NORRA TYRESÖ CENTRUM MARKANVISNINGSTÄVLING OKTOBER 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NORRA TYRESÖ CENTRUM MARKANVISNINGSTÄVLING OKTOBER 2014"

Transkript

1 NORR TYRESÖ ENTRUM MRKNVISNINSTÄVLIN OKTOER 24 Inledning Planeringen av den hållbara stadsdelen Norra Tyresö centrum är i full gång. tt skapa en stadsdel som erbjuder naturliga och trygga mötesplatser och ansluter väl till den befintliga bebyggelsen genom variation i utformning och funktion. enom att arbeta aktivt med variation på riktigt så kommer vi att kunna bidra till en positiv utveckling av Tyresö centrum. KVRTER 2 Koncept yggnadsförslaget innehåller till största del smålägenheter vilket utgör den mest efterfrågade boendetypen i tillväxtregioner i Sverige. ostäderna skall utformas yt- och kostnadseffektivt för att erbjuda ett bra och klimatsmart boende till en anpassad boendekostnad för ensamhushåll. ostäderna avses att upplåtas med hyresrätt. Koncept Idén bygger på att skapa en mångfald av upplevelser och möjligheter för de boende, inom egna väggar såväl som inom byggnaden och i samklang med omgivningen. En mosaik av funktioner och upplevelser som stödjer de boende i det dagliga och genom livets olika skeden. ttraktiva stadsrum/ mångfald Ett aktivt och attraktivt stadsrum är beroende av vad som sker inne i en byggnad och hur kommunikationen med gatan sker. Även val av material och skala är centralt för upplevelsen. örslaget bygger på att aktivera delar av bottenvåningen med lokaler, ex. vis med lokaler i varje hörn och möjligheten till bokaler i bottenvåningarna som bidrar till att gatan får liv dygnet runt. tt skapa möjligheten till bokaler ökar mängden upplåtelseformer. örslaget bygger på att hela byggnaden betraktas som en volym som bryts ned i skala med en veckad fasad som vrider sig från våning till våning. örskjutning och veckning medger att samtliga lägenheter får ett fönster som går över hörn och bidrar till rumsliga kvaliteter och utblickar. yggnadens volym kommer att utsättas för ett vindklimat som kan generera höga vindhastigheter i vistelsezoner. yggnadens veckade fasad motverkar turbulens och genererade höga vindhastigheter över hörn. yggnadens indragna entré skyddar denna vistelsezon mot nedfallande vindvirvlar. asadmaterialet är plåtkassetter som lackeras i en guldliknande kulör för att tillföra en varmare ton och glans. en indragna bottenvåningen glasas upp så mycket som möjligt för att skapa trygghet och god orienterbarhet. örslaget bygger på att i de delar som vänder sig mot omgivande gator innehåller lokaler och gemensamma ytor. Entréhallen blir en kombination av vistelseyta för de boende och entréhall. I övrigt så skapas två stycken lokaler med entré direkt från gatan. Ingång till cykelrum placeras bredvid ollmorahallen. e nedre planerna har en fasad som är vidbyggd ollmorahallen i 4 plan, mot den mörka delen placeras i de 3 nedre planen ett lättillgängligt cykelförråd med egen hiss och servicestation för cykelreperation etc.

2 Norratorget Simvägen uvudingång Utrymningsväg Entré/lokal Elcentral ykelparkering Utrymningsväg Utrymningsväg Kv 5 Ingång cykelparkering lågatan Tvärgatan Plan 1 - entréplan - 1:200(1) Kv 2 orelltorget trium ykelparkering trium Lägenhetsförråd Tvättstuga Tyresö centrum iss Servicestation Plan :200(1) Plan 3-1:200(1) Orienteringsplan - 1:500(1)

3 Tvättstuga/förråd ykelparkering ykelparkering ykelparkering Sektion - 1:200(1) På plan 4 placeras bostadskomplement såsom mot ollmorahallen samt spetsburna pålar resp. förråd och tvättstuga. Samtliga lägenheter nås grundplattor i övrigt. via ett trapphus som öppnar sig mot ett gemensamt rum som sträcker sig över 3 plan, det be- Med stomval av hög prefabriceringsgrad kom- E tyder att på var 3:e plan finns plats för samling och spontana möten mellan de boende. På plan 5-16 placeras yteffektiva och välplanerade lägenheter. Varje lägenhetsplan består av 16 lägenheter i varierande storlek, 1-3 rok. mer montagetiden av byggnadsvolymen minimeras. Wästbygg använder sig av stomsystem som kombinerar stålpelare, bärande betongväggar, -bjälklag samt massiva betongbjälklag. Klimatskärmar med utfackningsväggar alterna- trium örnlägenheterna är de större. Samtliga lägenheter ges generösa fönsteröppningar som kröns av de burspråk som uppkommer genom fasadens intrikata veckning. Lägenheterna präglas av hållbara material och tidlös formgivning. tivt bärande betonginnerskiva utföres prefabricerat för att minska montagetiden. asadmaterial av plåtkassetter platsmonteras. Yttertak Tyresö utföres vegetationsklätt med val av system efter rådande vindförutsättningar. Plan :200(1) usets teknikvåning integreras högst upp i byggnaden. Teknisk beskrivning yggnadsförslaget för kv 2 karakteriseras av en hög byggnad på en mycket begränsad yta. Tillfällig upplåtelse på gata/allmän mark kommer att förutsättas. rundläggning förutsättes ske källarlös med borrade störningsfria pålar Lägenhetsfördeling kvarteret 2 ntal O 1:a ,5 * 1:a 48 31,5 * 3:a 15 72,0 2:a 15 61,5 E 1:a 12 30,5 * 2:a 13 43,0 2:a 15 43,0 I alt 223 *smålägenheter Kv2: kvm ljus T asad mot lågatan - 1:200(1) Lägenhetsfördeling kvarteret 5 ntal Vån O *

4 ykelställ Ljusnedsläpp till garage ruktträd Lekplats ykelställ Uppehållsplats Ljusnedsläpp till garage Odling ykelställ ykelställ Markplan - 1:200(1) KVRTER 5 Koncept Variation är ett nyckelord för den planerade utvecklingen av Norra Tyresö centrum. Vi jobbar med variation på flera plan, variation i volym skapas genom olika takfotshöjder i vissa hus och indragna våningar. Variation i material uppnås genom olika behandling och olika kulör på tegel. ärmed uppnår vi ett kvarter med variation och mänsklig skala som vi känner dem från gamla köpmansstäder. Vi har valt att använda tegel som en gemensam nämnare, då det är ett material som uttrycker kvalitet och hållbarhet. Vid indragna balkonger och mellan vissa fönsterpartier i fasad så kläs väggen med träpanel, för att skapa kontrast och värme. alkonger varierar mellan att vara helt indragna och delvis indragna. alkongfronter skiftar i utförande glas, vajrar eller perforerad plåt. I gatuplan placeras lokaler eller bokaler samt vissa teknikytor i de bakre mörka delarna. Samtliga bokalers generösa rumshöjd möjliggör sovloft. På plan 2-5 når vi 16 lägenheter via två trapphus och gallerigångar. Lägenheterna är yteffektiva och välplanerade. e flesta är genomgående med ljus från två håll. Sovrummen placeras i huvudsak mot den tystare innergården. Även här är generösa fönster tillsammans med indragna balkonger ett huvudmotiv. ållbara materialval och tidlös utformning präglar bostadens interiör. årdsrum en boendegemensamma gården ligger ovan garage. Lägenheterna nås via gallerier som skiftar i liv och blir djupare precis utanför lägenhetsentrén för att möjliggöra tillfällig parkering av ex. vis cyklar. allerierna får ett system för att tillåta att växtlighet klättrar upp på fasaden och skapar ett grönt och inbjudande gårdsrum. Teknisk beskrivning yggnadsförslaget för kv 5 karakteriseras av medelhöga byggnader med omslutande innergård med underliggande garage. örgårdsmark saknas. Produktionsarbetet kommer att erfordra väl samordnade rutiner med exploatör för kvarter 5. rundläggning förutsätts ske med spetsburna pålar resp. grundplattor. Källar-/souterrängplan utföres med platsgjutna betongkonstruktioner. Stomsystem med hög prefabriceringsgrad kombinerar stålpelare, bärande betongväggar, -bjälklag samt massiva betongbjälklag. Klimatskärmar med utfackningsväggar alternativt bärande betonginnerskiva utföres prefabricerat. Skalmurar av tegel platsmuras. Yttertak utföres vegetationsklätt. Innergård utformas vistelsevänligt med hög grönytefaktor. Lägenheterna på gårdsnivån får egna uteplatser.

5 Entre Lägenhetsfördeling kvarteret 5 ntal Vån O * ,5+53 2:a 28 2/3/4/5 52,0 1,5:a 8 2/3/4/5 38,5 1,5:a 8 2/3/4/5 41,0 1:a 6 2/3/4 33,0 * E 3:a 4 2/3/4/5 69,5 3:a 4 2/3/4/5 69,0 4:a 4 2/3/4/5 90,5 I 1:a ,0 * 1:a * I alt 75 *smålägenheter Kv5: kvm ljus T Parkering 61 platser Parkering 44 platser Inkörsel til parkering Teknik Tvättstuga ykelparkering 208 platser Entre NIV 0 - entréplan 1:200(1) NIV 1-1:200(1) PRKERIN regi, låg totalenergiförbrukning samt genom att skapa hållbarhetsincitament för boende och brukare. Tyresö kommuns lokala riktlinjer. yggnadsförslaget är utformat med små klimatavskärmande ytor per bo- örslaget löser parkering i en gemensam parkeringskällare under kv 5 och 5. et centrum- och kollektivtrafiknära läget för byggnadsförslagen i kombination med förslagens stora innehåll av småbostäder för ensamhushåll skapar stora förutsättningar för ett mindre bilberoende boende. Samtliga bostäder i kv 2 och 5 kommer att kollektivt anslutas till bilpool. ttraktiva och lättillgängliga cykelparkeringar skapas i byggnaderna och ambitionen skall vara att skapa förutsättningar för en cykelbutik/cykelverkstad inom någon av byggnaderna. Med dessa förutsättningar skall bilberoendet för de boende och parkeringsbehovet minska i enlighet med Parkeringsstrategin för Norra Tyresö centrum. örslagen skall med dess mångfald i byggnadsutformningar, lägenhetsutformningar, upplåtelseformer, vistelsemiljöer och kollektivtrafiknära läge, bidra till Norra Tyresö entrums sociala hållbarhet. Som komplement till det kollektivtrafiknära läget bidrar förslagen till att prioritera gång och cykeltrafik, och därmed bidra till hållbara transportsystem. Med val av sunda material, gröna tak och grönskande innergård verkar förslagen för en klimatanpassad miljö. ållbarhetsparametrarna kommer att systematiskt in- endeyta. et tillsammans med energieffektiva installationslösningar och incitamentsskapande avläsningsmetoder för brukarna skall skapa en energieffektiv byggnad. yggnaden förutsätts anslutas till fjärrvärmesystem och erhåller därmed en låg primärenerginivå (exergi). Stora delar av värme i frånluft och spillvatten kommer att återvinnas i tilluft respektive varmvattenberedning. Slutliga systemval kommer att väljas utifrån L-analyser. elysning utföres med LE-belysning, och i tillämpbar vistelsemiljö som närvarostyrd. Snålspolande installationer prioriteras. ÅLLR MILJÖ- ENERILÖSNIN arbetas i de båda exploateringsprojekten genom märkning av byggnaderna enligt Miljöbyggnad. Nivå silver e boende och brukarnas medvetande och beteendemönster är av stor vikt för byggnadens energiför- e båda byggnadsförslagen är utformade och avses att upprättas utifrån ett hållbarhetsperspektiv. ållbara energisystem skall skapas genom rätt val av primärene- garanteras för de båda byggnaderna, men nivå guld skall eftersträvas. yggnadens specifika energianvändning skall följa brukning. Mätsystem för individuell och kontinuerlig mätning och redovisning av värme, kallvatten, varmvatten och elförbrukningar installeras för att skapa hållbarhetsmedvetande och energibesparingsincitament. Sektion - 1:200(1)

6 NIV 5 - utsnitt hörn- 1:200(1) I asad norr - 1:200(1) asad väst - 1:200(1) asad söder - 1:200(1) NIV 2 - trädgård - 1:200(1) NIV 3-4(5) - 1:200(1) E E

FHK TINGSTORGET 140829 ARKITEMA ARCHITECTS. Markanvisning

FHK TINGSTORGET 140829 ARKITEMA ARCHITECTS. Markanvisning FHK Markanvisning Idé/ koncept Förslaget tar sin utgångspunkt i platsens topgrafi, läge och stadbyggnadsvision Framtid Alby. Genom att variera de olika byggnaderna i höjd och orientering så följer vi topografin

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

projektidé OM PROJEKTET PLATSER I SKOGEN Areor Hyresrätter 3986 kvm ljus BTA Bostadsrätter 3965 kvm ljus BTA

projektidé OM PROJEKTET PLATSER I SKOGEN Areor Hyresrätter 3986 kvm ljus BTA Bostadsrätter 3965 kvm ljus BTA En vandring i skogsbrynet mellan husen tar dig längre upp på höjden, förbi gläntor, fi kaplatser, täta skogspartier och perfekta kurragömmaställen. Genom en ridå av björkstammar och granar skymtar de röda

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM. kvarteret Höken. kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 ANTAGANDEHANDLING. tillhörande detaljplan för

GESTALTNINGSPROGRAM. kvarteret Höken. kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 ANTAGANDEHANDLING. tillhörande detaljplan för GESTALTNINGSPROGRAM kvarteret Höken tillhörande detaljplan för kvarteren Höken, Väduren, Näbben och fastigheten Mesen 13 Vårt diarienummer med närområde inom Kneippen i Norrköping den 22 maj 2012 reviderad

Läs mer

BEBYGGELSETYPER I ÖREBRO. Kort beskrivning av bostadsbebyggelsens generella karaktärsdrag

BEBYGGELSETYPER I ÖREBRO. Kort beskrivning av bostadsbebyggelsens generella karaktärsdrag BEBYGGELSETYPER I ÖREBRO Kort beskrivning av bostadsbebyggelsens generella karaktärsdrag 2 Inledning Varsamhet ska enligt Plan- och bygglagen (kap 8 17) tillämpas vid om- och tillbyggnader, men även vid

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM GRANSKNINGSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen. med närområde inom Kneippen i Norrköping

GESTALTNINGSPROGRAM GRANSKNINGSHANDLING. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen. med närområde inom Kneippen i Norrköping GESTALTNINGSPROGRAM tillhörande detaljplan för del av kvarteret Mesen med närområde inom Kneippen i Norrköping Vårt diarienummer den 27 augusti 2015 GRANSKNINGSHANDLING 2(8) Innehållsförteckning Syfte

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 DECEMBER 2011, JUSTERAD MAJ 2012 S J ÖGR E N A RKI TEKTER A B 1

GESTALTNINGSPROGRAM ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 DECEMBER 2011, JUSTERAD MAJ 2012 S J ÖGR E N A RKI TEKTER A B 1 GESTALTNINGSPROGRAM ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 DECEMBER 2011, JUSTERAD MAJ 2012 S J ÖGR E N A RKI TEKTER A B 1 SYFTE 3 NULÄGESBESKRIVNING 4 GESTALTNINGSIDÉ 5 ALLMÄN MARK 7 KVARTERSMARK Tillgänglighet

Läs mer

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012 Sollentunahem Bofakta april 2012 Planerad inflyttning Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014 Tureberg / Terrinen Bostäder i certifierad Miljöbyggnad BofaktaA april 2012 BofaktaA

Läs mer

Gestaltningsprogram Kamelian 2. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Gestaltningsprogram Kamelian 2. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gestaltningsprogram Kamelian 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Situationsplan 2 Gestaltningsprogram Kamelian 2 Vy från Nejlikan Bakgrund och syfte Gestaltningsprogrammet har till syfte att beskriva utformningen

Läs mer

"VÄSBYS VERTIKALA TRÄDGÅRDAR"

VÄSBYS VERTIKALA TRÄDGÅRDAR "VÄSBYS VERTIKALA TRÄDGÅRDAR" 1 DRAGONVÄGEN - HALVERA MERA Ett samarbete mellan White arkitekter och Väsbyhem FOKUS: KLIMATSKAL 2 DRAGONVÄGEN - HUR SER DET UT IDAG? 1 Miljonprogramshus. 8st på rad 2 Typexempel

Läs mer

s. 1 isarno 20 1 5-1 0-1 6 / M a r k a n v i s n i n g s täv l i n g / k v n y s tava r e n / e s k i l s t u n a ko M M u n i s a r n o

s. 1 isarno 20 1 5-1 0-1 6 / M a r k a n v i s n i n g s täv l i n g / k v n y s tava r e n / e s k i l s t u n a ko M M u n i s a r n o s. 1 s. 2 I n pa s sn i n g i o m g i va n d e s ta d sbyg g na d s s t r u k t u r Förslagets volymer inspireras av karakteristiska drag i omgivningen; en byggnadskropp dras in från gatulivet för att

Läs mer

KVALITETSPROGRAM DP BRANDSTEGEN HUDDINGE KOMMUN 2014-05-20

KVALITETSPROGRAM DP BRANDSTEGEN HUDDINGE KOMMUN 2014-05-20 V KVALITETSPROGRAM DP BRANDSTEGEN HUDDINGE KOMMUN 2014-05-20 Flygfoto över Huddinge, planområdet markerat med rött Kvalitetsprogram Dp Brandstegen Detta program har tagits fram av representanter för miljö-

Läs mer

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten STADSBYGGNADSKONTORET STADSBYGGNADSPRINCIPER, ETAPP 4 PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2016-05-23 FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER UNDERLAG ETAPP 4 Årstafältet - en plats för möten Illustration Archi5 Box 8314,

Läs mer

VÄSTRA ROSLAGS-NÄSBY MARKANVISNINGSTÄVLING ANBUDSOMRÅDE 2D

VÄSTRA ROSLAGS-NÄSBY MARKANVISNINGSTÄVLING ANBUDSOMRÅDE 2D VÄSTRA ROSLAGS-NÄSBY MARKANVISNINGSTÄVLING ANBUDSOMRÅDE 2D INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3 4 5 6 7 8 9 10 BESKRIVNING OCH EXPLOATERINGSDATA SITUATIONSPLAN SKALA 1:500 TYPPLANER RADHUS SKALA 1:100 TYPPLANER RADHUS

Läs mer

GESTALTNINGSPRINCIPER

GESTALTNINGSPRINCIPER BILAGA PLANBESKRIVNING GESTALTNINGSPRINCIPER Volym och skala Kvarteret mellan Norra Promenaden och Slottsgatan tredelas av gatorna i två husgrupper med bostadsbebyggelse och en med hotellverksamhet/kontor.

Läs mer

Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan för bostäder vid Södergården

Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan för bostäder vid Södergården TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-04-23 1 (8) Christian Nützel planarkitekt Diarienummer 2012 KSM 0101 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om utökat planuppdrag och beslut om samråd, detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG STADSARKITEKTKONTORET planavdelningen 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 Detaljplan för fastigheten Pelikanen 8 i Norrtälje stad. Dnr 04-10234.214 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Skolan är en viktig symbol för

Skolan är en viktig symbol för rama in knyta an länk mellan stad o jordbruk små och stora rum odlingskvalitéer skolans betydelse för Hyllie Skolan är en viktig symbol för visionen om det hållbara och klimatsmarta Hyllie. En global förebild

Läs mer

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde!

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde! Vision 2.1 Denna Vision är ett levande dokument och ett arbetsredskap för att utveckla en ny attraktiv stadsdel. Det innebär att Visionen kommer uppdateras allt eftersom utvecklingsprocessen fortsätter.

Läs mer

Kv. Riksdagen i Värpinge. lkf.se/riksdagen

Kv. Riksdagen i Värpinge. lkf.se/riksdagen Kv. Riksdagen i Värpinge lkf.se/riksdagen Värpinge Värpinge Lund De nya lägenheterna och radhusen ligger i populära Värpinge med Värpinge By som nära granne. Lägenheterna får en fin utsikt över byn och

Läs mer

Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter

Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter 2012-01-25 Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter Är det dags för Hallmans monumentalbyggnad från 1905 eller inte? Carl-Henrik Barnekow Utredning för omvandling av busstorget Bilden på

Läs mer

BOSTADSFAKTA. Kvarteret Hyvleriet Knivsta

BOSTADSFAKTA. Kvarteret Hyvleriet Knivsta BOSTADSFAKTA Bild från referensprojekt. Kvarteret Hyvleriet Knivsta Arkitekt: Försäljning: HMXW Arkitekter Fastighetsbyrån i Knivsta Louise Engman (Registrerad Fastighetsmäklare) Telefon: 018-34 55 94

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-11-03 DNR: 14BMN24 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun,

Läs mer

Arlöv. Flackarp - Arlöv, Arlöv, SLUTpresentation, 11-05-19

Arlöv. Flackarp - Arlöv, Arlöv, SLUTpresentation, 11-05-19 Arlöv INDUSTRI- BYN INDUSTRI- BYN Identitet idag Önskad identitet Grönytor Aktiverade grönytor Vatten Större vägar Stadskärna Järnväg Kommunens grönstruktur 0 100 m 500 m 1000 m Föreslagen grönstruktur

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

TOLLEREDS TERRASSER MARKANVISNING TOLLERED 4:47 2016-04-29 SIDA 1 AV 11

TOLLEREDS TERRASSER MARKANVISNING TOLLERED 4:47 2016-04-29 SIDA 1 AV 11 TOLLERES TERRSSER ebyggelsen innefattar radhus och hyresrätter på tre terrasser. rkitekturen är enkel och sammanhållen där huslängorna sträcker sig längs med terrängen för att göra så lite åverkan på naturen

Läs mer

4.8 ETAPPUTBYGGNAD. 4.8.1 Regionbussterminal. Oberoende av vilket alternativ och vilken bangårdslösning

4.8 ETAPPUTBYGGNAD. 4.8.1 Regionbussterminal. Oberoende av vilket alternativ och vilken bangårdslösning TÄNKBARA LAYOTER HALMSTAD RESECENTRUM 4.6 PENDELPARKERINGAR Pendelparkeringarna lokaliseras söder om resecentrum och till största del väster om spårområdet. I första hand utförs dessa som markparkeringar

Läs mer

Banvallen. Bostadsrätter i Hovshaga Centrum. Bo i villakvarter med stadskänsla

Banvallen. Bostadsrätter i Hovshaga Centrum. Bo i villakvarter med stadskänsla Banvallen Bostadsrätter i Hovshaga Centrum Bo i villakvarter med stadskänsla Banvallen» Var först på plats när mysiga Hovshaga får ett nytt landmärke. « Nära stan. Nära naturen. Nära vattnet. Nya kvarteret

Läs mer

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs.

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs. FÖRSLAG I gestaltningen av det nya området utgår jag från mina associationer till Hammarbyhöjdens karaktär. Jag nytolkar begreppen och gestaltar dem så de nya tolkningarna påminner om eller kontrasterar

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

Parken är din trädgård. Brf Eric Ruuthsparken 28 nya bostadsrätter i centrala Höganäs

Parken är din trädgård. Brf Eric Ruuthsparken 28 nya bostadsrätter i centrala Höganäs Parken är din trädgård Brf Eric Ruuthsparken 28 nya bostadsrätter i centrala öganäs 1 Den lilla staden för det stora livet Få platser är så populära som Kullabygden. it till denna natursköna bygd vallfärdar

Läs mer

Bofakta. Kv Fägnaden Hornsbergs Strand. www.einarmattsson.se

Bofakta. Kv Fägnaden Hornsbergs Strand. www.einarmattsson.se Bofakta Kv Fägnaden Hornsbergs Strand www.einarmattsson.se Välkommen till kvarteret Fägnaden i Hornsbergs Strand Tryggt boende hos Einar Mattsson Som boende i kv Fägnaden får man ett tryggt boende i en

Läs mer

Seniorlägenheter med hyresrätt

Seniorlägenheter med hyresrätt Nyköpingshem bygger Seniorlägenheter med hyresrätt Vildgåsvägen 1 18 lägenheter med inflyttning hösten 2013 version 201304 foto: jan Lindblad Jr 2 Seniorlägenheter i östra Nyköping Ett nytt servicecenter

Läs mer

Moderna lägenheter i Gamla Brandstationen

Moderna lägenheter i Gamla Brandstationen Situationsplan ff Bofakta ff Gamla Brandstationen ligger i lummig grönska i korsningen av Kävlingevägen och Kung Oskars väg i Lunds centrum. Byggnaden ritades av domkyrkoarkitekten Theodor Wåhlin och stod

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2013-10-31 DNR: 13BMN72 HANDLÄGGARE: THOBIAS NILSSON Planbeskrivning Vallbacken 21:6, Kvarteret Salem Detaljplan för skol- och kontorsändamål Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Järnvägsgatan 80. 24 nyproducerade hyreslägenheter. Fasad mot järnvägsgatan

Järnvägsgatan 80. 24 nyproducerade hyreslägenheter. Fasad mot järnvägsgatan Järnvägsgatan 80 24 nyproducerade hyreslägenheter Fasad mot järnvägsgatan interiör Lägenheterna är modernt designade med öppen planlösning, stora ljusinsläpp och generösa balkonger och uteplatser. Färgskalan

Läs mer

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås 2014-09-16 Dnr 2013:130-BN Barbro Sollén Wilcox Tel 021-39 17 58 Byggnadsnämnden Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Rikshem Västerås HB, ägare av fastigheten Svärdsliljan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SJÖGÅNGEN!

VÄLKOMMEN TILL SJÖGÅNGEN! VÄLKOMMEN TILL SJÖGÅNGEN! Tänk dig att vakna varje morgon till utsikten av blått vatten och fåglarnas ljuva kvittrande. På det nya bostadsområdet Sjögången på Orrholmen kan du uppleva lugnet och naturen,

Läs mer

Kvarteret LOTTEN 3. Unika lägenheter i kvarter vars gränder för tankarna till charmiga stadskärnor

Kvarteret LOTTEN 3. Unika lägenheter i kvarter vars gränder för tankarna till charmiga stadskärnor Kvarteret LOTTEN 3 Unika lägenheter i kvarter vars gränder för tankarna till charmiga stadskärnor Våra sex väldesignade tvåplanshus i kvarteret Lotten 3 erbjuder bekväma och genomgående hyreslägenheter,

Läs mer

4. HANDEL HANDEL PARKERINGSDÄCK SMÅ BYGGNADER KOMPLETTERANDE HANDEL OCH SER- VICE SKYLTAR ÖPPNA OCH INTRESSANTA FASADER

4. HANDEL HANDEL PARKERINGSDÄCK SMÅ BYGGNADER KOMPLETTERANDE HANDEL OCH SER- VICE SKYLTAR ÖPPNA OCH INTRESSANTA FASADER 4. HANDEL HANDEL På östra delen av området föreslås en handelsplats med inriktning mot storskalighandel och livsmedel. I tre av kvarteren kommer bostäder kombineras med handel i bottenvåningarna. En unik

Läs mer

KUSTSTADEN LULEÅ KUSTSTAD LULEÅ JUNI 2013 TIRSÉN & AILI ARKITEKTER

KUSTSTADEN LULEÅ KUSTSTAD LULEÅ JUNI 2013 TIRSÉN & AILI ARKITEKTER KUSTSTADEN LULEÅ Läget är Luleås bästa med sol och vidsträckt utsikt. i föreslår en bebyggelse i 4-5 våningar som ansluter till centrumhalvöns skala. Som kontrast reser sig ett futuristiskt sjömärke i

Läs mer

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss.

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-26 Handläggare: Staffan Lorentz Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 260 81 e-mail: staffan.lorentz@gfk.stockholm.se Dnr: 05-411-801:1 2005-03-31

Läs mer

Mariehällsvägen 2 lgh 02301. Helsingborg tätort, Mariastaden, Helsingborg

Mariehällsvägen 2 lgh 02301. Helsingborg tätort, Mariastaden, Helsingborg Mariehällsvägen 2 lgh 02301 Helsingborg tätort, Mariastaden, Helsingborg Newsec Asset Management är Sveriges ledande förvaltare. Vi äger inte några egna fastigheter, utan har istället fått förvaltningsuppdraget

Läs mer

Planbeskrivning. Andersberg 32:1, Månskensgatan Detaljplan för bostäder med utökad byggrätt Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Andersberg 32:1, Månskensgatan Detaljplan för bostäder med utökad byggrätt Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2016-04-26 HANDLÄGGARE: JOHANNA SUNDQVIST Planbeskrivning Andersberg 32:1, Månskensgatan Detaljplan för bostäder med utökad byggrätt Gävle kommun, Gävleborgs län

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(5) Dnr 283/2013 FASTIGHETEN POLISEN 2 M FL SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Wihlborgs fastigheter AB inkom den 13 februari 2013 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan

Läs mer

Planera klimatsmart! Fysiska strukturer för minskad klimatpåverkan

Planera klimatsmart! Fysiska strukturer för minskad klimatpåverkan Planera klimatsmart! Fysiska strukturer för minskad klimatpåverkan Planera klimatsmart! Stöd till de kommunala planerarna med fokus på förebyggande klimatarbete Ta fram verktyg som kan användas i planeringen

Läs mer

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10)

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10) 1(10) Datum: Diarienummer: 2015-01-23 2014/244 Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2014-01-23 Antagits av KF: Vunnit laga kraft: 2(10)

Läs mer

Tornet Bostadsproduktion AB

Tornet Bostadsproduktion AB Mimer motivering Föreslår en ovanlig upplåtelseform i Västerås kooperativ hyresrätt KH har fördelen med mycket lågt bostadspris jfr BR och något lägre hyra jfr HR samt att de boende förvaltar byggnaden

Läs mer

2014-12-09 Revidering nr 1

2014-12-09 Revidering nr 1 1(5) Bulleröversyn kv Lejonet i Älmhult PM Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2014-12-09 Revidering nr 1 Bulleröversyn kv Lejonet i Älmhult En översiktlig översyn av bullernivåerna vid kv Lejonet i Älmhult

Läs mer

KONSEKVENSBESKRIVNING för Gamla vattentornet, del av Västervik 4:2 Västerviks kommun, Kalmar län.

KONSEKVENSBESKRIVNING för Gamla vattentornet, del av Västervik 4:2 Västerviks kommun, Kalmar län. KONSEKVENSBESKRIVNING för Gamla vattentornet, del av Västervik 4:2 Västerviks kommun, Kalmar län. 2015-03-20 Tommy Lyberg - Arkitekt Richard Granberg - Exploatör KONSEKVENSBESKRIVNING 20150320 - Gamla

Läs mer

Nya bostäder på hög höjd i Brf Vasatornet. Bostadsrätter i centrala Linköping

Nya bostäder på hög höjd i Brf Vasatornet. Bostadsrätter i centrala Linköping Nya bostäder på hög höjd i Brf Vasatornet Bostadsrätter i centrala Linköping Svensk Fastighetsförmedling Brf Vasatornet - Livskvalité i hjärtat av Övre Vasastaden! Med bästa läge i den nya stadsdelen har

Läs mer

På våran gård En pusselbit med egen identitet

På våran gård En pusselbit med egen identitet På våran gård Nöjda hyresgäster hållbart byggande. Ålidhem har som område genomgått en klassresa från i det närmaste ett miljonprojekt där produktion och kranspår styrde utformning till ett bevarandevärt

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Handläggare Björn Strimfors Upprättad 1(12) 0480-45 00 53 Tillägg till PLANBESKRIVNING Samrådshandling Detaljplan för del av Varvsholmen 1, Norra Kajen m.m. på Varvsholmen, Kalmar kommun Planenheten Adress

Läs mer

Stansen och Degeln 1 mfl Näsbypark

Stansen och Degeln 1 mfl Näsbypark Gestaltningsideér och uttryck Lägre hus mot gemensamma ytor, gaturum och fina väderstreck i SV. Bebyggelsen trappar upp mot höjder med höga träd. Utanpåliggande balkonger mot Entréparken ger en mänsklig

Läs mer

FAKTA OM OMRÅDET. Det finns fyra stycken närliggande förskolor. Dessutom byggs en ny förskola i kvarteret. För mer information ring 08-508 01 000.

FAKTA OM OMRÅDET. Det finns fyra stycken närliggande förskolor. Dessutom byggs en ny förskola i kvarteret. För mer information ring 08-508 01 000. KISTA GÅRD CENTRALT MELLAN HIGHTECH OCH HERRGÅRD 1 EN NY SPÄNNANDE STADSMILJÖ Kista är välkänt som Sveriges IT-centrum och här finns ett verkligt Science City där näringsliv, skola och boende möts. Men

Läs mer

Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2. Grupparbete BILDPROTOKOLL. Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2 2015-06-08

Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2. Grupparbete BILDPROTOKOLL. Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2 2015-06-08 BILDPROTOKOLL Designdialog Tullkammarkajen Workshop 2 Workshop 2 fokuserade på strukturer, rumslig gestaltning och framtida innehåll på Tullkammarkajen. Kunskap och idéer från workshop 1 har i mellantiden

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Antagen SBN 2012-01-31 8 Laga kraft 2012-03-29

SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Antagen SBN 2012-01-31 8 Laga kraft 2012-03-29 325 Tillägg till detaljplan för Frigga och Freja, Lidköpings kommun SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Antagen SBN 2012-01-31 8 Laga kraft 2012-03-29 Tillägg till detaljplan för kvarteren Frigga och Freja, Lidköpings

Läs mer

L I N D B A C K A D E T A L J P L A N - G Ä V L E G E S T A L T N I N G S P R O G R A M 2 0 0 6-0 4-0 3

L I N D B A C K A D E T A L J P L A N - G Ä V L E G E S T A L T N I N G S P R O G R A M 2 0 0 6-0 4-0 3 2 0 0 6-0 4-0 3 Villor i 2 plan Material och form Fasad: Slätputs eller släta träfasader med lig gande eller stående panel Tak: Pulpettak, bekläds med bandtäkt slät plåt Flacka sadeltak alternativt delade

Läs mer

Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus Hamnallén Lomma Hamn

Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus Hamnallén Lomma Hamn Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus amnallén Lomma amn TT TM / dusch/ Sovrum,0 kvm all Sovrum 7,5 kvm,5 kvm Sovrum,0 kvm Välj din drömlägenhet Det är nu det roliga börjar för på de kommande

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Detaljplan för Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp 2010-15100-54 HANDLINGAR Planen består av

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län

Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) DEL AV FJUGESTA 3:144 i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN I LEKEBERGS KOMMUN KJ PLANKONSULT AB Ändring av detaljplan för del av Fjugesta Samhälle. (18-FJU-177) i Fjugesta, Lekebergs kommun, Örebro län PLANOMRÅDE ANTAGEN AV KF 2008-11-20

Läs mer

H A N D E L S H A M N E

H A N D E L S H A M N E vståndet i antal rum som måste passeras ligger till grund vid beräkningen av den rumsliga integrationen och inte avståndet i meter mellan de olika rummen (ordström, 2004, s. 31). är skiljer man på global

Läs mer

Välkommen till Bergagårdshöjden. Moderna hus i naturnära miljö

Välkommen till Bergagårdshöjden. Moderna hus i naturnära miljö Välkommen till Bergagårdshöjden Moderna hus i naturnära miljö Försäljning sker via Pontuz Löfgren AB Marcus Lönnbom, Ansvarig mäklare E-post: marcus.lonnbom@pontuzlofgren.se Selma Kahrimanovic, Säljstöd

Läs mer

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE SÖDRA HAGA I SUNDSVALL HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder,

Läs mer

Parkering i Fullriggaren

Parkering i Fullriggaren Parkering i Fullriggaren Enkätundersökning december 2012 Anna Stjärnkvist Stadsbyggnadskontoret Malmö stad 2013-04-11 Parkering i Fullriggaren Enkätundersökning december 2012 Bakgrund I byggherredialogen

Läs mer

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Del av Bollmora 2:580, del av Bollmora

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN RÖDSPOTTAN 11 TÅGABORG, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr UR 2005-0067 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren den 6 september 2005. Ärendet har avvaktat

Läs mer

Bra presentation. Skateparkens placering? Vi måste försöka bli av med bilen i centrum och bygga lätta leder och utveckla kollektivtrafiken.

Bra presentation. Skateparkens placering? Vi måste försöka bli av med bilen i centrum och bygga lätta leder och utveckla kollektivtrafiken. Allmänt möte Arrangör: Kommitté med uppdrag att ta fram förslag till generella målsättningar för och ett översiktligt innehåll och detaljeringsgrad för en delgeneralplan av Mariehamns centrum MÖTESANTECKNINGAR

Läs mer

Bostäder i parkmiljö. ö r n s k ö l d s - p a r k e n

Bostäder i parkmiljö. ö r n s k ö l d s - p a r k e n ö r n s k ö l d s - p a r k e n Bostäder i parkmiljö Granne med Trängens aktivitetsområde, med utblick över Örnsköldsparken i öster och Kilsbergen i väster, bygger ÖBO 45 nya bostäder. Bostäderna består

Läs mer

De gröna och öppna miljöerna som en gång fanns i området, är idag både få till antalet och fattiga i sin utformning. Stora verksamhetskomplex och

De gröna och öppna miljöerna som en gång fanns i området, är idag både få till antalet och fattiga i sin utformning. Stora verksamhetskomplex och 04 U t v e c k l i n g a v u t g å n g s p u n k t e r, u n d e r l a g o c h r i k t l i n j e r - f r å n t e o r i t i l l i d é 0 4 0 4 U t v e c k l i n g a v u t g å n g s p u n k t e r, u n d e

Läs mer

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö V 150818 datum 2016-06-23 diarienummer SBK-2015-827 ÄDp 5487 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS

Läs mer

Busshållplats med markerad upphöjd yta, från öster. Framsida, mot järnvägen. Busshållplats med markerad upphöjd yta, från väster.

Busshållplats med markerad upphöjd yta, från öster. Framsida, mot järnvägen. Busshållplats med markerad upphöjd yta, från väster. 2. ANALYS 29 2.1 BESÖK För att få lite idéer på hur stationsområdet i Vårgårda kan utvecklas har jag valt att titta närmare på två andra stationer med liknande bakgrund. Jag har valt stationerna Herrljunga

Läs mer

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping

P LANBESKRIVNING. fastigheten Pelikanen 25 1(11) tillhörande detaljplan för. inom Gamla staden i Norrköping 1(11) P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Pelikanen 25 inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 4 juni 2010 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2010-09-07,

Läs mer

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Mark och exploatering Malin Ekdahl 036-10 24 45 malin.ekdahl@jonkoping.se 2014-05-13 1 (5) Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Inom Jönköpings kommun

Läs mer

Det flesta lägenheterna har en genomgående planlösning eller lägenheter över hörn, och får då även en lugnare sida mot gården.

Det flesta lägenheterna har en genomgående planlösning eller lägenheter över hörn, och får då även en lugnare sida mot gården. Kv 6 Proteinet SBC /Vera Bouwfonds /Veidekke /Brunnberg & Forshed L O K A L 9 B U T I K L O K A L B A R N S 6 C A F É Fasad mot Norra Stationsparkens östvästliga axel, skala 1: 500 Fasad mot väster och

Läs mer

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg Bara några få tramptag till city Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg 1 En ny puls i Göteborg Uppskattar du charmiga kvarter med skön avspänd atmosfär? Då är Kvillebäcken

Läs mer

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan PLANBESKRIVNING 2012-06-14 Antagen av BMN: 2012-09-19 Dnr: 11BMN116 Laga kraft: 2012-10-22 Handläggare: Thobias Nilsson Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan Detaljplan för centrum m.m. Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket

Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket Famil jebostäder bygger nya bostäder! Kvarteret Kalkbruket årstadal Inflyttning under våren 2009 kalkbruket_skiss.indd 1 06-12-11 09.54.05 Välkommen till det goda boendet! En ny stadsdel nära city, vatten

Läs mer

1 Befintliga förhållanden

1 Befintliga förhållanden Norsborgsdepån Gestaltningsprogram byggnader och yttre miljö Innehållsförteckning 1. Befintliga förhållanden 1.1 Byggnader och nuvarande användning 1.2 Landskap 1.3 Vägar 2 Förändringar 2.1 Markingrepp

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

rådh u storget UMEÅ - BESKRIVNING A V N Y A ORANGERIET - R ÅDHUS T O R G E T - UME Å 2015-11 - 19 S W E C O

rådh u storget UMEÅ - BESKRIVNING A V N Y A ORANGERIET - R ÅDHUS T O R G E T - UME Å 2015-11 - 19 S W E C O rådh u storget UMEÅ - BESKRIVNING A V N Y A ORANGERIET - R ÅDHUS T O R G E T - UME Å S W E C O 2015-11 - 19 RÅDHUSTORGET ÄPPLELUNDEN MED VATTENLEK NY RÅDHUSTRAP PA SCENMÖJLIGHET BIL PARKERING RÖRELSEHINDRADE

Läs mer

Yttrande över program för stadsutveckling i Hammarkullen

Yttrande över program för stadsutveckling i Hammarkullen Yttrande över program för stadsutveckling i Hammarkullen YimbyGBG YimbyGBG är ett politiskt obundet nätverk av medborgare som vill se mer tät, levande blandstad i Göteborg. Vi vill genom positiv, konstruktiv

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) PLA10-55 Tomas Strömberg Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service

Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service 1 Nya fräscha bostäder centralt i Karlskoga med trädgårdsmiljö! Etapp 1 Charmen med Fruktlunden är dess läge bland små flerbostadshus och

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM RÅCKSTA BOSTADSPROJEKT STOCKHOLMSHEM /JAGVILLHABOSTAD.NU AQ ARKITEKTER 2011 08 23

GESTALTNINGSPROGRAM RÅCKSTA BOSTADSPROJEKT STOCKHOLMSHEM /JAGVILLHABOSTAD.NU AQ ARKITEKTER 2011 08 23 GESTALTNINGSPROGRAM RÅCKSTA BOSTADSPROJEKT STOCKHOLMSHEM /JAGVILLHABOSTAD.NU AQ ARKITEKTER BJÖRKETORPSVÄGEN, RÅCKSTA INLEDNING SID1 Stockholmshem avser att i samarbete med organisationen jagvillhabostad.nu

Läs mer

TIDNINGSHUSET - EN MÖTESPLATS I EXPANSIVA MARIEBERG

TIDNINGSHUSET - EN MÖTESPLATS I EXPANSIVA MARIEBERG TIDNINGSHUSET - EN MÖTESPLATS I EXPANSIVA MARIEBERG ETT LEVANDE KVARTER MED FLERA FRAMSIDOR Mer publik bottenvåning Då kopplingen i markplan mellan DN-skrapan och Tidningshuset rivs får byggnaden flera

Läs mer

AIX ARKITEKTER AB BIDRAG TILL TRÄPRISET 2012 KV EKORREN BOSTADSHUS AV TRÄ

AIX ARKITEKTER AB BIDRAG TILL TRÄPRISET 2012 KV EKORREN BOSTADSHUS AV TRÄ AIX ARKITEKTER AB BIDRAG TILL TRÄPRISET 2012 KV EKORREN BOSTADSHUS AV TRÄ SID 2 / 11 KV EKORREN ORT: Skellefteå ÅR: 2006-2009 BESTÄLLARE: SETRA Plusshus ADRESS: Södra Lasarettsvägen, 931 32 Skellefteå

Läs mer

4.0 GATOR. Från Repslagaregatan, Junogatan och Bastiongatan utformas gatuanslutningar med 90 grader.

4.0 GATOR. Från Repslagaregatan, Junogatan och Bastiongatan utformas gatuanslutningar med 90 grader. 4.0 GATOR Gaturummen Gaturummen i området skall inbringa trygghet för de boende och de är därmed viktiga delar när målet är att bland annat skapa en trivsam miljö. I mitt gestaltningsförslag skall gatornas

Läs mer

idéskiss Trafik och parkering

idéskiss Trafik och parkering 17 Inledning Utvecklingen inom det studerade området från lantlig småstadsidyll till ett modernt centrum har skapat en komplex och varierad stadsbebyggelse. Den framtida staden bör utgå från vad som är

Läs mer

Nationalarenan 4, Evenemangsgatan Uppförande av två flerbostadshus

Nationalarenan 4, Evenemangsgatan Uppförande av två flerbostadshus SOLNA STAD Stadsbyggnadsförvaltningen 2011-10-05 SID 1 (5) SBN/2011:641 TJÄNSTESKRIVELSE Nationalarenan 4, Evenemangsgatan Uppförande av två flerbostadshus Sammanfattning PEAB söker bygglov för uppförande

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad

Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2004-01-28 LUDVIG MILLES DNR64/2000-214 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för fastigheten Apoteket 21, Sundbybergs stad Handlingar Planhandlingarna utgörs av plankarta

Läs mer

Det går att få lönsamhet i energirenovering! Mattias Westher, Bostads AB Poseidon

Det går att få lönsamhet i energirenovering! Mattias Westher, Bostads AB Poseidon Det går att få lönsamhet i energirenovering! Mattias Westher, Bostads AB Poseidon Utvecklingen av lågenergihusen i Backa Röd Version 2.0 Version 1.0 Agenda Utgångspunkt Pilotprojektet Katjas Gata 119 Utveckling

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum NYA CENTRUMHUSET Där hyresgästen står i centrum INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Omgivningen... 03 Byggnaden... 05 Lägenheter 1 rum och kök... 06 Lägenheter 2 rum och kök... 08 Lägenheter 3 rum

Läs mer

Planförslag. Uppbrutna kvarter mot väster och älven, men stängt mot gata. Högre lameller i nordsydlig riktning på kvarterens östra sida.

Planförslag. Uppbrutna kvarter mot väster och älven, men stängt mot gata. Högre lameller i nordsydlig riktning på kvarterens östra sida. vatten vs stad - ett bebyggelseförslag till Masthuggskajen i Göteborg Bebyggelse A A Bebyggelsen i området utgör som redan nämnts en förlängning av den befintliga kvartersstrukturen. Kvarteren har dock

Läs mer

Lokalprogram. Skogsgläntans förskola Nybyggnad PROGRAMHANDLING. Datum: 2011-03-11 Rev. datum:

Lokalprogram. Skogsgläntans förskola Nybyggnad PROGRAMHANDLING. Datum: 2011-03-11 Rev. datum: Skogsgläntans förskola Nybyggnad Datum: 2011-03-11 Rev. datum: Upprättad av: Åsa Lundberg, Tema arkitekter Kristin Åberg Nilsson, Tema miljö & energi Sid 2 (8) Innehållsförteckning Skogsgläntans förskola

Läs mer

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus.

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Utvändig färgsättning Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Att färgsätta ditt eget hus är en både rolig och utmanande uppgift. Låt processen få ta den tid som krävs. Prova olika förslag och låt

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden 2012-11-20 Dnr 2012/31-BN 213 Marie Ahnfors Tel 021-39 32 94 Byggnadsnämnden Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Detaljplanens syfte är att pröva möjligheten att komplettera

Läs mer

VISÄTTRA ÄNGAR: MANGELBODEN 1 VI BYGGER 125 HYRESRÄTTER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN.

VISÄTTRA ÄNGAR: MANGELBODEN 1 VI BYGGER 125 HYRESRÄTTER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN. VISÄTTRA ÄNGAR: MANGELBODEN 1 VI BYGGER 125 HYRESRÄTTER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN. 1 Kvarteret Mangelboden 1 VÄLKOMMEN TILL FINA, LJUSA LÄGENHETER I ETT NATURSKÖNT OMRÅDE! FAKTA: Fastighetsägare: Alecta

Läs mer

ODEN 2 INFLYTTNING. Bostadsområdet Oden etapp 2, Linero lkf.se/oden2. Vikingavägen 23 E - oktober 2015 Vikingavägen 11 D och 17 D - mars 2016

ODEN 2 INFLYTTNING. Bostadsområdet Oden etapp 2, Linero lkf.se/oden2. Vikingavägen 23 E - oktober 2015 Vikingavägen 11 D och 17 D - mars 2016 IFLYTTIG - oktober 2015 och 17 D - mars 2016 ODE 2 Med reservation för ändringar. Uppgifterna kommer successivt att uppdateras under planerings- och byggprocessen. ovember 2014. ostadsområdet Oden etapp

Läs mer