Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Christina Warman (M) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S) Kristoffer Johansson (FP) Lilli Istenes (S) Svein Henriksen (MP) Susanne Larsen (SD) Maj-Lis Andersson (SPI) Ewy Henriksson (C) Övriga deltagande: Ulf Johansson (S), Annika Skoog S), Hans-Jörgen Wahlhed, Yvonne Oliv, Marie Langemark, Elisabeth Wärn, Mikael Lindroos, Eric Semb Utses att justera: Tord Johansson Justeringens plats och tid: Socialförvaltningen, Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh Ordföranden: Ella Kardemark Justerande:. Tord Johansson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Socialnämnden : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Kungsgatan 12 Underskrift:. Annelie Wallentin

2 Socialnämnden (16) SN 30 Val av justerare Socialnämnden beslutar att jämte ordföranden (KD) utse Tord Johansson (S) att justera protokollet.

3 Socialnämnden (16) SN 31 Godkännande av föredragningslista Socialnämnden godkänner föredragningslistan. Föreligger förslag till föredragningslistan.

4 Socialnämnden (16) SN 32 SN 2015/0004 Budgetuppföljningar Socialnämnden mottar informationen. Bakgrund Stadskontoret har begärt ekonomirapport med senaste inlämningsdatum 4/3. Prognosen för perioden sätts till 0. Prognosen baseras på avdelningarnas bedömningar om de olika verksamheterna. Bedömning görs utifrån nuläge samt att det beaktas beräknad volymförändring under året. Analys, förslag och motivering I dagsläget en prognos på Det rapporteras emellertid om kostnadsökningar från ett flertal håll, samtidigt som man letar sätt att mota ökningarna. Eftersom det är en verksamhet där få individer kan få stor påverkan på ekonomin så kan det konstateras att det är en bräcklig prognos. Förvaltningen har inga marginaler eller någon buffert att ta ifrån om det dyker upp oväntade ökningar. Förvaltningen hanterar föreslagen resultatbalansering på tkr främst genom partiella vakanshållningar inom olika delar av verksamheten. Lagförändring gällande våldsutsatta barn är inte hanterat i prognosen. s beredning Inom kommunen Prognosen är utarbetad i samråd med förvaltningschef, förvaltningens enhetsoch avdelningschefer samt diskuterad i förvaltningens ledningsgrupp. Socialnämnden mottar informationen.

5 Socialnämnden (16) SN 33 SN 2015/0002 Begäran om tilläggsanslag Socialnämnden beslutar sända begäran av tilläggsanslag om kr till kommunfullmäktige för att täcka ökade kostnader 2015 till följd av skärpta regler för arbete med våld i nära relationer. Det kan konstateras att det blir allt större krav på kommunerna så väl resurssom kvalitetsmässigt för att tillgodose de behov som finns på området Våld i nära relationer och som nu reglerats i SOSFS 2014:4. Vad gäller bedömning av behov av resurstillskott så kan konstateras att om anmälningarna fortsätter i samma takt som tidigare vad gäller barn som bevittnat våld, så skulle det behövas drygt 10 handläggartjänster för att hantera enbart dessa ärenden om man utgår ifrån att varje handläggare har ca 45 ärenden per år. Lägg därtill alla föräldrar som ska erbjudas och stöd och behandling, där det kommer att behöva inledas utredning om personen ifråga tackar ja till detta och där kommunen ska kunna erbjuda stöd- och behandlingsinsatser. Tillkommer gör alla kris- och behandlingsinsatser som tidigare hanterades som serviceinsats, men som numera ska föregås av biståndsprövning där Kriscentrum förra året hade insatser till 186 vuxna personer som numera ska bistånds prövas. Baserat på befintlig statistik motsvarar det ytterligare 4 handläggare. Totalt 14 handläggare och 18 behandlare. Behovet av behandlare har räknats fram utifrån dagens relation där det går 1,3 behandlare per handläggare. I det inlämnade dokumentet Verksamhetsförändringar 2016 bedömer socialförvaltningen att detta på helår motsvarar en kostnad på kr. Kostnaderna uppkommer dock redan 2015 och därför lämnar nu socialnämnden en begäran om tilläggsanslag för s beredning Inom kommunen har beretts av förvaltningens ledningsgrupp.

6 Socialnämnden (16) Socialnämnden beslutar sända begäran av tilläggsanslag om kr till kommunfullmäktige för att täcka ökade kostnader 2015 till följd av skärpta regler för arbete med våld i nära relationer. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

7 Socialnämnden (16) SN 34 SN 2015/0002 Verksamhetsplan 2015 Socialnämnden fastställer Verksamhetsplan 2015 med undantag för avsnittet Omprövningar som fastställs på nästkommande sammanträde efter MBLförhandling. Kommunstyrelsen har gett nämnder och bolag i uppdrag att lämna in verksamhetsplaner med verksamhetsmål. Inlämningen sker genom IT stödet STRATSYS. Utkast till Verksamhetsplan föredrogs för nämnden 26/2 som då beslöt att sända det till MBL förhandlingar. Verksamhetsplanen skall harmoniera med Visionsstyrningsmodellen och innehålla konkretiseringar av de mål och prioriteringar som kommunfullmäktige fastställt i Planeringsdirektiv med budget Ett annat dokument som utgjort underlag är nämndens Omvärldsanalys. Nämndens avgående majoritet har utarbetat förslag till prioriteringar till det sammanfattade avsnittet i omvärldsanalysen och presenterat dessa för förvaltningen. Förvaltningen har utifrån detta utarbetat förslag till mål, aktiviteter och nyckeltal. s beredning Inom kommunen Kapitel 1 har skrivits av nämndens ordförande. Kapitel 2 är automatiskt genererat av STRATSYS. Kapitel 3 är hämtat från kommunfullmäktiges reglemente. Kapitel 4 är hämtat från nämndens Omvärldsanalys 2014 Kapitel 5 är automatiskt genererat av STRATSYS och kompletterat med aktiviteter och mätetal föreslagna av avdelningscheferna. Kapitel 6 är berett av förvaltningens HR utvecklare Hedvig Lundberg Kapitel 7 har beretts av chefen på Kvalitetsenheten Eric Semb och där har prioriteringar från nämndens omvärldsanalysdagar skrivits in som inte passar i målstrukturen i kapitel 5. Kapitel 8 är berett av förvaltningens ekonomiansvarig Mikael Lindroos Bilaga 1 är berett av förvaltningens HR utvecklare Camilla Eklund-Hegel Bilaga 2 har beretts av chefen på Kvalitetsenheten Eric Semb Bilaga 3 har beretts av chefen på Kvalitetsenheten Eric Semb Bilaga 4 har beretts controller Marie Lindau Bilaga 5 är berett av projektledare inom pm3

8 Socialnämnden (16) På nämndens sammanträde 26/2 informerades om underlag till Verksamhetsplan, nämnden beslutade då om vissa justeringar: n 15 så har ett mätetal tillkommit n 16 har ett mål om skolgång för familjehemsplacerade barn tillkommit. n 16 har mål om energi tillkommit n 17 har ett mätetal tillkommit under mål n 18 har mål och mätetal tillkommit n 22 har mål och mätetal tillkommit n 27 har kompletterande text under Hälso- och arbetsmiljöplan för nästkommande år 2015 tillkommit Texten på sidan 33 om omprövningar har redigerats. n 48 har en punkt på interkontrollplanen tillkommit om resor i tjänsten n 44 i Konkurrensutsättningsplan har texten under 3.6 kompletterats med den sista meningen. Andra grupper Kommunens IT stöd för verksamhetsplanering STRATSYS har använts och den verksamhetsplan som föreligger är ett extrakt ur detta IT system. Fackliga organisationer MBL 19 genomfördes 6/3. MBL 11 genomförs 25/3. Socialnämnden fastställer Verksamhetsplan 2015 med undantag för avsnittet Omprövningar som fastställs på nästkommande sammanträde efter MBLförhandling. sgång Tord Johansson (S) yrkar att texten om sjuktal förändras så att målen sätts upp tydligare. Ella Kardemark (KD) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

9 Socialnämnden (16) SN 35 SN 2015/0137 Förslag på Policy för verksamhetsstyrning - KS 2015/0115 Socialnämnden har tagit del av förslag till policy för verksamhetsstyrning och har inga synpunkter att lämna. Socialnämnden har getts möjlighet att yttra sig över verksamhetsberedningens förslag på Policy för verksamhetsstyrning. Dagens riktlinjer för verksamhetsstyrning utgör kommunfullmäktiges beslut om hur kommunens verksamhetsstyrningsmodell ska vara utformad. Riktlinjerna illustreras av Visionsstyrningsmodellen. Förändrade behov för kommunens verksamhetsstyrning samt nya beslut har påkallat en uppdatering av styrdokumentet. Stadskontoret har mot denna bakgrund berett ärendet om en uppdatering av kommunens Riktlinjer för verksamhetsstyrning. I beredningsarbetet har stadskontoret funnit att kommunens styrmodell i stort är ändamålsenlig och huvudinriktningen föreslås därför vara oförändrad. Ett antal ändringar föreslås dock, där etablerandet av en tydlig och enkel dokumenthierarki kan anses vara den största. Detta förslag innebär exempelvis att tidigare beslutade Riktlinjer ska byta namn till policyer. Därmed byter Riktlinjer för verksamhetsstyrning namn till Policy för verksamhetsstyrning. Styrdokument fastställda av nämnden kommer byta namn från Anvisningar till Riktlinjer. s beredning Inom kommunen har beretts av projektledare Daniel Åkesson. Fackliga organisationer faller inte inom ramen för MBL. Socialnämnden har tagit del av förslag till policy för verksamhetsstyrning och har inga synpunkter att lämna. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

10 Socialnämnden (16) SN 36 SN 2014/0195 Översyn av avgifter-serveringstillstånd Socialnämnden beslutar att fastsälla nya avgifter för serveringstillstånd enligt förvaltningens förslag. Sammanfattning Förvaltningen har bedömt att det finns skäl till att se över avgifterna för prövningen och tillsynen av serveringstillstånd. Detta har gjorts och förslagsunderlag tagits fram. Kommunen har enligt 8 kap 10 alkohollagen (2010:1622) rätt att ta ut avgifter för prövningen av ansökan om serveringstillstånd och för den löpande tillsynen av restauranger med serveringstillstånd. I den framtagna handlingsplanen som syftar till att stärka näringslivsklimatet i kommunen (Handlingsplan-Förenkla helt enkelt) framförs att det finns behov av att förvaltningarna ser över och förtydligar sina myndighetsavgifter gentemot kund. Förvaltningen bedömer även att det finns behov av att differentiera nuvarande avgifter. Det har inte heller skett någon översyn av avgifterna sedan Den nya alkohollagen som började tillämpas samma år bidrar till att en justering bör göras, då det i och med den tillkom ärenden som omfattas av handläggning enligt alkohollagen. Förvaltningen har därför lagt fram förslag på nya avgifter. För prövningsavgifterna har en jämförelse gjorts med grannkommunerna för att hålla en likvärdig nivå med dessa. På gamla avgiftsposter görs en ökning om 5 %. Nya avgiftsposters nivåer har satts utifrån en avvägning mellan handläggarens arbetsinsats och i relation till de gamla avgifterna. När det gäller tillsynsavgifterna föreslås en generell ökning motsvarande 5 %. s beredning har beretts av tillståndshandläggare Emma Christensson och Åsa Johansson i samråd med chef för Kvalitetsenheten Eric Semb. Socialnämnden beslutar att fastsälla nya avgifter för serveringstillstånd enligt förvaltningens förslag.

11 Socialnämnden (16) sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Socialnämnden (16) SN 37 SN 2015/0011 Revidering av delegationsordning Socialnämnden beslutar att revidera delegationsordningen. Sammanfattning I en delegationsordning fastställer socialnämnden vilka beslut som får fattas på delegation. Delegering innebär att socialnämnden överför självständig beslutanderätt till ett utskott, en ledamot eller ersättare eller en anställd som är underställd nämnden. Socialnämndens delegationsordning fastställdes senast Delegationsordningen ska revideras en gång per år eller fortlöpande när behov föreligger. Delegationsordningen behöver nu revideras i form av att två nya punkter, och , läggs till. Den reviderade delegationsordningen föreslås gälla från och med och tills vidare. Tidigare delegationsordning upphör att gälla per samma datum. Bakgrund En nämnd har till uppgift att fatta ett stort antal beslut. Syftet med delegation är att föra ut besluten i detaljfrågor i verksamheten för att nämnden ska kunna ägna sig åt övergripande frågor. Ett annat syfte är att skapa en effektivare verksamhet genom kortare beslutsvägar. Socialnämndens möjlighet att delegera beslutanderätt följer av 6 kap kommunallagen, KL, som reglerar delegering inom en nämnd. Dessa regler kompletteras genom särskilda föreskrifter i annan lagstiftning, t.ex. 10 kap. 4-6 socialtjänstlagen, SoL. Delegering innebär att socialnämnden överför självständig beslutanderätt till ett utskott, en ledamot eller ersättare eller en anställd som är underställd nämnden (6 kap. 33 KL). Om nämnden vill delegera sin beslutanderätt ska den klart ange vilken beslutanderätt som delegeras och till vem beslutanderätten överlåts. Nämndens beslut om vilka ärenden som delegerats och till vem brukar förtecknas i en s.k. delegationsordning.

13 Socialnämnden (16) Om en ärendetyp inte finns med i förteckningen innebär det att socialnämnden är beslutsfattare. Delegationsordningen ska revideras en gång per år eller fortlöpande när behov föreligger. Analys, förslag och motivering I förslaget läggs en ny punkt till under punkt 1.4 Anmälan/Avisering. Nr Ärende Lagrum Delegeras till Anmäles 7 om framställning eller ansökan till domstol i fråga om vårdnad, umgänge eller förmynderskap för ett barn 5 kap. 2 SoF Individutskott Ytterligare en punkt läggs till under punkt 2.3 Familjerättsliga ärenden. Via kopia av beslut vid nästkommande SN Nr Ärende Lagrum Delegeras till Anmäles 13 om att väcka talan i frågor om ändring i vårdnaden 6 kap. 8a FB Individutskott Via kopia av beslut vid nästkommande SN De nya punkterna är rödmarkerade i förslaget till reviderad delegationsordning. Konsekvenser Gällande från och med och tills vidare. Tidigare delegationsordning upphör att gälla per samma datum. s beredning har handlagts av Emelie Lindbergh. Socialnämnden beslutar att revidera delegationsordningen. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

14 Socialnämnden (16) SN 38 SN 2015/0003 Årsredovisningar från Frösunda Socialnämnden tar del av Verksamhetsberättelser 2014 från de av Frösunda drivna gruppbostäderna. Enligt avtalet mellan socialnämnden och Frösunda skall de redovisa sina Verksamhetsberättelser. Då entreprenaden för gruppbostäder som Frösunda utför har väckt uppmärksamhet så är det extra viktigt att nämnden säkerställs insyn i verksamheten. Därför redovisas verksamhetsberättelser för samtliga 20 enheter. Socialnämnden tar del av Verksamhetsberättelser 2014 från de av Frösunda drivna gruppbostäderna.

15 Socialnämnden (16) SN 39 SN 2015/0001 Delegationsbeslut Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna. Med hänsyn till socialnämndens delegation anmäls följande beslut: 1. Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschefer/arbetsledare avseende anställningar 2. Förvaltningen anmäler delegationsbeslut fattade i verksamhetssystemet Procapita från föregående månad 3. Förvaltningen anmäler beslut fattade av alkoholhandläggare avseende beslut om serveringstillstånd 4. Förvaltningen anmäler beslut fattade av avdelningschef avseende beslut om utlämnande av allmän handling eller uppgift ur sådan, enligt delegationsordningen Förvaltningen anmäler beslut fattade av avdelningschef avseende beslut om avslag på begäran om utlämnande av allmän handling eller uppgift ur sådan, enligt delegationsordningen Förvaltningen anmäler beslut fattade av avdelningschef avseende prövning av om överklagande skett i rätt tid, beslut huruvida omprövning ska ske samt yttrande i ärendet, enligt delegationsordningen och Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna.

16 Socialnämnden (16) SN 40 SN 2015/0128 Information till socialnämnden Socialnämnden mottager informationen. 1. Enligt delegationsordningen ska individutskottets protokoll anmälas till nästkommande socialnämnd. Förvaltningen anmäler härmed protokoll från socialnämndens individutskott samt Kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS) informerar om Framtidens hemsjukvård. Kl 10:00 (beräknad tid 20 minuter) Socialnämnden mottager informationen.

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-10-20 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:15-11:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-03-23 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 mars 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Socialnämnden 2013-11-21 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-01-25 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 25 januari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-23

Socialnämnden 2014-10-23 Socialnämnden 2014-10-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2015-04-23

Socialnämnden 2015-04-23 Socialnämnden 2015-04-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-02-22 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 februari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Socialnämnden 2011-02-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-11-19 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-12:00 Beslutande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-06-16 Plats och tid: Ön Laholm, kl 09:00 09:30 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S) Svein Henriksen

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-11-20 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-04-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:10-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-01-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-10-19 1(14) Plats och tid Axel Olssons gata 4 B, 19 oktober 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-02-23 1(14) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 februari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2013-12-19 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) ersätts 95-96 Stefan

Läs mer

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-08-18 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-02-28 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-10-24 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14)

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14) Socialnämnden 2017-01-26 1(14) Plats och tid Ernst Wigforss plats 5, 26 januari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M) Ann-Margreth

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-05-18 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 18 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Kim Ljungcrantz (V) Christina Warman (M) Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-04-19 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 19 april 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-09-20 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 20 september 2018 kl 09:10 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-09-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-04-25 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S) Kristoffer Johansson

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-01-30 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Mikaela Waltersson (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-03-22 1(18) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 mars 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-09-29 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14)

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Plats och tid Katrineholmssalen, Safiren, Katrineholm, kl. 14.30 16.45 Ajounering kl. 15.40-15.50 ande Tjänstgörande Ersättare Ove Melin, ordförande (s), Matti Turunen (s),

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-03-24 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-11-24 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Jan-Åke Ericson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-03-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-11-16 1(20) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 16 november 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen

Socialförvaltningen, stadshuset, Flen 49 Plats och tid Sal Flen Kl 10:00-12:35 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Roger Tiefensee (C), 1:e vice ordförande Inger Andersson (V), 2:e vice ordförande Amanda Nääf (MP) Sten Elofson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-08-25 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN OLOFSTRÖMS KOMMUN 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 1995-03-06, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 1998-05-04, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 2000-10-02, 90 Reviderat av

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-04-20 1(19) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 20 april 2017 kl 10:15 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-08-24 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 24 augusti 2017 kl 09:15 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden Delegationsordning 1 (7) Delegationsordning för valnämnden Fastställd: Valnämnden 2017-05-04, 4 Delegationsordning 2 (7) Delegationsordning Förhållandet kommunfullmäktige nämnd/styrelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-01-28 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMRJMU QRJRS Socialnämndens sammanträde Ny hyressättningsmodell i Alingsås kommun - remissvar 3 Ansökan om serveringstillstånd vid restaurang China 4 Ansökan om tillfälligt utökat serveringstillstånd

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för gemensam nämnd för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner Antaget av kommunfullmäktige i Sollentuna 2004-12-06, 176 Reviderat av kommunfullmäktige i Sollentuna

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 178 Genomgång av föredragningslista. 179 Förvaltningen informerar. 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 178 Genomgång av föredragningslista. 179 Förvaltningen informerar. 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON Register 178 Genomgång av föredragningslista 179 Förvaltningen informerar 180 Budgetuppföljning januari-maj 2019 IFON 181 Revidering av delegationsordningen 182 Tilläggsöverenskommelse avseende samverkan

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12, Alingsås Paragrafer 15-20 kl. 14:00-16:50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Anna Hansson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (29) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 12.10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-12-13 1(18) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 13 december 2018 kl 09:00 ande Ersättare Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

e..ite..å^^...atlo Hanna Stymne Bratt

e..ite..å^^...atlo Hanna Stymne Bratt NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-10-07 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.00, 10.00-10.35 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Delegering av ärenden inom omsorgsförvaltningen

Delegering av ärenden inom omsorgsförvaltningen 2017-06-02 1 (5) Gäller fr.o.m. 2017-07-01 Ersätter 2015-10-01 Utarbetad av Omsorgschef, Carina Leijon Utvecklingsstrateg, Susanne Vergou Fastställd i Omsorgsnämnden 2017-06-13 xx Delegering av ärenden

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90 Socialnämnden 86-90 2 86 Information om målgruppsanalys inom beroende och missbruk...5 87 Information om handlingsplan för ej verkställda beslut...6 88 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete...7

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Medborgarkontoret, Östervåla, kl 16.00, 27 maj 2013. Sekreterare Paragrafer 97-114

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Medborgarkontoret, Östervåla, kl 16.00, 27 maj 2013. Sekreterare Paragrafer 97-114 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Lennart Hognert (C), ersättare för Therese

Läs mer

Revisionsrapport Utskottsorganisation. Ragunda kommun

Revisionsrapport Utskottsorganisation. Ragunda kommun Revisionsrapport Utskottsorganisation. Ragunda kommun 30Augusti 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Budgetprocessen... 3 3. Revisionell bedömning... 6 Sammanfattning På uppdrag av kommunens

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Antagen av kultur- och fritidsnämnden 8/17

Antagen av kultur- och fritidsnämnden 8/17 Författning 1.3.3 Antagen av kultur- och fritidsnämnden 8/17 Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegation och delegering Beslut i ärenden ska fattas av nämnden. Nämnd har enligt 6 kap 33-38

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 1-7 2 Information och överläggningar...5 Val av Utbildningsnämndens arbetsutskott...6 Val av representanter till Programråden 2015-2018...7 Val av ledamöter till Alströmergymnasiets

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 9.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Bernt Ove Stenmark (KD) Per Sverkersson (S) Per-Eric

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 27 Budgetuppföljning/inbjudan till vd Säterbostäder och fastighetschef... 2 28 Bilden av Säter... 3 29 Presentation av ny chef för Funktionsnedsättning och Biståndsenheten... 4 30 Redovisning av socialförvaltningens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer