SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)"

Transkript

1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) ARBETSUTSKOTT Paragrafer Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Margareta Bäckström Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) Övriga deltagare Protokolljusterare Se nästa sida Stefan Olsson Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Lotta Carlborg... Daniel Bäckström... Stefan Olsson BEVIS OM ANSLAG Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Justeringsdatum Anslagsdatum Tidigast datum för anslagets nedtagande Protokollets förvaringsplats Kommunledningskontoret, kanslienheten Namnteckning.

2 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 2(23) Övriga deltagare: Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lasse Westerberg, stadsarkitekt, 49 Peter Pettersson, bygglovsingenjör, 49 Björn Vansvik, miljö- och byggnadsnämnden, 49 Gunnel Clettborn, miljö- och byggnadsnämnden, 49 Björn Widéll, fastighetsstrateg, 30, 49 Magnus Ahlstrand, länsstyrelsen, 49 Erika Hedenskog, länsstyrelsen, 49 Lotta Boss, länsstyrelsen, 49 Ulrika Granander Granath, länsstyrelsen, 49 Sanna Strömberg, arbetsmarknadssamordnare, 31, 49 Lars Bull, VD Värmlandstrafik AB, 49 Agnetha Möller Carlsson, EU-samordnare, 49 Joel Nyström, utvecklingschef, 49

3 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 3(23) Ksau 30 Dnr Ks Detaljplan för del av Nysäter 1:1, Vikingacenter med mera I samband med planberedning har frågan väckts om att planlägga området vid Vikingacentret i Värmlands Nysäter. Området, som senast använts som jordbruksmark, har tidigare varit detaljplanelagt för bostadsändamål, men den planen är upphävd. Nu ingår det inte i någon av de detaljplaner som gäller för tätorten Värmlands Nysäter. För att göra det möjligt att utveckla området kring Vikingacentret och säkra den framtida användningen av marken har Ekonomiska föreningen Gillbergaturism samt kulturkansliet framfört önskemål om att det upprättas en detaljplan. Kommunledningskontoret anser att det aktuella området bör planläggas för att möjliggöra en utveckling av området kring vikingacentret, för att säkra användningen av marken samt för att skapa ett sammanhängande planlagt område i tätorten Värmlands Nysäter. Budgetkostnaden för framtagande av en ny detaljplan för området beräknas av miljö- och byggnadsnämnden till 100 tkr. Eventuell kostnad för geoteknik, arkeologi m.m. kan tillkomma. Framtagandet av detaljplanen föreslås bli finansierad inom ramen för 2010 års investeringsanslag för planarbete. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag. Kommunfullmäktige föreslås besluta att uppdra till miljö- och byggnadsnämnden att upprätta en detaljplan för del av Nysäter 1:1, området vid Vikingacentret i Värmlands Nysäter. Framtagandet av detaljplanen finansieras inom ramen för 2010 års investeringsanslag för planarbete.

4 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 4(23) Ksau 31 Dnr Ks Förslag till deltagande och medfinansiering av projekt Lärling I november 2009 var värmländska ungdomar utanför arbetsmarknaden. Regionstyrelsen har den 26 november fått i uppdrag att fram ett åtgärdspaket för att minska ungdomsarbetslösheten i länet. En av åtgärderna är att samarbeta med länets kommuner, arbetsförmedlingar och arbetsmarknadens parter har genomfört en förstudie som ligger till grund för en ansökan till ESF Socialfonden. Projektet kommer att pågå i 2 år och bygga på lärlingsutbildningar på arbetsplatser. Målgruppen är unga som har genomgången gymnasieutbildning och de unga kommer att anvisas från arbetsförmedlingen och från kommunens arbetsmarknadsenhet eller socialtjänsten. Säffle kommuns insats i projektet Lärling bygger på medfinansiering av ungdomarnas försörjningsstöd. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag. Arbetsutskottet beslutar att ställa sig bakom ansökan till projekt Lärling och godkänner medfinansieringen Utdrag till Kommunledningskontoret, arbetsmarknadssamordnare Socialnämnden

5 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 5(23) Ksau 32 Dnr Ks Svar på motion angående båtplatser vid Ekenäs Jan Norlin (S) inkom den 1 juli 2009 med en motion angående förslag om att kommunen skyndsamt skall undersöka möjligheten att åstadkomma fler båtplatser i hamnen vide Ekenäs. Teknik- och fritidsnämnden har den 15 december 2009, 100, yttrat sig i ärendet. I tjänsteskrivelsen påtalas att flera omständigheter måste klarläggas innan en utbyggnad av hamnen kan ske. Dels måste befintliga planer revideras, dels måste muddringsbehovet utredas och tillstånd inhämtas och dels måste frågan om trafikflöden och parkeringsbehov klaras ut. Representanter för det rörliga båtlivet och det Väneranknutna näringslivet har i flera sammanhang påtalat behovet av en utbyggnad av hamnen. Att det föreligger en efterfrågan på båtplatser finns klart dokumenterat hos teknik- och fritidsförvaltningen. Kommunledningskontoret menar bland annat med stöd av det resonemang som förs i teknik- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse att projektet på sikt är kostnadsneutralt. Investeringen finansieras genom de intäkter upplåtelsen av båtplatser genererar. Kommunledningskontoret föreslår kommunfullmäktige att bifalla motionen och ge teknik- och fritidsnämnden i uppdrag att undersöka möjligheten att åstadkomma fler båtplatser i hamnen vid Ekenäs. sunderlag Motion från Jan Norlin (S), Teknik- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse, Teknik- och fritidsnämndens protokoll, , 100 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag.

6 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 6(23) 1. Kommunfullmäktige beslutar att bifalla motionen. 2. Kommunfullmäktige ger teknik- och fritidsnämnden i uppdrag att handlägga ärendet.

7 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 7(23) Ksau 33 Dnr Ks Svar på motion angående kommunalförbund Säffle-Åmål- Bengtsfors Jan Norlin (S) inkom den 17 november 2009 med en motion angående förslag om att kommunen skall anta ett av motionären presenterat förslag till förbundsordning (stadgar) för Säffle-Åmål-Bengtsfors kommunalförbund. Kommunledningskontoret föreslår kommunstyrelsen att lägga det presenterade förslaget till förbundsordning till handlingarna och åter aktualisera det, när ett konkret förslag till bildande och medlemskap i ett eventuellt kommunalförbund kommer upp på dagordningen rent formellt. Motionen anses därmed vara besvarad. sunderlag Motion från Jan Norlin (S), Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Bo Augustsson (S) yrkar att ärendet återremitteras för att ge juridisk expertis i uppdrag att granska förslag till stadgar. sgång Ordföranden ställer proposition på Bo Augustssons återremissyrkande och finner att arbetsutskottet beslutat att bifalla detsamma. Arbetsutskottet beslutar att återremittera ärendet för att ge juridisk expertis i uppdrag att granska förslag till stadgar Utdrag till Kommunledningskontoret, handläggare

8 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 8(23) Ksau 34 Dnr Ks Ny lag om handel med vissa receptfria läkemedel Den 1 november 2009 har en ny lag (2009:730; proposition 2008/09:190) om handel med vissa receptfria läkemedel trätt i kraft. Kommunerna har ansvaret för den lokala kontrollen över lagens efterlevnad ( 20). Kommunfullmäktige i varje kommun skall besluta om vilken nämnd som skall ha det kontrollansvar som åvilar kommunen. Kommunledningskontoret föreslår att socialnämnden utses som ansvarig nämnd. sunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag. Kommunfullmäktige beslutar att utse socialnämnden till ansvarig nämnd för tillsyn och kontroll av försäljning av vissa receptfria läkemedel (enligt lag 2009:730)

9 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 9(23) Ksau 35 Dnr Ks Val av representant och ersättare från kommunstyrelsen i Folkhälsorådet Kommunfullmäktige beslutade den 14 december 2009, 206, att Folkhälsorådets kärna skall utgöras av kommunens samtliga förvaltningschefer samt ordinarie ledamot och en ersättare från varje nämnd med balans mellan majoritet och opposition. Kommunstyrelsen ska därmed välja representant och ersättare i Folkhälsorådet. sunderlag Kommunfullmäktiges protokoll, , 206 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse ytterligare en ledamot och en ersättare från kommunstyrelsen till Folkhälsorådet, samt att arbetsutskottet hänskjuter frågan om val av ledamöter och ersättare till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Kommunstyrelsen beslutar utse ytterligare en ledamot och en ersättare från kommunstyrelsen till Folkhälsorådet. Arbetsutskottet beslutar för egen del att hänskjuta frågan om val av ledamöter och ersättare till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

10 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 10(23) Ksau 36 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till föreningsstämma för Kommuninvest den 25 mars 2010 Val av ombud och ombudsersättare till föreningsstämma för Kommuninvest den 25 mars sunderlag Inbjudan till föreningsstämma, Kommuninvest, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse ekonomichef Lars Johansson till ombud och kommunchef Sven Junzell till ombudsersättare till föreningsstämma för Kommuninvest den 25 mars Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Ekonomichef Lars Johansson utses till ombud till föreningsstämma för Kommuninvest den 25 mars Kommunchef Sven Junzell utses till ombudsersättare till föreningsstämma för Kommuninvest den 25 mars 2010.

11 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 11(23) Ksau 37 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till bolagsstämma för Säffle Fjärrvärme den 27 april 2010 Val av ombud och ombudsersättare till bolagsstämma för Säffle Fjärrvärme den 27 april sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Ulrika Simonsson (M) till ombud och Jan Norlin (S) till ombudsersättare till bolagsstämma för Säffle Fjärrvärme den 27 april Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Ulrika Simonsson (M) utses till ombud till bolagsstämma för Säffle Fjärrvärme den 27 april Jan Norlin (S) utses till ombudsersättare till bolagsstämma för Säffle Fjärrvärme den 27 april 2010.

12 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 12(23) Ksau 38 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till bolagsstämma för Värmlandstrafik AB den 26 mars 2010 Val av ombud och ombudsersättare till bolagsstämma för Värmlandstrafik AB den 26 mars sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Kerstin Einevik Bäckstrand (C) till ombud till bolagsstämma för Värmlandstrafik AB den 26 mars Bo Augustsson (S) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Stefan Olsson (S) till ombudsersättare till bolagsstämma för Värmlandstrafik AB den 26 mars Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Kerstin Einevik Bäckstrand (C) utses till ombud till bolagsstämma för Värmlandstrafik AB den 26 mars Stefan Olsson (S) utses till ombudsersättare till bolagsstämma för Värmlandstrafik AB den 26 mars 2010.

13 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 13(23) Ksau 39 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsstämma för West Sweden den 29 april 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsstämma för West Sweden den 29 april sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Arbetsutskottet beslutar hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

14 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 14(23) Ksau 40 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsstämma för IUC Wermland den 28 maj 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsstämma för IUC Wermland den 28 maj sunderlag - Margareta Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Daniel Bäckström (C) till ombud till årsstämma för IUC Wermland den 28 maj Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse kommunchef Sven Junzell till ombudsersättare till årsstämma för IUC Wermland den 28 maj Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Daniel Bäckström (C) utses till ombud till årsstämma för IUC Wermland den 28 maj Kommunchef Sven Junzell utses till ombudsersättare till årsstämma för IUC Wermland den 28 maj 2010.

15 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 15(23) Ksau 41 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Vänerns Vattenvårdsförbund den 25 mars 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Vänerns Vattenvårdsförbund den 25 mars sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Arbetsutskottet beslutar att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

16 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 16(23) Ksau 42 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Brottsförebyggande Centrum i Värmland den 25 mars 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Brottsförebyggande Centrum i Värmland den 25 mars sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Margareta Bäckström (C) till ombud till årsmöte för Brottsförebyggande Centrum i Värmland den 25 mars Bo Augustsson (S) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Stefan Olsson (S) till ombudsersättare till årsmöte för Brottsförebyggande Centrum i Värmland den 25 mars Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Margareta Bäckström (C) utses till ombud till årsmöte för Brottsförebyggande Centrum i Värmland den 25 mars Stefan Olsson (S) utses till ombudsersättare till årsmöte för Brottsförebyggande Centrum i Värmland den 25 mars 2010.

17 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 17(23) Ksau 43 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Via Lappia den 3 juni 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Via Lappia den 3 juni sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Daniel Bäckström (C) till ombud till årsmöte för Via Lappia den 3 juni Stefan Olsson (S) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Bo Augustsson (S) till ombudsersättare till årsmöte för Via Lappia den 3 juni Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Daniel Bäckström (C) utses till ombud till årsmöte för Via Lappia den 3 juni Bo Augustsson (S) utses till ombudsersättare till årsmöte för Via Lappia den 3 juni 2010.

18 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 18(23) Ksau 44 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Värmlands läns Kalkningsförbund 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Värmlands läns Kalkningsförbund sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Margareta Bäckström (C) till ombud till årsmöte för Värmlands läns Kalkningsförbund Bo Augustsson (S) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Jan Andersson (S) till ombudsersättare till årsmöte för Värmlands läns Kalkningsförbund Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Margareta Bäckström (C) utses till ombud till årsmöte för Värmlands läns Kalkningsförbund Jan Andersson (S) utses till ombudsersättare till årsmöte för Värmlands läns Kalkningsförbund 2010.

19 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 19(23) Ksau 45 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Brottsofferjouren den 15 mars 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Brottsofferjouren den 15 mars sunderlag Inbjudan till årsmöte, Brottsofferjouren, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Ulrika Simonsson (M) till ombud till årsmöte för Brottsofferjouren den 15 mars Bo Augustsson (S) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Stefan Olsson (S) till ombudsersättare till årsmöte för Brottsofferjouren den 15 mars Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Ulrika Simonsson (M) utses till ombud till årsmöte för Brottsofferjouren den 15 mars Stefan Olsson (S) utses till ombudsersättare till årsmöte för Brottsofferjouren den 15 mars 2010.

20 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 20(23) Ksau 46 Dnr Ks Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Klimatkommunerna den 26 mars 2010 Val av ombud och ombudsersättare till årsmöte för Klimatkommunerna den 26 mars sunderlag - Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Erik Evestam (C) till ombud till årsmöte för Klimatkommunerna den 26 mars Bo Augustsson (S) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse Ann Mlakar (S) till ombudsersättare till årsmöte för Klimatkommunerna den 26 mars Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Erik Evestam (C) utses till ombud till årsmöte för Klimatkommunerna den 26 mars Ann Mlakar (S) utses till ombudsersättare till årsmöte för Klimatkommunerna den 26 mars 2010.

21 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 21(23) Ksau 47 Val av ombud och ombudsersättare till föreningsstämma för Värmlands Kreditgarantiförening den 25 februari 2010 Val av ombud och ombudsersättare till föreningsstämma för Värmlands Kreditgarantiförening den 25 februari sunderlag Inbjudan till föreningsstämma, Värmlands Kreditgarantiförening, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen att utse kommunchef Sven Junzell till ombud och ekonomichef Lars Johansson till ombudsersättare till föreningsstämma för Värmlands Kreditgarantiförening den 25 februari Kommunstyrelsen beslutar följande: 1. Kommunchef Sven Junzell utses till ombud till föreningsstämma för Värmlands Kreditgarantiförening den 25 februari Ekonomichef Lars Johansson utses till ombudsersättare till föreningsstämma för Värmlands Kreditgarantiförening den 25 februari Vidtagen åtgärd godkänns i efterhand Utdrag till Sven Junzell Lars Johansson Värmlands Kreditgarantiförening

22 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 22(23) Ksau 48 Dnr Ks Återtagande av ansökan om hyresbidrag till Sagabiografen Komikburken har tidigare lämnat in en ansökan om att installera en digitalprojektor. Kommunledningskontoret ansåg att kommunen skulle medge investeringsmedel till en digitalprojektor och att den ökade kapitalkostnaden av investeringen skulle motsvaras av en ökad hyra till Komikburken. Den ökade kapitalkostnaden/hyran beräknades motsvara 24 tkr/år. Kommunledningskontoret ansåg i skrivelse 6 juli 2009 att något hyresbidrag inte skulle utgå. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 7 september att återremittera ärendet för vidare utredning. Före Säfflebostäder installerar ovanstående digitalprojektor skall Säfflebostäder och Komikburken komma överens om ett nytt hyresavtal med den nya hyresnivån. Då dessa diskussioner inte kommit fram till ett färdigt avtal har heller inte någon projektor installerats ännu. Komikburken har också muntligen meddelat att tidigare inlämnad ansökan om verksamhetsbidrag om 24 tkr inte längre är aktuellt. sunderlag Ansökan om hyresbidrag, Komikburken i Säffle, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (C) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets förslag. Kommunstyrelsen lägger informationen till handlingarna och anser ärendet om verksamhetsbidrag som avslutat.

23 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 23(23) Ksau 49 Informationspunkter Planfrågor Representanter från länsstyrelsen informerar om kulturmiljöfrågor och strandskyddsbestämmelser. Representanter från miljö- och byggnadsnämnden och miljö- och byggnadskontoret redogör för aktuella planfrågor i kommunen. Arbetsmarknadsfrågor Arbetsmarknadssamordnare Sanna Strömberg informerar om projekt Lärling, arbetslöshetssiffror, projekt Work Factory och arbetsmarknadsåtgärden Lyft. Bristen på praktikplatser i kommunen diskuteras, dubbelt så många praktikplatser (c:a 80 st) skulle behövas. Kommunledningskontoret ges i uppdrag att diskutera frågan vidare med förvaltningarna och återkoppla till arbetsutskottet den 15 mars Värmlandstrafik AB Lars Bull, VD Värmlandstrafik AB, informerar om Värmlandstrafik AB:s verksamhet och ekonomiska förutsättningar. Innovativ upphandling EU-samordnare/Upphandlare Agnetha Möller Carlsson informerar om projektidén Innovativ upphandling med syfte att få fler företag att delta i offentlig upphandling. Säffle Fjärrvärme AB Arbetsutskottet diskuterar hembudserbjudande från Fortum avseende Säffle Fjärrvärme AB Utdrag till Kommunledningskontoret, kommunchef Kommunledningskontoret, arbetsmarknadssamordnare

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) 2009-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 171-173 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.00 13.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 08.00-12.20 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 182-187 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-11.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5)

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5) PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 189 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.20 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista.

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista. SÄFFLE KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PROTOKOLL 1(11) Datum 2009-03-16 Paragrafer 68-74 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Prottokolljusterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 153-156 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 13.00-14.55 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Paragrafer 35-53 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00-20.15 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Sven

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) 2010-03-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 51-60 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.15 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268 PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 255-268 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.10 ande Daniel Bäckström (C), kl. 09.00 15.00 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-09-21 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 174-187 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) t o m kl. 10.10,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 79-95 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 9.00-12.30 Ölserudsrummet kl. 13.30-16.40 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Daniel Bäckström (c) Kerstin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) 2010-05-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 120-135 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c) tj ers Alf Svensson Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 261-272 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-16.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 107-118 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.00 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) 2009-08-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 151-161 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-16.40 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 207-219 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 139-152 Plats och tid Krokstad Herrgård, kl. 14.00-18.45 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2009-11-02 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 213-227 Plats och tid ande Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 12.40 ( 226 har justerats omedelbart) Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) 2010-10-04 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-195 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) 2010-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 38-42 ( 41 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.30 11.40 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 1-6 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.20-12.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson (s) Ingegerd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 66-79 ( 76 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11 OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 19-22 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 16:55 Beslutande Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C) Ulrika Simonsson (M) Christer Andersson (KD)) Jan

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(16)

OMMUN PROTOKOLL 1(16) OMMUN PROTOKOLL 1(16) BOLAGSSTÄMMA Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 14:45 ande Halvar Pettersson, ombud Övriga deltagare Sabine Zimmerl Berg, VD Jan Andersson, ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-17 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet kl. 09.00-15.50 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 15-19 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.00-12.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Dag Rogne Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 30-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.30 16.35 Beslutande Övriga deltagare Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C), suppleant Dag Rogne (C) Ulrika Simonsson (M) Jan Norlin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-16 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-16.45 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-09-06 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 160-175 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 13.35 ande Daniel Bäckström (C) kl. 09.00-13.30 Kerstin Einevik Bäckstrand (C)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 40-44 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Örjan Ström (siv), 43 Helen

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 20-29 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.10 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-17 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.20 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-44 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-17.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(24) 2009-05-18 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 104-120 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 17.45 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-50 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 146-158 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.55 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 23-27 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne, suppleant Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 36-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.25 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 25-40 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 21.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14.00-15.00 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ...

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ... PROTOKOLL 1(13) Paragrafer 1-11 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 15.00 16.00 ande Övriga deltagare Jenny Evestam (C) Lena Sonesson (C) Lena Karlsson (C) Stina Höök (M) Jonas Larsson (M) Claes-Göran

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 196-210 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-15.16 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-7 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkanlsiet, Stadshusparken 1 A Klockan 15.30 18.10. Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) tjg.ers.iréne

Läs mer

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ...

Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg, kommunsekreterare Lars Johansson, ekonomichef. Lena Karlsson, Gunnel Clettborn. ... PROTOKOLL 1(22) Paragrafer 132-147 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 20.10 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef Lotta Carlborg,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-08-16 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 142-158 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.35 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl. 14.00-15.25 ande Paragrafer 1-10 Erik Blakstad (m), ordf. Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Närvarande, ej tjänstgörande Övriga deltagare Bengt Persson, t.f.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-49 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef/personalchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 21-24 Plats och tid Bylunda fritidsgård, Olof Trätäljagatan 29, kl 15.30-18.15 Beslutande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c), Gunveig

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 18-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 17.40 ande Daniel Bäckström (C), kl. 14.00-17.10 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 1-15 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 21.05 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(13) 2010-02-01 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 21-29 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-04-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 81-94 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 38-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 15.50 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Erik Blakstad (c) Ralph Widing (c) Bengt Eriksson (c) Christer

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8) 2010-10-12 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 43-49 ( 48 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.00 12.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14)

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) Paragrafer 1-13 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 15:05 ande Övriga deltagare Björn Dillner, ombud Dag Rogne, styrelseordförande Jörgen Sundin, vice styrelseordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00-19.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, personalchef

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-15

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-15 PROTOKOLL 1(26) Paragrafer 220-238 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.45 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S), tj ers Ann Mlakar

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 19.40 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal, kulturchef

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:30-11:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15 PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 11-17 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet kl. 15.30 18.00 ande Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Timmy Svensson (C) Iréne Ekberg (C) Lennarth Lindström (M) tjg ers Mikael Thorell

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 136-147 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.40 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(47) Paragrafer 150-182 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 15.00 20.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20) 2009-10-05 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-199 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 12.40 ande Daniel Bäckström (C), tj ers Kurt Andersson (KD) kl 09.00-11.45 Kerstin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 113-130 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-21.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(10)

OMMUN PROTOKOLL 1(10) OMMUN PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 13-20 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 17:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne, suppleant Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer