Medarbetarresans fem faser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medarbetarresans fem faser"

Transkript

1 CHECKLISTA 2.0 Medarbetarresans fem faser 2018 Innofactor Innofactor Plc is listed in the NASDAQ Nordic Stock Exchange.

2 Inledning Ni har arbetat hårt inför en rekrytering. Ni har satt en tydlig kravprofil och skapat den perfekta annonsen. Ni har hållit intervjuer och tackat nej till kandidater som inte hade det där lilla extra som ni söker. Ni har överlagt, resonerat och hittat den perfekta kandidaten med rätt kompetenser och som möter er kravprofil. Men, har kandidaten verkligen den kompetensen vi behöver? Tillräckligt motiverad? Kommer kandidaten att vilja stanna på bolaget under en längre tid? Hur ser utvecklingskurvan ut? Många frågor ställs under en rekryteringsprocess, och ibland springer man i cirklar för att besvara dem. Men det är viktigt att inte glömma resten av resan - vad kommer härnäst? Köpa blommor, beställa ny dator och telefon, lägga fram block och pennor och kanske ytterligare en liten present på skrivbordet för din nya kollega är såklart viktiga saker. Men glittret faller snart till marken och det riktiga arbetet tar vid - vilket måste vara minst lika motiverande, om inte ännu mer. Har du full koll på anställningens fem faser, och vad de innebär för er som arbetsgivare? För kandidaten? Och vilket stöd som finns att få för att förenkla processen? Häng med...

3 1. Preboarding Avtalet är signat och vi tar klivet in i preboarding-fasen. Det pirrar i magen hos kandidaten som kanske har accepterat sitt drömjobb, och ni känner er taggade på att utöka ert team. Det finns egentligen två scenarios i det här skedet. 1. Ni har lite kontakt från och till fram till anställningens första dag, och låter all onboarding skötas när medarbetaren är på plats. 2. Din nyblivna medarbetare genomför delar av sin onboarding redan från anställningens första dag. Du får då en engagerad och förväntansfull ambassadör som glatt berättar för sina nära och kära om kärnan i sitt nya bolag. Tänk om du kunde bidra till att pirret och glädjen som uppstår vid avtalssigneringen kvarstod hos den nya kollegan fram tills dess första arbetsdag? WIN WIN! Desto tidigare din nya medarbetare känner sig hemma och blir produktiv - desto större vinning för såväl medarbetare och företaget! Att tänka på! Självklart behöver du tänka på beställningar av nya datorer, telefoner, kläder/uniform och att köpa blommor till skrivbordet på den första arbetsdagen. Men du får inte glömma - att acceptera ett nytt jobb är en stor sak, och risken finns att den nya medarbetaren blir överväldigad av all information och nya intryck den första arbetsdagen. Finns det någonting den nya medarbetaren kan genomföra innan anställningen påbörjas? Behåll pirret och motivationen hos din nya medarbetare genom att bjuda in till en lunch på kontoret tillsammans med övriga inom organisationen eller teamet. Kanske kaffe eller julbord? Ge personen en ordentlig tour av kontoret och låt dem träffa de närmsta kollegorna. Håll kontakten! Enkla saker som hjälper den nya medarbetaren att komma igång och bli produktiv snabbt. Onboarding är en av de viktiga processerna under en anställning - men varför vänta till anställningens första dag? Börja redan idag!

4 2. Onboarding Vi har alla upplevt en onboarding. Eller fler. Du sätter dig på bussen eller hoppar upp på cykeln förväntansfull inför din första arbetsdag. Du har redan föreställt dig både två och tre gånger hur den här dagen kommer att utspela sig. Du kommer vara produktiv på nolltid. Sakta i backarna! Onboarding-processen innefattar de allra första 30 dagarna på plats. Har er nya medabetare fått de bästa förutsättningarna för att komma igång med sitt arbete? Eller kom datorn dag två, telefonen dag tre och introduktionen till kollegorna dag fyra? Kan alla namnet på sin nya kollega? Dag ett ska vara en dag att fira som är fylld av meningsfulla möten och nya lärdomar. Er onboarding innefattar med största sannolikhet många av de saker som ni kunde ha checkat av redan under er preboarding. Eller hur? En bra onboarding-process hjälper er minska tidsåtgången, och reducerar kostnader. Samtidigt skapas en lojalitet hos den nya medarbetaren baserat på upplevelsen. Att tänka på! Checklistor. Med en förutbestämd lista på aktiviteter och uppgifter kan din nya medarbetare känna sig trygg från dag ett, eller kanske till och med före sin första arbetsdag? Planera den första tiden. Strukturera en engagerad onboarding där medarbetaren får lära sin om såväl bolaget som arbetsrollen. Teknik och hjälpmedel. Dator och annan nödvändig arbetsutrustning bör finnas från första arbetsdag. Relationer. Säkerställ möten med relevanta personer inom verksamheten för att så tidigt som möjligt etablera kontakter och bli en del av gemenskapen. Stäm av förväntningar. Säkerställ att medarbetare och chef träffas för att stämma av förväntningar, ansvarsområden, och uppgifter under kommande introduceringsperiod. Digitalt systemstöd. Med ett digitalt verktyg guidas samtliga genom onboarding-processen där checklistor och status enkelt kan följas upp och överblickas. Med hjälp av ett digitalt stöd blir det enkelt att sätta upp fördefinierade flöden för vad verksamhetens onboarding-program ska innehålla.

5 Mycket är nytt i början och det gäller att snabbt sätta sig in i rutinerna och få grepp om atmosfären, miljön och koderna. Men efter en månad börjar saker och ting sätta sig och rutiner bildas.

6 3. Postboarding Fortsätt att bygga en relation med er nya kollega! Vi spenderar en hel del av vår tid på arbetsplatsen så det är viktigt att känna att både du som medarbetare och arbetsgivaren är nöjda med sina val. Mycket är nytt i början och det gäller att snabbt sätta sig in i rutinerna och få grepp om atmosfären, miljön och koderna. Men efter en månad börjar saker och ting sätta sig och rutiner bildas. Postboarding innefattar alla de dagar som följer de 30 första dagarna. Alltså från månad två, till avslutad anställning någon gång i framtiden. Vad händer egentligen efter de första 30 dagarna? Har ni en process för det idag? Ska medarbetaren besöka samarbetspartners, eller andra kontor? Finns det någon kurs som är relevant eller som är ett krav? Att tänka på! Kontinuerliga avstämningar. Säkerställ att tjänsten och företaget möter förväntningarna hos den nya kollegan. Månatliga till en början, som sedan kan förekomma mer sällan. Vad är bra? Roligast? Karriärmål? Drömmar? Vad bör ändras, tas bort och läggas till? Uppmärksamma framgångar - alla gillar att bli sedda. Ge ökat ansvar. Allt eftersom medarbetaren kommer in i sin roll så kan ökat ansvar vara en motivationsfaktor vidare. Erbjud personlig utveckling. Kurs, certifiering, föreläsning - you name it! Möjlighet att påverka arbetssituationen. Flex, möjlighet att arbeta från annan plats kan vara bra motivation för anställda. Inte minst småbarnsföräldrar! Med en strukturerad onboardingn som ni följer upp vet ni vilka påverkansmöjligheter som är viktigast för medrabetaren och som fungerar i förhållande till arbetet.

7 4. Offboarding Det är sista arbetsdagen för er medarbetare. Uppsägningen är gjord och uppsägningstiden arbetas av. Såklart fanns det ett skav som gjorde att uppsägningen tillslut lämnades in men det är viktigt att inse att skaven kan vara olika, och bero på oändligt många olika saker. Kanske är det livets skav som kommit emellan personen och arbetet? Kanske har medarbetaren fått ett erbjudande som det inte går att tacka nej till? Välj att se uppsägningar som ett tillfälle att lära och justera. Det gör du enklast genom att alltid hålla exit-samtal med dina medarbetare. Ge medarbetaren chansen att ge ärliga svar kring hur de har upplevt steg 1-3 under sin anställning, varför de väljer att lämna bolaget, etc. Det är viktigt att medarbetaren känner sig trygg i hur svaren kommer att hanteras. Det är viktigt att hantera uppsägningar på rätt sätt. Dels för att både medarbetare och arbetsgivare ska få ett bra avslut och lära sig av sin upplevelse men även för att den tidigare medarbetaren kan återvända till bolaget med nya, värdefulla erfarenheter och kompetenser i framtiden. Att tänka på! Avregistrering. Medarbetaren har inloggningsuppgifter i diverse verktyg och tjänster, dessa behöver begränsas och tas bort. Inlämning. Har medarbetaren en dator, nycklar, passerkort eller annan utrustning som tillhör företaget? Säkerställ att ni för ordentliga register på vilken utrustning som är utlånad/utdelad. (Nycklar, datorer, mobiltelefon, kläder (om uniform), verktyg, etc.) Exit-samtal. Ett perfekt tillfälle för både medarbetaren och dig att få ett avslut, reda ut orsaken till uppsägningen och lyckönska medarbetaren. Håll kontakten med de medarbetare du gärna ser återvänder till företaget när tiden är rätt. Ersättare eller dokumentation. Ska den anställda träna sin ersättare, eller ska det skapas dokumentation av arbetsuppgifter, filer, dokument och annan viktig information? Förbered avskedet. Välj en lämplig present/blommor för att ge din kollega ett fint avsked, för vem vet - en dag så dyker personen upp igen!

8 5. Uppföljning Skapa ett nätverk av ambassadörer för ditt företag genom att ha fortsatt kontakt med tidigare anställda och låta dem ge feedback på sin tid på företaget. Det pratas om boomerang-effekten - att någonting som lämnar på sikt kommer tillbaka. Era boomeranger är de medarbetare som lämnar organisationen och går vidare, samlar på sig ny kunskap och nya erfarenheter för att sedan återvända till ert företag när tiden och motivationen är rätt. Utifrån ett employer branding perspektiv är uppföljningen oerhört viktig. Medarbetarna är bärare av organisationens varumärke men de kan också fungera som talangscouter och säkra rekryteringen genom sina personliga nätverk, även när de väljer att lämna organisationen. Var den förebild och arbetsgivare era anställda inte vill lämna, och den de vill tipsa alla andra om att arbeta för.

9 Innofactor Human Resource Management (HRM) Microsoft Dynamics 365 ger dig nya möjligheter att arbeta på det sätt som är mest effektivt för dig - på dina villkor. Lite förenklat kan man säga att Microsoft Dynamics 365 är en sammanslagning av CRM och ERP (affärssystem). Microsoft har tagit fram en gemensam databasmodell som gör att dessa två produkter kan kommunicera och utbyta data i bakgrunden mellan varandra, men även med Office 365 och Microsofts övriga molntjänster (Azure). Talent är en av byggklossarna i hela konceptet Microsoft Dynamics 365. Du kan välja att börja med en byggkloss och sedan successivt ta nästa steg. Det underlättar din framtida utveckling - och gör det möjligt att vid behov bygga på allt efter dina villkor. MICROSOFT DYNAMICS 365 FOR TALENT EN HELTÄCKANDE DIGITAL LÖSNING FÖR DIG PÅ HR Gör det enkelt att anställa, underhålla och behålla rätt medarbetare! Talent hjälper dig på HR genom hela medarbetarresan och integreras mot LinkedIn som hjälper dig att bygga en mer relevant pipeline av kandidater. Det finns även rekryteringsfunktionalitet som hjälper dig schemalägga intervjuer, kommunicera med kandidater och stödja rekryterande chefer och hjälpa dem ta smarta beslut. När du anställt en ny medarbetare, guida dem till att lära känna bolaget, läsa de senaste nyheterna och börja bygga relationer med sina nya kollegor. Talent hjälper dig att centralisera samtliga HR-processer i organisationen. Andra avdelningar som arbetar i systemet kan enkelt dela information för att skapa en heltäckande bild av exempelvis personalhälsan. Om inte kan du enkelt integrera andra system till Microsoft Dynamics365 for Talent. Talent finns för att hjälpa dig att anställa rätt personer, behålla och utveckla medarbetare att bli produktiva ambassadörer som älskar att arbeta för just ert företag.

10 Vill du lära dig mer om hur ni kan effektivisera och automatisera era HR-processer med Microsoft Dynamics 365 for Talent? Kontakta oss redan idag för en demo.

En onboarding i världsklass så lyckas du!

En onboarding i världsklass så lyckas du! EN GUIDE AV En onboarding i världsklass så lyckas du! EN GUIDE AV Inledning Det är ingen hemlighet att det är kandidatens marknad och många chefer kämpar med samma sak att attrahera, utveckla och behålla

Läs mer

EFFEKTIV ONBOARDING FÅ NYANSTÄLLDA ATT KOMMA IGÅNG SNABBARE

EFFEKTIV ONBOARDING FÅ NYANSTÄLLDA ATT KOMMA IGÅNG SNABBARE EFFEKTIV ONBOARDING FÅ NYANSTÄLLDA ATT KOMMA IGÅNG SNABBARE 2 Innehåll Introduktion 3 Konsekvenser av att inte ta onboarding på allvar 4 Vad kan man uppnå med effektiv onboarding? 5 Vad sker i en onboardingprocess?

Läs mer

Mer kvalitetstid på jobbet

Mer kvalitetstid på jobbet Mer kvalitetstid på jobbet Sätt människan i fokus med ett HR-system som skapar smarta processer mellan anställda, chefer och HR och effektiviserar era interna rutiner. Med Simployer sätter du ledaren i

Läs mer

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur!

EN GUIDE AV. Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Så matchar du kandidat med företagskultur! EN GUIDE AV Inledning En av de vanligaste anledningarna till att medarbetare säger upp sig är att de inte känner sig hemma i företagskulturen. Det

Läs mer

Ny personal? Med denna start får du personal som presterar i världsklass!

Ny personal? Med denna start får du personal som presterar i världsklass! Ny personal? Med denna start får du personal som presterar i världsklass! Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Level Recruitment AB - 2015 En bra start! En magisk start är en av nycklarna

Läs mer

Utveckling för dig som är handledare.

Utveckling för dig som är handledare. Utbildningsdag. Utveckling för dig som är handledare. Runt om i landet erbjuder vi utbildningsdagar för dig som vill utvecklas i rollen som handledare. Här träffar du andra hand ledare, tränar dina kunskaper,

Läs mer

E-BOK OFFBOARDING. Tips och råd för lyckade avslut

E-BOK OFFBOARDING. Tips och råd för lyckade avslut E-BOK OFFBOARDING Tips och råd för lyckade avslut 2 INNEHÅLL Inledning 3 Många olika avslut 4 Gör du mer skada än du tror? 6 Så, hur gör jag? 8 Planera avslutet 8 Tekniken och tillgången 9 Ta tillvara

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se

Läs mer

EN GUIDE AV. Så utvecklar du din personal (och får dem att stanna!)

EN GUIDE AV. Så utvecklar du din personal (och får dem att stanna!) EN GUIDE AV Så utvecklar du din personal (och får dem att stanna!) EN GUIDE AV Inledning Ett återkommande problem för arbetsgivare är att få personalen att stanna kvar på företaget under en längre tid.

Läs mer

SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING. Hej och välkommen, så här gör vi hos oss

SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING. Hej och välkommen, så här gör vi hos oss SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING Hej och välkommen, så här gör vi hos oss SOBONAS HANDLEDARUTBILDNING För att företaget ska bli framgångsrikt måste medarbetarna trivas och må bra. Många organisationer hävdar

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar.

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar. INTRODUKTION Ibland är en lyckad intervju allt som ligger mellan dig och ditt drömjobb. Många upplever därför anställnings intervjun som oerhört stressande, såväl de som söker sitt första jobb som de med

Läs mer

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig 7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig www.visma.se/enterprise Sverige befinner sig sedan ett par år i en högkonjunktur och har relativt låg arbetslöshet. Många företag

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys GUIDE Så gör du en ännu bättre behovsanalys INTRO Att rekrytera är ett ypperligt tillfälle att se över behoven i din verksamhet och faktiskt få in någon som kan göra ditt företag ännu bättre. Rätt person

Läs mer

Attrahera och välj ut de bästa talangerna med framtidens rekryteringslösning

Attrahera och välj ut de bästa talangerna med framtidens rekryteringslösning Recruiting Attrahera och välj ut de bästa talangerna med framtidens rekryteringslösning Kampen om talangerna fortsätter och det är jobbsökarna som styr, inte arbetsgivarna. Att snabbt hitta rätt kandidat

Läs mer

HR Managers lösningar. Nordens största leverantör av HR- och rekryteringssystem +46 (0)

HR Managers lösningar. Nordens största leverantör av HR- och rekryteringssystem +46 (0) TALENT SOLUTIONS HR Managers lösningar +46 (0) 8 452 70 90 www.hr-manager.se info@hr-manager.se Nordens största leverantör av HR- och rekryteringssystem HR Manager Sverige AB Hornsgatan 15 118 82 Stockholm

Läs mer

CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE

CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE YESbox Talent www.yesboxtalent.se info@yesboxtalent.se Vad används SCARF modellen till? SCARF modellen är ett tankeverktyg som gör dig medveten om de faktorer

Läs mer

Framgångsrik rekrytering. experis.se

Framgångsrik rekrytering. experis.se Framgångsrik rekrytering experis.se Agenda Det här är Experis Trender inom rekrytering Så här lyckas du med din rekrytering Kompetensbaserad rekryteringsprocess-vad innebär detta? Handfasta tips för en

Läs mer

HR & Kommunikationschef

HR & Kommunikationschef Befattningsbeskrivning: HR & Kommunikationschef April 2018 Setterwalls Advokatbyrå Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt

Läs mer

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Cornerstone HCM Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Ett av de viktigaste målen för Human Resources är att se till verksamheten hela

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV Inledning Medarbetarsamtalet är det perfekta tillfället att stämma av läget med dina medarbetare. Vad krävs för

Läs mer

Chefs- och ledarstrategi

Chefs- och ledarstrategi STRATEGI Dokumentets syfte n finns för att kommunen ska attrahera, rekryera och utveckla chefer som gör Nacka bäst på att vara kommun. Dokumentet gäller för Kommunstyrelsen som arbetsgivare och kommunens

Läs mer

Resultat- och utvecklingssamtal

Resultat- och utvecklingssamtal Resultat- och utvecklingssamtal Hultsfreds kommun Utvecklingskontoret 2013 Jämställdhet och tolerans Stolthet foto:bildarkivet.se- Amanda Sveed Resultat- och utvecklingssamtal RUS En guide till dig som

Läs mer

HR Managers lösningar. Nordens ledande leverantör av HR- och rekryteringssystem +46 (0)

HR Managers lösningar. Nordens ledande leverantör av HR- och rekryteringssystem +46 (0) HR Managers lösningar +46 (0) 452 70 90 www.hr-manager.se info@hr-manager.se Nordens ledande leverantör av HR- och rekryteringssystem HR Manager Sverige AB Hornsgatan 15 118 82 Stockholm Talent Recruiter

Läs mer

ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare

ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare ETT VERKTYG FÖR ATT GÖRA PRAKTIKEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT FÖR PRAKTIKANT, HANDLEDARE OCH VERKSAMHET. Guide för handledare Enheten för studie- och karriärvägledning Enheten för Studie-och karriärvägledning

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

Rekryteringsutbildning för Morgondagens ledare

Rekryteringsutbildning för Morgondagens ledare Rekryteringsutbildning för Morgondagens ledare Inledning Förväntningar på dagen? Mål och syfte med utbildningen Ökad kunskap i hur rekryteringsprocessen ser ut Ökad insikt i vikten och värdet av ett strukturerat

Läs mer

Behovsanpassad kompetensutveckling på vårdcentralen

Behovsanpassad kompetensutveckling på vårdcentralen Behovsanpassad kompetensutveckling på vårdcentralen Innehåll Förord Kap 1 Därför är kompetensutveckling viktig för verksamheten Så skapar du en bra arbetsmiljö Kap 2 Kap 3 Kap 4 Kap 5 Kap 6 Kap 7 Källor

Läs mer

Boomerang 360 ID: Demo. Ensize AB Peter Karlsson

Boomerang 360 ID: Demo. Ensize AB Peter Karlsson Boomerang 360 Demo Totalt har 17 av 20 slutfört analysen (85 %) Analysdatum: 2012-11-15 Utskriftsdatum: 2018-10-30 +46 735 220370 Innehållsförteckning 3 Introduktion 4 Översikt 5 Mål 9 Kommunikation 13

Läs mer

Kandidatupplevelse 2017

Kandidatupplevelse 2017 Kandidatupplevelse 2017 En rapport från Wise Professionals K ANDIDATUPPLE VELSE 2017 Ingrid Höög, vd på Wise Professionals Ingrid.hoog@wise.se 076-5259005 Kelly Chau, ansvarig för kandidatupplevelse på

Läs mer

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE?

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Dale Carnegie Trainings ledarskapsguide: ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Lär dig motivera olika typer av medarbetare och bygg relationer som skapar entusiasm, motivation och engagemang på arbetsplatsen.

Läs mer

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Möjligheter med prao och praktik! Att ta emot elever på prao och praktik är ett bra tillfälle att ge dem en positiv bild av din arbetsplats och av arbetslivet.

Läs mer

INBJUDAN Välkommen till Framtidens Rekrytering 26 oktober i Mellerud 2017

INBJUDAN Välkommen till Framtidens Rekrytering 26 oktober i Mellerud 2017 Välkommen till Framtidens Rekrytering 26 oktober i Mellerud 2017 Hur kommer framtidens rekrytering att ske? Hur når vi som företag ut till dem med våra behov av att fånga deras uppmärksamhet? Vårt mål

Läs mer

Välkommen till KFS handledarutbildning.

Välkommen till KFS handledarutbildning. Välkommen till KFS handledarutbildning. KFS.NET/HANDLEDAR UTBILDNING VINSTEN MED HANDLEDNING Bidrar till företagets verksamhet B C D A + 0 Tid Kostar företaget pengar A B Strukturerad introduktion gör

Läs mer

Boka kostnadsfri workshop!

Boka kostnadsfri workshop! Branschlösning för dig som verkar i sektorerna för Bygg, Service & Underhåll och Entreprenad Vi har verktygen du behöver för full styrning över dina projekt, från anbud till genomförande och avslut shaping

Läs mer

Kandidatupplevelse 2014

Kandidatupplevelse 2014 R E K R Y T E R I N G S BY R Å N Kandidatupplevelse 2014 Utdrag ur en undersökning från Wise Professionals Genomförd av YouGov Fakta om undersökningen Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget

Läs mer

Ny i HR-rollen 1. Ny i HR-rollen. Detta måste du ha koll på

Ny i HR-rollen 1. Ny i HR-rollen. Detta måste du ha koll på Ny i HR-rollen 1 Ny i HR-rollen Detta måste du ha koll på Ny i HR-rollen 1 Innehåll Sida 2 Inledning 3 Förväntningar på HR-rollen 4 Så, var ska man börja? 5 En HR-modell i fyra nivåer 6 Förstå organisationen

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

R E K R Y T E R I N G S BY R Å N

R E K R Y T E R I N G S BY R Å N R E K R Y T E R I N G S BY R Å N R E K RY T E R I N G S O M M A R K N A D S F Ö R I N G Rekrytering som marknadsföring Employer branding är branding Kandidater är konsumenter Rekrytering är marknadsföring

Läs mer

HR-plan. HR och personal HR-PLAN FÖR: VISION: 1/9

HR-plan. HR och personal HR-PLAN FÖR: VISION: 1/9 HR-plan 1/9 HR-PLAN FÖR: VISION: Innehåll 2/9 Affärskrav på HR Sid 3 4 HR-avdelningens processer och aktiviteter Sid 5 HR-plan för det närmsta året Sid 6 Våra HR-kedja Sid 7 8 HR-kalender Sid 9 Affärskrav

Läs mer

Medarbetarundersökning Sept. 2010

Medarbetarundersökning Sept. 2010 Medarbetarundersökning Sept.. BAKGRUNDSFAKTA Besvarad av: Ej besvarad av: Vilken avdelning arbetar du på? Telefonsälj Kalmar (%) Telefonsälj/Fältsälj Stockholm Utvecklingsavdelningen Teknik (%) CR (%)

Läs mer

TALENT MANAGEMENT BAROMETERN 2014

TALENT MANAGEMENT BAROMETERN 2014 TALENT MANAGEMENT BAROMETERN 2014 Bakgrund Talent Management Barometern genomförs årligen sedan 2011. 2014 års version genomfördes som en webbenkät under november-december I år ställdes fördjupande frågor

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Hur du lyckas med rekrytering utmaningar & trender. 20 maj 2015

Hur du lyckas med rekrytering utmaningar & trender. 20 maj 2015 Hur du lyckas med rekrytering utmaningar & trender 20 maj 2015 Kort om Harvey Nash > Rekrytering > Interim > Second Opinion 2 Kort om mig > Ansvarar för Harvey Nashs Practice Finance & Legal > De senaste

Läs mer

Köpguide för effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er.

Köpguide för effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Köpguide för effektivare möten Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Tänk om du och dina medarbetare skulle kunna ha effektiva möten

Läs mer

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er.

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Guide till effektivare möten Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Tänk om du och dina medarbetare skulle kunna ha effektiva möten

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Intervjuguide ST PVC. Namn: Telefon: Datum:

Intervjuguide ST PVC. Namn: Telefon: Datum: Namn: Telefon: Datum: Tänk på följande under intervjun: Inled intervjun med att presentera dig själv och andra deltagare vid intervjun samt syfte och tidsåtgång. Berätta kort om jobbet och om oss som arbetsgivare.

Läs mer

Time Care Pool när vikariehantering är som bäst

Time Care Pool när vikariehantering är som bäst Time Care Pool när vikariehantering är som bäst Vikarier med rätt kompetens på rätt plats vid rätt tid För er som behöver vikarier är den manuella jakten på rätt person ofta både tids- och resurskrävande.

Läs mer

Checklista för handledning vid praktik

Checklista för handledning vid praktik Checklista för handledning vid praktik Innan praktikanten börjar Innan praktikanten börjar behöver verksamheten vara förberedd. Det är viktigt att utse roller, vem eller vilka som är handledare och vilken

Läs mer

Anställningsintervju

Anställningsintervju Anställningsintervju När du kommit så långt som till anställningsintervjun så har du kommit långt i rekryteringsprocessen. Det är det första tillfället där du och arbetsgivaren, alternativt rekryteringsföretaget,

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Viktigt att tänka på i en intervju och de vanligaste fallgroparna. som intervjuar. Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment

Viktigt att tänka på i en intervju och de vanligaste fallgroparna. som intervjuar. Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Viktigt att tänka på i en intervju och de vanligaste fallgroparna för dig som intervjuar Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Level Recruitment AB - 2015 Viktigt att tänka på i en

Läs mer

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA Handbok Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA DET HÄR ÄR GLA Hej GLA ett modernt sätt att lära sig Vi vill ge fler elever,

Läs mer

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier MY LABEL ONLINE Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier Hur presenterar du dig och ditt varumärke? Vad vill du framhäva som din expertis och nisch? Vet du vad du vill att ditt Label ska stå

Läs mer

Saco chefsguide. Att sätta lön

Saco chefsguide. Att sätta lön Saco chefsguide Att sätta lön En guide för dig som ska sätta lön vad du behöver tänka på och vad du ska efterfråga från din arbetsgivare för att du ska få rätt förutsättningar att sätta lön på ett så bra

Läs mer

OUTPLACEMENT En del av Employer Branding. 9 bästa outplacement tipsen

OUTPLACEMENT En del av Employer Branding. 9 bästa outplacement tipsen OUTPLACEMENT En del av Employer Branding 9 bästa outplacement tipsen 9 BÄSTA OUTPLACEMENT TIPSEN Jag hjälper uppsagda medarbetare vidare samtidigt som jag stöttar företaget i förändringen, allt i ett långsiktigt

Läs mer

Fyra typer av Talent Management Översikt till en aktuell forskningsrapport av Handelshögskolan i Stockholm

Fyra typer av Talent Management Översikt till en aktuell forskningsrapport av Handelshögskolan i Stockholm Fyra typer av Översikt till en aktuell forskningsrapport av Handelshögskolan i Stockholm I den här e-boken får du svar på vad svenska företag gör inom området! Vad gör svenska företag inom? Begreppet används

Läs mer

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen 1. Är affärsidén så pass tydlig att i princip alla förstår vad ditt företag kan hjälpa till med? 2. Har du analyserat din bransch

Läs mer

Ledarskap och medarbetarskap

Ledarskap och medarbetarskap Ledarskap och medarbetarskap Innehåll i vårt avsnitt Våra tankar om ledarskap Hur kvalitetssäkrar vi individuell vård- och omsorg på natten Sveriges bästa äldreboende Vår vision: Ditt val, ditt hem, ditt

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Priser. Fas)gopriset Fram)dsindex Årets innovatör inom Employer Branding Karriärföretag 2016, 2017, 2018

Priser. Fas)gopriset Fram)dsindex Årets innovatör inom Employer Branding Karriärföretag 2016, 2017, 2018 Priser Fas)gopriset Fram)dsindex Årets innovatör inom Employer Branding Karriärföretag 2016, 2017, 2018 AFFÄRSIDÉ Uppsalahem bidrar )ll af stärka kommunens utveckling genom af med hög kompetens äga, förvalta

Läs mer

Boomerang 360 ID: Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna

Boomerang 360 ID: Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen Sollentuna Boomerang 360 ID: 1972 Totalt har 6 av 9 slutfört analysen (67 %) Analysdatum: 2008-11-05 Utskriftsdatum: 2017-01-24 Ensize International AB (dev) Henrik Wigh Sofielundsvägen 4 191 47 Sollentuna +46-8-791

Läs mer

Talent Management Barometern 2012. 21 februari 2013

Talent Management Barometern 2012. 21 februari 2013 Talent Management Barometern 2012 21 februari 2013 Bakgrund Talent Management Barometern 2012 genomfördes som en webbenkät under november 2012 Slutresultatet baseras på 400 svar Undersökningen genomfördes

Läs mer

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild Det här står vi för Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar Ur Elevers tankar i ord och bild 1 (7) Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och

Läs mer

Välj affärssystem & partner i 5 steg. En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem

Välj affärssystem & partner i 5 steg. En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem Välj affärssystem & partner i 5 steg En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem Att byta affärssystem är en utmaning, men ofta ett nödvändigt steg för att lyfta verksamheten

Läs mer

Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal

Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal Mall och guide inför utvecklingssamtal Utvecklingssamtalet är det ett av dina bästa verktyg som chef och ledare att förbättra både verksamhetens och medarbetarens

Läs mer

PRESENTATIONSSTÖD. Ledarnas syn på lön

PRESENTATIONSSTÖD. Ledarnas syn på lön PRESENTATIONSSTÖD Ledarnas syn på lön Målet är utveckling för individ och verksamhet Ledarnas syn på lön utgår från individens och verksamhetens behov. När behoven samspelar skapas utveckling och nya möjligheter.

Läs mer

Effektiv kommunikation inom skolan

Effektiv kommunikation inom skolan Effektiv kommunikation inom skolan - skolledare om den egna arbetssituationen Microsoft Sverige, Anna Erman Synovate, David Ahlin 2008-11-10 Synovate 2007 1 Innehållsförteckning Syfte och metod Nyheter

Läs mer

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet White Paper Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Mindre administration, effektivare försäljning

Läs mer

7 MISSTAG DU BÖR UNDVIKA VID DINA MEDARBETARSAMTAL

7 MISSTAG DU BÖR UNDVIKA VID DINA MEDARBETARSAMTAL 7 MISSTAG DU BÖR UNDVIKA VID DINA MEDARBETARSAMTAL YESbox Talent www.yesboxtalent.se info@yesboxtalent.se 1. Att inte vara ordentligt förberedd Medarbetarsamtal har du haft 100 gånger, tänker du. Dina

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

Personalomsättningen i Skärholmen/Stockholm var mycket hög. Många erfarna slutade. Svårt att rekrytera erfaren personal. Många oerfarna anställdes.

Personalomsättningen i Skärholmen/Stockholm var mycket hög. Många erfarna slutade. Svårt att rekrytera erfaren personal. Många oerfarna anställdes. Personalomsättningen i Skärholmen/Stockholm var mycket hög. Många erfarna slutade. Svårt att rekrytera erfaren personal. Många oerfarna anställdes. De oerfarna slutade också, ofta efter kort tid. Majoriteten

Läs mer

Du måste ha fått jobbet för att du är kvinna

Du måste ha fått jobbet för att du är kvinna #Inteinkluderad Bakgrund och syfte För att nyttja full potential av den arbetskraft som finns i samhället behöver energibranschen, och de företag som verkar i den, arbeta för en företagskultur som inkluderar

Läs mer

Kan man rekrytera på magkänsla?

Kan man rekrytera på magkänsla? Ålands Näringsliv Kan man rekrytera på magkänsla? HOME OF RECRUITMENT 2019-03-04 Vem är jag? Vad? Vad är kompetensbaserad rekrytering? Rekryteringsfällor Kandidatupplevelse Kravprofilen Intervjuteknik

Läs mer

Att sätta lön. Guide till dig som är chef. 2015 Karin Karlström och Anna Kopparberg

Att sätta lön. Guide till dig som är chef. 2015 Karin Karlström och Anna Kopparberg Att sätta lön Guide till dig som är chef 2015 Karin Karlström och Anna Kopparberg Alla kan inte vara nöjda med sin lön, men målet är att alla, inklusive du som chef, ska vara nöjda med hur lönesättningen

Läs mer

Planering och rapportering via mobilen minskar stressen i hemtjänsten

Planering och rapportering via mobilen minskar stressen i hemtjänsten Planering och rapportering via mobilen minskar stressen i hemtjänsten Sammanfattning Hemtjänsten i Göteborg ville effektivisera sin administration och komma bort från trasslet med lösa lappar för schemautskrifter

Läs mer

Konsten att rekrytera rätt

Konsten att rekrytera rätt Författare: HR-koncern 2013-11-25 Reviderad: 2014-06-24 Konsten att rekrytera rätt För AcadeMedia är rekrytering av rätt personal en nyckelfaktor för fortsatt framgång. Rätt personer med rätt inställning

Läs mer

Riktlinjer för introduktion medarbetare

Riktlinjer för introduktion medarbetare KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2016-11-22 Riktlinjer för introduktion medarbetare BAKGRUND För att fungera och utvecklas behöver kommunen välutbildade och motiverade anställda. Rätt bemötande är viktigt för att

Läs mer

Vision. Vision. Vision. Framgångsrikt förändringsarbete med OBM

Vision. Vision. Vision. Framgångsrikt förändringsarbete med OBM Framgångsrikt förändringsarbete med OBM SWABAs höstträff 2018!1 Varför är det viktigt att förändra? Vad skall uppnås med förändringen? Hur kommer förändringen att påverka de berörda? Hur uppfattas/begrips

Läs mer

HEAD OF PEOPLE & CULTURE

HEAD OF PEOPLE & CULTURE Befattningsbeskrivning: HEAD OF PEOPLE & CULTURE Mars 2018 Oscar Properties Oscar Properties köper, utvecklar och säljer fastigheter med lägen i Storstockholm och övriga attraktiva storstadsregioner. De

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Guide för praohandledare

Barn- och utbildningsförvaltningen. Guide för praohandledare Barn- och utbildningsförvaltningen Guide för praohandledare Guide för praohandledare Östhammars kommun har tagit fram en guide* med konkreta tips och idéer som kan vara till hjälp för dig som handledare

Läs mer

Performance management: Motivera, belöna och engagera dina medarbetare och öka effektiviteten i verksamheten.

Performance management: Motivera, belöna och engagera dina medarbetare och öka effektiviteten i verksamheten. Performance Performance management: Motivera, belöna och engagera dina medarbetare och öka effektiviteten i verksamheten. Performance management handlar inte om att titta i backspegeln, utan om att se

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Feedback till vardags Din guide till utvecklingssamtal med flyt

Feedback till vardags Din guide till utvecklingssamtal med flyt Feedback till vardags Din guide till utvecklingssamtal med flyt Innehållsförteckning 1. 2.. 4. 5. INLEDNING Bli expert på utvecklingssamtal BYGG MOTIVATION och engagera med utvecklingssamtal GRUNDPELARNA

Läs mer

Projekt X: Effektkartan

Projekt X: Effektkartan Slutrapport v. 41 Projekt X: Effektkartan Grupp 4 Johanna Lundberg Finnsson Ryan Pettersson Jonas Möckelström Linnea Molinder Jorna Ludong Genomförande Vi hade under det föregående delprojektet använt

Läs mer

Introduktion av nyanställda

Introduktion av nyanställda Personalavdelningen Ärendenr: KS 2016/111 Fastställd: KS 2016-09-07 Reviderad: RIKTLINJE Introduktion av nyanställda 2/5 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Syfte...3 Mål...3 Introduktion...3

Läs mer

Digitalisering för HR

Digitalisering för HR Digitalisering för HR Henrik Ladström henrik.ladstrom@knowit.se 0730-402282 LinkedIn HR & digitaliseringen Det här är en fristående sammanfattning av föreläsningen om digitalisering & HR där vi går igenom

Läs mer

Kommunstyrelsens beslut Riktlinjer för rekrytering fastställs enligt utarbetat förslag.

Kommunstyrelsens beslut Riktlinjer för rekrytering fastställs enligt utarbetat förslag. Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Ks 41 Den 2017-04-04 41 Dnr 2017/00115 Riktlinjer för rekrytering Kommunstyrelsens beslut Riktlinjer för rekrytering fastställs enligt

Läs mer

presenterar Föräldraskap, ett steg i karriären

presenterar Föräldraskap, ett steg i karriären presenterar Föräldraskap, ett steg i karriären Att vara föräldraledig är fantastiskt men tankarna på arbete, karriär och utveckling slutar inte för att man är föräldraledig, tvärtom började vi snabbt reflektera

Läs mer

SÅ SKAPAR DU EN TYDLIG KRAVPROFIL. - 8 steg till en lyckad rekrytering

SÅ SKAPAR DU EN TYDLIG KRAVPROFIL. - 8 steg till en lyckad rekrytering SÅ SKAPAR DU EN TYDLIG KRAVPROFIL - 8 steg till en lyckad rekrytering INNEHÅLLSFÖRTECKNING En lyckad rekrytering börjar med en bra kravprofil 1 1. Se till att titeln matchar arbetsuppgifterna 2 2. Förstå

Läs mer

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Malmö

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Malmö Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Malmö Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Akademikerförbundet

Läs mer

Arbetslivets nöjdhet med den kompetens som kommer från yrkeshögskolan

Arbetslivets nöjdhet med den kompetens som kommer från yrkeshögskolan Arbetslivets nöjdhet med den kompetens som kommer från yrkeshögskolan 2017 Myndigheten för yrkeshögskolan Dnr: MYH 2018/737 ISBN-nr: 978-91-88619-31-0 Västerås 180312 Diagram är utarbetade av Myndigheten

Läs mer

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial

Utdrag från Självskattnings- och bedömningsmaterial Anpassning av Europarådets språkliga referensnivåer för arbete inom äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning Framtaget av lärargruppen inom projekt ArbetSam hösten 2011 våren 2012 Handledare:

Läs mer