Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40"

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Johan Svensson (S), tjänstgör för Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (SD) Anita Ljungh (M), tjänstgör för Patrik Selimson (M) Kerstin Lidén (V), tjänstgör för Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (L) Margareta Abelsson (S) Selvete Murtezi (S) Ingalill Melcher (SD), tjänstgör för Sven Sonesson (-) Tamara Cifuentes (S) Ingvar Olsson (SD) Mats Jönsson, förvaltningschef Anna Bonnevier, nämndsekreterare Jane Andersson, kultur- och fritidschef Inga-Britt Henriksson, biträdande förvaltningschef, fr.o.m. 70 Maida Mihic Tull, del av Ola Moberg, kostchef Marie Mårtensson, chef för centrala elevhälsoteamet, t.o.m. 69 Peter Nyberg, grundskolechef Sandra Tauberman, kvalitetschef, t.o.m. 69 Gunilla Lindberg, Kommunal Antonia Travesset, LR Utses att justera Kristoffer Daag (L) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 26 oktober 2018 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare _ Anna Bonnevier Ordförande _ Bengt Åström Justerande _ Kristoffer Daag

2 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (30) Innehållsförteckning 67 Val av justerare samt bestämmande av plats och tid för justering Ändring av dagordning Information kvalitetsredovisning Prislista med uthyrningsregler för utbildnings- och kulturnämndens verksamheter för Ansökan om reducerad hyra för Simklubben Sydsim Ansökan om borgen från Simklubben Sydsim Uppdrag från kommunstyrelsen Åtgärder för förbättrad användning av IT-verktyget för rehabilitering Uppdrag från utbildnings- och kulturnämnden Analys av variationer mellan skolor gällande antalet anmälningar av kränkande behandling Plan för intern kontroll för utbildnings- och kulturnämnden Bidrag till annan huvudman för gymnasieskola Inackorderingsbidrag Rutin för skolval Återremiss fastställande av indikatorer/målvärden för antagna mål Internbudget 2019 för utbildnings- och kulturnämnden Uppföljningsrapport för Utbildnings- och kulturnämnden Information - Verksamhetsplan för utbildnings- och kulturförvaltningen Information - Nytt bad i Burlöv Information - kvalitetsredovisning Meddelanden/delgivningar Anmälan av delegationsbeslut Information... 30

3 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (30) 67 Val av justerare samt bestämmande av plats och tid för justering att utse Kristoffer Daag (L) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 26 oktober 2018.

4 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (30) 68 Ändring av dagordning Beslut att bryta ut delar av punkten Information Kvalitetsredovisning och behandla den före punkt 2, Prislista med uthyrningsregler för utbildnings- och kulturnämndens verksamheter för 2019.

5 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (30) 69 Information kvalitetsredovisning Kvalitetchef Sandra Tauberman visar en marknadsföringsfilm om Burlövs kvalitativa skolutvecklingsarbete. informerar om kvalitetsarbetet som pågår i såväl förskola, skola som centralt i förvaltningen. informerar om en särskild satsning som innebär att lärarstudenter vid Malmö universitet bjuds in att skriva sitt examensarbete i Burlövs kommun. informerar om prognosen för elevernas måluppfyllelse som finns tillgänglig i Kvalitetskortet. Chef för det centrala elevhälsoteamet Marie Mårtensson informerar om det centrala elevhälsoteamets arbete. Utgångspunkten är att teamet lägger upp sitt arbete utifrån de analyser som görs gällande vilka insatser om ger bäst effekt. Utifrån analysen arbetar teamet verksamhetsnära och enligt verksamhetens beställning.

6 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (30) UKN/2018: Prislista med uthyrningsregler för utbildnings- och kulturnämndens verksamheter för 2019 Sammanfattning Inför 2019 har endast smärre ändringar föreslagits i prislistan. Burlövsbadet förslår att simskoleavgifterna höjs med 50 kronor, men i gengäld utökas antalet gånger. Det har visat sig att många barn inte blir simkunniga efter 12 gånger. Vid uthyrning av banor föreslås att antalet banor som föreningar får hyra ställs i relation till träningsgruppernas storlek. Avgiftsuttag ska, vad gäller Burlövsbadet, baseras på att 70 % av badets bruttokostnad exklusive internhyra finansieras via intäkter. Prislista för 2019 och internbudget 2019 kommer att kunna uppfylla detta krav. Biblioteket har, i samverkan med Lomma bibliotek, anpassat sina avgifter till varandra. Möllegården kultur föreslår att entréavgiften slopas, då den visat sig vara en liten intäkt med stor administration, och som även orsakat irritation bland besökarna. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att fastställa prislista 2019 med uthyrningsregler enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Förvaltningens korrigering av ärendet Förvaltningen stryker ordet Rabatt under avsnittet Entréavgifter/ bad, på sida 5 i förslaget till prislista 2019 med uthyrningsregler.

7 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (30) Beslut att fastställa prislista 2019 med uthyrningsregler enligt i ärendet redovisat förslag, inklusive förvaltningens korrigering.

8 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (30) 71 Ansökan om reducerad hyra för Simklubben Sydsim UKN/2018:61 Sammanfattning Simklubben Sydsim har inkommit med skrivelse om reducerad hyra för de timmar de vill disponera utanför badets öppettider. Enligt prislistan debiteras 500 kronor per timme till de kunder som hyr badet utanför öppettider. Om andra hyresgäster bokar samma tid delar hyresgästerna på avgiften. Det har vid flera tillfällen inneburit reducerad hyra för Sydsim. Sydsim har 334 bantimmar per månad i 50-metersbassängen och 68 bantimmar per månad i mellanbassängen utan kostnad. Sydsim får i princip de timmar och banor de önskar, några få timmar kan nekas på grund av badets egen verksamhet. Badet har ett intäktskrav, som gör att de måste erbjuda allmänheten tider, men de bedriver också simskolor för kommunens skolor och för vissa grannkommuner. När Sydsim önskar tider utanför öppethållandet måste personal tas in, vilket blir en extra kostnad för badet. Sydsim disponerar också badet hyresfritt minst två helger per år för tävlingar. Dessa helger är badet helt stängt för allmänheten. Många kommuner tar betalt för alla träningstimmar, vilket inte Burlövs kommun gör. Några kommuner har gratis för barn och ungdomar, men tar betalt för vuxenverksamhet. För Sydsim är alla timmar gratis inom öppethållandet. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Utskottets förslag till beslut att avslå Simklubben Sydsims ansökan om reducerad hyra. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att avslå Simklubben Sydsims ansökan om reducerad hyra.

9 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (30) 72 Ansökan om borgen från Simklubben Sydsim Sammanfattning UKN/2018:61 Simklubben Sydsim är i en svår ekonomisk situation och har därför vänt sig till kommunen om möjligheten att erhålla kommunal borgen för en checkräkningskredit. Föreningen har vid flera tillfällen träffat förvaltningschef för utbildnings- och kulturförvaltningen och kultur- och fritidschef för att få hjälp att genomlysa sin situation. Föreningen har även träffat kommunens ekonomichef för en genomgång av såväl tidigare års resultat, likviditetsbudget och resultatbudget för åren 2019 och Föreningen menar att badets kondition har medfört mindre simgrupper och färre tävlingar vilket resulterat i minskade intäkter. Föreningen har, efter att den ekonomiska situationen blev känd, vidtagit åtgärder i syfte att förbättra ekonomin i föreningen. Bland annat har styrelsen tagit beslut om att öka medlemsavgiften, genomföra billigare träningsläger, hämta hem löne- och bokföringsadministrationen samt sagt upp personal för att komma till rätta med den ekonomiska situationen. Utbildnings- och kulturnämnden anser att åtgärderna är rimliga för att komma till rätta med den ekonomiska situationen i föreningen och föreslår att kommunfullmäktige beviljar ett borgensåtagande för maximalt kronor i maximalt två år. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Förvaltningens komplettering av ärendet Förvaltningen kompletterar förslaget till beslut med följande attsats: att ge förvaltningen i uppdrag att efter ett år göra en uppföljning av föreningens ekonomi. Utskottets förslag till beslut att avge framställan till kommunfullmäktige enligt i ärendet redovisat förslag. att ge förvaltningen i uppdrag att efter ett år göra en uppföljning av föreningens ekonomi.

10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (30) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att avge framställan till kommunfullmäktige enligt i ärendet redovisat förslag. att ge förvaltningen i uppdrag att efter ett år göra en uppföljning av föreningens ekonomi.

11 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (30) UKN/2016: Uppdrag från kommunstyrelsen Åtgärder för förbättrad användning av IT-verktyget för rehabilitering Sammanfattning Uppdraget kommer från ett beslut i samband med kommunstyrelsens uppföljning av intern kontroll 2017, KS , där det beslutades att ge alla nämnder i uppdrag att under innevarande år presentera åtgärder för hur användningen av IT-verktyget för rehabilitering kan förbättras. Utbildnings- och kulturförvaltningen beskriver utmaningarna och för fram följande förbättringsåtgärder: Genomför en informationsinsats så att alla chefer blir mer förtrogna med verktyget och lagstiftningen. Fortlöpande översyn av mallar och strukturer. Personalspecialist ska alltid delta vid uppstarten av ett rehabiliteringsärende. Personalavdelningens bedömning är att det generellt sett görs ett bra rehabiliteringsarbete inom förvaltningen. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna i ärendet redovisat svar och med det anse uppdraget om användning av IT-verktyg för rehabilitering besvarat.

12 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (30) UKN/2018: Uppdrag från utbildnings- och kulturnämnden Analys av variationer mellan skolor gällande antalet anmälningar av kränkande behandling Sammanfattning Utbildnings- och kulturnämnden har uppdragit åt förvaltningen att analysera och beskriva orsakerna till skolors variation gällande inrapportering av kränkande behandling. Antalet inrapporterade kränkningar under perioden 1 januari- 27 september 2018 har använts. Totalt har 200 kränkningar rapporterats in och skolorna har rapporterat från 4 till 58 kränkningar under perioden. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att med genomförd redovisning av rapporten anse ärendet som återrapporterat till nämnden.

13 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (30) 75 Plan för intern kontroll för utbildnings- och kulturnämnden 2019 UKN/2018:338 Sammanfattning Enligt Burlövs kommuns reglemente för intern kontroll ska varje nämnd årligen fastställa en internkontrollplan. I planen ska framgå vilken uppföljning av den interna kontrollen som ska ske under året. Förvaltningen föreslår, efter genomförd riskanalys, att följande områden ska granskas inom ramen för 2019 års interna kontroll: Att LAS-bevakningen fungerar Att säkerhetsrutiner vid byggnadsarbeten på förskolor och skolor är upprättade och efterlevs Att beslutad delegationsordning följs Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att fastställa plan för intern kontroll för utbildning- och kulturnämnden 2019 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att fastställa plan för intern kontroll för utbildning- och kulturnämnden 2019 enligt i ärendet redovisat förslag.

14 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (30) 76 Bidrag till annan huvudman för gymnasieskola 2019 UKN/2018:341 Sammanfattning Varje år beslutar Skolverket om riksprislistan för betalning till fristående gymnasieskolor. Riksprislistan anger det belopp som en elevs hemkommun ska betala till enskild huvudman för en gymnasieskola eller gymnasiesärskola när hemkommunen inte erbjuder utbildningen i egen regi alternativt genom samverkansavtal. Skånska kommuner inledde 2010 samverkan kring fritt sök med ambitionen att reglera ersättningar inom samverkansområdet genom en s.k. Skånelista. Skånelistan kunde öppna för större genomslag av likabehandlingsprincipen, eftersom kommunens kostnad för en elev på utbildningen i fråga skulle blir densamma oavsett om utbildningen anordnas av en annan kommun genom samverkan eller av en fristående skola. Eftersom detta arbete inte ännu har resulterat i någon gemensam prislista kommer förvaltningen att tillämpa riksprislistan vid betalning av bidrag till huvudmän för fristående skolor. Riksprislistan för 2019 kommer Skolverket att fastställa i början av Fristående skolor som anordnar International Baccalaureate, IB-programmet, för vilka staten betalar avgifter till International Baccalaureate Office, är berättigade till bidrag bestämde Burlövs kommun bidraget utifrån snittbeloppet som kommunen betalade för sina elever på IBprogrammet i kommunala skolor inom samverkansområdet. För 2019 föreslås 2,5% uppräkning av bidragsbelopp beslutade Burlövs kommun anordnar Språkintroduktion (IMSP) i egen regi och tar i vissa fall emot elever från andra kommuner. Kommunen är också skyldig att ersätta externa anordnare av utbildningen motsvarande kommunens egna kostnader. Härigenom uppstår det behov av att fastställa bidragsbelopp för utbildningen. För 2019 föreslås uppräkning av bidragsbelopp 2018 med 2,5%. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att bidrag för nationella program och nationella inriktningar, som anordnas av enskilda huvudmän för fristående gymnasieskolor, betalas enligt riksprislistan som Skolverket fastställer för år att fastställa grundbidrag för IB-programmet, som anordnas av enskilda huvudmän för gymnasieskolor, till 112,1 tkr för år 2019.

15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (30) att fastställa grundbidrag för IM-språkintroduktion (IMSP) till 129,9 tkr för år Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att bidrag för nationella program och nationella inriktningar, som anordnas av enskilda huvudmän för fristående gymnasieskolor, betalas enligt riksprislistan som Skolverket fastställer för år att fastställa grundbidrag för IB-programmet, som anordnas av enskilda huvudmän för gymnasieskolor, till 112,1 tkr för år att fastställa grundbidrag för IM-språkintroduktion (IMSP) till 129,9 tkr för år 2019.

16 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (30) 77 Inackorderingsbidrag 2019 Sammanfattning UKN/2018:342 Förvaltningen föreslår att kommunen med stöd av 15 kap 32 skollagen lämnar ekonomiskt stöd till elever som är mottagna i första hand till gymnasieutbildning på en kommunal skola och behöver inackordering på grund av skolgången enligt följande: Avstånd i km Kronor per månad En elev anses mottagen i första hand om den går en nationell gymnasieutbildning inom samverkansområde Skåne och västra Blekinge. Det gäller även mottagande utanför Skåne och västra Blekinge, men enbart på det program och den inriktning som inte finns inom samverkansområdet. Elever som läser på fristående gymnasieskola, folkhögskola eller riksinternatskola har möjlighet att ansöka om inackorderingsbidrag hos CSN. Inackorderingsbidrag beviljas för elevens faktiska studietid, inte under jul- och sommarlov. Bidrag betalas ut för fyra månader på höstterminen och för fem månader på vårterminen. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut Utbildnings- och kulturnämneden beslutar att anta bidragsbelopp för inackordering för år 2019 enligt i ärendet redovisat förslag, att ge rätt till särskoleelever på gymnasienivå att få bidrag på samma grunder, att ge elever på fristående gymnasieskolor, folkhögskolor eller riksinternatskolor rätt till mellanskillnaden mellan beviljat inackorderingsbidrag från CSN och kommunens inackorderingsbidrag, att ge elever som studerar program på kommunala gymnasieskolor där terminsstudier utomlands ingår, rätt till bidrag motsvarande kronor per månad under utlandsstudierna,

17 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (30) att ge elever som har beviljats medflytt av skolpeng till utlandsskola enligt nämndens riktlinjer (max ett läsår), rätt till bidrag motsvarande kronor per månad under utlandsstudierna, att ge elever som läser på korrespondentsgymnasiet rätt till bidrag motsvarande kronor per termin. att i övrigt tillämpa skollagens bestämmelser. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att anta bidragsbelopp för inackordering för år 2019 enligt i ärendet redovisat förslag, att ge rätt till särskoleelever på gymnasienivå att få bidrag på samma grunder, att ge elever på fristående gymnasieskolor, folkhögskolor eller riksinternatskolor rätt till mellanskillnaden mellan beviljat inackorderingsbidrag från CSN och kommunens inackorderingsbidrag, att ge elever som studerar program på kommunala gymnasieskolor där terminsstudier utomlands ingår, rätt till bidrag motsvarande kronor per månad under utlandsstudierna, att ge elever som har beviljats medflytt av skolpeng till utlandsskola enligt nämndens riktlinjer (max ett läsår), rätt till bidrag motsvarande kronor per månad under utlandsstudierna, att ge elever som läser på korrespondentsgymnasiet rätt till bidrag motsvarande kronor per termin. att i övrigt tillämpa skollagens bestämmelser.

18 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (30) 78 Rutin för skolval UKN/2018:351 Sammanfattning Burlöv har idag ett system för att placera elever i förskoleklass, som bygger på fastställda skolupptagningsområden. Områdena kan hittas på Burlövs kommuns hemsida i kartfunktionen. Skollagen reglerar det fria skolvalet och Skolverket betonar i sin information följande: Vårdnadshavaren har rätt att välja skola för sitt barn i hela kommunen. Alltså inte bara i den kommundel eller stadsdel där eleven bor. Burlövs aktuella rutin ger inte riktigt det utrymme för fritt skolval som motsvarar intentionerna i skollagen. Skollagen uppdrar dock åt kommunerna själva att besluta om hur turordning mellan elever ska göras i de fall där en skola har fler sökande än det antal platser som finns tillgängliga. Någon närmare reglering av hur kommunerna ska göra detta finns inte. Dock ska de rutiner som kommunen beslutar om, vara objektiva, sakliga och icke-diskriminerande. Idag är flera skolor nästan fullbelagda så upptagningsområdena kommer, om inte rutiner enligt närhetsprincipen upprättas, att behöva revideras och göras om årligen. Rättsosäkerheten ökar också då det är svårt att sätta upptagningsområden som precis motsvarar det antalet platser som finns på respektive skola. För att ett nytt regelverk ska kunna tillämpas redan inför skolplaceringarna för höstterminen 2019 behöver nämnden ha fattat beslut om rutiner för skolval senast i december Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram förslag på rutiner för skolval i Burlövs kommun, som bygger på närhetsprincipen. att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram en tidplan för införandet av beslutade rutiner.

19 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 19 (30) UKN/2018: Återremiss fastställande av indikatorer/målvärden för antagna mål Sammanfattning Kommunfullmäktige fattade i juni 2018 beslut om att uppdra åt utbildnings- och kulturnämnden att komplettera kommunfullmäktiges övergripande mål med målvärde för respektive indikator. UKN fattade i augusti beslut om att återremittera ärendet med uppdrag till förvaltningen att: förtydliga hur kommunens process för målformulering går till, från nämndens framtagande av förslag till fullmäktiges beslut. se över möjligheten att höja målvärdena för 2019 jämfört med det ursprungliga förslaget. Utbildnings- och kulturförvaltningen har tagit fram förslag till målvärden för Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att fastställa utbildnings- och kulturnämndens målvärden för antagna indikatorer för 2019 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att fastställa utbildnings- och kulturnämndens målvärden för antagna indikatorer för 2019 enligt i ärendet redovisat förslag.

20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 20 (30) Protokollsanteckning Kristoffer Daag (L) lämnar följande protokollsanteckning: Jag anser inte att målen, förutom behörighet till yrkesprogram på gymnasiet, är konstruktiva eller ens påverkbara i stor utsträckning. De riskerar att mäta fel och uppmuntra till kontraproduktivt beteende. Processen lämnar i övrigt mycket att önska och vi måste säkerställa att detta förfarande inte inträffar igen.

21 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 21 (30) 80 Internbudget 2019 för utbildnings- och kulturnämnden UKN/2018:273 Sammanfattning Från förvaltningen föreligger förslag till internbudget för 2019 med en fördelning av ramar till respektive verksamhet, samt förslag till långsiktiga investeringar under perioden Den 18 juni 2018 antog kommunfullmäktige budget 2019 med flerårsplan för Burlövs kommun. För utbildnings- och kulturnämnden fastställdes ramen på tkr. Kommunfullmäktige har beviljat utökat anslag för volymökningar och priskompensation inom förvaltningens verksamhet med 22,2 mnkr och 2,8 mnkr för kvalitetshöjande åtgärder. Utökningen i grundskolan går på 1,25 mnkr och avser modersmålsundervisning och elevhälsa. Samtidigt avgår 0,13 mnkr av det tillfälliga anslaget från 2018 för paviljonger i Åkarp. Förskoleverksamheten har beviljats 0,75 mnkr för en specialpedagogtjänst och 0,33 mnkr för ökade hyreskostnader, om lokaler vid Burlövsbadet tas i bruk för en ny avdelning. Kostenheten har fått 0,2 mnkr i utökat anslag för mer ekologisk mat, medan kultur- och fritidsenheten tilldelats 0,25 mnkr för ökat föreningsbidrag. Förvaltningen föreslår att vissa poster prioriteras: ökade kostnader för integrerade grundsärskolelever kvalitetsåtgärder i förskolan marknadsföringsresurs projektmedel för kvalitetsåtgärder centrala medel för personalåtgärder, bl.a. rehabilitering kompensation för minskade kulturskoleavgifter från hösten 2019 evenemangsanslag 50% av en studie- och yrkesvägledartjänst med fokus på samarbete mellan grundskola och näringslivet i kommunen Efter nämndens beslut om internbudget kommer enheternas budgetar att fastställas. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att godkänna internbudget 2019 enligt i ärendet redovisat förslag.

22 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 22 (30) att godkänna långsiktig investeringsplan för perioden enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna internbudget 2019 enligt i ärendet redovisat förslag. att godkänna långsiktig investeringsplan för perioden enligt i ärendet redovisat förslag.

23 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 23 (30) 81 Uppföljningsrapport för Utbildnings- och kulturnämnden UKN/2018:344 Sammanfattning Utbildnings- och kulturnämndens prognos för år 2018 är en negativ avvikelse mot budget på 0,3 mnkr. Intäkterna beräknas vara 21 mnkr högre än budgeterat, vilket kan kopplas till olika statsbidrag. Kostnader som uppstår som en följd av riktade satsningar ökar också och beräknas vara 21,2 mnkr högre än budgeterat. En negativ avvikelse mot budget motsvarande 4 mnkr beräknas uppstå inom gymnasieverksamheten. Prognosen är att största delen av den negativa avvikelsen på motsvarande 2,9 mnkr uppstår på interkommunala ersättningar. IM-programmet i egen regi med ca 100 elever kommer att ha en negativ avvikelse på 1,1 mnkr. Avvikelsen motsvarar högre kostnader än nämnden har budgeterat för lokaler som hyrs av Folkhögskolan Hvilan. För övriga nämndens verksamheter prognostiserar nämnden ett överskott på 3,7 mnkr. Prognos för förskoleverksamheten är en positiv budgetavvikelse på 1,3 mnkr. Överskottet har uppstått p.g.a. resultatöverföring och högre intäkter än budgeterat för barn från andra kommuner. Grundskoleverksamheten förväntas gå med 4,8 mnkr i överskott. Nämnden räknar med något högre intäkter än budgeterat. Olika statsbidrag samt bidrag från Migrationsverket påverkar resultatet, men osäkerheten kring bidragens omfattning och framtid kvarstår. Ingen justering av elevpengen har gjorts under 2018, vilket också har påverkat den positiva avvikelsen inom grundskolan. Komvux förväntas gå med 0,7 mnkr i överskott efter att 0,6 mnkr i statsbidrag för lärcentrum har beviljats och att schablonersättning för flyktingar, som läser på SFI, var högre än tidigare beräknat. Kultur och fritids överskott på 0,5 mnkr härrör från oförbrukat anslag för lokalhyra för ungdomsgård där en lokal inte hittats. Centraladministration beräknas ha en negativ budgetavvikelse på ca 1 mnkr som orsakats av högre personalkostnader än budgeterat. Kost- och städenheten beräknas gå med ett underskott på ca 2,6 mnkr, vilket är oförändrat jämfört med delårsresultatet. En försenad ombyggnation av Dalslundskolans kök har avslutats 2018, medan hela anslaget för dyrare måltider under ombyggnationen förbrukades under Högre råvarupriser, utöver färdiga måltider köpta under ombyggnationen, har lett till den negativa avvikelsen.

24 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 24 (30) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna i ärendet redovisat förslag till uppföljningsrapport och överlämna den till kommunstyrelsen.

25 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 25 (30) 82 Information - Verksamhetsplan för utbildnings- och kulturförvaltningen 2019 UKN/2018:362 Förvaltningschef Mats Jönsson informerar om utbildnings- och kulturförvaltningens verksamhetsplan för Utbildnings- och kulturnämnden lägger verksamhetsplanen för år 2019 till handlingarna.

26 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 26 (30) 83 Information - Nytt bad i Burlöv UKN/2015:94 Kultur- och fritidschef Jane Andersson presenterar ritningar för det nya badet.

27 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 27 (30) 84 Information - kvalitetsredovisning Kostchef Ola Moberg informerar om städverksamheten. Grundskolechef Peter Nyberg informerar om andelen behöriga lärare i skolorna och biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson informerar om andelen behöriga lärare i förskolorna.

28 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 28 (30) 85 Meddelanden/delgivningar 01 Kommunstyrelsen Framställan av utredningsmedel för att färdigställa paddocken för Burlövs Ryttarförening UKN/2017: Kommunfullmäktige Antagande av detaljplan för del av Tågarp 17:1 m.fl., nya Burlövsbadet UKN/2017: Kommunstyrelsen Ansökan om medel ur Burlövs kommuns sociala projektmedel - socialnämnden och utbildnings- och kulturnämnden UKN/2018:39 04 Kommunala pensionärsrådets protokoll UKN/2018: Statistik avseende kränkande behandling inom förskola och skola UKN/2018: Kommunstyrelsen Fastställande av instruktion för kommundirektören i Burlövs kommun UKN/2018: Kommunfullmäktige Uppföljningsrapport inklusive delårsbokslut för perioden UKN/2018: Kommunstyrelsens arbetsutskott Fastställande av informationshanteringsplaner för handlingar inom kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och nämndernas verksamhetsområden UKN/2018:375 Utbildnings- och kulturnämnden lägger meddelandena/delgivningarna till handlingarna.

29 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 29 (30) 86 Anmälan av delegationsbeslut a) Delegationsbeslut UKN delg/2018:22, 53, 62, 65-66, 70, 88-97, , , b) Protokoll från kultur- och fritidsutskottet c) Protokoll från barn- och utbildningsutskottet Utbildnings- och kulturnämnden lägger delegationsbesluten till handlingarna.

30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 30 (30) 87 Information Förvaltningschef Mats Jönsson informerar om följande: Humlemadskolans rektor Christer Gustafsson har sagt upp sig. Spontanidrottsplatsen i Åkarp invigdes den 17 oktober Barbro Osher Pro Suecia Foundation har beviljat Burlövs kommun dollar för katalogisering av Charlotte Weibull-samlingen. Från och med den 1 juli 2019 kommer alla förskolechefer att få titeln rektor. Krav ställs då på att även rektorer för förskola måste gå rektorsutbildningen. Ordförande Bengt Åström (S) informerar om att årets sista sammanträde med utbildnings- och kulturnämnden, den 10 december 2018, kommer att börja kl Efter sammanträdet kommer ett julbord att serveras i Medborgarhusets matsal.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-10-23 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 17:00-19:10 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (-) t.o.m. del av 90

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-18 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-01-24 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-29 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21.15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders Espert(sd) Carl Ahrling(m)

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-14 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-08-20 kl. 19:00 Kl. Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-11-21 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Se förteckning, sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 116 119

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-08-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Tågarpskolan, Arlöv kl. 18:30-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-10-12 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20.00 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 30 maj 2017 kl. 15.05 19.40 Ajournering 18.16-18.24 Ajournering 18.33-18.46 Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-03-08 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, kl. 19:00-20.00 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-02-04 Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:16 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-10-29 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 16.20 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-04-24 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-20:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-17:15

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-17:15 Valnämnd Sammanträdesdatum 2018-05-16 Sida 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-17:15 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette Bengtsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-06-09 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-20:10 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum 2011-12-13 Sida 1 utbildningsnämnden (18) Plats och tid Lillgården i Åkarp, kl. 18:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-19 Sida 1 (10) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.30 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:15 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C)

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81, Arvika, kl. 08.00 09.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer