kommer att användas som parkmark. Tele2 AB Tele2 meddelar i skrivelse inkommen att Tele2 har kanalisation i allmän platsmark som kan komma i konflikt med exploateringen. Exploatören måste begära ut ledningskartor via Ledningskollen inför projekteringen. Eventuell ledningsflytt bekostas av exploatören. Kanalisationen störs inte av bebyggelse utan ligger i mark som kommer att användas som parkmark. Kommunal förvaltning Miljö och Teknik, Gata/Park Gatu- och Parkchef, Tord Larsson, meddelar i skrivelse inkommen att hastigheten kommer att sänkas till 40 km/h på Malmövägen (sträckningen förbi planområdet) och Möllebergavägen. Sänkningen av hastighetsbegränsningarna är positivt både ur bullersynpunkt och trafiksäkerhetssynpunkt och påverkar därmed inte ny detaljplan. Bygg- och miljö, Tillsyns- och miljöstrategigruppen 4(7)

5 Tillsyns- och miljöstrategigruppen meddelar i inkommen skrivelse att: Dagvatten Planområdet kommer med föreslagen planläggning medge bättre dagvattenhantering med bl.a. ökad genomsläpplighet. En lämplig lösning skulle kunna vara svackdiken ut mot vägen. Markföroreningar 2010 gjorde MB Environteknik miljötekniska markundersökningar av delar av fastigheten, undersökningarna visade att det fanns föroreningar i marken. Sanering genomfördes inom de påverkade undersökta områdena. Då åtgärdmålet för saneringen var satt till MKM (naturvårdsverket generella riktvärden för mindre känslig markanvändning) kan det inte uteslutas att återfyllnad inom saneringsområdet gjorts med massor som enbart uppfyller MKM. Den del av fastigheten som inte tidigare har undersökts kan också vara förerenad. Detta måste undersökas och dokumenteras. Bestämmelse bör införas på plankartan som anger att bygglov inte får lämnas innan sanering av ev. föroreningar ner till naturvårdsverkets riktvärden för KM-känslig markanvändning har skett på fastigheten. Hållbara transporter Den planerade bebyggelsen förvästas få goda förutsättningar för kollektivtrafiken vilket bör medföra att antalet parkeringsplatser kan hållas på ett minimum. För att ytterligare främja förutsättningarna för hållbara transporter bör planen medge takförsedda ytor för cyklar/transportcyklar och ev. laddcentraler för elfordon. Bullerskydd Ev. skulle det i plankartan endast kunna anges att bullerskydd som skärmar bullernivåer enligt gällande riktlinjer för buller ska uppföras. Det vore önskvärt om även andra typer av likvärdigt dämpande bullerskydd kunde medges, så som absorberande bullerskydd och/eller bullerskydd med växtvägg som gynnar den biologiska mångfalden och ytterligare minskar upplevelsen av störningar från trafiken. Uppvärmning/energiförsörjning Ev. kan takens utformning anpassas för att bättre motsvara en lutning i söder som gynnar solenergiförsörjning. Alternativt kan bestämmelse införas om att solfångare/som paneler får uppföras med högre vinkel än taket dock till högst samma byggnadshöjd. Kan byggnadernas utformning utformning anpassas ytterligare så att goda förutsättningar för energisnålt boende kan uppnås ses det som positivt. Dagvatten Dagvatten ska ledas till befintligt kommunalt VA-nät. Planområdet kommer även att ha nyanlagd parkområde genomsläppligt för dagvatten. Markföroreningar 5(7)

6 Planhandlingarna kompletteras med Administrativa bestämmelser Bygglov får inte ges förrän marken är sanerad till en nivå för känslig markanvändning. Saneringsanmälan ska göras till bygg och miljö, Svedala kommun, senast sex veckor innan sanering av marken påbörjas. Buller Svedala kommun har gjort en vägtrafikbullerutredning i vilken jämförelser gjorts mellan förekommande ljudnivåer och gällande riktvärden. Utredningen redovisar vägtrafikbuller från Malmövägen och Möllebergavägen med slutsatsen att det behövs bullerplank/ mur med en höjd av 1,8 meter som högst för att få ner bullernivåerna till Riksdagens riktvärden redovisade infrastrukturproposition 1996/97:53 angivit riktvärden för trafikbuller. Ny bebyggelse medför ingen ökad trafikmängd, uppräkning har endast gjorts med1,5% per år som generell trafikökning 20 år framåt (se Trafikbullerutredning). Planområdet har god tillgänglighet till busshållplats. Handlingarna kompletteras med Trafikbullerutredning. Uppvärmning/energiförsörjning Användning av solenergi ses som positivt och uppmuntras att användas bl.a. som fasadmaterial. Då E.ON har en gasledning på fastigheten idag och naturgas ses som klimatsmart energianvändning är det positivt om man väljer att även fortsättningsvis använda gas som energikälla för uppvärmning och varmvatten. Samfälligheter, föreningar m fl Samfällighetsföreningen BARA FIBER Bara Fiber meddelar i inkommen skrivelse att samfällighetsföreningen har utfört kanalisation för fiber fram till tomtgräns för Värby 54:6 samt planerat fibernät för en fastighet. Huruvida fibernät kan tillgodose fyra fastigheter kan samfällighetsföreningen inte uttala sig om. Om exploatören eller kommande boende önskar tillgång till Bara fibers fibernät är upp till exploatören/boende som själva måste vända sig till Bara Fiber. Värby Villastad, intresseförening för villaägarna inom Värbyområdet Värby Villastad meddelar i inkommen skrivelse att man saknar gång- och cykelväg från Möllebergavägen till Torup på plankartan. Planområdet berör endast fastigheten Värby 54:6. Sakägare Värby 54:10 Sakägare för Värby 54:10 har meddelat i skrivelse inkommen att de som fastighetsägare till Värby 54:10 efter samtal med stadsarkitekten Pia Transe-Pedersen blivit lovade att planket mellan fastigheterna Värby 54:10 och Värby 54:6 ska ha en höjd av 1,8 meter. Planket behövs främst som avskärmning från strålkastarljus från bilar och rekomendationen är att 6(7)

7 det inte byggs högre än 1,6 meter. Vid utfarten från lokalgata till Möllebergavägen skall staketets höjd följa regler för utfarter. Planen medger ett plank med en maxhöjd på 1,8 meter mellan fastigheterna Värby 54:10 och Värby 54:6. BYGG OCH MILJÖ I SVEDALA Pia Transe Pedersen stadsarkitekt Sophia Steinick-Sandberg planadministratör 7(7)

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för del av Börringe 3:1 m fl, Södra Börringe gård, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Börringe 3:1 m fl, Södra Börringe gård, Svedala kommun, Skåne län 2013-08-05 Dnr: 11.189 Projektnummer: D7256 Detaljplan för del av Börringe 3:1 m fl, Södra Börringe gård, Svedala kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNING Enligt bygg- och miljönämndens beslut

Läs mer

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen)

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) 2016-08-16 Detaljplan för del av HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) Hässleholm stad och kommun Skåne län Dnr: 2016-883 Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2016-04-01 2016-04-29 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för Svedala 15:1, ICA Karlssons, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Svedala 15:1, ICA Karlssons, Svedala kommun, Skåne län 2013-01-03 Dnr: 12.063 Projektnummer: D7215 Detaljplan för Svedala 15:1, ICA Karlssons, Svedala kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut 2012-09-20 har rubricerad

Läs mer

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil.

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil. Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen (PBL) varit utställt för offentlig granskning på Falköpings bibliotek och på Falköpings kommuns webbplats under tiden 2018-01-08 till och

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 1:7 m fl, Svedala kommun, Skåne län SVEDALA TENNISKLUBB / SVEDALAHALLEN AB

Detaljplan för del av Svedala 1:7 m fl, Svedala kommun, Skåne län SVEDALA TENNISKLUBB / SVEDALAHALLEN AB 2014-04-25 Dnr: 12.672 Projektnummer: D7261 Detaljplan för del av Svedala 1:7 m fl, Svedala kommun, Skåne län SVEDALA TENNISKLUBB / SVEDALAHALLEN AB SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN Underrättelse Allmän granskning

Tillägg till. DETALJPLAN Underrättelse Allmän granskning Datum Vår bet 2016-04-07 Dnr 2016-23 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN Underrättelse Allmän granskning Härmed översändes handlingar för: Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 9/7-2015 Dnr: KS 2014/000958 Planförslaget har varit på samråd under tiden 4 maj 25 maj 2015 enligt kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402 2018-06-25 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Samrådsredogörelse 2018-06-25 2(7) Planprocessen

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE. Detaljplan för Sätofta 20:17 m fl, Höörs kommun, Skåne län

SÄRSKILT UTLÅTANDE. Detaljplan för Sätofta 20:17 m fl, Höörs kommun, Skåne län SÄRSKILT UTLÅTANDE 2013-06-13 Detaljplan för Sätofta 20:17 m fl, Höörs kommun, Skåne län Detaljplanen upprättad 2013-02-28 har varit ute på samråd under tiden 2013-03-27-2013-04-17. Följande har erhållit

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE - NYA PBL. Upprättad 2013-03-16 av samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga

NORMALT PLANFÖRFARANDE - NYA PBL. Upprättad 2013-03-16 av samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga 1 (5) NORMALT PLANFÖRFARANDE - NYA PBL Detaljplan för Pärlgatan - kv Varfågeln m fl Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2013-03-16 av samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSUTSKICK

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING 2016-06-07 Diarienummer PL-2015-22 DP 212 Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun Standardförfarande GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsutlåtande inkomna

Läs mer

i Klippans kommun, Skåne län

i Klippans kommun, Skåne län Dnr 2014.0190.214 Detaljplan för Polstjärnan 7 Kapellgatan i Klippan samt Tillägg. Ändring av detaljplan för Kv Polstjärnan upphävande av tomtindelning i Klippans kommun, Skåne län UTLÅTANDE Förslaget

Läs mer

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter Samrådsredogörelse Detaljplan för Nya Väster Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 18 juni 2015 Dnr: KS 2015/00906 Detaljplanen var på samråd under perioden 2013-07-05 och 2013-08-14, enligt

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

KVARTERET ÅKERMANNEN

KVARTERET ÅKERMANNEN DETALJPLAN FÖR KVARTERET ÅKERMANNEN I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsstid 7 juli 17 augusti 2016 Granskningsutlåtande 2016-10-27 Pob 2016-47 Projektnr 9320 INNEHÅLL Kvarteret Åkermannen...

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun Dnr 2017-B0044

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun Dnr 2017-B0044 2018-11-27 Dnr 2017-B0044 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun 2018-11-27 2(7) Planprocessen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

MARKÄGARE, FÖRENINGAR, BOENDE MED FLERA:

MARKÄGARE, FÖRENINGAR, BOENDE MED FLERA: Detaljplan för Exelsior 6 och 7 Knislinge Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2015/01818 Detaljplanen har varit ute på samråd och granskning enligt kommunstyrelsens beslut 9 mars 2016 51. Samrådstiden

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-05-12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande.

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2011-01-20 Dnr: 08.806 Projektnummer: D7250 Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet med planen är

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

Detaljplan för VÄRBY 56:4 Bara, Svedala kommun, Skåne län. PLANBESKRIVNING med behovsbedömning och genomförandebeskrivning

Detaljplan för VÄRBY 56:4 Bara, Svedala kommun, Skåne län. PLANBESKRIVNING med behovsbedömning och genomförandebeskrivning 2014-08-15 Dnr: 12.906 Projektnummer: D7262 Detaljplan för VÄRBY 56:4 Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING med behovsbedömning och genomförandebeskrivning Planområdet är markerat Handlingar:

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-07 Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har: Upprättas:...2012-05-29 Antagits av BN:...2012-08-30

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Ekatech AB ansökte den 15 januari 2018 om planbesked inför upprättande av detaljplan för Villstads-Haghult 1:218

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum Dnr SHB19/37 2019-05-06 Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Hur samrådet bedrivits Förslag till detaljplan,

Läs mer

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande.

Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplan för Söder 1:16 CENTRALSTATIONEN Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1692/2014 Dnr planmodul: P 2014/40 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande. Detaljplanen har varit

Läs mer

Granskningsutlåtande nr 1

Granskningsutlåtande nr 1 2018-08-27 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 Henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 Froafälle Älmhults kommun 2018-08-27 2(5) Detaljplan för Wallin 1,

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) KS Detaljplan för Harlösa 44:226 i Harlösa, Eslövs kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) KS Detaljplan för Harlösa 44:226 i Harlösa, Eslövs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Detaljplan för Harlösa 44:226 i Harlösa, Eslövs kommun SAMRÅDET Planförslaget varit föremål för samråd. Sakägare har beretts tillfälle till samråd genom personlig underrättelse

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING 1(5) 2013-07-01 Rev 2013-11-26 VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING för detaljplan för del av Svedala 200:79 m.fl NorraTofta i Svedala Bakgrund I samband med detaljplan för förslag till ny bebyggelse på Norra Tofta

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Fjugesta 1:2 /Förskola/ Lekebergs kommun, Örebro län

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Fjugesta 1:2 /Förskola/ Lekebergs kommun, Örebro län Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Fjugesta 1:2 /Förskola/ Lekebergs kommun, Örebro län Sammanfattning av planförslaget Kommunstyrelsen har beslutat att ändra/ersätta del av detaljplan 18-FJU-207,

Läs mer

Detaljplan för Svedala 27:1 m fl i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Svedala 27:1 m fl i Svedala, Svedala kommun, Skåne län UTSTÄLLNING 2009-05-07 Dnr: 06.667 Projektnummer: E1375 Detaljplan för Svedala 27:1 m fl i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet är att genomförandebeskrivningen ska redovisa

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Granskningsutlåtande Antagandehandling

Granskningsutlåtande Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-25118 E-post: samh.bygg@bollnas.se Granskningsutlåtande Antagandehandling Detaljplan för Slaktaren 8, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Dnr:15-6161

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2016-08-16 Dnr: 15.910 Projektnummer: D7246 Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut 2016-05-30

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-01-22 Dnr KS 2016/407 PL 16-0013 Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Förslag till detaljplan för Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort Heby kommun, Uppsala län Samrådsredogörelse Samrådet Samrådstiden har varit mellan 2015-08-03 2015-08-28.

Läs mer

Detaljplan för FALKEN

Detaljplan för FALKEN UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan för FALKEN 2 Bjuv, Bjuvs kommun, Skåne län - modellbild över planområdet från öster. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad den 23 augusti 2011 SAMRÅDET Byggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

Särskilt utlåtande. Samtliga synpunkter som inkommit finns redovisade i detta särskilda utlåtande med kommentarer från Miljö och bygg, Säffle kommun.

Särskilt utlåtande. Samtliga synpunkter som inkommit finns redovisade i detta särskilda utlåtande med kommentarer från Miljö och bygg, Säffle kommun. Särskilt utlåtande Ett detaljplaneförslag för Slussvaktarbostaden har upprättats med begränsat planförfarande. Planen omfattar del av fastigheten Säffle 6:9 i Säffle kommun. Syftet med planen är att pröva

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1.

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1. 2014-06-24 Sid 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Dnr: 2013/504 Upprättad: 2014-06-24 Laga kraft: 2014-09-22 Ändring av detaljplan för Hörby 42:1 i Hällevik, Sölvesborgs kommun Syfte Ändringen

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län Detaljplan för del av Perstorp 23:4, Väster om Spårvägsgatan Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019. Detaljplan för NORBERGSBY 58:2, (Lilla Björkås) (under samrådet var detaljplanens namn Lilla Björkås 58:2) Norberg kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2019-06-10

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Askersunds kommun har bedömt att det finns ett behov av mark avsedd för småhus samt för barnomsorg

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län PLAN 2017.1 Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Plansamråd genomfördes från den 12 september till

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Del av Sunnanå 2:7 m fl Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Samrådshandling daterad 2008-11-27 godkändes för samråd, 246 av Byggnadsnämnden

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun P2018/ B0032

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun P2018/ B0032 P2018/8 2018-06-08 2017-B0032 Miljö- och byggförvaltningen Johanna Kihlström 0476 55178 Johanna.kihlstrom@almhult.se Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun 2018-06-08

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län. Dnr: M

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län. Dnr: M Dnr: M-2016-176.210 2018-03-29 DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Samrådsredogörelse

Läs mer