Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05"

Transkript

1 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:05 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör för Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (SD) Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Amelie Gustafsson (M), tjänstgör för Kristoffer Daag (L) Margareta Abelsson (S) Lilian Johansson (S), tjänstgör för Selvete Murtezi (S) Sven Sonesson (-) Ingalill Melcher (SD) Ingvar Olsson (SD) Marie Wahlgren (L) Anders Öhlin, förvaltningschef Anna Bonnevier, nämndsekreterare Jane Andersson, kultur- och fritidschef Inga-Britt Henrikson, biträdande förvaltningschef Ola Moberg, kostchef, t.o.m. 56 Marie Mårtensson, chef för centrala elevhälsoteamet, t.o.m. 55 Jeanette Bengtsson, Lärarförbundet Boel Jonasson, LR Gunilla Lindberg, Kommunal Kerstin Maughan (V) Justeringens plats och tid Medborgarhuset, Arlöv, den 16 juni 2016 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare _ Anna Bonnevier Ordförande Bengt Åström Justerande Kerstin Maughan ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Underskrift Utbildnings- och kulturnämndens arkiv _ Therese Stendahl

2 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (26) 53 Val av justerare samt fastställande av tid och plats för justering Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att utse Kerstin Maughan (V) att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Justeringen ska äga rum i Medborgarhuset, Arlöv, den 16 juni 2016.

3 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (26) UKN/2015:7 54 Fyllnadsval av ersättare i barn- och utbildningsutskottet Sammanfattning I skrivelse daterad den 20 januari 2016 har Cathrine Yankoulofski (MP) avsagt sig sina uppdrag som ersättare i utbildnings- och kulturnämnden samt ersättare i barn- och utbildningsutskottet från och med den 1 februari Kommunfullmäktige godkände avsägelsen den 1 februari och i beslut i kommunfullmäktige den 25 april utsågs Raina Youness (MP) till ny ersättare i utbildnings- och kulturnämnden. Utbildnings- och kulturnämnden har nu att utse en ny ersättare i barn- och utbildningsutskottet efter Cathrine Yankoulofski (MP). Beslut Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att utse Raina Youness (MP) till ersättare i barn- och utbildningsutskottet för perioden till och med den 31 december 2018.

4 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (26) UKN/2016: Utse verksamhetschef för elevhälsans medicinska insatser samt anmälningsansvarig enligt Lex Maria Sammanfattning Utbildningsnämnden har enligt 28 hälso- och sjukvårdslagen (HSL) (1982:763) ansvar för att den medicinska delen i elevhälsan organiseras så att den tillgodoser kraven på hög patientsäkerhet och god kvalitet samt främjar kostnadseffektivitet. Enligt 29 HSL skall det finnas någon som ansvarar för verksamheten (verksamhetschef) och har det samlade ledningsansvaret. Verksamhetschefen inom hälso- och sjukvård representerar vårdgivaren och det är vårdgivaren som ansvarar för att verksamhetschef utses för all hälso- och sjukvårdsverksamhet. Verksamhetschef får dock endast bestämma över diagnostik eller vård och behandling av enskilda patienter om han eller hon har tillräcklig kompetens och erfarenhet för detta. Verksamhetschefen får enligt 30 HSL uppdra åt sådana befattningshavare inom verksamheten som har tillräcklig kompetens och erfarenhet att fullgöra enskilda ledningsuppgifter. Vårdgivaren har även enligt patientsäkerhetslagen (2010:659) i uppgift att utse befattningshavare som ansvarar för anmälningar enligt Lex Maria. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att utse Marie Mårtensson till verksamhetschef för elevhälsans medicinska insatser. att utse medicinskt ansvarig skolsköterska Daniella Nilsson till anmälningsansvarig enligt Lex Maria.

5 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (26) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att utse Marie Mårtensson till verksamhetschef för elevhälsans medicinska insatser. att utse medicinskt ansvarig skolsköterska Daniella Nilsson till anmälningsansvarig enligt Lex Maria.

6 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (26) UKN/2015: Angående tillfälliga kostnader för matproduktionen under 2017 Sammanfattning I samband med om- och tillbyggnad av Dalslundskolans kök kommer det att uppstå tillfälliga extra kostnader under Att dessa kostnader inte tidigare varit med i budgetarbetet för 2017 beror på att det skett ett byte av kostchef, som har försenat arbetet. Förvaltningen har nu tagit fram förslag med två olika alternativ för hur situationen kan lösas. En preliminär kalkyl är framtagen för varje alternativ. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att planera för att genomföra alternativ 2, som innebär att vi ska handla upp huvudingediensen i måltiderna för förskola och skola från extern leverantör under den aktuella ombyggnadsperioden. att göra en framställan till fullmäktige att fullmäktige avsätter tkr för tillfälliga extrakostnader för matproduktion under Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att planera för att genomföra alternativ 2 enligt förvaltningens tjänsteskrivelse, som innebär att huvudingediensen i måltiderna för förskola och skola ska handlas upp från extern leverantör under den aktuella ombyggnadsperioden. att göra en framställan till fullmäktige att fullmäktige avsätter tkr för tillfälliga extrakostnader för matproduktion under 2017.

7 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (26) UKN/2016: Måldokument för fritidshem i Burlövs kommun Sammanfattning I skolornas gemensamma arbete att utveckla fritidshemmen har berörda rektorer lyft behovet av ett gemensamt måldokument för verksamheten. På samma sätt som övrig utbildning inom skolväsendet ska fritidshemmets verksamhet vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Fritidshemmet är en frivillig verksamhet, unik för Norden och med en stor potential att bidra till skolans sociala och demokratiska uppdrag, men också till dess ämneskunskapsuppdrag. Fritidshemmet har i grunden flera uppdrag: det ska erbjuda omsorg när vårdnadshavare arbetar eller studerar, det ska ge en meningsfull fritid och rekreation, men det ska också komplettera utbildning både i förskoleklass och i grundskola genom att stimulera lärande och utveckling. Idag är det många barn i kommunen som omfattas av och deltar i fritidshemsverksamheten. Trots storleken på verksamheten upplever man att det finns en otydlighet i uppdraget men också en viss osäkerhet kring hur fritidshemmet på bästa sätt ska gestaltas för att få optimal påverkan på barnens lärande och personliga utveckling. Otydlighet och osäkerhet gagnar inte verksamhetens kvalitetsarbete. Därför har rektorer i årskurs F-6 i samverkan tagit fram ett förslag på måldokument Kvalitet i Burlövs fritidshem för kommunens skolor. Måldokumentets syfte är att tydliggöra de utvecklingsområden som kommunens fritidshem har och därmed skapa starkare incitament för utveckling. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att anta måldokumentet Kvalitet i Burlövs fritidshem, enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att anta måldokumentet Kvalitet i Burlövs fritidshem, enligt i ärendet redovisat förslag.

8 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (26) UKN/2016: Framtagande av handlingsplan för att miljögifterna i Burlövs kommuns förskolor ska minska Sammanfattning Miljögifterna i vår vardag och främst i barnens miljö har uppmärksammats mycket på senare tid. Idag omges vi av fler kemiska ämnen än någonsin. Kemikalierna finns i vardagssaker runt omkring oss i hemmet, på arbetsplatsen och på förskolan. För att skapa en giftfri förskola är det viktigt att medvetet arbeta för att minska mängden produkter som innehåller farliga ämnen. På uppdrag av ordförande för utbildnings- och kulturnämnden föreslår därför förvaltningen att kommunen påbörjar ett arbete för att ta fram en handlingsplan. Detta arbete kräver kompetens utanför förvaltningens eget ansvarsområde och det är därför angeläget att det sker i samarbete med kommunstyrelsen och dess verksamheter. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att tillsammans med kommunstyrelsen och dess berörda verksamheter arbeta fram en handlingsplan för att minska miljögifterna i kommunens förskolor. att översända förlaget till kommunstyrelsen för synpunkter. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Patrik Selimson (M) med instämmande av Lars-Anders Espert (SD) yrkar att ärendet återremitteras för att få ett bredare anslag än bara vad gäller miljögifter. Det måste utredas hur man kan samverka med miljöförvaltningen kring barns hälsa och miljö samt inkludera en kostnads- och prioriteringsordning. Rolf Bengtsson (MP) med instämmande av Margareta Abelsson (S) yrkar bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut.

9 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (26) Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Patrik Selimsons (M) m.fl. återremissyrkande mot att avgöra ärendet idag och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att avgöra ärendet idag. Omröstning begärs. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar om följande voteringsordning: Ja för bifall till att avgöra ärendet idag. Nej för bifall till Patrik Selimsons (M) m.fl. återremissyrkande. Omröstningen utfaller enligt följande: Ledamot Ja Nej Avstår Nima Moslehi (C) Lars-Anders Espert (SD) Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Amelie Gustafsson (M) Margareta Abelsson (S) Lilian Johansson (S) Sven Sonesson (-) Bengt Åström (S) Summa 6 5 Utbildnings- och kulturnämnden beslutar således att avgöra ärendet idag. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att tillsammans med kommunstyrelsen och dess berörda verksamheter arbeta fram en handlingsplan för att minska miljögifterna i kommunens förskolor. att översända förlaget till kommunstyrelsen för synpunkter.

10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (26) UKN/2016: Reviderad timplan för grundskolan Sammanfattning Regeringen föreslår att undervisningstiden i matematik ska utökas med 105 timmar. Förändringen gäller i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan och sameskolan och planeras träda i kraft den 1 juli Den utökade undervisningstiden föreslås gälla för elever som börjar årskurs 4 hösten Den totala undervisningstiden i matematik för de eleverna blir därmed minst timmar. Med anledning av ovanstående lämnar Burlövs kommuns grundskolerektorer ett gemensamt förslag till reviderad timplan för årskurserna 4-6. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att, under förutsättning av riksdagsbeslut, fastställa ny timplan, enligt i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att, under förutsättning av riksdagsbeslut, fastställa ny timplan, enligt i ärendet redovisat förslag.

11 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (26) UKN/2016: Framställan om internleasing av lärplattor till elever Sammanfattning I enlighet med tidigare IT-plan för skolan tillhandahålls en lärplatta till alla elever i grundskolan samt på gymnasieskolans introduktionsprogram. Förvaltningens första tvååriga avtal gällande externleasing av 944 lärplattor avslutas den 31 augusti Med anledning därav önskar förvaltningen att köpa ut den tidigare leasade utrustningen och istället fortsätta med internleasing under den kvarvarande utnyttjandetiden. Kostnaden för utköpet beräknas till 1,0 mnkr. Förvaltningen behöver även komplettera tidigare inköp med 170 lärplattor till ett totalt inköpsbelopp av ca 670 tkr. Inköpet kommer att finansieras genom internleasing. Vi önskar därför ett beslut om starttillstånd som möjliggör en sådan internleasing. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att till kommunstyrelsen överlämna framställan om internleasing av lärplattor i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att till kommunstyrelsen överlämna framställan om internleasing av lärplattor i enlighet med i ärendet redovisat förslag.

12 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (26) UKN/2016: Beslut om godkännande av Tigris pedagogisk omsorg Sammanfattning Wamid Abdulrasoll har i skrivelse ansökt om godkännande av verksamhet i form av pedagogisk omsorg för barn i åldern 1-5 år. Företaget, Tigris förskola, drivs som enskild firma med organisationsnummer. Ansökan beskriver väl verksamhetens pedagogiska innehåll, mål, kvalitetsarbete, rutiner, handlingsplaner och personaltäthet. Fastigheten som verksamheten kommer att bedrivas i är Bolagsgatan 3, Arlöv. Verksamheten motsvarar de, av barn- och utbildningsnämndens , antagna villkoren för godkännande av pedagogisk omsorg i fristående regi samt uppfyller villkoren för bidrag enligt skollagen 25 kap Förvaltningens tjänstemän utövar kommunens tillsyn i enlighet med skollagens 26 kapitel. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna Tigris pedagogisk omsorg för etablering i Burlövs kommun och bevilja bidrag per inskrivet barn enligt det av nämnden fastställda årliga belopp i form av barnomsorgspeng. Utbetalning sker i enlighet med rutiner för utbetalning som Burlövs kommun fastställt. att verksamheten måste starta senast , om inte upphör godkännandets giltighet och ny ansökan ska göras. att föreskriva att verksamheten följer och tillämpar de av kommunen fastställda föreskrifter för avgifter BKFS 2013:2, dnr KS/2013:59 och BUN/2012:818. att beslutet gäller under förutsättning av övriga myndigheters beslut och tillstånd såsom exempelvis bygglov.

13 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (26) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna Tigris pedagogisk omsorg för etablering i Burlövs kommun och bevilja bidrag per inskrivet barn enligt det av nämnden fastställda årliga belopp i form av barnomsorgspeng. Utbetalning sker i enlighet med rutiner för utbetalning som Burlövs kommun fastställt. att verksamheten måste starta senast , om inte upphör godkännandets giltighet och ny ansökan ska göras. att föreskriva att verksamheten följer och tillämpar de av kommunen fastställda föreskrifter för avgifter BKFS 2013:2, dnr KS/2013:59 och BUN/2012:818. att beslutet gäller under förutsättning av övriga myndigheters beslut och tillstånd såsom exempelvis bygglov.

14 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (26) UKN/2016: Yttrande över motion om lokal Barnombudsman Sammanfattning Representanter för samtliga partier i alliansen Majoritet Burlöv har i en motion lämnat två förslag: - att kommunstyrelsen ska utreda hur en tjänst som lokal barnombudsman kan se ut i Burlövs kommun - att även utreda hur ett kommunalt barnpolitiskt råd kan vara sammansatt Kommunledningskontoret har skickat motionen på remiss till utbildnings-och kulturnämnden och önskar ett svar senast Förvaltningen har upprättat ett förslag till yttrande. I yttrandet föreslås att motionens första attsats tillstyrks och att motionens andra att-sats avslås. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden ska avstyrka motionen. Bengt Åström (S) med instämmande av Rolf Bengtsson (MP) och Nima Moslehi (C) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Beslutsgång Ordförande Bengt Åström (S) ställer proposition på sitt eget m.fl. yrkande mot Lars-Anders Esperts (SD) yrkande och finner att barn- och utbildningsutskottet beslutar i enlighet med sitt eget m.fl. yrkande. Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att tillstyrka motionens första att-sats att avstyrka motionens andra att-sats att till kommunfullmäktige avge yttrande i enlighet med i ärendet redovisat förslag.

15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (26) Reservation Lars-Anders Espert (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) med instämmande av Patrik Selimson (M) och Sven Sonesson (-) yrkar att utbildnings- och kulturnämnden beslutar att avstyrka motionen. Margareta Abelsson (S) yrkar bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Margareta Abelssons (S) bifallsyrkande mot Lars-Anders Esperts (SD) m.fl. yrkande att avstyrka motionen och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med Margareta Abelssons (S) yrkande om bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Omröstning begärs. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar om följande voteringsordning: Ja för bifall till barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Nej för bifall till Lars-Anders Esperts (SD) m.fl. yrkande att avstyrka motionen. Omröstningen utfaller enligt följande:

16 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (26) Ledamot Ja Nej Avstår Nima Moslehi (C) Lars-Anders Espert (SD) Patrik Selimson (M) Rolf Bengtsson (MP) Kerstin Maughan (V) Christer Swahn (SD) Amelie Gustafsson (M) Margareta Abelsson (S) Lilian Johansson (S) Sven Sonesson (-) Bengt Åström (S) Summa 6 5 Utbildnings- och kulturnämnden beslutar således att bifalla barn- och utbildningsutskottets förslag till beslut. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att tillstyrka motionens första att-sats att avstyrka motionens andra att-sats att till kommunfullmäktige avge yttrande i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Reservation Lars-Anders Espert (SD) reserverar sig för Sverigedemokraterna till förmån för eget yrkande.

17 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (26) UKN/2016:96 63 Arkivbeskrivning för utbildnings- och kulturnämnden Sammanfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 2 februari 2016, 14, att anmoda nämnderna att upprätta aktuella arkivbeskrivningar och utse arkivansvariga. Myndigheten ska upprätta en arkivbeskrivning som ger information om vilka sorts handlingar som kan finnas i en myndighets arkiv och hur arkivet är organiserat, enligt arkivlagen 6. Myndigheten ska även utse en arkivansvarig med formellt ansvar för verksamheten, i enlighet med Burlövs kommuns arkivreglemente 2. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna i ärendet redovisat förslag till arkivbeskrivning för utbildnings- och kulturnämnden, samt att utse förvaltningschefen till arkivansvarig. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna i ärendet redovisat förslag till arkivbeskrivning för utbildnings- och kulturnämnden, samt att utse förvaltningschefen till arkivansvarig.

18 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 18 (26) UKN/2015: Detaljplan för del av Burlöv 13:1, Mimosavägen, Burlövs egnahem Sammanfattning Planutskottet beslutade den 18 april 2016, 19 att gå ut på en andra granskning med detaljplan för del av Burlöv 13:1, Burlövs egnahem. Planområdet omfattar Mimosavägen samt en före detta lekplats vid Mimosavägen. Detaljplanens syfte är att pröva lämpligheten att tillåta två bostäder inom nuvarande parkmark samt att säkra infart till befintliga bostäder längs med Mimosavägen. Anledningen till planförslaget är att den kommunägda före detta lekplatsen vid hörnet Mimosavägen/Egnahemsvägen inte längre har någon användning, medan det finns brist på bostäder i Burlövs kommun. Dessutom överensstämmer den nuvarande användningen av Mimosavägen inte med den befintliga detaljplanen. Planförslaget innefattar: - Byggrätt för nya bostäder på sammanlagt cirka 360 kvm - Mimosavägen får användningen gata på hela sin sträcka Planförslaget är en avvägning mellan det allmänna intresset att tillhandhålla en lekyta för möjliga framtida större barnkullar, kommunens intresse att använda marken på ett effektivt sätt och kommunens uppdrag att klara bostadsförsörjningen. Utbildnings- och kulturförvaltningen föreslår att nämnden tillstyrker granskningsförslaget. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att tillstyrka granskningsförslaget till detaljplan för del av Burlöv 13:1, Mimosavägen, Burlövs egnahem.

19 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 19 (26) Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att tillstyrka granskningsförslaget till detaljplan för del av Burlöv 13:1, Mimosavägen, Burlövs egnahem.

20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 20 (26) UKN/2016: Bokföringsmässig avskrivning av obetalda barnomsorgsavgifter under perioden 2014 till mars 2016 Sammanfattning Listade fordringar för bokföringsmässig avskrivning till ett belopp av kronor. Enligt gällande ekonomistyrningsprinciper skall utestående kundfordringar värderas regelbundet dels i samband med delårsrapporten och dels i bokslutet. I de fall fordringen bedöms värdelös skall de avskrivas bokföringsmässigt. Barn- och utbildningsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att listade fordringar enligt bilaga avskrivs bokföringsmässigt med kronor. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att listade fordringar enligt bilaga avskrivs bokföringsmässigt med kronor.

21 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 21 (26) UKN/2016: Avtal med Arlövs Nöjesproduktion AB gällande Arlövs teater Sammanfattning Arlövs Nöjesproduktion ABs avtal för Arlövrevyn löper ut efter säsongen och enligt nuvarande avtal skall nytt avtal aktualiseras senast 1 mars Nuvarande avtal är svårtolkat och förslaget är att teckna ett hyresavtal med tydliga uppsägningstider. Förvaltningen har träffat Kent Nilsson som godkänt föreliggande förslag. Kent Nilsson har haft önskemål om att repetitionsperioden utökas en vecka, att Arlövs Nöjesproduktion AB får hyra hela anläggningen hela perioden och att avtalet är över fem år, vilket är tillgodosetts i förslaget. Kultur- och fritidsutskottets behandling av ärendet Kultur- och fritidsutskottet föreslår utbildnings- och kulturnämnden besluta att godkänna avtal med Arlövs Nöjesproduktion AB i enlighet med i ärendet redovisat förslag. Utbildnings- och kulturnämndens behandling av ärendet Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar bifall till kultur- och fritidsutskottets förslag till beslut. Patrik Selimson (M) yrkar att avtalet som tecknas ska vara ett tvåårigt avtal. Beslutsgång Ordförande ställer proposition på Lars-Anders Esperts (SD) bifallsyrkande mot Patrik Selimsons (M) yrkande om ändrad avtalstid och finner att utbildnings- och kulturnämnden beslutar i enlighet med Lars-Anders Esperts (SD) bifallsyrkande. Utbildnings- och kulturnämnden beslutar att godkänna avtal med Arlövs Nöjesproduktion AB i enlighet med i ärendet redovisat förslag.

22 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 22 (26) 67 Kvalitetsredovisning - information Förvaltningschef Anders Öhlin informerar om att årshjulet för kvalitetsarbetet kommer att revideras och komma upp som ett ärende i nämnden i augusti 2016.

23 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 23 (26) 68 Meddelanden/delgivningar Statistik avseende kränkande behandling i Burlövs kommuns skolväsende UKN/2015: Lokalbidrag 2016 UKN/2016: Aktivitetsbidrag 2015 UKN/2015: Ekonomisk uppföljning maj 2016 UKN/2016: Folkhälsomyndighetens information till elevhälsan om nya föreskrifter om vaccination av barn UKN/2016: Kulturrådets information om enkelt avhjälpta hinder i kulturlokaler UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 13, Tillgänglighetsplan för Burlövs kommun UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 48, Motion av Petra Malmquist (S) Öka trafiksäkerheten runt våra skolor UKN/2015: Kommunfullmäktiges beslut , 49, Friköp av hyrda skolmoduler UKN/2016: Kommunfullmäktiges beslut , 52, Valärenden 2016 UKN/2015:7-110 Kommunstyrelsens beslut , 56, Uppföljning av intern kontroll 2015 för kommunstyrelsens verksamheter UKN/2015: Tekniska utskottets beslut , 40, Begäran att få disponera del av Åkarp 3:2 och 3:34 för tennisverksamhet UKN/2016: Utbildnings- och kulturnämnden lägger meddelandena/delgivningarna till handlingarna.

24 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 24 (26) 69 Anmälan av delegationsbeslut Utbildnings- och kulturnämnden lägger delegationsbesluten UKN delg/2016:41, 59-60, 62, samt delegationsbeslut i protokollen från kultur- och fritidsutskottet den 25 maj 2016 samt från barn- och utbildningsutskottet den 30 maj 2016 till handlingarna.

25 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 25 (26) 70 Kurser och konferenser Bengt Åström (S) och Margareta Abelsson (S) har deltagit i konferens i Kristianstad om hur kultursektorn och föreningar arbetar med flyktingar.

26 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 26 (26) 71 Information Placeringen av spontanidrottsplatsen i Åkarp har blivit föremål för diskussion. Enligt det ursprungliga beslutet skulle den placeras vid skatebanan, men rektorerna i Åkarp har framfört att de istället önskar att den placeras på Dalslundskolans skolgård. Nämnden förordar att den placeras enligt ursprungsförslaget, vid skatebanan. En ny rektor måste rekryteras till Svenshögskolan. Utvecklingsledare Sandra Tauberman är tillförordnad rektor tills en ny rektor är på plats. En ny förskolechef måste rekryteras till Svenshögs förskola. Fasaden på B-huset på Vårboskolan behöver fogas om. Arbetet planeras genomföras medan byggnadsställningarna är på plats. NO-salarna på Vårboskolan behöver renoveras. Beställningen till samhällsbyggnadsförvaltningen, som nämnden gjorde för 2015, avseende utemiljön på förskolor, har ännu inte utförts. Sven Sonesson (-) önskar för en rapport om elever med olovlig frånvaro. Marie Wahlgren (L) önskar få en rapport om personalsituationen på förskolor och skolor.

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-03-26 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:05 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Bengt Åström (S), ordförande Anneli

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-29 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:30 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-03 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:40-21:45 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-26 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:50

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-27 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S) Amelie Gustafsson

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-04 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10 ande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-30 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-12-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:10

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-29 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-07 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:20 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (20) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Bengt Åström (S),

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (22) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-01-25 Sida 1 (22) Plats och tid Lilla Sess kl. 18.00 21.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S), ordförande Nima

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:35 Beslutande och ersättare Beslutande Bengt Åström (S), ordförande

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2017-02-27 Sida 1 (21) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Beslutande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-09 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:00 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-09 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Åström (S)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-23 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Bengt Åström (S),

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Utbildnings- och kulturnämnden 2015-09-21 Plats: Kronetorps mölla ( OBS!) Tid: 2015-09-28 kl. 18.00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Vid eventuellt förhinder

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-21 Sida 1 (13) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.45 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Sven Sonesson (-) 39 43, 45 47

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Sida 1 (7) Övriga närvarande

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 28 Svar på motion - Höj habiliteringsersättningen i Östra Göinge kommun 29 Verksamhetschef enligt Hälso-och sjukvårdslagen 2017:30

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-09-18 Sida 1 (12) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 20:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef

Fredrik Jörgensen, kommunfullmäktiges ordförande Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Charlotta Wemme Dehlin, kanslichef Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2019-06-17 Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 16.30 16.45 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S) Lars Johnson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-08 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:50 Bengt Åström (S), ordförande Nima Moslehi (C), tjänstgör

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27)

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (27) Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-29 Sida 1 (27) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:25

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30-11:35 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Sammanträdesdatum 2014-01-21 Sida 1 (15) Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s) 1-5 Anita Ljung(m) Anneli Kihlstrand(c) Lisbeth Jensen(s) Lars-Anders

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45

Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (25) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-02 Sida 1 (25) Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17:00-19:45 Beslutande Anneli Kihlstrand (C), ordförande Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-02-16 Sida 1 (16) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.05 Beslutande Förteckning sida 2 Ersättare Övriga närvarande Sven Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 17:00-19:10 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C) Lars-Anders Espert (-) t.o.m. del av 90

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-08-17 Sida 1 (30) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Tågarpskolan, Arlöv kl. 18:30-21:40 Bengt Åström (S), ordförande Anneli Kihlstrand (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT NÄRVARANDE Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Pia Möller (M) (ordförande) Britt-Marie Kahl (M) Louise Stjernquist (L) (vice ordförande) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Torbjörn Brorsson (M) Lennart

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-10-19 Sida 1 (14) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.55 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-02-05 Sida 1 (13) Plats och tid Stora Sessionsalen kl. 18:00-18:18 Beslutande Förteckning, sida 3 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum Sida 1 utbildningsnämnden BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och Sammanträdesdatum 2011-12-13 Sida 1 utbildningsnämnden (18) Plats och tid Lillgården i Åkarp, kl. 18:00 Beslutande Bengt Åström,(s) ordförande Lars-Olle Olsson(s)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-03 Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 21.45 Petra Malmquist (S), tjg ers. Anneli Kihlstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(12) Tid och plats 2016-06-02 - Skånes Fagerhultrummet i Kommunhuset kl. 13.30-17.00. Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anders Kristensson (M) - ledamot,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn

Lars-Åke Ståhl, kommundirektör Rickard Brinck, nämndsekreterare. Katja Larsson Christer Swahn Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2019-02-04 Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-18:16 1 Beslutande Se förteckning sida 2 Ersättare - Övriga närvarande Utses att justera Lars-Åke

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-12-12 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-10 1 Plats och tid Lejonet, kommunhuset, kl 08.30-11.50 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Sandros (KD) Helene Berndtsson (M) Alf Benson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-03-16 Sida 1 (22) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.20 Beslutande Förteckning, sida 2 Ersättare Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Gemaket, 23-02-2016 15:00-17:00 Ajournering Beslutande Ledamöter Rolf Nersing, (S) ordförande Lisa Edwards, (C) 1:a vice ordförande Kaj Bergenhill, (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2016-04-11 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 15.00 17.20 Beslutande Ersättare Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer