Versionsnyheter Energiuppföljning, VitecFastighet och Vitec Import 1.55

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Versionsnyheter Energiuppföljning, VitecFastighet och Vitec Import 1.55"

Transkript

1 Energiuppföljning, VitecFastighet och Vitec Import 1.55 Vitec Energiuppföljning Avläsningsordningslista förbättringar i hantering av nummerordningen Listan med mätare kan nu sorteras på alla kolumner. Sorteringen sätts ur spel om användaren manuellt flyttar en mätare eller om en ny avläsare väljs, men slås på igen automatiskt så fort användaren klickar på en kolumnöverskrift Serierna skall alltid ha samma färger, lägger man till år skall ny färg tillkomma på den serien Månadsrapportens diagram är ändrat så att första färgen i vald palett alltid visas för innevarande År. Tittar man på ett visst antal år och ökar antalet år (serier i diagrammet) så kommer ändå innevarande år (och övriga år) behålla samma färg. Byter man färgpalett för månadsrapporten kommer diagrammet laddas om på nytt Konvertera de specifika VV-graddagarna som kan finnas i ESS200 Varmvattengraddagar från fastigheterna i ESS som skiljer sig från standardvärdena i VE läggs in på motsvarande fastighets mätare i VE. Dock bara på de mätare som har förbrukningsslag som ska väderkorrigeras Effektsignaturens tabell visar felaktiga R2 och Godhetstal Vår tolkning av R2 ändras till att vara Determinationskoefficienten/Förklaringsgraden istället "Least Square Error" som det var tidigare. Det nya värdet redovisas i % och anger kvaliteten på vår anpassade linje. Ju närmare 100% värdet är desto säkrare är anpassningen av den räta linjen. Godhetstalet tas bort eftersom inte är något vedertaget begrepp och anger ett liknande värde till det nya R2. För ytterligare information om beräkningar kring effektsingaturen se dokumentet "Vitec Energiuppföljning - effektsignatur beräkningsgrunder.doc" Gul status (varning) som visar t ex att det finns mätare som filtrerats bort pga avsaknad av nivå i trädet Rapportuttag tar bara med mätare vars ägande entitet (fastighet/byggnad/objekt) finns med i trädet. Detta innebär att om man har mätare på byggnader men rapportuttaget görs på ett träd där byggnadsnivån inte finns med så kommer dessa mätare inte att komma med. Därför så kontrollerar nu rapportuttaget ifall det finns mätare som har filtrerats bort på grund av att det saknas nivåer i trädet. Denna information visas sedan som varningar i statusfönstret till rapporterna där varje mätare som filtrerats bort visas. Om en rapport innehåller varningar så visas det som en gul prick i statusfliken. Om det även skulle finnas finns fel så visas en röd prick precis som tidigare. Varningarna tas bara ut på mätare som skulle ha ingått i rapporten och som har förbrukningar för vald rapportperiod.

2 Kontrollen är införd i Månadsrapporten, Årsrapporten och Nyckeltalsanalysen Visa effektkostnad i nyckeltalsanalys som extra kolumner samt sortera på effektkostnaden Om man valt att titta på Kostnader, kan man numera bocka för en checkbox som, när den är förkryssad, returnerar effektkostnad. Kolumnen visar samma jämförande perioder som vanligt i nyckeltalsanalysen men visar kostnaden delad i förbrukningen. Längre ut till höger finns två extra klumner som i det här fallet håller själva förbrukningskostnaden så den går att jämföra med. Kvoten som räknas ut (effektkostnaden) indikerar, i förhållande till andra fastigheter, om man betalar mycket, lika mycket, eller mindre till leverantören för sina tariffer. (Hög kvot och hög förbrukning är de fastigheter man bör se över först, kanhända genom att ringa leverantören och påpeka att de tar för mycket betalt) Effektsignatur: Lägg till möljlighet att jämföra rapporten med Byggnadsnivån Inställningen för jämförelse mot fastighet är nu utbytt mot ett träd för jämförelse mot antingen fastigheter eller byggnader. Oavsett om effektsignaturen är uttagen på fastighet eller byggnad så är jämförande entitet (alltså fastiget eller byggnad eller objekt) valfri Utökad loggning av månadsvisa avläsningar Vi har nu infört loggar över tillagda, ändrade och borttagna Avläsningar samt en knapp i Ribbon i fliken Avläsningshistorik som gör att man kan titta på loggar för en enskild mätare Huvudmätare-Undermätare (Varna om huvudmätaren har låsta förbrukningar som ej kan räknas om) När man försöker koppla en huvudmätare till en undermätare så får man en varning ifall huvudmätaren har några låsta förbrukningar. Användaren har då möjlighet att låsa upp de låsta förbrukningarna. Om man inte gör det kommer inte huvudmätaren att bli vald. Om man redan har en undermätare med en huvudmätare som har låsta förbrukningar så får man en varning för detta när man tar upp egenskaperna för undermätaren Koppla avläsare till mätpunkt - förbättringar i användbarhet och funktion Formuläret för att koppla avläsare till mätpunkter är omskriven i många delar. Följande saker har ändrats. * Formulärets minsta storlek är begränsad så att inte kontroller döljs. * Knappen "Spara" har bytt namn till "Koppla" * Filtren för att visa mätare har bytt namn samt utökats med en sökfunktion. Sökfunktionen söker på mätarnamn, mätarbeteckning, fastighet, fastighetsbeteckning, fastighetsnummer, byggnad och objektnummer. * Alla kontroller i formuläret har fått tooltips. * Knappar etc har fått Alt-genvägar. * Initiering av mätarlistan har optimerats Egenskapsdialogen för mätare kraschar när man nyss skapat nytt förbrukningsslag Cachningen av förbrukningsslag är rättad så att alla nya förbrukningsslag tas med så fort de sparats.

3 24534 Avläsningsordningslista måste gå att sortera på alla kolumner Listan med mätare kan nu sorteras på alla kolumner. Sorteringen sätts ur spel om användaren manuellt flyttar en mätare, men slås på igen automatiskt så fort användaren klickar på en kolumnöverskrift Går inte att lägga budget för ett visst bestånd. Visade sig vara p g a korrupt mätare. Det är en mätare som är korrupt (2 räkneverk med samma datum) vilket gör att systemet inte klarar av att skapa budget. Åtgärdat i webtjänsterna version x Systemet måste radera timavläsningar gjorda före räkneverkets 'Från och med'-datum När man flyttar fram startdatum på ett räkneverk för en timmesmätare så rensar programmet automatiskt alla avläsningar och förbrukningar före detta datum Manuella timavläsningar hamnar på fel räkneverk ifall man har gjort mätarbyte Varje ny timme som sparas kontrollerar nu till vilket mätarbyte den timmen tillhör och väljer rätt räkneverk utifrån det Omräkning av enskilda mätare kan ta lång tid Antalet block som skulle räknas om baserades tidigare alltid på totalt antal omräkningsblock till samtliga mätare, vilket gjorde att även om man bara skulle räkna om en mätare så gick programmet igenom samtliga block. Detta är nu åtgärdat så att antalet omräkningsblock matchar den valda trädnoden När jag skapar en ny mätare och ska sätta dagens datum som från och med datum på räkneverket med funktionen "Today" triggas ett felmeddelande och ett datum sätts även för till och med datum. Kontroll av stoppdatum är åtgärdad så att den inte körs när ett räkneverk gäller tillsvidare Verktyget Rapportutskick är tillgängligt från alla program, men borde bara synas i energiuppföljningen Verktyget rapportutskick döljs om inte programmet är Vitec Energiuppföljning Länk till Momstyp och Energiskatt från Leverantör fungerar inte om ingen är skapad sedan tidigare Det är nu möjligt att skapa ny momstyp och energiskatt ifall det inte tidigare finns någon skapad Dialogen Redigera mätarmallar - Kopplade mätare visar inte visningsnamn utan fastighetens namn Kolumnerna för "Fastighet/byggnad/objekt" och "Mätare" redovisas nu utifrån inställningarna för visningsnamn Effektsignaturens tabell visar felaktigheter Skalning av tabellen har ändrats så att inte cellerna kan bli för små så att värden kapas Byggnader saknas i sökordning som sätts upp med värdenyckelsgrupp kopplade till byggnader Den värdenyckel man skapat, och kopplat en byggnad till, visas ej i trädet då man är inloggad som vanlig användare (syns korrekt om användaren är administratör eller trädstrukturadministratör). Detta är nu åtgärdat (wsf 1.55) så att alla användare ser värdenycklar han/hon kopplat byggnader till.

4 17806 Visa att nämnare saknas bara för byggnader som har en eller flera mätare Kontroll av ingående entiteter i rapporten filtrerar nu bort de som inte har mätare med förbrukningsslag som ingår i vald rapport. Denna förändring slår igenom på månadsrapporten och nyckeltalsanalysen Vitec Fastighet Web Månadsvis energiuppföljning på byggnadsnivå nu möjlig Det finns nu möjlighet att se sina månadsförbrukningar/kostnader på fastighetswebben på byggnadsnivå. Man behöver sätta inställningen 'FilterByBuilding' i web.config i klienten till TRUE för att en ny dropdown-ruta ska bli synlig bredvid den med fastigheter. Observera att det alltså bara är blocket Månadsrapport som använder sig av byggnadsnivån, övriga block visar allt med fastighet som lägsta nivå Fastighetwebben - Glidande månadsvis ger fel data tillbaka ifall inloggad användare saknar tidigare inställningar för förbrukningsslag Det var rester kvar i koden från då man i VE skulle ställa in 1-8 förbrukningsslag som användaren kunde visa i Energiwebben. Numera ställer man in förbrukningsslaget på respektive block i Fastighetwebben och då skall man ej bry sig om gamla inställningar såklart. Åtgärdat Om man tar ut trendlistan på historiska år så används innevarande månad för jämförelse Trendlistan i Vitec Fastighet Web tas alltid för januari till december för historiska år. Detta för att historiska trendlistor alltid ska vara jämförbara. Trendlistor för innevarande kommer även fortsättningsvis att tas ut för innevarande månad och 12 månader bakåt, för att visa aktuell trend. Energiuppföljning Import Energimolnet - Felaktig skalning av avläsningar i vissa fall Importprogrammet kontrollerar inmatningsenheten på mätarna i VE mot enheterna från Emergimolnet och skalar avläsningarna utifrån detta. Det spelar alltså ingen roll i vilken enhet som mätarna i VE är skapade, annat än att de måste ligga inom samma serie av skalningsenheter Importfil kan raderas även fast man valt att den bara ska flyttas Innan en importfil flyttas kontrollerar programmet så att inte importkatalog och arkivkatalog är samma. Om dessa kataloger skulle vara samma så skrivs detta ut i loggen.

5 Generella funktioner (dokumentarkiv m.m.) Fel adress till supportsidan i hjälpmenyn Nu kommer man till rätt supportsida dvs Lägg till fält på byggnad På formuläret för Byggnad finns fälten för Byggår och Ombyggnadsår Nämnardialogen har text som döljer annan text I nämnardialogen så presenteras viss text ovanpå och döljer annan text när FG1_N_SYNK är satt till true på fastigheten in databasen. Detta är åtgärdat.

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.55 2015-10-02 Externt Dokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG:

Läs mer

Vitec Energiuppföljning 1.48

Vitec Energiuppföljning 1.48 Vitec Energiuppföljning 1.48 I den nya versionen av Energiuppföljning har fokus varit på budget. Det finns nu en wizard för att skapa budget och det är möjligt att i månads- och årsrapporten att välja

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.62 november 2017 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Versionsnyheter Vitec Energiuppföljning 1.49

Versionsnyheter Vitec Energiuppföljning 1.49 Versionsnyheter Vitec Energiuppföljning 1.49 I den nya versionen av Energiuppföljning har fokus varit på att kunna visa/dölja fastigheter som till exempel är sålda samt att visa/dölja förbrukningar för

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.63 februari 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Versionsnyheter Energiuppföljning 1.47

Versionsnyheter Energiuppföljning 1.47 Versionsnyheter Energiuppföljning 1.47 I den här versionen av Energiuppföljning har vi lagt fokus på prestanda och att ge användaren information vid rapportuttag. Man kan nu tydligt få indikation på om

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.64 april 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Månadsmätning och timmesmätning Hantering av dubbellagring samt planerade övergångar mellan avläsningsintervallen

Månadsmätning och timmesmätning Hantering av dubbellagring samt planerade övergångar mellan avläsningsintervallen LATHUND VITEC Månadsmätning och timmesmätning Hantering av dubbellagring samt planerade övergångar mellan avläsningsintervallen VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15

Läs mer

Versionsnyheter Vitec Energiuppföljning 1.56

Versionsnyheter Vitec Energiuppföljning 1.56 Versionsnyheter Vitec Energiuppföljning 1.56 Generella funktioner (dokumentarkiv m m) Versionsnyheter 27116 Förändringar i menysystem Under Vitec-knappen har följande förändringar skett: 1. Knappen Hjälp

Läs mer

Versionsnyheter Energiuppföljning 1.45

Versionsnyheter Energiuppföljning 1.45 Versionsnyheter Energiuppföljning 1.45 Sandön Versionsnyheter 11883 Upplåsning av konverterade förbrukningar Numera ges möjlighet att låsa upp förbrukningar när man använder verktyget 'Räkna om förbrukningar'.

Läs mer

Favoriter - hur skapa och använda favoriter

Favoriter - hur skapa och använda favoriter LATHUND VITEC Favoriter - hur skapa och använda favoriter VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.56 feb 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Mätaravläsning Teknisk Förvaltning App

Mätaravläsning Teknisk Förvaltning App INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Mätaravläsning Teknisk Förvaltning App VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Verktyget Export -hur installera, behörighetsstyra och använda modulen Export med generella format

Verktyget Export -hur installera, behörighetsstyra och använda modulen Export med generella format LATHUND VITEC Verktyget Export -hur installera, behörighetsstyra och använda modulen Export med generella format VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG:

Läs mer

Trendlista - inställningar och visning

Trendlista - inställningar och visning LATHUND VITEC Trendlista - inställningar och visning VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Prognos - Hur prognos beräknas och visas i VE

Prognos - Hur prognos beräknas och visas i VE LATHUND VITEC Prognos - Hur prognos beräknas och visas i VE VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.50 2014-05-16 Externt Dokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG:

Läs mer

Lathund. Avläsningar Vitec Fastighet Webb INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet Växel

Lathund. Avläsningar Vitec Fastighet Webb INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet   Växel INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Avläsningar Vitec Fastighet Webb VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Verktyget Skapa budget -hur skapa och titta på budget

Verktyget Skapa budget -hur skapa och titta på budget LATHUND VITEC Verktyget Skapa budget -hur skapa och titta på budget VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Mätare - beskrivning av olika typer och samband mellan olika typer

Mätare - beskrivning av olika typer och samband mellan olika typer LATHUND VITEC Mätare - beskrivning av olika typer och samband mellan olika typer VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.60 april 2017 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Rapportutskick Hantering utskick av rapportfavoriter

Rapportutskick Hantering utskick av rapportfavoriter LATHUND VITEC Rapportutskick Hantering utskick av rapportfavoriter VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Manual E4 SQL. Vitec Fastighetssystem

Manual E4 SQL. Vitec Fastighetssystem Manual E4 SQL Vitec Fastighetssystem 2008-05-30 This manual was produced using ComponentOne Doc-To-Help. Innehållsförteckning E4 SQL 1 Strukturer...1 Ny Gruppering...1 Koppla Fastighet till Gruppering...2

Läs mer

Kostnadsfördelning. Allmänt om kostnadsfördelning. Beräkna kostnadsfördelning

Kostnadsfördelning. Allmänt om kostnadsfördelning. Beräkna kostnadsfördelning Kostnadsfördelning Allmänt om kostnadsfördelning Med verktyget Kostnadsfördelning kan man fördela budget lagd på fastighetsnivå på objekten som ingår i fastigheten. Som fördelningsnyckel kan man använda

Läs mer

Normalårskorrigering. - hur förbrukningar beräknas. VITEC Affärsområde Fastighet Växel

Normalårskorrigering. - hur förbrukningar beräknas. VITEC Affärsområde Fastighet  Växel LATHUND VITEC Normalårskorrigering - hur förbrukningar beräknas VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version x.65 maj 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Verksamhetsanalys Version 7.56- mars 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V.

Läs mer

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Verksamhetsanalys Version 7.58- oktober 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 6.89 Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Ganttvy 1 månad och 3 månader

Läs mer

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB Vad är nytt i Easy Planning 6.52 Detta är en stor uppdatering som innehåller många förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1. Bokningsvy

Läs mer

Detta är den första stora releasen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till 8.31.

Detta är den första stora releasen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till 8.31. Vad är nytt i Easy Planning 8.31 Detta är den första stora releasen av Easy Planning under 2017. Vi rekommenderar alla att uppdatera till 8.31. Ni som använder Access kan och bör också uppdatera till senaste

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.57 2016-06-15 Externt Dokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG:

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Verksamhetsanalys Version 7.62- oktober 2017 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Nyheter i. Solen Administration 6.6

Nyheter i. Solen Administration 6.6 Nyheter i Solen Administration 6.6 Solen Administration Nyheter och förbättringar Office oberoende. Vi använder SolenReportGenerator (SRG) för alla rapporter. Om Office finns installerat kan den fortfarande

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version x.64 april 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

MegTax CardCenterPro

MegTax CardCenterPro 09-09-25 n 1 1 (7) MegTax CardCenterPro 1. Installation... 2 2. Hantering... 3 2.1. Tömning... 3 2.2. Fliken Kortrutiner... 4 2.3. Visa logg & Visa ej tömda... 5 2.4. Fliken Fakturafil... 5 2.5. Fliken

Läs mer

EDP Future VA konferens 2014 Genomförda priopunkter från 2013

EDP Future VA konferens 2014 Genomförda priopunkter från 2013 EDP Future VA konferens 2014 Genomförda priopunkter från 2013 Scrum 40980 ärende 60861 Faktura> Skapa faktura Beskrivning: Beloppsgränsen för Avstängsningshot skall avse VA-delen av fakturan, inte hela

Läs mer

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare)

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) Datum: 2017-09-12 Innehåll: 1. Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) 3. Återrapportering Ny ikon 4. Tydligare presentation vid ändrad

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

HSB Malmö Hitta i Momentum. En snabbguide

HSB Malmö Hitta i Momentum. En snabbguide HSB Malmö 2016-05-19 Hitta i Momentum En snabbguide Innehållsförteckning 1.0 Så hittar du Momentum 1.1 Inloggning 2.0 Översikt eller mätaravläsningar 3.0 Översikt 3.1 fastighetslista 3.2 Fliken översikt

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.71 maj 2019 Reviderat 2019-05-08 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Inställningar/Grunddata...

Läs mer

Manual Vitec Energiuppföljning

Manual Vitec Energiuppföljning Manual Vitec Energiuppföljning Manualen uppdaterades av Vitec Fastighetssystem 2014-01-08 Innehållsförteckning InIedning 1 Vitec Fastighet... 1 Vitec Energiuppföljning... 1 Installation 3 Allmänt... 3

Läs mer

Vitec Fastighet - Behörighetssystem

Vitec Fastighet - Behörighetssystem INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Vitec Fastighet - Behörighetssystem Beskrivning av behörighetssystemet VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1

Läs mer

Nyhetsdokument version 3 5.1

Nyhetsdokument version 3 5.1 Nyhetsdokument version 3 5.1 Produkt Version Releasedatum Mikromarc 3 5.1 14. november 2011 Ny och förbättrad funktionalitet Nedanför finner du en kort beskrivning av ny och ändrad funktionalitet i denna

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt Vad är nytt i Easy Planning 6.58 Detta är en större uppdatering som innehåller ett flertal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version.

Läs mer

Versionsnyheter aprilrelease 2012

Versionsnyheter aprilrelease 2012 Versionsnyheter aprilrelease 2012 Sandön Versionsnyheter 11376 Grunddata Leverantör: Möjlighet att autospara ändringar när man stegar runt i formuläret Det finns nu en checkruta längst ned i formuläret

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

6.3.0. MinTid användardokumentation

6.3.0. MinTid användardokumentation 6.3.0 MinTid användardokumentation MinTid användardokumentation Innehåll i Innehåll MinTid 1 Generellt... 1 Vem skall använda MinTid och vad kan göras?... 1 Standardfunktioner i MinTid... 1 Logga in...

Läs mer

Manual Vitec Energiuppföljning

Manual Vitec Energiuppföljning Manual Vitec Energiuppföljning Manualen uppdaterades av Vitec Fastighetssystem 2014-02-13 Innehållsförteckning InIedning 1 Vitec Fastighet... 1 Vitec Energiuppföljning... 1 Installation 3 Allmänt... 3

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.69 januari 2019 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Inställningar/Grunddata...

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Manual Teknisk Förvaltning App

Manual Teknisk Förvaltning App Manual Teknisk Förvaltning App Manualen uppdaterades av Vitec Fastighetssystem 2013-03-22 Innehållsförteckning Inledning 1 Allmänt...1 Teknisk Förvaltning App - Handledning 2 Startfönstret...2 Växla modul...5

Läs mer

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning www.gekab.se INNEHÅLL LOGGA IN SYSTEMET SKAPA SKYLTAR 5 - SKAPA NY SKYLT 6 - IMPORTERA FRÅN EXCEL 7 - LISTAN 8 SKAPA MÄRKE 9 - IMPORTERA

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret Excel Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Excel?... 3 Arbeta i Excel Online... 4 Logga in... 4 Skapa en Excel-fil via OneDrive... 4 Öppna en redan skapad Excel-fil i Excel Online... 4 Byt

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Lathund. Konfigurera Teknisk Förvaltning - Användarinställningar Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC

Lathund. Konfigurera Teknisk Förvaltning - Användarinställningar Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Konfigurera Teknisk Förvaltning - Användarinställningar Teknisk Förvaltning VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG:

Läs mer

Manual Teknisk Förvaltning App

Manual Teknisk Förvaltning App Manual Teknisk Förvaltning App Manualen uppdaterades av Vitec Fastighetssystem 2013-10-09 Innehållsförteckning Inledning 1 Allmänt... 1 Teknisk Förvaltning App - Handledning 2 Startfönstret... 2 Växla

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning Vad är nytt i Easy Planning 7.05 Uppdateringen innehåller flera förbättringar och nya funktioner. Kunder som har version 7.03 eller 7.04 måste uppdatera till 7.05 omgående för att undvika problem. Vi rekommenderar

Läs mer

1 Introduktion 3. 2 Behörighet 3. 2.1 Base 3. 2.2 Receptionist 3. 2.3 Site admin 3. 3 Startsida 4. 3.1 Positionskarta 4. 3.

1 Introduktion 3. 2 Behörighet 3. 2.1 Base 3. 2.2 Receptionist 3. 2.3 Site admin 3. 3 Startsida 4. 3.1 Positionskarta 4. 3. Molntjänsten som hjälper er administrera era frekvenser FrequencyCloud - Molntjänsten som hjälper er administrera era frekvenser 950130-001 SV -A0 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 2 Behörighet 3 2.1

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version ODD FELLOW ORDEN Manual Sidverktyget oddfellow.se version 1210012 Kort om intranätet odd fellow ordens webplats består av två delar; En publik del vars målgrupp är besökare som inte är medlemmar i orden

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Laganmälan...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Besiktning... 3. Att göra lista... 3. Sortering... 3. Periodval... 5. Besiktningsbokning... 6. Detaljer... 6. Hyresgästinfo... 7. Lägenhetsstatus...

Besiktning... 3. Att göra lista... 3. Sortering... 3. Periodval... 5. Besiktningsbokning... 6. Detaljer... 6. Hyresgästinfo... 7. Lägenhetsstatus... INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Besiktning Teknisk Förvaltning App VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.38 Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. 10 gånger snabbare

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v5.3

Innehåll. Förändringar i v5.3 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Allmänt... 3 Ärenden... 3 Information... 3 Organisationer... 3 Debitering... 3 Utrustningar... 4 Inventering... 4 Metering... 4 IT

Läs mer

Manual Teknisk Förvaltning App

Manual Teknisk Förvaltning App Manual Teknisk Förvaltning App Manualen uppdaterades av Vitec Fastighetssystem 2014-12-19 Innehållsförteckning Inledning 1 Allmänt... 1 Teknisk Förvaltning App - Handledning 2 Startfönstret... 2 Växla

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern.

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern. Sync Master Sync Master är ett tilläggsprogram till Easy Planning som används för att automatiskt synka Outlook kalendrar med EP. Programmet ska installeras på en server som har en Outlook klient installerad.

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0

Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0 1(2) Ändringsdokumentation för MONITOR version 7.5.0 BSAN-89PARS - Om man ändrade kund- eller leverantörspriser i rutinerna Uppdatering kunder eller leverantörer, så visade prisändringsloggen att priset

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM.

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM. Vad är nytt i Easy Planning 7.25 Denna uppdatering innehåller ett flertal stora förbättringar. Den största förbättringen är att mängden data som skickas över nätverket kraftigt har minskats mha SQL frågor.

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

Release notes, Extend WMS,

Release notes, Extend WMS, Approved by Mathias Bredin Version 1.0 Page 1 of 10 Release notes, Extend WMS, 2018-09-26 Extend släpper nya och förbättrade funktioner i lagerapplikationen. Driftsättningen av denna release sker den 26

Läs mer

Ny kvartalsuppdatering, den andra stora uppdateringen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till denna version.

Ny kvartalsuppdatering, den andra stora uppdateringen av Easy Planning under Vi rekommenderar alla att uppdatera till denna version. Vad är nytt i Easy Planning 8.43 Ny kvartalsuppdatering, den andra stora uppdateringen av Easy Planning under 2017. Vi rekommenderar alla att uppdatera till denna version. Uppdateringen gäller även för

Läs mer

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Adelanet är nu uppdaterad för att kunna hantera hela flödet från ansökan till uppsägning av plats i barnomsorgen. Uppdaterad och förbättrad funktion på Arenan, ett

Läs mer

Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.14 Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Välja kund på

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer