Kvalitetsbokslut 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsbokslut 2012"

Transkript

1 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Malmköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet

2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens... 3 Verksamhetens uppdrag... 4 Tillgänglighet... 5 Medicinska resultat... 5 Patientsäkerhetsresultat... 6 Patienterfarenheter... 6 Måluppfyllelse... 6 Ekonomi... 7 Aktiviteter Bilagor Bilaga 1: Bilaga till punkt 8. Måluppfyllelse Vårdcentralen Malmköping, Kvalitetsbokslut (8)

3 Inledning Malmköping tidigare en gammal militär ort i mitten av Sörmland där du möts av en knekt i rondellen när du kommer med bil. Vårdcentralen som ligger uppe på Heden bredvid museet kännetecknas av sin fast anställda personal med lång erfarenhet, är engagerade och vänliga och med en hög kompetens och professionalitet och som alltid sätter patienten i focus. Vi arbetar för att utgöra basen för våra invånare. De ska alltid känna att de blir bra bemötta, att vi har en hög tillgänglighet och att det är lätt att nå oss. Att vi lyssnar och tar till oss det som de önskar framföra. Vi ska informera och göra dem delaktiga i sin vård och behandling. De ska vara nöjda och trygga patienter när de har varit hos oss. I vårt upptagningsområde bor det ca 4700 invånare. Detta innebär att vi är Lt Sörmlands minsta offentliga vårdcentral. Vi har ca 1,5 mil till närmaste ort som är Flen där det ligger 2 st vårdcentraler. Vi har ca 3 mil till närmaste sjukhus. De flesta som är i arbetsför ålder och bor i vårt område pendlar till andra orter där de har sin arbetsplats. Personalen ska känna att de är informerade och delaktiga i vårdcentralens mål och uppdrag. Det ska vara en bra arbetsmiljö där vi alla arbetar som ett team och alla ska känna att de är lika viktiga i verksamheten. Alla ska känna glädje när de går till arbetet. Det ska vara en positiv och öppen atmosfär som sprider sig till patienterna. Vårt framtidsmål är att vara den mest serviceinriktade och tillgängliga vårdcentralen för Sörmlands invånare Faktaruta Fakta Utfall 2012 Omsättning Antal anställda Antal läkarbesök Antal listade 16mnkr 20st 5 272st 4 561st Organisation / Kompetens Till Vårdcentralen Malmköping som har ca 4600 listade patienter hör distriktsläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral och rehabmottagning. Allt beläget centralt i Malmköping. VC Malmköping är en av 17 landstingsdrivna vårdcentraler organiserade i Hälso-och sjukvården i division Primärvård. Tre SÄBO/kortvårdsavdelningar finns i området. Heden i Malmköping med idag 13 kortvårdsplatser ev. tillkommer under nästa år 8 till. Åsen i Sparreholm med 19 permanent boende platser samt Slottsängen i Flen som har 35 boende. Vårdcentralen Malmköping, Kvalitetsbokslut (8)

4 Primärvårdsjourverksamheten är gemensam för västra länsdelen och är placerad på akuten vid Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Vårdcentralen Malmköping har 2 ordinarie allmänspecialister, 1 ST läkare, och AT läkare i perioder (2013 ca 7 månader). I augusti 2012 fick vi även en geriatriker som nu arbetar 80%. Vi har inte haft behov att använda hyrläkare hittills, dock har en oförutsedd bortavaro under 1:a kvartalet 2013 lett till att vi ev. kan behöva ta in en under en begränsad tid i år. Övriga tjänster är tillsatta med 4 distriktssköterskor varav en BVC-sköterska, 3 sjuksköterskor, 1 biomedicinsk analytiker, 1 undersköterska, 2 medicinska sekreterare, 1 receptionist, 2 sjukgymnaster med OMT 2-utbildning, 1 kurator/psykoterapeut och 1 arbetsterapeut. Verksamhetens uppdrag Primärvården ska utgöra basen i närvården. Medborgarna ska få tjänster av god kvalitet, känna sig delaktiga och bli respektfullt bemötta. Vi ska arbeta för att nå jämlikhet i hälsa för våra invånare. Vi ska bedriva ett aktivt arbete i syfte att vara en öppen verksamhet för alla oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller social tillhörighet. Primärvårdsområdet ansvarar för hälso- och sjukvården på primärvårdsnivå enligt Vårdcentralen Malmköping, Kvalitetsbokslut (8)

5 åtagandet i Regelbok och på uppdrag från primärvårdsnämnden för att bedriva Primärvård i Landstinget Sörmland Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård ska ges företräde till vården. Primärvården ska svara för befolkningens behov av grundläggande medicinsk diagnostik och behandling som är av allmänmedicinsk karaktär, omvårdnad, förebyggande arbete på individnivå och rehabilitering. Samverkan mellan primärvårdens och övriga närvårdens olika yrkeskategorier liksom med övriga aktörer inom hälso- och sjukvården och samhället i övrigt ska utvecklas för att ge den enskilde en god vård. Vi ska ha kompetenta och engagerade medarbetare som upplever en god arbetsmiljö som bidrar till personlig utveckling, delaktighet och arbetsglädje. Tillgänglighet Vi är en relativt välbemannad vårdcentral som nu har 2 fast anställda allmänspecialister och anställde under året en geriatriker. Detta har medfört att vi har haft en relativt hög tillgänglighet och vi strävar efter att patienten i möjligaste mån ska kunna ha en fast läkarkontakt. Vi har hittills inte behövt ha några hyrläkare. Vi har dessutom 1 ST läkare och 1 AT läkare. Vår tillgänglighet är hög. Vi har 100% kontakt samma dag antingen via telefon eller om de kommer upp till vårdcentralen. 95% av våra patienter får en tid inom 7 dagar när medicinskt behov finns. Det är dock ett högt tryck på våra rådgivningssköterskor i Tele-Q och det är inte alltid lätt att tillgodose allas önskningar om tid så snart som man önskar! Vi arbetat mycket efter att rätt patient ska till rätt vårdnivå. Detta innebär att alla kan boka akuttider till läkare, distriktssköterskor och sjukgymnaster. Medelåldern på våra listade patienter är hög och ett stort behov av besök till oss finns. Vi är en perifer vårdcentral och har ca 3 mil till närmaste sjukhus. Detta innebär att våra patienter känner en stor trygghet hos oss och söker oss i första hand och även tidigt blir återremitterade efter specialistvård. Vi gjorde under 2012; besök hos legitimerad personal. Därav ca 1500 besök mer än vad besökstaket gav ersättning för. Medicinska resultat Vi medverkar idag i ett antal kvalitetsregister för att få en bra översikt över våra insatser och resultat.(ndr, Svedem, Rikssvikt). Är också en del i åtgärder som kommunens Hälso-och Sjukvård registrerar i (Palliativa registret, BPSD och Senior Alert). I dagsläget har jag inte konkreta resultatuppgifter att tillgå från alla dessa men kommer att följa och redovisa detta under året. Resultat ur NDR vi registrerade 250 pat förra året av dessa är 199 under 80 år av dessa 199 har 55st insulin eller insulin och tablettbehandling, 89 st endast tablettbehandling, övriga kost och motionsbehandlade. Av de 199 pat hade 109 st ett HbA1c 52 eller under Det var 29 st som rökte av dessa 199 pat Vårdcentralen Malmköping, Kvalitetsbokslut (8)

6 Siffrorna är lite sämre än tidigare på HbA1c värdet, anledningen till detta kan vara att vi fått nydebuterade pat som har ett högt HbA1c värde vid debuten dessa pat kommer(givetvis) att ha bättre värden efter behandling Gällande demensutredningar gjordes under 2012, 13 st demensutredningar varav 7 st ledde till någon form av demensdiagnos satta här på vårdcentralen. Det genomfördes också ett antal uppföljningar, de som är registrerade i register är 8 stycken. Enligt statistik från RiksSvikt har vi basregistrerat 4 st och återregistrerat 4 st under 2012 samt gjort ett 30-tal 1-årsuppföljningar. Patientsäkerhetsresultat Vi fortsätter att arbeta med benägenheten att rapportera händelser i avvikelsesystemet Synergi, vi har gjort 9 st egna rapporteringar. Då vi haft chefsbyte under året som gått har det blivit ett litet avbrott kunskapsmässigt kring denna hantering men det är ett förbättringsområde som är prioriterat. Vi informerar och uppmuntrar patienter att kontakta patientnämnden om det är något fel eller missnöje som man upplevt. Patienterfarenheter Vi arbetar ständigt med att göra vårt bästa gällande bemötande, förtroende, delaktighet, information osv. delar som mättes i NPE. Vi har ett gott rykte som vi inte får ta för givet utan ständigt behöver jobba för att bibehålla. Vi har under året haft lite större rotation på de anställda än vad vi har varit vana vid och detta har varit rätt ansträngande för vårdcentralen som helhet. Vi prioriterar de som är störst behov av vård vilket ibland resulterar i att någon med i våra ögon ej akut behov får vänta lite längre. Vi hoppas att våra kunder har förståelse för detta och att vi ändå har ett bibehållet förtroende. Ett förbättringsområde som vi har på agendan för 2013 är att vara mer utåtriktade och lyssna in vad våra invånare säger och önskar. Vi planerar informationsutbyte på de båda pensionärsorganisationerna på orten, deltagande i företagarföreningen och ortsutvecklingsgruppen står också på agendan. Måluppfyllelse Vi har kvalitetsmåltal som vi ska uppfylla. Respektfullt bemötande av patienterna: Måltalet var 90% och vi hade 93% i NPE =Nationella patientenkäten. Patienters väntetid till kontakt samma dag enligt vårdgarantin: Måltalet var 90% och vi hade 100%. Patienters väntetid till besök i Primärvården enligt vårdgarantin. Måltal 85% Vi hade 95%. Av NPE 8 indikatorer hade vi bättre resultat än både Riket och Lt Sörmland i 6 stycken. Vi hade lika med Riket och LT Sörmland i 1 och var 1 enhet sämre i 1 indikator. Vårdcentralen Malmköping, Kvalitetsbokslut (8)

7 Ekonomi 89 av 100 skulle rekommendera VC Malmköping till andra. Vi arbetar Hälsofrämjande. Har bett patienterna att fylla i formuläret "Frågor om din Hälsa" i samband med besök. Sedan har man gått igenom formuläret och när behov och önskemål har funnits har man hjälpt patienten till respektive coach för de olika delarna. 13 av 14 i personalen är MI utbildade och använder denna metod i sitt arbete. Vi är även 2012 en Diplomerad Hälsocentral med allt vad det innebär i uppfyllda kriterier. Se bifogad "Årsredovisning Hälsofrämjande arbete" 69% av de som fått hjälp med rökavvänjning är fortfarande rökfria efter 6 månader. Detta är ett mycket bra resultat. Vi har både individuell och gruppbehandling för viktminskning. Vi genomför Läkemedelsgenomgångar både i eget boende och på SÄBO. Bokslutet för 2012 slutade på plus 752 tkr. Detta trots att listningsantalet tyvärr fortsatt lite nedåt till 4561 st vid årsskiftet. Bl a är täckningsgraden väsentligt högre än budgeterat. Att vi slutar på ett plusresultat beror främst på att beräknade personalkostnader minskade oavsiktligt pga sjukskrivningar, föräldraledigheter samt chefsbyte etc. Vi har under slutet av året påbörjat en uppfräschning av väntrummen dock ännu ej helt klart vilket vi tar med i beräkningen för Trots personalturbulensen har vi ändå producerat nödvändig vård och t.o.m. nått besökstaket i slutet av året. Täckningsgraden har även den varit mkt god då vi har god tillgång på sjukgymnaster, sjuksköterskor och psykoterapeut och ett upparbetat sätt att triagera patienter till rätt kategori. Med målet; "Rätt vård på rätt vårdnivå". Aktiviteter 2013 Det är många aktiviteter som pågår på vårdcentralen, och de flesta kuggar i varandra om det går som det är tänkt. Eftersom jag är ny som verksamhetschef sedan oktober-12 finns det många delar som jag behöver sätta mig in i för att kunna följa upp alla bra initiativ som redan finns på banan. Jag försöker ta en sak i taget, men då mycket som sagt relaterar till varandra känns det som ett digert pussel att ha översiktsperspektiv över. De prioriterade områden som man centralt vill att vi ska jobba med under den närmaste framtiden stämmer väl överens med våra intentioner som arbetsgrupp: Vi arbetar med siktet på att vara Sveriges friskaste län 2025; Ett sätt är att vi fortsätter med aktiviteter som gör att vi gör skäl för att fortsätta vara diplomerad Hälsocentral Vi vill fortsätta vara en attraktiv arbetsplats; och då behöver värna om medarbetarnas hälsa och välmående genom olika aktiviteter både direkta och indirekta. En personalgrupp som mår bra ger i sin tur ett gott bemötande och omhändertagande av sina patienter! Vi vill förbättra förutsättningarna och för god vård till våra äldre; satsar på både samordnande insatser för de med multibehov samt att erbjuda en jämlik vård, Vårdcentralen Malmköping, Kvalitetsbokslut (8)

8 oavsett ålder! Eftersom vi har en given ekonomisk ram som inte kan förväntas bli större är det viktigt att vi kan vara så effektiva som möjligt med de resurser vi har. Vi behöver bli bättre på att "produktionsplanera" för att undvika t ex onödigt väntande, fel insatser eller andra onödor. För att få en större delaktighet och för att utveckla verksamhetsuppföljningen på ett kreativt sätt, är min förhoppning att alla ska kunna ta del av detta verktyg (PLUSS). Kan detta vara möjligt? Vi jobbar vidare med detta! Aktiviteter Bemötande Frågor om din hälsa. Attraktiv arbetsplats. RGS Webb ska användas av all rådgivande personal. Kontakt samma dag Läkemedelsgenomgångar Rikssvikt Hjärtsviktsprojektet Hälsofrämjande arbete Register Fördjupa samarbete kring omhändertagandet och utredningar av personer med minnessvårigheter/demens. Planerad satsning på de Äldres behov, med äldresköterska och äldrekurator. TRIS Hemsjukvården Vårdcentralen Malmköping, Kvalitetsbokslut (8)

9 Årsredovisning avseende hälsofrämjande arbete - Hälsodiplomering Hur arbetar teamet/de ansvariga för olika levnadsvanor på er vårdcentral: Samarbete mellan de två hälsokoordinatorerna. Gemensamt möte. Bjuder in ansvariga från respektive ansvarsområde vid behov. Stående möten. 2 ggr/år. Informationsspridning sker genom BMS systemet, mail samt på APT. Ibland personliga kontakter. Dialogen med chef sker mellan 4 ögon, BMS, APT eller mail. Stöd ges vid behov vid bl a förskrivning av FaR. I dagsläget har vi inget samarbete med ngn VC. Detta beror bl a på att vi är enda VC på orten. Vad görs av olika insatser och i vilken omfattning: Frågor om din hälsa lämnas ut till patienten vid anmälan i receptionen, ibland direkt av behandlande vårdpersonal. Patienterna hänvisas till rätt instans vid behov av vidare kontakt vad gällande t ex psykisk ohälsa samt behov av stöd vid viktnedgång. FaR: Vi har en FaR ansvarig som ansvarar för informationsflöde angående detta. Samlar in samt följer upp FaR recept, som skrivs av flera vårdgivare. Informerar samt stöttar medarbetare i arbetet med FaR. Tobaksavvänjning: Individuellt, personligt besök med kvalificerad rådgivning och planerad regelbunden uppföljning via telefon och/ eller besök. Hänvisas från annan vårdgivare oftast efter att ha besvarat Frågor om din hälsa, eller personen söker själv hjälp. Viktminskning: Stöd för viktminskning ges individuellt och i grupp. Besöken följer viktminskningsprogram som utgår från Ingela Melins böcker Obesitas blandat med Abbots program Ett redskap för viktminskning Träffarna är regelbundet över minst ett år. Pat kommer på remiss eller söker själva. Fångas även upp via frågor om din hälsa. Stöd vid riskbruk: Fångas upp efter personliga besök hos läkare eller annan vårdpersonal. Genom att ha besvarat Frågor om din hälsa kommer samtal igång om alkoholkonsumtion och riskbruk Psykisk hälsa/stress/sömn: Dom som önskar får den hjälpen de behöver. Fångas upp via frågor om din hälsa. Vad är ni framförallt nöjda med i ert hälsofrämjande arbete? Vi har till stor del engagerad personal som vill föra arbetet framåt. Korta beslutsvägar, nära samarbete mellan alla professioner. Föregår med gott exempel och återinför friskvård på arbetstid. Initialt 30 min.

10 Vad vill ni utveckla i ert hälsofrämjande arbete? Erbjuda ngn form av träning med instruktör. Utöka antalet förskrivningar av FaR. Skapa ett ökat engagemang/medverkan av läkarkåren. Vad önskar ni för stöd från oss inom enheten för Hälsofrämjande landsting? Mer inspirerande föreläsningar på nätverksträffarna. Föreläsningen om matvanor som vi på FaR mötet fick var ett bra inslag. Datum: Vårdcentralens namn: Vårdcentralen Malmköping Hälsokoordinatorns namn: Eva Westerberg, Fredrik Hamberg

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm Kvalitetsbokslut 2011 VC Linden Katrineholm Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Malmköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Åsidan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Strängnäs Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 6 Patienterfarenheter... 6 Smidig resa genom vården... 7 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs Kvalitetsbokslut 2011 VC Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Hälso- och sjukvårdsnämnden; Paragrafen förklarades omedelbart justerad.

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Hälso- och sjukvårdsnämnden; Paragrafen förklarades omedelbart justerad. Hälso- och sjukvårdsnämnden FÖRSLAG DATUM 2010-10-27 74 Styrtal till budget 2011 - Hälso- och sjukvården Beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden; 1. Antar hälso- och sjukvårdens förslag på styrtal till budget

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kommunal hälso- och sjukvård

Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Skara kommun. 2019-05-13 Kommunal hälso- och sjukvård Kommunen och Västra Götalandsregionen samarbetar genom avtal om vad som är kommunal hälso- och sjukvård och vad som är

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Gnesta 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Verksamhetens

Läs mer

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän)

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) 1 (17) Medarbetarundersökning 2014 Arvika kommun rapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) Stapel 1: svar på Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) 2014: 1857 av

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda Kvalitetsbokslut 2011 VC Fröslunda Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Gnesta Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2014

Bilaga Uppföljning 2014 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2014 Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet Bakgrundsinformation VG Primärvård En del av det goda livet Innehåll: Primärvården... 3 Framtidens vårdbehov... 3 Nytt vårdvalssystem i Sverige... 3 Nytt vårdvalssystem i Västra Götaland VG Primärvård...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Medicinkliniken KSK 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Gemensam värdegrund för. personalfrågor

Gemensam värdegrund för. personalfrågor Gemensam värdegrund för personalfrågor Det öppna landstinget för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region Landstingets vision Värdegrunden utgår från Landstinget Sörmlands vision

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ögonkliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Medarbetarenkät 2014

Medarbetarenkät 2014 Medarbetarenkät 2014 kommun och kommun Bakgrundsinformation (%) (%) Svarsfrekvens 83,5 76,5 Kön Män 16 15,7 Kvinnor 84 84,3 Ålder 15-29 år 8,6 5,7 30-39 år 17,3 18,6 40-49 år 30,6 29,7 50-59 28,9 31,2

Läs mer

FÖRSLAG. 28 Åtagande styrtal 2011

FÖRSLAG. 28 Åtagande styrtal 2011 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2010-09-20 KN-KUS10-004 28 Åtagande styrtal 2011 Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet beslut 1. Nämnden för

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Strängnäs

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Strängnäs Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 6 Tillgänglighet... 6 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

www.regionvasterbotten.se/fou Monica Forsberg

www.regionvasterbotten.se/fou Monica Forsberg Monica Forsberg Jag kan åldras i Västerbotten i trygghet, med tillgång till god vård och omsorg Uppföljningen av multisjuka äldre från Sveriges kommuner och landsting (SKL) 2010 visar att det saknas helhetsperspektiv

Läs mer

Personalenkät 2010 2/2/2011

Personalenkät 2010 2/2/2011 Personalenkät 2010 1. Jag trivs bra med... helt delvis inte alls min närmaste chef 1386 (52%) 630 (24%) 478 (18%) 125 (5%) 51 (2%) 79,73 mina arbetskamrater 1593 (60%) 703 (26%) 322 (12%) 46 (2%) 6 (0%)

Läs mer

Region Gotlands Medarbetarenkät. Resultatrapport - 2012

Region Gotlands Medarbetarenkät. Resultatrapport - 2012 1(9) Region Gotlands Medarbetarenkät rapport - 2012 Antal svar på Region Gotland 2012: 4638 av 5694 (81%) Antal svar på Region Gotland 2011: 4912 av 5819 (84%) Positiva svar på skala 1 till 5 är 4-5. Frekvens:

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Strängnäs 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Hemsjukvård i Hjo kommun

Hemsjukvård i Hjo kommun Hemsjukvård i Hjo kommun Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård/hemsjukvård är till för dig som bor i en särskild boendeform eller i bostad med särskild service vistas på en biståndsbedömd

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR 1999-03-26 VOS 99223 KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND Inledning Denna policy utgör en gemensam grund för att beskriva, följa upp och utveckla kvaliteten,

Läs mer

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Precis som i förra årets medarbetarundersökning är det 2014 en gemensam enkät för chefer och medarbetare. Detta innebär att du svarar på frågorna i enkäten utifrån

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre

Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre Projekt Multi7 -bättre liv för sjuka äldre Samarbete mellan Umeå kommun och Västerbottens läns landsting. Bättre liv för sjuka äldre Kan vi höja kvaliteten i vård och omsorg och samtidigt göra den mer

Läs mer

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2012-03-29, 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program INLEDNING... 3 VISION... 3 INRIKTNINGSMÅL... 3 MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Introduktion och innehåll

Introduktion och innehåll UPPLAGA 3/2012 Vårdgaranti vad handlar det om egentligen? Detta är en utbildning som riktar sig till dig som är vårdpersonal inom Västra Götalandsregionen och som dagligen möter patienter i ditt arbete.

Läs mer

6.3 Precisering av Kvalitetsmål och Täckningsgrad i Primärvårdsprogrammet 2015

6.3 Precisering av Kvalitetsmål och Täckningsgrad i Primärvårdsprogrammet 2015 1 (9) 6.3 Precisering av Kvalitetsmål och Täckningsgrad i Primärvårdsprogrammet 2015 2 (9) Med utgångspunkt från innehållet i den genomgripande förändringen av Primärvårdsprogram och Regelverk gällande

Läs mer

Läkares attityder till det sjukdomsförebyggande arbetet. Projektledare Iréne Nilsson Carlsson

Läkares attityder till det sjukdomsförebyggande arbetet. Projektledare Iréne Nilsson Carlsson Läkares attityder till det sjukdomsförebyggande arbetet Projektledare Iréne Nilsson Carlsson Socialstyrelsens uppföljning av riktlinjerna Följer landstingen och hälso- och sjukvården socialstyrelsens nationella

Läs mer

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-03 Anders Pramborn Verksamhetschef Läkarhuset Tranås Jon Tallinger Tillförordnad verksamhetschef Läkarhuset

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm Uppföljning 2014 Vår Vårdcentral Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Malmköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (4) Socialförvaltningen Monica Örmander Medicinskt ansvarig sjuksköterska 2014-07-11 Socialnämnden Redovisning av resultat från kvalitetsregister En satsning och överenskommelse har

Läs mer

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN fysioterapeut läkare distriktssköterska kurator eller psykolog distriktssköterska Landstinget i Värmland, mars 2018. TEAM FÖR DITT BEHOV Nu utvecklar vi vården och våra

Läs mer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer Uppföljning 2016 - Indikatorer Indikatorer Fakta, mått Antal listade individer Utfall = Antal personer som är listade på vårdcentralen per den 31/12 Andel listade personer 80 år och äldre Antal registrerade

Läs mer

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Kommittédirektiv 2017:24 Samordnad utveckling för en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv vård med fokus på primärvården Socialdepartementet 1 Uppdrag

Läs mer

Uppföljning Centrum Flen

Uppföljning Centrum Flen Uppföljning 2016 Centrum Flen Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2016

Bilaga Uppföljning 2016 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2016 Innehåll 1 Uppföljning... 2 1.1 Allmänna förutsättningar... 2 1.2 Områden för uppföljning... 2 1.3 Hälsovalsrapport... 2 2 Former för uppföljning... 3 2.1 Vad som

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE.

TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE. TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE. H elhetssyn. Engagemang. Nytänkande. Tydlighet. Till dig som arbetar eller söker arbete i Söderköpings kommun. MEDARBETARSKAP Medarbetarskapet i Söderköpings kommun bygger

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Trend Vårdbarometern 2010-2014

Trend Vårdbarometern 2010-2014 Har du någon gång under de senaste 6 månaderna besökt sjukvården som patient? Ja 63% 64% 64% 66% 67% Nej 37% 36% 36% 34% 33% Har du någon gång under de senaste 6 månaderna besökt sjukvården som medföljande

Läs mer

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland.

Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland. Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland. Frågor och svar om hälso- och sjukvården! Vad tycker ni socialdemokrater är viktigast med sjukvården i framtiden? Vi socialdemokrater i Östergötland

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Skaraborg Kontaktperson Per-Ola Hedberg, Carina Karlsson, Susanne Liden och Jeanette Andersson Avgränsning:

Läs mer

Landstingspolitiskt program för moderaterna i Dalarna.

Landstingspolitiskt program för moderaterna i Dalarna. 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 Landstingspolitiskt program för moderaterna i Dalarna. Landstingets uppdrag. Landstinget Dalarna ska erbjuda en tillgänglig hälso- och sjukvård av högsta kvalitet, en serviceinriktad

Läs mer

Esplanadens Hälsocentral

Esplanadens Hälsocentral Esplanadens Hälsocentral Information till Studerande Västervik 2013-02-14 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen till Esplanadens hälsocentral!... 3 Varför trivs vi så bra här?... 3 Studerande...

Läs mer

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad

En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad En trygg sjukvård för alla äldre. Sjukvården i Kalmar län har Sveriges kortaste väntetider och nöjdaste patienter. Vi har visat att det gör skillnad vem som styr landstinget. Nu vill vi gå vidare och satsa

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå.

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Vi ska ha respekt för varandras uppdrag! Vilket innebär vi har förtroende

Läs mer

Vårdval Halland. sätter hallänningen i centrum EKM

Vårdval Halland. sätter hallänningen i centrum EKM Vårdval Halland sätter hallänningen i centrum 1 Vårdval Halland en framtidslösning Befolkningsmodell Nya närsjukvården är ett naturligt förstahandsval med undantag av akuta tillstånd som kräver sjukhusvård.

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre. Härnösand 5 februari 2015 Maj Rom

Bättre liv för sjuka äldre. Härnösand 5 februari 2015 Maj Rom Bättre liv för sjuka äldre Härnösand 5 februari 2015 Maj Rom Varje system är perfekt designat för att ge det resultat det ger. Donald Berwic Vi har systemproblem i vården av sjuka äldre Den öppna vården

Läs mer

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program

MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program MedarBetarskap MÅngfald KompetenS ArbeTsmiljö Lön & Anställning Delaktighet LedarSkap Personalpolitiska program Ett övergripande dokument för kommunens samtliga arbetsplatser i syfte med att skapa en ändamålsenlig

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2017 Vårdcentralen Oxelösund Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Friskvårdsersättning. Hälsoråd. Hälsoråd, , Jessica Arvidsson

Friskvårdsersättning. Hälsoråd. Hälsoråd, , Jessica Arvidsson Friskvårdsersättning Hälsoråd Hälsoråd, 2017-05-10, Jessica Arvidsson Riktlinjer för friskvård inom Region Östergötland gällande från 2017 Hälsofrämjande arbetsplats Region Östergötland strävar efter att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Trosa Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

MISSIV OXELÖSUNDSPROJEKTET LA5

MISSIV OXELÖSUNDSPROJEKTET LA5 Hälso- och sjukvård DATUM DIARIENR 2007-08-27 HN-HOS07-281 Nämnden för Hälso- och sjukvård MISSIV OXELÖSUNDSPROJEKTET LA5 I Oxelösund är ohälsotalet betydligt högre än i resten av länet. Fler kvinnor än

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa Kvalitetsbokslut Vårdcentralen Trosa Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

1 (5) ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET

1 (5) ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET 1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET Lagstadgat krav: Läkarbesök inom 7 dagar, Enligt nationell

Läs mer

Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa

Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa Med hjälp av dialogkorten kan en god dialog stimuleras och viktiga frågor lyftas fram. Dialogkorten syftar till att hitta de resurser som bidrar till att skapa hållbart

Läs mer

Innehållsförteckning.

Innehållsförteckning. 1 2 Innehållsförteckning. sida Teamets medlemmar 3 Sammanfattning 3 Områdesbeskrivning 3 Problembeskrivning 3 Syfte och mål 4 Mätningar 4 Förändringar 4 Resultat 5 Hur går vi vidare 5 Reflektion 5 3 Förändringsarbetets

Läs mer

Kvalitet och patientsäkerhet. Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa

Kvalitet och patientsäkerhet. Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa Kvalitet och patientsäkerhet Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa Varje dag lite bättre Sveriges bästa kvalitet och säkraste hälso- och sjukvård 2014

Läs mer

Projektrapport Kroniskt Engagerad 2.0

Projektrapport Kroniskt Engagerad 2.0 Projektrapport Kroniskt Engagerad 2.0 Vårdcentralen Fröslunda Mallversion 1.0 151111 SID 1(10) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Projektorganisation... 3 1.2.1 Teamets medlemmar...

Läs mer

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL Rehabilitering och habilitering i samverkan Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL 2015-06-05 Historik Överenskommelse om samverkan gällande hälsooch sjukvård i Uppsala

Läs mer

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se Personalpolicy för Sollentuna kommun www.sollentuna.se Vårt gemensamma uppdrag Sollentuna kommun växer och utvecklas. De som bor i vår kommun vill bygga bostäder, resa, idrotta, handla, låna böcker, cykla

Läs mer

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende.

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. 2012-10-26 Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. Samverkansavtal mellan Kommunförbundet Norrbotten och landstinget i Norrbotten. 1 Bakgrund Från den 1 januari 2007 regleras

Läs mer