Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S) Ewa Sjögren (M) Mathias Sörensen (S) Christina Warman (M), Lilli Istenes (S) Svein Henriksen (MP) Susanne Larsen (SD) Maj-Lis Andersson (SPI) Övriga deltagande: Lena Ludvigsson (V), Ulf Johansson (S), Lena Weibull (KD), Annika Skoog S), Hans-Jörgen Wahlhed, Yvonne Oliv, Yvonne Hallgren, Christel Lood, Marie Langemark, Mikael Lindroos Utses att justera: Tord Johansson Justeringens plats och tid: Socialförvaltningen, Sekreterare: Paragrafer Eric Semb Ordföranden: Ella Kardemark Justerande:. Tord Johansson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Socialnämnden : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Socialförvaltningen, Westerbergs gata 10 Underskrift:. Annelie Wallentin

2 Socialnämnden (16) SN 38 Val av justerare Socialnämnden beslutar att jämte ordföranden (KD) utse Tord Johansson (S) att justera protokollet.

3 Socialnämnden (16) SN 39 Godkännande av föredragningslistan Socialnämnden godkänner föredragningslistan efter revideringen. Följande ärenden tillförs föredragningslistan: - Detaljplan för Karl XI 7. Dnr KS 2013/ Förändring i delegationsordning

4 Socialnämnden (16) SN 40 SN 2016/0004 Budgetuppföljning februari Socialnämnden mottar informationen. Bakgrund Stadskontoret har begärt ekonomirapport med senaste inlämningsdatum 3/3. Prognosen baseras på avdelningarnas bedömningar om de olika verksamheterna. Bedömning görs utifrån nuläge samt att det beaktas beräknad volymförändring under året. Analys, förslag och motivering En tidig prognos pekar på ett underskott med tkr. Den största anledningen till underskottet är samma som den större avvikelsen föregående år. Förvaltningen har senaste året haft en kraftig ökning av ärenden inom framförallt barn och ungdom, och har därför behövt stärka upp den verksamheten med fler personal. Viss budgetförstärkning tillfördes för 2016, men ökningen och därmed behovet är större än förstärkningen. De lagstadgade krav som verksamheten har att förhålla sig till är tydliga och styrande. En grov uppskattning är att ca tkr utgör ett underskott för detta. Familjehemsverksamheten har ca tkr högre kostnader på grund av svårigheter att rekrytera familjehem. På grund av den kraftiga ökningen av ensamkommande barn, och där ett antal av dessa placerats i familjehem, så finns det väldigt få familjehem kvar för ordinarie behov. Istället har förvaltningen behövt köpa dyrare familjehemsplatser. Förvaltningen arbetar hela tiden med att hitta kostnadseffektiva lösningar och försöker spara in där det går. Framförallt gäller det vakanshållningar där det ibland går att dröja med tillsättning av vikarie eller ersättare. s beredning Prognosen är utarbetad i samråd med förvaltningschef, förvaltningens enhetsoch avdelningschefer samt diskuterad i förvaltningens ledningsgrupp. Socialnämnden mottar informationen.

5 Socialnämnden (16) SN 41 SN 2016/0192 Angående tillsyn av bostad med särskild service inom Boende och korttidsavdelningen Socialnämnden mottager informationen. Inom ramen för socialförvaltningens arbete med egenkontroll och kvalitet ingår att säkerställa att kommunala och privata utförare av bostad med särskild service lever upp till nämndens anvisningar. Därav sker fördjupad tillsyn kontinuerligt gällande gruppbostäder inom Boende och korttid (BOK) samt vuxenavdelningen. Inspektionsprotokollet är utformat i enlighet med anbud samt Halmstads kommuns riktlinjer för bostad med särskild service. Verksamheten tar sedan del av resultatet från tillsynen tillsammans med eventuella åtgärdskrav. Aktuell tjänsteskrivelse rör fördjupad tillsyn på gruppbostaden Timmermansgatan 22 inom BOK. Protokollet presenteras i separat bilaga (bilaga 1) tillsammans med bedömning och årgärdskrav. Av tillsynen framgår att verksamheten kan leverera ett positivt resultat inom flera områden samtidigt som det finns behov av fortsatt utvecklingsarbete inom somliga. Ett av utvecklingsområdena är social dokumentation av samtycke vid tillämpning av skydds- och begränsningsåtgärder. Handlingsplan för aktuella åtgärdskrav ska vara undertecknad tillhanda senast s beredning Inom kommunen har beretts av Therese Ek, kvalitetsutvecklare med inriktning egenkontroll. Information har inhämtats genom samtal med närvarande personal på aktuell gruppbostad I samband med tillsynsbesöket har utredaren även gått igenom relevanta dokument samt granskat social dokumentation i ett slumpvis valt ärende. Socialnämnden mottager informationen.

6 Socialnämnden (16) SN 42 SN 2016/0188 Ansökan tillgänglighetsmiljonen tall ship races Socialnämnden beslutar att i samarbete med Destination Halmstad ansöka om medel ur Tillgänglighetsmiljonen. Hela 2015 hade kommunstyrelsen ett temaår med fokus på Den inkluderande kommunen. Tillgänglighet kommer att fortsätta vara en viktig fråga och bör ses bredare än fysisk tillgänglighet för funktionsnedsatta. Med de stora utmaningar samhället ställs inför idag och framöver gällande integration och språk, kommunikation, bemötande och värdskap samt den fysiska tillgängligheten behövs förenade krafter. Att det offentliga tar ledartröjan är en självklarhet men andra aktörer behöver också involveras för att nå ökad effekt. Halmstad kommun står 2017 än en gång värd för The Tall Ships Races. Vid TSR 2011 genomfördes ett stort arbete som fokuserade på fysisk tillgänglighet på eventområdet. Inför TSR 2017 är frågan lika aktuell men kräver ännu mer då vi behöver bredda begreppet för att få med fler delar av det vi kallar tillgänglighet. Halmstad kommun står 2018 som värd för bordtennis-vm i Halmstad Arena. Även om Halmstad Arena kanske är lättare att hantera än hamnen så finns det massor av aspekter som man bör ta i beaktning redan nu. Social, hälso- och integrationsfrågor kommer vara delar av Ping Pong Power-projektet som leder fram till bordtennis VM. Genom att skapa ett projekt i samarbete mellan socialförvaltningen och Destination Halmstad ser vi en möjlighet att både säkra tillgängligheten under evenemanget, arbeta med kunskapsöverföring för ett antal utvalda föreningar och att detta blir basen för en metodik att använda framöver. Projektet blir ett konkret incitament från kommunen sida att få ut kunskap och medvetenhet om tillgänglighet och inkluderande frågor till föreningslivet. Samtidigt skapar vi en bra grund för att kommande evenemang genom föreningarnas nyvunna kunskap. s beredning Inom kommunen har beretts av enhetschef Eric Semb. Ansökan görs i samarbete med Destination Halmstads projektledare för Tall Ship Races och Bordtennis VM Carina Jakobsson och Johnny Ewerstein.

7 Socialnämnden (16) Socialnämnden beslutar att i samarbete med Destination Halmstad ansöka om medel ur Tillgänglighetsmiljonen. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

8 Socialnämnden (16) SN 43 SN 2016/0183 Remiss Handlingsprogram för skydd mot olyckor KS 2016/0123 Socialnämnden avger remissvar över Handlingsprogram för skydd mot olyckor och översänder svaret till kommunsstyrelsen. Lagen om skydd mot olyckor säger att ett nytt handlingsprogram för förebyggande arbete mot olyckor ska antas varje mandatperiod. Samråd ska ske med de myndigheter som kan ha ett väsentligt intresse i saken. Förslag på handlingsprogram för skydd mot olyckor remitteras till Halmstads kommuns samtliga nämnder och bolagsstyrelser samt till Laholms kommun, Hylte kommun, Varbergs kommun, Falkenbergs kommun, Länsstyrelsen Hallands län, Region Halland, Räddningstjänsten Väst, polisen i Halland, Sjöfartsverket, Kustbevakningen, Trafikverket samt Försvarsmakten för svar senast den 21 mars Då tidfristen inte har kunnat samordnas med nämndens sammanträdestider har förvaltningens förslag sänts in innan sammanträdet med information om att nämnden kan komma att ändra innehållet vid sammanträdet 24 mars. Halmstads kommuns handlingsprogram för skydd mot olyckor består av tre delar: en inledande del som beskriver ramen för handlingsprogrammet, en del om Halmstads kommuns olycksförebyggande verksamhet och en del om Halmstads kommuns operativa räddningstjänst. Handlingsprogrammets tredje del som hanterar operativ räddningstjänst behandlas i ett särskilt ärende, varför denna remittering berör del 1-2. Handlingsprogrammet har tagits fram av stadskontorets avdelning för ledningsstöd. I arbetet har medarbetare från samtliga kommunens förvaltningar deltagit som sakkunniga. Även medarbetare från HFAB, Halmstad stadsnät, HEM och LBVA har inbjudits till expertgrupperna, tillsammans med medarbetare från polisen i Halland och Försäkringsförmedlarna FMIV. Kommunsstyrelsen önskar särskilt att följande frågor beaktas i remissvaret: Är utmaning, ambition & inriktning samt förslag på åtgärd relevant för nämndens/bolagsstyrelsens verksamhetsområde?

9 Socialnämnden (16) Finns det andra perspektiv inom nämndens/styrelsens område som inte har beaktats i handlingsprogrammet? Är indikatorerna skrivna på ett sådant sätt att de mäter om ambitionerna uppnås? Är texten uppdaterad och relevant? Finns det annan statistik som behöver lyftas in? s beredning I utarbetandet av grundförslaget har företrädare för socialförvaltningen deltagit. Handlingsprogrammet har sänts på intern remiss till förvaltningens ledningsgrupp. har beretts av enhetschef Eric Semb. Socialnämnden avger remissvar över Handlingsprogram för skydd mot olyckor och översänder svaret till kommunsstyrelsen. sgång Vice ordförande Tord Johansson yrkar på att alkohol och andra drogers roll i olyckor skall belysas i remissvaret. Socialnämnden beslutar att revidera yttrandet utifrån ovanstående. Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

10 Socialnämnden (16) SN 44 SN 2016/0002 Socialförvaltningens servicedeklaration Socialnämnden beslutar fastställa servicedeklaration för socialförvaltningen. Socialnämndens Verksamhetsplan 2009 fastslog att förvaltningen skulle utarbeta en servicedeklaration. Socialförvaltningens ledningsgrupp utarbetade förslag som fastställdes av socialnämnden På grund av ny mandatperiod och ny socialnämnd finns skäl att socialnämnden fastställer socialförvaltningens servicedeklaration på nytt. Förvaltningens förslag är dock att sakinnehållet i servicedeklarationen därmed står kvar som tidigare. Bakgrund Begreppet servicedeklaration skiljer sig från serviceåtaganden enligt förvaltningens förslag. En servicedeklaration är ett synsätt som skall prägla hela organisationen medan serviceåtaganden är ett sätt att tydliggöra vilka förväntningar kommuninvånarna kan ha på specifika delar av verksamheten. När det sedan gäller serviceåtaganden skall avdelningarna formulera detta för de två lämpligaste insatserna per avdelning (och en för serveringstillstånd) innan sista november. Dessa återkommer sedan för fastställande. I andra kommuner förekommer begrepp som Tjänstegarantier, Kvalitetsdeklarationer eller Kvalitetsgarantier som synonymer till servicedeklaration eller serviceåtaganden. I Planeringsförutsättningar formulerade kommunfullmäktige följande verksamhetsmål: Varje nämnd och bolag skall, för att skapa en realistisk förväntan på kommunens service, 2009 formulera serviceåtaganden gentemot medborgarna Den strategi som fastställdes av nämnden i Verksamhetsplan 2009 löd: Servicedeklaration ska framtas till 2009 Serviceåtaganden för de vanligaste insatserna inom Individ och familjeomsorgen skall formuleras Begreppet servicedeklaration skiljer sig från serviceåtaganden enligt förvaltningens förslag.

11 Socialnämnden (16) En servicedeklaration är ett synsätt som skall prägla hela organisationen medan serviceåtaganden är ett sätt att tydliggöra vilka förväntningar kommuninvånarna kan ha på specifika delar av verksamheten. I andra kommuner förekommer begrepp som Tjänstegarantier, Kvalitetsdeklarationer eller Kvalitetsgarantier som synonymer till servicedeklaration eller serviceåtaganden. Socialnämnden beslutar fastställa servicedeklaration för socialförvaltningen. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Socialnämnden (16) SN 45 SN 2015/0355 Motion om avveckling av lag om valfrihet i Halmstads kommun KS 2015/0680 Socialnämnden ställer sig bakom det bilagda yttrandet. En motion har inkommit till kommunfullmäktige från Rose-Marie Henriksson (S), Rose-Marie Edlund (S), Ulla Winblad (S) och Tania Bengtsson (V). Motionen föreslår att kommunfullmäktige avvecklar Lagen om valfrihet, LOV, i Halmstads kommun. Motionen anser att LOV bl.a. har bidragit till att ta bort kommunens och medborgarnas möjlighet till kontroll och insyn inom äldreomsorgen. Begäran om yttrande har skickats till socialnämnden och hemvårdsnämnden. s beredning Yttrandet har upprättats Anna Francke Wiking på uppdrag av socialnämndens ordförande. Socialnämnden ställer sig bakom det bilagda yttrandet. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

13 Socialnämnden (16) SN 46 SN 2016/0001 Anmälningsärenden/delegationsbeslut Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna. Med hänsyn till socialnämndens delegation anmäls följande beslut: 1. Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschefer/arbetsledare avseende anställningar. 2. Förvaltningen anmäler delegationsbeslut fattade i verksamhetssystemet Procapita från föregående månad. 3. Förvaltningen anmäler beslut fattade av alkoholhandläggare avseende beslut om serveringstillstånd. 4. Förvaltningen anmäler beslut fattade av enhetschef avseende polisanmälan om misstanke om brott riktat mot barn, enligt delegationsordningen Socialnämnden lägger anmälningsärendena till handlingarna.

14 Socialnämnden (16) SN 47 SN 2016/0116 Information till socialnämnden Socialnämnden mottager informationen. 1. Enligt delegationsordningen ska individutskottets protokoll anmälas till nästkommande socialnämnd. Förvaltningen anmäler härmed protokoll från socialnämndens individutskott samt Socialnämnden mottager informationen.

15 Socialnämnden (16) SN 48 SN 2016/0185 Detaljplan för Karl XI 7. Dnr KS 2013/0537. Socialnämnden beslutar avge yttrande enligt förslag. Samhällsbyggnadskontoret har begärt socialnämndens yttrande över samråd för detaljplan gällande Karl XI 7, Halmstad innan den 6april Detaljplanens syfte är att pröva markanvändningen centrumändamål (handel), kontor och bostäder för fastigheten Karl XI 7 vid Lilla torg i centrala Halmstad. Uppförandet av ett nytt parkeringshus inom intilliggande Svartmunken 1 ersätter de befintliga parkeringsplatser som finns inom Karl XI 7 och på Lilla torg, vilket medför att Karl XI 7 kan bebyggas. Den nya byggnaden som uppförs på fastigheten Karl XI 7 ska på grund av sitt strategiska läge ägnas särskild omsorg och utföras med hög arkitektonisk kvalitet gällande materialval och detaljeringsnivå. s beredning Inom kommunen har beretts av Maria Brandt. Socialnämnden beslutar avge yttrande enligt förslag. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

16 Socialnämnden (16) SN 49 SN 2015/0011 Förändring i delegationsordning Socialnämnden fattar beslut att revidera delegationsordningen, avseende 2.3 Familjerättsliga ärenden 13, i enlighet med förslaget. I Socialtjänstlagen 6 kap. 8 regleras att när ett barn har varit placerat i samma familjehem under tre år från det att placeringen verkställdes, ska socialnämnden särskilt överväga om det finns skäl att ansöka om överflyttning av vårdnaden enligt 6 kap. 8 föräldrabalken. Socialnämndens delegationsordning gör gällande att beslut att väcka talan i frågor om ändring i vårdnaden enligt lagrum 6 kap. 8a FB delegeras till individutskottet. Att begränsa delegationen till enbart paragraf 8a begränsar utrymmet för att fatta beslut gällande vårdnadsöverflyttningar till den grad att delegationen blir verkningslös. Delegationsordningen behöver utökas till att gälla hela 6 kap. 8 FB. Konsekvenser Att förändra delegationsordningens lydelse leder till att socialnämnden kan väcka talan gällande vårdnadöverflyttningar. Socialnämnden fattar beslut att revidera delegationsordningen, avseende 2.3 Familjerättsliga ärenden 13, i enlighet med förslaget. sgång Socialnämnden beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-06-16 Plats och tid: Ön Laholm, kl 09:00 09:30 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S) Svein Henriksen

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-03-23 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 mars 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-05-21 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-01-25 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 25 januari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-02-22 1(10) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 februari 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-23

Socialnämnden 2014-10-23 Socialnämnden 2014-10-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-04-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:10-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-10-20 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:15-11:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14)

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden (14) Socialnämnden 2017-01-26 1(14) Plats och tid Ernst Wigforss plats 5, 26 januari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M) Ann-Margreth

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-05-18 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 18 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Kim Ljungcrantz (V) Christina Warman (M) Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-11-20 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-10-19 1(14) Plats och tid Axel Olssons gata 4 B, 19 oktober 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-08-25 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-09-20 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 20 september 2018 kl 09:10 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-04-19 1(11) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 19 april 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-08-18 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Socialnämnden 2011-02-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-02-28 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-02-23 1(14) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 23 februari 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-03-26 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Christina Warman (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Socialnämnden 2015-04-23

Socialnämnden 2015-04-23 Socialnämnden 2015-04-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Ann-Margret Meijer (S) Mathias Sörensen (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-01-29 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:15 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer (S)

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-04-25 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S) Kristoffer Johansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2018-03-22 1(18) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 22 mars 2018 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Socialnämnden 2013-11-21 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 11:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-08-24 1(15) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 24 augusti 2017 kl 09:15 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Ann-Margreth Meijer

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Eric Semb. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2013-12-19 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) ersätts 95-96 Stefan

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-10-24 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-04-20 1(19) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 20 april 2017 kl 10:15 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot (M)

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2015-11-19 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00-12:00 Beslutande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-09-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 1-8 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-01-30 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-11:00 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Mikaela Waltersson (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-11-16 1(20) Plats och tid Socialnämndens sammanträdesrum, 16 november 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Tord Johansson (S), Vice ordförande Magnus Ackerot

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2016-01-28 Plats och tid: Westerbergs gata 10, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 ande: Ella Kardemark (KD), ordförande Tord Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Ann-Margret Meijer

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-03-27 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:30 ande: Övriga deltagande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Stefan Hansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-03-03 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Socialnämnden Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2011-11-24 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Jan-Åke Ericson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl Ajournering Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 5 september 2019 kl. 9.00 12.15 Ajournering 11.45 12.05 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Viktor

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset,, kl. 08.00 12.00 Beslutande Maria Ixcot-Nilsson (S), ordförande Dragan Pavlovic (S) Ingrid Adolfsson (S) Jarkko Pekkala (S) Annika Karlsson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-03-06. Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-03-06. Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Alexandra Ekstrand (S) 17-22 Britt-Marie Berg-Engström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 11:00-12:50 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M), Ingemar Steneteg (C), Wiveca Noren (SPI), Ingrid

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-05-11 1(5) Plats och tid Castler, BAS, 11 maj 2017 kl 14:00 ande Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande Cecilia Öhman Resare

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-09-29. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-09-29 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgs- och socialnämnden 2018-01-30 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsesalen, klockan 11:40-11:55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Johansson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2012-03-15 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer