Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter."

Transkript

1 NYHETER 2008 Info från glest besökt medlemsmöte ( ) Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter. Stig informerade att vi förmodligen kommer att hamna på ett underskott på 10 till 20 tusen kronor för Underskottet måste täckas och innebär en extra debitering per medlem på några hundralappar när bokslutet är klart. Orsaken till underskottet är högre reparations- och skadekostnader än vi haft tidigare år och vad som budgeterats. Vidare diskuterades lösningar på de likviditetsproblem som brukar uppstå i slutet på första halvåret. Alternativ som nämndes var att hela årsavgiften tas ut under första halvåret och/eller en höjning av insatsen, t ex till kr resp kr för familjemedlem. Ett annat alternativ skulle vara att öka antal medlemmar, vilket givetvis påverkar tillgängligheten till bil och kanske även drar med sig ökade administrationskostnader. När det gäller bilinköp till våren finns inga bra alternativ som ersättning för typ Partner. I stället diskuterades att kanske köpa en mindre bil modell Honda. Eller kanske ytterligare en KIA. Kapacitet för last finns hos Fordarna, ev med släp tack vare dragkrokarna. Miljö och säkerhet är alltid viktiga kriterier. Beslut om bilinköp måste nästa år tas innan den sedvanliga diskussionen på årsmötet i mars. Annars riskerar vi att få den nya bilen för sent. Information och synpunkter innan beslut får skötas på annat sätt nästa år. För att förbättra allmän tillgång till bil under sommaren diskuterades också olika modeller att begränsa bokningstider för en eller flera bilar under sommarperioden. Styrelsen ska titta närmare på detta och komma med ett förslag. Se även mötesprotokoll! Takräcke till KIA ( ) Nu finns ett takräcke som passar till våra KIA. Räcket skruvas fast efter att man lyft bort fyra plastskydd. Drag åt med insexnyckeln som finns tillsammans med räcket. Håll reda på plastskydden så du kan sätta tillbaka dem igen efter demontering av takräcket. Kallelse till medlemsmöte Dag Söndagen den 9:e november Tid Plats Masthuggets hus lilla salen Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Val av justerare och tillika rösträknare 4. Frågan om mötets behöriga utlysande 5. Upprättande av röstlängd 6. Fastställande av dagordning 7. Ekonomi a. årets resultat I dagsläget ser det ut att bli ett minus på mellan 10 och kr. Det beror på högre kostnader

2 för skador och reparationer än budgeterat. b. Likviditet på lång sikt 8. Ny bil till våren? Vad tycker medlemmarna? 9. Övriga frågor 10. Mötets avslutande Vi bjuder på frukt och juice. Varmt välkomna önskar styrelsen Kolla att innebelysningen är avstängd då du lämnar en bil ( ) Från Jan H: Eftersom jag tvenne gånger på sistone kommit till bilar med tänd innerbelysning, kommer nu ett bra och trevligt tips: Öppna dörren på glänt lite, så går innerbelysningen på och ingen risk finns att glömma av det. Om eko-körning i P1 ( ) Man kan spara ända upp till 20 procent bränsle på att EKO-köra kommer man fram till i ett reportage i Studio Ett. Lyssna på reportaget. Söndag 9 november kl ( )... är det dags för årets allmänna möte. Vi tar upp ekonomin och kommande bilinköp med mera. Skriv upp i kalendern! Reflexväst finns nu... ( )

3 ... i varje bil (utom Partner som ju snart kommer att säljas) att användas om du blir tvungen att lämna bilen och gå ut på mörka höstvägar och gator. Olles och Hans checklistor ( ) För oss som bara kan ta emot en begränsad mängd info per tidsenhet, här är checklistorna, som Olle och Hans använde vid sin introducering, till hjälp för minnet. Om Kia resp om bilarna i allmänhet. Höjning av kilometeravgiften 1 juni ( ) Tyvärr ser vi ingen annan möjlighet än att höja kilometeravgiften för samtliga bilar från och med den 1 juni. Om det blir 5 öre eller mer avgörs vid ekonomigenomgången på styrelsemötet den 1 juni. När bränslepriserna stiger finns ett sätt att hålla nere bränslekostnaden - Ekokörning. Eko som i ekonomiskt. Eko som i ekologiskt. Här några året-om-tips och några vinter-tips om ekokörning. Med lägre bränsleförbrukning genom ekokörning kan vi alla bidra till både lägre kostnader och en bättre miljö. TIPS FÖR EKO-KÖRNING TIPS 1 Få stopp. Stanna så lite som möjligt. Planera färdvägen - undvik stopp och hårda inbromsningar. Rulla fram mot korsningar och trafikljus utan att frikoppla. Håll koll på vad som händer längre fram i trafikmiljön så att du kan undvika stopp genom att anpassa fart och filval efter läget. TIPS 2 Hög växel. Växla upp tidigt och kör på så hög växel som möjligt. Ett par billängder på ettan räcker innan du lägger i tvåan. Gå direkt från tvåan till fyran eller helst femman. Accelerera på ungefär halv gas.

4 TIPS 3 Jämn fart. Kör med jämnt gaspådrag. Förändringar i hastighet kostar. Ju fortare du kör, desto större blir ökningen av bränsleförbrukningen när du höjer hastigheten ännu mer. Om du accelererar från 90 till 110 km/t ökar bränsleförbrukningen med 20 procent. TIPS 4 Motorbromsa. Motorbromsa så mycket som möjligt. Att bromsa är alltid slöseri med energi. Genom att motorbromsa sparar du bränsle eftersom du kan få bränsletillförseln helt avstängd. När du släpper gasen helt och motorvarvtalet överstiger varv per minut tillförs inget bränsle till motorn. TIPS 5 Backa in. Att backa in i parkeringsrutan och för att kunna köra ut framåt när du ska iväg och motorn är kall minskar bränsleförbrukningen. TIPS 6 Rulla. Rulla nerför, håll jämnt gaspådrag uppför. Undvik att accelerera i uppförsbacke. TIPS 7 Kolla lufttrycket i däcken. Rätt lufttryck minskar rullmotståndet och sparar bränsle. TIPS 8 Undvika korta resor. Måste du ta bilen? Runt hälften av alla bilresor är kortare än 5 km. På korta resor är bränsleförbrukningen relativt sett högst. TIPS 9 Kör inte på tomgång. Skrapa rutorna innan du startar bilen. TIPS 10 Se till att motorn är ren. Regelbunden service av motorn kan minska bränsleförbrukningen med 5-10 procent. (Hämtat från Återbetalning av privata utlägg ( ) Våra ekonomiansvariga har problem med att medlemmar drar av egna utlägg från fakturerade belopp och sedan dröjer med att lämna in kvitto på sina utlägg. Det medför stora problem att hålla ordning på bokföringen. Därför måste vi påminna om vilka regler vi bestämt ska gälla. Regler för återbetalning av privata utlägg. Drivmedelspriserna rusar i höjden! ( ) Drivmedelspriserna stiger för närvarande snabbt och experterna tror att de kommer att stiga ytterligare till semestrarna. Där kommer vi troligen att vara tvungna att höja milpriserna redan från 1 juni. Våra "ekonomiansvariga" räknar för närvarande på vad som krävs för att vi inte ska gå med underskott. Bilinformation och introduktion av nya Kia ( )

5 Hans S välkomnar en ny grupp till information om bilar, bilvård och bilkörning i allmänhet och introduktion till nya Kia cee'd i synnerhet. De allra flesta medlemmar (några har haft förhinder) har nu deltagit vid Olles och Hans informationstillfällen. Även för en van bilförare med många tiotals år i olika bilar var det en givande timma. Och så var ju vädret så härligt! Hoppas snart kunna lägga upp punkterna på programmet som ett kom-ihåg för oss alla. Tack Olle och Hans för er insats! //Anders F För oss som bara kan ta emot en begränsad mängd info per tidsenhet, här är checklistorna som Olle och Hans använde vid sin introducering. Om Kia resp om bilarna i allmänhet. Välkommen till kooperativet... ( )... önskar vi Jan Lindgren, som ersätter Joanna och Nicholas. Nya Kian ( ) P-plats 1314 (två rader bortom något till höger om fordarna) Registreringsnummer GMK 788 Färg Vit Innan bokning av bilen ska du närvara vid något av Olles eller Hans informationsmöten på parkeringen utanför tidigare RV-butiken (hörnet Fjällgatan-Repslagaregatan mittemot Fjällskolan). Återstående tillfällen: Torsdag 8/5 kl 18:30-19:30 Lördag 10/5 kl och Söndag 11/5 kl och Protokoll från årsmötet...

6 ( )... finns nu under Arkiv / Dubbla månadsavgifter april till juli ( ) Pga ändrade regler för återbetalning av mervärdesskatt (det dröjer längre innan skatten återbetalas) måste vi ta ut dubbla månadsavgifter (2x150 kr) under april till juli. I augusti blir det enkel avgift och från september till december utgår ingen månadsavgift. Detta måste göras för att säkra kooperativets likviditet. Beslutades på styreslemötet 30 mars. Nya bilavgifter från 1 april ( ) På styrelsemötet 30 mars fastställde styrelsen nya bilavgifter som gäller från 1 april. På grund av den senaste tidens stigande bränslekostnader måste vi justera de priser som presenterades i budgeten för Se nya avgifter under Boka & Kör / Avgifter! Rapport från årsmötet ( ) Endast 18 medlemmar kom till årsmötet för verksamhetsåret Detta trots motioner med flera ganska drastiska förslag. Nåväl, nu blev det ingen "revolution", men läget hade varit gynsamt om några hade velat. Styrelsen Ny i styrelsen är Maud Ekman, som ersätter avgående Åsa som kassör. Stig omvaldes som ordförande för år 2008 och Britt och Anders F omvaldes för de kommande två åren. Valen var enligt valberedningens förslag och fördelningen av övriga poster och uppgifter följde också lagt förslag. Resultat Eftersom kooperativets resultat för verksamhetsåret är negativt fastslogs att alla medlemmar ska skjuta till ytterligare 250 kr. En viss fördelning mellan fd medlemmar och de som kommit in under året är tänkt. Bilinköp Styrelsens förslag (som också var ett av bilinköpsgruppens alternativ) att köpa in en ny KIA nu i vår och sälja Partnern efter sommaren stöddes av mötet. Vi blir utan skåpbil under höst och vinter, men tanken är att ersätta Partnern nästa år. Då finns flera nya lämpliga kandidater ute på marknaden som dessutom hunnit testas. Sommarbil För att få ett underlag för eventuell hyra av extra bil under sommaren så ska styrelsen gå ut med en enkät under våren. Den som tänkt ha bil flera veckor och köra långt kan dock tänka på att det kan t o m bli billigare att hyra på sta'n med fria mil. Budgeten För att klara budgeten 2008 kommer avgiften att justeras något. Årsavgiften på 12 x 150 kr ligger fast. Motioner Mötet antog motionerna 1 och Motion 7 antogs med reservation att kostnaden måste vara inom våra gränser. Motion 2 till 6, 9 och 10 avslogs. Skador på bilarna Mötet var mycket enigt om att tendensen att skador på bilarna inte rapporteras av dem som åstadkommer dem måste brytas. Det blir ett av styrelsens huvuduppdrag kommande period. Många idéer och förslag diskuterades. Styrelsen återkommer med en åtgärdslista.

7 Protokollet är under justering och läggs upp på hemsidan så snart det är klart. Ytterligare motioner ( ) Ytterligare tre motioner har lämnats in för behandling på årsmötet. Se årsmöteshandlingarna! Valberedningens förslag... ( )... på plats bland årsmöteshandlingarna. Kallelse till ordinarie årsstämma 2006 Masthuggets Bilkooperativ Ekonomisk förening ( ) TID: Söndagen den 16 mars kl PLATS: Haga Nygata 6 (samlingslokalen på Britt Hanssons gård ingång mitt emot CaféEva i Haga, samma som förra året) Då var det dags för årets bilkooperativa höjdpunkt, årsmötet. Här får du träffa ett flertal av de övriga medlemmarna, du får inblick i ekonomin och möjlighet att påverka. Förslag till dagordning och årsmöteshandlingar. All garantiservice på en plats ( ) Nu blir det enklare med bilservicen. Vi har avtalat med Nordhems Bil att dom tar hand om service på alla våra bilar. Det gäller i första hand sådan service som omfattas av garanti, men även annat. (Genom ett EU-direktiv måste man inte längre alltid vända sig till märkesverkstäderna för godkänd garantiservice.) Nordhems Bil finns i Högsbo industriområde. På deras hemsida finns alla uppgifter karta, telefonnummer, etc. För service som inte omfattas av garanti är det fortfarande ok att använda t ex Masthuggsgaragets Bilverkstad. Se vidare under Bilvård / Service! Ny medlem ( ) Fredrik Nivert har lämnat kooperativet och Jan Hvarfvenius är ny. Välkommen Jan! Årsmötet ( )

8 Ta fram era kalendrar och pricka in årsmötet den 16 mars 17 00, preliminärt i Masthuggets Hus. Vi återkommer med kallelse längre fram. Garagekortnummer till Britt ( ) För att Britt som är ansvarig för garagekorten skall kunna uppdatera listan över våra kort vill hon att alla mailar sitt /sina garagekortsnummer till henne, britt.hansson@vgregion.se Informera alla när du tar en "snabbledig" bil!!! ( ) Vi har ju en praxis att när en bil inte kan användas av bokaren, t.ex. vid sjukdom, mailar den som bokat till alla medlemmar att bilen är ledig. I de fall bilen är bokad samma dag kan man ju inte stryka sin bokning i bokningssystemet, men det är då viktigt att den som vill utnyttja ett sådant återbud mailar alla medlemmar om vilka tider man tänker utnyttja. Annars har man ju ingen aning om och när bilen är tillgänglig. Årets bilinköp ( ) Vid styrelsemötet 20 januari beslöt styrelsen att bilstrategin för den närmsta perioden blir: - Våren 08: Inköp av så liten bil som möjligt med hänsyn tagen till de krav på krocksäkerhet, miljö och annat som vi brukar väga in vid bilköp. - Hösten 08: Försäljning av Peugeot Partner - Våren 09 Inköp av ny "skåpbil", sannolikt en Renault Kangoo Orsaken till att vi inte satsar på ny skåpbil till våren är att vår biliköpsgrupp visat på att de bilar av denna typ som finns tillgängliga våren 08 är av utgående modell och därför inga bra köp. Det innebär att vi under ca ett halvår är utan skåpbil men vi hoppas att det skall kunna fungera med de 2 Fordarna istället. (Skulle läget förändras så att en lämplig ersättare för Partnern finns att tillgå redan i vår så är tanken att vi väljer den.)

Denna gång gick inte batteriet att ladda upp igen. Tvunget att bytas. En onödig kostnad.

Denna gång gick inte batteriet att ladda upp igen. Tvunget att bytas. En onödig kostnad. NYHETER 2007 Biltvätt i Masthuggsgaraget (2007-12-28) Biltvätten i Masthuggsgaraget på Andra Långgatan är åter öppen. Alla som hyr garageplats i Brf Masthugget har tillgång till biltvätten genom sitt passerkort.

Läs mer

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning.

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. Sparsam körning Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. men det finns flera sätt att spara bränsle och miljö! Bilens egenskaper Bilen har en

Läs mer

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten.

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten. spara pengar och dämpa växthuseffekten Med rätt tryck i däcken rullar bilen bättre. Det minskar bränsleförbrukningen. Det tjänar du pengar på. Samtidigt minskar du dina utsläpp av växthusgasen koldioxid.

Läs mer

Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen.

Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen. NYHETER 2009 Postlåda i garaget (2009-12-30) Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen. Från och

Läs mer

10 punkter för grönare bilkörning

10 punkter för grönare bilkörning Kampanjen Gör Bilen Grönare syftar till att reducera bilarnas negativa effekt på miljön och hjälpa förarna att tänka och köra grönt. 10 punkter för grönare bilkörning Köp grönt en bil med låga koldioxidutsläpp

Läs mer

Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST. Miljötänk i bilkörning

Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST. Miljötänk i bilkörning Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST Miljötänk i bilkörning Miljötänk i bilkörning Lennart Svensson Trafikläraren som coachar företag, kommuner och körkortselever med en körstil som är bra för både miljön

Läs mer

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Närvarande Fredrik Forsberg Daniel Forsberg Tommy Henriksson Göran Engblom Tom Andersson Micke Almgren Peter Jonsson Henrik Forsberg Frånvarande Anders Grönqvist

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år Masthuggets Bilkooperativ. Fakta om året som gått:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år Masthuggets Bilkooperativ. Fakta om året som gått: VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2012. Masthuggets Bilkooperativ Fakta om året som gått: MEDLEMMAR Vid årets början var vi 38 medlemmar och 9 nyttjandemedlemmar. Vid årets slut var vi 41 medlemmar och 10 nyttjandemedlemmar.

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

2006-09-23 Vägverket 1. Köpa bil? tips och råd till den smarta bilköparen Malmö 14 september 2006.

2006-09-23 Vägverket 1. Köpa bil? tips och råd till den smarta bilköparen Malmö 14 september 2006. Vägverket 1 Köpa bil? tips och råd till den smarta bilköparen Malmö 14 september 2006. Vägverket 2 Proportioner CO2 - påverkan Höjning från 90 till 110 på 10km väg med 10 000 ådt motsvarar 500-1000 FFV-bilar.

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2010-05-24/GM Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2010-05-24 2010-05-25 Närvarande medlemmar:

Läs mer

From juni 2012 tankar vi Preems Evolution.2-diesel, med 30% förnybar råvara.

From juni 2012 tankar vi Preems Evolution.2-diesel, med 30% förnybar råvara. Sex bilar med olika motorstyrka och utväxling, i en jakt för att hitta den för uppdraget optimala dragbilen. För enkelhetens skull lackerade i olika färger. From juni 2012 tankar vi Preems Evolution.2-diesel,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE ÖVNINGAR

GRUNDLÄGGANDE ÖVNINGAR GRUNDLÄGGANDE ÖVNINGAR Del 1B, från till att planera en sväng Övningsmoment 3, enligt trafikskolans undervisningsplan I denna presentation kan du läsa om hur man kan lära sig grunderna på bästa möjliga

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

2. Godkännande av mötets utlysande Årsstämman godkände mötets utlysande som gjordes i tid enligt stadgarna.

2. Godkännande av mötets utlysande Årsstämman godkände mötets utlysande som gjordes i tid enligt stadgarna. Visingelunds Samfällighetsförening 1 (5) Årsstämma 2011 för Visingelunds Samfällighetsförening Tid: Torsdag 17 november, 2011, kl. 19.00-21.30 Plats: Kvartersgården, Innerspåret 10 Närvarande Från styrelsen:

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 8 mars 2013 kl. 19.00 Blästadsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Per Palmquist hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 35 hushåll

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet.

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet. Säter Koloniträdgårdsförening Alnö 2013-09-03 Stadgar för Säter Koloniträdgårdförening Antagna vid årsmöte, kl. 10.00, 2014-05-03, 31 Antagna vid extra årsmöte, kl. 13.30, 2014-05-03, 9 1 Föreningens namn

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE! Onsdag 14 november 2018 kl i klubbstugan, Björsta Källa Mötet hade 16 stycken röstberättigade medlemmar.

VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE! Onsdag 14 november 2018 kl i klubbstugan, Björsta Källa Mötet hade 16 stycken röstberättigade medlemmar. VÄLKOMMEN TILL MEDLEMSMÖTE! Onsdag 14 november 2018 kl 19.00 i klubbstugan, Björsta Källa Mötet hade 16 stycken röstberättigade medlemmar. DAGORDNING 1) Mötets öppnande Mötet öppnade kl 19.04 2) Mötets

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen e Sjöbrisens Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen Tid: Torsdag 9 mars 2017, kl 19:00-21:00 Plats: Kärrdalsskolans matsal 1. Stämmans öppnande Henry Eivarsson hälsade alla

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte.

1. Mötets öppnande Anita Örum hälsar alla varmt välkomna till höstens första medlemsmöte. FSDB Stockholms och Gotlands Län Protokoll Medlemsmöte 2016 09 21 Närvarande: Anita Örum Rolf Eriksson Ann Jansson Sigrid Enterlöw Pontus Degsell Anette Rosing Britt Marie Nilsson Gurli Wåglund Barbro

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande. Skapa gemensamma och därmed billigare marknadsföringsaktiviteter.

Stadgar. 1 Föreningens namn: Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande. Skapa gemensamma och därmed billigare marknadsföringsaktiviteter. Stadgar Revision 4 För den ideella föreningen Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande.* Bildad av Margareta Wilhelmsson och Jaana Kollberg den 5 oktober 2006. Efter två möten och knappt en månad hade

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2016

Årsmötesprotokoll 2016 Årsmötesprotokoll 2016 Kvisljungeby-Lilleby vägsamfällighet Organisationsnummer 957105-6101 Zenithgården 2016-03-16 1. Öppnande av mötet. Mötet öppnades och ansågs behörigt utlyst. Dock med tillägg att

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 7 mars 2004 Plats: Beslutande: Dansens Hus Samtliga närvarande Sekreterare Britt Sandström Årsmötets ordförande Lotten Wahlström Lars Roslund

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för STADGAR för Botkyrka Hembygdsgille Nytryck av stadgar med beslutade ändringar och tillägg införda. Textsatt med programmet PageMaker av Arne Mattsson 2012. 1 STADGAR FÖR BOTKYRKA HEMBYGDSGILLE 1. ÄNDAMÅL

Läs mer

Protokoll vid föreningsstämma med Svinsjögårds samfällighetsförening 2012-09-29 på Laxnegården.

Protokoll vid föreningsstämma med Svinsjögårds samfällighetsförening 2012-09-29 på Laxnegården. Protokoll vid föreningsstämma med Svinsjögårds samfällighetsförening 2012-09-29 på Laxnegården. 1. Stämman öppnas. Ordförande Sune Andersson hälsar medlemmarna välkomna varefter han förklarar mötet öppnat.

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018

Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018 Rosenlunds samfällighet - Protokoll årsstämma 2018 Tisdagen den 20 mars kl 19.00 i Fågelvik skolas matsal, Ingarö Dagordning 1. Val av ordförande, sekreterare och två justeringsmän för stämman 2. Styrelsens

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Valdes Lars Moberger till ordförande för årsmötet.

Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Valdes Lars Moberger till ordförande för årsmötet. PROTOKOLL fört vid årsmöte med Mejeritekniskt Forum Tid 19 mars 2013, kl 13 Plats ClarionWinn Hotel, Gävle Närvarande 48 medlemmar 1 Årsmötets öppnande Föreningens ordförande Lars Moberger hälsade de närvarande

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA Söndagen den 6 april kl 11.00 2008 På Östergatan 30 i Hässleholm 1. STÄMMANS ÖPPNANDE Ordförande Berth Andersson hälsar alla välkomna till årets stämma. Vi gläds åt

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Wästantorps samfällighetsförening

Wästantorps samfällighetsförening Tid: 22 maj 2016, kl. 10.00 Plats: Husaren, Södra Rörum Protokoll Årsstämma 2016 1. Mötets öppnande - Ordförande Bertil Carlie hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop, fullmaktsgranskning

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

RAPPORTERING OCH EKONOMI OM OLYCKAN ÄR FRAMME BILKÖRNING TILL VARDAGS SERVICE OCH FÖRMÅNER TA MED BILEN UTOMLANDS FÖRSÄLJNING AV BILEN.

RAPPORTERING OCH EKONOMI OM OLYCKAN ÄR FRAMME BILKÖRNING TILL VARDAGS SERVICE OCH FÖRMÅNER TA MED BILEN UTOMLANDS FÖRSÄLJNING AV BILEN. BILKÖRNING TILL VARDAGS RAPPORTERING OCH EKONOMI SERVICE OCH FÖRMÅNER FÖRSÄLJNING AV BILEN OM OLYCKAN ÄR FRAMME TA MED BILEN UTOMLANDS Förarguide Förarsupport 0771-22 00 00 Bokningar och snabba svar! BILKÖRNING

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE DAGORDNING Vid ordinarie föreningsstämma i Sammfällighetsföreningen Farsta Ekliden torsdagen den 23 oktober 2014 kl. 19.00 i lokal Rättaren, Farsta Gård. Detta är samtidigt föreningsstämma i Ekonomiska

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK Stadgar för Obbola Båtklubb OBK 1 Ändamål Obbola Båtklubb bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Långhalsviken, Obbola. Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1(9) Föreningsstämma Tid: 2015-03-24 Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1 Protokoll 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Sven Bjerèn valdes

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Torsdagen den 5 augusti 2004 Plats: Galtsjön i Ronneby, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Christina Henriksson, Gerry Kjellsson och Oddvar

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Tid och plats 22:a februari 2017, Vera Sandberg-salen, Chalmers kårhus. Närvarande Bifogad lista 1 Mötets öppnande 2016 års styrelseledamot Simon Öberg hälsade alla

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11

Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11 Årsmötesprotokoll Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11 på Sikargården i Norrköping. 1. Mötet öppnas av ordförande Roine Lindberg som hälsar alla varmt välkomna. 2.

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Trelleborg, Dalabadets Camping. Tid: Kl. 17 45 Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 14:e augusti 2004 1. Mötets öppnande. Åke Kindbom hälsade samtliga varmt välkomna och med ett rungande

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010.

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Närvarande: Lars Björk, Åke Dalin, Maria Werpers Dahl, Owe Danielsson, Agneta Kallur, Anna Moberg, Ulf Sunnanängs,

Läs mer

Kap. 1 Inledning. Kap. 2 Medlemskap

Kap. 1 Inledning. Kap. 2 Medlemskap STADGAR 2014 Kap. 1 Inledning 1. Föreningens namn är " FRONTSTAGE rock security". 2. FRONTSTAGE är en ideell förening. 3. FRONTSTAGE är en sammanslutning av musikintresserade i Sverige. 4. FRONTSTAGE är

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden

Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden Dagordning för Årsstämma i Samfällighetsföreningen Farsta-Ekliden Tid och plats: torsdagen den 24 oktober 2013 kl. 19.00 i lokal Rättaren, Farsta Gård. Detta är samtidigt föreningsstämma i Ekonomiska föreningen

Läs mer

Protokoll vid årsmöte Karsholms Bryggförening

Protokoll vid årsmöte Karsholms Bryggförening Protokoll vid årsmöte Karsholms Bryggförening Tid och plats 10 juni 2017 kl 11.00 ca 12.00 Karsholms Brygga Närvarande Alla närvarande medlemmar markerade sin närvaro alternativt har fullmakt lämnats,

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 7 februari 2018 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni en kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 21 april på Bosön, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag före

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer