Verksamhetsberättelse 2011/2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2011/2012"

Transkript

1 Allmän verksamhet Styrelsen Då styrelsen tillträdde var nio av tio ledamöter tillsatta. Den tionde, PR-ansvarig, tillsattes under verksamhetsårets första sektionsmöte. Till att börja med fanns tre ledamöter vars arbetsuppgifter inte var specifika. Då dessa under året fick specifika uppgifter, fick deras poster nya namn. Från att ha benämnts ledamöter, benämns de numera Alumnansvarig, Arbetsmiljökvalitetsansvarig samt Utlåningsansvarig. Sektions- och styrelsemöten Under året har styrelsen sammanträtt i princip varje måndag, med undantag för tentaperioder och lov. Vart annat möte har varit ett längre protkollfört kvällsmöte och vartannat en icke protokollfört lunchmöte. Ett antal extrainsatta styrelsemöten har också hållits. Under året har även fyra sektionsmöten hållits, ett under varje läsperiod där antalet närvarande medlemmar varit mellan st. Arbetsmarknad Under året har de sponsorkontrakt som funnits sedan tidigare förnyats. Nya kontakter för att hitta eventuella nya sponsorer inför kommande år har skapats. Under året planerades även en case-tävling tillsammans med Scania som skulle anordnas under december månad, men där Scania drog sig ur av interna anledningar. Tills vidare sköts denna case-tävling upp. Istället anordnades en företagspresenation tillsammans med sektionen för industriell ekononomi där Scania presenterade sin verksamhet. Under vårterminen anordnes en studieresa till Vattenfalls anläggning i Porjus där ca 25 av sektionens medlemmar deltog under en hel dag. I slutet på året började man fundera på att anordna en arbetsmarknadsmässa som främst skulle rikta sig till sektionens medlemmar. Denna idé överlämnades sedan till nästkommande styrelse. Ett antal företag har också genom sektionens förmedling deltagit i kurser för studenter inom sektionen. En sommarjobbskväll har även anrodnats där studenter under sektionen berättat om sina tidigare sommarjobb, vilka arbetsuppgifter de haft samt hur de gått tillväga för att få jobb. Detta anordnades efter ett önskemål från några av sektionens medlemmar. Expeditionen Under fredagsluncherna har styrelsen haft expeditionen öppen på Julius med tanken att medlemmar skall kunna komma dit om de vill prata med någon i styrelsen, köpa märken och spegater eller bara äta luch där. De flesta som kommit dit har endast kommit för att köpa märken. I övrigt har inte intresset varit stort.

2 Hemsidan och marknadsföring I början av verksamhetsåret upprättades en ny hemsida för sektionen, då den tidigare var föråldrad och inaktuell. Den nya hemsidan upprättades med mycket gott resultat och har uppdaterats kontinuerligt under verksamhetsåret. Även en ny facebooksida för sektionen har skapats för att styrelsen på ett enkelt och effektivt sätt ska kunna kommunicera med medlemmarna. Utlåning av Maskinen och verktygslådan Under året har Maskinen fortsatt att vara kontinuerligt utlånad till sektionens medlemmar och övriga. Då reparationer har behövts göras har detta genomförts av ledamot Christer Nilsson och/eller Xp-M. Under året har även diskussioner förts på sektionsmöten huruvida en ny bil bör köpas in eller ej då styrelsen tyckte att detta var en fråga som i allra högsta grad borde diskuteras med medlemmarna. Medlemmarna gav sitt samtycke till att köpa in en ny bil och detta genomfördes i slutet av verksamhetsåret då en Audi köptes in för sektionens räkning. Verktygslådan hade en bit in på året inte lånats ut många gånger varvid styrelsen beslutade att låna ut den kostnadsfritt till sektionens medlemmar. Efter detta ökade utlåningen något. Monter i E-huset I början av året tilldelades sektionen en egen monter i E-huset där priser, gåvor och dylikt kan ställas ut så att medlemmar kan se dessa. Montern är placerad i anslutning till Nyfiket. Nolleperioden Under nolleperioden medverkade alla styrelseledamöter i olika omgångar. Innan nolleperioden började bjöd styrelsen in alla phösare som phöste ett program under sektionen till Phösapizza på Juilius, där phösarna även kunde köpa och sy på sina sista märken på overallen. Under sektionsdagen, den första fredagen i nolleperioden, presenterade styrelsen sig och visade den film som gjorts för att presentera sektionens verksamhet. Därefter fick nollorna besöka Julius och XpM och styrelsen bjöd även på fika. Under kvällen anordnades, med hjälp av 6M, sektionsmiddagen. Styrelsen medverkade också på alldele6tra, kväll med olika tävlingar anordnade av sektionerna, representerade sektionen på STUK då baren i öltältet, under en kväll, bemannades av styrelsemedlemmar samt medverkade under sektionskampen då sektionsstyrelsen anordnade en tävling tillsammans med Ekonomsektionen. Representanter från styrelsen medverkade även på VKM och fixardagen. Styrelsen och delar av sektionens subgrupper medverkade även under den sektionskväll som anrodnades under Lilla Nolle-p i början på vårterminen. Då anordnades en middag av övriga sektioner under Teknologkåren på campus, där nollorna tillsammans med sektionsaktiva åt mat, umgick och spelade caps.

3 Projekt Studentpub I samarbete med Geosektionen, I-sektionen och Datasektionen upkom idén om att starta en sektionsdriven pub. En projektgrupp med representanter från de olika sektionerna tillsattes och arbetet påbörjades. Tanken var att puben skulle hålla till i den lokal som tidigare Porsö fritidsgård haft tillgång till. Sponsorer för både ombyggnad och inventarier hittades och tillträde till lokalen skulle ges så snart alkoholtillståndet godkänts. Då något alkoholtillstånd inte kunde utfärdas för den aktuella lokalen var detta inte längre ett aktuellt objekt för den tänkta verksamheten. Något ytterligare arbete i projektet gjordes inte under verksamhetsåret. Alumnprojekt För att främja medlemmarnas kontakt med näringsliv och tidigare studenter på program under sektionen, startades ett alumnprojekt upp under verksamhetsåret. Ansvarig för detta utsågs och påbörjade arbetet genom att hitta lämpliga alumner, detta med hjälp från LTU Karriär samt Institutionerna. Tanken är att studenter under sektionen ska kunna ha en mentor, dvs en alumn som de kan ta hjälp av och bolla tankar och idéer med. Även alumnföreläsningar kan tänkas vara en del i detta. Kontakter mellan sektionen och alumnerna upprättades innan projektet sedan lämnades över till nästkommande styrelse. Aktivitetsutskott För att öka sammanhållningen och aktiviteten för sektionens medlemmar uppkom tanken om att starta upp ett aktivitetsutskott som har till syfte att anrodna aktiviter, som dagens utskott och subgrupper inte redan gör. Reglementet för utskottet godkändes av medlemmarna på sektionsmöte 3 och blev då en del av sektionen. Delar av styrelsen har under efterföljande verksamhetsår valt att engagera sig i aktivitetsutskottet för att jobba vidare med idén för utskottet. Samarbete med institutionen TVM Under året upprättades ett samarbete med institutionen för Teknikvetenskap och matematik. Målet med sammarbetet är att utöka samarbete mellan sektion och insitution och genom detta göra utbildningarna inom institutionen attraktivare. Samarbetet mellan parterna ska resultera i att förbättra kontakten med arbetslivets aktörer samt att utöka antalet sociala event, detta för att öka sammanhållningen inom institutionen. Den starka kopplingen till arbetslivet ska marknadsföras för att fler studenter ska söka till programmen inom institutionen för Teknikvetenskap och matematik. Den nära kontakten mellan institutionens personal och studenterna ska prioriteras och uppmuntras. Studenter ska även bistå institutionen vid konferenser för att möjliggöra att institutionen ska ha kapacitet att anordna större event och konferenser. Samarbetet mellan institutionen och maskinteknologsektionen ska även innefatta rekrytering och marknadsföring.

4 Det huvudsakliga målet för detta samarbete är att öka antalet sökande studenter genom att göra programmen inom institutionen mer attraktiva. Representation SMART SMART, Sveriges Maskinrelaterade Teknologer, är en konferens som hålls två gånger per år där de största maskinrelaterade sektionerna i Sverige träffas för att utbyta erfarenheter. Under höstterminen anrodnades SMART på Chalmers tekniska högskola i Göteborg, där sex av styrelseleadmöterna deltog. Under vårterminen anordnades SMART på Lunds tekniska högkola. Då deltog sju ledamöter från styrelsen samt tre blivande styrelseledamöter. De blivande leamöterna deltog för att redan innan sitt verksamhetsår påbörjats få ta del av andra sektionerns erfarenheter och verksamhet samt även se hur ett SMART går till då Luleå står som värd hösten Rodden 2.0 Tidigt under verksamhetsåret representerade styrelsen under Rodden 2.0 som anordnas av Teknologkårens sexmästerier samt Phaestmästeriet tillsammans. Styrelsegasque Teknologkårens olika sektionsstyrelser, samt kårstyrelse, deltar två gånger per år på en gasque som anrodnas av olika sektioner varje gång. Sektionen anordnade under höstterminen gasquen och under vårtermninen deltog styrelsen på, den av Geosektionen anordnade, gasquen. Under dessa tillfällen har sektionernas relationer stärkts ytterligare. M-banketten I slutet av året anordnades den årliga M-banketten av 6M, med viss hjälp av styrelsen. Delar av styrelsen deltog på banketten och framförde även ett mycket uppskattat gyckel. Ordförande höll även ett tal under banketten. Subgrupper Nedan följer en kortfattat beskrivning de evenemang subgrupperna har anordnat under året. 6M har under året ordnat Rodden 2.0 tillsammans med Teknologkårens Phaestmästeri och de övriga sexmästerierna under Teknologkåren, arrangerat Sommarphaesten, Julphaesten tillsammans med Hälso6, M-Bowlingen tillsammans Julius, samt M-Banketten. Julius har anordnat Björnbrunsten och M-Bowlingen tillsammans med 6M samt som vanligt serverat mackor efter STUKs stängning. Xp-M har utöver sin verksamhet under året ansvarat för underhåll och reparationer av Maskinen. Pi har i vanlig ordning serverat ärtsoppa, punsch och pannkakor efter kårfullmäktige, sektionsmöten och på övriga utvalda torsdagar.

5 Förtroendevalda och subgruppsansvariga Styrelsen Ordförande: Hanna Gustafsson Vice ordförande: Pontus Karlsson Kassör: Sofia Pålstam UBS: Caroline Henricson Arbetsmarknadskontakt: Rasmus Sundberg Sekreterare: Johan Rutfors Isaksson Arbetsmiljökvalitetsansvarig: Markus Wickbom Alumnansvarig: Annika Larsson PR-ansvarig: Tomas Vannucci Utlåningsansvarig: Christer Nilsson Kårfullmäktigeledamöter Staffan Björklund, Joakim Brahed (KF 1-6), Märta Holgersson, Pontus Karlsson (KF 7) Malin Kuusinen, Oskar Köhler, Anton Laakso, David Larsson (KF 1-6), Therese Persson, Jakob Torstensson (KF 7), Karolina Spets-Granvik (KF 3-7) Valberedning Ordförande: Angelica Löfberg Ledamöter: Therese Persson, Jakob Torstensson Revisorer Internrevisor: Mattias Brynjell-Rahkola Externrevisor: Patrik Svensson Subgrupper Mr Julius: Jakob Torstensson (HT 11), Andreas Björklund (VT 12) Kassör Julius: Linda Henriksson (HT 12), Erik Söderström (VT 12) Sexmästare: Malin Kuusinen Kassör 6M: Nikolina Frisk Mr Pi: Henrik Öhlund Ordförande Xp-M: Daniel Jansson Vice ordförande Xp-M: Erik Nilsson s styrelse 2011/2012 genom Hanna Gustafsson

Protokoll 5 Maskinteknologsektionens sektionsmöte Sammanträdesdatum: 2011-05-12 Tid:16.30 Plats: C305

Protokoll 5 Maskinteknologsektionens sektionsmöte Sammanträdesdatum: 2011-05-12 Tid:16.30 Plats: C305 När varande medlemmar: 53 st enligt bilaga 1 Övrigt när varande: 6 st enligt bilaga 2 VID PROTOKOLLET /Angelica Löfberg JUSTERAS /Mattias Brynjell- Rahkola /Edvin Ekblad /Kerstin Norlén 1 Inledande for

Läs mer

/Pontus Edman. / Jakob Torstensson

/Pontus Edman. / Jakob Torstensson Närvarande medlemmar: 20 st enligt bilaga 1 Övrigt närvarande: 1 st VID PROTOKOLLET /Johan Östh JUSTERAS /Mattias Brynjell-Rahkola /Pontus Edman / Jakob Torstensson 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias

Läs mer

Närvarande medlemmar: 50 st enligt bilaga 1 Övrigt närvarande: 7 st enligt bilaga 2. /Mattias Brynjell-Rahkola

Närvarande medlemmar: 50 st enligt bilaga 1 Övrigt närvarande: 7 st enligt bilaga 2. /Mattias Brynjell-Rahkola Närvarande medlemmar: 50 st enligt bilaga 1 Övrigt närvarande: 7 st enligt bilaga 2 VID PROTOKOLLET /Johan Östh JUSTERAS /Mattias Brynjell-Rahkola /Joakim Brahed /Johan Forslund 1 Inledande formalia Föredragare:

Läs mer

Föredragare: Martin Svensson. Till mötesordförande väljs Martin Svensson. Till mötessekreterare väljs Filip Lanneld.

Föredragare: Martin Svensson. Till mötesordförande väljs Martin Svensson. Till mötessekreterare väljs Filip Lanneld. 1 Inledande formalia Föredragare: Martin Svensson 1.1 Mötet öppnas Martin Svensson förklarar mötet öppnat klockan 17:07 den 20:e maj 2014 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Martin

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Benjamin Bylund, Alumnansvarig Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin, Arbetsmiljökvalitetsansvarig

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Maskinteknologsektionen 2013/2014 vid Luleå tekniska universitet Allmän verksamhet Styrelsen Styrelsen bestod vid verksamhetsårets början av 10 personer, alla tillsatta före 1 juli

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund.

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:41 den 12 maj 2015 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Mattias

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 Bilaga 52.1.1 Kårfullmäktige 06 Sammanträdesdatum 2015-02-20 Sidan 1 av 3 Teknologkårens fullmäktige Förslag till beslut om ny policy 16. Policy för

Läs mer

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats:A3101a

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats:A3101a Närvarande Arvid Marklund Lucas Asplund Oskar Tengberg Emma Nordekvist Carl Ekberg Philip Skånberg Erika Holmgren Tove Audhav Jonas Dahlgren Ordförande Vice Ordförande Kassör Utbildningsbevakningssamordnare

Läs mer

Protokollförare: Justeras: Närvarande medlemmar: Se bilaga. Övriga närvarande: Se bilaga. /Patrik Valfridsson. /Jennie Eriksson.

Protokollförare: Justeras: Närvarande medlemmar: Se bilaga. Övriga närvarande: Se bilaga. /Patrik Valfridsson. /Jennie Eriksson. Närvarande medlemmar: Se bilaga. Övriga närvarande: Se bilaga. Protokollförare: /Patrik Valfridsson Justeras: /Jennie Eriksson /Mattias Thorwid /Tomas Sahleström 1 Inledande formalia Föredragare: Jennie

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Maskinteknologsektionens instruktionssamling

Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 2 av 14 Innehållsförteckning Instruktioner för Maskinteknologsektionens styrelse... 3 Inledning... 3 Allmänt... 3 Specifik arbetsbeskrivning

Läs mer

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS)

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS) NU GÄLLANDE STADGAR för Sektionen för industriell ekonomi Versionsdatum: 2014-03-04 Kapitel 1 Allmänt 1. Sektionen för industriell ekonomi, i fortsättningen benämnd I-sektionen, är en ideell förening för

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:39 den 9 december 2014 i A117.

Föredragare: Mattias Thorwid. Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:39 den 9 december 2014 i A117. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:39 den 9 december 2014 i A117. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förord 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektionsmöte 3 7. Årsmöte 4 8.

Läs mer

Sida 1 av 14. Maskinteknologsektionens reglementessamling. Maskinteknologsektionen vid Luleå tekniska universitet Hemsida:

Sida 1 av 14. Maskinteknologsektionens reglementessamling. Maskinteknologsektionen vid Luleå tekniska universitet Hemsida: Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 4... 4 Ansvarighet... 4 Befogenheter...

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Maskinteknologsektionen 2013/2014 vid Luleå tekniska universitet Allmän verksamhet Styrelsen Styrelsen bestod vid verksamhetsårets början av 10 personer, alla tillsatta före 1 juli

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Föredragningslista för sektionsmöte 1

Föredragningslista för sektionsmöte 1 vid Teknologkåren, LTU Föredragningslista, sektionsmöte 2 2011/2012 Sammanträdesdatum: 2011-12-07 Tid: 18.30 Plats: E632 Föredragningslista för sektionsmöte 1 Datum: 2011-12-07 Till: Sektionens medlemmar

Läs mer

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats: A3001

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats: A3001 Närvarande Arvid Marklund Lucas Asplund Oskar Tengberg Emma Nordekvist Carl Ekberg Philip Skånberg Erika Holmgren Tove Audhav Jonas Dahlgren Ordförande Vice Ordförande Kassör Utbildningsbevakningssamordnare

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-09-26

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-09-26 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-09-26 Bilaga 2 Kårstyrelsemöte Sammanträdesdatum Sidan 1 av 1 1. Förslag till kunskapsmentorer för teknologkåren Projektledaren för Kunskapsmentorerna

Läs mer

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :30 A117 1(7)

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :30 A117 1(7) Sektionsmöte 2015-04- 21 18:30 A117 1(7) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Sektionens ordförande Daniel Karlsson förklarade mötet öppnat. 1.2 Mötesfunktionärer Till mötets ordförande valdes Daniel Smirat,

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

2014-04-03, kl 18.30 i C305

2014-04-03, kl 18.30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2013/2014 2014-04-03, kl 18.30 i C305 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-04-03, kl 18.30 Plats: C305 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare 61. Formalia

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgarna 1. Definitioner Ändring: Styrelsen föreslår ändring av definitionen sektionsaktiv från Ej förtroendevald

Läs mer

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte 2015-03- 04 18:15 C305 1(5)

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte 2015-03- 04 18:15 C305 1(5) Sektionsmöte 2015-03- 04 18:15 C305 1(5) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Sektionens vice ordförande Michael Janfjord förklarade mötet öppnat. 1.2 Mötesfunktionärer Till mötets ordförande valdes Daniel

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll 20120914 Logistiksektionen styrelsemöte 20120912 Närvarande: Jonas Hutter, ordförande Erica Andersson, sekreterare Victor Ottosson, studienämndsordförande KTS Viktor Westin, studienämndsordförande FTL

Läs mer

Maskinteknologsektionens reglementessamling

Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 4 Syfte... 4 Ansvarighet...

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-17

Styrelsemöte 2015-09-17 Närvarande Johanna Persson Jonas Barsing Rasmus Sjögren Carl-Philip Bertilsson Jennie Karlsson Andreas Trägårdh Hanna Bertilsson Tobias Bengtsson Peter Hedman Adjungerande David Randa Frånvarande Max Nilsson

Läs mer

Maskinteknologsektionens reglementessamling

Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 1 av 17 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 17 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 4... 4... 4 Befogenheter...

Läs mer

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Version utan valhandlingar FÖREDRAGNINGSLISTA Kungliga Maskinsektionen, THS Sektionsmöte 2013-12-03 kl 17.17 i sal M1 * = Bilaga finns

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag 20141013 kl 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Holgersson, Daniela Backlund, Melinda Winninge, Joel Carlsson,

Läs mer

Propositions: Reglemente tillägg ansökan om bidrag.

Propositions: Reglemente tillägg ansökan om bidrag. Propositions: Reglemente tillägg ansökan om bidrag. FÖREDRAGARE Pontus Ridderström Bakgrund Datasektionen har idag kapital på ett sparkonto som inte utnyttjas. Därmed skall Datasektionen med hjälp av detta

Läs mer

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305 Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE 2 2017/2018 2017-10-02, kl 18.30 i C305 Bilaga 32.1.1 Sammanträdesdatum 2017-10-02 Sidan 1 av 4 Teknologkårens fullmäktige Anmälningsärenden Sektioner Maskinteknologsektionen

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse FARM 2013

Verksamhetsberättelse FARM 2013 Verksamhetsberättelse FARM 2013 Jakob Lindqvist 12 februari 2014 Abstract Detta dokument är en verksamhetsberättelse för Fysikteknologsektionens arbetsmarknadsgrupp, FARM. Den syftar till att redogöra

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet:

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet: Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Fastställd av Sektionsmötet: 2016-04-26 Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 3 Kapitel 2 Medlemmar... 3 Kapitel 3 Organisation...

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte F08 HT17

Protokoll från styrelsemöte F08 HT17 Protokoll -sektionens styrelse 25 december 2017 Protokoll från styrelsemöte F08 HT17 Ledningscentralen, kl. 17.15 tisdagen den 12 december 2017 1 O.F.M.Ö. Styrelseordförande Petter Karlow Herzog förklarade

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande samt festerichef Escort Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Valerie Dahl, studienämndsordförande

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #2 som ägde rum 2014 09 08 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark (Informationsansvarig)

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Martin Svensson, Vice ordförande Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin,

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet

Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Versionsdatum: 2013-12-02 Inledning Enligt Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitets stadgar skall

Läs mer

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid:18:18 Plats: A3101a

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid:18:18 Plats: A3101a Närvarande Arvid Marklund Lucas Asplund Oskar Tengberg Emma Nordekvist Carl Ekberg Philip Skånberg Erika Holmgren Tove Audhav Jonas Dahlgren Ordförande Vice Ordförande Kassör Utbildningsbevakningssamordnare

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 1 BILAGESAMLING 2018/2019 2018-10-04, kl 18:30 i C305 Bilaga 5.1.1 Kårfullmäktige 1 Sammanträdesdatum 2018-10-04 Sidan 1 av 1 Teknologkårens fullmäktige Proposition Val rep. Universitetsstyrelsen

Läs mer

Maskinteknologsektionens reglementessamling

Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 1 av 12 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 12 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 3 Syfte... 3 Ansvarighet...

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

Ordförande. Vice Ordförande

Ordförande. Vice Ordförande Ordförande Namn: David Rutqvist Program: Civilingenjör Datateknik, 4e året Förbereda möteshandlingar inför styrelsemöten och sektionsmöten. Företräda sektionen vid möten med universitetet, kåren, andra

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Proposition reglementesändring för styrelsemöten

Proposition reglementesändring för styrelsemöten Proposition reglementesändring för styrelsemöten Styrelsen kan i dagsläget endast sammanträda på ordförandes kallelse. Vi anser att ordförande skall ha rätt att ge ut en fullmakt till enskilda styrelsemedlemmar

Läs mer

MATEMATISK-NATURVETENSKAPLIGA SEKTIONEN LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA. Reglemente

MATEMATISK-NATURVETENSKAPLIGA SEKTIONEN LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA. Reglemente Reglemente Detta reglemente är reviderat vid flertalet odaterade tillfällen samt 2011-10-25, 2012-03-04 och 2014-03-26. Detta reglemente är senast reviderat 2015-04-15. Definitioner och förkortningar LiTH

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Protokoll sektionsmöte Geosektionen

Protokoll sektionsmöte Geosektionen Protokoll sektionsmöte Geosektionen Plats: Sal A117,. Tid: 10 mars 2016 kl. 18:30 Närvarande: 29 medlemmar. 2 icke medlemmar, se Bilaga 1. 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande Oscar Forsberg förklarade mötet

Läs mer

Genom sluten votering av styrelsen väljs Fredrik Hartman till projektledare för KEY-dagen 2013.

Genom sluten votering av styrelsen väljs Fredrik Hartman till projektledare för KEY-dagen 2013. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-02-05 Plats: 1D311 KAU Närvarande: Mathilda Nordlander, Marcus Ljungdahl, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt, Gustav Johansson, Helena Engström,

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #4 som ägde rum 2014 10 08 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark (Informationsansvarig) Gry Frölich (Kassör)

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2015-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Pernilla Lindau Sekr. Anton Håkansson Hampus Ragnar Andreas Stagnebo Julia Lennartsson Karl Borg Martin Sigvardsson

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #10 som ägde rum 2015 02 02 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare, Kulturarna) Simon Lundmark

Läs mer

Reviderad Reglemente. BRINN Brandingenjörsstuderande i Norra Norrland. BRINN, en del av Geosektionen vid Luleå tekniska universitet

Reviderad Reglemente. BRINN Brandingenjörsstuderande i Norra Norrland. BRINN, en del av Geosektionen vid Luleå tekniska universitet Reglemente BRINN Brandingenjörsstuderande i Norra Norrland Innehållsförteckning 1 BRINN... 1 1.1 Policy... 1 2 Medlemmar... 1 2.1 Medlemsförmåner... 1 2.2 Utträde... 2 2.3 Aktiva medlemmar... 2 3 Styrelsen...

Läs mer

Dagordning styrelsemöte

Dagordning styrelsemöte Dagordning styrelsemöte Styrelsemöte för Datasektionen klockan 16.30 den 20:e februari 2017. 1. Formalia 1. Närvaro David Rutqvist, Elna Warnhag, Carl Bäck, Simon Ranefjärd, Carl-Henrik Hanquist (CH),

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 5 2013/2014 2014-03-06, kl 18.30 i C305 60 Talmanspresidiet Föredragningslista 5-13/14, 51 - Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-03-06, kl 18.30 Ärenden:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Föredragningslista för sektionsmöte 4

Föredragningslista för sektionsmöte 4 Maskinteknologsektionen vid Teknologkåren, LTU Föredragningslista, sektionsmöte 4 2011/2012 Sammanträdesdatum: 2012-05-03 Tid: 18.30 Plats: C305 Föredragningslista för sektionsmöte 4 Datum: 2012-05-03

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 1 29 September 2016 Sidan 2 Dagordning sektionsmöte 1 Geosektionen torsdag den 29 September i sal E632 kl. 18:30 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande,

Läs mer

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Marcus Sundberg väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Patric Westberg (styrit)

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Under verksamhetsåret 2010 har A-sektionen växt och har för första gången sedan den återskapades 2005, lyckats fylla alla styrelseposterna. Under året

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Sara Kafi.

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Sara Kafi. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:40 den 22 april 2015 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Mattias

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2013-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande Styret Ordf. Magnus Norberg Sekr. Nellie-Kim Millbourn Mattias Spelmans Ida Pettersson Sebastian Levin Stefan Karlsson Emma

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH

Maskinsektionen inom TLTH Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: Klockan 12.05 (..), ons 22 januari 2014 Plats: Styrelserummet M-huset Närvarande styrelseledamöter: Henrik Håkansson (ordf.), Robin Hjerén (cafémästare),

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 WAWE

Verksamhetsplan 2015 WAWE Verksamhetsplan 2015 WAWE W-styrelsen 28 november 2014 1 Innehåll 1 Studiebevakning 4 1.1 Kursutvärderingshappenings......................... 4 2 Ekonomisk redovisning 4 3 Ekonomiskt bidrag 4 4 Projektfond

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :00 C305 1(6)

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte :00 C305 1(6) Sektionsmöte 2 2014-11- 19 18:00 C305 1(6) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Sektionens ordförande Daniel Karlsson förklarar mötet öppnat. 1.2 Mötesfunktionärer Till mötets ordförande väljs Daniel Smirat,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSENS SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL STYRELSENS SAMMANTRÄDE Samsek Taniya Sahlström Ordförande Protokoll Styrelsemöte nr. 1-12/13 PROTOKOLL STYRELSENS SAMMANTRÄDE Datum: 2012-11-28 Tid: 16.45 Plats: s101 Närvarande Samsek Samsek Samsek Samvetet SOSUM RHSF UMSYS

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2015 03 02 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice Ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Gry Frölich (Kassör)

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2014/2015 2015-04-23, kl 18.30 i C305 Föredragningslista 6-14/15, 61-70 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2015-04-23, kl 18.30 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-12-08 #16 s styrelsemöte 2014-12-08 Plats: Tid: Konferensrummet Måndagen den 8:e december Närvarande: Dennis Norman, Hedvig Olsson, Elin Andersson, Erik Kvarnström,

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer