Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 11"

Transkript

1 KALLELSE Kommunstyrelsens organisations och personalutskott Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 11 Tid och plats tisdagen den 19 januari 2016 kl. 13:30 i VKAB:s sammanträdesrum Per Schöldberg ordförande Martin Fransson sekreterare Ledamöter Per Schöldberg (C) Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Ersättare Camilla Albinsson (KD) Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (L) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tjänstemän Kommunchefen 1 (2)

2 KALLELSE Kommunstyrelsens organisations och personalutskott Förteckning över kommunstyrelsens organisations och personalutskotts ärenden den 19 januari Justering av protokoll 2. Information om avtalsläget central HÖK Vårdförbundet, Kommunal samt information om återcertifiering av Vård och omsorgscollege Kronoberg Information om måltidsorganisationen 4. Information från ledamöter och ersättare i organisations- och personalutskottet 5. Information från kommunchefen - allmän personal och organisationsinformation redovisning av statistik över sjukfrånvaro definition av medarbetar- och chefsansvar 6. Riktlinjer för representation i kommunens samverkansråd med handikapporganisationerna, organisation för direktmöte på temat tillgänglighet och tillgänglighetslinjen 7. Uppdrag om enhetliga riktlinjer i kommunkoncernen rörande möjligheten att vara god man samtidigt som man har en anställning i kommunen 8. Upphandling av datatillbehör 9. Redovisning av aktuella upphandlingar januari Redovisning av arvodesrevidering för förtroendevalda från och med Övrigt 2 (2)

3 Dnr KS Helen Karlsson Jacobsson utredningssekreterare Tel Kommunstyrelsen Riktlinjer för representation i kommunens samverkansråd samt organisation för öppet direktmöte på temat tillgänglighet och för tillgänglighetslinjen Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen antar riktlinjerna för representation i kommunens samverkansråd med handikapprörelsen. 2. Kommunstyrelsen godkänner redovisningen av organisation för direktmötet på temat tillgänglighet. Kostnaden för detta temamöte tas från kommunstyrelsens budget. 3. Kommunstyrelsen godkänner redovisningen av organisationen för tillgänglighetslinjen. 4. Kommunstyrelsen hemställer till nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden att utse ledamöter och ersättare samt att fastställa ett reglemente för sitt gemensamma samverkansråd med handikapprörelsen. Bakgrund Kommunfullmäktige har i 230/2015 beslutat om en ny organisation för kommunens samverkan med handikapporganisationerna. Kommunfullmäktiges beslut togs därefter upp i organisations- och personalutskottet i 159/2016. Ärendet Kommunkansliet har tagit fram förslag till riktlinjer för representation i kommunens samverkansråd med handikapprörelsen samt organisation för direktmötet på temat tillgänglighet och för tillgänglighetslinjen. Detta redovisas i bilaga 1. Förslaget har tagits fram i samråd med ansvariga politiker för tillgänglighetsfrågor samt organisations- och personalutskottets presidie. KOMMUNKANSLI Kommunledningsförvaltningen 1 (2) Postadress Box 1222, Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel Fax Org.nr Bg E-post helen.karlssonjacobsson@vaxjo.se

4 Dnr KS Beslutet skickas till För åtgärd Nämnden för arbete och välfärd Omsorgsnämnden Överförmyndarnämnden Kommunchefen (kanslichef, ekonomichef och kommunikationschef) För kännedom Byggnadsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tekniska nämnden Utbildningsnämnden Monica Skagne kommunchef 2 (2)

5 Dnr KS Helen Karlsson Jacobsson utredningssekreterare Tel Förslag till riktlinjer för representation i kommunens samverkansråd samt organisation för öppna direktmöten med särskilda teman och tillgänglighetslinjen KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (6) Postadress Box 1222, Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel Fax Org.nr Bg E-post helen.karlssonjacobsson@vaxjo.se

6 Dnr KS Riktlinjer för representation i kommunens samverkansråd Kommunfullmäktige beslutade i 230/2015 att det utöver kommunstyrelsens samverkansråd också ska finnas ett gemensamt samverkansråd för nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden. Samverkansråden ska ha som uppdrag att tillsammans utveckla tillgängligheten i vid bemärkelse i Växjö kommun. Uppdraget ska handla om lika villkor och ökat deltagande rörande tillgänglighetsarbetet i Växjö kommun. Samverkansrådens syfte är att uppmärksamma villkoren för personer med funktionsnedsättning inom respektive nämnds ansvarsområde samt vara ett forum för diskussioner, samråd och ömsesidig information mellan handikapprörelsen och ansvarig nämnd. Råden ska medverka till att synpunkter från personer med olika funktionsuppsättningar beaktas i verksamhetsplanering och annan planering. Samverkansrådet fungerar som remissinstans åt berörda nämnder och råden kan i sin tur lyfta frågor till berörda nämnder. Varje förvaltning ansvarar för utformning av tjänsten som sekreterare samt arbetet med handläggning i ärenden som rör det egna samverkansrådet. Till samverkansråden ska det finnas minst en ansvarig tjänsteperson, helst en från varje förvaltning vars nämnd representeras i ett råd. Ledamöter Samverkansråd Kommunstyrelsens samverkansråd Samverkansrådet för nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden Antal politiska ledamöter En ordförande En vice ordförande En ledamot från vardera nämnd Antal representanter för handikapprörelsen 8 ledamöter, 4 ersättare 7 ledamöter, 4 ersättare Ledamöterna utses i början av mandatperioden av ansvarig nämnd och uppdraget upphör vid mandatperiodens slut. 2 (6)

7 Dnr KS Ordförandeposten utses från den rådande politiska majoriteten i kommunen och den andra politiskt tillsatta ledamoten representerar oppositionen När det gäller representationen av ledamöter från handikapprörelsen föreslås samverkansråden ha 8 respektive 7 ordinarie ledamöter. 4 ersättare ska väljas till respektive råd. 7 respektive 6 ledamotsplatser och 3 ersättarplatser viks till organisationen HSV (Handikappföreningarna i samverkan med Växjö kommun) och 1 ledamotsplats och en ersättarplats i respektive råd viks till en styrelseledamot i Funkibator. Tillsammans representerar dessa 8 (eller 7) ledamöter alla handikapporganisationer och funktionsnedsättningar och inte den egna personen. Ledamöterna som utses från HSVs medlemsorganisationer bör sitta i styrelsen för sin egen handikapporganisation. En ledamot från handikapprörelsen som sitter i ett samverkansråd bör endast vara ledamot i ett av kommunens samverkansråd. Ersättningar och arvode Reseersättningar och sammanträdesarvoden utgår till samverkansrådens ledamöter efter samma regler som gäller för förtroendevalda i kommunens nämnder och styrelser. Ersättningar kan också utgå vid kallelse till andra sammanträden än handikapprådets ordinarie. För att arvode ska utgå måste berörda nämnder besluta om att ett samverkansråd för handikapporganisationerna ska inrättas, fastställa rådets reglemente och utse ledamöterna. I reglementet ska bland annat ställning och uppgifter samt arbetsformer och ansvarsområden ingå. Den juridiska ideella föreningen Funkibator Funkibator arbetar med utvecklingsfrågor inom området funktionsuppsättning. Föreningen organiserar och samlar en allt större del av Växjöbor som har anknytning till området tillgänglighet och funktionsuppsättning. Föreningen är numera en stor aktör inom Växjö kommun med många medlemmar som ofta inte finns organiserade inom de traditionella handikapporganisationerna. Många av medlemmarna är unga funktionsnedsatta men föreningen fångar också upp föräldrar eller släktingar samt arbetar gränsöverskridande över funktionsnedsättningsområdet. Funkibator har nu blivit en lokal/regional förening som arbetar för en nationell etablering. Växjö kommun ser föreningen som en absolut tillgång och då syftet med omorganisationen är att utveckla och bredda tillgänglighetsarbetet i vid bemärkelse viker man nu en av ledamotsplatserna 3 (6)

8 Dnr KS och en ersättarplats i samverkansråden till styrelseledamöter i föreningen Funkibator. Samverkansråd för nämnden för arbete och välfärd, omsorgsnämnden och överförmyndarnämnden I detta samverkansråd finns tre nämnder representerade där varje nämnd har en utsedd politisk ledamot från den politiska majoriteten - vilken bör vara nämndsordförande. En nämnd bör dock inneha huvudansvaret med ordförande- och sekreterarskap under en tidsperiod för att vid periodens slut lämna över ansvaret till nästa nämnd. För en kontinuitet i tillgänglighetsarbetet föreslås denna period vara två år. Eftersom överförmyndarnämnden är en betydligt mindre nämnd än de andra två föreslås att huvudansvaret under de två åren pendlar mellan nämnden för arbete och välfärd och omsorgsnämnden. Överförmyndarnämnden föreslås istället utse en politisk ledamot för hela mandatperioden. Till samverkansrådet finns det minst en ansvarig tjänsteperson, dock helst en från varje förvaltning vars nämnd representeras i ett råd. Nämnderna får tillsammans besluta om arvodesansvar tillsammans med reglementet och vilken nämnd som får huvudansvaret för de första två åren. I denna skrivelse framförs en rekommendation men beslutet fattas gemensamt av de berörda nämnderna. Som mall för reglementet kan reglementet för kommunstyrelsens samverkansråd användas. Organisation för direktmöten med särskilda teman Kommunfullmäktige beslutade i 230/2015 att bredda tillgänglighetsarbetet genom att årligen arrangera öppna direktmöten med särskilda teman. Samtliga nämnder ska årligen hantera och följa upp tillgänglighetsarbetet inom det egna verksamhetsområdet. Förslagsvis hålls det minst ett direktmöte varje år med det särskilda temat tillgänglighet. Detta temamöte följer den modell som kommunens övriga direktmöten använder och som annonseras och är öppna för en bred allmänhet. I samband med detta kan tilläggas att tillgänglighetsfrågorna även kan/bör tas upp på alla andra direktmöten som kommunen genomför, till exempel de som berör ett särskilt geografiskt område. Tillgänglighetsfrågorna är en del av alla verksamheter och bör därför också beaktas i alla olika sammanhang av direktmöten, medborgardialoger och så vidare. 4 (6)

9 Dnr KS Organisation för tillgänglighetslinjen Kommunfullmäktige beslutade i 230/2015 att inrätta en tillgänglighetslinje för att snabbt åtgärda konkreta problem. Via den ska alla medborgare lätt kunna kontakta Växjö kommun via internet och telefon för att anmäla till exempel fysiska hinder i gatumiljön eller svårbegripliga kommunala texter. I dag arbetar Växjö kommun efter målet: en väg in. Det innebär att Växjöbon bara behöver komma ihåg ett telefonnummer eller en e-postadress för alla sina frågor: vägen in via Kontaktcenter på eller info@vaxjo.se. På läggs det upp en särskild länk som benämns tillgänglighetslinjen och som går direkt till den e-tjänst där man anmäler direkta fel som uppstått eller lämnar synpunkter eller klagomål. Anmälningar som kommer in via e-tjänsten registreras i kontaktstödet Flexite och skickas vidare till rätt specialist. Denne ska omgående åtgärda ärendet, besvara och återkoppla till frågeställaren och sedan avsluta ärendet så snart det går. I dag kan Växjöbon göra dessa val när de ringer in till Växjö kommun på : 1. äldreomsorg/funktionsnedsättning 2. socialtjänst/bistånd/överförmyndare 3. utbildning/förskola/skola 4. bygg/miljö/vatten/gator/avlopp 5. fritid/kultur/näringsliv 6. kommunvägledare Om inget knappval görs kommer Växjöbon till en kommunvägledare där hen kan anmäla sitt tillgänglighetsärende. Vägledaren tar emot anmälan eller synpunkten, registrerar den inom kategorin tillgänglighetslinjen i Flexite och skickar det omgående vidare till specialist på berörd förvaltning. Genom att använda det redan inarbetade systemet Flexite för registrering av inkomna ärenden via tillgänglighetslinjen får vi per automatik vissa fördelar: - En naturlig registrering av antal ärende med tydlig rubriksättning och ett flöde till handläggare via redan inarbetat system. - Möjlighet till uppföljning av ärendehantering: vilket typ av ärende har kommit in, hur många, hur lång åtgärdstid, har avslut skett, när återkoppling har skett och så vidare. - Möjlighet att få tillgång till säker statistik. 5 (6)

10 Dnr KS Oberoende av person i mottagandet och registreringen eftersom den sker av kommunvägledare. - Inget ärende glöms bort eller faller mellan stolarna eftersom Flexite genererar automatisk bevakning av obesvarade ärenden. För att förbättra flödet från Kontaktcenter behöver talmanusen ses över så att rätt frågor ställs till medborgaren. Detta gör kommunkansliet tillsammans med kontaktcenter. Kommunikationsenheten ansvarar för att en ingång på webbsidan görs och att tillgänglighetslinjen marknadsförs i alla aktuella kanaler. Ärenden som inkommer via tillgänglighetslinjen har högsta prioritet och ska besvaras och åtgärdas omgående. Samråd I enlighet med verkställighetsuppdraget har organisationen av tillgänglighetslinjen tagits fram i samråd mellan kommunkansliet och kommunikationsenheten. Hela förslaget har tagits fram i samråd med kommunstyrelsens områdesansvariga förtroendevalda för tillgänglighetsfrågorna och ordförande för kommunstyrelsens organisations och personalutskott. 6 (6)

11 Dnr KS Martin Fransson gruppledare Tel Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott Uppdrag om enhetliga riktlinjer i kommunkoncernen rörande möjligheten att vara god man samtidigt som man har en anställning i kommunen Förslag till beslut Organisations- och personalutskottet ger kommunchefen i uppdrag att ta fram enhetliga riktlinjer i kommunkoncernen kring möjligheten att vara god man samtidigt som man har en anställning i kommunen. Bakgrund Ordförande i organisations- och personalutskottet, Per Schöldberg (C), har väckt frågan kring enhetliga riktlinjer i kommunkoncernen när det gäller hur man kan kombinera uppdrag som god man med en anställning i kommunen. Kommunledningsförvaltningen 1 (1) Postadress Box 1222, Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel Fax Org.nr Bg E-post martin.fransson@vaxjo.se

12 Dnr KS Maj Bjers Upphandlare Tel Kommunstyrelsen Upphandling av datatillbehör Förslag till beslut Organisations- och personalutskottet beslutar att godkänna föreliggande upphandlingspresentation avseende upphandling av Datatillbehör att uppdra åt upphandlingschefen att till SKL:s inköpscentral bekräfta deltagande i samordnad upphandling av datatillbehör. Bakgrund Upphandlingsenheten har påbörjat upphandling av Datatillbehör därvid upprättat upphandlingspresentation enligt till ärendet fogat förslag för upphandling av Datatillbehör. Monica Skagne Kommunchef David Braic Upphandlingschef Kommunledningsförvaltningen 1 (1) Postadress Box 1222, Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel Fax Org.nr Bg E-post maj.bjers@vaxjo.se

13 UPPHANDLINGSPRESENTATION Benämning: Upphandling av Datatillbehör Avtalstid: Avtalet skall träda i kraft och gälla till och med Avtalet kan komma att förlängas till och med om köparen begär detta skriftligen senast sex månader för avtalets upphörande. I annat fall upphör avtalet att gälla utan vidare uppsägningstid. Upphandlingsvärde: Ca SEK Upphandlingsform: Öppen upphandling Bakgrund till upphandling: Nuvarande avtal med Supplies Team AB löper ut. SKL:s inköpscentral har påbörjat en upphandling av Datatillbehör. Växjö kommun har möjlighet att avropa från det ramavtal som upphandlingen resulterar i. Innehåll/omfattning: Syftet med upphandlingen är att teckna avtal avseende köparnas huvudsakliga behov av datatillbehör för successiv leverans under avtalsperioden. Bedömningsgrunder: Utvärderingen innefattar analys och kvalitetsprognos av jämförbara anbud. Det anbud kommer att antas som har lägst pris. Delbara anbud: En leverantör kommer att antagas. Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning: Ej tillämpligt i denna upphandling. Miljökrav Växjö kommunkoncern har som mål att minimera verksamhetens miljöpåverkan upphandlingen prioriteras och efterfrågas varor, tjänster och entreprenader med så liten miljöpåverkan som möjligt. Genom en miljöanpassad upphandling skall kommunen påverka marknaden i hållbar riktning och i sin tur leverera varor och tjänster som håller hög miljöstandard. Miljökraven utgår ifrån Växjö kommuns miljöprogram, regionala och nationella miljömål samt Miljöstyrningsrådets (MSR) riktlinjer.

14 Sociala och etiska krav Växjö kommun bedriver ett omfattande arbete för ökad jämställdhet mellan kvinnor och män. Företag som har 25 anställda eller fler skall till sina anbud på tjänster och byggentreprenader bifoga egna aktuella jämställdhetsplaner (3 kap 13 Diskrimineringslagen (2008:567). Växjö kommun ska ställa krav på att leverantörerna, i sin affärsverksamhet inte diskriminerar någon på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, ålder eller sexuell läggning eller av sådana skäl otillbörligt särbehandlar arbetstagare eller arbetssökande. Detsamma gäller de eventuella underleverantörer som anlitas. Växjö kommun ska ställa sociala/etiska krav i upphandlingar med beaktande av gällande upphandlingslagstiftning och EG-rättsliga principer. Kommunen ansvarar för att ställda villkor är möjliga att kontrollera ur laglig och praktisk aspekt. Växjö kommun deltager löpande i SKL Kommentus upphandlingar eller via andra lämpliga alternativ för att på lämpligaste sätt tillämpa uppföljandekontroll av sociala och etiska krav. Växjö Kommun förväntar sig att anbudsgivaren har ett affärsmässigt etiskt förhållningssätt där vinster från verksamheter baserade i Sverige också beskattas i Sverige och att överföringar av kraftigt nedskrivna beskattningsbara vinster inom en eventuell koncern ej tillämpas, till exempel förs till så kallade skatteparadis. I synnerhet gäller detta vid anbud på tjänster. Anbudsgivare är beredd att på upphandlande myndighets anmodan redovisa omsättning, vinst och hur mycket skatt som betalas i varje land där man har verksamhet. Genom inlämnande av anbud anses anbudsgivaren vara införstådd med ovannämnda etiska krav.

15 Upphandling KSOP Länet Bolag deltar Beställare/kund Planerad start upph. Plan.avtalstart Upphandlingsvärde Q1--Q4 år XXXX Q1 -- Q4 år XXXX Utbildningstjänster, Gymnasiekurser i distansform x A&V Q Q Möbler Vuxnas lärande A&V Q Q Utbildningstjänster, Yrkesutbildning inom vård och omsorg A&V Q Q Yrkesförarutbildning inom persontransport och godstransport. A&V Q Q Gestaltningsuppdrag södra station KoF Q Q Lokalvård Kultur och Fritid KoF Q Q Sommarsimskola (KoF) KoF Q Q Bemanningstjänster sjuksköterskor x Omsorgen Q Q Hjälpmedel, höftskyddsbyxor x Omsorgen Q Q Hjälpmedel, AD-madrasser x Omsorgen Q Q Hjälpmedel, vårdsängar x Omsorgen Q Q Hjälpmedeltransporter Omsorgen Q Q Hjälpmedel Arbetsstolar x Omsorgen Q Q Hjälpmedel, Manuella rullstolar x Omsorgen Q Q Hjälpmedel, Sittdynor x Omsorgen Q Q Inkontinenshjälpmedel, produkter x Omsorgen Q Q Inkontinenshjälpmedel, distribution x Omsorgen Q Q Hygien och sjukvårdsmaterial x Omsorgen Q Q Kultur i daglig verksamhet Omsorgen Q Q Larmtjänster omsorgen x Omsorgen Q Q Tre bostäder med särskild service Ingelstad Omsorgen Q Q Identitetshantering och FIM, konsulttjänster Omsorgen Q Q Kameraövervakning och e-hälsolösningar Omsorgen Q Q IT system kostnad per brukare Omsorgen Q Q Bostad med särskild service Vingavägen o Snälltåget Omsorgen Q Q Lokalvård utbildningsförvaltningen 2016 Utb Q Q IT system för skolsjkuts Utb Q Q Matransporter utb. förv. Utb Q Q Skolverksamhetssystem x x Utb, A&V Q Q Avstängningsmtrl tunga skydd Tekniska Upphandling av Styrapparater till Trafiksignaler Tekniska Tekniska konsulter Tekniska Q Q Renovering VA-ledning Tekniska Q Q Väderskydd Tekniska Q Q Träavfall - Förbehandling Tekniska Q Q Vägsalt Tekniska Q Brorenovering Tekniska Q Hovshaga Centrum KLF-Plan.kontoret Q Q Upphandling Länet Bolag deltar Beställare/kund Planerad start upph. Plan.avtalstart Upphandlingsvärde Q1--Q4 år XXXX Q1 -- Q4 år XXXX Diverse Byggtjänster Tekniska Byggdelen Tekniska Q Q4 2015

16 Liftar, bodar, små maskiner, tillf stängs. Tekniska 2016 Trafiksignalanläggningar Tekniska Q IT system för personalliggare Tekniska Q Q Styrd Borrning under väg Tekniska 2016 Sopmaskin Tekniska Q IT system VA- Renhållning Tekniska Q Q Verksamhetssystem Tekniska (Geosecma) Tekniska Q Q Möbler Söraby Vidingehem Q Q Lastväxlare med tank Värends Räddn.tjänst Q Q Revisionstjänster VKAB VKAB Q Q Möbler Bredvik Vöfab Q Q Avfall Vöfab Q Q Skadedjurssanering Vöfab Q Q Konsultmäklare projektledning KLF-IT Konsulter Sharepoint KLF-IT Q Q Licenspartner för programvaror o licenser x KLF-IT Q Q Mobiltelefoner och tjänster x x x KLF-IT Q Q AV produkter och tjänster x KLF-IT Q Q Server och Backup x x KLF-IT Q Q Service och support smartphones och surfplattor x KLF-IT Q Q IT klienthårdvara och tjänster x x x KLF- IT Q Q Växeltjänst för telefoni - KST x x x KLF-IT Q El-leverans med tillhörande portföljförvaltning x x KLF-Ekonomi Q Q Förberedande ledarprogram x KLF-Personal Q Q Verksamhetsystem Kostenheten ev. KLF- måltidsenh Q Q Intranät ev. inklusive extern webbplats x x KLF kommunikation Q Q Infartsskärmar och informationssystem x KLF-kommunikation Q Q IT system E-arkiv x x KLF- Sydarkivera Upphandlingsverktyg x KLF upphandling Q Q Guldarmband hedersbelöning KLF Q Q Arbetskor x x Ramavtal Q Q Livsmedel, färskt bröd x x x Ramavtal Q Q Livsmedel, färsk frukt o grönt x x x Ramavtal Q Q Livsmedel, mejeriprodukter x x x Ramavtal Q Q Bilpool och hyrbilar x Ramavtal Q Q Byggmaterial-Gas x x Ramavtal Q Q Byggtjänst-Byggservice/snickeri x Ramavtal Q Q Byggtjänster-Elarbeten x Ramavtal Q Q Upphandling Länet Bolag deltar Beställare/kund Planerad start upph. Plan.avtalstart Upphandlingsvärde Q1--Q4 år XXXX Q1 -- Q4 år XXXX Byggtjänster-Glasmästeri x Ramavtal Q Q Byggtjänster-Golv x Ramavtal Q Q Byggtjänster-Markis x Ramavtal Q Q Byggtjänster-Rörarbeten x Ramavtal Q Q3 2015

17 Byggtjänst-Byggservice/snickeri x Ramavtal Q Q Hissbesiktning x Ramavtal Q Q Hisservice x Ramavtal Q Q Datatillbehör x Ramavtal Q Q Drivmedel i bulk x x x Ramavtal Q Q Däck x x x Ramavtal Q Q Finansiella tjänster x x Ramavtal Q Q Flyttjänster x Ramavtal Q Q Fordon x Ramavtal Q Q Försäkringsförmedlare x x Ramavtal Q Q Hjärtstartare AED x Ramavtal Q Q Konferenstjänster x x Ramavtal Q Q Kopieringspapper x x x Ramavtal Q Q Leasing fordon x x Ramavtal Q Q Livsmedel, grossist x x Ramavtal Q Q Livsmedel, vilt kött x Ramavtal Q Q Skafferiavtal x x Ramavtal Q Q Medarbetarenkät x Ramavtal Q Q Möbler x x x Ramavtal Q Q Rekryteringskonsulter x x x Ramavtal Q Q Resebyråtjänster x Ramavtal Q Q Skyltar x x Ramavtal Q Q Transporter av mat x Ramavtal Q Q Tryckeritjänster x Ramavtal Q Q Tvätt och Textil service x x x Ramavtal Q Q Välfärdsteknologi x Ramavtal Q Q Strategisk varumärkesexpert x Ramavtal Q Q Växtskötsel x x x Ramavtal Q Q IT-system livsmedel x x Ramavtal Q Q Läromedel x x Ramavtal Q Q Arbetskläder för kök, lokalvård och omsorg x x Ramavtal Q Q Fönsterputs och storstädning x Ramavtal Q Q Pensionsadministration x x x Ramavtal Q Q Revisionstjänster kommunen Ramavtal Q Q Terminalglasögon x x Ramavtal Q Q Diskkemikalier x x Ramavtal Q Q Produktion av kommunfullmäktige mm. KLF- kansli/kommunikation Q Q Städkemikalier och tillbehör, plast och papper x x Ramavtal Q Q Tolkförmedlingstjänster x Ramavtal Q Q Utredningskonsulter Ramavtal Q Q2 2018

18 Dnr KS Martin Fransson gruppledare Tel Kommunstyrelsens organisations- Och personalutskott Arvodesrevidering för förtroendevalda från och med Förslag till beslut Organisations- och personalutskottet noterar redovisningen i protokollet. Bakgrund Personal- och förhandlingschefen har i två skrivelser, den 9 december 2015, redovisat utfallet av arvodesrevideringen för förtroendevalda som gäller från den 1 januari Kommunledningsförvaltningen 1 (1) Postadress Box 1222, Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel Fax Org.nr Bg E-post martin.fransson@vaxjo.se

19 Majoritetsägda bolag i Växjö kommun ÄNDRADE ARVODESBELOPP FÖR FÖRTROENDEVALDA FR O M Arvodesbeloppen för förtroendevalda i kommunens nämnder och styrelser samt majoritetsägda bolag har ändrats från och med 1 januari De nya beloppen är Uppdrag med fast tid kronor/månad Beräknat på 40 tim/vecka Ersättning för förlorad arbetsinkomst Ersättning restidsarvode Inställelsearvode Särskild ersättning 256 kronor/timme 256 kronor/timme 387 kronor 499 kronor KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Michael Färdigh Personal & förhandlingschef 1 (1) Postadress Box 1222, Växjö Västra Esplanaden 18 Tel Fax Org.nr Bg Hemsida E-post

20 Kommunstyrelsen Samtliga gruppledare i kommunfullmäktige ÄNDRADE ARVODESBELOPP FÖR FÖRTROENDEVALDA FR O M Arvodesbeloppen för förtroendevalda i kommunens nämnder och styrelser samt majoritetsägda bolag har ändrats från och med 1 januari De nya beloppen är KS ordförande KS 1:e v.ordf samt 2:e v ordf Övriga kommunalråd Uppdrag med fast tid kronor/månad kronor/månad kronor/månad kronor/månad Beräknat på 40 tim/vecka Ersättning för förlorad arbetsinkomst Ersättning restidsarvode Inställelsearvode Särskild ersättning 256 kronor/timme 256 kronor/timme 387 kronor 499 kronor KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Michael Färdigh Personal & förhandlingschef 1 (1) Postadress Box 1222, Växjö Västra Esplanaden 18 Tel Fax Org.nr Bg Hemsida E-post

Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 14

Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 14 KALLELSE Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-10-07 Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende

Läs mer

Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 32.

Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 32. KALLELSE Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott 2013-11-06 Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Tid och plats H-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 29

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 29 KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-01-27 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 29 Tid och plats tisdagen den 2 februari 2016 kl. 13.30 i A-salen

Läs mer

KALLELSE Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott 2013-09-24

KALLELSE Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott 2013-09-24 Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 3. Tid Plats

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-06-07 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10.30 i Utvandrarnas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Upphandlings- och inköpspolicy för Växjö kommun

Upphandlings- och inköpspolicy för Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2014-08-26 Upphandlings- och inköpspolicy för Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Upphandlingsenheten Dokumentinformation - Dokumentnamn Upphandlings-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 18.

Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 18. KALLELSE Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-12 Kommunstyrelsens organisations och personalutskott kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-05-07. kl. 15:00-16.40, VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-05-07. kl. 15:00-16.40, VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare kl. 15:00-16.40, VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lars Edqvist (MP) Anna Gustbée (M) Martin Edberg

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE 2016-12-14 kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband med pausen av kommunfullmäktige)

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun

Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun 2012-02-02 Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun Riktlinjer till samtliga kommunens nämnder 1. Syfte och mål Syftet med dessa riktlinjer är att skapa en enhetlig hantering av upphandlingsärenden

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Godkänd av kommunfullmäktige den 26 februari 2014, 27 Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund 1 Riktlinjernas

Läs mer

KALLELSE Valnämnd 2015-01-28. Valnämnd kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8.

KALLELSE Valnämnd 2015-01-28. Valnämnd kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8. KALLELSE Valnämnd 2015-01-28 Valnämnd kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8. Tid och plats torsdagen den 5 februari 2015 klockan 13.30 i C- salen, Växjö

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Bolagsordning för AB Strömstads Badanstalt

Bolagsordning för AB Strömstads Badanstalt STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 14 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 62 Ks 92 Au 101 KS/2014 0465 Bolagsordning för AB Strömstads Badanstalt Kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, 09.30 10.45

Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, 09.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2010-03-01 1 (2) Tid och plats Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, 09.30 10.45 Beslutande Filip Nilsson (M) Lars Olsson (S) Erna Arhag (M)

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden Dnr KS.2014.208

Reglemente för överförmyndarnämnden Dnr KS.2014.208 Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: Kommunfullmäktige Ansvarig: Kanslichefen Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden Följas upp: Minst vart 4:e

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation Handbok för politiker i Ängelholms politiska organisation Innehåll Inledning Organisation Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Välfärdsnämnden Myndighetsnämnden Överförmyndarnämnden Valnämnden Krisledningsnämnden

Läs mer

DELEGATIONSORDNING KOMMUNSTYRELSEN FÖR. Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129

DELEGATIONSORDNING KOMMUNSTYRELSEN FÖR. Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129 2 Allmänt om delegation Kommunallagen reglerar möjligheten att delegera beslutsfattandet inom kommunens verksamhet. KL

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

Upphandlingspolicy för Lekebergs kommun

Upphandlingspolicy för Lekebergs kommun Upphandlingspolicy för Lekebergs kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2016-02-29 Ansvarig för revidering: Ekonomichef Ansvarig tjänsteman: Ekonomichef Diarienummer: KS 14-528 >Policy Program

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I MORA, IS/IT

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I MORA, IS/IT REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I MORA, IS/IT Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av

Läs mer

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 1 Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Antaget av fullmäktige 2014-12-10, 200 att gälla från och med 2015-01-01. Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområde

Läs mer

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE

STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE Sida 1 av 6 STADGAR FÖR ENERGIFÖRETAGEN SVERIGE 1. Föreningens firma Den ideella föreningens firma är Energiföretagen Sverige. 2. Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning av företag inom den

Läs mer

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet www.pwc.se Revisionsrapport Malin Kronmar Carl-Magnus Stensson Granskning av inköpsrutinen och köptrohet Mönsterås kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-04-11 81 (92) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 11 april 2011, kl 14.00 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Reglemente 2015-09-28 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 264 Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Strategi. Luleå kommuns strategi för jämställdhetsintegrering

Strategi. Luleå kommuns strategi för jämställdhetsintegrering Strategi Luleå kommuns strategi för jämställdhetsintegrering 1 Dokumenttyp: Strategi Dokumentnamn: Luleå kommuns strategi för jämställdhetsintegrering Dokumentansvarig: Anna Lindh Wikblad Senast reviderad:

Läs mer

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 4 Avtal för bedrivande av boendestöd

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 4 Avtal för bedrivande av boendestöd UPPDRAGSBESKRIVNING 1 (12) Dnr: 2015:190 Valfrihetssystem inom boendestöd Boendestöd - Kapitel 4 Avtal för bedrivande av boendestöd Socialtjänsten Sociala avdelningen Postadress Besöksadress Telefon (vx)

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Åstorps kommuns Reglemente för överförmyndarnämnden Beslutat av Kommunfullmäktige 2014-11-17 197 Dnr 2014/292 2(8) Innehåll 1 VERKSAMHETER... 3 2 NÄMNDSPECIFIKA UPPGIFTER:... 3 3 NÄMNDGEMENSAMMA UPPGIFTER:...

Läs mer

Policy och riktlinje för upphandling och inköp inom Göteborgs Stad

Policy och riktlinje för upphandling och inköp inom Göteborgs Stad Policy och riktlinje för upphandling och inköp inom Göteborgs Stad Policy för upphandling och inköp All anskaffning av varor, tjänster och entreprenader ska baseras på en helhetssyn där Stadens gemensamma

Läs mer

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för anhörigorganisationer

Läs mer

15. Motion om krav på kollektivavtal vid kommunala upphandlingar svar Dnr 2016/58-109

15. Motion om krav på kollektivavtal vid kommunala upphandlingar svar Dnr 2016/58-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 25 (37) 2016-06-20 Kf Ks 203 15. Motion om krav på kollektivavtal vid kommunala upphandlingar svar Dnr 2016/58-109 Sara Rais från Socialisterna Välfärdspartiet har

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och nämnder

Arbetsordning för styrelse och nämnder Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 72, 2011-05-02 Utöver vad som föreskrivs om nämnder och styrelser i kommunallagen gäller bestämmelserna i denna

Läs mer

FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG

FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG Fastställd av kommunfullmäktige 2008-04-08 49 FÖRETAGSPOLICY FÖR KRISTIANSTADS KOMMUN OCH DESS KOMMUNALA BOLAG 1. Bakgrund Kommunallagen ställer krav på uppsikt och kontroll över all kommunal verksamhet,

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Tillämpningsanvisningar till Riktlinjer för upphandling och inköp

Tillämpningsanvisningar till Riktlinjer för upphandling och inköp Tillämpningsanvisningar till Riktlinjer för upphandling och inköp Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2015-09-14 Datum: 2015-08-28 Dnr: Sida: 2 (13) Tillämpningsanvisningar till Riktlinjer för

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Växjö Kommunföretag AB Organisationsnummer: 556602-4641 2015-12-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Växjö Kommunföretag AB Organisationsnummer: 556602-4641 2015-12-03 Tid och plats Sammanträdesrum Växjö Kommunföretag AB, kl. 14.00 17.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S) Tobias Adersjö (MP) Martin Edberg (S) Ulf Hedin (M) Rose-Marie

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (8) Landstingets kansli 2012-08-28 LSAU 6/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-09-04 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 09.00 12.00 Plats

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21 Kommunfullmäktige 2011-02-14 Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Moraparken, Mora, måndagen den 14 februari 2011,, kl. 18.30-19.35 ande Ordförande Bengt Jernhall samt 29 ordinarie ledamöter och 11

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad 1 av 7 Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad Det gemensamma reglementet innehåller grundläggande bestämmelser om arbetsformer för Vaxholms stads nämnder. Det gemensamma reglementet

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Avtal. Mediebevakning Referensnr: 062978-2015. nummer: susanna.bjornfot@forsakringsk E-post: jonas.thomsgard@opoint. se

Avtal. Mediebevakning Referensnr: 062978-2015. nummer: susanna.bjornfot@forsakringsk E-post: jonas.thomsgard@opoint. se Avtal Avtalets namn: Startdatum: Mediebevakning Referensnr: 062978-2015 2015-12-22 Slutdatum: 2016-12-21 Typ av avtal: Ramavtal Förlängning: 2 st á 1 år Parter: Köpare Upph. enhet: Handläggare: Org. nr:

Läs mer

Syftet med denna policy är att

Syftet med denna policy är att Datum 2007-03-14 Ert datum Vår beteckning Er beteckning Upphandling och service Kommunstyrelsen Upphandlingspolicy för Fagersta kommun Syftet med denna policy är att stödja verksamheterna i sitt uppdrag

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 KALLELSE Kommunstyrelsen 2015-06-11 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2 Tid och plats tisdagen den 16 juni 2015 kl. 12.50 i Utvandrarnas

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Sida l (6) djjfo KAMMARRÄTTEN "DT7CT T TT Mål nr 8459-12

Sida l (6) djjfo KAMMARRÄTTEN DT7CT T TT Mål nr 8459-12 Sida l (6) djjfo KAMMARRÄTTEN "DT7CT T TT ^Slr i STOCKHOLM D c, & L, (J L 2013-04-24 Meddelat i Stockholm KLAGANDE Per Werling Fridkullagatan 31 412 62 Göteborg ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE SKL Kommentus Inköpscentral

Läs mer

Lindesgårdens hörsal, Malmövägen 1, Vellinge

Lindesgårdens hörsal, Malmövägen 1, Vellinge 2014-12-19 1 (13) Larsen, Kristina Kommunsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-13 Plats Lindesgårdens hörsal, Malmövägen 1, Vellinge Tid 08:30 Ledamöter Carina Wutzler (M), ordförande Anna Mannfalk (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN "Pax Kommunledningskontoret

SOLLENTUNA KOMMUN Pax Kommunledningskontoret KOMMUN "Pax Kommunledningskontoret Ingegärd Bornelind Kommunjurist/Avd.chef +46 8 579 216 03 Tjänsteutlåtande 2012-11-14 Sidan 1 av 3 Dnr 2012/0399 KS-3 Diariekod: 006 Kommunstyrelsen Ägardirektiv till

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-05-20 1(8) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 8.30 9.40 Närvarande Beslutande Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S) Lennart Norman

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun 2015-02-05 1(13) Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun Arbetsordningen har antagits av kommunfullmäktige 2014-11-26, 244. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i kommunallagen,

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Kf 1991-11-25 108 1992-01-01 1991/556-024 Kf 2007-01-29 7 2007-01-01 2007/40-006 Kf 2013-06-17 109 2013-07-01

Läs mer

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C)

2013-12-17. Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) 133-139 Plats och tid Lokal Kanonen, Hamngatan 50 kl. 18.00 21.25 Beslutande Annicka Hörnsten Blommé (M), ordf. Leslie Öqvist (FP), v. ordf. Dan Pierre (M) Britt Ståhl (C) Anette Dahlgren (S) Jonas Forsberg

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Mikael Thalin (c), ordförande, Orsa Anna Hed (c), Mora Stig-Arne Rolfsson (s), ersättare för Peter Egardt, (s), Älvdalen

Mikael Thalin (c), ordförande, Orsa Anna Hed (c), Mora Stig-Arne Rolfsson (s), ersättare för Peter Egardt, (s), Älvdalen Sammanträdesdatum Sida 1-10 Plats och tid IS/IT-enheten, Mora, kl. 09.00-10.40 Beslutande Mikael Thalin (c), ordförande, Orsa Anna Hed (c), Mora Stig-Arne Rolfsson (s), ersättare för Peter Egardt, (s),

Läs mer

Tysslinge lokala nämnd

Tysslinge lokala nämnd Protokoll Ty 14/2012 Tysslinge lokala nämnd Datum: 2012-04-17 Klockan: 14:00-16:00 Plats: Suzuki, Bruksvägen 5, Garphyttan Närvarande ledamöter Karl-Gustav Granberg (S) Johan Fahlström (KD) Larz Lundberg

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper.

Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen och arbetsordningar för ovan uppräknade samverkansgrupper. Arbetsordning för Kommunala pensionärsrådet, Kommunala handikapprådet, Brottsförebyggande rådet, Samrådsgrupp med kommunbygderådet och Samrådsgrupp med näringslivet Arbetsordningen ersätter tidigare reglementen

Läs mer

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(4) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Eva Andrén Landstingsdirektörsstaben +46155245795 2015-12-01 LS-LED15-0230-3 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott

Läs mer

Riktlinjer för. upphandling och inköp

Riktlinjer för. upphandling och inköp Riktlinjer 1 Riktlinjer för upphandling och inköp Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-09-14 2 (7) 1 Mål Det övergripande målet med upphandlingsverksamheten är att åstadkomma en effektiv upphandlingsprocess

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Sollentuna Antagen av fullmäktige 1992-04-27, 38 Reviderad 1994-03-21, 28 Reviderad 2003-05-19, 65 Reviderad 2003-11-17, 142 ( 5 och 22) Reviderad 2006-02-06, 29

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UNDERLAG 2015-03-10 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Postadress Gatuadress Telefon E-post Webbplats 351 86 VÄXJÖ Kungsgatan 8 010-223 70 00 kronoberg@lansstyrelsen.se www.lansstyrelsen.se/kronoberg 2 (9) Innehåll

Läs mer

Allmänna bestämmelser för jönköpings kommuns nämnder Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder

Allmänna bestämmelser för jönköpings kommuns nämnder Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder Allmänna bestämmelser för kommunens nämnder Ks 2010:525 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Allmänna bestämmelser för jönköpings kommuns nämnder Ingår i Allmänna bestämmelser och

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 35 42 Datum 2011-11-18 1 (5) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2011-11-18 09.00-12.00 Plats: Dockplatsen, rum Erland, Malmö Beslutande Liliana Lindström (M), Ordförande

Läs mer

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden 32 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Hotell Kronmunken, Mönsterås Torsdagen den 28 oktober kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Lisbeth Lennartsson 30-33 Ingemar Svanström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

104 System för miljöbil som personalbil. Landstingsstyrelsens beslut

104 System för miljöbil som personalbil. Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-06-09 LS-LED09-449 104 System för miljöbil som personalbil Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen fastställer System för miljöbil som personalbil.

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service

Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun. Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Förfrågningsunderlag: Valfrihet inom hemtjänsten i Krokoms kommun Lag om valfrihet (LOV) gällande omvårdnad och/eller service Innehållsförteckning 1. Administrativa föreskrifter...3 1.1. Inledning... 3

Läs mer