Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10"

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S), ordförande Johan Svensson (S), tjänstgör för Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (SD) Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Kristoffer Daag (L) Margareta Abelsson (S) Selvete Murtezi (S) Ingvar Olsson (SD), tjänstgör för Sven Sonesson (-) Nima Moslehi (C) Kerstin Lidén (V) Tamara Cifuentes (S) Amelie Gustafsson (M) Anita Ljungh (M) Anders Öhlin, förvaltningschef Anna Bonnevier, nämndsekreterare Jane Andersson, kultur- och fritidschef Sara Bergman, psykolog, centrala elevhälsoteamet, t.o.m. 2 Inga-Britt Henriksson, biträdande förvaltningschef Sandra Tauberman, kvalitetschef Boel Jonasson, LR Gunilla Lindberg, Kommunal Utses att justera Lars-Anders Espert (SD) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 2 februari 2018 Paragrafer 1-12 Underskrifter: Sekreterare _ Anna Bonnevier Ordförande _ Bengt Åström Justerande _ Lars-Anders Espert

2 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (17) Innehållsförteckning 1 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering Information - Integrerade särskoleelever i Burlövs kommun Justerad internbudget Framställan om att utreda lokalisering av en ny mötesplats Framställan om utredningsmedel för att färdigställa paddocken för Burlövs Ryttarförening Redogörelse av kostnader för etablering av provisorisk förskoleavdelning vid Burlövsbadet Rapport om utbildnings- och kulturförvaltningens systematiska arbetsmiljöarbete under Rapport om samhällsorientering Kvalitetsredovisning - information Meddelanden/delgivningar Anmälan av delegationsbeslut Information... 17

3 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (17) 1 Val av justerare samt bestämmande av tid och plats för justering att utse Lars-Anders Espert (SD) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 2 februari 2018.

4 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (17) 2 Information - Integrerade särskoleelever i Burlövs kommun Skolpsykolog Sara Bergman, tillika samordnare för särskolefrågor i Burlövs kommun, informerar om individintegrerade särskoleelever som går i Burlövs kommuns skolor. Burlövs kommun är huvudman för särskoleverksamheten för de individintegrerade eleverna och kommunen behöver därför stärka den särskolepedagogiska kompetensen i organisationen.

5 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (17) 3 Justerad internbudget 2018 UKN/2017:334 Sammanfattning Utbildnings- och kulturnämnden beslutade den 23 oktober 2017 om internbudget 2018 med fördelning av ramar till respektive verksamheter. Med hänsyn tagen till nya fakta, som efter detta datum påverkat nämndens budget, har förvaltningen fortsatt arbeta med interna fördelningar. Den justerade internbudgeten innehåller helårseffekten av tilläggsanslag för nya löner från Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att godkänna reviderad internbudget 2018 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna reviderad internbudget 2018 enligt i ärendet redovisat förslag.

6 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (17) 4 Framställan om att utreda lokalisering av en ny mötesplats UKN/2017:6 Sammanfattning Situationen för ungdomarnas mötesplatser i kommunen är undermålig. Förvaltningen har under lång tid försökt hitta befintlig lokal för att etablera en ny möteplats. Förvaltningen har skrivit ett förslag till framställan till kommunstyrelsen, som ombeds ge planavdelningen i uppdrag att utreda lokaliseringar av ny fritidsgård/mötesplats. En sådan utredning måste därefter redovisas till nämnden, så att nämnden kan ta ställning till vad som kan vara en lämplig lokalisering av fritidsgård/mötesplats. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att till kommunstyrelsen överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att till kommunstyrelsen överlämna framställan enligt i ärendet redovisat förslag.

7 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (17) UKN/2017:528 5 Framställan om utredningsmedel för att färdigställa paddocken för Burlövs Ryttarförening Sammanfattning Burlövs kommun övertog den 1 september 2017 ridanläggningen från Burlövs Ryttarförening. Paddocken ingår inte i övertagandet. Kommunen borgade 2014 för ett lån så att föreningen skulle kunna anlägga en paddock som skulle medföra ökade möjligheter till intäkter. Paddocken blev inte iordningställd, utan bevattning och belysning saknas fortfarande. Belysningsstolpar finns dock. Paddocken kan endast användas dagtid, vilket medför att planerade intäkter har uteblivit. Paddocken är enligt ridkunniga förstklassig, men om inte bevattningen fungerar riskerar paddocken att fördärvas. Fastighetsavdelningen kan inte uppskatta kostnaderna för färdigställande utan behöver utreda kostnadsbilden. Burlövs Ryttarförening är fortfaranade i ett ekonomiskt svårt läge och intäkterna från en fungerande paddock är viktiga. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att hos kommunstyrelsen begära utredningsmedel, kronor, att disponeras av fastighetsavdelningen, för utredning av kostnader för att färdigställa paddocken vid Burlövs Ryttarförening. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkande Patrik Selimson (M) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut.

8 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (17) Beslut att hos kommunstyrelsen begära utredningsmedel, kronor, att disponeras av fastighetsavdelningen, för utredning av kostnader för att färdigställa paddocken vid Burlövs Ryttarförening.

9 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (17) 6 Redogörelse av kostnader för etablering av provisorisk förskoleavdelning vid Burlövsbadet UKN/2017:530 Sammanfattning Med anledning av den förändrade situationen där den fristående förskolekoncernen Norlandia förskolor AB valt att avvakta etablering i Burlövs kommun har behovet av ytterligare förskoleplatser uppstått. Företaget har meddelat att man tidigast startar våren 2019 och bedömningen, utifrån tidigare lokalförsörjningsplan, är att befintlig verksamhet inte har möjlighet att ta emot det ökade barnantalet som tillväxten i kommunen genererar. Utbildnings- och kulturförvaltningen har därför tillsammans med fastighetsavdelningen tagit fram ett förslag på en provisorisk förskoleavdelning vid Burlövsbadet. Avdelningen planeras för cirka barn med en organisatorisk tillhörighet i förskoleområde Svenshög 1. Kostnaderna som uppstår vid en eventuell etablering både vad gäller uppstart och drift är följande: Ombyggnad och anpassning av lokaler och utemiljö cirka kronor Bygglov, brandskyddsdokumentation, eventuella oförutsedda kostnader cirka kronor Elkostnad cirka kronor per år Hyreskostnaden för lokalytan (varmhyra, exkl. elförbrukning): 245 kvm*1 095 kronor= kronor per år Stolar, bord, hyllor, lekmaterial och andra nödvändiga inventarier cirka kronor Den totala summan uppgår till cirka kronor. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkande Anneli Kihlstrand (C) med instämmande av Rolf Bengtsson (MP) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut.

10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (17) Utskottets förslag till beslut att, med anledning av den uppkomna situationen, hos fullmäktige begära kronor för att etablera en provisorisk förskoleavdelning i anslutning till Burlövsbadet. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att, med anledning av den uppkomna situationen, hos fullmäktige begära kronor för att etablera en provisorisk förskoleavdelning i anslutning till Burlövsbadet.

11 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (17) 7 Rapport om utbildnings- och kulturförvaltningens systematiska arbetsmiljöarbete under 2017 UKN/2017:172 Sammanfattning Enligt arbetsmiljölagen ska verksamheterna årligen rapportera till högsta ledningen hur det systematiska arbetsmiljöarbetet har fungerat under året. Enligt Burlövs kommuns anvisningar ska förvaltningscheferna sammanställa en sådan rapport som ska lämnas till personalavdelningen senast den 19 januari. Om nämnden önskar justera innehållet i rapporten så är detta givetvis möjligt att göra i efterhand. Personalavdelningen ska sedan sammanställa en kommunövergripande rapport som ska behandlas av fullmäktige under kvartal-1. Förvaltningen lämnar här en rapport för det systematiska arbetsmiljöarbetet under Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att godkänna arbetsmiljörapport för utbildnings- och kulturförvaltningen 2017 enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna arbetsmiljörapport för utbildnings- och kulturförvaltningen 2017 enligt i ärendet redovisat förslag.

12 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (17) 8 Rapport om samhällsorientering Sammanfattning UKN/2017:525 Kommunrevisionen har i sin granskning av kommunens integrationsarbete rekommenderat att utbildnings- och kulturnämnden ska få en tydligare återkoppling kring arbetet med samhällsorientering. Detta är en tjänst som Komvux i Burlöv köper av Malmö stad. I tjänsteskrivelsen finns en kort rapport om aktuellt antal deltagare och som bilagor finns Malmö stads plan för utbildningen samt den skriftliga överenskommelsen med Malmö stad. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Utskottets förslag till beslut att godkänna rapporten och att lägga den till handlingarna. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Beslut att godkänna rapporten och att lägga den till handlingarna.

13 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (17) 9 Kvalitetsredovisning - information Förvaltningschef Anders Öhlin och utvecklingsledare Sandra Tauberman redogör för betygsresultaten för höstterminen Resultaten har generellt sett försämrats. Åtgärder kommer att sättas in under vårterminen 2018.

14 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (17) 10 Meddelanden/delgivningar 01 Statistik avseende kränkande behandling inom förskola och skola UKN/2017: KF/ Reviderad budget med flerårsplan UKN/2017:1 03 KF/ Uppföljningsrapport UKN/2017: KS AU/ Uppdrag att utreda nya förvaltningslokaler i Burlövs kommun UKN/2017: KS AU/ Uppdrag att utreda förvaltningsorganisationen i Burlövs kommun UKN/2017: KS/ Uppdrag att utreda lokalisering av en ny F-6 skola samt ny förskola i Åkarp UKN/2017: KF/ Tilläggsanslag för ökade hyreskostnader inom förskoleverksamheten UKN/2015: KF/ Revidering av avgifter i kommunala förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg i Burlövs kommun UKN/2017: KF/ Förändring av kostnader vid etablering av en ny paviljong vid Lilla Dalslundskolan UKN/2017: KS/ Anställning av förvaltningschef för utbildnings- och kulturförvaltningen UKN/2017: Uppföljningsbeslut efter tillsyn i Svenshögskolan i Burlövs kommun UKN/2017: Uppföljningsbeslut efter tillsyn i Tågarpskolan i Burlövs kommun UKN/2017: KPR Protokoll UKN/2017:166

15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (17) 14 Aktuellt om samordnare för nyanländas lärande UKN/2016: Antagande - Detaljplan för Kabbarp 8:110, Frestaren, Åkarp, brev 2 UKN/2016: Stadieindelad timplan från höstterminen 2018 UKN/2018:16 Utbildnings- och kulturnämnden lägger meddelandena/delgivningarna till handlingarna.

16 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (17) 11 Anmälan av delegationsbeslut a) Delegationsbeslut UKN delg/2017:159, , 2018:1-2, 5, 7 b) Protokoll från barn- och utbildningsutskottet c) Återrapportering av sökta statsbidrag 2017 Utbildnings- och kulturnämnden lägger delegationsbesluten till handlingarna.

17 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (17) 12 Information Förvaltningschef Anders Öhlin informerar om följande: Kommunen har låtit kartlägga säkerheten vid kommunens samtliga skolor och förskolor och riskanalyser har genomförts. Resultatet visar att vissa förändringar behöver göras. Som en följd av kartläggningsresultatet kommer ärendet att tas upp inom ramen för budgetarbetet. Bokslutet för 2017 visar ett underskott på 2,4 mnkr för utbildnings- och kulturnämnden. Underskottet är en följd av att gymnasieenheten är underfinansierad. Biträdande förvaltningschef Inga-Britt Henriksson informerar om följande: I samarbete med socialförvaltningen avser utbildnings- och kulturförvaltningen ansöka om medel från kommunens sociala investeringsfond. Syftet är att minska de externa placeringarna av elever. Nämnden kommer att få ta ställning till ansökan. Kultur- och fritidschef Jane Andersson informerar om följande: Burlövs kommun har tilldelats bidrag till sommarlovsaktiviteter, aktiviteter under andra lov samt bidrag till simskolor för förskoleklass om sammanlagt 1,35 mnkr. Burlövsbadet, som var stängt en månad för renovering, är nu öppet igen. Renoveringarna har möjliggjort för badet att åter ha full kapacitet.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-29 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 17:00-19:10 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (-) t.o.m. del av 90

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-10-23 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.10

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-08-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Tågarpskolan, Arlöv kl. 18:30-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-13 Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-08 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-22 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 Katja Larsson (S), ordf.

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (30) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:40 Bengt Åström (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum 2011-12-13 Sida 1 utbildningsnämnden (18) Plats och tid Lillgården i Åkarp, kl. 18:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-02-04 Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:16 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Hans-Åke Mårtensson

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Hans-Åke Mårtensson Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-03-25 Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:30 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30-11:35 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-04-24 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-20:25 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Utbildnings- och kulturnämnden 2015-12-02 Plats: Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-12-08 kl. 17:00 Kl. 16:30 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi

Jeanette Bengtsson personalföreträdare Boel Jonasson, personalföreträdare. Josef Janosi nämnden ) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Lundgren(s) Lars-Anders

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30 Valnämnd Sammanträdesdatum 2018-02-15 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:30 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andrétte Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-25 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-11-21 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.30 Beslutande Se förteckning, sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 116 119

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-17:15

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-17:15 Valnämnd Sammanträdesdatum 2018-05-16 Sida 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-17:15 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette Bengtsson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-24 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Magnolian, Arlöv kl. 18:00-20:20 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-19 Sida 1 (10) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.30 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-18 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Tågarpskolan, kl. 19:00 21:45 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-10-19 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.55 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-18 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-01-24 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn och utbildningsnämnden Plats och tid Vårboskolan, kl. 19:00 Sammanträdesdatum 2010-01-26 Sida 1 (14) Beslutande Övriga deltagande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) Lisbeth Lundgren(s)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21.15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders Espert(sd) Carl Ahrling(m)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-28 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP)

Ingalill Melcher (SD) Mats Olsson (M) Carina Åström (S) Leila Karlberg (M) Gertrud Danielsson (L) Awaz Modaber (MP) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-02-28 Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:59 1 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Inger Borgenberg (S) Sara Vestering (M),

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (12) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.20 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Carl-Olof Landgren (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-04-11 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.20 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Plats och tid Möllegården, kl. 19:00-21.20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson, (S) ordf Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordf Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-01-21 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18.00 18.35 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgahuset, Arlöv 18:00-19:25 1 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S) 10-15, 17-18 Anders Brännström (L), ordf. Rolf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-08-19 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 16.00 17.05 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer