SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1"

Transkript

1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Bo Augustsson (s) tj ers Ann Mlakar Jan Norlin (s) se bifogad lista. Protokolljusterare Jan Norlin Underskrifter Sekreterare... Louise Moosberg Ordförande... Daniel Bäckström Justerare... Jan Norlin BEVIS OM ANSLAG Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Justeringsdatum Anslagsdatum Tidigast datum för anslagets nedtagande Protokollets Kommunledningskontoret, förvaringsplats kanslienheten Namnteckning...

2 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 2 (17) Övriga deltagare: Sven Junzell, t.f. kommunchef/personalchef Louise Moosberg, kommunsekreterare Joel Nyström, utvecklingschef, 261 Björn Widell, fastighetsansvarig, 262 Frida Regeskog, PA-konsult, 263

3 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 3 (17) Ksau 261 Dnr Ks Förslag till yttrande över Värmlandstrafik AB:s omarbetning av trafikförsörjningsplan Säffle kommun anser att kollektivtrafiken kommer att ta en allt större andel av den totala trafiken och en större andel av de totala offentliga resurserna framöver. Var de ökande resurserna ska satsas är inte alls givet. Den viktiga arbetspendlingen och en utveckling av den s.k. entimmestrafiken kan delvis komma att ställas emot en acceptabel koppling till rikstrafiken både mot Stockholm och söderut mot Västra Götaland och Göteborg. Säffles läge i det sydvästra hörnet av Värmland gör att både arbetspendlingen och den övriga trafiken söderut blir allt viktigare. För att åstadkomma en allt bättre arbetspendling norrut känns det angeläget att påpeka att Vålbergsrakan behöver komma tillstånd i nutid. Det är viktigt att framöver satsa kraftfullt på såväl miljövänligare bränslen som bättre tåg- och bussmateriel för att resenärerna ska prioritera att resa kollektivt. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar att skicka kommunledningskontorets yttrande som svar på Värmlandstrafiks remiss med de föreslagna redaktionella ändringarna. Den slutgiltiga versionen mailas ut till arbetsutskottet för godkännande innan den skickas till Värmlandstrafik. Arbetsutskottet beslutar att skicka kommunledningskontorets yttrande som svar på Värmlandstrafiks remiss med de föreslagna redaktionella ändringarna. Den slutgiltiga versionen mailas ut till arbetsutskottet för godkännande innan den skickas till Värmlandstrafik.

4 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 4 (17) Kommunstyrelsen godkänner i efterhand vidtagen åtgärd.

5 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 5 (17) Ksau 262 Dnr Ks Uppförande av staket vid Nysäters skola Förslag från Säfflebostäder AB till uppförande av ett staket vid Nysäters skola mot väg 175. Säfflebostäders tjänsteskrivelse, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna genomförande av investering på kronor för uppförande av staket vid Nysäters skola. 2. Åtgärden finansieras genom ianspråktagande av medel ur eget kapital.

6 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 6 (17) Ksau 263 Dnr Ks Förslag på tillsättande av kulturchef på kulturförvaltningen i Säffle kommun Förslag på tillsättande av kulturchef på kulturförvaltningen i Säffle kommun. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar att tillsätta Ingrid Strengdsal som kulturchef på kulturförvaltningen i Säffle kommun från det datum som överenskommes. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, MBL-protokoll 11, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. 1. Kommunstyrelsen beslutar att tillsätta Ingrid Strengdsal som kulturchef för kulturförvaltningen i Säffle kommun från det datum som överenskommes.

7 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 7 (17) Ksau 264 Dnr Ks Översyn av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Säffle kommun Översyn av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Säffle kommun Säffle kommuns allmänna lokala ordningsföreskrifter Kerstin Einevik Bäckstrand (c) yrkar att arbetsutskottet skickar de allmänna lokala ordningsföreskrifterna på remiss till nämnderna för översyn. Svar på remissen ska vara arbetsutskottet tillhanda den 31 mars Arbetsutskottet skickar de allmänna lokala ordningsföreskrifterna på remiss till nämnderna för översyn. Svar på remissen ska vara arbetsutskottet tillhanda den 31 mars Utdrag till Samtliga nämnder

8 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 8 (17) Ksau 265 Dnr Ks Ansökan om medel för undervisning av gömda asylsökande barn Barn- och utbildningsnämnden har beslutat ansöka om att ta del av medel för undervisning av gömda asylsökande barn. Statsbidraget är generellt och uppgår till kr för Säffle kommun. Kommunledningskontorets anser att barn- och utbildningsnämnden inte ska medges att ta del av dessa medel då de ingår i det generella statsbidraget. Barn- och utbildningsnämndens protokoll, , 132 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att ej medge ansökan från barn- och utbildningsnämnden om att ta del av medel för undervisning av gömda asylsökande barn.

9 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 9 (17) Ksau 266 Dnr Ks Redovisning av aktiviteter och kostnader i Läsprojektet under 2008 Barn- och utbildningsnämnden har beslutat rekvirera medel från finansförvaltningen avseende medel till läs- och skrivprojektet. Redovisning av genomförda aktiviteter och kostnader har redovisats och kommunledningskontoret föreslår kommunstyrelsen att godkänna redovisningen och besluta överföra 2 mnkr från finansförvaltningens medel avseende läs- och skrivprojektet till barn- och utbildningsnämnden. Barn-och utbildningsnämndens protokoll, , 142 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Kerstin Einevik Bäckstrand (c) yrkar att det i beslutet ska stå överförs istället för ramjustering. Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med Kerstin Einevik Bäckstrands ändringsyrkande och i övrigt enligt kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att 2 mnkr överförs mellan barn- och utbildningsnämnden och finansförvaltningen avseende medel för läs- och skrivprojektet.

10 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 10 (17) Ksau 267 Dnr Ks Äskande ur kommunstyrelsens centrala lönepott Barn- och utbildningsnämnden har den 19 november beslutat hemställa om medel ur finansförvaltningen avseende medel för löneökning. I samband med löneförhandling för 2008 för Lärarförbundets medlemmar gjordes en riktad satsning på 200 kr per medlem inom förskola och fritidshem. Med hänvisning till detta hemställer barn- och utbildningsnämnden om kr som kompensation. Barn- och utbildningsnämndens protokoll, , 141 Kommunstyrelsens tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar att ordet ramjustering ändras till överförs i övrigt beslutar arbetsutskottet i enlighet med kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att medge att det överförs medel för löneökning mellan barn- och utbildningsnämnden och finansförvaltningen med kr.

11 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 11 (17) Ksau 268 Dnr Ks Äskande om medel för löneökning samt medel till information I driftbudget för 2008 finns centralt avsatt medel till löneökning samt även medel till information. Kommunledningskontoret äskar kr ur medel till löneökning samt kr som finns avsatt till information. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar att ordet ramjustering ändras till överförs i övrigt beslutar arbetsutskottet i enlighet med kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. Kommunstyrelsen beslutar medge att det överför medel för löneökning och information mellan kommunstyrelsen och finansförvaltningen med kr avseende medel för information samt kr avseende medel för löneökning.

12 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 12 (17) Ksau 269 Dnr Ks Förslag till deltagande i handelsmässan Hanseschau 2009 i Wismar den 5-8 mars 2009 samt eventuellt vänortsbesök i Hagenow Säffle kommun deltar sedan några år i ett samarbete Schwedennetzwerk - mellan i nuläget 7 svenska kommuner och motsvarande tyska kommuner i Nordtyskland. De deltagande kommunerna Hammarö, Säffle, Åmål, Kil, Forshaga, Laxå och Svenljunga - är vänorter eller har partnerskapsavtal med de tyska kommunerna. Säffle har som bekant etablerat ett sådant partnerskap med Stadt Hagenow, som är beläget söder om länshuvudstaden Schwerin. Nu föreligger förslag om att i likhet med de två senaste åren delta i handelsmässan Hanseschau 2009 som pågår mellan den 5 och den 8 mars 2009 i Wismar. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. 1. Säffle kommun deltar i Hanseschau 2009 i Wismar. 2. Kommunledningskontoret ansvarar för kommunens deltagande i mässan samt eventuellt vänortsbesök i Hagenow. 3. Kommunstyrelsen medger att kr får disponeras för mässdeltagandet.

13 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 13 (17) Ksau 270 Dnr Ks Yttrande Folkhälsoplan för Säffle kommun Kommunledningskontoret har givits möjlighet att yttra sig över ett förslag till folkhälsoplan för Säffle kommun. Förslaget är framtaget på uppdrag av Säffle kommuns folkhälsoråd, ett forum för diskussion, samråd och beredning av folkhälsofrågor. Kommunledningskontoret hävdar i sitt förslag till yttrande att förslaget till folkhälsoplan i huvudsak innehåller relevanta och realiserbara förslag på lösningar av en av allt att döma alltmer angelägen kommunal uppgift. Kommunledningskontoret föreslår att avseende förslaget till folkhälsoplan för Säffle kommun framför kommunstyrelsen, som sitt remissvar, de synpunkter som kommunledningskontoret föreslår i sitt förslag till yttrande. Remiss av folkhälsoplan för Säffle kommun, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar i enlighet med kommunledningskontorets tjänsteskrivelse. Avseende förslaget till folkhälsoplan för Säffle kommun framför kommunstyrelsen, som sitt remissvar, de synpunkter som kommunledningskontoret föreslår i sitt förslag till yttrande.

14 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 14 (17) Ksau 271 Dnr Ks Förslag till införande av vårdnadsbidrag i Säffle kommun Riksdagen har den 21 maj 2008 fattat beslut om att införa en ny lag om kommunalt vårdnadsbidrag. Underlag för beslutet finns i proposition 2007/08:91 Vårdnadsbidrag familjepolitisk reform. Lagen är kompetensutvidgande för landets kommuner och ger dessa möjligheter att införa, finansiera och administrera kommunala vårdnadsbidrag inom vissa ramar. Bestämmelserna trädde i kraft den 1 juli Kommunfullmäktige beslutar den 23 juni 2008 att uppdra till barn- och utbildningsnämnden att införa vårdnadsbidrag från och med den 1 januari Modellen för vårdnadsbidraget samt kostnaden för införandet är för närvarande under utredning och tillkommer utöver barn- och utbildningsnämndens ram. Vid arbetsutskottets sammanträde den 17 november 2008 redovisar barn- och utbildningsnämnden uppdraget och arbetsutskottet ger kommunledningskontoret i uppdrag att bereda ärendet i enlighet med barnoch utbildningsnämndens intentioner samt att beakta lämplig praktisk tidpunkt för införande. Kommunledningskontoret har i samråd med barn- och utbildningsförvaltningen berett ärendet och föreslår att kommunstyrelsen anslår kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov avseende kostnadstäckning för hantering av vårdnadsbidrag. Den lämpliga praktiska tidpunkten för att införa vårdnadsbidrag är den 1 april et gäller under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar att införa vårdnadsbidrag. Barn- och utbildningsnämndens protokoll, , 125 Barn och utbildningsnämndens protokoll, , 135 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse,

15 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 15 (17) Jan Norlin (s) yrkar avslag på förslaget till införande av vårdnadsbidrag i Säffle kommun. Ulrika Simonsson (m) yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag. Ann Mlakar (s) yrkar bifall till Jan Norlins avslagsyrkande. sgång Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att arbetsutskottet beslutat i enlighet med Ulrika Simonssons yrkande. Omröstning Omröstning begärs och genomförs enligt följande: Den som röstar på Ulrika Simonssons yrkande röstar ja, den som röstar på Jan Norlins yrkande röstar nej. Omröstningen utfaller med 3 ja-röster och 2 nej-röster. Ja röstar: Kerstin Einevik Bäckstrand, Ulrika Simonsson, Daniel Bäckström Nej röstar: Jan Norlin, Ann Mlakar 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att införa helt vårdnadsbidrag i Säffle kommun från och med den 1 april Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att barn- och utbildningsnämnden handlägger hantering och utbetalning av vårdnadsbidrag. 3. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att helt vårdnadsbidrag ska utbetalas med 3000 kronor per barn och kalendermånad. Utbetalning förutsätter att vårdnadshavare har ansökt samt att ansökan avser ett bidragsberättigat barn mellan 1-3 år som

16 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 16 (17) inte deltar i av kommunen finansierad förskoleverksamhet (förskola och familjedaghem). 4. Kommunstyrelsen avsätter kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov för kostnadstäckning för hantering och utbetalning av vårdnadsbidrag. Om antalet ansökningar överstiger ca 20 stycken får barn- och utbildningsnämnden återkomma i frågan. et gäller under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar införa vårdnadsbidrag från och med den 1 april Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att barn- och utbildningsnämnden för närvarande inte erhåller medel för personalresurs och datastöd. Om situationen ändras markant får barnoch utbildningsnämnden återkomma i frågan. 6. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta barn- och utbildningsnämndens förslag till lokala riktlinjer för vårdnadsbidrag i Säffle kommun

17 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 17 (17) Ksau 272 Dnr Ks Förlängt förordnande som t.f. kommunchef för Säffle kommun Förlängt förordnande som t.f. kommunchef för Säffle kommun. -- Daniel Bäckström (c) yrkar att arbetsutskottet beslutar, i enlighet med punkt 3 i kommunstyrelsens delegeringsordning, att Sven Junzell får fortsatt förordnande som t.f. kommunchef tills ny kommunchef tillträtt tjänsten. Arbetsutskottet beslutar, i enlighet med punkt 3 i kommunstyrelsens delegeringsordning, att Sven Junzell får fortsatt förordnande som t.f. kommunchef tills ny kommunchef tillträtt tjänsten Utdrag till Sven Junzell Kommunledningskontoret, personalenheten

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-16 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-16.45 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 182-187 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-11.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 08.00-12.20 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) 2009-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 171-173 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.00 13.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 66-79 ( 76 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 153-156 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 13.00-14.55 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c)

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5)

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5) PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 189 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.20 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 124-129 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 14.00 17.25 Beslutande Övriga deltagare Protokolljusterare Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c)

Läs mer

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista.

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista. SÄFFLE KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PROTOKOLL 1(11) Datum 2009-03-16 Paragrafer 68-74 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Prottokolljusterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 107-118 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.00 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 139-152 Plats och tid Krokstad Herrgård, kl. 14.00-18.45 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 120-135 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c) tj ers Alf Svensson Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 1-6 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.20-12.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson (s) Ingegerd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 79-95 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 9.00-12.30 Ölserudsrummet kl. 13.30-16.40 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Daniel Bäckström (c) Kerstin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-17 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet kl. 09.00-15.50 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-50 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(15) 2010-03-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 51-60 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.15 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 15-19 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.00-12.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Dag Rogne Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) 2010-02-15 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 30-49 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 196-210 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-15.16 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 KULTURNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2008-03-19 Paragrafer 25-30 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A Klockan 09.00 12.00 Kerstin Einevik Bäckstrand

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 18-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 17.40 ande Daniel Bäckström (C), kl. 14.00-17.10 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 31-44 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-17.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14.00-15.00 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-09-21 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 174-187 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) t o m kl. 10.10,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 146-158 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-20.55 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11 OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 19-22 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 16:55 Beslutande Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C) Ulrika Simonsson (M) Christer Andersson (KD)) Jan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 30-34 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.30 16.35 Beslutande Övriga deltagare Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C), suppleant Dag Rogne (C) Ulrika Simonsson (M) Jan Norlin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) 2010-10-04 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-195 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268

PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-06. Se nästa sida. Stefan Olsson. m... Lotta Carlborg. Paragrafer 255-268 PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 255-268 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 16.10 ande Daniel Bäckström (C), kl. 09.00 15.00 Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-04-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 81-94 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 21-24 Plats och tid Bylunda fritidsgård, Olof Trätäljagatan 29, kl 15.30-18.15 Beslutande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c), Gunveig

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 118-120 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00-18.00 Beslutande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Birgitta Månsson (c) Claes Karlsson (c) Lena Sonesson

Läs mer

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15 PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 11-17 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet kl. 15.30 18.00 ande Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Timmy Svensson (C) Iréne Ekberg (C) Lennarth Lindström (M) tjg ers Mikael Thorell

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-7 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkanlsiet, Stadshusparken 1 A Klockan 15.30 18.10. Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) tjg.ers.iréne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2010-09-06 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 160-175 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 13.35 ande Daniel Bäckström (C) kl. 09.00-13.30 Kerstin Einevik Bäckstrand (C)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Paragrafer 1-15 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen kl. 19.00 21.05 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, kommunchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 25-40 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00 21.00 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, t.f. kommunchef Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) 2010-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 38-42 ( 41 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.30 11.40 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 23-27 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne, suppleant Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 36-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.25 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) 2010-05-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 104-115 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(16)

OMMUN PROTOKOLL 1(16) OMMUN PROTOKOLL 1(16) BOLAGSSTÄMMA Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 14:45 ande Halvar Pettersson, ombud Övriga deltagare Sabine Zimmerl Berg, VD Jan Andersson, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s)

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 1-4 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl. 13.00 16.30 Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1(18) Paragrafer 207-219 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 16.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 40-44 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Örjan Ström (siv), 43 Helen

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 113-130 Plats och tid Säfflesalen, Stadshuset, klockan 19.00-21.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(18) 2009-08-17 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 151-161 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-16.40 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 Plats och Tid HamnCompagniet kl 12.30.00-14.00 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Kerstin Edvinsson (c) i stället för Emil Radanov (c) Lena Hesselroth (c) i stället

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-9 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.00 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid Stadshuset, Säfflesalen, kl. 19.00-19.30 ande Enligt bifogad närvarolista Tjänstgörande - - ersättare Övriga deltagare Sven Junzell, personalchef

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SOCIALNÄMNDEN SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 80-83 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 Ajournering, kl. 17.00 17.10 Beslutande Lisbet Westerberg (c) Inger Leander (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(21) 2009-11-02 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 213-227 Plats och tid ande Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 12.40 ( 226 har justerats omedelbart) Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 136-147 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.40 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-20 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet, kl. 14.00 17.15 ande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c) kl. 14.00-17.00, Birgitta Månsson (c), kl.

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-61 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14.00 17.10 ande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c) kl 14.00-16.35, Birgitta Månsson (c) kl

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20) 2009-10-05 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-199 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 12.40 ande Daniel Bäckström (C), tj ers Kurt Andersson (KD) kl 09.00-11.45 Kerstin

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 42-48 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A klockan 9.00-11.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg.ers. Iréne Ekberg

Läs mer