GÖTEBORGS UNIVERSITET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GÖTEBORGS UNIVERSITET"

Transkript

1 GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:7, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde , Behandlade heslutsärenden vid detta sammanträde: 3 Internationalisering: mobilitetsrelaterade frågor i LP11 Närvarande Ledamöter fo"retråäare fo"r lårarna MariaJarl Mats Andersson Camilla Björklund Monica Lindgren Daniel Selden fo"retråäare ftir studenterna Personalföreträdare Övriga Protokollförare Lars Franson Håkan Blennqvist Andreas Andersson, 1-5 Ulf Andersson Anna Brodin Karin Fogelberg, 5-7 Mats d Hermansson Lotta Hulden, 1-3 Johan Lundin Tove Westerberg Klas Ternblad OFR/S controller utbildningschef utbildningsledare utbildningsledare internationell koordinator ersättare för lärarrepresentant avdelningsdirektör nämndsekreterare Frånvarande Ledamöter Emelie Johnson Bengt Randen Stig Santa Göta studentkår Göteborgsregionens kommunalförbund Göteborgs Stad l (7)

2 kl , sammanträdesrum Gala 1, Sankt Jörgen Park Resort, Göteborg. 1 Fastställande av föredragningslistan En preliminär föredragningslista har sänts med kallelsen till sammanträdet. att fastställa föredragningslistan. 2 Val av protokolljusterare att utse Lars Franson att jämte ordförande justera dagens protokoll. 3 v 2014/ 721 Internationalisering: mobilitetsrelaterade frågor i LP11 Fö'redragande: Lotta Hulden Underlag: Formalisering av mobilitetsrelaterade frågor i LP11. Förslag till beslut. Bakgrund I Lärarutbildningsnämndens Handlings- och verksamhetsplan är framskrivet att det internationella inslaget inom nämndens samlade utbildningsutbud ska öka. Utvecklingsarbetet för internationaliseringen av lärarutbildningarna sker inom ramen för de strategiska satsningarna. Parallellt med pågående utvecklingsarbete ges vissa möjligheter till studentmobilitet i syfte att ge internationella perspektiv, genom bland annat fältstudier utomlands, VFU utomlands och utbytesstudier inom vissa kurser. Genom Adlerbertska stipendiefonderna har studenter möjlighet att få stipendium som stöd för att finansiera resa och uppehälle i samband med utlandsvistelse inom ramen för studierna. Flertalet av aktiviteterna för studentmobilitet utvecklades inom 2001 års lärarprogram (LP01) och har sedan överförts till delar av 2011 års lärarutbildningar (LP11). Det finns nu behov av att formalisera den praxis som vuxit fram inom LP11. Detta för att bland annat tydliggöra principer och ansvarsområden för mobilitetsinsatser. Fö'rslag Mot denna bakgrund föreslår föredragande att nämnden ger i uppdrag till ordförande att fastställa handläggningsordningar för: VFU utomlands i lärarutbildningarna, att ge i uppdrag till ordförande att fastställa handläggningsordningar för följande områden: VFU utomlands i lärarutbildningarna, VFU-placering av internationella utbytesstudenter på lärarutbildningarna, Adlerbertska stipendiefonderna avseende studentmobilitet i lärarutbildningarna 2 (7)

3 3 forts. VFU-placering av internationella utbytesstudenter på lärarutbildningarna, Adlerbertska stipendiefonderna avseende studentmobilitet i lärarutbildningarna. Under ledamöternas överläggning diskuteras möjligheterna att kvalitetssäkra handledning och skolor i VFU utomlands. Beslutet är ett första steg för att kvalitetssäkra och styra de delar av utomlands-vfu som går att kontrollera. 4 Pilotprojektet Brobyggaren - arbetet Färedra,r?,ande: Maria Jarl det fortsatta På föregående sammanträde beslutade nämnden bl.a. att utbildningsplanen för Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) ska delas upp i två olika planer, för ordinarie KPU och för Brobyggaren. Utbildningarna kommer framledes benämnas: Kompletterande pedagogisk utbildning - Ordinarie respektive Kompletterande pedagox,isk utbildning - alternatitj studiegång flir matematik och natun;etenskapl(l!,a iimnen. Projektet med den senare utbildningsvarianten, kommer även fortsättningsvis att benämnas Brobyggaren. Den alternativa KPU har presenterats för berörda institutioner på ett informations- och diskussionsmöte. Beredning pågår för att utse kursansvariga institutioner. Ordinarie KPU har fyra kursansvariga institutioner, det är i nuläget oklart om dessa är intresserade av ett motsvarande uppdrag även i Brobyggaren. På naturvetenskapliga fakulteten är samtliga institutioner intresserade av att delta i utbildningen, däremot inte av att vara kursansvarig institution. Regeringen har tilldelat Göteborgs universitet fyra miljoner kr för projektet Brobyggaren. Resurserna ska användas till rekrytering, kommunikation, utvärdering och vissa kanslikostnader. Under sommaren ställde regeringen en förfrågan till lärosätena, om dessas intresse av att anordna en särskild KPU för studenter med forskarexamen. 3 (7)

4 4 forts. Utbildningen är ettårig och studenterna får utbildningsbidrag under tiden. Göteborgs universitet anmälde intresse av att anordna en sådan utbildning, och pekade samtidigt i sitt svar på likheter i projektet Brobyggaren 5 Uppdrag och anslagsfördelning Preliminärt uppdrag Policy för fördelning av utökat uppdrag Avräkningsprinciper Fö'redrap,ande: Ulf Andersson och Andreas Andersson Preliminårl uppdrag LUN:s preliminära uppdrag till institutionerna har uppdaterats under sommaren. Förändringar har gjorts av antal studenter och prognoserna för höstantagningen är bra. Prislapparna bör överlag kunna ligga kvar på oförändrad nivå. Däremot är budgetgruppen inte klar med beredningen av eventuella förändringar av prislappar för den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) och för examensarbetet. Frågan om prislappar återkommer på nämndens septembermöte. Poliry flir flirdelning av utökat uppdrag Förslaget att bygga ut lärarutbildningen presenterades i vårpropositionen i mars 2014, men inga formella beslut är fattade. Regeringens förslag innebär att Göteborgs universitet kommer ha ökat lärarutbildningen, när den är fullt utbyggd, med 25 %. Ledamöterna resonerar om hur det utökade uppdraget kan komma att formuleras av universitetets styrelse. En dialog mellan styrelsen och LUN kommer behövas, bland annat om förutsättningarna för att fylla det utökade uppdragets fördelning över åren. Befintliga program som nämns regenngens underlag är: Förskollärarprogrammet Grundlärarprogrammet Ämneslärarprogrammet Kompletterande pedagogisk utbildning Speciallärarprogrammet 4 (7)

5 Protokoll2014:7, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde , 5 forts. För speciallärare och specialpedagoger och ämneslärare (matematik, fysik, kemi, biologi och teknik) har en särskild examenspremie föreslagits. Program som inte nämns regenngens underlag är: Specialpedagogiska programmet Yrkeslärarprogrammet Det utökade uppdraget aktualiserar en rad frågor och ställningstaganden bland annat avseende jämfiirelsepunkter, dvs. från vad ska antalet platser iika (från medeltalet för samtliga antagningar till programmen, eller från antagningarna år 2014), prioritering mellan '!J'Satsningar altematit;t satsningar på bifintliga program, prioriteringar inom programmen, samt hur uppdral!,et ska fo'rdelas b't;er åren. Under ledamöternas diskussion om det utökade uppdraget och hur satsningarna ska genomföras, framkommer ståndpunkten att uppdraget i största möjliga mån ska följa regeringens intentioner. Vidare att ökningen ska genomföras på ett sådant sätt att den är långsiktigt hållbar, även om det innebär att uppdraget inte kan fyllas fullt ut under Avråkningsprinciper Överläggning om avräkningsprinciper för LUN:s uppdrag gentemot institutionerna. Det finns ett tydligt önskemål om att LUN ska tilllämpa en ny avräkningsprincip, vilket uppfattas som en förutsättning för att utbyggnaden ska kunna genomföras. Föredragande går igenom för- och nackdelar med avräkningsprinciperna skarp avräkning resp. anslagssparande. LUN :s ordförande kommer på rektors ledningsråd informera om att man fortsättningsvis avser att tillämpa en avräkningsprincip som innebär anslagssparande (med plus/minus 5 %) för de institutioner som har stora uppdrag inom lärarutbildningen, medan skarp avräkning fortsätter att tillämpas gentemot övriga. LUN:s budgetprocess Beslut om planeringstal för ordinarie uppdrag 2015 är planerat till nämndens septembersammanträde, medan beslut om ordinarie Uppdrag och Anslagsfördelning för 2015 är planerat till oktobersamman trädet. 5 (7)

6 irende 5 forts Vad gäller beslut om det utökade uppdraget finns olika alternativ: Hela det utökade uppdraget läggs ut och beslutas i oktober Hela det utökade uppdraget beslutas senare (t ex i december) En del av det utökade uppdraget beslutas i oktober, ett antal HST hålls inne för senare fördelning, nytt beslut i dec/jan Frågan återkommer till nämnden. 6 Ordföranden informerar Fiiredragande: Maria Jarl. Överläggningar pågår med IPKL om organisation och budget för försöksverksamheten med Övningsforskolor. Frågan återkommer till nämnden för beslut om budgeten för projektet. En arbetsgrupp för projektet har tillsatts med företrädare för LUN, IPKl. och skolhuvudmännen. Programledaruppdragen är klara för samtliga program, förutom för Påbyggnadsprogrammen och Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). 7 Utbildningschefen informerar Fiiredragande: Anna Brodin Utbildningschefen informerar att höstens antagningstal är högre än motsvarande tal från föregående år. Det gäller både antal sökande och antal reserver. I höstens antagning till Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) kan studenterna nu söka även till de nya ämnena psykologi, sociologi och pedagogik. 8 Ordförandeåtgärder Friredragan de: Maria Jarl. Underlag: Ordförandeåtgärder Inga synpunkter på ordförandeåtgärden framförs. 6 (7)

7 Protokoll2014:7, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde , 9 Anmälan av protokoll från föregående nämndsammanträden Föredragande: Klas Ternblad. Underla,g: Protokoll2014:5 och 2014:6. Protokollen är justerade och utsända till ledamöterna. att lägga protokoll 2014:5 från sammanträdet och protokoll 2014:6 från sammanträdet ad acta. Inga synpunkter på protokollen framförs. Vid protokollet Klas Ternblad Lars Franson 7 (7)

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:12, fort vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-12-11, kl. 9.00-16.00, sammanträdesmm Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan2, Göteborg.

Läs mer

GÖTEBORGs UNIVERSITET

GÖTEBORGs UNIVERSITET GÖTEBORGs UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN kl. 9.00 16.00, sammanträdesrum Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan 2, Göteborg. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde: 4 Brobyggaren-budget

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN)

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Protokoll Datum: 2015-05-19 Tid: 9.00-15.00 Plats: sammanträdesrum Linné, LUN 4 LUN:s pedagogiska pris Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Maria Jarl Mats Andersson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:8, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-09-24, kl. 9.00-15.15, sammanträdesrum Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan 2, Göteborg.

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Ersättning för studentmedverkan i LUN och LUN:s organ (V 2015/82)

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Ersättning för studentmedverkan i LUN och LUN:s organ (V 2015/82) LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Protokoll Datum: 2015-02-18 Tid: 9.00-15.50 Plats: sammanträdesrum Linné, LUN Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Ersättning för studentmedverkan i LUN och LUN:s

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats2007-09-11, kl. 13.15 15.15, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A.. 7 Ändrade beslutsregler för nämndens utvecklingsmedel 8 Ändrat

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Tid: kl.13.10 15.30 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 3 Antagning till CUL:s forskarskola 8 Besluts- och delegationsordning för UFL 9 Examensarbetet på Lärarprogrammet 11 Policy för IKT inom lärarutbildningen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Tid: kl.13.30 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén Bengt

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.30. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Tid och plats kl. 14.45 17.10, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 6 Inriktning Yrke, skola och arbetsliv 7 Lärarutbildningsrådens ikraftträdande

Läs mer

GÖTEBORGs UNIVERSITET

GÖTEBORGs UNIVERSITET GÖTEBORGs UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:9, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-10-22, kl. 9.00-16.00, sammanträdesrum Linne, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan 2, Göteborg.

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E6F ríäáäçåáåöëjçåüñçêëâåáåöëå ãåçéå p~ãã~åíê ÇÉOMMRWNP Ñ êä ê~êìíäáäçåáåö OMMRJNNJNS Tid och plats kl. 14.00 17.00, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg. Närvarande Ledamöter

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Tid: kl.13.35 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina Nilsson

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Tid: kl. 13.00 15.30 Plats: Stenasalen, Ågrenska villan. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Börje Rådesjö

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Tid: kl. 13.20 16.10 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Tid: kl. 13.00 16.25 Plats: Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden.

Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden. Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden 1 Lärarutbildning Lärarfortbildning Skolutveckling 2 Lärarutbildningens omfattning vid Göteborgs universitet Ca 4 000 studenter Ca 30 medverkande institutioner

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 14.00 17.10, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 7 Förlängning av nuvarande mandatperiod för ledamöterna i lärarutbildningsråden

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 15.55, Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. Närvarande Ledamöter Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 15.00 16.40, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Obligatoriska kurser

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.40 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:13 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:13 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 13.00 17.05, UFL:s sammanträdesrum, Viktoriagatan 30 A. 3 Inrättande av inriktning för Kulturellt meningsskapande genom musik, rytmik och drama 4

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Tid: kl.13.25 16.05. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders Lernberg Lars Olov

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Tid: kl. 13.20 15.45 Plats: Villa Ekman, Ekmansgatan 7. NÄRVARANDE Ledamöter: Övriga: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Företrädare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll2014:6, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-06-10, kl. 9.00-15.15, sammanträdesrum Linne, plan 2, Lärarutbildningsnämnden, Skolgatan

Läs mer

GÖTEBORGs UNIVERSITET

GÖTEBORGs UNIVERSITET GÖTEBORGs UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll 2014:3, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20, kl. 9.00-16.00, sammanträdesrum B4 437, hus B, Pedagogen, Göteborg. Behandlade

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN)

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN (LUN) Protokoll Datum: 2015-03-25 Tid: 9.00-15.00 Plats: sammanträdesrum Linné, LUN Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 4 LUN:s sammanträden HT15 7 CUL:s temaverksamheter

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Tid: kl. 10.20 16.45 Plats: Ågrenska villan, Högåsplatsen 2. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor, ordförande Lars

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Behandlade ärenden vid detta sammanträde

Behandlade ärenden vid detta sammanträde Behandlade ärenden vid detta sammanträde 1 Fastställande av föredragningslista 2 Anmälan av protokoll från ordförandegruppens sammanträde 3 Principer för institutionsfördelning 4 Förslag till riktlinjer

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter 2018-02-28 09:00-12:40 Al 136,

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Tid: kl.13.00 16.45 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2015-06-03 Tid: 15:00-16:50 Plats: Tal- och hörsellab, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Dnr V 2013/480, 2013-11- 28. Arbetsordningen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden den 28 november 2013. Arbetsordningen träder i

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 190130 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2019-01-30 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Joakim Samuelsson Maria Strääf lärare, p.1-18, 20-21

Joakim Samuelsson Maria Strääf lärare, p.1-18, 20-21 Sida 1 av 5 Närvarande ledamöter Thomas Östholm, 1:e prodekan, ordförande Andreas Fejes, 2:e prodekan Brith-Inger Aspgård Cecilia Lindgren, p.4-21 Joakim Samuelsson Maria Strääf, p.1-18, 20-21 Louise Malmström

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(7) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:7 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(7) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:7 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(7) Tid och plats kl. 14.05 17.05, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 6 Lärarutbildningsrådens externa ledamöter 7 Lärarledamöter i LUR 4 och

Läs mer

Deltagare. Ordförande Jörgen Tholin. Eva Wiberg. Bo-Anders. Jönsson. Lotta Bergman. Malmö Högskola HKR - - Hanna Sepp. Ewa Axelsson Åsa Hult

Deltagare. Ordförande Jörgen Tholin. Eva Wiberg. Bo-Anders. Jönsson. Lotta Bergman. Malmö Högskola HKR - - Hanna Sepp. Ewa Axelsson Åsa Hult Protokoll för NÄLU 11 november 2011 Deltagare Ordförande Jörgen Tholin Lärarrepresentanter LU Eva Wiberg Gunnar Andersson Bo-Anders Jönsson HT S-fak N-fak Studentrepresentanter LU Hanna Gunnarsson Karolina

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Lärarutbildningsnämnden DATUM: 2014-10-29 BESLUTAD AV: Lärarutbildningsnämnden KONTAKTPERSON: Klas Ternblad, nämndsekreterare FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Översyn av instruktioner för OSU:s nämnder och ledningsgrupp

Översyn av instruktioner för OSU:s nämnder och ledningsgrupp \JK/ BESLUT 2011-04-26 Dnr LiU-2008-02737 Översyn av instruktioner för OSU:s nämnder och ledningsgrupp Beslutas fastställa reviderad instruktion och arbetsordning enligt bilagor för Områdesstyrelsen för

Läs mer

UMEÅ UNIVERSITET. 53 Utseende av protokoll- Fakultetsnämnden utser Martin Rosvall att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

UMEÅ UNIVERSITET. 53 Utseende av protokoll- Fakultetsnämnden utser Martin Rosvall att jämte ordföranden justera dagens protokoll. e Sid 1 (5) Närvarande: Bilaga 0:1 Ärende Beslut eller annan åtgärd Föredragande 53 Utseende av protokoll- Fakultetsnämnden utser Martin justerare. Rosvall att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Närvarande ledamöter Karin Mårdsjö Blume Thomas Östholm Lars Björklund Lotta Holme Cecilia Lindgren Joam Samuelsson Maria Strääf Louise Malmström Åsa Ridne Elisabeth Eriksson Alexandra Holmström Emil Wigge

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/01 1 (7) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/01 1 (7) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning 1 (7) Tid: kl. 13.20 16.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders Nilsson Vivi-Ann Rådesjö Börje professor, ordförande kommunalråd,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-10-17 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7118, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Dnr V 2016/775 TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Publicerad 2017-01-31 Beslutsfattare Handläggare Samordningsnämnden för lärarutbildning (SOL) Karin Fogelberg Beslutsdatum

Läs mer

Tid: måndag 22 augusti 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111

Tid: måndag 22 augusti 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 6/11 1 / 6 2011-08-22 Tid: måndag 22 augusti 2011, kl 13.00 15.20 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-06-21 Tid: 15:00-16:20 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Måndag den 27 maj 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen (I} GÖTEBORGS UNIVERSITET UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Företrädare för personalen

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 12/11 1 / 7 2011-12-12 Tid: måndag 12 december 2011, kl 13.00 15.45 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Tid: tisdag den 11 april 2017 kl konferensrummet, Universitetsklubben, Campus Valla. verksamheten, ordförande, dekan

Tid: tisdag den 11 april 2017 kl konferensrummet, Universitetsklubben, Campus Valla. verksamheten, ordförande, dekan 1(5) Styrelsen för utbildningsvetenskap Tid: tisdag den 11 april 2017 kl 9.15-15.00 Lokal: konferensrummet, Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Jörgen Nissen Cecilia Lindgren Andreas

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2010 Tid Måndag den 6 december klockan 14 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE

VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE 2018-06-15 FYRA LÄRAREXAMINA FEM PROGRAM Grundlärarprogrammet Ämneslärarprogrammet Kompletterande pedagogisk

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116 Sid 1 (5) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Anna Arnqvist Anders Berglund Karin Brunnegård Christian Johansson Britt-Marie Lindgren Christina Ljungberg Elin Ljungström Mari Norgren Börje Rehn Ordförande

Läs mer

GÖTEBORGs UNIVERSITET

GÖTEBORGs UNIVERSITET GÖTEBORGs UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGsNÄMNDEN Protokoll 2013:8, fört vid Lärarutbildningsnämndens sammanträde 2013-08-26, kl. 9.00-2013-08-27, kl. 12.00, Arken Hotel, Nordatlanten l 00, Göteborg. Behandlade

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09 Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09 Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 18 maj 2010, klockan 14.30 17.05 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för

Läs mer

Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september)

Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september) Utbildningsnämnden Tel. 031-786 1035 mats.edvardsson@gu.se FÖREDRAGNINGSLISTA Utbildningsnämndens sammanträde 2013-09-03 09-04 Plats: Varbergs Stadshotell Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september)

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) Tid: 2002-10-30: 8.00-12.00 2002-10-31: 8.30-12.15 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken och Lökebergs konferenshotell NÄRVARANDE Ledamöter:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-10-19 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:17 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:17 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(8) Tid och plats kl. 13.00 17.05, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 7 Inriktningarnas kompetensområden 8a Moderna språk 8b Utvärdering av

Läs mer

!"#$%&'()*+%)#,-./--,0")1$#)2$%+%#'),"-3,3/3,0"$%)

!#$%&'()*+%)#,-./--,0)1$#)2$%+%#'),-3,3/3,0$%) !"#$%$&'()$*+',-'$./0$1+2,32(2'445$&6*44,2,7&6575,-',$!"#$%&'(')*+,*-&'./0-%+%1"2(03'(').'*,(3*4'1*!"#$%&'()*+%)#,-./--,0")1$#)2$%+%#'),"-3,3/3,0"$%) Under hösten 2010 ska den slutliga utformningen av

Läs mer

HISTORISKT. Linköpings universitet PROTOKOLL SUVp 13/4 Sida 1 av 5

HISTORISKT. Linköpings universitet PROTOKOLL SUVp 13/4 Sida 1 av 5 OS UN5 ki k c s u " Närvarande ledamöter Thomas Östholm Andreas Fejes Brith-Inger Aspgård Cecilia Lindgren Joakim Samuelsson Maria Strääf Louise Malmström Åsa Ridne Linnea Bockn Alexandra Holmström Emil

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE

VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE 2018-11-20 FYRA LÄRAREXAMINA FEM PROGRAM Grundlärarprogrammet Ämneslärarprogrammet Kompletterande pedagogisk

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-02-28 Tid Måndag den 28 februari klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2017-02-06 Tid: 14:00-16:15 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-09-28 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 5 oktober Kl.09.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Anna Chryssafis

Läs mer

MANUAL VFU-WEBB FÖR VFU-KURSLÄRARE OCH KURSLEDARE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

MANUAL VFU-WEBB FÖR VFU-KURSLÄRARE OCH KURSLEDARE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN MANUAL VFU-WEBB FÖR VFU-KURSLÄRARE OCH KURSLEDARE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Innehåll Inledning 3 Inloggning 4 Utloggning 4 Rapport VFU-kurslärare 5 Rapport VFU-kursledare 6 Rapport

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

97 Utbud lärarutbildningen HT 12 VT 13

97 Utbud lärarutbildningen HT 12 VT 13 Missiv 2011-08-22 NUV 2011:5 97 Nämnden för utbildningsvetenskap (NUV) 97 Utbud lärarutbildningen HT 12 VT 13 Inför läsåret 2012/2013 har Nämnden för utbildningsvetenskap (NUV) att fatta beslut om programutbudet

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 180201 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-02-01 Tid: 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2017-02-08 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7119, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 3/12 1 / 6 2012-03-20 Tid: tisdag 20 mars 2012, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Nyheter och satsningar i lärarutbildningen. Linnédialogen Susanne Liedberg

Nyheter och satsningar i lärarutbildningen. Linnédialogen Susanne Liedberg Nyheter och satsningar i lärarutbildningen Linnédialogen 2018-02-08 Susanne Liedberg Lärarutbildningen 2018 ca 2700 studenter total volym 888 nya platser årligen (utbyggnad om 150) Utbildningsdepartementet

Läs mer

Översyn av organiseringen av ämnesdidaktisk forskning inom utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet

Översyn av organiseringen av ämnesdidaktisk forskning inom utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet SUV 2017-6.12 2017-10-17 1(5) Översyn av organiseringen av ämnesdidaktisk forskning inom utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet Bakgrund Ämnesdidaktik gavs en central roll i den lärarutbildning

Läs mer

1 (5)= Protokoll fört vid sammanträde med Rådet för grundutbildningsfrågor (GUR) 17 april 2007, klockan Sal: Lars Öberg, Academicum

1 (5)= Protokoll fört vid sammanträde med Rådet för grundutbildningsfrågor (GUR) 17 april 2007, klockan Sal: Lars Öberg, Academicum = 1 (5)= h~êáå=táâéäói=ríäáäçåáåöë~îçéäåáåöéå= Protokoll fört vid sammanträde med Rådet för grundutbildningsfrågor (GUR) 17 april 2007, klockan 14.00-17.00 Sal: Lars Öberg, Academicum Närvarande ledamöter

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015 STYRDOKUMENT Dnr V 2015/251 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDENS LIKABEHANDLINGSPLAN 2015 Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://lun.gu.se/omoss/likabehandling Anna Brodin, Utbildningschef Tove Westerberg Beslutsdatum

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-11-24 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7140B, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet

Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet Protokoll från sammanträde med beredning för forskning (BF) Datum: 2019-03-11 Tid: 16:30-17:30 Plats: A1 135b, Plan 1, Pedagogen Hus A Närvarande: Eva Reimers,

Läs mer

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 7 maj 2013, klockan 15.00 17.20 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL/MINNESANTECKNINGAR Torsdag den 18 april 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE

VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING (VFU) I LÄRARUTBILDNING OCH FORTBILDNING FÖR VERKSAMMA LÄRARE 2018-09-17 FYRA LÄRAREXAMINA FEM PROGRAM Grundlärarprogrammet Ämneslärarprogrammet Kompletterande pedagogisk

Läs mer

hpr UPPDRAG OCH ANSLAGSFÖRDELNING 2015 LP01 LP11 år samverkan hst CUL VFU TILL INSTITUTIONER MED VERKSAMHET INOM ANSVARSOMRÅDET FÖR

hpr UPPDRAG OCH ANSLAGSFÖRDELNING 2015 LP01 LP11 år samverkan hst CUL VFU TILL INSTITUTIONER MED VERKSAMHET INOM ANSVARSOMRÅDET FÖR UPPDRAG OCH CUL prislapp fördelning uppdrag ansvar KPU år samverkan LP11 hst doktorand institutioner utbildning fortbildning Ämneslärarprogrammet Lärarutbildningsnämnden HFU ANSLAGSFÖRDELNING 2015 TILL

Läs mer