Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl"

Transkript

1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Lennart Persson PRO Hans Holmström, HRF Maddy Lindh, HLF Erling Holmberg, PRO Britt-Louise Eriksson, barn- och utbildningsnämnden Övriga deltagande Mats Morin, socialchef Susanne Sjögren, nämndssekreterare Eric Thorstensson, administrativ chef, 25,27,30 Maria Höglund, informatör, 29 Malin Bjurén, kultur- och fritidschef, 30 Utses att justera Plats Karin Lundberg och Maddy Lindh Kommunkontoret Sekreterare Susanne Sjögren Paragraf Ordförande Dan Oskarsson Karin Lundberg Maddy Lindh

2 (18) Innehållsförteckning Mötets öppnande... 3 Val av justerare... 4 Ekonomiskt läge... 5 Information... 6 Information från kommunledningskontoret... 9 Remiss - Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Anslagstavlor i samhället FORUM Plogning och sandning Reglemente pensionärs- och tillgänglighetsrådet Kommande möte Kurser och konferenser Övriga frågor... 18

3 (18) 23 Mötets öppnande Ordförande Dan Oskarsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

4 (18) 24 Val av justerare Till justeringspersoner utsågs Karin Lundberg från pensionärsrådet och Maddy Lindh från tillgänglighetsrådet.

5 (18) 25 Ekonomiskt läge Sammanfattning Förvaltningschef Eric Thorstensson gav en lägesrapport gällande Vindelns kommuns samlade ekonomiska läge. På pensionärs- och tillgänglighetsrådets sammanträde den 21 september 2017 redovisar administrativ chef Eric Thorstensson den ekonomiska prognosen för Vindelns kommun per den 31 augusti Prognosen visar på ett resultat på helår på +2,3 mkr. Det prognostiserade resultatet innebär en avvikelse mot budget motsvarande 8,6 mkr på helår. (tkr) Nämnd Prognos 31/8 Avvikelse mot budget Kommunstyrelsen Barn- och utbildningsnämnden Socialnämnden Miljö- och byggnadsnämnden Vindelns kommun Finansiellt mål 1 % 0,66 % Kommunstyrelsens negativa avvikelse jämfört med budget beror på ökade kostnader inom bland annat räddningstjänsten, överförmyndarnämnden, offentlig belysning och miljövagnar. Barn- och utbildningsnämndens avvikelse beror bland annat på ökade kostnader inom områdena interkommunala avgifter grundskolan, tilläggsbelopp, lokalvård och elevassistenter för elever med särskilda behov Socialnämndens prognos visar på en avvikelse beroende på bl.a. ökade kostnader jämfört med budget inom områdena bemanning äldreomsorg och LSS (förstärkning med extra personal (resursturer) och vikarier), enskilda ärenden IFO, verksamhetskostnader LSS samt kostnaderna inom hälso- och sjukvården. Informationen är delgiven.

6 (18) 26 Information Socialchef Mats Morin Äldreomsorg Granögrupp bildad, håller på med omställning att göra mindre arbetsgrupper för att då få bättre kontinuitet. Hemtjänsten har fått mindre volym, en konsekvens av senaste öppningen av platserna på Solhaga för särskilt boende. Förändring gällande utskrivningsklara från lasarettet fr.o.m. 1 april Från nuvarande 5 arbetsdagar så ändras det till 3 kalenderdagar. Mycket handlar om att frigöra platser på sjukhusen. Ny chef på Almagården och handikappomsorgen är anställd. Utredning pågår att ta bort ett rum på Almagården på plan 2 för att göra om till ett större allrum för bättre miljö för både brukare och personal. Köket på Älvbacken Positiv utveckling under några år, jobbar med menyerna bl.a. för att få in mera fisk, mera hembakt bröd. Mycket för att få en guldkant i tillvaron för brukarna. Ordnas inom befintlig budget. LSS (Lagen om stöd och service tills vissa funktionshindrade) Volymtillväxt inom verksamheten LSS, fler ärenden med större behov. Utreder möjligheten att gå från tre gruppbostäder till två. Planerna på att bygga ut Industrivägen 14 är avblåsta. Brånets HVB avd. D och E ska stängas och man utreder möjligheten att göra om avd. D till gruppbostad. På sikt planeras också avd. E bli gruppbostad för att då kunna stänga Industrivägen 16 och 18. Bättre lösning för både boende och personal. HVB (hem för vård eller boende) Många ungdomar på Brånets HVB har fyllt eller kommer inom snar framtid att fylla 18 år och ska då ut i eget boende. Troligtvis kommer Vindelns kommun inte att få några ensamkommande ungdomar i år. Det finns i dagsläget fyra lägenheter att erbjuda ungdomarna. Individ- och familjeomsorg (IFO) Ärenden gällande placerade barn har ökat medan ärenden gällande missbruk har minskat något.

7 (18) Arbetsmarknadsenhet Vissa målgrupper, såsom ungdomar, långtidsarbetslösa, utrikes födda och människor med funktionsnedsättningar, har särskilt svårt att nå arbetsmarknaden. Vindelns kommun har genom Samordningsförbundet Umeåregionen påbörjat ett arbete med att få de som står längst ifrån arbetsmarknaden i sysselsättning. Arbetet görs till största del inom samordningsförbundets samarbetsformer samt genom Dua (delegationen för unga nyanlända till arbete). Genom Dua samverkar kommunen och arbetsförmedlingen. En beredningsgrupp (BEAS) bestående av representanter från socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, skolan, Försäkringskassan, koordinator och representanter från hälsocentralen är ett stöd Vindelnbor år som har kontakt eller behov av kontakt med minst två samverkansparter. Målet med Dua och BEAS är att minska ungdomsarbetslösheten, effektivisera nyanländas etablering i arbetslivet samt att fånga upp individer med utanförskap för att dessa ska utvecklas och erbjudas en insats i någon form av arbete eller studier. På kommunstyrelsens sammanträde den 11 september 2017 informerar biträdande socialchef Karina Wahlberg och arbetskonsulent Anne-Li Alfredsson om arbetet med Vindelns kommuns arbetsmarknadsåtgärder. Kommunstyrelsen beslutade 11 september 2017, 148 att nuvarande verksamhet som bedrivs inom socialförvaltningen uppfyller väl definitionen av en arbetsmarknadsenhet. Socialnämnden föreslås använda benämningen på nuvarande verksamhet som Vindelns kommuns arbetsmarknadsenhet. Socialnämnden har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att besluta om mål, inriktning och organisation för verksamheten. Pensionsavgångar fram till 2026 presenterades Det är ca 300 anställda inom socialförvaltningen, ca 100 anställda kommer att gå i pension om man jobbar till 65-års dagen inom denna 9-årsperiod. Maddy Lindh, HLF Volontärer Socialförvaltning är positiv till arbetet som volontärerna utför bl.a. ledsagning vid besök på lasarettet. Maddy Lindh informerar om att volontärerna har fått betydligt fler uppdrag vilket dom är glada för. Volontärerna planerar att bjuda på Mikaelifika för

8 (18) dem som orkar på Almagården. Samma bjudning planeras också för boende på Älvbacken. Ordförande i barn- och utbildningsnämnden Britt-Louise Eriksson Mellanmål Från och med denna höst får alla elever mellanmål. Värdegrund Renforsskolan har startat ett projekt för lärare, elever och föräldrar tillsammans med Christina Rickardsson där man jobbar med värdegrundsfrågor. Skola och arbetsliv Man har också ett projekt gällande skola och arbetsliv där både lärare och elever ska få göra studiebesök på företag. Mässa för företagen ska anordnas där dom kan visa upp sig. Språkintroduktion Det är idag 38 elever över 16 år som går språkintroduktion. Informationen är delgiven.

9 (18) 27 Information från kommunledningskontoret Eric Thorstensson, administrativ chef Personalfrågor Vindelns kommun har anställt en ny gatu- och parkchef Carola Eriksson samt en ny ekonomichef Anna Falk. Räddningstjänsten Arbetet med organisationen inom räddningstjänsten pågår. Bostadsbyggnadsläget NCC har skickat in byggnadslovshandlingar gällande höghuset. Förhoppningarna är att byggstart kan ske under hösten. Mathias Haglund, kommunalråd Mathias kunde inte närvara men skickade denna information: Gemensam upphandling hushållsavfall Vindelns kommun står inför att tillsammans med sex av Umeåregionens kommuner göra en gemensam upphandling av hämtning av hushållsavfall. Vi har haft gemensamma upphandlingar även tidigare men denna gång är tanken att införa en helt ny metod som går ut på att varje villa får möjlighet att ha två sopkärl där man direkt sorterar sitt hushållsavfall i olika insatser som sedan hämtas av sopbilen. På detta sätt blir det möjligt att återvinna betydligt mer än idag och servicen till kommuninvånarna ökar. Systemet kommer att gälla i hela kommunen, alltså även de mindre byarna. För lägenheter kommer det att finnas möjlighet att få soptunnor för varje material som hyresgästerna sedan kan sortera gemensamt i. Det kanske låter krångligt men funkar redan idag på många ställen. Återvinningsstationerna ska bli kvar ungefär som nu, men det är möjligt att exempelvis antalet containrar minskar. Vindelns kommun har idag mycket långt till att nå miljömålen för vårt hushållsavfall. Vi slänger idag på tok för mycket som går att återvinna. En lösning med fastighetsnära insamling (FNI), som systemet ovan kallas, gör det möjligt att återvinna mer material och energi som annars skulle ha åkt ur kretsloppet. Systemet är frivilligt att delta i men kommunen har möjlighet att med miljöstyrande taxor göra det mindre intressant att inte delta i FNI. Systemet är dyrare än det vi har idag. Kostnaden kommer att öka med några hundralappar per hushåll och år jämfört med idag till följd av exempelvis dyrare transporter och nya kärl.

10 (18) Umeå kommun står för ungefär 80 % av underlaget i den gemensamma upphandlingen. Det är därför i praktiken svårt att avstå från FNI om Umeå väl bestämt sig för ett system. Om vi skulle avstå så skulle vi tvingas göra en egen upphandling som garanterat skulle bli dyrare än idag. Ett samarbete med andra kommuner kanske är möjligt men frågan är om det är rätt väg att gå. Kanske skulle vi också få svårt att få anbud utan att samarbeta med andra kommuner. är tänkt att tas på fullmäktige den 26 september. Fördjupad översiktsplan Angående arbetet med den fördjupade översiktsplanen så har vi nu beslutat att låta göra en kulturmiljöinventering av Vindelns tätort. Länsstyrelsen hjälper oss med den. Vi återkommer med resultat när den är klar. Kulturmiljöinventeringen känns avgörande för var vi kan peka ut framtida bostadsområden, likväl som vägar, grönområden m.m. Det har varit en bra process så här långt och det har kommit in många åsikter på hur marken i Vindeln ska användas. En mycket viktig fråga är dragningen av Botsmarksvägen genom Vindeln. Ett första möte inför en så kallad åtgärdsvalsstudie kommer att genomföras nu på fredag. I åtgärdsvalsstudien kommer Trafikverket förutsättningslöst att titta på frågan om var vägen ska dras. Nya simhallen När det gäller den nya simhallen så har kommunstyrelsen begärt att få mer underlag till hur den ska utformas, var den ska ligga och vilka funktioner den ska ha. En extern konsult har upphandlats för att hjälpa oss med detta. Eftersom det är frågan om en mycket stor investering så är det också mycket viktigt att det blir rätt beslut tagna innan vi börjar bygga. Ingen vill ha en simhall som står på fel ställe eller har fel funktioner. Informationen är delgiven.

11 (18) 28 Remiss - Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Sammanfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott inkom den 8 september 2017 med en remiss till pensionärs- och tillgänglighetsrådet. I remissen ges pensionärsoch tillgänglighetsrådet möjlighet att lämna in synpunkter på upprättande av en handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Yttrande ska vara inlämnade till kommunstyrelsen senast den 31 oktober Våldsbejakande extremism är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål. Aktuella grupperingar är till exempel den högerextremistiska vit makt-miljön, den vänsterextremistiska autonoma miljön och den våldsbejakande islamistiska extremistmiljön. Att förebygga förekomsten av våldsbejakande extremism är av avgörande betydelse för att förhindra att odemokratiska krafter får fäste i samhället. Därför krävs ett väl fungerande och långsiktigt samarbete mellan de aktörer som på olika sätt berörs av frågan. Det handlar om offentliga verksamheter så som kommun, landsting, polis och säkerhetspolis samt aktörer inom civilsamhället som idrottsföreningar, ungdomsorganisationer och trossamfund. Förslaget till handlingsplan mot våldsbejakande extremism utgår från att det förbyggande arbetet ska genomföras på tre olika nivåer. Nivåerna utgörs av en generell, en specifik och en individinriktad nivå där insatser ska utföras som en del i det förebyggande arbetet. Viktigt är även att arbetet sker både kontinuerligt, i olika faser samt parallellt med varandra. sunderlag - Förslag till Handlingsplan mot våldsbejakande extremism den 10 augusti kommunstyrelsens arbetsutskott den 1 september 2017, 158 har inget att erinra utan ställer sig bakom handlingsplanen.

12 (18) 29 Anslagstavlor i samhället Sammanfattning På dagens sammanträde gavs en lägesrapport av informatör Maria Höglund och Kenth Ärletun, SPF. Kenth har besökt både ICA supermarket och Coop Konsum, Vindeln och där fått besked att ägaren på ICA beställt en anslagstavla men inte fått den ännu. På Coop Nord har i dagsläget fastighetsägaren sagt nej till att sätt upp något på väggen. Kenth har också föreslagit att anslagstavlan på Coop Konsum ska vändas men har inte fått någon återkoppling på detta ännu. Maria har beställt en anslagstavla på ReTrÅ. Den har inte levererats ännu men besked har getts att den ska tillverkas och levereras inom två veckor. Man diskuterade också anslagstavlans vara eller icke vara som sitter på posten, där man kom fram till att den bör vara kvar. Informationen är delgiven och återkoppling på kommande råd den 4 december 2017.

13 (18) 30 FORUM Sammanfattning Kultur- och fritidschef Malin Bjurén gav en lägesinformation. Arbete pågår för att kunna ta över bokningarna av Forum från Renforsskolan. Eftersom man nu ska se över inventarierna så är man positiv till att få hjälp av föreningarna som använder lokalen för att få deras synpunkter på vad som behöver kompletteras. Informationen är delgiven och återkoppling på kommande råd den 4 december 2017.

14 (18) 31 Plogning och sandning Sammanfattning Eftersom nya gatu- och parkchefen Carola Eriksson bara har hunnit vara på sin tjänst i 3 dagar så utgår ärendet på dagens sammanträde. Till nästa pensionärs- och tillgänglighetsråd den 4 december 2017 bjuds gatu- och parkchef Carola Eriksson in att delta.

15 (18) 32 Reglemente pensionärs- och tillgänglighetsrådet Sammanfattning På pensionärs- och tillgänglighetsrådet den 7 juni 2017, 21, fick ordförande Dan Oskarsson, socialchef Mats Morin och sekreterare Susanne Sjögren i uppdrag att utreda frågan om att revidera rådets reglemente för att kunna hantera brådskande ärende när ordinarie råd inte kan inväntas eller övriga ärenden som rådet finner lämpliga. Rådets förslag är att ordförande Dan Oskarsson, Kent Ärletun från pensionärsrådet och Hans Holmström från tillgänglighetsrådet ingår i rådsutskottet och att de bestämmer om det är utskottet som ska svara på remissen vid tidsbrist eller om man vill skicka ut det via mail till samtliga deltagare. På dagens pensionärs- och tillgänglighetsråd den 21 september 2017 revideras reglementet. sunderlag - Reglemente för den 22 september 2017 s förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktig Det reviderade reglementet för pensionärs- och tillgänglighetsrådet antas.

16 (18) 33 Kommande möte Måndag den 4 december 2017, kl

17 (18) 34 Kurser och konferenser 1) Livslust 2017,Landstingshuset, Umeå, torsdag den 16 november 2017.

18 (18) 35 Övriga frågor Inga övriga frågor redovisades.

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl 2018-05-04 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl. 08.30 11.40 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Hans Holmström,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl 2018-11-07 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Äreltun, SPF Karin Lundberg, SPF Anita Sirfalk,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl 2017-10-13 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl. 09.00 11.15 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Birgitta Häggström,

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl. 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Georg Åström, SPF Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO Erling

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl 2019-02-25 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Göran Dahl, PRO Erling Holmberg,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl 2015-05-29 1(6) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Hans-Inge Smetana, FoP Umeåregionen Britt-Louise Eriksson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 20 maj 2019, kl

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 20 maj 2019, kl 2019-05-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 20 maj 2019, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Anita Sirfalk, PRO, ersättare Erling

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl

Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl 2015-06-05 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00 12.40 Beslutande Dan Oskarsson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren (s) Rolf Attmarsson

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Bengt Rending, PRO Sören Lundström, PRO Erling Holmberg,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 september 2011, kl 08:30 12:00

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 september 2011, kl 08:30 12:00 1 Tid och plats: Närvarande: Övriga närvarande: Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 september 2011, kl 08:30 12:00 Christer Lundgren, ordförande Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 december 2011, kl 08:30 12:00

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 december 2011, kl 08:30 12:00 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 december 2011, kl 08:30 12:00 Christer Lundgren, ordförande Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO Erling Holmberg, PRO

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, lilla sammanträdesrummet, onsdag den 12 september 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, lilla sammanträdesrummet, onsdag den 12 september 2018, kl 2018-09-12 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, lilla sammanträdesrummet, onsdag den 12 september 2018, kl. 08.30 12.00 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Ulla Flumé, SPF (ersättare) Karin Lundberg, SPF

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl 2017-06-09 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Birgitta Häggström, IOGT-NTO

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl 2018-01-26 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Hans-Inge Smetana, FoP

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:00-14.00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Laila Borger (S) Gunilla Berglund (C) Maarit Hessling

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. 60 Öppning Ordförande Ulla Kalander-Karlsson öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna.

PROTOKOLL. 60 Öppning Ordförande Ulla Kalander-Karlsson öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. PROTOKOLL fört vid sammanträde i Rådet för funktionsnedsatta och pensionärer Tid: Måndagen den 12 december 2016 klockan 14.00-15.50 Plats: Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg Närvarande:

Läs mer

Handlingsplan våldsbejakande extremism

Handlingsplan våldsbejakande extremism Styrdokument 1 (6)2016-11-22 Fastställd: Instans år-månad-dag x Gäller för: Bollebygds kommun Dokumentansvarig: Handlingsplan våldsbejakande extremism Postadress Besöksadress Telefon Telefax Webbplats

Läs mer

Handlingsplan för arbetet mot våldsbejakande extremism

Handlingsplan för arbetet mot våldsbejakande extremism PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Handlingsplan för arbetet mot våldsbejakande extremism Örebro kommun 2015-11-20 orebro.se 2 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETET MOT VÅLDSBEJAKANDE EXTREMISM Bakgrund

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl ,

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl , 2015-01-21 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl. 09.00 12.30, 13.15 16.00 Beslutande Dan Oskarssson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren

Läs mer

Riktlinjer för Markaryds kommuns arbete mot våldsbejakande extremism

Riktlinjer för Markaryds kommuns arbete mot våldsbejakande extremism Antaget av Kommunstyrelsen 2017-04-11, 51 Gäller från: 170401 Ansvarig: Utvecklingsledare Revideras: Vid behov Riktlinjer för Markaryds kommuns arbete mot våldsbejakande extremism Regeringen utsåg i juli

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl 2018-12-21 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl. 09.00 11.45 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Veronica Eriksson, Vindelns församling Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S) Annika

Läs mer

Strategi och handlingsplan mot våldsbejakande extremism

Strategi och handlingsplan mot våldsbejakande extremism POLICY Datum 2019-07-01 Beslutande Dnr Beteckning Sida 1(6) Giltighetstid Aktualitetsprövning/revidering senast Dokumentkategori Författningssamling Övergripande styrdokument Verksamhetseget dokument Strategi

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-02-28 1(5) Folkhälsorådet

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-02-28 1(5) Folkhälsorådet 2014-02-28 1(5) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, VIndelns kommun, fredagen den 28 februari 2014, kl. 09.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, ordförande Harriet Hedlund, FoP Umeå Kerstin Nilsson,

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen Sida: 1 (7) Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2017- Sida: 2 (7) INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING...3 2. UPPDRAG...3 3. SYFTE...3 4. MÅL...3 5. EKONOMI...3 6. PLANERADE ÅTGÄRDER...4 7. RAPPORTERING AV

Läs mer

Förteckning över skyddsområden/skyddsombud, Vindelns kommun 2016

Förteckning över skyddsområden/skyddsombud, Vindelns kommun 2016 Områdesindelningen är antagen i FÖS, 2011-12-09 Förteckning över skyddsområden/skyddsombud, Vindelns kommun 2016 Kommunstyrelsen Ekonomi Chef: Håkan Ahlman IT Chef: Lars Andersson HR Chef: Göran Dahle

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 33 Utsändningsdag: Tisdagen den 26 november 2013 V 49 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Socialnämnden Tisdag 3 December Socialnämnden kallas till sammanträde Tisdag 3 december 2013, kl 11.00,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl 2018-05-25 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Britt-Inger Ekman, Folktandvården Ingela Windelius,

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 2015-10-23 1(18) Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Robert Isaksson, Vindelns hälsocentral Hans-Inge Smetana,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

PROTOKOLL. 24 Öppning Ordförande Natalie Peart öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna.

PROTOKOLL. 24 Öppning Ordförande Natalie Peart öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. PROTOKOLL fört vid sammanträde i Rådet för funktionsnedsatta och pensionärer Tid: Måndagen den 1 juni 2015 klockan 14.00-16.20 Plats: Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset Närvarande: Natalie Peart, ordförande,

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning /

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning / Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Vårdsamordning 2018/8069 5 88 Riskbedömning för hälso- och sjukvården 2018/8081 6 89 Betalningsansvar

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Remiss gällande Motion av Fredrik Sjögren (FP) och Olle Schmidt (FP) avseende att motverka våldsbejakande extremism GRF

Tjänsteskrivelse. Remiss gällande Motion av Fredrik Sjögren (FP) och Olle Schmidt (FP) avseende att motverka våldsbejakande extremism GRF SIGNERAD 2015-12-23 Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (2) Datum 2016-01-12 Vår referens Jonas Törnebladh Utredningssekreterare jonas.tornebladh@malmo.se Tjänsteskrivelse Remiss gällande Motion av Fredrik

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c)

Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling :10. Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) 1(17) Plats och tid: Brandstationen, Nordmaling 09.00 12:10 Beslutande: Ulla Rosenberg Helmerson (L), ordförande Sven Jonsson (s), vice ordförande Vera Jonzon (c) Övriga deltagare: Utses att justera: Agneta

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i. Åtvidabergs kommun

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i. Åtvidabergs kommun Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i Polismyndigheten och ÅKF: 2017:14 Dnr: ATVKS 2019-00147 168 Antagen: Kommunstyrelsen 131, 2017-10-04 Reviderad: Kommunstyrelsen 77, 2019-04-03

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

Författningssamling. Reglemente för socialnämnden 1(5) Sammansättning

Författningssamling. Reglemente för socialnämnden 1(5) Sammansättning 1(5) Författningssamling Antagen av kommunfullmäktige: 2014-04-24 73 Reviderad: 2014-10-30 153, 2015-09-24 116 Reglemente för socialnämnden Sammansättning 1 Socialnämnden består av elva ledamöter och elva

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (21)

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (21) 2017-02-17 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 februari 2017 Kl. 13.00 16.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Britt-Louise Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 121 Godkännande av ärendelista... 150 122 Anmälan av delegationsbeslut... 151 123 Vårdsamordning, Trygg och säker hemgång information... 152 124 Rapport från socialjouren... 153 125 Månatlig rapport

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Förteckning över skyddsområden/skyddsombud, Vindelns kommun

Förteckning över skyddsområden/skyddsombud, Vindelns kommun Områdesindelningen är antagen i FÖS, 2011-12-09 Förteckning över skyddsområden/skyddsombud, Vindelns kommun Kommunstyrelsen Ekonomi Chef: Per-Eric Magnusson IT Chef: Ola Tellström HR Chef: Göran Dahle

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum (16) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum (16) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl 2015-11-10 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl. 13.05-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Patrik Boström (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Motion om vikariehanteringssystem - svar... 75 59 Delårsbokslut per 31 augusti 2017... 77 60 Klämdagar 2018... 78 61 Skyddskommittén i Mullsjö kommun...

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Handlingsplan mot våldsbejakande extremism

Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2018-2020 Fastställd av KS 2018-06-13, 133 Innehåll Bakgrund... 3 Metod... 3 Våldsbejakande extremistiska miljöer... 4 Autonoma miljön... 4 Vit makt-miljön...

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-12-13 195 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2016-11-29. Motion från Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Handlingsplan mot Våldsbejakande extremism. Antagen av Kommunstyrelsen 22 augusti Styrdokumentstyp: Riktlinjer

Handlingsplan mot Våldsbejakande extremism. Antagen av Kommunstyrelsen 22 augusti Styrdokumentstyp: Riktlinjer Handlingsplan mot Våldsbejakande extremism Antagen av Kommunstyrelsen 22 augusti 2016 Styrdokumentstyp: Riktlinjer Dnr 2/6 Innehållsförteckning Bakgrund och inriktning på arbetet... 3 Generella förebyggande

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrumet, kommunkontoret, Vindeln, onsdagen den 18 juni 2014 kl. 08.30 11.30, 12.45 15.30

Plats och tid Stora sammanträdesrumet, kommunkontoret, Vindeln, onsdagen den 18 juni 2014 kl. 08.30 11.30, 12.45 15.30 2014-06-18 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrumet, kommunkontoret, Vindeln, onsdagen den 18 juni 2014 kl. 08.30 11.30, 12.45 15.30 Beslutande Övriga deltagande Facklig företrädare Utses att justera

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Plan för arbete mot våldsbejakande extremism

Plan för arbete mot våldsbejakande extremism Plan för arbete mot våldsbejakande extremism 2016 2018 Dokumenttyp Plan För revidering ansvarar Kommunchef Dokumentet gäller till och med Tills vidare Diarienummer 2016-467-163 Uppföljning och tidplan

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 189.1

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 189.1 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 189.1 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Ks 2016-11-30 266 2016-12-01 2016/980 LOKAL HANDLINGSPLAN FÖR ARBETET MOT VÅLDSBEJAKANDE EXTREMISM Lokal handlingsplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-12-17 2 SN 169 Dnr 143.07 700 Lägesbeskrivning skolprojektet Socialpedagog Anders Liljekvist, socialsekreterare Annalena Löfgren, familje-och ungdomspedagog Mikael Jeansson och IFO-chef

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00.

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. 2015-02-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

Kommunkontoret, Kil, onsdagen den 28 maj 2008, kl 10.00-12.00

Kommunkontoret, Kil, onsdagen den 28 maj 2008, kl 10.00-12.00 Plats och tid Kommunkontoret, Kil, onsdagen den 28 maj 2008, kl 10.00-12.00 Beslutande Lars-Erik Ståhl, repr för socialnämnden Margaretha Andrésen, repr för Kils PRO Våge Rockmyr, repr Boda PRO Christina

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-10-06 Innehåll 133 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 158 134 Redovisning av delegationsbeslut... 159 135 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2016-04-27 Rådmannen: kl. 08.30 11.45 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordf. Peter Johansson,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, onsdag den 22 oktober 2014 kl. 08.30 12.15, 13.00 14.30

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, onsdag den 22 oktober 2014 kl. 08.30 12.15, 13.00 14.30 2014-10-22 1(26) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, onsdag den 22 oktober 2014 kl. 08.30 12.15, 13.00 14.30 Beslutande Övriga deltagande Christer Lundgren (c) ordförande Elli-Marie

Läs mer

Lokal handlingsplan för att stärka demokratin mot våldsbejakande extremism SÄTERS KOMMUN

Lokal handlingsplan för att stärka demokratin mot våldsbejakande extremism SÄTERS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 207-01-26 Lokal handlingsplan för att stärka demokratin mot våldsbejakande extremism SÄTERS KOMMUN 1 Innehållsförteckning Utförlig beskrivning av ärendet... 1 Definition av

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 58 Godkännande av ärendelista... 73 59 Klämdagar 2017 och del 2018... 74 60 Eliminering av delade turer inom äldreomsorgen... 75 61 Förlängt avtal Pensionsadministration 2017-01-01... 76 62 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 2013-04-08 1(10) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 Ewa-May karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund,

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby

Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby OMSORGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 19 februari 2013 kl. 10:00 Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall (S)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl 2016-02-08 1(16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl. 08.30 14.00, 16.30 16.45, lunch kl. 12.05 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson,

Läs mer