Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen."

Transkript

1 NYHETER 2009 Postlåda i garaget ( ) Nu är vår postlåda på plats i garaget. Om du står med näsan mot nyckeltuberna sitter lådan snett till höger bakom dig på väggen till nedfartsrampen. Från och med januari 2010 gäller: Lådan ska användas för att lämna in avslutade körjournaler. Du som är först i ny månad att använda en bil tar efter avslutad körning med dig förra månadens körjournal och lägger i postlådan. I lådan finns också nya tomma blanketter om det saknas i bilen. Meddela faktureringsgruppen om du tar sista exemplaret så kan det fyllas på när journalerna hämtas! Nyckeln till lådan finns i samma nyckeltub som förrådsnycklarna. Du kan även lämna kvitton för egna utlägg i lådan. Jag tömmer den oregelbundet då jag har vägarna förbi. Glöm inte att skriva namn, bank, kontonummer och vilken bil det gäller på kvittot. Givetvis kan jag inte garantera att kvitton inte försvinner eller förstörs, t ex vid skadegörelse. Vill du vara säker på att dina kvitton kommer fram får du posta dem eller lämna dem direkt till mig. Anders Foogel, kassör Ny web-redaktör - Per-Åke ( ) Efter en mandatperiod (från oktober 05) stiger jag av som web-redaktör och lämnar över till Per- Åke från och med idag. Även om det kanske inte omgående blir någon revolution på hemsidan, så dröjer det nog inte länge innan det börjar dyka upp lite nya grepp med en van web-redaktör som Per-Åke som ansvarig. Tack för mig och lycka till Per-Åke! /Anders Extrastämman den 16:e november... ( )... faställde enhälligt de föreslagna stadgeändringarna. Flera olika biltyper diskuterades, men en klar majoritet av de närvarande förordade en liten, billig och miljövänlig modell. Du som är intresserad att vara med i bilinköpsgruppen kontaktar antingen Mats Berglund eller styrelsen. Planen är att vi senast den sista mars nästa år ska ha köpt en ny bil, så det är snart dags att börja se på alternativ. ( ) Justerat protokoll från mötet. Kort till förrådet ( ) För att undvika problem att komma in i förrådet på grund av trasiga inpasseringskort har vi köpt in ett kort per bil. Korten kommer att läggas i bilpärmen så snart de är kontrollerade att dom funkar. Nycklarna ska förvaras i nyckeltuben som tidigare. Se Bilvård / Förråd! Efter en dryg veckas trassel... ( )

2 ... på grund av en ändrad IP-adress är det ok att uppdatera hemsidan igen. Nedan ( ) kan du se protokollet från det extra medlemsmötet den 2 november. På måndag den 16:e är det tänkt att vi ska fastställa de stadgeändringar som godkändes första gången den 2:e. Kallelse till extrastämma i Masthuggets Bilkooperativ 16 november 2009 kl i Masthuggets Hus, (Klingers plats) Förslag till dagordning för extrastämma i Masthuggets Bilkooperativ 16/ kl i Masthuggets Hus. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare till stämman 3. Val av justerare och tillika rösträknare 4. Frågan om mötets behöriga utlysande 5. Upprättande av röstlängd 6. Fastställande av dagordning 7. Beslut om stadgeändringar 8. Vilken bil ska vi köpa in till våren? 9. Övriga frågor 10. Mötets avslutande Kommentarer till punkt 7 7. Stadgeändringarna handlar, förutom om rent formuleringsmässiga förändringar, egentligen om 3 saker; 1. Att vi vill kunna skicka er framtida kallelser med e-post istället för med vanliga brev. 2. Att vi vill kunna utesluta medlemmar som bryter mot lagar, t. ex. kör rattfulla. 3. Att vi vill passa på att höja maxtaket för årsavgiften även om vi inte har för avsikt att höja årsavgiften alls. Årsavgiften beslutas om på årsstämman varje år men eftersom det måste finnas ett tak för årsavgiften i stadgan så vill vi höja detta tak nu, så att vi slipper i framtiden (varje stadgeförändring kostar en del pengar). På förra extrastämman i måndags togs samtliga stadgeändringsförlag (med några små justeringar) fast med det nya taket 4500 kr istället för 6000 kr. För att kunna ändra stadgar behövs två stämmor på raken som tar detta beslut. Medlemsmötet ( ) Styrelsens förslag till stadgeändringar förändrades något. Justerat protokoll från mötet. Medlemsmöte måndag 2 november ( ) Huvudpunkt på mötet är styrelsens förslag till ändringar av stadgan. Se vilka förändringar som föreslås under denna länk! Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare till stämman 3. Val av justerare och tillika rösträknare 4. Frågan om mötets behöriga utlysande 5. Upprättande av röstlängd

3 6. Fastställande av dagordning 7. Utvärdering av badbil 8. Beslut om stadgeändringar 9. Diskussion om insatsernas eventuella höjning 10. Övriga frågor 11. Mötets avslutande Vi ses i Masthuggets hus (Klingners Plats) kl den 2 november. (Kallelse och material har även skickats per mail den 7 oktober.) Vi byter försäkringsbolag ( ) Fyra av fem försäkringar har förfallodagar från 1 oktober till 1 januari. Styrelsen har begärt in offerter från fem bolag och tre lämnade svar. Tillsammans med nuvarande bolag gav det fyra alternativ. Efter att ha jämfört innehåll och pris valde vi att flytta försäkringarna till Folksam. Försäkringarna flyttas på huvudförfallodag. Kia Kombi HCC467 och Kia GMK788 (vita) har därmed från och med detta månadsskifte trafikförsäkring, delkasko och bilallrisk inkl hyrbil hos Folksam som komplement till nybilsgarantin. Se detaljer under respektive bil. Ekonomi ( ) De nya tim- och kilometeravgifterna gäller från och med kommande faktura. Då kommer även extradebiteringen på 150 kr för att täcka förra årets förlust att tas ut. Den tas ut av alla som varit medlemmar under minst 6 månader Om du har kvitton på egna utlägg ska du lämna dem till Anders Foogel, Mattssonsliden 26, Göteborg, tel eller Om återbetalning av utlägg, se Egna utlägg! Nya köravgifterna. Protokoll från årsstämman ( ) Oförändrad årsavgift, men bokningsavgifter är höjda. Kia cee'd kostar 17 kr/mil och 11 kr/tim, Ford Focus 19 kr/mil och 12 kr/tim, Honda 16 kr/mil och 10 kr/tim och Kia Combi 18 kr/mil och 11 kr/tim (allt enligt presenterat budgetförslag). Utanför själva årsstämman konstaterades också att bästa sättat att sänka köravgifter är att sänka våra skadekostnader. Vissa åtgärder för detta beslutades. Protokoll från årsstämman. Om MB och Bilvård är nu uppdaterade... ( )... med de uppdrag som lades fram av valberedningen. Vissa justeringar blir nödvändiga, bl a med tanke på att vi nu har en sjätte bil som behöver vårdas. Styrelsen återkommer med detta efter sitt första styrelesemöte 19:e april. Medlemsförteckningarna uppdateras efter detta.

4 Vår nya Kia... ( )... är på plats. Se upp när du öppnar bakluckan så den inte slår i taket! Registreingsnummerv HCC467. Kort från årsstämman ( ) Nya styrelsen (konstituerade sig direkt efter stämman): Tuula Maunula, ordförande, Stig Ankardal, sekreterare, Anders Foogel, kassör, Mikela Lundahl, ledamot, och Monica Petersson, suppleant. Årsavgift oförändrad och liksom antal insatser. Extradebitering på 150 kr per medlem för att täcka underskott Budgetförslag 2009 godkändes. Innebär bl a att vi budgeterat för däcksbyte och däcksförvaring hos Masthuggets Bilverkstad. Verkstaden är vidtalad, så vid kommande däcksbyte kan man ringa och beställa tid. Mer info kommer senare. Förvaltningsberättelse 2008 Revisionsberättelse 2008 Propositioner om stadgeändringar 1 A-H På grund av ett antal formella fel i propositionen om stadgeändringar har styrelsen beslutat att dra tillbaka proposition i sin helhet. Motioner 1-3 Motion 1: Vi menar att det är nödvändigt att höja medlemsinsatserna och att vi öppnar för möjligheten att justera insatserna kontinuerligt i framtiden. Vi måste följa konsumentprisindex annars får vi återkommande diskussioner om höjningar.

5 En betydande del av våra utgifter går till att betala räntor på billån. Genom att istället öka insatserna kan vi sänka körkostnaderna. Förslag: 5 ändras till "En fysisk person skall betala fjorton insatser. En fysisk person, som bor i samma hushåll som en medlem, och är medlemmens make/maka, sambo eller barn, kan beviljas nyttjanderätt. Med nyttjanderätt menas rätt att använda föreningens fordon och att delta i föreningens verksamhet. Medlemmen skall i så fall betala 5 insatser för varje ytterligare nyttjare. Nyttjanderätten träder i kraft när insatserna betalats. Om medlemmen och/eller nyttjaren inte längre uppfyller kriterierna i andra stycket skall medlemmen anmäla detta till styrelsen som återkallar nyttjanderätten. Motion 2: Av ekonomiska och miljömässiga hänsyn bör vi utbilda medlemmarna i s.k. eco-driving. Motion 3: För att få cirkulation på de olika arbetsuppgifterna bör den sammanhängande tiden som bilvårdare begränsas till max 3 år. Efter tre år är man som ny medlem tillräckligt insatt i verksamheten för att ta andra arbetsuppgifter och de medlemmar som varit med länge och varit bilvårdare skall inte kunna motsätta sig att bli tilldelade andra arbetsuppgifter. Hälsningar Marie & Olle Årsmöte söndag 29 mars kl 18 Plats: Masthuggets Hus, Klingners Plats Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare till stämman 3. Val av justerare och tillika rösträknare 4. Frågan om mötets behöriga utlysande 5. Upprättande av röstlängd 6. Fastställande av dagordning 7. Redogörelse för årsredovisningen 8. Redogörelse för revisionsberättelsen 9. Fastställande av resultat- och balansräkning 10. Beslut om disposition av över/underskott 11. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen 12. Redogörelse och fastställande av budget 13. Fastställande av årsavgift 14. Val av ordförande 15. Val av styrelseledamöter och suppleanter 16. Val av revisor och suppleanter 17. Val av valberedning 18. Val av medlemmar till arbetsgrupperna 19. Behandling av propositioner från styrelsen 20. Behandling av motioner från medlemmar 21. Övriga frågor 22. Mötets avslutande OBS! Skriv ut möteshandlingar och tag med er till mötet. (Om ni inte kan öppna dem hör av er så kan vi posta eller ta med oss extra till stämman.) Budgetförslag 2009 och Årsredovisning

6 Valberedningens förslag Version "Rätt" ( ) Hjälp till att skaffa nya medlemmar ( ) För första gången på mycket länge har vi ingen aktiv kö så vi kan fylla de luckor som blir när någon slutar. Så för tillfället har vi inte kunnat ersätta Karolina, Hans och Bernhard. Så hjälp till och "ragga" ersättare antingen genom att tala med personer som du tror kan vara intresserade eller sprid reklambladet på denna länk. Reklamblad. Jag skickar det även i din mail. Förrådet på ny adress ( ) Ikväll har Stig och jag flyttat förrådet till sin nya adress på Andra Långgatan 48, vilket är längst västerut på gatan nedanför backen till Johanneskyrkan. Det är lite trångt och stökigt i nya förrådet, men vi har tänkt att ordna annan förvaring av däcken om någon månad. För att komma till förrådet med bil behövs garagekort. För att komma till förrådet via trapphuset behöver nyckel. Kort och nyckel finns i nyckeltuben (inom kort). Om någon har en eller två sektioner med lagerhyllor tills övers så skulle dom komma väl till pass i förrådet när däcken är borta. Kontakta Stig i så fall. Så här hittar du nya förrådet: Med bil genom garaget. Kör in i garaget på Andra Långgatan 48. Kör upp två våningar till U3. Det står U3 på pelare till vänster. Där finns en gallergrind som öppnas med kortet. Kör cirka 15 m och sedan till vänster vid p-plats 266. Sväng vänster igen innan sista pelaren på vänster sida. Stanna några meter bort ungefär vid p-plats 199. Använd kortet för att komma in till förrådet från garaget och nyckel för att öppna första dörren till vänster inne i korridoren. Vårt förråd känns väl igen på innehållet, men är det första och har nummer Stig på väg in till förrådet med ett däck och på väg att hämta fler.

7 Till fots via trapphuset. Använd nyckel och gå in i 48:an. Åk hissen upp till U3. Till höger utanför hissen finns dörren in till garage U3. Vårt förråd finns innanför dörren längst bort till höger i korridoren. Ingång från trapphuset plan U3 och korridoren till förrådsdörren. (Kolla den fina dekorationen!) /Anders Ny KIA beställd ( ) Vid senaste styrelsemötet beslutade styrelsen att gå på rekommendationerna från bilinköpsgruppen att åter välja en KIA ce'ed. Denna gång en combimodell. Planerad leverans är 1 april. I god tid till högbokningssäsongen denna gång alltså. (Underlag för beslutet finns tillsammans med styrelseprotokollet.) Vidare beslutades att årsmötet ska vara söndag 29 mars kl 18. Kallelse kommer senast 17 mars. Motioner bör vara inlämnade till styrelsen eller någon i styrelsen senast 24 mars. (Namn och adresser finns under 'Om MB'.)... vi flyttar förrådet till Andra Långgatans garage. Flytten sker i kommande månadsskifte. Mer info kommer.... ta reda på kostnad för däcksbyte och förvaring hos Masthuggsgaraget. Vägverket: Lär dig sparsam körning i 9 steg!

8 ( ) Steg 1 Kör med framförhållning - undvik stopp Kör med framförhållning så du kan undvika hårda inbromsningar och stopp. Håll avstånd till bilen framför. Rulla fram* mot korsningar och trafikljus. Planera din färdväg så att du undviker stopp och tät trafik. * Släpp gasen, men koppla inte ur. Om du vill spara bränsle är det viktigt att du gör så få stopp som möjligt och att du håller en jämn hastighet. Försök att se vad som händer i trafikmiljön så långt fram som möjligt. Håll avstånd till bilen framför så du inte påverkas av ryckigheter i en kö. Sakta in i tid när du närmar dig en vägkorsning där det står bilar och väntar så kanske du kan slippa stanna. Anpassa farten till övrig trafik när du ska in i en cirkulationsplats så att du om möjligt kan undvika att stanna. Utnyttja flera körfält för att hålla en jämn fart, men undvik slalomkörning. Anpassa farten inför trafiksignaler så att du om möjligt slipper stanna. Använd motorbromsen vid hastighetsanpassningen före korsningar, cirkulationsplatser och trafiksignaler. Du kan också vinna mycket på att planera din färdväg och tidpunkt för resan. Undvik att välja en väg med många stopp. Välj hellre en väg som är något längre, men har färre stopp. Undvik rusningstrafik om du har möjlighet. Snabbkurs Alla 9 stegen.

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Denna gång gick inte batteriet att ladda upp igen. Tvunget att bytas. En onödig kostnad.

Denna gång gick inte batteriet att ladda upp igen. Tvunget att bytas. En onödig kostnad. NYHETER 2007 Biltvätt i Masthuggsgaraget (2007-12-28) Biltvätten i Masthuggsgaraget på Andra Långgatan är åter öppen. Alla som hyr garageplats i Brf Masthugget har tillgång till biltvätten genom sitt passerkort.

Läs mer

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Stadgar för Björkstadens miljöbilpool 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening.

Läs mer

reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4

reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4 Stadgar för Bilpool i Sala ek. för. antagna vid föreningsstämma 2007-03-29 reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4 --------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND www.spexaren.info Årsmötesprotokoll 2009-04-21 Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. 1 Stämmans öppnande Ordförande

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år Masthuggets Bilkooperativ. Fakta om året som gått:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år Masthuggets Bilkooperativ. Fakta om året som gått: VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2012. Masthuggets Bilkooperativ Fakta om året som gått: MEDLEMMAR Vid årets början var vi 38 medlemmar och 9 nyttjandemedlemmar. Vid årets slut var vi 41 medlemmar och 10 nyttjandemedlemmar.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter.

Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter. NYHETER 2008 Info från glest besökt medlemsmöte (2008-11-09) Trots att mindre än tio medlemmar utöver styrelsen mötte upp på dagens medlemsmöte blev det bra diskussioner på dagordningens viktiga punkter.

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 1 (7) Stadgar för Ekorrboet i Haninge Ekonomisk Förening

Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 1 (7) Stadgar för Ekorrboet i Haninge Ekonomisk Förening Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 1 (7) Stadgar för Ekorrboet i Haninge Ekonomisk Förening Stadgar Ekorrboet i Haninge ek. för. 2 (7) OM FÖRÄLDRAFÖRENINGEN OCH DESS MÅLSÄTTNING 2 1 FIRMA 2 2 FIRMATECKNING

Läs mer

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Organisations nr: 769628-0515 Reviderade vid extrastämma 2014-11-05 1 Föreningens namn Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande. Skapa gemensamma och därmed billigare marknadsföringsaktiviteter.

Stadgar. 1 Föreningens namn: Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande. Skapa gemensamma och därmed billigare marknadsföringsaktiviteter. Stadgar Revision 4 För den ideella föreningen Qreativa Nätverk för Kvinnligt Företagande.* Bildad av Margareta Wilhelmsson och Jaana Kollberg den 5 oktober 2006. Efter två möten och knappt en månad hade

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Antagna vid extra styrelsemöte den 27-11 2014. 1-23 1 Föreningens firma Föreningens namn är Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening (TBEK). 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid konstituerande föreningsstämma 2014-11-06. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

ÅRSSTÄMMA I KUNGSSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

ÅRSSTÄMMA I KUNGSSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 Plats: Sandvikens Båtsällskaps klubbhus, Sandviken, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden Anders Häggkvist hälsade alla närvarande välkomna till årsstämman och förklarade

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT Årsta 170523 KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT Tisdagen den 13 juni 2017 klockan 19.00 Lokalen på DAGORDNING 1. Stämman öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Fastställande

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 Kl. 15.00 i Tullhuset, Dalarö 1. Upprättande av röstlängd Föreningens ordförande Lennart Preutz förklarade

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907 Stadgar för Gamla Knebildstorp org.nr 716407-9332 Grundad 6 april 1907 Stadgar 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gamla Knebildtorps ekonomiska förening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

TGEF Tynningö Gård Ekonomisk Förening Årsstämma 2017

TGEF Tynningö Gård Ekonomisk Förening Årsstämma 2017 Tynningö Gård Ekonomisk Förening Årsstämma 2017 Tid: Lördag den 22 april 2017, kl. 13:00-15:10 Plats: Närvarande: Delgivning: Bygdegården, Tynningö se närvaroförteckning Protokollet mailas till alla medlemmar

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR

Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR Sandbybadets samfällighetsförening ÅRSMÖTES HANDLINGAR 215 216 KALLELSE Sandbybadets samfällighetsförening har ordinarie föreningsstämma söndagen den 24 juli 216 kl 1. (Kaffe serveras från kl 9.3) Plats:

Läs mer

STADGAR MED KOMMENTARER

STADGAR MED KOMMENTARER Koloniföreningen ÅKESHOVS SLOTTSTRÄDGÅRDAR STADGAR MED KOMMENTARER Antagna 1987 03 31 Reviderade 1998 03 23 Godkända av Stockholms stad STADGAR För Koloniföreningen Åkeshovs Slottsträdgårdar 1 Föreningens

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

NYHETER Protokollet från stämman 11 november klart. Ny medlem. Traditionell julöl blir det onsdag 12 december. Stämma hölls söndag 11 november

NYHETER Protokollet från stämman 11 november klart. Ny medlem. Traditionell julöl blir det onsdag 12 december. Stämma hölls söndag 11 november NYHETER 2012 Protokollet från stämman 11 november klart (2012-12-03) Så är protokollet från stämman - med alla bilagor - publicerat. Det kan nås på länken protokoll 2012-11-11, men det finns även under

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den 2012-05-29 1 FIRMA Föreningens namn är Flicksäter Vatten Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Stadgar för Sveriges Guideförbund

Stadgar för Sveriges Guideförbund Stadgar för Sveriges Guideförbund Antagna på SveGuides 31:a förbundsstämma den 29 mars 2014 i Kramfors 1 Förbundets firma och ändamål Sveriges Guideförbund, SveGuide är en organisation för auktoriserade

Läs mer

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Sida 1 av 5 Hemsida: www.gise.se E-post: foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Protokoll

Läs mer

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster.

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster. Förslag till: STADGAR FÖR OTHEM FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid konstituerande sammanträde 2013-08-13. 1 FIRMA Föreningens namn är OTHEM Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11 Föreningsstämma Sanne Fiber Ekonomisk Förening Version 1.0 2011-05-11 AGENDA 1. Val av ordförande och sekreterare vid stämman 2. Godkännande av röstlängden 3. Val av två justeringspersoner 4. Fråga om

Läs mer

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde Stadgar Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2013-11-05. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bredbandsfiber i Odensåker,

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

STADGAR FÖR GRÖNA HÄGERNS ODLINGSLANDSFÖRENING

STADGAR FÖR GRÖNA HÄGERNS ODLINGSLANDSFÖRENING STADGAR FÖR GRÖNA HÄGERNS ODLINGSLANDSFÖRENING 1. FÖRENINGENS NAMN 1:1 Föreningens namn är Gröna Hägerns Odlingslandsförening. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2:1 Gröna Hägerns Odlingslandsförening är en ideell

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till 2017-05-15 Bostadsrättsföreningen Hugin, Lund KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till FÖRENINGSSTÄMMA TID: Tisdagen den 30 maj 2017, kl 19.00 PLATS:

Läs mer

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR KODUKORD & STADGAR 2009 09 20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STADGAR... 3 Ordf. ansvar... 4 Sek. ansvar... 4 Kassörens ansvar... 5 AS. ansvar... 6 Rev. ansvar... 7 Valb. ansvar... 7 2 STADGAR

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar Södra Norby Villaförening u.p.a. Valsätra Egnahems - & Fruktodlareförening stadgar

Stadgar Södra Norby Villaförening u.p.a. Valsätra Egnahems - & Fruktodlareförening stadgar Stadgar Södra Norby Villaförening u.p.a. 2009-02-26 Årsmöte Förslag att ändra föreningens namn till Södra Norby Villaförening antaget i första läsningen. 2009-10-21 Extra Medlemsmöte Förslag att ändra

Läs mer

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning.

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. Sparsam körning Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. men det finns flera sätt att spara bränsle och miljö! Bilens egenskaper Bilen har en

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag 1 Föreningen Föreningens namn är Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar. Verksamheten är partipolitiskt obunden och religiöst

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB)

1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB) Tynningö 2011-08-31 Föreningsstadgar 1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB) 2 Föreningens ändamål Föreningen, som är en ideell förening, politisk och

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Tisdagen den 7 mars 2017 klockan 19:00 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening den 26 april 2015 i Torsö Bygdegård. 1 Stämmans öppnande Ingemar Carlström hälsade de närvarande välkomna till stämman

Läs mer

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR; SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Smart Village Sweden Ekonomisk Förening. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening Protokoll fört vid Årsstämma 2015 2016 med Fågelsudds Samfällighetsförening Datum: 2016-07-24 Mötesplats: Slakmöre Bygdegård 1 Mötets öppnande Samfällighetens ordförande Anders Elowson hälsar alla närvarande

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION ideell förening MAT + INTEGRATION 1 Namn och säte Föreningens firma är Mat + Integration, ideell förening. Föreningen har sitt säte i Råneå, Luleå kommun. 2 Form & Ändamål Föreningen är fristående, partipolitiskt

Läs mer

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick 2009-05-31/ESN Årsstämma 2009 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Datum: Utskriven: Lagerbladet, Snickaregatan 22 2009-05-19 2009-06-02 Närvarande medlemmar:

Läs mer

Görvälns koloniträdgårdsförening : Stadgar antagna vid årsmöte den 26 april 1990 Reviderade och antagna vid extra årsmöte 5 maj 2012

Görvälns koloniträdgårdsförening : Stadgar antagna vid årsmöte den 26 april 1990 Reviderade och antagna vid extra årsmöte 5 maj 2012 1 Föreningen namn Föreningens namn är Görvälns koloniträdgårdsförening. 2 Föreningens ändamål 2.1 Görvälns koloniträdgårdsförening är en allmännyttig ideell förening som har till ändamål att ansvara för

Läs mer

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län.

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län. Stadgar Stadgar för Transätra Fiber Ekonomisk Förening Antagna den 2017-05-09. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Transätra Fiber Ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening 2016-10-19 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening. 2 Ändamål Föreningen är en sammanslutning

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Tegelhagens samfällighetsförening måndagen den 11 april 2019

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Tegelhagens samfällighetsförening måndagen den 11 april 2019 Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2019-04-11 1 (6) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Tegelhagens samfällighetsförening måndagen den 11 april 2019 Föreningens ordförande Gerhard Eliassen

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening

Protokoll. fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Protokoll fört vid föreningsårsstämma med Lofsdalsspår Ekonomisk Förening Tid: 5 augusti 2018 kl 10.00 Plats: Fjällanläggningen, konferenslokalen i Lofsdalen Närvarande: Emil BackmanStyrelsen/Lofsdalsfjällens

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat. Länsbygderådet Protokoll Medlemsmöte Länsbygderådet i Kalmarlän 2010-11-29 Plats: Forum Oskarshamn 1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

Läs mer