104 System för miljöbil som personalbil. Landstingsstyrelsens beslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "104 System för miljöbil som personalbil. Landstingsstyrelsens beslut"

Transkript

1 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR LS-LED System för miljöbil som personalbil Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen fastställer System för miljöbil som personalbil. Ärendebeskrivning I Landstinget Sörmlands budget 2009 framgår att personalen ska erbjudas att leasa miljöbilar och att landstinget ska utveckla ett system för att erbjuda anställd personal denna leasing. Bilagor 1. System för miljöbil som personalbil med förfrågningsunderlag Protokollsutdrag via webbavisering till Ekonomienheten Upphandlingsenheten Miljöchefen Protokollsutdrag dokument till Akten Landstinget Sörmland Repslagaregatan Nyköping Fax Tel landstinget.sormland@dll.se ORG NR Y:\Alla\Processer\Administration\Politiskt stöd\ls\2009\(6) Juni\ 104 System för miljöbil som personalbil\ 104 System för miljöbil som SID 1(1) personalbil.doc Utskriftsdatum: :06

2 Lednings- och verksamhetsstöd Bilaga 1 LS 104/09 HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Johan Sundqvist Miljöchef Sektionen för miljöstöd Till/ Landstingsstyrelsen System för Miljöbil som personalbil Sammanfattning I Budget för 2009 framgår att "Miljöpåverkan från resor och transporter ska minska genom att personalen erbjuds att leasa miljöbilar." Vidare står att "Landstinget ska utveckla ett system för att erbjuda anställd personal inom Landstinget leasing av miljöbilar." Förslaget till system för Miljöbil som personalbil bygger på att samtliga tillsvidareanställda och de med tidsbegränsad anställning på minst 3 år i Landstinget Sörmland får ett erbjudande om att få disponera en miljöbil 1 via arbetsgivaren mot en kostnad (ett bruttolöneavdrag). Miljöbil som personalbil innebär att Landstinget Sörmland kan minska sitt bidrag till utsläppen av växthusgaser, främst CO2. Det samlade CO2-utsläpp från användandet av personbil för Landstinget Sörmland är idag ca ton CO2. Miljöbil som personalbil är kostnadsneutralt för arbetsgivaren och innebär fördelar för den anställde jämfört med att köpa en ny bil genom egen försorg. Förslag till beslut Landstingsstyrelsen fastställer förslaget till system för innehav av Miljöbil som personalbil Bakgrund Landstinget Sörmland har under åren genomfört ett flertal miljöutredningar av den egna verksamheten. Utifrån dessa miljöutredningar framgår tydligt att transporter är en av de mest betydande miljöaspekterna för Landstingets verksamhet. 1 Uppfyller kraven på nedsättning av förmånsvärdet enligt Skatteverkets regler. Landstinget Sörmland Repslagaregatan Nyköping Fax Tfn E-post landstinget.sormland@dll.se SID 1(5)

3 Transporter kan delas upp på olika aktiviteter inom Landstingets verksamhet och då exempelvis; användandet av egen bil i tjänsten, användandet av hyrbil i tjänsten, användandet av verksamhetens leasade bilar, resor till och från arbetet m.m. En av grundstenarna för Landstinget Sörmlands miljöarbete lade Landstingsfullmäktige i juni 2007, när man fastslog att Landstinget ska aktivt arbeta för en hållbar utveckling och sträva efter att alltid ligga i framkant vad gäller miljöfrämjande arbete och åtgärder. Landstingsstyrelsen fastställde i november 2008, beslut LS 129, Budget 2009 med flerårsplan I Budget för 2009 framgår att "Miljöpåverkan från resor och transporter ska minska genom att personalen erbjuds att leasa miljöbilar." Vidare står att "Landstinget ska utveckla ett system för att erbjuda anställd personal inom Landstinget leasing av miljöbilar." Miljöbil som personalbil innebär att Landstinget Sörmland kommer att minska sitt bidrag till utsläppen av skadliga växthusgaser, främst CO2. I dagsläget ger; användandet av egen bil i tjänsten ger upphov till ca km, vilket motsvarar ca 500 ton CO2, användandet av hyrbil i tjänsten ger upphov till ca km, vilket motsvarar ca 400 ton CO2, användandet av verksamhetens leasade bilar ger upphov till ca km, vilket motsvarar ca 800 ton CO2, användandet av egen bil till och från arbetet ger upphov till utsläpp om ca ton CO2. Detta ger ett samlat CO2-utsläpp från användandet av personbil för Landstinget Sörmland om ca ton CO2. För att få en uppskattning om hur stor denna volym är så gäller vid 0 C och normalt lufttryck att ett ton koldioxid upptar en 10 meter bred, 25 meter lång och 2 meter djup simbassäng. Genomsnittssvensken släpper ut ca 6 ton CO2 per år. Miljöbil som personalbil innebär vidare att Landstinget Sörmland bidrar till att påskynda utbyggnaden av regional infrastruktur för miljöanpassade drivmedel. Detta genom att stimulera efterfrågan på miljöbilar från Landstigets anställda. Dessutom kvarstår miljöeffekten under hela bilarnas livslängd, vilket är betydligt längre än avtalstiden. SID 2(5)

4 Miljöbil som personalbil Samtliga tillsvidareanställda och de med tidsbegränsad anställning på minst 3 år i Landstinget Sörmland får ett erbjudande om att få disponera en miljöbil via arbetsgivaren mot en kostnad, ett bruttolöneavdrag. Rent praktiskt går det till så att den anställde väljer ut en bil hos en bilåterförsäljare och begär en offert utställd på arbetsgivaren (Landstinget Sörmland). De bilar som kan komma ifråga i detta erbjudande är sådana som uppfyller kraven på nedsättning av förmånsvärdet enligt Skatteverkets regler, d v s bilar som drivs helt eller delvis med el, etanol eller gas och är utrustade enligt fastställda regler. En kalkyl upprättas utifrån de specifika förutsättningar som gäller för just den anställde och den aktuella bilen, och sedan får den anställde ta ställning till om han vill gå vidare med bilköpet. Avtal tecknas om leasing av bilen. För att erbjudandet skall vara kostnadsneutralt för Landstinget som arbetsgivare, inkluderas skatt, försäkring, leasingavgift, servicekostnader och administration i kalkylen. Trots dessa pålägg blir erbjudandet för den anställde som väljer en mellanklass miljöbil ca kronor lägre jämfört med privat finansiering. För varje bil upprättas ett avtal med den anställde i vilket den anställde godkänner villkor och regler för innehavet samt kostnadskalkyl. Avtal om Miljöbil som personbil omfattar 36 månader (3 år). När bilavtalet upphör återlämnas bilen. Då görs en besiktning av fordonet för att fastställa bl.a. slitage på bilen, vilket kan komma att belasta den anställde i händelse av exempelvis onormalt slitage. Förslag till regelverk för innehav av Miljöbil som personalbil Miljöbil som personalbil är en förmån som erbjuds alla tillsvidareanställda samt anställda med tidsbegränsad anställning på minst 3 år i Landstinget Sörmland och som uppfyller nedanstående villkor; Har anställningstid om minst 4 år till pensionering. Vid tidpunkt för ansökan inte är sjukskriven, föräldraledig, eller tjänstledig utan lön. Ej har införsel på lön, eftersom landstinget då erhåller en särställning mot övriga fordringsägare. Avtal om Miljöbil som personalbil Ett avtal upprättas med den anställde i vilket den anställde godkänner villkoren för innehavet. Avtal om Miljöbil som personalbil omfattar 36 SID 3(5)

5 månader. Justering av bilkalkylen avseende förmånsvärde enligt skatteverkets anvisningar sker per förste januari varje år. Bruttolöneavdrag Bruttolöneavdraget får inte överstiga 20 procent av den anställdes ordinarie månadslön före tillägg för obekväm arbetstid, övertidsersättning, ers för jour/beredskap mm. Innehav av Miljöbil som personalbil med rättighet att utnyttja denna privat utgör en skattepliktig förmån. Arbetsgivaren betalar sociala avgifter och den anställda beskattas för denna förmån. Arbetsgivaren är skyldig att lämna uppgifter om denna förmån till skattemyndigheten samt se till att preliminärskatteavdrag på förmånen görs månadsvis. Innehav av Miljöbil som personalbil påverkar inte den anställdes avtalade tjänstepension. Den anställdes allmänna pension kan komma att påverkas beroende på faktorer som ålder, inkomstnivå, framtida lönenivå mm. Effekter på sjuk- och föräldrapenning Den sjukpenninggrundande inkomsten (SGI) kan komma att påverkas beroende på inkomstläge. Taket för SGI ligger 2009 på 7,5 prisbasbelopp (7,5*42800 = kr) vilket motsvarar en lön på kr. Om din lön (efter bruttolöneavdrag) ligger över denna nivå påverkas inte din sjukpenning. Taket för föräldrapenning ligger på 10 prisbasbelopp ( kr/mån). Om din lön (efter bruttolöneavdrag) ligger över denna nivå påverkas inte din föräldrapenning. Din föräldrapenning betalas ut från försäkringskassan varför föräldrapenningen påverkas från dag 1. Sjukdom, tjänstledighet och annan frånvaro Anställd som på grund av frånvaro inte uppbär lön behåller rätten att disponera bilen. Landstinget tecknar en personalbilsförsäkring som innebär att om den anställde blir sjuk, föräldra- eller tjänstledig i längre perioder så täcks kostnaderna för bilen upp till ett fastställt belopp under hyresperioden för varje anställd/bil. Beloppen framgår i det avtal som upprättas med den anställde. Om försäkringsersättningen ej täcker arbetsgivarens kostnader under frånvaroperioder ska den anställde till arbetsgivaren erlägga ett belopp motsvarande arbetsgivarens månadskostnader enligt bilkalkylen. SID 4(5)

6 Skatteregler Beräkning av bilförmån sker enligt skatteverkets gällande regler. Reglerna för nedsättning av förmånsvärde är garanterade t o m 2011 års utgång Tillägg och avdrag på lönen Tillägg på lönen (övertid m m) och avdrag beräknas på ursprunglig lön. Arbetsgivaravgifter När bruttolöneavdragets storlek och storleken på förmånsvärdet inte är lika uppstår det en effekt vad gäller arbetsgivaravgifter. Ex: Lön Bruttolöneavdrag Förmånsvärde 500 Ny lön Arbetsgivaren kommer att betala arbetsgivaravgifter på kr istället för kr vilket ger en minskad kostnad för arbetsgivaren med: 500 kr* 0,3142 = 157 kr. Med kostnadsneutralitet kan denna effekt tillgodogöras den anställde i bilkalkylen (minska bruttolöneavdraget). Förslag till beslut Landstingsstyrelsen fastställer förslaget till regelverk för innehav av Miljöbil som personalbil. Landstingets ledningsstab Lars Andåker Landstingsdirektör Johan Sundqvist Miljöchef Bilaga: Förfrågningsunderlag Landstinget Sörmland inbjuder till anbudsgivning avseende RAMAVTAL Personalmiljöbilar - Operationell Leasing SID 5(5)

7 Förfrågningsunderlag Landstinget Sörmland inbjuder till anbudsgivning avseende RAMAVTAL Personalmiljöbilar - Operationell Leasing Beskrivning av upphandlingen Ramavtal för tjänster inom operationell leasing avseende personalmiljöbilar Upphandling av administration, leasingränta, upphandlingsränta samt motorfordonsförsäkring Upphandlande myndighet/verksamhet Handläggare Landstinget Sörmland Anbudsadress Landstinget Sörmland Upphandlingsenheten Eskilstuna Referensnummer/Anbudsmärkning Personalmiljöbilar - Operationell Leasing Sista datum för mottagande av anbud Upphandlare: Boris Kovacic Tfn: Mobil: E-post: Avtalsperiod ul.enheten@dll.se Avropsperiod 36 månader (3år) Upphandlingsförfarande Öppet förfarande enligt lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) Metod för utvärdering av anbud Lägst pris Anbudets giltighetstid Hela eller delar av leveransen/uppdraget Anbud lämnas för hela uppdraget Sista dag för att begära förtydligande Förtydligande lämnas senast Förfrågningsunderlaget innehåller samtliga förutsättningar och krav som gäller för anbudsgivningen. Underlaget är uppdelat i tre avsnitt som öppnas genom att man dubbelklickar på resp ikon: T1 Administrativa föreskrifter - Svarsblankett T2 T3 Kravspecifikation - Svarsblankett Mall för upphandlingskontrakt T1 Administrativa föreskrifter-svarsblan T2 Kravspecifikation-Sva Mall-Upphandlingsko ntrakt Y:\Alla\Processer\Administration\Politiskt stöd\ls\2009\(6) Juni\ 104 System för miljöbil som personalbil\ 104, bilaga t bil 1 Miljöbil Anbudsinbjudan.doc Utskriftsdatum: :21 SID 1(1)

158 Riktlinjer Särskild Avtalspension. Landstingsstyrelsens beslut. 2. Riktlinjerna skall utvärderas efter tre år.

158 Riktlinjer Särskild Avtalspension. Landstingsstyrelsens beslut. 2. Riktlinjerna skall utvärderas efter tre år. Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-12-10 LS-LED07-605 158 Riktlinjer Särskild Avtalspension Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen godkänner Riktlinjer Särskild Avtalspension.

Läs mer

Yttrande över motion - Mindre koldioxidutsläpp från landstingets transporter

Yttrande över motion - Mindre koldioxidutsläpp från landstingets transporter TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Mikael Törmä Staben för regionala frågor +46155245000 2015-11-06 LS-LED15-0757-9 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsens finans-

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Ärendet återremitterades för ytterligare beredning. Alf Svensson yttrade sig.

Landstingsfullmäktiges beslut. Ärendet återremitterades för ytterligare beredning. Alf Svensson yttrade sig. - PROTOKOLL 2009-03-10 LS-LED09-514 11 Upphandla driften och förvaltningen av landstingets fastigheter. Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Ärendet återremitterades för ytterligare

Läs mer

FÖRSLAG. Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel. 30 Yttrande över motion om att förenkla hörselvården

FÖRSLAG. Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel. 30 Yttrande över motion om att förenkla hörselvården Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2014-11-21 VOHJS14-043 30 Yttrande över motion om förenkla hörselvården Gemensamma nämndens vård,

Läs mer

Kommentus Personalbil unika fördelar för både arbetsgivaren och den anställde

Kommentus Personalbil unika fördelar för både arbetsgivaren och den anställde Kommentus Personalbil unika fördelar för både arbetsgivaren och den anställde i samarbete med Toyota Aygo Toyota Yaris Toyota Corolla Verso Flera bilmodeller att välja mellan! Toyota Auris Toyota Avensis

Läs mer

Avtal för förmånen delvis fri bil

Avtal för förmånen delvis fri bil 1(5) Datum HR-avdelningen Dnr PVS-819- Avtal för förmånen delvis fri bil Nedanstående avtal tecknas mellan Rikspolisstyrelsen och nedan kallad förmånstagare, titel och namn Den faktiska kostnaden framkommer

Läs mer

2006-04-03 LS-LED06-115. Landstingsstyrelsens beslut

2006-04-03 LS-LED06-115. Landstingsstyrelsens beslut PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-04-03 LS-LED06-115 34 Landstingsstyrelsens svar på revisionens granskning av landstingets policy/riktlinjer för resor i tjänsten Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

31 Extra platser till sommarpraktik 2011. Arbetsutskottets förslag till beslut

31 Extra platser till sommarpraktik 2011. Arbetsutskottets förslag till beslut Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-02-08 LS-LED11-141 31 Extra platser till sommarpraktik 2011 Arbetsutskottets förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen beslutar att ur

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut 101/07.

Landstingsstyrelsens beslut 101/07. Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-05-19 LS-LED08-353 70 Analys av Folktandvården Sörmlands prislista för tandvård samt dess styrprinciper, uppdrag enligt LF 101/07 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Riktlinje för pension och omställning 1 (12)

Riktlinje för pension och omställning 1 (12) Riktlinje för pension och omställning 1 (12) 2 Innehållsförteckning Allmänt... 3 Bakgrund och syfte... 3 Uppdatering... 3 Finansiering... 3 Beslutsordning... 3 Pension till anställda... 4 Särskild avtalspension

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige. 1. Motionen är besvarad

Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige. 1. Motionen är besvarad Landstingsstyrelsen DATUM DIARIENR 2007-05-14 LS-LED06-473 74 Inrätta en syncentral i Nyköping. Motionssvar. LF Landstingsstyrelsens förslag till landstingsfullmäktige 1. Motionen är besvarad Ärendebeskrivning

Läs mer

Remissyttrande - För framtidens hälsa - en ny läkarutbildning, SOU 2013:15

Remissyttrande - För framtidens hälsa - en ny läkarutbildning, SOU 2013:15 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Claes Hammarlund Staben för regionala frågor +46155245742 2015-08-20 LS-LED15-0679-3 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen M

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-04-14 LS-LED08-101 45 Omreglering av apoteksmarknaden. Remissvar Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen godkänner föreliggande remissvar på

Läs mer

Remissyttrande - Reformerade stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning (Ds 2015:58)

Remissyttrande - Reformerade stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning (Ds 2015:58) TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Elisabeth Johansson Aalbu Staben för regionala frågor +4616104894 2015-12-01 LS-LED15-1662-3 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen

Läs mer

Pensioner från början till slut

Pensioner från början till slut Pensioner från början till slut Privat sparande Tjänstepension Allmän pension (inkomst- och premiepension) 2 2015 AKADEMIKERFÖRBUNDET SSR. FOTO SID 1: COLOURBOX. TRYCK: KST INFOSERVICE, KALMAR, DECEMBER

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-03-30 LS-LED09-243 75 Landstingets konst, överföring av verksamhet och uppdragsersättning Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen beslutar överföra

Läs mer

DET HÄR GÄLLER FÖR ARBETSGIVARE OCH ARBETSTAGARE

DET HÄR GÄLLER FÖR ARBETSGIVARE OCH ARBETSTAGARE Att arbeta i hästnäringen: DET HÄR GÄLLER FÖR ARBETSGIVARE OCH ARBETSTAGARE Kollektivavtal eller inte? Vad ska man teckna för försäkringar om man är arbetsgivare och vad ska man fråga efter när man tar

Läs mer

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Utgiven i juni 2013 AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra

Läs mer

Anvisningar för löneväxling, pension och omställning

Anvisningar för löneväxling, pension och omställning Anvisningar för löneväxling, pension och omställning Anställda och förtroendevalda i Arboga kommun Antagen av kommunstyrelsen den 10 maj 2016, 91. Innehåll 1 Pension till anställda 5 1.1 Löneväxling...

Läs mer

Om ersättning vid sjukdom AGS -KL och Avgiftsbefrielseförsäkring

Om ersättning vid sjukdom AGS -KL och Avgiftsbefrielseförsäkring Om ersättning vid sjukdom AGS -KL och Avgiftsbefrielseförsäkring Maj 2010 1 AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist och dödsfall. Våra försäkringar är bestämda

Läs mer

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749. Hemtjänst Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.aspx External tender id N-3631006 Tender type Tender Document type Contract notice Procurement procedure Simplified procurement Contract

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-09-25 LS-LED05-278 85 Gåva till personal och patienter, Kullbergska sjukhuset Landstingsstyrelsens beslut 1. En vinterträdgård byggs på Kullbergska sjukhuset

Läs mer

Härryda kommun. Regler för innehav av personalbil 2015-01-01

Härryda kommun. Regler för innehav av personalbil 2015-01-01 Härryda kommun Regler för innehav av personalbil Regler för innehav av personalbil INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida 1. Bakgrund... 3 2. Omfattning... 3 3. Avtal om personalbil... 3 4. Bruttolöneavdrag... 3 5.

Läs mer

Syftet med denna policy är att

Syftet med denna policy är att Datum 2007-03-14 Ert datum Vår beteckning Er beteckning Upphandling och service Kommunstyrelsen Upphandlingspolicy för Fagersta kommun Syftet med denna policy är att stödja verksamheterna i sitt uppdrag

Läs mer

Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen

Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen för arbetsgivarpolitik Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen

Läs mer

Avslutad: Fordon (person- och transportbilar).

Avslutad: Fordon (person- och transportbilar). Avslutad: Fordon (person- och transportbilar). Info Version 8 URL http://com.mercell.com/permalink/39269023.aspx Externt anbuds-id 175908-2013 Anbudstyp Tilldelning Dokument typ Meddelande om upphandling

Läs mer

Mälarsjukhuset, hus E5 och E6, ombyggnad av personalbostäder

Mälarsjukhuset, hus E5 och E6, ombyggnad av personalbostäder TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Sölvi Johansson Administrativt stöd (FM-enheten) +46155245826 2015-11-18 LS-LED15-1615-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen

Läs mer

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel Ärendenummer Dokumentet skapades: 2011-12-29 17:03:53 Innehållsförteckning 1. ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER... 1 2. UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 2 3. KRAV PÅ LEVERANTÖR...4 4. KRAVSPECIFIKATION...6 5. KOMMERSIELLA

Läs mer

Yttrande över motion om att förenkla hörselvården

Yttrande över motion om att förenkla hörselvården TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2015-03-31 LS-LED14-414-5 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott M Ö T E S D A T U M Yttrande över motion om att förenkla

Läs mer

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial 2011-04-11 Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial Härmed inbjuds ni att inkomma med anbud avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

Läs mer

Anbudsinbjudan. 1. Anbudsinbjudan. DiarieNr: 0202/10

Anbudsinbjudan. 1. Anbudsinbjudan. DiarieNr: 0202/10 DiarieNr: 0202/10 Handläggare Susanne Hedberg 031-334 37 08 Göteborgs Stads Upphandlings AB Stora Badhusgatan 6 411 21 Göteborg 1. Anbudsinbjudan Anbudsinbjudan Göteborgs Stads Upphandlings AB injuder

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-05-19 LS-LED09-387 82 Riktlinjer för hantering då etableringar/vårdavtal avslutas Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen beslutar att rubricerade

Läs mer

Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet

Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2016-04-12 Dnr: FS 1.1-531-16 Denna handläggningsordning ersätter tidigare fastställt beslut av rektor, dnr

Läs mer

BILAGA 1 Ekonomiavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Mathias Tellberg 2010-02-04 AA-039-83333-2009 Miljöcontroller

BILAGA 1 Ekonomiavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Mathias Tellberg 2010-02-04 AA-039-83333-2009 Miljöcontroller Ver.rev 01.01 1 (9) BILAGA 1 Ekonomiavdelningen Datum Diarienr (åberopas vid korresp) Mathias Tellberg 2010-02-04 AA-039-83333-2009 Miljöcontroller Godkänd av Janina Gröhn, miljöansvarig Återrapportering

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-08-31 LS-LED10-446 144 Avsiktsförklaring och överenskommelse mellan länets kommuner och Landstinget Sörmland om stöd till ett långsiktigt förbättringsarbete

Läs mer

Avtal om vårdåtagande avseende barn- och ungdomstandvård

Avtal om vårdåtagande avseende barn- och ungdomstandvård DATUM DIARIENR 2002-02-22 LKD01409 Avtal om vårdåtagande avseende barn- och ungdomstandvård i Sörmland Landstingsfullmäktige har beslutat att valfrihet ska råda inom barn- och ungdomstandvården. Detta

Läs mer

Ramavtalsupphandling av flygfotografering, flygburen laserskanning och fotogrammetrisk kartering för Stockholms läns kommuner 2011/2012

Ramavtalsupphandling av flygfotografering, flygburen laserskanning och fotogrammetrisk kartering för Stockholms läns kommuner 2011/2012 Ramavtalsupphandling av flygfotografering, flygburen laserskanning och fotogrammetrisk kartering för Stockholms läns kommuner 2011/2012 Slutrapport Peter Lundin Maria Roslund Bakgrund Stockholms läns

Läs mer

Månadsuppgifter snabbt och enkelt (SOU 2011:40)

Månadsuppgifter snabbt och enkelt (SOU 2011:40) REMISSYTTRANDE 1(8) Datum Diarienummer 2011-11-03 2011-115 Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Månadsuppgifter snabbt och enkelt (SOU 2011:40) (diarienummer Fi2011/2588/S3) Sammanfattning Inspektionen

Läs mer

Avtal Vårnäs behandlingshem

Avtal Vårnäs behandlingshem TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Caroline Dexfalk Juridiska staben +46155245767 2016-04-12 LS-LED16-0729-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen M Ö T E S D A

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Bilpool

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Bilpool Umeå Kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Bilpool Diarie 12026 Ansvarig upphandlare Jan Lundberg Detta dokument är en kopia på upphandlingens

Läs mer

Remissyttrande - Statsbidrag för höjda löner till lärare och vissa andra personalkategorier, U2015/05040/UH

Remissyttrande - Statsbidrag för höjda löner till lärare och vissa andra personalkategorier, U2015/05040/UH TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Eva Elisabeth Johansson Aalbu Staben för regionala frågor +4616104894 2015-12-01 LS-LED15-1457-4 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsen

Läs mer

Anita Flodin (kd) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. 1 Landstingsstyrelsens förslag bifalles.

Anita Flodin (kd) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. 1 Landstingsstyrelsens förslag bifalles. PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2003-03-04 LKD 02198 14 Motionssvar. "Om att förbättra situationen för de hemlösa." (Lf) Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2003-02-17 20 (se bilagda handlingar) behandlas.

Läs mer

1. Upphandlingsföreskrifter

1. Upphandlingsföreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Sundbybergs kommun Ewa Johansson Upphandling Behandlingshem, boende och öppenvård till vuxna missbrukare SAN-0171/2015, Symbolförklaring:

Läs mer

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND Länssjukvårdsnämnden D A T U M D I A R I E N R 2012-10-02 LSN-HSF12-174 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND NÄMNDENS DELEGATION FR.O.M. 2012-10-02 Landstinget Sörmland Repslagaregatan 19 611 88 Nyköping

Läs mer

Sida 1. Försäkringsinformation

Sida 1. Försäkringsinformation Sida 1 Försäkringsinformation ARBETARE TFA TGL AGS Avtalspension SAF-LO Omställningsförsäkring Grupp / Individuell PRIVAT AVTAL LAG TJÄNSTEMÄN TFA TGL ITP 1 & 2 Omställningsavtal/TRR Sjuklön / sjukpenning

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut. Remissyttrandet godkänns.

Landstingsstyrelsens beslut. Remissyttrandet godkänns. Landstingsstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-05-24 LS-LED16-0775-5 97/16 Remissyttrande - Förslag till Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om avgiftsfrihet för

Läs mer

AVTAL avseende tolktjänster till Landstinget Gävleborg och Folktandvården

AVTAL avseende tolktjänster till Landstinget Gävleborg och Folktandvården Upphandlingsenheten, Kristina Wikman Datum 2004-02-23 1 AVTAL avseende tolktjänster till Landstinget Gävleborg och Folktandvården AVTALSOMFATTNING AVTALSFORM AVTALSPARTER Leverantören åtar sig för Landstinget

Läs mer

FÖRBUNDSINFO. En reformerad sjukskrivningsprocess för ökad återgång i arbete. Bilaga: Skiss över rehabiliteringskedjan i det utarbetade förslaget.

FÖRBUNDSINFO. En reformerad sjukskrivningsprocess för ökad återgång i arbete. Bilaga: Skiss över rehabiliteringskedjan i det utarbetade förslaget. Kopiera gärna FÖRBUNDSINFO FÖRBUNDSINFO Nr 13 juni 2008 En reformerad sjukskrivningsprocess för ökad återgång i arbete En reformerad sjukskrivningsprocess för att främja ökad återgång i arbete träder i

Läs mer

Regler vid upphandling. Motionssvar. Återremiss. Ärendet behandlas. Peter Linnstrand (v) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut

Regler vid upphandling. Motionssvar. Återremiss. Ärendet behandlas. Peter Linnstrand (v) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut 1 PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-11-28 11-29 LS-LED05-216 72 Regler vid upphandling. Motionssvar. Återremiss Ärendet behandlas. Yrkande Alf Svensson (s) och Östen Eriksson (kd) yrkar att landstingsstyrelsens

Läs mer

Upphandling av lokaler för Sörmlands museum

Upphandling av lokaler för Sörmlands museum Landstingsstyrelsen Tjänsteutlåtande HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Nicholas Prigorowksy Ekonomidirektör 2011-03-28 LS-LED11-290 Upphandling av lokaler för Sörmlands museum Förslag till beslut Landstingsstyrelsen

Läs mer

Bestämmelser om ersättning till Karlskrona kommuns förtroendevalda. (2008-08-19)

Bestämmelser om ersättning till Karlskrona kommuns förtroendevalda. (2008-08-19) Bestämmelser om ersättning till Karlskrona kommuns förtroendevalda. (2008-08-19) 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 kommunallagen

Läs mer

Munkedals kommun. Regler för innehav av personalbil 2015-01-01

Munkedals kommun. Regler för innehav av personalbil 2015-01-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida 1. Bakgrund... 3 2. Omfattning... 3 3. Avtal om personalbil... 3 4. Bruttolöneavdrag... 3 5. Sjukdom, föräldraledighet, annan ledighet... 3 6. Skatteregler... 4 7. Arbetsgivaren

Läs mer

Andra förmåner än arvodet enligt gällande arvodesbestämmelser kan ej överlåtas.

Andra förmåner än arvodet enligt gällande arvodesbestämmelser kan ej överlåtas. 2013-05-16 Förslag till kompletteringar i arvodesbestämmelserna. Tillägg i kursiverad stil 9. ledigheter, sjukdom mm Vid föräldraledighet och sjukdom kan landstingsråd, oppositionsråd och gruppledare för

Läs mer

Ulf Palm Ann Sofi Agnevik. Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet Civilrättssektionen Kommunalrättssektionen

Ulf Palm Ann Sofi Agnevik. Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet Civilrättssektionen Kommunalrättssektionen Cirkulärnr: 2004:87 Diarienr SK: 2004/2258 Handläggare: Sektion/Enhet: Anna Svensson Ulf Palm Ann Sofi Agnevik Datum: 2004-11-03 Rubrik: Bilagor: Sektionen för Socialtjänst, skydd och säkerhet Civilrättssektionen

Läs mer

Sjukpenninggrundande inkomst. Så beräknas den för företagare

Sjukpenninggrundande inkomst. Så beräknas den för företagare Sjukpenninggrundande inkomst Så beräknas den för företagare gi 1 2 4 5 6 7 8 10 12 Förord SGI bestämmer sjukpenningens storlek Företagarens SGI bestäms av den förväntade nettointäkten Jämförelseinkomsten

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx MALL Inbjudan till anbudsgivning på Vara/Tjänst Titel 200x-xx-xx MALL, Dnr xx-xxx/xx Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 1 Allmän orientering om upphandlingen...1 2 Administrativa bestämmelser

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Ersättning till forskningspersoner/försökspersoner vid Umeå universitet

Ersättning till forskningspersoner/försökspersoner vid Umeå universitet 1 Ersättning till forskningspersoner/försökspersoner vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2016-04-12 Dnr: FS 1.1-523-16 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor, dnr 200-568-01, 2001-03-06

Läs mer

Centralupphandling av drift och förvaltning av ITsystem, fast och mobil telefoni samt serverdrift i stadsnätet

Centralupphandling av drift och förvaltning av ITsystem, fast och mobil telefoni samt serverdrift i stadsnätet Utlåtande 2004:83 RI (Dnr 125-1689/2004) Centralupphandling av drift och förvaltning av ITsystem, fast och mobil telefoni samt serverdrift i stadsnätet Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Avtalspension SAF-LO Ålderspension med fondförvaltning

Avtalspension SAF-LO Ålderspension med fondförvaltning Avtalspension SAF-LO Ålderspension med fondförvaltning Försäkringsvillkor 1 juli 2015 för ansluten avtalspension 1 Försäkringsavtalet Försäkringsgivare är Nordea Livförsäkring Sverige AB (publ) Bolaget,

Läs mer

Cirkulärnr: 08:25 Diarienr: 08/1275 Arbetsgivarpolitik: 08-2:11 ALF, arbetslöshetsersättning, arbetsmarknadspolitik, nystartsjobb

Cirkulärnr: 08:25 Diarienr: 08/1275 Arbetsgivarpolitik: 08-2:11 ALF, arbetslöshetsersättning, arbetsmarknadspolitik, nystartsjobb Cirkulärnr: 08:25 Diarienr: 08/1275 Arbetsgivarpolitik: 08-2:11 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: ALF, arbetslöshetsersättning, arbetsmarknadspolitik, nystartsjobb Datum: 2008-03-25 Mottagare:

Läs mer

BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA

BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 kommunallagen

Läs mer

137 Projektrapport Vuxna med AD/HD

137 Projektrapport Vuxna med AD/HD PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2004-12-13 LKD04474 137 Projektrapport Vuxna med AD/HD Bakgrund Neuropsykiatriskt centrum fick tillsammans med vuxenpsykiatrin i uppdrag att ta fram ett åtgärdsförslag med kostnadsanalys

Läs mer

Riktlinjer för direktupphandling. Datum 2016-01-04 Versionsnummer 1.0

Riktlinjer för direktupphandling. Datum 2016-01-04 Versionsnummer 1.0 Riktlinjer för direktupphandling Datum 2016-01-04 Versionsnummer 1.0 Riktlinjer för direktupphandling Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Avdelningen för Vård och omsorg Sektionen för vård och socialtjänst

Avdelningen för Vård och omsorg Sektionen för vård och socialtjänst Cirkulärnr: 14:48 Diarienr: 14/6573 Avdelning: Sektion/Enhet: Datum: 2014-12-02 Mottagare: Rubrik: Avdelningen för Vård och omsorg Sektionen för vård och socialtjänst Socialnämnd Individ- och familjeomsorg

Läs mer

Månadsbrev augusti 2015

Månadsbrev augusti 2015 Datum 2015-09-15 Månadsbrev augusti 2015 Många klagar på att det inte har varit någon bra sommar men jag måste säga att det nog har varit en av de bästa semestersomrarna jag haft på länge. Jag gick mer

Läs mer

24 september 2002 NR. 25/2002. Hemdatorer ur ett arbetsgivarperspektiv sid 2

24 september 2002 NR. 25/2002. Hemdatorer ur ett arbetsgivarperspektiv sid 2 24 september 2002 NR. 25/2002 INNEHÅLL Kopiera gärna FörbundsInfo Hemdatorer ur ett arbetsgivarperspektiv sid 2 Många församlingar och samfälligheter har utnyttjat möjligheten att låta de anställda låna

Läs mer

Din tjänstepension i Alecta

Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd pension, itp 2 Din tjänstepension i Alecta Informationen i den här broschyren vänder sig till dig som har förmånsbestämd pension itp 2 i Alecta. 1 Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd

Läs mer

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT Öresundskraft AB, org nr 556089-7851 ( Öresundskraft ) och nedan angiven fastighetsägare ( Fastighetsägaren ) har ingått avtal på de villkor som framgår

Läs mer

BESTÄMMELSER OM OMSTÄLLNINGSSTÖD OCH PENSION FÖR FÖRTROENDEVALDA (OPF-KL)

BESTÄMMELSER OM OMSTÄLLNINGSSTÖD OCH PENSION FÖR FÖRTROENDEVALDA (OPF-KL) BESTÄMMELSER OM OMSTÄLLNINGSSTÖD OCH PENSION FÖR FÖRTROENDEVALDA (OPF-KL) BESTÄMMELSER OM OMSTÄLLNINGSSTÖD OCH PENSION FÖR FÖRTROENDEVALDA (OPF-KL) INNEHÅLL Bestämmelser om omställningsstöd för förtroendevalda...

Läs mer

Individuellt utformade tjänstepensioner för dina anställda. SPPs Arbetsgivarplan

Individuellt utformade tjänstepensioner för dina anställda. SPPs Arbetsgivarplan Individuellt utformade tjänstepensioner för dina anställda. SPPs Arbetsgivarplan Enkel pensionshantering med många möjligheter. SPPs Arbetsgivarplan är en flexibel tjänstepensionsplan som kompletterar

Läs mer

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(4) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Eva Andrén Landstingsdirektörsstaben +46155245795 2015-12-01 LS-LED15-0230-3 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott

Läs mer

4/16 Yttrande över motion "WiFi & mobilanslutning på Nynäs" Behandlat av Mötesdatum Ärendenr 1 Nämnden för kultur, utbildning och 2016-03-11 4/16

4/16 Yttrande över motion WiFi & mobilanslutning på Nynäs Behandlat av Mötesdatum Ärendenr 1 Nämnden för kultur, utbildning och 2016-03-11 4/16 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-03-11 KN-KUS16-0019-2 4/16 Yttrande över motion "WiFi & mobilanslutning på Nynäs" Diarienummer:

Läs mer

Pensionspolicy. Örkelljunga kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2009-08-24 Uppdaterad 2014-06-06, 68. I samarbete med

Pensionspolicy. Örkelljunga kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2009-08-24 Uppdaterad 2014-06-06, 68. I samarbete med Pensionspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2009-08-24 Uppdaterad 2014-06-06, 68 Örkelljunga kommun I samarbete med Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 INLEDNING... 5 UPPDATERING... 5 BESLUTSORDNING...

Läs mer

Vissa frågor med anledning av friåret

Vissa frågor med anledning av friåret PM 1 (5) 2004-11-15 Arbetsgivarpolitiska avdelningen Förhandlingsenheten Lars-Gösta Andréen Vissa frågor med anledning av friåret Vad är friåret? Friåret är ett arbetsmarknadspolitiskt program med två

Läs mer

Förlängning av den tidsbegränsade nedsättningen av förmånsvärdet för vissa miljöanpassade bilar

Förlängning av den tidsbegränsade nedsättningen av förmånsvärdet för vissa miljöanpassade bilar Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Förlängning av den tidsbegränsade nedsättningen av förmånsvärdet för vissa miljöanpassade bilar Februari 2016 1 Sammanfattning I promemorian föreslås att

Läs mer

FÖRSLAG. Landstingsstyrelsens beslut. 3. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i uppdrag att genomföra ombyggnaden.

FÖRSLAG. Landstingsstyrelsens beslut. 3. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i uppdrag att genomföra ombyggnaden. Landstingsstyrelsen FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2010-09-28 LS-LED10-496 173 VC City. Modernisering av ventilations- och styranläggning Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen godkänner modernisering

Läs mer

Riktlinjer för pensionslösningar i Mullsjö kommun. Antaget av KF 97 2011-09-27 Reviderad av Kommunstyrelsen 2013-02-13, 29

Riktlinjer för pensionslösningar i Mullsjö kommun. Antaget av KF 97 2011-09-27 Reviderad av Kommunstyrelsen 2013-02-13, 29 Riktlinjer för pensionslösningar i Mullsjö kommun Antaget av KF 97 2011-09-27 Reviderad av Kommunstyrelsen 2013-02-13, 29 1(5) Innehåll Inledning... 2 1. Löneväxling till pension... 2 2. Pension till verksamhetschefer

Läs mer

Ett löneavdrag kan vara riktigt kul.

Ett löneavdrag kan vara riktigt kul. Ett förmånligt bilinnehav för dig och dina anställda. Ett löneavdrag kan vara riktigt kul. Audi Personalbil - billigare än privatägt Löneavdraget innehåller: Personalbil är en förmånsbil som företag kan

Läs mer

BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA. Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 Kommunallagen (1991:900).

BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA. Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 Kommunallagen (1991:900). BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 Kommunallagen

Läs mer

reflex livränta Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01

reflex livränta Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01 reflex livränta FÖRKÖPSINFORMATION Reflex Livränta Gäller från 2011-04-01 Så fungerar Reflex Livränta Reflex Livränta är en engångsbetald kapitalförsäkring som du kan komplettera med ett återbetalningsskydd.

Läs mer

Regeringens skrivelse 2002/03:145

Regeringens skrivelse 2002/03:145 Regeringens skrivelse 2002/03:145 Meddelande om kommande förslag om ändringar i skatteregler vid övertagande av ansvaret för pensionsutfästelser Skr. 2002/03:145 Regeringen överlämnar denna skrivelse till

Läs mer

Dnr Ten 2011/810 Upphandling av drift och skötsel av park- och gatubelysning 2012-2015. Bygg- och miljöförvaltningen förslag till beslut

Dnr Ten 2011/810 Upphandling av drift och skötsel av park- och gatubelysning 2012-2015. Bygg- och miljöförvaltningen förslag till beslut TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-02-14 Tekniska nämnden Dnr Ten 2011/810 Upphandling av drift och skötsel av park- och gatubelysning 2012-2015 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningen förslag till beslut

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Märke: Anbud Ängskärs havscamping 2013 Sista dag för anbud: 2013-08-30 ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Bilagor 1. Förutsättningar och krav 2. Faktablad 3. Mall

Läs mer

Upphandling framtidens vårdinformationsstöd

Upphandling framtidens vårdinformationsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(5) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Christer Blomstrand Staben för ehälsa +4616103630 2015-12-28 LS-LED15-1795-1 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott

Läs mer

Premiebestämd tjänstepensionsförsäkring med eller utan återbetalningsskydd. KPA SmartPension. produktinformation

Premiebestämd tjänstepensionsförsäkring med eller utan återbetalningsskydd. KPA SmartPension. produktinformation Premiebestämd tjänstepensionsförsäkring med eller utan återbetalningsskydd KPA SmartPension produktinformation vem är försäkringsgivare? Försäkringsgivare är KPA Pensionsförsäkring AB (publ), nedan kallat

Läs mer

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött DIARIENR UE/120027 Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött Anm: Texter med blå teckenfärg kommer att fastställas i samband med upprättande av upphandlingskontraktet.

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut

Arbetsutskottets förslag till beslut Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-02-08 LS-LED11-158 25 Ombyggnad av personalrestaurangen vid Nyköpings lasarett. Redovisning av skisshandling Arbetsutskottets förslag till

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP

STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP STYRELSENS ARBETSORDNING - POLICY POLICY FÖR PRÖVNING AV MEDLEMSKAP Medlemskap i brf Ryttmästaren beviljas personer som har för avsikt att förvärva en bostadsrätt i bostadsrättsföreningens fastighet och:

Läs mer

Tillämpningsanvisningar

Tillämpningsanvisningar Upphandlingspolicy Tillämpningsanvisningar s Upphandlingspolicy beslutades av Regionfullmäktige 2011-11-28. Avdelningen för Koncerninköp har genomfört en uppdatering av Tillämpningsanvisningarna för att

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun

Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun 2012-02-02 Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun Riktlinjer till samtliga kommunens nämnder 1. Syfte och mål Syftet med dessa riktlinjer är att skapa en enhetlig hantering av upphandlingsärenden

Läs mer

Brf Båtsmannen Större 3 org. nr 769604-5298

Brf Båtsmannen Större 3 org. nr 769604-5298 GRÄNSDRAGNINGSLISTA A 2009-03-30 TEKNISKT ADMINISTRATIVA ARBETSUPPGIFTER Beställaren erhåller tjänster av SBC avseende tekniskt administrativa arbetsuppgifter (teknisk förvaltare) som rör fastighetens

Läs mer

Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015

Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 08:40 Diarienr: 08/2257 Arbetsgivarpolitik: 08-2:18 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Eva Thulin Skantze Avdelningen för arbetsgivarpolitik Arbetslivssektionen Datum: 2008-05-28 Mottagare:

Läs mer

Asylsökande samt papperslösa flyktingar

Asylsökande samt papperslösa flyktingar Lednings- och verksamhetsstöd 1 H A N D L Ä G G A R E D A T U M FLIK Avgiftshandboken 2013-08-27 28 B Asylsökande samt papperslösa flyktingar Innehåll Inledning sidan 2 Landstingets åtagande sidan 2 LMA-kort

Läs mer

Förköpsinformation TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING FAO/FTF I BLIWA Gäller från 1 januari 2016

Förköpsinformation TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING FAO/FTF I BLIWA Gäller från 1 januari 2016 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 Förköpsinformation TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING FAO/FTF I BLIWA Gäller från 1 januari 2016 1. Allmänt om försäkringen

Läs mer

1 Administrativa föreskrifter

1 Administrativa föreskrifter 1 Administrativa föreskrifter 1.1 Beteckning och benämning Förfrågningsunderlag för upphandling av med diarienummer. Upphandlingen genomförs enligt LOU (2007:1091). 1.2 Upphandlingens omfattning/volym

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Peter Linnstrand (V) yttrade sig.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Peter Linnstrand (V) yttrade sig. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-03-09 LS-LED07-558 23 Årsredovisning med funktionshinder. Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Yttrande Peter

Läs mer