En hälso- och miljöaktivitet för arbetsplatser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En hälso- och miljöaktivitet för arbetsplatser"

Transkript

1 En hälso- och miljöaktivitet för arbetsplatser Cykelutmaningen är en rolig lagtävling som uppmuntrar fler att använda arbetsrelaterade resor till regelbunden vardagsmotion, och samtidigt göra en insats för miljön genom minskade utsläpp.

2 Cykelutmaningen arrangeras sedan år 2000 av TL Event i samverkan med myndigheter, landsting, organisationer och kommuner. ÖVER PERSONER Syftet med Cykelutmaningen är att få människor att ändra sina resvanor för bättre miljö och hälsa. Som projektledare har TL Event varit med från starten och utvecklat konceptet. TL Event har också det övergripande ansvaret för organisation, administration och genomförande. HAR DELTAGIT GENOM ÅREN

3 SATSA PÅ FRISKARE PERSONAL OCH EN STARK MILJÖPROFIL 30 minuters motion varje dag stärker hjärtat, är bra för blodtrycket och minskar risken för diabetes. Det är mer ekonomiskt lönsamt att jobba med förebyggande arbete för hälsa än med rehabilitering. Enligt SCB kostar en sjukdag ca kr. När fler cyklar/går och åker kollektivt minskar behovet av parkeringsplatser. Ett hälso- och miljömedvetet företag har lättare att rekrytera duktiga medarbetare och vinna de stora kunderna. Anställdas arbetsresor står för % av verksamhetens koldioxidutsläpp. Tjänsteresor står för %. Ca 60 % av alla arbetstagare har mindre än 5 km till arbetsplatsen.

4 EN LÖNSAM INVESTERING I BÄTTRE HÄLSA OCH RENARE MILJÖ Cykelutmaningen hjälper arbetsgivare att uppnå sina miljö- och friskvårdsmål. ger piggare medarbetare och ökad effektivitet. skapar engagemang och teamkänsla. kan bidra till minskad sjukfrånvaron och sänkta sjukskrivningskostnader. bidrar till en renare miljö genom minskat koldioxidutsläpp. skapar hälsosamma vanor. ger anställda sänkta reskostnader. inkräktar inte på arbetstiden. gör både arbetsgivare, miljö och anställda till vinnare.

5 CYKELUTMANINGEN I SIFFROR Hittills i år har deltagarna cyklat och gått sammanlagt km......de har tillsammans trampat 28,5 varv runt jorden......och minskat koldioxidutsläppet med 230 ton. Ca 75 % av deltagarna i Cykelutmaningen är kvinnor, ca 25 % är män. 90 % upplever att Cykelutmaningen har en positiv inverkan på deras hälsa. Ett lag med endast fyra deltagare kan minska koldioxidutsläppet med 220 kg under ett år.

6 CYKELUTMANINGEN ÄR EN LAGTÄVLING Deltagarna samlar poäng till laget genom att gå, cykla och åka kollektivt vid arbetsrelaterade resor och registrera detta i Cykelutmaningens app eller på hemsidan. Pris delas ut efter varje tävlingsperiod till det lag som får högst snittpoäng. Individuell kilometertävling för den som vill Priser delas ut till den som gått, respektive cyklat, och registrerat flest kilometer efter varje tävlingsperiods slut. Dessutom chans att vinna individuella veckopriser Alla deltagare som registrerat minst 3 poäng per vecka deltar i utlottningen. LÄTT ATT KOMMA IGÅNG Ett eller flera lag bildas på arbetsplatsen. Varje lag ska bestå av 4 15 deltagare och ha en kontaktperson. Det går bra att anmäla lag och nya deltagare när som helst under tävlingsperioderna. TÄVLINGS- PERIODER 2015 Cykelutmaningen är indelad i två fristående tävlingsperioder: Vårutmaningen 11 maj 21 jun Höstutmaningen 7 sep 18 okt Laget registreras på och en e-postbekräftelse med lagets uppgifter för inloggning till lagsidan skickas ut. Lagdeltagarna registreras på lagsidan. Startpaket skickas till arbetsplatsen. Nu är det bara för deltagarna att börja registrera sina aktiviteter i appen eller på lagets webbsida!

7 ALLT DETTA INGÅR Möjlighet att delta i årets båda tävlingsperioder. Ordinarie avgift är endast 290 kr exkl. moms per deltagare och år. Startpaket med: Startgåva och en inspirationsbok med tips, råd och rabatterbjudanden till varje deltagare. Aktivitetsblad (A3-format) för notering av lagdeltagarnas motionstillfällen. Egen lagsida på för registrering av deltagarnas aktiviteter med statistik över lagets aktiviteter och poäng/kilometer med statistik över minskat koldioxidutsläpp, minskad bensinförbrukning och kaloriförbrukning samt ekonomisk vinst med aktuell placering och topplistor med tävlingsresultat samt vinst- och dragningslistor med tips från Cykelutmaningens coacher Möjlighet att skapa egna lagtävlingar På lagsidan finns möjlighet att utmana ett eller flera andra utvalda lag, och sedan följa poängställningen under tävlingen. App för snabb och enkel registrering Nyhetsbrev via e-post Cykelutmaningens lagdiplom Vi sköter tävlingens genomförande. Informationsmaterial, administration och deltagarsupport ingår. PRISBORD, VÄRDE SAMMANLAGT CA KR! Lagpriser Ett lagpris, bestående av en middag på restaurang delas ut till det lag som nått högst snittpoäng efter varje fristående tävlingsperiod. Individuella priser 19 priser lottas ut bland alla deltagare som samlat minst 3 poäng varje tävlingsveckan. Efter varje tävlingsperiod lottas priser ut bland alla deltagare som uppnått minst 18 poäng sammanlagt under perioden. Pris delas ut till den deltagare som cyklat, respektive gått flest kilometer per tävlingsperiod.

8 KOMMUNUTMANINGEN Cykelutmaningens miljö- och hälsokommun 2015 Den kommun som haft flest aktiva deltagare under hela året premieras med: inramat diplom, blommogram och en el-cykel. FÖRETAGSUTMANINGEN Cykelutmaningens miljö- och hälsoföretag 2015 Det företag som haft flest aktiva deltagare under hela året premieras med: inramat diplom, blommogram och en el-cykel.

9 SKOLUTMANINGEN I Skolutmaningen bildar eleverna lag och utmanar klasskamrater eller andra skolor i att cykla, gå och åka kollektivt till och från skolan. Skolutmaningen startade 2014 som ett pilotprojekt i samarbete med Furuhällsskolan i Mölnlycke. Från 2015 har alla kommuner och andra organisationer möjlighet att köpa platser till sina elever i Skolutmaningen. Startpaket, lagsida med topplistor och statistik, app för registrering av aktiviteterna samt eget prisbord ingår.

10 ANTA UTMANINGEN! Erbjud personalen att delta i Cykelutmaningen som en subventionerad friskvårdsaktivitet. Köp ett antal platser och låt era anställda delta kostnadsfritt. Vi tar fram förslag på personalaktivitetsavtal och offert på skräddarsyddalösningar för olika arbetsplatser. TL Event AB Box 65, Sandared E-post: info@ Tel:

Sedan starten år 2000 har över 50 000 personer deltagit i Cykelutmaningen! Femton år sedan starten är Cykelutmaningen mer aktuellt än någonsin!

Sedan starten år 2000 har över 50 000 personer deltagit i Cykelutmaningen! Femton år sedan starten är Cykelutmaningen mer aktuellt än någonsin! Cykelutmaningen är ett verktyg för er som vill uppnå era miljöoch friskvårdsmål. En rolig lagtävling där deltagarna samlar poäng till laget genom att gå, cykla och åka kollektivt till och från jobbet.

Läs mer

Den roliga motionsoch miljöaktiviteten! Alla kan vara med! Det är aldrig för sent att anmäla sig! Startgåva till de 10 000 först anmälda!

Den roliga motionsoch miljöaktiviteten! Alla kan vara med! Det är aldrig för sent att anmäla sig! Startgåva till de 10 000 först anmälda! Den roliga motionsoch miljöaktiviteten! Alla kan vara med! Det är aldrig för sent att anmäla sig! Startgåva till de 10 000 först anmälda! Fyra fristående tävlingsperioder! En avgift för hela året! VGR

Läs mer

11.februar. Sveriges roligaste och mest populära. Få med dig din arbetsplats på. aktivitetsutmaning! Gå längs medelhavskusten steg om dagen!

11.februar. Sveriges roligaste och mest populära. Få med dig din arbetsplats på. aktivitetsutmaning! Gå längs medelhavskusten steg om dagen! Få med dig din arbetsplats på Sveriges roligaste och mest populära aktivitetsutmaning! Utmaningsperiod 28 april 16 juni 11.februar.april Gå längs medelhavskusten med 10 000 steg om dagen! Få med dig din

Läs mer

10 000 steg om dagen tar dig till målet i tid! Antar ni utmaningen? på en steg- och aktivitetstävling - Var med och försvara Sveriges ära!

10 000 steg om dagen tar dig till målet i tid! Antar ni utmaningen? på en steg- och aktivitetstävling - Var med och försvara Sveriges ära! Vi aktiverar Sverige Nu utmanar vi norrmännen på en steg- och aktivitetstävling - Var med och försvara Sveriges ära! Vi har utmanat vårt norska systerbolag för att främja hälsa och teamwork på arbetsplatser

Läs mer

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor?

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Utmana dina kollegor i Höstens stora aktivitetstävling TappaTrampet 2015 17 sep tem 5 nove ber mber Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Gör något roligt och aktivt tillsammans på jobbet! Läs om

Läs mer

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans Klarar ni att nå nordpolen på 50 dagar? Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas Bli aktiva tillsammans 40 Steg- och aktivitetstävling på jobbet STARTSKOTTET START: 5 FEBRUARI 20 Bättre hälsa & kul

Läs mer

Kickstarta. det nya året! STARTSKOTTET! Vi aktiverar Sverige. utmana dina kollegor på en steg- och aktivitetstävling

Kickstarta. det nya året! STARTSKOTTET! Vi aktiverar Sverige. utmana dina kollegor på en steg- och aktivitetstävling Vi aktiverar Sverige Denna bilaga är en annons från tappa.se Kickstarta det nya året! utmana dina kollegor på en steg- och aktivitetstävling STARTSKOTTET! Tävlingsperiod: 6 februari - 27 mars Häng med!

Läs mer

Arrangeras av Korpen Skåne/Halland på uppdrag av Hållbar Mobilitet Skåne www.trampar.se

Arrangeras av Korpen Skåne/Halland på uppdrag av Hållbar Mobilitet Skåne www.trampar.se Skånetrampar handlar om att cykla - till och från jobbet, i tjänsten men även på fritiden, att bli mer fysiskt aktiv, förbättra konditionen, må lite bättre och samtidigt åstadkomma positiva effekter på

Läs mer

VÄSTERVIKS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET!

VÄSTERVIKS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET! Succén fortsätter 2019! Siffror 2018 1397 deltagare 48 417 checkpoints 30 000 kartor hittaut västervik VÄSTERVIKS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET! DET HÄR ÄR HITTAUT Hittaut är en av Sveriges största friskvårdsaktiviteter,

Läs mer

Undvik stress och oro, välj sköna behandlingar och aktiviteter för kropp och själ!

Undvik stress och oro, välj sköna behandlingar och aktiviteter för kropp och själ! 20 Undvik stress och oro, välj sköna behandlingar och aktiviteter för kropp och själ! VGR-ERBJUDANDEN OCH AKTIVITETER 21 Alla anställda inom Västra Götalandsregionen har 20% rabatt hos Actic Borås. Gäller

Läs mer

Klarar ni att KORSA EUROPA. på 50 dagar? Bli aktiva tillsammans. Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas. TappaTrampet vår 2015

Klarar ni att KORSA EUROPA. på 50 dagar? Bli aktiva tillsammans. Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas. TappaTrampet vår 2015 Klarar ni att KORSA EUROPA på 50 dagar? Bli aktiva tillsammans Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas TappaTrampet vår 2015 Aktivitetsutmaning på jobbet HELA SVERIGES AKTIVITETSTÄVLING Startar 29

Läs mer

Per Hansson projektledare

Per Hansson projektledare Cyklister - en grupp att räkna med 9:00 Inledning Ulf Agermark, Växjö kommun 9:15 Bra cykelparkering bidra till ökat cyklande Pelle Envall, TUB Trafikutredningsbyrån 10:15 Fika 10:30 Cyklisternas betydelse

Läs mer

Vinns av det lag som samlat flest resepoäng genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt.

Vinns av det lag som samlat flest resepoäng genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt. Klimatmatchen 2014 Priser - detta kan man vinna Nationella priser Alla lag/grupper är med och tävlar om följande nationella priser: Resetävlingen Vinns av det lag som samlat flest resepoäng genom att gå,

Läs mer

STARTSKOTTET! Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Start: 3 februari - Målgång: 20 mars

STARTSKOTTET! Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Start: 3 februari - Målgång: 20 mars STARTSKOTTET! Kickstarta det nya året med en aktivitetstävling tillsammans med dina kollegor! Start: 3 februari - Målgång: 20 mars Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Bättre hälsa och

Läs mer

på 60 dagar? Klarar du att bestiga Start: 27/4 Målgång: 25/6 2012 Skapa aktivitet på arbetsplatsen! arrangör av aktivitetstävlingar!

på 60 dagar? Klarar du att bestiga Start: 27/4 Målgång: 25/6 2012 Skapa aktivitet på arbetsplatsen! arrangör av aktivitetstävlingar! Hela denna bilaga är en annons från tappa.se Klarar du att bestiga Mount Everest på 60 dagar? Start: 27/4 Målgång: 25/6 2012 Skapa aktivitet på arbetsplatsen! Tappa.se är Sveriges största arrangör av aktivitetstävlingar!

Läs mer

KOMMUNUTMANINGEN miljö- och hälsoutmaningen där alla kan bidra

KOMMUNUTMANINGEN miljö- och hälsoutmaningen där alla kan bidra KOMMUNUTMANINGEN miljö- och hälsoutmaningen där alla kan bidra Vilka kommuner antar utmaningen hösten 2018? Våren 2018 deltog: Jokkmokk, Katrineholm, Laholm, Linköping, Mjölby, Motala, Trosa och Vara info@motionsrace.com

Läs mer

Projektbeskrivning Skåne trampar 2008

Projektbeskrivning Skåne trampar 2008 Projektbeskrivning Skåne trampar 1 1 (8) Projektbeskrivning Skåne trampar 2008 Bakgrund Hållbar Mobilitet Skåne, HMSkåne, startade sin verksamhet i slutet av 2006. HMSkåne är ett regionalt centrum för

Läs mer

Tävlingswebben - startsida

Tävlingswebben - startsida Tävlingswebben - startsida INSTAGRAM Tagga dina bilder på Instagram med #kommunutmaningen2019 så visas de här. NYHETER - Veckobrev (mailas också) - Annan info som berör deltagarna Registrering av aktiviteter

Läs mer

värm upp på vägen föräldrainformation om smartare resor till och från träningen1

värm upp på vägen föräldrainformation om smartare resor till och från träningen1 värm upp på vägen föräldrainformation om smartare resor till och från träningen1 Alla vinner på smartare idrottsresor kontakt Katarina Bååth, katarina.baath@regionorebro.se Energikontoret Regionförbundet

Läs mer

hittaut.nu Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik!

hittaut.nu Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik! Nu drar vi igång hittaut.nu i Hudiksvall start aug-14! Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik! Vilket är Glada Hudiks friskaste företag? Anta utmaningen! hittaut.nu Hudiksvalls

Läs mer

Hur viktigt är hälsa för ditt varumärke & dina medarbetare? Resultatet av en undersökning gjord av Wellnet AB November 2016

Hur viktigt är hälsa för ditt varumärke & dina medarbetare? Resultatet av en undersökning gjord av Wellnet AB November 2016 Hur viktigt är hälsa för ditt varumärke & dina medarbetare? Resultatet av en undersökning gjord av Wellnet AB November 2016 Övergripande frågeställning Hur ser chefer att hälso- och friskvårdsarbete påverkar

Läs mer

Rapport från Hälsotrampare Kronoberg 2012. Av Jörgen Gustavsson, Lena Bååt och Pär Wallin

Rapport från Hälsotrampare Kronoberg 2012. Av Jörgen Gustavsson, Lena Bååt och Pär Wallin Rapport från Hälsotrampare Kronoberg 2012 Av Jörgen Gustavsson, Lena Bååt och Pär Wallin 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Inledning... 4 Syfte med projektet... 4 Beskrivning av genomförandet...

Läs mer

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30

ETT GOTT LIV. Aktiviteter och motionslopp 10. VGR-erbjudanden i södra regionen 20. VGR-erbjudanden i göteborgsområdet 30 3 ETT GOTT LIV Till alla anställda i Västra Götalandsregionen. Västra Götalandsregionen ska skapa förutsättningar för en god hälsa och ett gott liv. Grunden för en god hälsa är en sund miljö. Den miljö

Läs mer

ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT

ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT Guldfemman är ett nytt och roligt sätt att tjäna pengar till föreningen samtidigt som ni skapar intresse runt seniorlaget. Utan kostnader får ni en hemsida hos oss, proffsigt

Läs mer

a SKAPAR INTRESSE a a

a SKAPAR INTRESSE a a ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT Guldfemman är ett nytt och roligt sätt att tjäna pengar till föreningen samtidigt som ni skapar intresse runt seniorlaget. Utan kostnader får ni en hemsida hos oss, proffsigt

Läs mer

Resvaneundersökning Sahlgrenska Akademin KORTVERSION. Resultat av enkät genomförd 7 21 juni 2007. Göteborg 2007-09-11 Göteborgs Stad Trafikkontoret

Resvaneundersökning Sahlgrenska Akademin KORTVERSION. Resultat av enkät genomförd 7 21 juni 2007. Göteborg 2007-09-11 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning Sahlgrenska Akademin Resultat av enkät genomförd 7 21 juni 2007 KORTVERSION Göteborg 2007-09-11 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning Sahlgrenska Akademin Sida 2 (6) Bakgrund

Läs mer

FRISKVÅRDSUTMANINGEN FÖR FÖRETAG HITTAUT

FRISKVÅRDSUTMANINGEN FÖR FÖRETAG HITTAUT Presentation av FRISKVÅRDSUTMANINGEN FÖR FÖRETAG HITTAUT UPPLEV OCH UPPTÄCK DIN OMGIVNING 10 MAJ - 3 NOVEMBER VAD ÄR HITTAUT? Upptäck nya platser, individuellt eller i grupp. Hittaut skapar samtalsämnen

Läs mer

Klimatresenären 2008

Klimatresenären 2008 Redovisning av resultat för projektet Klimatresenären 2008 Bakgrund Korpen Gotland fick en förfrågan om ett samarbete i och med projektet Klimatresenären och cykelprojektet i augusti 2007. Planerna och

Läs mer

Der Startschuss für Teamgeist, Spaß und Gesundheit bei der Arbeit!

Der Startschuss für Teamgeist, Spaß und Gesundheit bei der Arbeit! VARBERGS PIGGASTE Stegtävling Malmö - Varberg, 29 april till 28 maj Antar ni utmaningen? Der Startschuss für Teamgeist, Spaß und Gesundheit bei der Arbeit! Vilka är Varbergs piggaste arbetsplatser? Gå

Läs mer

Cykelutmaningen ett rullande miljö- & hälsoprojekt

Cykelutmaningen ett rullande miljö- & hälsoprojekt Cykelutmaningen ett rullande miljö- & hälsoprojekt Inledning Cykelutmaningen är en friskvårds- samt en miljösatsning för anställda i Västra Götaland med syfte att sätta cykeln i fokus som transportmedel

Läs mer

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. HEJ! FÖR TIONDE ÅRET I RAD ARRANGERAS DEN NATIONELLA UTMANINGEN GÅ OCH CYKLA TILL SKOLAN SOM VÄNDER SIG TILL SVERIGES ALLA ELEVER OCH PEDAGOGER I ÅR F-6. AKTIVITETEN ARRANGERAS AV TRAFIKKALENDERN - SVERIGES

Läs mer

hittaut ENKÖPING SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSSPROJEKT!

hittaut ENKÖPING SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSSPROJEKT! hittaut ENKÖPING SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSSPROJEKT! DET HÄR ÄR HITTAUT Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsaktiviteter som redan idag drivs med framgång på över 20 orter i Sverige. Karta och

Läs mer

Friskt satsat. För en bättre hälsa i halländska företag ETT SAMVERKANSPROJEKT MELLAN REGION HALLAND OCH FÖRSÄKRINGSKASSAN I HALLAND

Friskt satsat. För en bättre hälsa i halländska företag ETT SAMVERKANSPROJEKT MELLAN REGION HALLAND OCH FÖRSÄKRINGSKASSAN I HALLAND Friskt satsat För en bättre hälsa i halländska företag ETT SAMVERKANSPROJEKT MELLAN REGION HALLAND OCH FÖRSÄKRINGSKASSAN I HALLAND 1 Varför ännu ett hälsoprojekt? Projektet Friskt satsat drivs i samverkan

Läs mer

Succén fortsätter! hittaut.nu. Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt. Gör en insats för ett friskare Hudiksvall!

Succén fortsätter! hittaut.nu. Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt. Gör en insats för ett friskare Hudiksvall! Succén fortsätter! Gör en insats för ett friskare Hudiksvall! Nu även med Delsbo! Exponera ditt företag i ett positivt sammanhang! Vilket är Glada Hudiks friskaste företag? Anta utmaningen! hittaut.nu

Läs mer

16 nationella miljökvalitetsmål status Skåne

16 nationella miljökvalitetsmål status Skåne 16 nationella miljökvalitetsmål status Skåne Begränsad klimatpåverkan Frisk luft Bara naturlig försurning Giftfri miljö Skyddande ozonskikt Säker strålmiljö Ingen övergödning Levande sjöar och vattendrag

Läs mer

Bästa cykelstället. jonkoping.se

Bästa cykelstället. jonkoping.se Bästa cykelstället. jonkoping.se Bästa cykelstället. Vilken arbetsplats är bäst att ta cykeln till och från? Vi tror att om det är enkelt att ta cykeln, då kommer fler att cykla. Därför vill vi premiera

Läs mer

Hela Dalarna Cyklar utmaningen

Hela Dalarna Cyklar utmaningen Projektredovisning till Trafikverket Hela Dalarna Cyklar utmaningen Syfte Syftet med Hela Dalarna Cyklars cykelutmaning är att locka fler att cykla mer - för hälsa, miljö och plånbok. Att genom samverkan

Läs mer

SUMO: Pedal for Medal Av: Emma Ödling

SUMO: Pedal for Medal Av: Emma Ödling SUMO: Pedal for Medal Av: Emma Ödling Övergripande syfte Att arbetspendlare som normalt tar bilen till arbetet börjar cykla mer. Stimulera de som redan cyklar att cykla mer. Få de som cyklar till jobbet

Läs mer

SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSPROJEKT

SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSPROJEKT hittaut hittaut Västerås SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSPROJEKT HITTAUT - VÄSTERÅS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsaktiviteter som redan idag drivs med framgång på

Läs mer

Minnesanteckningar från HMSkånes deltagarträff onsdagen den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från HMSkånes deltagarträff onsdagen den 17 oktober 2007 Minnesanteckningar från HMSkånes deltagarträff onsdagen den 17 oktober 2007 Kan de kan vi? Välkomna Britt Carlsson-Green, HMSkåne Efter en ekologisk frukostbuffé hälsar Britt Carlsson-Green, projektsamordnare

Läs mer

Transportforum 10-11 Januari 2007 Linköping

Transportforum 10-11 Januari 2007 Linköping Transportforum 10-11 Januari 2007 Linköping En vanlig vardag cyklar ungefär 3100 personer över Göta Älvbron i Göteborg. Tänk dig att de skulle ta var sin bil istället. Bilköerna skulle förlängas med drygt

Läs mer

Res lönsamt. Med kunskap om alternativa kommunikationer kan företag och individer förändra invanda resmönster och nå ett mer hållbart resande.

Res lönsamt. Med kunskap om alternativa kommunikationer kan företag och individer förändra invanda resmönster och nå ett mer hållbart resande. Res lönsamt Tjäna tid, pengar och hälsa Hållbara resor är lönsamma resor. Lönsamt för alla; samhälle, företag, organisationer och privatpersoner. Färre och snabbare arbetsresor, minskat behov av parkeringsplatser

Läs mer

Att cykla. till, i och från jobbet. Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet?

Att cykla. till, i och från jobbet. Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet? A R B E T S G I V A R T I P S Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet? Vad vinner arbetsgivaren på att verka för att fler anställda cyklar till och från arbetsplatsen?

Läs mer

Vem vinner på en bra arbetsmiljö?

Vem vinner på en bra arbetsmiljö? Vem vinner på en bra arbetsmiljö? Illustration: Robert Nyberg. Är arbetsmiljö viktigt? Vilka är de viktigaste fackliga områdena? Är det anställningstrygghet och uppenbara plånboksfrågor om lön och skydd

Läs mer

Uppföljning På egna ben

Uppföljning På egna ben Uppföljning På egna ben 2013 Sammanfattning statistik över deltagande 10 kommuner (11) 4 555 elever (5 200) 192 anmälda klasser (216) 131 500 km (156 322) 23,4 ton koldioxid (26,6) Svarslogg 192 anmälda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 ande ledamöter Ove Dröscher (S), ordförande Kristian Vramsten (M), vice ordförande Solveig Hallin (S) Marie Lindqvist (V) Glenn Grimhage (L) Ej tjänstgörande

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

WellnessCard det nya friskvårdskonceptet

WellnessCard det nya friskvårdskonceptet Fördelar med WellnessCard Mottagaren får själv välja såväl produkt som leveransdatum. Allt ingår i priset. Alla produkter levereras med Postens företagspaket inom 48 timmar. WellnessCard är smidigt för

Läs mer

VILL NI VARA MED OCH SKAPA

VILL NI VARA MED OCH SKAPA VILL NI VARA MED OCH SKAPA spring i bena Lärarhandledning www.activestep.se Susanna Norén Sjukgymnast och initiativtagare till Active Step Människor, hälsa och motion har engagerat mig så länge jag kan

Läs mer

Paket 2 Fysisk utmaning

Paket 2 Fysisk utmaning Paket 1 MotionsRace Express För vem? Företag som vill etablera en rolig tävling och motionsutmaning där alla kan delta. Vad? En lagom blandning av aktivitetsformer och enkla men peppande regler. Kostnadseffektiv

Läs mer

Det vinnande Skånelaget Kävlinge HK F99. Utvärdering av Klimatmatchen 2013 i Skåne. November 2013, Jonas Hedlund, Hållbar Mobilitet Skåne

Det vinnande Skånelaget Kävlinge HK F99. Utvärdering av Klimatmatchen 2013 i Skåne. November 2013, Jonas Hedlund, Hållbar Mobilitet Skåne Det vinnande Skånelaget Kävlinge HK F99 Utvärdering av Klimatmatchen 203 i Skåne November 203, Jonas Hedlund, Hållbar Mobilitet Skåne Bakgrund Idrotten är Sveriges största folkrörelse och resorna till

Läs mer

Uppföljning På egna ben 2012

Uppföljning På egna ben 2012 Uppföljning På egna ben 2012 Sammanfattning statistik över deltagande 11 kommuner 5200 elever 216 klasser 15632 km 26,6 ton koldioxid 4 varv runt jorden Uppföljning Uppföljning varje år via webenkät som

Läs mer

Sammanfa2ning sta6s6k över deltagande. 11 kommuner totalt 258 anmälda klasser elever km 32,35 ton CO2

Sammanfa2ning sta6s6k över deltagande. 11 kommuner totalt 258 anmälda klasser elever km 32,35 ton CO2 Uppföljning 2015 Sammanfa2ning sta6s6k över deltagande 11 kommuner totalt 258 anmälda klasser 6 023 elever 181 716 km 32,35 ton CO2 Uppföljning På egna ben 2015 Enkätundersökning (Defgo.se) 233 enkäter

Läs mer

Backcasting. 2. Kartläggning. 1. Målformulering. 3. Åtgärder

Backcasting. 2. Kartläggning. 1. Målformulering. 3. Åtgärder Backcasting 2. Kartläggning 3. Åtgärder 1. Målformulering Utsläppsnivåer Reskostnader Resvanor Attityder/preferenser Rese/Miljö-policies Arbetsförutsättningar Tillgång till färdmedel Bostadsort/resväg

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

I KRONOBERG OCH KALMAR LÄN

I KRONOBERG OCH KALMAR LÄN FÖRSLAG på överenskommelse. Företagen får vara med och välja om de vill genomföra alla eller bara vissa delar av projektet. Överenskommelse mellan: Energikontor Sydost och NN-företag för projektet PROJEKTBESKRIVNING

Läs mer

Utvärdering av Klimatmatchen 2014 i Skåne

Utvärdering av Klimatmatchen 2014 i Skåne Gif Nike F-02/03 (Lomma) delad förstaplats Klimatmatchen Sverige 2014 och vinnare Skåne Utvärdering av Klimatmatchen 2014 i Skåne Martin Lundgren, Skåneidrotten Bakgrund Idrotten är Sveriges största folkrörelse

Läs mer

ELMOS ELECTRIC MOBILITY IN SMALLER CITIES

ELMOS ELECTRIC MOBILITY IN SMALLER CITIES 2014-11-06 VÄXJÖ KOMMUN ELMOS ELECTRIC MOBILITY IN SMALLER CITIES Enkätresultat 2:2 Växjö kommun Enkät skickad till låntagare ca 2 månader efter återlämnande av elcykel. Sammanställd 2014-11-06 av Mats

Läs mer

ÄR DIN ARBETS- PLATS BÄST ATT CYKLA TILL?

ÄR DIN ARBETS- PLATS BÄST ATT CYKLA TILL? ÄR DIN ARBETS- PLATS BÄST ATT CYKLA TILL? DÄRFÖR SKA NI BLI EN CYKELVÄNLIG ARBETSPLATS Det finns många fördelar med att uppmuntra och stötta sina medarbetare att cykla! Bland annat leder det till: Friskare

Läs mer

3:e pris: kr + resa (flyg Stockholm-London t o r), hotell (2 nätter) och biljett till

3:e pris: kr + resa (flyg Stockholm-London t o r), hotell (2 nätter) och biljett till TIPS-SM 2016 regler och villkor Priser! Priser individuella tävlingen: 1:a pris: 300 000 kr + resa (flyg Stockholm-London t o r), hotell (2 nätter) och biljett till 2:a pris: 100 000 kr + resa (flyg Stockholm-London

Läs mer

Friskvårdsaktiviteter

Friskvårdsaktiviteter Friskvård 2014-2016 Friskvårdsaktiviteter Det finns många olika typer av definitioner på friskvård, alltifrån att enbart handla om fysiska aktiviteter till att omfatta alla aktiviteter som syftar till

Läs mer

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Här följer en sammanställning av de regler som gäller för arrangörer och deltagare i 3D touren. Grunden för 3D touren är SBF:s regler för bågskytte

Läs mer

Borås Stad. Earth Hour Skickat: den 14 januari :44. Earth Hour var med i årets viktigaste kampanj

Borås Stad. Earth Hour Skickat: den 14 januari :44. Earth Hour var med i årets viktigaste kampanj Borås Stad Från: Earth Hour Skickat: den 14 januari 2019 16:44 Till: Earth Hour Ämne: Earth Hour 2019 - var med i årets viktigaste kampanj Om mailet inte visas korrekt Öppna brevet

Läs mer

AV TRAFIKKALENDERN HEJ!

AV TRAFIKKALENDERN HEJ! 4:e UTGÅVAN AV TRAFIKKALENDERN HEJ! Trafikkalendern har funnits i 4 år och är Sveriges mest omfattande och mest använda läromedel med tema barn och trafik. Läsåret 0/01 distribueras materialet till drygt

Läs mer

Rapport. tokiga transporter Avrapportering. 1. Transportfakta

Rapport. tokiga transporter Avrapportering. 1. Transportfakta till vuxna Hållbar transportkväll Att göra något tillsammans är ofta ett trevligt sätt att lära sig nya saker. En gemensam aktivitet där lärare, föräldrar och elever träffas är ett bra tillfälle att berätta

Läs mer

Rökfri arbetstid. Antagen av kommunfullmäktige 2010-03-18

Rökfri arbetstid. Antagen av kommunfullmäktige 2010-03-18 Rökfri arbetstid Antagen av kommunfullmäktige 2010-03-18 Policy om rökfri arbetstid Riksdagen har antagit fyra etappmål för den nationella folkhälsopolitiken som innefattar: en tobaksfri livsstart från

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:9 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2001:11 av Håkan Jörnehed (v) om att landstingets anställda skall få utökade möjligheter till fysisk aktivitet och att personalen skall

Läs mer

SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE PLUGGJOBB. Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden

SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE PLUGGJOBB. Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden SATSA PÅ ETT UTBYTE MED MÅNGA VINNARE Studenter behöver relevanta extrajobb på schyssta villkor under studietiden Kommuner och landsting behöver rekrytera en halv miljon medarbetare inom 10 år PLUGGJOBB

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsgivar- och organisationsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsgivar- och organisationsutskott Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-13:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Marie Lindqvist (V) Glenn

Läs mer

Program. Friskvårdsprogram KS Föreskrifter Plan Policy. Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa

Program. Friskvårdsprogram KS Föreskrifter Plan Policy. Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa KS18-204 003 Friskvårdsprogram 2016-2019 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Version Antagen Giltig från och med Dokumentansvarig 2018-05-08 Kommunfullmäktige 2018-06-11

Läs mer

3:e pris: kr + resa (flyg Stockholm-London t o r), hotell (2 nätter) och biljett till

3:e pris: kr + resa (flyg Stockholm-London t o r), hotell (2 nätter) och biljett till TIPS-SM 2018 regler och villkor Priser! Priser individuella tävlingen: 1:a pris: 300 000 kr + resa (flyg Stockholm-London t o r), hotell (2 nätter) och biljett till 2:a pris: 100 000 kr + resa (flyg Stockholm-London

Läs mer

Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Landstingsstyrelsen

Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Landstingsstyrelsen Kvalitet, säkerhet och tillgänglighet Landstingsstyrelsen 2018-02-05 Fokusområden Ltkalmar.se Hur mycket betalar vi för hälso-och sjukvården? Har vi tillgång till hälso-och sjukvård när vi behöver? Hur

Läs mer

Vänlig väg till skolan. en barnslig rättighet

Vänlig väg till skolan. en barnslig rättighet Vänlig väg till skolan en barnslig rättighet Syfte: Inspirera till att gå och cykla till skolan istället för att ta bilen Mål: Att öka säkerheten och förbättra miljön kring skolorna (genom minskad biltrafik)

Läs mer

DU OCH DINA KOLLEGORETT TEAM, EN UTMANING #THISISCYCLING

DU OCH DINA KOLLEGORETT TEAM, EN UTMANING #THISISCYCLING DU OCH DINA KOLLEGORETT TEAM, EN UTMANING #THISISCYCLING TEAMBUILDING EN KILOMETER I TAGET VELOTHON företagsutmaning är ett kul och utmanande sätt att förstärka ditt företags förespråkande och engagemang

Läs mer

Nio argument för kollektivtrafikens samhällsnytta

Nio argument för kollektivtrafikens samhällsnytta 9 Nio argument för kollektivtrafikens samhällsnytta FÖR VÅRA BESLUTSFATTARE har den välbekanta trion skola, vård och omsorg närmast blivit ett mantra. Själva tycker vi att det saknas ett ord kollektivtrafik.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) erbjud SL-kort som löneförmån

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) erbjud SL-kort som löneförmån EMELIE HALLIN SID 1/4 T.F FÖRVALTNINGSCHEF KAI 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) erbjud SL-kort som löneförmån Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

världens friskaste barn

världens friskaste barn världens friskaste barn En frisk generation vill att Sverige ska ha världens friskaste barn. INSAMLINGSSTIFTELSEN EN FRISK GENERATION Insamlingsstiftelsen En frisk generation startade 2011. Syftet är att

Läs mer

Hållbart resande. Lisa Ström GR, lisa.strom@grkom.se. www.grkom.se GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Hållbart resande. Lisa Ström GR, lisa.strom@grkom.se. www.grkom.se GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Hållbart resande Lisa Ström GR, lisa.strom@grkom.se Innehåll Varför hållbart resande? Vad menas med ett hållbart resande? Hur kan man jobba med hållbart resande? Vilka är vinsterna? Hållbart resande och

Läs mer

Hur fungerar tävlingen?

Hur fungerar tävlingen? FAQ Hur fungerar tävlingen? Vad är Health Business of the Year? Hur värderas aktivitet och träning Vem vinner? När publiceras vinnaren? När startar mitt lag utmaningen? Vad behövs för att komma igång?

Läs mer

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning Resultat av enkät genomförd 2 27 oktober 2006 Göteborg 2006-11-20 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning Göteborgs Universitet

Läs mer

Som medlem i Hälsoklubben får du:

Som medlem i Hälsoklubben får du: Visst vill vi vara friska och må bra, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsoklubben får du den inspiration och motivation du behöver för att steg för

Läs mer

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Värvningshandbok Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård Reviderad 2006-05-31 Reviderad 2008-11-11 Reviderad 2015-08-25 Reviderad 2017-03-15 Innehållsförteckning

Läs mer

2. Är bilen du har tillgång till en miljöbil (enligt Skatteverkets definition)? (ja/nej/kan ej svara)

2. Är bilen du har tillgång till en miljöbil (enligt Skatteverkets definition)? (ja/nej/kan ej svara) Webbenkät resvanor Frågor som alla svarar på är numrerade. Större delen av frågorna är följdfrågor som ställs utifrån hur man har svarat på de numrerade frågorna. Gulmarkerat är särskilt intressant för

Läs mer

NU KÖR VI! TILLSAMMANS.

NU KÖR VI! TILLSAMMANS. NU KÖR VI! TILLSAMMANS. TILL ALLA FOTBOLLSFARSOR, KARATEMAMMOR OCH CURLING- FÖRÄLDRAR. Visst är det viktigt att stötta sitt barns fritidsintresse. Men behöver man verkligen skjutsa barnen med bilen hit

Läs mer

Kartläggning av resor, arbetsgivarens halva

Kartläggning av resor, arbetsgivarens halva Kartläggning av resor, arbetsgivarens halva Två delar: För att identifiera effektiva och lönsamma åtgärder för personalens resor till, från och i arbetet gör vi en enkel kartläggning. De grundar sig på

Läs mer

Aktivitetsbeskrivning Trafikantveckan i Växjö

Aktivitetsbeskrivning Trafikantveckan i Växjö Aktivitetsbeskrivning Trafikantveckan i Växjö AKTIVITETENS NAMN Namn på aktiviteten/projektet: Trafik och klimatdag 22/9 KONTAKTPERSON Ansvarig kontaktperson Pär Wallin; Lennart Lundberg Organisationstillhörighet

Läs mer

Friskare barn i Leksand

Friskare barn i Leksand Friskare barn i Leksand Mål bästa föredömet för god hygien bland svenska förskolor Syfte Lära barnen goda hygienrutiner tidigt i livet som främjar god hälsa och välbefinnande Tryggare personal och föräldrar

Läs mer

Greenbook är tjänsten som vill inspirera och utmana skeptiska bil användare att åka kollektivt, de ska inte se det som ett måste utan något som de

Greenbook är tjänsten som vill inspirera och utmana skeptiska bil användare att åka kollektivt, de ska inte se det som ett måste utan något som de Greenbook är tjänsten som vill inspirera och utmana skeptiska bil användare att åka kollektivt, de ska inte se det som ett måste utan något som de verkligen vill göra. Kollektiv åkning kommer nu att bli

Läs mer

Cyklarna behöver självklart låsas in på natten och batterierna tar ni med er när ni lämnar den över natten eller under hel arbetsdag.

Cyklarna behöver självklart låsas in på natten och batterierna tar ni med er när ni lämnar den över natten eller under hel arbetsdag. Projekt Monark - Hammarbysjöstad 2.0 Grattis!! Er förening är en av 11 BRF i Hammarby Sjöstad som har fått möjlighet att delta i ett miljöprojekt där ni har chans att gratis få låna en elcykel i 3 veckor.

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av. Sjukfrånvaro Uppföljning av tidigare granskningar om sjukfrånvaro. Bollnäs kommun. November 2005.

Revisionsrapport. Granskning av. Sjukfrånvaro Uppföljning av tidigare granskningar om sjukfrånvaro. Bollnäs kommun. November 2005. Revisionsrapport Granskning av Sjukfrånvaro Uppföljning av tidigare granskningar om sjukfrånvaro Bollnäs kommun November 2005 Lena Forssell INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Sammanfattning och revisionell bedömning...3

Läs mer

Winbergs Hälsa Friskare Du

Winbergs Hälsa Friskare Du Hälsoutbud Winbergs Hälsa Friskare Du Innehåll Varför satsa på hälsa? sid. 4 Hälsointervention sid. 5 Föreläsningar sid. 7 Kurser i hälsosam matlagning sid. 8 Gym sid. 11 Hälsokonsultation sid. 12 Gruppträning

Läs mer

en hälsoförsäkring från Euro Accident

en hälsoförsäkring från Euro Accident en hälsoförsäkring från Euro Accident OMTANKE HANDLINGSKRAFT NYTÄNKANDE FRISKA FÖRETAG SKAPAR LÖNSAMMA AFFÄRER» Det ska vara enkelt att utveckla företagets hälsosituation. Därför har vi tagit fram Friska

Läs mer

Allt överskott går direkt till ert lag när ni säljer Folkspels produkter NYHET! Tjäna pengar direkt till laget. folkspel.

Allt överskott går direkt till ert lag när ni säljer Folkspels produkter NYHET! Tjäna pengar direkt till laget. folkspel. Allt överskott går direkt till ert lag när ni säljer Folkspels produkter NYHET! Tjäna pengar direkt till laget folkspel.se/borjasalja Vi ger laget egen ekonomisk styrka Alla vill utvecklas och bli bättre,

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIK - EN INVESTERING I SAMHÄLLSNYTTA

KOLLEKTIVTRAFIK - EN INVESTERING I SAMHÄLLSNYTTA KOLLEKTIVTRAFIK - EN INVESTERING I SAMHÄLLSNYTTA KOLLEKTIVTRAFIK ÄR INGET SJÄLVÄNDAMÅL Syftet med kollektivtrafiken är att göra samhället tillgängligt genom att skapa möjligheter för människor att resa

Läs mer

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911)

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) Ett 40-tal aktiviteter under trafikantveckan Cirka 40 aktiviteter med koppling till hållbart resande kommer att genomföras i regionen under Europeiska trafikantveckan.

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM FÖR KOMMUNFÖRBUND ET NORRBOTTEN

PERSONALPOLITISKT PROGRAM FÖR KOMMUNFÖRBUND ET NORRBOTTEN 1 KOMMUNFÖRBUNDET Fastställd av styrelsen 2011-06-09 NORRBOTTEN PERSONALPOLITISKT PROGRAM FÖR KOMMUNFÖRBUND ET NORRBOTTEN 2 KOMMUNFÖRBUNDET NORRBOTTEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 1 Inledning 3 2 Varför en

Läs mer

Hur påverkar psykisk ohälsa individ, samhälle och hälso-och sjukvårdssystemet?

Hur påverkar psykisk ohälsa individ, samhälle och hälso-och sjukvårdssystemet? Hur påverkar psykisk ohälsa individ, samhälle och hälso-och sjukvårdssystemet? Kristina Ström Olsson Hälsostrateg 1 Vår stora utmaning Vi har ett hälso- och sjukvårdsproblem Vi lider psykiskt trots att

Läs mer

Veckans Lag SYDOSTTRAMPAR 2014

Veckans Lag SYDOSTTRAMPAR 2014 Veckans Lag SYDOSTTRAMPAR 2014 För att uppmuntra och uppmärksamma lagens prestationer utses varje vecka Veckans lag. Första veckan vinner det lag som i genomsnitt har cyklat mest i kategorin arbetsresor.

Läs mer

Tio. Kontaktinformation Pernilla Söderquist Kommunikatör projekt Tid för Tåg 070-190 29 12 pernilla.soderquist@ljusdal.se

Tio. Kontaktinformation Pernilla Söderquist Kommunikatör projekt Tid för Tåg 070-190 29 12 pernilla.soderquist@ljusdal.se Tala med oss Vill ert företag förbättra era medarbetares hälsa samtidigt som ni minskar resekostnaderna och stärker ert miljöarbete? Det kan ni göra genom kostnadsfri rådgivning. Projektet Bästa Resan

Läs mer

Utveckling och tillväxt hos Famnas medlemmar 2003-2008

Utveckling och tillväxt hos Famnas medlemmar 2003-2008 Utveckling och tillväxt hos Famnas medlemmar 2003-2008 Bilaga till Vinst och Värderingar i non profit vård och social omsorg Maj 2009 Famnas medlemsorganisationers tillväxt och utveckling åren 2003-2008

Läs mer