Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl"

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Bengt Åström (S), ordf. Anneli Kihlstrand (C) Ingvar Olsson (SD), tjg ersättare för Lars-Anders Espert Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (L) Margareta Abelsson (S) Selvete Murtezi (S) Sven Sonesson (-) Nima Moslehi (C) Kerstin Lidén (V), Tamara Cifuentes (S) Anders Öhlin, förvaltningschef Inga-Britt Henriksson, biträdande förvaltningschef Jane Andersson, kultur- och fritidschef Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Ola Moberg, kostchef, 84 Gunilla Lindberg, Kommunal Anne Månsson, Lärarnas Riksförbund Selvete Murtezi Justeringens plats och tid Medborgarhuset i Arlöv den 26 november Paragrafer Underskrifter: Sekreterare _ Charlotta Wemme Dehlin Ordförande _ Bengt Åström Justerande _ Selvete Murtezi ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Underskrift Utbildnings- och kulturnämndens arkiv _ Viktor Eriksson

2 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (26) Innehållsförteckning 83 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering Kvalitetsredovisning information Uppföljningsrapport för utbildnings- och kulturnämnden Internbudget 2018 utbildnings- och kulturnämnden Framställan angående medel 2018 för utemiljö vid skolor/förskolor Framställan om att utreda lokalisering av ny skola/förskola i Åkarp Plan för intern kontroll för utbildnings- och kulturnämnden Prislista med uthyrningsregler för utbildnings- och kulturnämndens verksamheter för Ansökan om reducerad hyra på Burlövsbadet Svar på e-förslag om konstgräs på Kronetorpsvallen Ansökan om tilläggsanslag i budgeten 2018 för ökade hyreskostnader inom förskoleverksamheten Revidering av elevpeng till kommunens enheter samt bidrag till annan huvudman för förskola och grundskola Bidrag till annan huvudman för förskola och grundskola Bidrag till annan huvudman för gymnasieskola Inackorderingsbidrag Information Verksamhetsplan för utbildnings- och kulturförvaltningen Meddelanden/delgivningar Anmälan av delegationsbeslut Kurser och konferenser Information Övrigt... 26

3 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (26) 83 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering Utbildnings- och kulturnämnden utser Selvete Murtezi (S) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justering ska ske på Medborgarhuset den 26 oktober 2017.

4 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (26) 84 Kvalitetsredovisning information Kostchef Ola Moberg informerar nämnden om den årliga rapporten om städverksamheten.

5 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (26) 85 Uppföljningsrapport för utbildnings- och kulturnämnden Sammanfattning UKN/2017:403 Förvaltningen prognostiserar ett underskott på 1,1 mnkr. Underskottet återfinns inom förskoleoch gymnasieverksamheten medan en försening med ombyggnation av köket på Dalslundskolan medför ca 0,8 kr i överskott som ska tas i anspråk nästa år. Grundskoleverksamhet har vid den senaste uppföljningen visat på ett överskott på ca 4 mnkr. Överskottet har bland annat uppstått som följd av minskade bidrag (elevpeng) inför år Förvaltningen har gjort en jämförelse mellan kommunens elevpeng och elevpeng i andra kommuner och kommit fram till att kommunens elevpeng är förhållandevis låg i jämförelse med Lund och Malmö, men även med övriga skånska kommuner. Sambandet med låg- och mellanstadieskolornas svårigheter att hålla kostnader inom budgetramen och elevpengens nivå är tydligt. Förvaltningen har funnit att det finns utrymme för en justering av kommunens elevpeng och den senaste prognosen för grundskoleverksamheten visar därmed på ett överskott på ca 1 mnkr. En justering av elevpeng till integrerade särskoleelever i grundskolan är också inräknad i prognosen. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna uppföljningsrapport för utbildnings- och kulturnämnden i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna uppföljningsrapport för utbildnings- och kulturnämnden i enlighet med i ärendet redovisat förslag.

6 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (26) 86 Internbudget 2018 utbildnings- och kulturnämnden Sammanfattning UKN/2017:334 Från förvaltningen föreligger förslag till internbudget för 2018 med en fördelning av ramar till respektive verksamhet, samt förslag till långsiktiga investeringar under perioden Den 19 juni 2017, 63, antog kommunfullmäktige budget 2018 med flerårsplan för Burlövs kommun. För utbildnings- och kulturnämnden fastställdes ramen tkr. Kommunfullmäktige beviljade utökade anslag för volymökningar och priskompensationer inom förvaltningens verksamhet med 13,5 mnkr enligt den nya resursfördelningsmodellen som antogs i januari Nämnden har även erhållit 3,1 mnkr för kvalitetshöjande åtgärder. Inom grundskolan avser det 0,6 mnkr för kvalitetsutveckling inom fritidshem, 1,0 mnkr för interna tilläggsbelopp samt 0,6 mnkr för en utökad tjänst inom Kvalitetsteamet. Inom grundskolan har det tillfälliga anslaget på 3,5 mnkr för ombyggnationen av köket på Dalslundskolan tagits bort. Kultur- och fritidsenheten har tilldelats ett anslag på 0,5 mnkr för att hyra lokaler för ungdomsverksamhet i Arlöv, en tjänst inom ungdomsgruppen 0,45 mnkr samt kompensation på 0,2 mnkr för ökade städkostnader som har tillkommit i samband med användandet av fler lokaler. I ärendet presenteras även bidragsbeloppen för Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna internbudget 2018 enligt i ärendet redovisat förslag, samt att godkänna långsiktig investeringsplan för perioden enligt i ärendet redovisat förslag och översända den till kommunstyrelsen. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna internbudget 2018 enligt i ärendet redovisat förslag, samt att godkänna långsiktig investeringsplan för perioden enligt i ärendet redovisat förslag och översända den till kommunstyrelsen.

7 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (26) UKN/2017:43 87 Framställan angående medel 2018 för utemiljö vid skolor/förskolor Sammanfattning Förvaltningen har skrivit ett förslag till framställan till kommunstyrelsen angående medel för utomhusmiljö vid skolor/förskolor. Förvaltningen föreslår att återstående medel för 2017, 1,4 mnkr, samt eventuella medel för 2018, 1 mnkr, avsätts för att avsluta åtgärderna vid Dalslundskolan. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att göra en framställan till kommunstyrelsen avseende åtgärder kring utomhusmiljön vid skolor/ förskolor enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att göra en framställan till kommunstyrelsen avseende åtgärder kring utomhusmiljön vid skolor/ förskolor enligt i ärendet redovisat förslag.

8 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (26) UKN/2017: Framställan om att utreda lokalisering av ny skola/förskola i Åkarp Sammanfattning Förvaltningen har skrivit ett förslag till framställan till kommunstyrelsen med begäran att samhällsbyggnadsförvaltningen får i uppdrag att utreda alternativa lokaliseringar av ny skola/förskola i Åkarp. Förvaltningen menar att det skulle vara önskvärt att hitta alternativ till att bygga på redan befintliga skolområden i Åkarp. Det är angeläget att kommunen skaffar sig handlingsberedskap i Åkarp genom att snabbt påbörja arbetet med att ta fram en ny detaljplan för dessa ändamål. I framställan begär nämnden att en sådan utredning redovisas till nämnden så att nämnden därefter kan ta ställning till vad som kan vara en lämplig lokalisering av ny skola/förskola i Åkarp. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Kristoffer Daag (L) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings-och kulturnämnden besluta att göra en framställan till kommunstyrelsen om att utreda lokalisering av ny skola/förskola i Åkarp, enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkande Kristoffer Daag (L) yrkar bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Utbildnings-och kulturnämnden beslutar att göra en framställan till kommunstyrelsen om att utreda lokalisering av ny skola/förskola i Åkarp, enligt i ärendet redovisat förslag.

9 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (26) 89 Plan för intern kontroll för utbildnings- och kulturnämnden 2018 Sammanfattning UKN/2017:395 Enligt Burlövs kommuns reglemente för intern kontroll ska varje nämnd årligen fastställa en internkontrollplan. I planen ska framgå vilken uppföljning av den interna kontrollen som ska ske under året. Förvaltningens föreslår, efter genomförd riskanalys, att områdena kränkande behandling i förskola och skola, frånvarorapportering i Vklass samt dokumentation av kontroll av belastningsregister ska granskas inom ramen för 2018 års internkontroll. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att fastställa plan för intern kontroll för utbildning- och kulturnämnden 2018 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att fastställa plan för intern kontroll för utbildning- och kulturnämnden 2018 enligt i ärendet redovisat förslag.

10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (26) UKN/2017: Prislista med uthyrningsregler för utbildnings- och kulturnämndens verksamheter för 2018 Sammanfattning Kommunfullmäktige antog den 24 oktober 2016, 101, principer för avgiftsuttag för nyttjande av verksamheter inom utbildnings- och kulturnämndens ansvarsområde. Enligt principerna ska nämnden årligen fastställa dessa avgifter. Från förvaltningen föreligger förslag till avgifter för Avgifterna avseende Burlövsbadet är i förslaget föremål för smärre ändringar. Avgiftsuttag avseende Burlövsbadet ska enligt principerna baseras på att 70 % av badets bruttokostnad exklusive internhyra ska finansieras via intäkter, vilket prislista för 2018 och internbudget 2018 uppfyller. Några justeringar är även gjorda vad gäller texterna i prislistan. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att fastställa prislista 2018 med uthyrningsregler enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att fastställa prislista 2018 med uthyrningsregler enligt i ärendet redovisat förslag.

11 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (26) 91 Ansökan om reducerad hyra på Burlövsbadet Sammanfattning UKN/2017:110 Simklubben Sydsim har inkommit med ansökan om reducerad hyra på Burlövsbadet med anledning av problem med reningsanläggningen. Från förvaltningen föreligger förslag att avslå ansökan. Sydsim har fått minska antalet simmare per grupp som kan vara i mellanbassängen, men ingen minskning av simmare har skett i stora bassängen. Det finns möjlighet för Sydsim att, under badets öppettider, starta nya grupper med de simmare som de har fått minska grupperna med. Kostnadsökningen för detta skulle då vara ökade tränararvodet. Föreningen har fått de tider som de har önskat för höstterminen 2017, men föreningen nyttjar inte tiderna under badets öppettider fullt ut, vilket skulle kunna minska föreningens kostnader. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att avslå simklubben Sydsims ansökan om reducerad hyra för Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att avslå simklubben Sydsims ansökan om reducerad hyra för 2017.

12 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (26) 92 Svar på e-förslag om konstgräs på Kronetorpsvallen Sammanfattning UKN/2017:390 Ett e-förslag om konstgräs på Kronetorpsvallen har inkommit och fått 128 röster. Det har under lång tid utlovats en ny idrottsplats i Arlöv och nuvarande byggnader på idrottsplatsen har inte renoverats med motivering att idrottsplatsen skall flyttas. Flytten är nu närmare än någonsin och utbildnings- och kulturförvaltningen har bejakat en lokalisering i anslutning till nya badet, skola och förskola i enlighet med planprogrammet för Kronetorpsstaden. I ett reviderat förslag föreslås att idrottsplatsen skall innehålla två gräsplaner och en förlängd konstgräsplan. När det nya badet börjar byggas kommer huvudplanen med läktare på Kronetorpsvallen att försvinna, vilket försämrar för ABI att bedriva sin fotbollsverksamhet. Att anlägga en konstgräsplan på nuvarande idrottsplats är inte ekonomiskt försvarbart eftersom idrottsplatsen kommer att flyttas. De erfarenheter som finns av att flytta en konstgräsplan är inte så goda. Det kan konstateras att behovet av en konstgräsplan i Arlöv är stort men att utbildnings- och kulturnämnden inte har rådighet över detaljplanearbete och därmed när en ny idrottsplats kan byggas. Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att ställa sig bakom kravet på en konstgräsplan i Arlöv på en ny idrottsplats att överlämna till kommunstyrelsen att besvara e-förslaget då utbildnings- och kulturnämnden inte förfogar över tidsplaneringen för detaljplanearbete. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Förvaltningschefens reviderade förslag till beslut Förvaltningschef Anders Öhlin föreslår att nämnden beslutar att ställa sig bakom kravet på en konstgräsplan i Arlöv på en ny idrottsplats, samt att meddela att nämnden inte kan lämna besked vare sig om när en konstgräsplan i Arlöv kan byggas eller var den skulle placeras, då detta kräver en ny detaljplan, vilket utbildnings-och kulturnämnden inte själv har befogenhet att fatta beslut om. forts.

13 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (26) Forts. 92 Yrkande Christer Swahn (SD), med instämmande av Sven Sonesson (-), yrkar bifall till förvaltningschefens reviderade förslag till beslut. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att ställa sig bakom kravet på en konstgräsplan i Arlöv på en ny idrottsplats, samt att meddela förslagsställaren att nämnden inte kan lämna besked vare sig om när en konstgräsplan i Arlöv kan byggas eller var den skulle placeras, då detta kräver en ny detaljplan, vilket utbildnings-och kulturnämnden inte själv har befogenhet att fatta beslut om.

14 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (26) UKN/2015: Ansökan om tilläggsanslag i budgeten 2018 för ökade hyreskostnader inom förskoleverksamheten Sammanfattning Under våren 2017 avvecklades två av kommunens lägenhetsförskolor, Sommarängen och Klöverängen. Verksamheten flyttades då till befintliga paviljonger belägna på fastigheten för Havrens förskola. Genom denna åtgärd kunde en sammanhållen verksamhet för förskoleområde Svenshög 2 skapas, samtidigt som Skolinspektionens krav på ändamålsenliga lokaler och en lärmiljö i enlighet med det som anges i författningen uppfyllts. I samband med förändringen uppstod en differens i utbildnings- och kulturnämndens budget. Kostnaden för de båda lägenhetsförskolorna uppgick till 576 tkr per år och kostnaden för paviljongerna uppgår till tkr per år. Idag ligger kostnaden för paviljongerna, som nyttjats av grundskolan under ett antal år, på samhällsbyggnadsförvaltningen och en överföring av medel bör göras till utbildnings- och kulturförvaltningen för att täcka verksamhetens hyreskostnader. Ansökan om överföring i budget 2018 motsvarar mellanskillnaden i hyreskostnader och uppgår till 424 tkr. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att hos kommunfullmäktige begära att 424 tkr överförs från kommunstyrelsens budget till utbildnings- och kulturnämndens budget för att täcka befintliga hyreskostnader för paviljonger vid Havrens förskola. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att hos kommunfullmäktige begära att 424 tkr överförs från kommunstyrelsens budget till utbildnings- och kulturnämndens budget för att täcka befintliga hyreskostnader för paviljonger vid Havrens förskola.

15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (26) UKN/2017: Revidering av elevpeng till kommunens enheter samt bidrag till annan huvudman för förskola och grundskola 2017 Sammanfattning I samband med delårsbokslutet 2017 fick förvaltningen i uppdrag att se över möjligheten att korrigera bidrag (elevpeng) inom grundskolan med start 1 juli Förvaltningen anser att det finns behov av och utrymme för en revidering av bidraget för årskurs 1 9. Likaså anses en revidering av bidraget för de integrerade särskoleelever i grundskolan vara nödvändigt för att bättre kompensera de faktiska kostnaderna för eleverna. Sammanlagt kommer en revidering av bidraget göras för höstterminen 2017 på cirka 4 mnkr och denna kommer även att omfatta externa anordnare i enlighet med bestämmelserna om bidrag på lika villkor. Bidrag till kommunens egna skolenheter kommer att vara detsamma som presenteras i internbudget Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att fastställa reviderat bidragsbelopp för 2017 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att fastställa reviderat bidragsbelopp för 2017 enligt i ärendet redovisat förslag.

16 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (26) 95 Bidrag till annan huvudman för förskola och grundskola 2018 Sammanfattning UKN/2017:406 Utbildnings- och kulturförvaltningen har räknat fram belopp för bidrag till fristående aktörer samt interkommunal ersättning för förskola och grundskola för Till grund för beräkningen ligger likabehandlingsprincipen, vilket innebär att bidraget ska motsvara den resurstilldelning kommunens egna verksamheter erhåller. Bidraget består av ett grundbelopp, som innefattar ersättning för pedagogisk verksamhet och omsorg, läromedel och utrustning, elevvård, måltider, lokalkostnader, administration (schablon) samt mervärdesskatt. Bidrag till förskola räknas enligt samma principer som under Tilläggsbelopp kan ges för barn och elever med omfattande behov av särskilt stöd samt modersmålsundervisning. Respektive aktör måste inkomma med en ansökan för varje enskild individ och förvaltningen beslutar därefter om ersättning. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnd besluta att fastställa bidragsbelopp för 2018 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämnd beslutar att fastställa bidragsbelopp för 2018 enligt i ärendet redovisat förslag.

17 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (26) 96 Bidrag till annan huvudman för gymnasieskola 2018 Sammanfattning UKN/2017:416 Riksprislistan (snittpris för nationella gymnasieprogram baserat på priser för flertalet gymnasieskolor i landet), som Skolverket beslutar om, är avsedd för betalning till fristående skolor. Listan ska tillämpas av kommuner som inte erbjuder utbildning i egen regi. Bildandet av samverkansområde har dock påverkat tillämningen av riksprislistan, eftersom man utgår från att ett samverkansområde har egen prislista (snittpris baserat på priser i samverkansområdet). Likvärdighetsprincipen, i frågan om bidrag till annan huvudman, innebär att samma bidrag ska gälla oavsett om kommunen köper plats från en fristående eller kommunal annordnare inom samverkansområdet. Skånska kommuner inledde 2010 samverkan kring fritt sök med ambition att reglera ersättningar inom samverkansområdet genom en så kallad Skånelista, som ett alternativ till riksprislistan. Eftersom detta arbete inte ännu har resulterat i någon gemensam prislista anser förvaltningen att det är befogat att tillämpa riksprislistan vid betalning av bidrag till huvudmän för fristående skolor. Riksprislistan för 2018 kommer Skolverket att fastställa senast den 31 januari Fristående skolor som anordnar International Baccalaureate, IB-programmet, för vilka staten betalar avgifter till International Baccalaureate Office, är berättigade till bidrag. Förvaltningen anser att bidrag från Burlövs kommun bör bestämmas utifrån snittbeloppet som kommunen betalar för sina elever på IB-programmet i kommunala skolor inom samverkansområdet. Burlövs kommun anordnar Språkintroduktion (IMSP) i egen regi och tar i vissa fall emot elever från andra kommuner. Eftersom kommunen är skyldig att ersätta externa anordnare av utbildningen motsvarande kommunens egna kostnader uppstår det behov av att fastställa bidragsbelopp för utbildningen. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att bidrag för nationella program och nationella inriktningar, som anordnas av enskilda huvudmän för fristående gymnasieskolor, betalas enligt riksprislistan som Skolverket fastställer för år 2018, forts.

18 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (26) Forts. 96 att fastställa grundbidrag för IB-programmet, som anordnas av enskilda huvudmän för gymnasieskolor, till 109,4 tkr för år 2018, samt att fastställa grundbidrag för IM-språkintroduktion (IMSP) till 126,7 tkr för år Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att bidrag för nationella program och nationella inriktningar, som anordnas av enskilda huvudmän för fristående gymnasieskolor, betalas enligt riksprislistan som Skolverket fastställer för år 2018, att fastställa grundbidrag för IB-programmet, som anordnas av enskilda huvudmän för gymnasieskolor, till 109,4 tkr för år 2018, samt att fastställa grundbidrag för IM-språkintroduktion (IMSP) till 126,7 tkr för år 2018.

19 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 19 (26) 97 Inackorderingsbidrag 2018 Sammanfattning UKN/2017:417 Förvaltningen föreslår att kommunen med stöd av 15 kap. 32 skollagen lämnar ekonomiskt stöd till elever som läser på kommunala gymnasieskolor och behöver inackordering på grund av skolgången enligt följande: Avstånd i km Kronor/månad Bidrag beviljas till elever som går på en kommunal gymnasieskola. Elever som läser på fristående gymnasieskola, folkhögskola eller riksinternatskola har möjlighet att ansöka om inackorderingsbidrag hos Centrala studiestödsnämnden (CSN). Inackorderingsbidrag beviljas för elevens faktiska studietid, ej under jul- och sommarlov. Bidrag betalas ut för fyra månader på höstterminen och för fem månader på vårterminen. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta bidragsbelopp för inackordering för år 2018 enligt i ärendet redovisat förslag, att särskoleelever på gymnasienivå omfattas av detta beslut, att elever som går på en fristående gymnasieskola, folkhögskola eller riksinternatskola kan få bidrag motsvarande skillnaden mellan CSN:s och kommunens bidragsbelopp när eleverna ansöker om detta, att elever som studerar gymnasieprogram på kommunala gymnasieskolor där det ingår terminsstudier utomlands eller har beviljats medflytt av skolpeng till utlandsskola enligt nämndens riktlinjer (max ett läsår) har rätt till inackorderingsbidrag. Bidrag på kr/månad kan beviljas under den termin respektive läsår (max ett läsår) som eleven studerar utomlands, forts.

20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 20 (26) Forts. 97 att ge rätt till bidrag motsvarande kr per termin till elever som läser på korrespondentsgymnasiet, samt att i övrigt tillämpa skollagens bestämmelser. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att anta bidragsbelopp för inackordering för år 2018 enligt i ärendet redovisat förslag, att särskoleelever på gymnasienivå omfattas av detta beslut, att elever som går på en fristående gymnasieskola, folkhögskola eller riksinternatskola kan få bidrag motsvarande skillnaden mellan CSN:s och kommunens bidragsbelopp när eleverna ansöker om detta, att elever som studerar gymnasieprogram på kommunala gymnasieskolor där det ingår terminsstudier utomlands eller har beviljats medflytt av skolpeng till utlandsskola enligt nämndens riktlinjer (max ett läsår) har rätt till inackorderingsbidrag. Bidrag på kr/månad kan beviljas under den termin respektive läsår (max ett läsår) som eleven studerar utomlands, att ge rätt till bidrag motsvarande kr per termin till elever som läser på korrespondentsgymnasiet, samt att i övrigt tillämpa skollagens bestämmelser.

21 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 21 (26) 98 Information Verksamhetsplan för utbildnings- och kulturförvaltningen 2018 UKN/2017:407 Förvaltningschefen Anders Öhlin informerar utbildnings- och kulturnämnden om verksamhetsplan för utbildnings- och kulturförvaltningen Utbildnings- och kulturnämnden lägger verksamhetsplan för utbildnings- och kulturförvaltningen 2018 till handlingarna.

22 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 22 (26) 99 Meddelanden/delgivningar a) UKN/2017:388 Statistik avseende kränkande behandling inom förskola och skola b) UKN/2017:429 Kommunstyrelsens beslut , 101, Reviderade rutiner avseende fördelning av schablonersättning för nyanlända c) UKN/2017:238 Socialnämndens beslut , 75, Förslag om fasta samverkansformer mellan SOC och UKF d) UKN/2017:298 Kommunfullmäktiges beslut , 81, Uppföljningsrapport inklusive delårsrapport för perioden e) UKN/2017:461 Kommunfullmäktiges beslut , 84, Sammanträdesplanering 2018 f) UKN/2015:13 Kommunfullmäktiges beslut , 87, Framställan om utökad investeringsram för näridrottsplats i Åkarp g) UKN/2017:460 Kommunfullmäktiges beslut , 83, Antagande av program för uppföljning av och insyn i verksamhet som utförs av privata utförare h) UKN/2017:430 Kommunstyrelsens beslut , 113, Avsteg från Burlövs kommuns riktlinjer kring leasing Utbildnings- och kulturnämnden lägger delgivningarna till handlingarna.

23 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 23 (26) 100 Anmälan av delegationsbeslut a) Delegationsbeslut UKN delg/2017:85, , b) Protokoll från kultur- och fritidsutskottet c) Protokoll från barn- och utbildningsutskottet Utbildnings- och kulturnämnden lägger delegationsbesluten till handlingarna.

24 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 24 (26) 101 Kurser och konferenser Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att deltagande får ske och ersättning enligt arvodesreglerna får utgå för följande förrättningar: a) Idrottens dag, Skåneidrotten den 29 september 2017 deltagare: kultur- och fritidsutskottets ordförande Margareta Abelsson (S) b) Skolsäkerhet 2017, Informationsbolaget den 31 oktober 2017 deltagare: ordförande Bengt Åström (S) c) Gymnasiekonferens 2017, Sveriges Kommuner och Landsting den november 2017 i Malmö deltagare: ordförande Bengt Åström (S)

25 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 25 (26) 102 Information Utbildnings- och kulturförvaltningen informerar nämnden om följande: - Ny förskolechef för Åkarp 1, Semira Mesic, tillträdde den 1 oktober. - Förvaltningen har utarbetat en skrift om Giftfri förskola. - Ny enhetschef för kultur i Burlöv, Jim Broström, tillträder den 1 januari. - Rekrytering pågår av chef för ungdomsgruppen, bibliotekschef, badprojektledare, förvaltningschef och grundskolechef. - Ny rektor till Åkarp F 3, Babak Pakrooh, tillträder den 1 januari.

26 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 26 (26) 103 Övrigt Ordförande Bengt Åström (S) informerar nämnden om att nästa sammanträde den 4 december kommer att avslutas med en gåsamiddag.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-18 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-01-24 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 17:00-19:10 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (-) t.o.m. del av 90

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-29 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21.15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders Espert(sd) Carl Ahrling(m)

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-14 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-08-20 kl. 19:00 Kl. Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-11-21 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Se förteckning, sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 116 119

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:15 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-01-19 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Plats och tid Möllegården, kl. 19:00-21.20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson, (S) ordf Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordf Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-03-08 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, kl. 19:00-20.00 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. Sandra Larsson. Åsa Ekblad (M) Lena Axelsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. Sandra Larsson. Åsa Ekblad (M) Lena Axelsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Akka, kommunhuset i Skurup, 2019-04-23, kl. 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika Fridh,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

Beslut om bidrag till fristående huvudmän

Beslut om bidrag till fristående huvudmän Beslut om bidrag till fristående huvudmän Reglerna om bidrag och ersättningar Skollagen (SFS 2010:800) I 2 kap finns en regel säger att kommunerna ska fördela resurser till skolväsendet efter barnens och

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C)

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81, Arvika, kl. 08.00 09.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Peter Lundvall (f.d. M) Tuma Vergili (S) Martin Karlsson (S) Ajla Crnic (S) fr. o. m. 139

Peter Lundvall (f.d. M) Tuma Vergili (S) Martin Karlsson (S) Ajla Crnic (S) fr. o. m. 139 1 Plats och tid: Stora Hotellet, kl. 13:15-17:20 Beslutande: AnneMarie Grennhag (f.d. M), ordförande Thomas Bäuml (M) Carl Cunningham (KD), 1:e vice ordförande Torbjörn Eklund (KD) Stefan Gustavsson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionsalen kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-03-07 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 15.00 17.10 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke Mårtensson (S) Bengt

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-10-12 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20.00 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer