Rektorn har ordet. Åvestadalskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rektorn har ordet. Åvestadalskolan"

Transkript

1 Välkommen

2 Rektorn har ordet Jag heter Anna Ericson och är tillförordnad rektor på Åvestadalskolan. Tidigare har jag arbetat som lärare och utvecklingsledare på skolan. För mig är det viktigt att alla ungdomar känner sig trygga och trivs på skolan, vilket är nödvändigt för att man ska kunna utvecklas på bästa sätt. Trygghet och trivsel främjas genom arbete på flera plan. Personalen har ett nära samarbete kring enskilda elever och klasser, inte minst i våra fyra arbetslag. Eleven skall ges möjlighet att utveckla kunskaper efter sina förutsättningar, stimuleras att använda sin kreativitet och öka sin sociala kompetens. Genom aktiviteter, som till exempel kärleksveckan, sätter vi fokus på tillvarons positiva sidor. Åvestadalskolan Åvestadalskolan hälsade sina första elever välkomna 1971 och sedan dess har mer än 4000 fått sin högstadieutbildning på skolan. Vill du kontakta oss finns vi här: Åvestadalskolan Skolgatan Krylbo Tel Fax Vi finns också på nätet:

3 Vi arbetar så här På Åvestadalskolan strävar vi efter hög måluppfyllelse i enlighet med Läroplanens kunskapsmål. Vi har under många år lyckats väl i vårt arbete tillsammans med våra elever och detta har resulterat i att vi idag är en skola med höga meritvärden. Med noggrann planering och utvärdering av undervisningen tror vi att vi uppnår en verksamhet med kvalitet. Vi försöker i hög utsträckning att forma arbetet utifrån elevernas behov. Gruppernas storlek och sammansättning anpassas i största möjliga mån för att på bästa sätt hjälpa alla elever. På Åvestadalskolan arbetar kompetent och behörig personal som kombinerar traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med ämnesintegrerade projektarbeten. Vårt arbete vilar på modern pedagogisk forskning och på Läroplanens kunskapssyn. Bedömningen av elevernas kunskapsutveckling sker fortlöpande och är kvalitativ. Vår verksamhet bygger vidare på elevernas ökade ansvar och vi förväntar oss att våra elever tar ansvar för sin inlärning - sina studier. För att möta alla elever utifrån deras olika behov finns det på Åvestadalskolan ett team bestående av specialpedagoger, skolgrupp, kurator och skolsköterska. De inriktar sig på arbete med anpassad undervisning till elever i behov av särskilt stöd. Tack vare denna spjutspetskompetens bidrar vi till att erbjuda kvalitativ undervisning på bred front. Vårt arbete vilar på demokratins grund och varje enskild individs integritet. Vi förväntar oss att våra elever respekterar andra människor och att de förväntar sig detsamma av andra. Efter tre år på Åvestadalskolan skall eleverna vara väl förberedda inför sina gymnasiestudier. Läxläsning och macka! Behöver du hjälp med läxorna, läsa igen efter frånvaro eller förberedda dig inför prov? En eftermiddag i veckan finns lärarpersonal på plats för att hjälpa dig. Vi bjuder på saft och smörgås innan vi börjar.

4 Elevrådet för dig som vill vara med och påverka! Elevrådet skapar inflytande och delaktighet i skolan. Du utvecklar din förmåga att arbeta i demokratiska former och får möjlighet att påverka, ta ansvar och vara delaktig i skolans verksamhet. Elevrådet består av både elevråd och skyddsombud och har följande uppgifter: Elevrådet ska verka för skolans alla elever i frågor som rör eleverna, deras verksamhet och deras utbildning. Elevernas intresse ska alltid sättas främst. Elevrådet ska föra elevernas gemensamma talan i aktuella frågor. Resursteamet ett samarbete mellan specialpedagoger och skolgruppen! Målet med verksamheten är att alla elever som är i behov av socialt eller kunskapsmässigt stöd skall få det. Resursteamet består av specialpedagoger och skolgruppspersonal som bla arbetar med: - Pedagogisk och social kartläggning - Samverkan med personal och föräldrar och även andra instanser som tex social förvaltning, barn och ungdomspsykiatrin, hälso och sjukvård - ART, social färdighetsträning, självkontroll och moraliskt resonerande. - Undervisning i läs och skrivutveckling, studieteknik och strukturering av skolsituationen mm. Skolkurator Skolkuratorn arbetar bl a med att ge stöd, råd och vägledning till elever med svårigheter. Det kan vara personliga problem, skolproblem eller familjeproblem, exempelvis att man är skoltrött, ledsen, har problem med föräldrar, lärare eller kamrater. Skolkuratorn deltar i skolans antimobbingteam och elevvårdskonferenser. Res med oss! Vinterresa till Sälen Till ett kraftigt subventionerat pris erbjuder vi alla elever en härlig dag i fjällen. Vårresa till Stockholm Årskurs 9 firar med studiebesök och nöjen.

5 Antimobbningsteamet Nyckelordet för Åvestadalskolans arbete mot mobbning och kränkande handlingar är: förebyggande arbete, tidigt upptäcka och snabba tydliga åtgärder. På skolan finns ett antimobbningsteam bestående av sju personer bland personalen. De ansvarar för att utreda och åtgärda misstänkt mobbning/utanförskap samt hjälpa elever att hantera konflikter. Livskunskap Livskunskap ger elever självkännedom och en chans att växa som individer. Exempel på moment: Konflikt- och krishantering, kommunikation, kamratskap, kärlek, sex, etik, moral, jämnställdhet och genusfrågor. Åvestadalskolan arbetar för att bredda och fördjupa samlevnadsundervisningen och den drogförebyggande verksamheten. Ämnet livskunskap ersätter sporadiska teman och ger möjlighet att arbeta strukturerat med de värdegrundsfrågor som vi vill ska genomsyra elevernas vardag. Skolhälsovården elevernas företagshälsovård Vår uppgift är att följa elevernas utveckling, bevara och förbättra deras själsliga och kroppsliga hälsa, verka för sunda levnadsvanor. Datoriserade? Nej, vi är inte datoriserade, men skolan är välutrustad med bärbara och stationära datorer. Vi har digitala klassrum, som har dvd/videospelare och dator med nätanslutning kopplade till en videoprojektor. Elever och lärare kan alltså visa sina presentationer på storbild.

6 kultur kropp och hälsa teknik och media Skolans profiler Att må bra, trivas och utvecklas individuellt är viktigt för alla människor. Därför vill vi på Åvestadalskolan ge varje elev en chans att påverka sin egen skoltid genom att välja profil på sin utbildning. På Åvestadalskolan erbjuder vi eleverna tre huvudprofiler. Teknik- och mediaprofil, kulturprofil och kropp- och hälsoprofil. Varje profil består av flera olika kurser där eleverna får prova olika moment. Du väljer en profil som du läser hela året, två lektionstillfällen i veckan. Om du trivs fortsätter du även nästkommande läsår, annars byter du profil. Teknik och mediaprofil: Profilen för dig som vill veta hur teknik och elektronik fungerar, som gillar datorer och att filma på egen hand samt jobba praktiskt. Eleverna jobbar i fyra grupper så att alla får prova på alla områden. Multimedia, Trä- och metallslöjd, Teknik och elektronik, Videoteknik både med händerna och vid dator. Kulturprofil: För dig som är intresserad av kreativt skapande i form av drama, konst och musik. I kulturprofilen jobbar vi i år 7 med kortare projekt. I år 8 gör vi ett större projekt, där vi väver samman de olika typerna av skapande. I år 9 har vi en tradition av att eleverna gör sin egen skolkabaré. Drama, Bild, Musik och Skapande verksamhet Kropp och hälsoprofil: För dig som är intresserad av motion och vill veta mer om hur du kan ta hand om din kropp. Tyngdpunkten inom denna profil är idrott och hemkunskap, varvat med kortare kurser i bl a första hjälpen, social färdighetsträning, hälsofrågor, sex & samlevnad, studiebesök och gästföreläsare. Idrott: Samarbetsövningar och olika fysiska aktiviteter, fördjupning i träningslära och mental träning. Första hjälpen: Hur ska vi göra när olyckan är framme? Teori varvat med praktiska övningar ex. Heimlich manöver och hjärt- och lungräddning. Social färdighetsträning: Problemlösningsmodell. Hemkunskap: Hälsosamt, gott och färgstarkt. Vi övar upp våra smaklökar och vår vana i köket. Dessutom försöker vi se sambandet mellan mat och hälsa. Hälsa, Idrott, Hemkunskap, Sex och samlevnad.

7

8 Vi finns på nätet Vår hemsida når du på eller via Avesta Kommuns skolportal, se välj grundskola och sedan Åvestadalskolan. Hemsidan innehåller kalender med inlagda aktiviteter, veckans matsedel, planeringar och betygskriterier i en del ämnen, länkar till andra hemsidor och inlästa läroböcker, korta nyheter och bilder från skolans värld. syo - Vad är det? Jag heter Birgitta Svensson och jag arbetar som studie- och yrkesvägledare. SYO betyder studie- och yrkesorientering och i mitt arbete ingår bl a att ge information och vägledning inför gymnasievalet, intagningsregler och betyg samt ge råd inför studieplanering och ordna med PRAO (praktisk arbetslivsorintering). Denna veckolånga praktik inträffar på vårterminen i år 8 och på höst- och vårterminen i år 9. Du och dina föräldrar är alltid välkomna att ta kontakt med mig och diskutera dina nuvarande studier och studier i framtiden.

Välkommen till. Åvestadal skolan

Välkommen till. Åvestadal skolan Välkommen till Åvestadal skolan Rektorn har ordet Hej, jag heter Stig-Olof Johansson och har i många år arbetat som lärare och sedan 1994 som rektor på Åvestadal. Vårt gemensamma mål är att ge alla elever

Läs mer

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLKURATORSENHETEN Utbildningsförvaltningen UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLA Typ av skola grundskola gymnasium Huvudman kommunal skola friskola Stadium/ år F-5 6 9 F-9 gymn Antal elever INLEDNING Detta

Läs mer

Kronbergsskolans rektorsområde

Kronbergsskolans rektorsområde Kronbergsskolans rektorsområde Boviks skola Lilla Kronbergsskolan Kronbergsskolan Arbetsplan Organisation Miljö och hälsa Skolans inriktning Profil Värdegrund Demokrati Livslångt lärande ORGANISATION Inom

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

Hälsoplan för Tegnérskolan

Hälsoplan för Tegnérskolan Hälsoplan för Tegnérskolan 2010 2011 Tegnérskolans Hälsoplan 2010-2011 Inom skolan arbetar alla kompetenser tillsammans för att bidra till varje elevs utveckling, hälsa och trygghet, men också för att

Läs mer

Att börja sjuan på Valstaskolan

Att börja sjuan på Valstaskolan Att börja sjuan på Valstaskolan Till dig som går i 6:an I höst ska du börja sjuan. Vi vill hälsa dig välkommen till Valstaskolan och vi är många som vill göra vårt allra bästa för att du ska trivas hos.

Läs mer

Att börja sjuan på Valstaskolan

Att börja sjuan på Valstaskolan Att börja sjuan på Till dig som går i 6:an I höst ska du börja sjuan. Vi vill hälsa dig välkommen till och vi är många som vill göra vårt allra bästa för att du ska trivas hos oss. Du kommer att mötas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Utbildningsförvaltningen Stockholms stad Sida 1 (8) 2019-01-15 Lindeparkens gymnasiesärskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår 2018/2019 Sida 2 (8) Verksamhetsform som omfattas av

Läs mer

Välkommen till Tallbohovskolan! Kunskap, kreativitet och nytänkande

Välkommen till Tallbohovskolan! Kunskap, kreativitet och nytänkande Välkommen till Tallbohovskolan! Kunskap, kreativitet och nytänkande Kunskap, kreativitet och nytänkande Tallbohovskolan står för kunskap, kreativitet och nytänkande. Vi tänker i nya banor, har stark idérikedom

Läs mer

Välkommen till skolan!

Välkommen till skolan! Till dig som är vårdnadshavare Välkommen till skolan! Ditt barn ska börja i förskoleklassen eller grundskolan. Här får du veta mer om hur skolan i Sverige fungerar. Ju mer du vet, desto mer kan du påverka

Läs mer

Österslättsskolan - ett givet val för elever, föräldrar och personal Vision

Österslättsskolan - ett givet val för elever, föräldrar och personal Vision Österslättsskolan - ett givet val för elever, föräldrar och personal Vision Österslättsskolan erbjuder en positiv och kreativ lärandemiljö med trygga och nyfikna individer, som har möjlighet att utveckla

Läs mer

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011

Humleskolan. Kvalitetsredovisning 2011 Humleskolan Kvalitetsredovisning 2011 Inledning Friendsskola Inspektion slutsats; arbeta mer på måluppfyllelse, tydliggöra målen och arbeta med höga förväntningar Ny läroplan och skollag Lokalt arbetstidsavtal

Läs mer

LIVSKUNSKAP i Rudboda skola

LIVSKUNSKAP i Rudboda skola LIVSKUNSKAP i Rudboda skola 1 Rudboda skolas vision Alla elever ska ha de kunskaper och färdigheter som fordras för en positiv självbild och framtidstro På Rudboda skola: har vi ett gemensamt, positivt

Läs mer

Lokal arbetsplan. för Birgittaskolan

Lokal arbetsplan. för Birgittaskolan Birgittaskolan i Linköping Lokal arbetsplan för Birgittaskolan Reviderad 2012-06-29 Besöksadress: S.t Larsgatan 44-46, Linköping Postadress: Birgittaskolan i Linköping, Klostergatan 49, 581 81 LINKÖPING

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Att välja till årskurs 7 2014/2015 Välkommen till Kvarnbergsskolan När du som förälder tillsammans med ditt barn funderar över vilka val som är aktuella

Läs mer

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 15/11/19 Förutsättningar som i stor utsträckning påverkat resultat 2014/2015 Eleverna har generellt bra kunskaper och är intresserade av

Läs mer

Att börja sjuan på Valstaskolan

Att börja sjuan på Valstaskolan Att börja sjuan på Valstaskolan Till dig som går i 6:an I höst ska du börja sjuan. Vi vill hälsa dig välkommen till Valstaskolan och vi är många som vill göra vårt allra bästa för att du ska trivas hos.

Läs mer

svenska, engelska, matematik och bild

svenska, engelska, matematik och bild Årskurs 1 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi i arbetslag 1 arbetar för att eleverna skall få en trygg och lugn skolmiljö och på så sätt ge dem de verktyg som behövs för att nå de nationella

Läs mer

Sammanställning av det systematiska kvalitetsarbetet

Sammanställning av det systematiska kvalitetsarbetet Sammanställning av det systematiska kvalitetsarbetet Resultat, analys och åtgärder Strömkullegymnasiet läsåret 2014-2015 2015-08- 24 Ingela Engström Rektor Strömkullegymnasiet Bengtsfors Innehållsförteckning

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Hälsa, Idrott och Fritid

Hälsa, Idrott och Fritid Arbetsplan Hälsa, Idrott och Fritid Läsåret 2012-2013 Inledning Programmet inriktas mot verksamhetsområden där det huvudsakliga syftet är att främja hälsa. Eleverna tillägnar sig här grundläggande yrkeskunskaper

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Välkomna till. Marknadsvägen 299 Tel. 08-544 707 00 info@byangsskolan.se per.marteus@byangsskolan.se

Välkomna till. Marknadsvägen 299 Tel. 08-544 707 00 info@byangsskolan.se per.marteus@byangsskolan.se Välkomna till Marknadsvägen 299 Tel. 08-544 707 00 info@byangsskolan.se per.marteus@byangsskolan.se Höga förväntningar Trygghet Arbetsro Kunskap Tillgång till psykolog Det är jag som är Sladjan Mitic och

Läs mer

Välkommen till Näsbydalskolan!

Välkommen till Näsbydalskolan! Välkommen till Näsbydalskolan! Vi erbjuder våra elever: Goda kunskaper som förmedlas av våra välutbildade och engagerade lärare. Vi placerar oss i topp i nationella tävlingar. En trygg och trevlig arbetsmiljö.

Läs mer

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION Årskurs 4 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi har som målsättning att eleverna skall utvecklas till självständiga, kreativt tänkande individer och vi vill såväl få eleverna att våga tro

Läs mer

Dragonskolans Teamarbete

Dragonskolans Teamarbete Dragonskolans Teamarbete På Dragonskolan arbetar såväl lärare som elevteam nära eleven. Syftet med detta är att eleven ska känna sig trygg i skolan och samt att skapa bra skapa bra förutsättningar och

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val 2015-16

Grundskolans. Elevens Val 2015-16 Grundskolans Elevens Val 2015-16 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

Barn- och ungdomsplan 2012-2015

Barn- och ungdomsplan 2012-2015 Barn- och ungdomsplan 2012-2015 Antagen av kommunfullmäktige 2011-11-16, 72 1(6) Barn och ungdomsplan 2012-2015 Förskola Förskoleklass Grundskola Grundsärskola Skolbarnomsorg Kulturskola Bibliotek Elevhälsa

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Utbildningsinspektion i Linehedsskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 3

Utbildningsinspektion i Linehedsskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 3 Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Linehedsskolan Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Linehedsskolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2016/17 myrsjöfolder2016-17.indd 1 2015-11-30 18.53 Jag gillar NO, idrott och slöjd bäst! myrsjöfolder2016-17.indd 2 2015-11-30 18.53 Vår vision Myrsjöskolan ska

Läs mer

Arbetsplan. för Paradisskolans gula arbetslag 7a, 7b, 8a, 8b. Läsåret 15/16

Arbetsplan. för Paradisskolans gula arbetslag 7a, 7b, 8a, 8b. Läsåret 15/16 Arbetsplan för Paradisskolans gula arbetslag 7a, 7b, 8a, 8b Läsåret 15/16 Vision och verksamhetens inriktning Trollhättans stads vision Trollhättan en stolt och innovativ stad med plats för framtiden Verksamhetens

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem)

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) INLEDNING Alla skolor måste ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. Denna plan

Läs mer

PLAN FÖR ELEVHÄLSA. Elevhälsa. Plan för elevhälsa S i d a 1 7

PLAN FÖR ELEVHÄLSA. Elevhälsa. Plan för elevhälsa S i d a 1 7 Elevhälsa Plan för elevhälsa 2018 S i d a 1 7 Elevhälsan Skolan, förskoleklassen och fritidshemmet får sitt uppdrag från läroplanen för grundskolan (lgr 11), skollagen (2010), skolförordningen (2011:185)

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val

Grundskolans. Elevens Val Grundskolans Elevens Val 2019-20 Textilslöjd (SL) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

En liten skola med stora ambitioner

En liten skola med stora ambitioner En liten skola med stora ambitioner Vi ger alla elever goda förutsättningar att lyckas med sina studier! Gribby Gård är en liten 6-9 skola som ligger i Gribbylund. Vår ambition är att, så långt som möjligt,

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

KVALITETSRAPPORT Vux lä sä ret 2014-2015 Rektor Hildä Vidmärk Enhet SFI 2015-09-08

KVALITETSRAPPORT Vux lä sä ret 2014-2015 Rektor Hildä Vidmärk Enhet SFI 2015-09-08 KVALITETSRAPPORT Vux lä sä ret 2014-2015 Rektor Hildä Vidmärk Enhet SFI 2015-09-08 REKTORS KVALITETSRAPPORT 1 FÖRBÄTTRINGAR Vilka förbättringar har genomförts under året och vilka resultat ha de gett?

Läs mer

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 Varje elev till nästa nivå 1 innehåll Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten! Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

ATTITYDER TILL SKOLAN 2003 SKOLBARNSFÖRÄLDRAR

ATTITYDER TILL SKOLAN 2003 SKOLBARNSFÖRÄLDRAR ATTITYDER TILL SKOLAN 2003 SKOLBARNSFÖRÄLDRAR Fråga 1 Nedanstående fråga omfattar ett antal påståenden som förekommit i debatten om den svenska skolan. I vilken instämmer Du i vart och ett av dem? Påståenden

Läs mer

RgRh Stockholm. Riksgymnasiet för rörelsehindrade

RgRh Stockholm. Riksgymnasiet för rörelsehindrade RgRh Stockholm RgRh Stockholm Riksgymnasiet för rörelsehindrade RgRh Stockholm VAD ÄR RIKSGYMNASIET? Riksgymnasiet är till för ungdomar med svåra rörelsehinder. Det fungerar som vilken gymnasieskola som

Läs mer

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17 Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17 ÖPPET HUS för blivande sjuor och deras målsmän på Österslättsskolan, med kort inledning på Stadsteatern Torsdagen den 18 februari kl 18.30 20.00 VISION Österslättsskolan

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

2013-04-03 1 (8) Herrestorpskolan

2013-04-03 1 (8) Herrestorpskolan 2013-04-03 1 (8) Herrestorpskolan Elevhälsoplan 2012/2013 2013-04-03 2 (8) Inledning Elevhälsoarbetet på Herrestorp är betydelsefullt för att lyckas med uppdraget att ge varje barn/elev ledning och stimulans

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM 2017 VÄLKOMMEN Vi berömmer Va dig själv Vi hjälper Vi lyssnar på Vi pratar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010

Kvalitetsredovisning 2010 Kvalitetsredovisning 2010 FRITIDSHEM Ladubacksskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Tina Persson 2011-06-08 Innehåll 1 Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen 5 2 Åtgärder enligt föregående

Läs mer

Återkoppling. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av sex- och samlevnadsundervisning på Ribbaskolan i Jönköpings kommun

Återkoppling. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av sex- och samlevnadsundervisning på Ribbaskolan i Jönköpings kommun n Återkoppling 2017-12-15 Dnr 400-2016:11445 Jönköpings komm-un kontaktcenter@jonkoping.se Rektor Gunilla Crona gunilla.crona@jonkoping.se Återkoppling efter kvalitetsgranskning av sex- och samlevnadsundervisning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014

PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 PIHLSKOLAN HÄLLEFORS Läsåret 2013-2014 Kontakt Skolans post och besöksadress: Pihlskolan Klockarvägen 4 712 34 Hällefors Tfn 0591-641 95 Fax: 0591-129 18 Skolans hemsida: www.pihlskolan.hellefors.se Rektor...0591-641

Läs mer

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Värnamo Grundsärskola 1-9 Läsår 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår: 2018/2019 Planen gäller från 2018-09-30

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6 Verksamhetsplan 2015/ Fröviskolan F-6 Sammanställd 150825 Utvecklingsområden för Frövi F-6 Grundskola Måluppfyllelse Läroplanen Lgr 11 Skolan ska klargöra för elever och föräldrar vilka mål utbildningen

Läs mer

ELEVHÄLSA. Elevhälsa - definition. Mål. Friskfaktorer

ELEVHÄLSA. Elevhälsa - definition. Mål. Friskfaktorer ELEVHÄLSA Elevhälsa - definition Elevernas hälsa är allas angelägenhet och ansvar. Lärande och hälsa går hand i hand. Elever arbetar och presterar bättre om de mår bra fysiskt, psykiskt och socialt. Varje

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Engagerade lärare och utbildade ämnesvikarier. Betygssättning av lärare. Mer information

Läs mer

Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9

Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9 Likabehandlingsplan 2013-2014 Gullstensskolan 7-9 Inledning Vi har valt att ha en gemensam plan för plan mot diskriminering och mot kränkande behandling.. Diskrimineringslag (2008:567) och Skollag (2010:800

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

KISTA GRUNDSKOLA VISION. Alla ska lyckas på Kista grundskola!

KISTA GRUNDSKOLA VISION. Alla ska lyckas på Kista grundskola! KISTA GRUNDSKOLA KISTA GRUNDSKOLA Alla ska lyckas på Kista grundskola! Per Wadman, rektor VISION Kista grundskola är skolan där alla ska lyckas. Allt vi gör bedöms utifrån den visionen. Bidrar det vi gör

Läs mer

Välkommen till Vidåkersskolan

Välkommen till Vidåkersskolan Välkommen till Vidåkersskolan Vidåkersskolan Vidåkersskolan är kommunens enda högstadieskola åk 7-9. Det går ca 300 elever på skolan. Den ligger i ett vackert naturområde vid Vingåkersån och några minuters

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 april juni

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 april juni Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 april juni Eskilsby skola Grundskola, förskoleklass och fritidshem 1 Presentation av verksamheten läsåret 2013-2014 Eskilsby skola består av en integrerad klass med

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Fryxellska - en skola där professionalitet och kreativitet skapar ansvarstagande elever redo för framtiden Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av

Läs mer

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 17/18

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 17/18 ÖPPET HUS för blivande sjuor och deras målsmän på Österslättsskolan, med kort inledning på Stadsteatern Onsdagen den 15 februari kl 18.30 20.00 Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 17/18 VISION Österslättsskolan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:5086 Humfry Utbildning AB Org.nr. 556729-2478 malmo@humfryskolan.se för grundskola efter tillsyn i den fristående grundskolan Humfryskolan i Malmö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1 IUP skriftliga omdömen årskurs 1-6 020502 Sid 1 Sid 2 Lokal pedagogisk planering Ska utföras av lärare, gärna i arbetslag eller ämneslag ex. på parallellplaneringarna. Ska ligga som grund för den enskilde

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Långareds skola Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Långareds skola, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan

Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Gislaveds Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasiesärskolan Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

Vasaskolan. Läsåret 18/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för all verksamhet på Vasaskolan

Vasaskolan. Läsåret 18/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för all verksamhet på Vasaskolan Vasaskolan Läsåret 18/19 Plan mot kränkande behandling och diskriminering för all verksamhet på Vasaskolan (Grundskola och särskilda undervisningsgrupper) 1 Innehåll Vad säger lagen? 3 Mål och syfte 3

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Viksjöskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Viksjöskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586

Läs mer

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Verksamhetsåret 2014/2015 Kunskapsskolan Saltsjöbaden Innehåll: Inledning s. 2 Definitioner s. 3 Främjande och förebyggande arbete s. 4 Nulägesbeskrivning

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan 1(11) Barn- och utbildningsförvaltningen Kristinebergskolan Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsåret 2014-2015 Kristinebergskolan 2 Innehållsförteckning Kristinebergskolans

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9 2015-2016 ÅK 6-9 VARJE ELEV TILL NÄSTA NIVÅ! INNEHÅLL Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi ger eleverna det de behöver för att klara grundskolan med goda resultat och

Läs mer

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Sannarpsgymnasiet Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...3

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 2015-03- 10 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport grundskola avseende läsåret 2014/2015 Skiljeboskolan Ansvarig Lars Nordin 1 Kvalitetsrapport grundskola och särskola Kvalitetsrapporten ska skickas till verksamhetschef,

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Centrala Elevhälsan. Barn- och elevhälsoplan 2012

Centrala Elevhälsan. Barn- och elevhälsoplan 2012 Centrala Elevhälsan Barn- och elevhälsoplan 2012 Inledning Målet är att alla barn och elever i Bergs kommun ska ha möjlighet att nå de mål som är uppsatta för respektive verksamhet. För att detta ska vara

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete [Skriv text] Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Grundsärskolan Rektor 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och effekter av dessa som genomförts

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Isabell Hellerstedt. 50% skolkurator 50% biträdande rektor. Kontaktuppgifter: ,

Isabell Hellerstedt. 50% skolkurator 50% biträdande rektor. Kontaktuppgifter: , Isabell Hellerstedt 50% skolkurator 50% biträdande rektor Kontaktuppgifter: 0122-852 74, 072-2462566 isabell.hellerstedt@finspang.se Isabell är socionom och har bl.a. vidareutbildning inom olika samtalsmetoder

Läs mer

Vi arbetar aktivt för att varje elev ska utveckla sin förmåga att: *visa empati och förstå hur andra känner. *lyssna aktivt på andra.

Vi arbetar aktivt för att varje elev ska utveckla sin förmåga att: *visa empati och förstå hur andra känner. *lyssna aktivt på andra. Arbetsplan för fritidshemmen på Backaskolan och Lovisaskolan Mål enligt Lgr 11 Normer och värden Kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter

Läs mer

Norreportskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norreportskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norreportskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 7-9 Ansvariga för planen: Rektor Petra Larsson Vår vision: En skola

Läs mer

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 För Skolledningen Med arbetslagen Jord, Vatten, Vind och Eld INNEHÅLL BAKGRUND... 1 SYFTE... 1 HANDLINGSPLAN SKOLLEDNINGEN... 2 1. Måluppfyllelse och resultat...

Läs mer

Enkät vårdnadshavare åk 2 och 5, Undersökningsperiod: > Antal svar: Series 1: 188 Svarsfrekvens: 56.

Enkät vårdnadshavare åk 2 och 5, Undersökningsperiod: > Antal svar: Series 1: 188 Svarsfrekvens: 56. Enkät vårdnadshavare åk 2 och 5, 2019 Undersökningsperiod: 2019-03-30 -> 2019-04-22 Antal svar: Series 1: 188 Svarsfrekvens: 56.29 % På vilken skola går ditt barn? 100,0% 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0%

Läs mer

Vi rustar dig för framtiden

Vi rustar dig för framtiden Vi rustar dig för framtiden EXPEDITIONEN På expeditionen sitter vår skolassistent Agneta Lindholm. Det är till henne ni vänder er med sjukanmälan, profilval, språkval eller om ni bara har frågor och funderingar.

Läs mer

Utbildningskontoret. Kvalitetsredovisning 2009. Järna Grundskola. Ansvarig chef: Anders Ydebrink

Utbildningskontoret. Kvalitetsredovisning 2009. Järna Grundskola. Ansvarig chef: Anders Ydebrink Utbildningskontoret Kvalitetsredovisning 2009 Järna Grundskola Ansvarig chef: Anders Ydebrink Inledning 2009 har varit ett tufft år ekonomiskt. Det har inneburit hårda ekonomiska åtstramningar. Hade vi

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer