Denna gång gick inte batteriet att ladda upp igen. Tvunget att bytas. En onödig kostnad.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Denna gång gick inte batteriet att ladda upp igen. Tvunget att bytas. En onödig kostnad."

Transkript

1 NYHETER 2007 Biltvätt i Masthuggsgaraget ( ) Biltvätten i Masthuggsgaraget på Andra Långgatan är åter öppen. Alla som hyr garageplats i Brf Masthugget har tillgång till biltvätten genom sitt passerkort. Instruktioner finns på plats. En tvätt kostar 40 kronor och betalas med bankkort eller mynt. Tvätten är öppen: Vardagar Lördag, söndag och helgdag Ljuset i Hondan!!! ( ) Nu har det hänt igen! Hondan startade inte pga att någon glömt släcka ljuset. Glöm alltså inte att kolla att alla lampor är släckta (tak fram och mitten, handskfack och naturligtvis också halvljus - bilen tjuter om halvljuset är på). Denna gång gick inte batteriet att ladda upp igen. Tvunget att bytas. En onödig kostnad. Ny medlem ( ) Jeanette Jonsson har lämnat kooperativet och John Rydstedt är ny. Välkommen Johan! Ny medlem ( ) Ingrid W har lämnat kooperativet. Maud Ekman har kommit i stället. Generell info finns under Medlemmar / Info till nya. Välkommen Maud! Protokoll från medlemsmötet... ( )... finns nu under Arkiv / Håll ordning i förrådet! ( ) Vårt förråd är litet och skall rymma utrustning och tillbehör till många bilar. Därför är det extra viktigt att alla som hämtar och lämnar saker i förrådet ser till att lämna det i god ordning. Det förrådsansvariga ser till att förrådet innehåller det som skall finnas där. Det är inte deras uppgift att hålla det i ordning. Det är allas.

2 Så här skall det inte behöva se ut i förrådet om alla hjälps åt att hålla ordning. /Med tack på förhand från förrådsansvariga. Medlemsmöte söndagen den 21:e oktober ( ) Tid Plats Masthuggets hus Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Val av justerare och tillika rösträknare 4. Frågan om mötets behöriga utlysande

3 5. Upprättande av röstlängd 6. Fastställande av dagordning 7. Ekonomi - likviditet 8. Antal bilar under nästa år 9. Övriga frågor 10. Mötets avslutande Vi bjuder på frukt och juice. Varmt välkomna önskar styrelsen Adresser till ytterligare två "Gör det själv-hallar" ( ) Det finns två "Gör det själv-hallar" på OKQ8 i Tynnered. Se Bilvård / Bilvård "Gör det själv"! Bilvårdsgrupperna omgjorda ( ) På grund av försäljningen av två bilar de senaste veckorna har bilvårdsgrupperna gjorts om. Ni som haft ansvar för Mazdan och 307:an är omplacerade till andra bilvårdsgrupper enligt det mail som Stig skickade ut den 19 september. Nytt bilvårdsschema finns för Kian. Övriga publiceras så snart den bilvårdsansvariga för respektive bil meddelat detta. Se Bilvård! Peugeot 307 såld ( ) Peugeot 307 såldes i veckan till ett pris som var ett antal tusen högre än resterande avskrivningvärde, vilket med marginal kompenserar att vi var tvugna att gå ner i pris på Mazdan. Den nya Forden flyttas därmed omgående till 307:ans parkeringsplats. Båda Fordarna står nu bredvid varandra och det är viktigt att alla har koll på att ta rätt bil. Inte minst med tanke på att vi inte får ta med djur Ford 07. Medlemsmöte 21 oktober ( ) Plats och tid inte klart ännu. Protokoll från styrelsemöte 16 september nu under Arkiv / Kia flyttad... ( )... till Mazdans parkeringsplats, nr 1219.

4 Mazda 2 är såld ( ) Mazda 2 är nu såld. Vi fick inte riktigt ut restvärdet, men å andra sidan behövde vi inte ta den dyra kopplingsreparationen. Så sammantaget blev det ändå en bra affär. Nästa bil till försäljning är Peugeot 307. Ännu en ny medlem ( ) Bilnycklar byts ut ( ) Bilnycklarna till våra Fordar är utbytta till nycklar med fjärrstyrning. Vi har inte kunnat ha dem ute tidigare eftersom de tog för stor plats innan vi fick ytterligare en nyckeltub. Fjärrstyrningen har tre knappar - de två vanliga plus en för bakluckan. Parkeringsregler för miljöbilarna ( ) På förekommen anledning: Läs noga de särskilda reglerna för fri parkering av våra Ford Focus Flexifuel. Reglerna är inte generella och du kan få böter om du inte har full kontroll. Särskilda regler för parkering av miljöbilar i Göteborg. Välj Miljöfordon i menyn i högerkolumnen. Scrolla ner till "Du får parkera..." Eftersom kommunen uppdaterar reglerna emellanåt är det säkrast att läsa vad som står på kommunens hemsida. Men senaste uppdatering, 4 april 2007, ligger nu i båda Fordarna. OBS! Det är vars och ens eget ansvar att parkera enligt gällande bestämmelser. Kooperativet tar inte ansvar för att informationen i bilarna uppdateras så snart som kommunen gör eventuella förändringar. Ny medlem ( ) Tankställen för E85 ( ) Antalet tankställen för E85 ökar hela tiden. Det är svårt att hänga med att uppdatera uppgifterna i Fordarna. Under "Bilvård / Bränsle, olja etc" finns länkar med aktuella uppgifter. Innan du kör KIA... ( )... är det bra att läsa igenom Hans information om bilen. Och tänk på att den körs på diesel! Kia levererad! Registreringsnummer FTO 416.

5 P-plats Inga djur i Kia liksom i senaste inköpta Ford Focus. Detta innebär att i Ford från förra året är det nu ok att ha med sig djur. Läs om reglerna under Boka & Kör! Mazda stängd för bokning fr o m 13 augusti ( ) Mazda blir den första ut på annons av de två bilar som vi skall sälja i höst. Annonsen kommer ut 20 augusti. Några veckor senare är det dags för Peugeot 307. Inget datum är satt ännu. Ordning på nycklarna ( ) För att slippa onödigt letande i nyckeltuberna efter rätt nycklar har styrelsen bestämt att vi skall försöka hålla följande ordning: 1. Mazda och Peugeot Partner 2. Förrådet 3. Fordarna 4. Peugeot 307, Honda Jazz och Kia Nyckeltuberna numreras uppifrån och ner. Tänkt är att varje nyckel ska märkas med sitt tubnummer. Sommar Kom-ihåg ( ) Under sommaren finns reservnycklarna till bilarna hos Stig A eftersom Britt är bortrest. Om du tappar bort ditt bensinkort, maila Britt så beställer hon nytt så fort som möjligt. Om du tappar bort ditt garagekort måste du kontakta Brf Masthugget ( ) för att få ett nytt. Du måste också kontakta Stig A för att få numret på ditt förkomna kort som måste uppges när du skall få ett nytt. Om du har en bil en längre period över ett månadsskifte måste du skicka körjournalerna till Lars-Gunnar Krantz/Jeanette Johnsson, Mattssonsliden 4, Göteborg. När KIA n levereras i slutet av denna månad kommer den att från 1 juli stå på plats 1396, parkeringsplanet längst ned. I skrivande stund ser det ut som om den kommer före 1 juli. Fram till dess kommer den i så fall att stå på Partnerns plats efter som den inte är hemma. Obs! Takräck till Ford finns inte än! Partnern till verkstad i augusti ( ) Partnern kommer att lämnas in för reparation den 20 augusti. Det kommer att dröja två till tre veckor innan den är bokningsbar igen. Så planera inte att använda "lastbilen" i månadsskiftet aug-sep. Leveranstidpunkt för Kia... ( )... är inte helt säker ännu. Men från 1 juli till 31 augusti skall den ha p-plats Om vi får bilen tidigare än 1 juli kan den stå på Partnerns plats eftersom den är "bortrest". Priset för Kia är satt till 10 kr per timma och 15 kr per mil.

6 Kia skall vara djurfri. När vi fått Kia är det ok med djur i Forden från 2006 enligt samma regler som i Peugeot 307. Timpriset höjs med 50 öre ( ) Från 1 juli iförs en ny skatt - Skatt på trafikförsäkringspremie. Det innebär ökade kostnader för samtliga bilar. Därför måste timpriset höjs med 50 öre från och med 1 juli. Ny parkering för nya Forden ( ) Nya Forden har ny parkeringsplats - plats Den finns i ett plan ner, förbi P 307 och Ford sedan till höger längst in. Nya Forden kommer den 24 april Registreringsnummer PMA948 ( ) Från senaste styrelsemötet: Under maj månad disponerar vi parkeringsplats Fr.o.m. den 1 juni disponerar vi en annan plats och fr.o.m. den 1 juli ytterligare en. Vi beslöt att de båda Fordbilarna samt Kia n ska vara djurfria. Protokoll från styrelsemötet i april finns under Arkiv. Årsmötesprotokollet finns nu under Arkiv. ( ) Stigs kommentar till bilköpbeslutet ( ) Hej medlemmar! Som ordförande känner jag mig manad att försöka förklara hur vi i styrelsen tänkte när vi tog beslut om bilinköp. Enligt den information vi fått av bilinköpsgruppen förordade dessa KIA n. Vi tyckte att det var konstigt att på grundval av en enda recension (Aftonbladet) köra över gruppens arbete. (Några dagar efter vårt beslut kom ytterligare en positiv bedömning av KIA an, denna gång i GP). Att den andra bilen skulle vara en Ford flexifuel rådde det ingen tvekan om. Att Forden köps först beror enbart på att leverenstiden är längre på KIA n. Jag tror att de bilar vi beslutat om kommer att fungera bra och hoppas att ni kan leva med att vi inte följde årsmötets rekomendation. I annat fall lär vi väl få sparken allihop nästa år... mvh

7 Stig Ankardal Ordförande Två nya bilar beställda ( ) Den vi får först är ytterligare en silvergrå Ford Focus Flexifuel. Beräknad leverans är 24 april. Nästa blir en bordeauxfärgad Kia Cee'd diesel. Beräknad leverans någon gång under vecka 25 till 27. Vi får problem med parkering för Forden den första tiden eftersom Fjällgatsgaraget för första gången på flera år är fullt uthyrt. Du som har en bra idé om hur vi löser parkeringen fram till juni är välkommen att höra av dig till styrelsen. Bilval ( ) Vid den nya styrelsens första möte den 18 mars beslöts att följa bilinköpsgruppens rekommendation när det gäller val av bilmodeller. Vidare beslöts att följa årsmötets rekommendation att köpa en mindre och en mellanstor bil. Årsmötet - kort rapport i avvaktan på protokoll ( ) Till ny ordförande valdes Stig Ankardal. Ny i styrelsen utöver Stig är Åsa Blixt i rollen som kassör. Jonna och Alf - Tack för ett bra jobb! Barbro, Peo och Per-Åke omvaldes. Bildiskussionen slutade med att mötet rekommenderade inköp av en mindre och en mellanstor bil. De modeller som fick flest röster var Ford Focus Flexifuel respektive Honda Jazz. Motion 1 tillstyrktes. Vi skall skaffa en (djup) nyckeltub till. Motion 2 och 4 avslogs. Vi fortsätter som idag. Maskintvätt är ok, men får bekostas privat. Motion 3 tillstyrktes. Vi skall i fortsättningen ha två djurfria bilar. Vilka dessa kommer att vara beslutas av styrelsen. Tills vi fått de nya bilarna gäller nuvarande läge - inga djur i Forden. Valberedningens förslag ( ) Valberedningens förslag för kommande verksamhetsår. Och ytterligare en motion till årsmötet ( ) En fjärde motion har anlänt. Här är alla fyra motionerna samlade på en sida. Samtliga årsmöteshandlingar finns samlade under Arkiv / Ytterligare en motion till årsmötet ( )

8 Motion 3 Årsmötetshandlingar ( ) ÅRSMÖTE Kallelse DAG söndagen den 11 mars TID kl PLATS Haga Nygata 6 Årsberättelse 2006 Resultat 2006 Budget 2007 Bilval och budget 2007 Kallelse som fil Handlingarna har även skickats ut per mail. Två motioner har kommit in. Skriv ut och tag med till mötet! Resultat från Bilenkät 2007 ( ) Medlemmar från 24 av 42 hushåll har besvarat bilenkäten. Styrelsens slutsats av svaren är att bilinköpsgruppen bör jobba på bred front med såväl mini-, små-, mellan-, miljö- och diesellbilar. Däremot är nog en utökning av medlemsantalet inte aktuell, bland annat för att det blir för tufft för en på viktiga poster ny styrelse att administrera. Kort sammanfattning av svaren: *Huvuddelen av de svarande anser att miljöbilar bör bedömas på i stort sett lika ekonomiska villkor som andra bilar, möjligen kan en mindre merkostnad vara acceptabel. *Det stora flertalet anser att vi bör titta även på dieselmodeller i urvalet inför bilköpet. *Drygt hälften av de som svarat anser att nästa bil bör vara en småbil. *Relativt få har haft några större problem med den bilsammansättning vi haft de senaste åtta månaderna, alltså två lite större bilar. *Det finns en viss nyfikenhet på miljöbil/minibil. Läs hela sammanställningen! Kallelse till ordinarie årsstämma 2007 Masthuggets Bilkooperativ Ekonomisk förening ( )

9 DAG söndagen den 11 mars TID kl PLATS Haga Nygata 6 (samlingslokalen på Britt Hanssons gård ingång mitt emot Café Eva i Haga.) Dags för årsstämma igen och vi hoppas att så många som möjligt kommer. Tag chansen detta ypperliga tillfälle att träffa övriga medlemmar. Här kan även komma att fattas viktiga beslut som påverkar både din personliga och vår gemensamma framtid. Alltså bra att vara med och säga sitt och rösta. Vid förhinder meddela Jonna via mail eller telefon!!! Förslag till dagordning. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare till stämman 3. Val av justerare och tillika rösträknare 4. Frågan om mötets behöriga utlysande 5. Upprättande av röstlängd 6. Fastställande av dagordning 7. Redogörelse för årsredovisningen 8. Redogörelse för revisionsberättelsen 9. Fastställande av resultat- och balansräkning 10. Beslut om disposition av över/underskott 11. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen 12. Redogörelse och fastställande av budget 13. Fastställande av årsavgift 14. Val av ordförande 15. Val av styrelseledamöter och suppleanter 16. Val av revisor och suppleanter 17. Val av valberedning 18. Val av medlemmar till arbetsgrupperna 19. Behandling av propositioner från styrelsen 20. Behandling av motioner från medlemmar 21. Inköp av bil 22. Övriga frågor 23. Mötets avslutande OBS! Skriv ut övriga möteshandlingar och spara dessa, tag sedan med er handlingarna till mötet. (Om ni inte kan öppna dem hör av er så kan vi posta eller ta med oss extra till stämman.) Varmt välkomna!!! önskar styrelsen genom Jonna Andersson tel , jonna@ello.org Rabatt hos Billaga ( ) Karin K tipsar om att vi får tio procent rabatt på bilvård hos Billaga mot uppvisande av kooperativets bensinkort. Styrelsemöte 7 januari ( ) Anders Ocklind är ny bilvårdsamordnare. Protokoll från styrelsemötet finns under Arkiv / Glöm inte vika tid den 11 mars för årsmötet! Och att svara på bilenkäten! Se nedan!

10 Bilenkät 2007 ( ) Med hjälp av bilenkäten vill vi få in en del grundfakta som hjälp för bästa bilköp. Fyll i dina svar och skicka enkäten snarast till Alf. Bilenkät 2007 Anmäl dig till bilvalsgruppen ( ) Vi behöver fler som är,med i bilvalsgruppen. Kanske har det avskräckt med förra årets intensiva debatt men vi hoppas på nya friska tag. Mats Berglund ställer upp igen men det behöver vara fler i gruppen. Så snälla anmäl dig så snart som möjligt. Hör av dig till Mats eller någon i styrelsen. Kvalifikationer utöver körkort behövs inte. Årsmöte ( ) Årsmötet hålls 11:e mars. Kallelse och dagordning kommer lite närmare men boka gärna in dagen redan nu. Kallelse till medlemsmöte i Masthuggets Bilkooperativ Ekonomisk Förening Dag Söndagen den 5:e November Tid Plats Masthuggets hus Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Val av justerare och tillika rösträknare 4. Frågan om mötets behöriga utlysande 5. Upprättande av röstlängd 6. Fastställande av dagordning 7. Ekonomi 8. Reglering av skador 9. Kommande bilval 10. Huvudansvarig bilvård 13. Övriga frågor 14. Mötets avslutande Vi bjuder på frukt och juice. Varmt välkomna önskar styrelsen

Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen.

Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen. NYHETER 2009 Postlåda i garaget (2009-12-30) Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen. Från och

Läs mer

Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter.

Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter. NYHETER 2008 Info från glest besökt medlemsmöte (2008-11-09) Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år Masthuggets Bilkooperativ. Fakta om året som gått:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år Masthuggets Bilkooperativ. Fakta om året som gått: VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2012. Masthuggets Bilkooperativ Fakta om året som gått: MEDLEMMAR Vid årets början var vi 38 medlemmar och 9 nyttjandemedlemmar. Vid årets slut var vi 41 medlemmar och 10 nyttjandemedlemmar.

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2016 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

ÅRSREDOVISNING 2016 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Innehållsförteckning ÅRSREDOVISNING 2016 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 716417-0883 1 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE OCH DAGORDNING 2 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 3 3 REVISORERNAS BERÄTTELSE 4 4 FÖRSLAG TILL ERSÄTTNING

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 26 maj kl

Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 26 maj kl Protokoll årsmöte och ordinarie föreningsstämma för Brf Stenhagen i Tollered, torsdagen 26 maj kl. 19.00 1. Stämmans öppnande - Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning

Läs mer

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA ONSDAGEN DEN 25 APRIL 2012 Protokoll vid Gessie Villastads Samfällighetsförenings årsstämma Org nr 717905-4346 Plats: Samfällighetsförenings

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2017 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

ÅRSREDOVISNING 2017 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Innehållsförteckning ÅRSREDOVISNING 2017 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 716417-0883 1 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE OCH DAGORDNING 2 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 3 3 RESULTATRAPPORT, HELA FÖRENINGEN 4 4 RESULTATRAPPORT,

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Brf Loket. 7 maj 2009

Brf Loket. 7 maj 2009 Brf Loket Föreningsstämma 7 maj 2009 Välkomna! Presentation av styrelsen Magnus Strandh, ordförande Miklos Dénes, vice ordförande Frank Sonander, kassör Kristina Garmer, sekreterare Lars-Ove Hansson, suppleant

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 20 februari 2011 klockan 12:00 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Stadgar för Björkstadens miljöbilpool 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening.

Läs mer

Ordinarie fö reningssta mma 2014

Ordinarie fö reningssta mma 2014 Ordinarie fö reningssta mma 2014 Datum och tid: 24 november 2014 Klockan 19.00-20.15 Lokal: Samlingssalen, St. Thomas kyrka, Vällingby Centrum Närvarande: Se bilaga 1 Övriga närvarande: Bo Wolwan, BoWo

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Stadgar Firma: 802011-0386 Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Innehåll INLEDANDE BESTÄMMELSER... 1 MEDLEMSKAP... 1 MEDLEMS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER... 1 VERKSAMHET...

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FÖREN KARLSTAD KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Tid: Måndagen den 10 april 2017 kl. 18.00 Lokal: Orrholmsskolans matsal Servering: Lättare förtäring med dryck DAGORDNING 1. Stämmans

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 Brf Svalan 32-38 38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 1 Brf Svalan 32-38 Kallelse till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Lidingö SK Hansbolls lokal Svalvägen 32, ingång på baksidan

Läs mer

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening

Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Tygelsjö Norra Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2009 Sammanträdesdatum: 090323 Plats: Tygelsjöskolans matsal Närvarande medlemmar: Vapenhusgatan: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9 Mittskeppsgatan:

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i Brf Volontären kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats 28 januari 2019 kl 18.00 på Västra Berga Skola, matsalen. Anmälan Meddelande

Läs mer

Närvarande: Stig Ankardal, Maud Ekman, Barbro Engwall, Peo Ericsson, samt Hans Spicar (punkt 1)

Närvarande: Stig Ankardal, Maud Ekman, Barbro Engwall, Peo Ericsson, samt Hans Spicar (punkt 1) Masthuggets Bilkooperativ Ekonomisk Förening 769603-8772 Styrelsemöte den 25 januari 2009 kl. 19.00 Plats: hos Barbro, Vaktmästaregången 10 Närvarande: Stig Ankardal, Maud Ekman, Barbro Engwall, Peo Ericsson,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Stadgar för Doktorandföreningen vid Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap

Stadgar för Doktorandföreningen vid Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap Stadgar för Doktorandföreningen vid Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap Från 8 maj 2012, reviderade 2014-06-03 1 Syfte och Verksamhet Doktorandföreningens medlemmar är doktorander vid Institutionen

Läs mer

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 Närvarande Se röstlängd. 1. Årsstämman öppnas Ordförande Jan Olov Westerberg förklarade stämman öppnad och gick igenom vissa praktiska frågor. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen e Sjöbrisens Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen Tid: Torsdag 9 mars 2017, kl 19:00-21:00 Plats: Kärrdalsskolans matsal 1. Stämmans öppnande Henry Eivarsson hälsade alla

Läs mer

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat

1 oförändrat. 2 oförändrat. 3 oförändrat Stadgar för Föreningen G-gruppen - Genealogi över Östersjön antagna den 14 december 2000 samt ändrade den 26 februari 2004, den 20 februari 2007, den 21 februari 2009 och den 26 februari 2011 1 Föreningens

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall

PROTOKOLL från ÅRSMÖTE mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2013 21 mars på Metropols Konferenscenter, Sundsvall Närvarande: 80-talet röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Sture Henningsohn hälsade alla välkomna. Sture

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande. Skapa gemensamma och därmed billigare marknadsföringsaktiviteter.

Stadgar. 1 Föreningens namn: Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande. Skapa gemensamma och därmed billigare marknadsföringsaktiviteter. Stadgar Revision 4 För den ideella föreningen Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande.* Bildad av Margareta Wilhelmsson och Jaana Kollberg den 5 oktober 2006. Efter två möten och knappt en månad hade

Läs mer

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Protokoll fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Tid: 5 augusti 2018 kl 10.00 Plats: Fjällanläggningen, konferenslokalen i Lofsdalen Närvarande: Emil BackmanStyrelsen/Lofsdalsfjällens

Läs mer

SÖDRA FRÄKNE FIBERFÖRENING

SÖDRA FRÄKNE FIBERFÖRENING SÖDRA FRÄKNE FIBERFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA - PROTOKOLL Plats: Ljungskilegården 2014-06-01 Tid: söndagen 2014-06-01 klockan 15.00 Bilagor till protokollet: 1. AGENDA FO RENINGSSTA MMA FRA KNE FIBERFO RENING

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 MATVIKS BRYGGFÖRENING. Org. nr

ÅRSREDOVISNING 2015 MATVIKS BRYGGFÖRENING. Org. nr ÅRSREDOVISNING 2015 MATVIKS BRYGGFÖRENING Org. nr 802435-9492 1 MATVIKSDAGEN den 21 augusti 2015 Musik med trogen publik och.. 2 . full kommers! 3 Dagordning i Matviks Bryggförenings Årsstämma den 4 april

Läs mer

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2009-05-31/ESN Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2009-05-19 2009-06-02 Närvarande medlemmar:

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Stadgar för Uppsala BridgeAllians

Stadgar för Uppsala BridgeAllians Stadgar för Uppsala BridgeAllians Antagna vid årsmöte 2012-01-28 Gällande från 2012-01-28 Alliansen bildad 1994-04- 1 Målsättning Uppsala BridgeAllians (nedan kallad Alliansen) skall främja bridgen i Uppsala

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

- Men förbundet hade därför skjutit fram en dag för motionerna. 4. Val av mötesordförande, sekreterare, samt två justeringsmän tillika rösträknare

- Men förbundet hade därför skjutit fram en dag för motionerna. 4. Val av mötesordförande, sekreterare, samt två justeringsmän tillika rösträknare Svenska Pokerförbundets årsmöte 2015 02 28 1. Mötets öppnande - Sittande/nuvarande ordförande Lina Olofsson presenterar sig och hälsar alla välkomna till Scandic Parks möteslokal och årsmötet för Svenska

Läs mer

Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR

Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR 215 216 KALLELSE Sandbybadets samfällighetsförening har ordinarie föreningsstämma söndagen den 24 juli 216 kl 1. (Kaffe serveras från kl 9.3) Plats:

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017.

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. PROTOKOLL Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. Plats: Solna Folket Hus, Skytteholmsvägen 2, Solna 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sten

Läs mer

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2011-05-16 Utskriven: 2011-05-17 Närvarande medlemmar: 44

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2010-05-24/GM Årsstämma 2010 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2010-05-24 2010-05-25 Närvarande medlemmar:

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK)

Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) 1 Tolkning och ändringar 1.1 LARK:s reglemente fastställer arbetsrutiner, ansvarsförhållanden och annat gällande LARK vid Linköpings Universitet som LARK:s

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag 1 Föreningen Föreningens namn är Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar. Verksamheten är partipolitiskt obunden och religiöst

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

BBK: s klubbstuga, Dalskärsvägen 4 i Bergkvara småbåtshamn

BBK: s klubbstuga, Dalskärsvägen 4 i Bergkvara småbåtshamn Tid: Lördagen den 9 maj 2016. Plats: Närvarande: BBK: s klubbstuga, Dalskärsvägen 4 i Bergkvara småbåtshamn Rune Alexandersson, Kärrabo Kustvårdsförening Robert Briland, Kustmiljögruppen John Bräutigam,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Inledning Styrelsens ordförande Olof Degerfeldt hälsade välkommen och förklarade stämman för öppnad. Org.nr. 897002-0221

Läs mer

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION ideell förening MAT + INTEGRATION 1 Namn och säte Föreningens firma är Mat + Integration, ideell förening. Föreningen har sitt säte i Råneå, Luleå kommun. 2 Form & Ändamål Föreningen är fristående, partipolitiskt

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 13 februari 2010 klockan 10:00 till 14 (cirka) Plats: Stockholm, Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal.

Läs mer

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs Förkortad översättning av IKFC () i Göteborgs stadgar sep. 1989/feb. 94/feb. 2001/31 maj 2002/ 5 feb 2011/ 26 jan 2013 9 sidor Sidan 2 av 9 Förkortad översättning av IKFC:s stadgar 1 Benämning: Föreningens

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 7 mars 2004 Plats: Beslutande: Dansens Hus Samtliga närvarande Sekreterare Britt Sandström Årsmötets ordförande Lotten Wahlström Lars Roslund

Läs mer