Humanistiska fakulteten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Humanistiska fakulteten"

Transkript

1 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2017 Humanistiska fakulteten DATUM: BESLUTAD AV: Marie Demker KONTAKTPERSON: Anna Nordling

2 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2017 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse fortsatt verka för forskning av god kvalitet och långsiktigt ökad extern finansiering i dialogerna följa upp och utvärdera vad lärarnas forskningstid resulterar i samt hur gästforskning påverkar forskningsmiljön Genomfört dialoger via prefektråd och individuella möten med prefekt vid respektive institutionerna. Genomfört forskningsdialoger mellan dekan och institutionsledningar kring strategiska frågor avseende forskning. Humanistiska fakultetens nomineringar till Knut och Alice Wallenbergs stiftelse har varit framgångsrika vid Göteborgs universitet, ett av två projekt har nominerats vidare av Göteborgs universitet. De tre som nominerades av fakulteten till Pro Futura Scientia nominerades också vidare av Göteborgs universitet. Språkbanken, en forskningsenhet vid Inst för svenska språket, och GU som förvaltare av ett konsortium, har beviljats infrastrukturstöd på sju år från VR:s infrastrukturkommitté RFI. Svenskt Hällristnings Forsknings Arkiv (SHFA), placerat vid Inst för historiska studier har blivit en GUgemensam infrastruktur. 2 (12)

3 eftersträva mångfald och jämställdhet vid rekrytering av forskare, lärare och doktorander öka vår samverkan utåt och samarbete inåt tillsammans med prefekterna följa upp institutionernas rekryteringsprocess samt arbetet med jämställdhetsintegrering fortsatt avsätta medel för internationella gästforskare, följa upp tidigare satsningar och utveckla målbeskrivningar konsolidera och utveckla vår medverkan i centrumbildningar och nätverk samt undersöka intresse och behov av eventuellt ytterligare strategiska satsningar på nätverk/centrumbildningar Fortsatt arbeta med att utvärdera hur institutionerna arbetar med dessa frågor. Tagit del av och inom prefektgruppen diskuterat pilotprojektet JiGU, genomfört vid institutionen för Litteratur, idéhistoria och religion. Fortsatt att lysa ut fakultetsgemensamma medel för internationella gästforskare samt initierat en utvärdering av hur dessa medel ökat internationalisering av utbildningen. Fortsatt arbetet med att utveckla fakultetens strategiska satsningar. En extern utvärdering av samtliga satsningar har initierats. En rapport ska presenteras innan sommaren Fakultetens ekonomiska satsningar på gästforskare vid institutionerna har fallit väl ut. Institutionernas återrapportering visar att dessa medel möjliggjort strategiska satsningar för att stärka forskningsområden och utöka det internationella samarbetet. En utvärdering av satsningen kommer att presenteras för styrelsen under våren 2018 och ligga till grund för en utveckling av tidigare målbeskrivning. Utöver ett stort deltagande från fakultetens forskare på Vetenskapsfestivalen och Bokmässan har Centrum för digital humaniora (CDH) under året befäst sin plats på fakulteten och initierat ett flertal samarbeten: CDH samarbetar med Chalmers och Litteraturbanken för att utveckla ett laboratorium för forskning kring svensk litteratur. Projektet utförs samarbete med Timothy Tangherlini, 3 (12)

4 professor vid Scandinavian Section vid UCLA och Peter Leonard, föreståndare vid Digital Humanities Lab vid Yale University. CDH deltar i Göteborgskulturer på stan (GPS400) som är ett nätverk som syftar till att bidra med teoretiska, metodologiska och praktiska resurser för att främja forskning i gränssnittet mellan digital teknik, humaniora och civilsamhälle på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Fakulteten deltar i fyra projekt som fått finansiering från Vinnova: 1.Arenor för relationsbyggande samverkan genom medborgarforskning (Koordinator: GU) 2.Meritvärde av samverkansskicklighet (Koordinator: Högskolan i Borås) 3.PAUS: Personrörlighet för akademin med utbildningsfokus och studentmedverkan (Koordinator: Södertörns högskola) 4, MUSA, Metodik för utveckling av samverkansarenor (Koordinator: Stockholms universitet) 4 (12)

5 synliggöra och öka satsningen på infrastruktur se över principerna för fördelning av anslaget Diskuterat principer för fördelning av fakultetsanslaget i Forskningsberedning, prefektråd, samt med fakultetsstyrelsen. Arbetet kommer att fortsätta under I anslutning till detta kommer även en ny policy för samfinansiering att tas fram. Uppmanat till ansökan om fakultetsoch universitetsgemensamma infrastrukturer. En satsning, Svensk kvinnobiografiskt lexikon, är på gång. Diskuterat infrastruktur i Forskningsberedningen med fokus på olika möjligheter att söka medel för infrastrukturer inom Göteborgs universitet och via VR. 5 (12)

6 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2017 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse fortsatt verka för forskningsanknutna utbildningar av högsta möjliga kvalitet avsätta medel för kvalitetsutveckling och pedagogisk utveckling, särskilt nätbaserade undervisningsmetoder implementera ett lokalt kvalitetsutvärderingssystem bidra till institutionernas arbete med att anordna pedagogiska seminarier och uppmuntra samarbete mellan institutionerna i pedagogiska frågor Fördelat 1,5 mkr till utveckling av 1. nätbaserade undervisningsmetoder för befintliga utbildningar 2. fortbildningskurser 3. utbildning som involverar flera aktörer genomfört pilotprojektet utbildningsutvärdering med extern bedömning av slaviska språk samt utvärdering av klassiska språk HIS, LIR, SPL och SVE tagit del av utlysta medel Utvecklingsmedel för 2016 redovisade i mars Använts fr a för fortbildningskurser och för det humanistiska spåret i SFS Europamaster. Förtydligat metoden för utbildningsutvärdering vilket dokumenterats i Humanistiska fakultetens Vägledning för utbildningsutvärdering Genomlyst två tidigare ifrågasatta huvudområden där kvaliteten nu håller hög nivå. Områdenas utvecklingsområden identifierade. Institutionerna har arbetat med det pedagogiska idéprogrammet och arrangerat seminarier för den fortsatta implementeringen. 6 (12)

7 fortsätta arbetet för ökat söktryck och högre retention i grundutbildningen och stärka humanistiska utbildningars roll i det livslånga lärandet ha ökad integrering och samarbete inom och mellan institutioner och med andra fakulteter (och andra lärosäten) inom grundutbildningen beställa en alumnundersökning avsätta medel för utveckling av uppdragsutbildning och fortbildningskurser för redan yrkesverksamma, särskilt lärare fortsätta avsätta utvecklingsmedel för gemensamma kurser och program som involverar flera aktörer bevaka implementeringen av den nya organisationen för lärarutbildning fortsätta uppmuntra institutionerna att lyfta fram arbetslivsrelevans i kursplaner, anordna arbetslivsanknutna aktiviteter och lyfta fram praktik i rekommenderade studiegångar för att förbereda studenterna för en karriär inom och utanför akademin följa upp i vilken utsträckning alumner anlitas i utbildningen Ej genomförd. Fått besked om möjligheten att anlita analytiker inom EUL för fakultetsuppdrag försvunnit. Inlett diskussioner med NFS om att gemensamt anlita extern aktör. Utlyst medel, se ovan. Utlyst medel, se ovan. Verkat intensivt på olika arenor för att möjliggöra implementering av den nya organisationen. Behovet kvarstår. Många oklarheter kvarstår, särskilt vad gäller modell för fördelning och avräkning av medel. Ökning av arbetslivsrelevanta inslag särskilt i utbildningsprogrammen. (En mer detaljerad redovisning finns i årsuppföljningen.) Ingen systematisk genomgång utförd, men alumner används sporadiskt i masterprogrammen. Regelverket för statlig anställning uppmuntrar inte till att använda alumner i utbildningarna. fortsätta satsa fakultetsmedel på Dialoger visar att Ökad internationalisering och 7 (12)

8 ha ökad integrering och samarbete inom och mellan institutioner och med andra fakulteter (och andra lärosäten) inom forskarutbildningen gästforskare för en ökad internationalisering av utbildningen på avancerad nivå uppmuntra institutionerna att utveckla och marknadsföra kurser med annat språk än svenska som undervisningsspråk i samarbete med HDR initiera planering av en konferens 2018 fortsätta uppmuntra institutionerna att lyfta fram arbetslivsrelevans i allmänna studieplaner, anordna arbetslivsanknutna aktiviteter och lyfta fram praktik i forskarutbildningen för att förbereda studenterna för en karriär gästforskarsatsningen är en viktig faktor för att öka de internationella perspektiven. Genomfört en doktorandkonferens i samarbete med Humanistiska doktorandrådet redan november Konferensen inbegrep inbjudna keynotes som talade om vad det innebär att vara doktorand, representanter från Forsknings och innovationskontoret som presenterade deras stöd till doktorander och forskare, samt presentationer av fakultetens doktorander. I den anordnade doktorandkonferensen ingick punkter som syftade till att förbereda studenterna för en karriär inom och utanför akademin. kvalitetshöjning. Nytt masterprogram på engelska sjösatt hösten 2017 (Ancient and Medieval Philosophy) och ett nytt utvecklat för start 2018 (Logic). Konferensen var välbesökt och välorganiserad. Ett uppskattat initiativ som planeras att återkomma vartannat år. Förhoppningsvis som en del av en fakultetsgemensam kurs för doktorander. 8 (12)

9 stärka de internationella perspektiven i utbildningen på samtliga nivåer fortsatt säkra god kvalitet och volym inom utbildning på forskarnivå inom och utanför akademin fortsätta satsa fakultetsmedel på gästforskare för en ökad internationalisering av utbildningen på forskarnivå öka samordningen av forskarutbildningen med fakultetsgemensam introduktionsvecka, valbara fakultetsgemensamma kurser och återträffar Fortsatt att lysa ut fakultetsgemensamma medel för internationella gästforskare samt initierat en utvärdering av hur dessa medel ökat internationalisering av utbildningen fortsatt följa upp institutionernas doktorandantagning. Aktivt drivit frågan om forskarutbildningens dimensionering i olika forum. Genomfört och utvärderat den fakultetsgemensamma introduktionsveckan i syfte att vidareutveckla den inför Doktorandrepresentanter och viceprefekter uttrycker gästforskarsatsningen som mycket värdefull för forskarutbildningen och doktorander. Utvärderingen avslutas under första kvartalet Fortsätta och intensifiera arbetet med forskarutbildningens dimensionering genom att bevaka fråga i olika forum utanför universitetet och anordna aktiviteter för handledare och institutioner vad gäller att söka externa projektmedel för doktorander Responsen visar att doktoranderna var mycket nöjda med introduktionen och att det är en viktig aktivitet för den tvärande doktorandmiljön vid fakulteten. Aktiviteten återkommer Diskuterat ett förslag till fakultetsgemensamma kurser i Utbildningsberedningen för utbildning på forskarnivå (FUB). Fakulteten har avsatt medel till periodiserade och enstaka fakultetsgemensamma kurser på forskarutbildningsnivå. Arbetet med att förankra och utveckla relevanta kurser fortskrider under (12)

10 Inlett planering av aktiviteter riktade mot handledare under Aktiviteterna genomförs under tillse att institutionerna under 2017 följer upp att alla antagna doktorander har aktuell ISP samt handledarresurser tillse att doktorander examineras mot samtliga mål för examen på forskarnivå genom att använda mallen Plan för hur högskoleförordningens examensmål ska uppnås och ha som bilaga i ISP-systemet Aktualiserat frågan i Utbildningsberedningen för utbildning på forskarnivå. Följt upp frågan i Utbildningsberedningen för utbildning på forskarnivå i anslutning till diskussionen av fakultetsgemensamma kurser och hur de på bästa sätt relaterar till målen för examen på forskarnivå. Frågan är ett levande ämne i Utbildningsberedningen för utbildning på forskarnivå och utgör ett forum där institutionerna kan få stöd under processen. Det återstår skarp uppföljning. En kontroll planeras i samband med forskningsdialogerna (12)

11 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Prioriteringar och mål för perioden Vi ska Verksamhetsplan 2017 Vi ska därför Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse säkra en god arbetsmiljö för alla anställda både med avseende på den fysiska och den psykosociala miljön följa upp pågående arbetsmiljöutredningar och likabehandlingsarbete på olika nivåer Arbetsgrupper på olika nivåer har bildats. Erfarenhetsutbyte avseende JIGU. Arbetet pågår i relevanta forum. Prodekan har initierat möten med institutionernas likabehandlingsombud. ha god kommunikation med Akademiska Hus, NCC, Fastighetsenheten och Campusservice Ny- och ombyggnaden är en stående punkt vid LAMK I där nyckelpersoner bjuds in till sammanträdet för att ge en statusuppdatering samt svara på frågor. Byggmötena är välbesökta och vi har hittat en bra informationskanal avseende om- och tillbyggnationen. Informationsmöten för alla medarbetare samt boende i närmiljön har genomförts vid två tillfällen. NCC, Akademiska hus och flyttkoordinatorerna har deltagit vid 11 (12)

12 dessa möten. Löpande byggmöten med prodekan och nyckelpersoner i verksamheten. Löpande möten med akademiska hus och NCC. Informationsbrev (HUMBYGGET) skickas ut via e-post till samtliga medarbetare ca varannan vecka. eftersträva mångfald, jämställdhet och breddad rekrytering för en socialt hållbar arbetsmiljö uppmuntra institutionerna att verka för jämställd, mångfaldig och breddad rekrytering Webbsidan Projekt Humanisten har etablerats som en viktig informationskanal. En av institutionerna har deltagit som pilotinstitution i projektet Jämställdhetsintegrering i myndigheter vid Göteborgs universitet (JiGU). Frågan diskuteras löpande i relevanta forum. 12 (12)

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2019-01-16 BESLUTAD AV: Marie Demker KONTAKTPERSON: Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden 2018-2020

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Humanistiska fakulteten DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker FORSKNING

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2017

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2017 HUMANISTISKA FAKULTETEN Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2017 Uppdrag Fakultetskansliet arbetar på uppdrag av dekanen med administrativt stöd till fakultetsledning och fakultetsstyrelse,

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2018

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2018 2017-11-16 och 2017-12-06 HUMANISTISKA FAKULTETEN Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2018 Uppdrag Fakultetskansliet utgör verksamhetsstöd till dekan, fakultetsledning och fakultetsstyrelse,

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2014-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag till beslut 2016-10-10 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordningen

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2019

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2019 2018-11-14 HUMANISTISKA FAKULTETEN Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2019 Uppdrag Fakultetskansliet utgör verksamhetsstöd till dekan, fakultetsledning och fakultetsstyrelse, dels i enlighet

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2013-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-16 BESLUTAD AV: Elisabet Ahlberg, dekan KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 DATUM: 2016-10-26 DIARIENUMMER: V 2016/526 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen ake.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden 2016 2017 Inledning I denna verksamhetsplan presenteras kortfattat mål och åtgärder för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Planen utgår

Läs mer

Kontinuerligt med årlig uppföljning

Kontinuerligt med årlig uppföljning 1. Generellt mål: att examinera doktorer som håller god internationell standard med sina avhandlingar och sin utbildning 2. En kvalitativ och effektiv antagningsprocess med aktiv internationell rekrytering

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-13 BESLUTAD AV: [Klicka här för att ange text] KONTAKTPERSON: Karin Feuk FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Naturvetenskaplig fakultet DATUM: 2014-10-30 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekanus FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET DATUM: 2013-12- 04 AVSÄNDARE: Lena Rogström KONTAKTPERSON: Lena Rogström FORSKNING SOM PÅVERKAR Vi har påbörjat arbetet med att etablera

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för svenska språket DATUM: 2016-11-28 BESLUTAD AV: Lena Rogström Dnr: V 2016/923 FORSKNING SOM PÅVERKAR Under den kommande treårsperioden har vi för

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI DATUM: 2014-12- 09 AVSÄNDARE: Christina Thomsen Thörnqvist, prefekt KONTAKTPERSON: Christina Thomsen Thörnqvist,

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2011-2012 Göteborgs universitet kvalitetsplan2011 2012.indd 1 2011-02-02 14.32 Förord Denna plan ersätter Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010. Den har reviderats av Kvalitetsrådet

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Malin Broberg, Kristian Daneback, Sylva Frisk och Marie Olofsson KONTAKTPERSON: Toni Ilievski FORSKNING

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Anna Nordling ANVISNINGAR FÖR RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordning

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Universitetsledningen DATUM: 2017-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2017-09-14 KONTAKTPERSON: Magnus Petersson Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2019-01-16 BESLUTAD AV: Per Cramér KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Beslutat av Rektor Gäller från 2016-04-18 Innehåll Inledning 3 1 Inrättande av ämne och inriktning 4 1.1 Ansökan 4 1.2 Bedömningsgrunder

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet 2015-2020 Pedagogik av högsta kvalitet Utveckling av den universitetspedagogiska verksamheten är en viktig strategisk fråga för Linnéuniversitetet. Verksamheten ska

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

Vägledning för utbildningsutvärderingar

Vägledning för utbildningsutvärderingar UPPSALA UNIVERSITET utbildningsutvärderingar på forskarnivå Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2018-11-27 Innehållsförteckning Inledning 3 Aspekter

Läs mer

Handlingsplan lika villkor 2018

Handlingsplan lika villkor 2018 UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/170 Handlingsplan lika villkor 2018 Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga områdesnämnden/fakultetsnämnden 2018-02-06 Innehållsförteckning

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 IT-fakulteten Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson handlings- och verksamhetsplan 2017 2019 Under

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Humanistiska fakultetsstyrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum 2016-06-09 Ärende Beslut/åtgärd 1 Justeringsperson 2 Anmälan av protokoll från fakultetsstyrelses sammanträde

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/1158 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2018-11-28 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt KONTAKTPERSON: Fredrik

Läs mer

RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM:

RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-27 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson,

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Universitetsledningen UTARBETAD AV: Prorektor Helena Lindholm-Schulz, vicerektorerna Staffan Edén, Mette Sandoff, och Margareta Wallin Peterson BESLUTAD

Läs mer

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM:

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys 2019 Dnr V 2018/703 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Bilaga 1: Uppföljning av de strategiska forskningsområdena 2010

Bilaga 1: Uppföljning av de strategiska forskningsområdena 2010 Bilaga 1: Uppföljning av de strategiska forskningsområdena 2010 Sammanfattande slutsatser Vetenskapsrådet, FAS, Formas, VINNOVA och Energimyndigheten har gemensamt, på uppdrag av regeringen, genom en enkät

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/817 Allmän studieplan för licentiatexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 5 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING IPS

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING IPS INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK Dnr V 2017/672 HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING IPS 2017-2018 Publicerad http://www.ips.gu.se/om-ips/likabehandling/ Beslutsfattare Mona

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-12-03 AVSÄNDARE: Samhällsvetenskapliga fakulteten Birger Simonson, Marie Demker, Karin Fogelberg KONTAKTPERSON:

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP DATUM: 2014-11-20 AVSÄNDARE: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

För måluppfyllelse gäller: Grönt anger att målet är helt uppfyllt, gult att målet delvis är uppfyllt och rött att målet inte alls är uppfyllt.

För måluppfyllelse gäller: Grönt anger att målet är helt uppfyllt, gult att målet delvis är uppfyllt och rött att målet inte alls är uppfyllt. Aktivitetsplan 2014 För måluppfyllelse gäller: Grönt anger att målet är helt uppfyllt, gult att målet delvis är uppfyllt och rött att målet inte alls är uppfyllt. Delmål Aktiviteter Ifylls vid behov, för

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med

Läs mer