Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S), ej 22 Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Maria Rönnehäll (S), ersättare för Margareta Asserwall (S) Lars-Ove Jansson (S) Lena Kandergård (S) Peter Söderström (S), Gert Raiml (V), Sara Andersson (MP), ersättare för Ragnar Mensner (MP) Peter Joensuu (M) Christer Bylund(M) Mona Smedman (C) Per-Olov Ålander (C) Gösta Frödin (FP) Harry Eklöf, ersättare för Gert Raiml (V), Anders Söderström (S), ersättare för Aina Wåhlund (S), 22, och för Peter Söderström (S), Övriga närvarande JanÅke Hermansson, kommundirektör Marika Olsson, sekreterare Harry Eklöf (KD), ej tjänstgörande ersättare, Ingela Robsahm, avdelningschef, 22 Justerare Lars-Ove Jansson och Mona Smedman Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 13 februari 2013 Paragrafer Underskrifter Sekreterare Marika Olsson Ordförande Claes Pettersson Justerare Lars-Ove Jansson Mona Smedman ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arvika kommun, Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Marika Olsson

2 KS 22 Dnr KS 2011/ Information om projektet Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa Avdelningschef Ingela Robsahm och Sten Fransson (S) ger muntlig information om projektet Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

3 KS 23 Dnr KS 2012/ Motion om bättre cykelväg mellan Gate och Gunnarskogsvägen, Ursula Friberg (MP) och Sara Andersson (MP) Ursula Friberg(MP) och Sara Andersson (MP) föreslår i en motion att en utredning görs om möjligheten att anlägga en gemensam gång- och cykelväg på norra sidan av riksväg 61 och väster om nuvarande sträckning av Gunnarskogsvägen fram till korsningen med Långvaksvägen. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att Trafikverket har beslutanderätt i denna fråga eftersom det är deras vägområde, men om Gunnarskogskorset skulle omformas framgent så är detta förslag en bra åtgärd att informera Trafikverket om. Trafikverket och Region Värmland har startat ett projekt angående regional cykelplanering som rör alla Värmlandskommunerna och planering av cykelvägar utanför kommunernas planområden där Trafikverket är väghållare. Ursula Friberg och Sara Anderssons motion den 18 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 221. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 5 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 4. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att avvakta resultat från utredning av regional cykelplanering från Trafikverket och Region Värmland. I dagsläget prioriterar kommunen byggandet av sträckan Prästgården - Jössefors, men information kommer att ges angående förslaget om sträckan Gate - Gunnarskogsvägen till Trafikverket. Motionen är därmed besvarad.

4 KS 24 Dnr KS 2012/ Motion om ny cykelväg till Jössefors, Curt Edenholm (FP) Curt Edenholm (FP) föreslår i en motion att en ny gång- och cykelväg anläggs på sträckan Arvika - Gilserud (Jössefors) och att del av återbetalningen från AFA-försäkring avsätts till finansiering. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att återbetalningen från AFA-försäkring är ett engångsbelopp och används i 2012 års budget för att säkerställa god ekonomisk hushållning. En framtida cykelväg mellan Arvika - Jössefors belastar Trafikverkets vägområde och är ingen finansieringsfråga för kommunen. Just nu pågår arbete med regional cykelplan där Trafikverket samarbetar bland annat med Värmlands kommuner. Från Arvika kommuns sida har sträckan framhållits som prioriterad. Curt Edenholms motion den 18 juli Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 164. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 5. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att en framtida cykelväg mellan Arvika - Jössefors belastar Trafikverkets vägområde och är ingen finansieringsfråga för kommunen. Just nu pågår arbete med en regional cykelplan där Trafikverket samarbetar bland annat med Värmlands kommuner. Från Arvika kommuns sida har sträckan framhållits som prioriterad. Motionen avslås.

5 KS 25 Dnr KS 2012/ Motion om bättre stöd till små och medelstora företag, Gösta Frödin (FP) Gösta Frödin (FP) föreslår i en motion att, som ett led i stödet till små och medelstora företag, det inrättas ett näringslivsråd där politiker, tjänstemän och småföretagare träffas regelbundet. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att motionens syfte att skapa mötesplatser där företag träffas och där kontakter kan knytas med kommunen är positiv. Kommunen har i många år arbetat utifrån detta och ger exempel på mötesplatser där kommunen varit initiativtagare, deltagare och medfinansiär. I övrigt deltar kommunen i nätverk utifrån inbjudan samt anordnar varje år nyföretagarutbildningar i syfte att stimulera företagandet. Gösta Frödins motion den 29 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 222. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 7 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 27. Förslag Gösta Frödin (FP) föreslår att motionen bifalles. Ordföranden föreslår att Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med utskottets förslag med tillägget att i detta arbete har kommundirektören ett uppdrag tillsammans med Aktiva Arvika och Handelskammaren. Propositionsordning Ordföranden ställer förslagen mot varandra och finner att Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med ordförandens förslag. forts

6 KS 25 forts Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att inrättande av ett näringslivsråd inte är en fråga ensidigt för kommunen. I kommunens strävan finns en önskan att hitta dialogen direkt med företagen och ofta har det resulterat i olika forum som ibland växlat över tid. Frågan bör även fortsatt lyftas i ett samtal med företagen för att hitta gemensamma idéer och lösningar för att stärka företagen och för en positiv utveckling av kommunen. I detta arbete har kommundirektören ett uppdrag tillsammans med Aktiva Arvika och Handelskammaren. Motionen är därmed besvarad. Reservation Gösta Frödin (FP) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

7 KS 26 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om ett staket runt Kattviken Privatperson föreslår i medborgarförslag att ett staket sätts upp runt Kattviken för att förhindra att barn hamnar i vattnet. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att Kommunfullmäktige tidigare har behandlat liknande förslag. Den nya aktivitets- och lekparkens placering avgränsas för biltrafik och och därför finns staket mot bilparkeringen och mot gång- och cykelbanan mot Kattviken där det finns lekmaterial. Frågan om behov av ytterligare skyddsåtgärder kring lek- och aktivitetsplatsen prövas fortlöpande. Det finns i nuläget inga planer på inhägnad runt hela Kattviken. Medborgarförslag den 18 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 224. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 6. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att frågan om behov av ytterligare skyddsåtgärder för lek- och aktivitetsplatsen prövas fortlöpande. Det finns i nuläget inga planer på inhägnad runt hela Kattviken.

8 KS 27 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om farthinder på Prästgårdsvägen Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att farthinder anläggs på Prästgårdsvägen vid infarterna till kyrkan. Förslagsställaren önskar också ett övergångsställe så att de boende i området kan gå över till gång- och cykelbanan. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att Kommunstyrelsen har den 16 oktober 2000 beslutat med gällande trafikplan som bas om riktlinjer för trafiksäkerhetshöjande åtgärder för oskyddade trafikanter inom kommunen: Åtgärder ska utredas och ev vidtas snarast möjligt vid skolor, idrottsanläggningar, kollektivtrafikcenter och liknande samt på gator och vägar där det på grund av hög trafikintensitet finns en påtaglig olycksrisk för oskyddade trafikanter. På övriga gator och vägar ska åtgärder utredas och vidtas i samband med investeringsarbeten. Synpunkten om övergångsställe är befogad av anledningen att kunna nå gång- och cykelvägen och att kyrkans besökare som oftast är gamla människor ska känna en säkerhet. Medborgarförslag den 7 september Kommunfullmäktiges protokoll den 24 september 2012, 195. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 21 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 7. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att etablera ett övergångsställe på Prästgårdsvägen.

9 KS 28 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om förbättringsåtgärder för cyklister Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen tar initiativ till, eller själv anordnar, luftpåfyllningsställen för cyklar, till exempel vid järnvägsstationen och de större livsmedelsaffärerna vid Palmviken och Styckåsen. Vid Kommunledningsutskottets sammanträde den 1 oktober 2012, 247, återremitterades ärendet för komplettering av beslutsunderlaget med en redovisning av den utredning om gång- och cykeltrafik som har genomförts. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att utskottet den 10 december 2012 fick en redovisning av innehållet i den framtagna planen för gång- och cykeltrafik. Medborgarförslag den 27 juli Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 168. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 september Kommunledningsutskottets protokoll den 1 oktober 2012, 247. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 21 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 8. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att undersöka möjligheten till att anordna ett luftpåfyllningsställe för cyklar i anslutning till det resecentrum som planeras vid järnvägsstationen.

10 KS 29 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om hamnmagasinet i hörnet av Spårgatan och Bangårdsgatan Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att det gamla hamnmagasinet, Dahlénshuset, i hörnet av Spårgatan och Bangårdsgatan ska bevaras på den plats där det finns idag. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att byggnadens ålder, historia och placering gör att det omfattas av varsamhets- och underhållskraven i plan- och bygglagens 8 kapitel. Inför förändringar av byggnaden, dess placering eller dess omgivning ska en byggnadsantikvarisk utredning göras, så att förändringar genomförs med hänsyn till historiska, kulturhistoriska, miljömässiga och konstnärliga värden, och att de särskilda värdena bevaras. Vid Kommunledningsutskottets sammanträde den 10 december 2012, 304, återremitterades ärendet då ett beslut rörande hamnmagasinet bör avvakta den pågående planläggningen av hamnområdet. I nytt yttrande föreslår Kommunledningsstaben att medborgarförslaget förs till den pågående processen om fördjupad översiktsplan för hamnområdet. Medborgarförslag den 20 augusti Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 174. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 304. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 9. forts

11 KS 29 forts Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att medborgarförslaget förs till den pågående processen om fördjupad översiktsplan för hamnområdet, Arvika.

12 KS 30 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om Sveabiografen Privatpersoner föreslår i ett medborgarförslag att Arvika kommun köper Sveabiografen, rustar upp och moderniserar fastigheten på ett varsamt sätt samt garanterar att Arvika långsiktigt får en bra teaterlokal och en biograf för kvalitetsfilm. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att kommunen har fört samtal med fastighetsägaren IOGT-NTO och dess hyresgäster om lokalbehov. De lokalutredningar kommunen gjort inom kulturområdet visar att föreningar har ett behov av lokalerna. Nuvarande fastighetsägaren har bestämmanderätt över byggnaden och avgör först och främst dess framtid. Medborgarförslag den 5 september Kommunfullmäktiges protokoll den 24 september 2012, 194. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 9 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 28. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att nuvarande fastighetsägaren har bestämmanderätt över byggnaden och avgör först och främst dess framtid. Kommunen har fört samtal med fastighetsägaren och dess hyresgäster om lokalbehov.

13 KS 31 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om fontäner med dricksvatten Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen sätter upp fontäner för dricksvatten på torget, i stadsparken och eventuellt också vid Palmviken och biblioteket. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att det inte finns några vattenfontäner utplacerade i dagsläget. Ett sådant förslag behöver planeras och medel behöver anvisas. Däremot finns tillgång till offentliga toaletter i centrumnära lägen, vilket länge har varit efterfrågat. De utgör en viktig serviceinrättning för besökare i staden och något som prioriterats utifrån ett väl identifierat behov. Behovet av tillgång till dricksvatten i form av vattenfontäner bedöms begränsat, då det är lätt att få tag på dryck av olika slag. Medborgarförslag den 20 augusti Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 176. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 20 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 10. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige konstaterar att behovet av tillgång till dricksvatten i form av vattenfontäner bedöms begränsat, då det är lätt att få tag på dryck av olika slag.

14 KS 32 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om att överlåta före detta Ingestrandsrestaurangen till ungdomar Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen gör om före detta Ingestrandsrestaurangen till ett klubbhus för ungdomar. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att Arvika kommun har i samråd med Polismyndigheten försökt möta bullerbekymmer från viss trafik med avstängning av delar av innerstan. Den utökade avstängningen avslutades sista augusti Ungdomar har i olika samtal med kommunen framfört önskemål om en plats, gärna ett ställe med exempelvis snabbmatsförsäljning, där bilburen ungdom kan samlas. Grundtanken i medborgarförslaget bygger på samma idé och utmaningen är att hitta denna plats. Ungdomarna själva ser gärna ett centralt läge. Byggnaden ute vid Ingestrandsbadet är i dag undermålig och i behov av omfattande upprustning. Badplatsen är en av två av kommunens centrala bad med mycket trafik samt både cykel- och gångtrafik under sommarhalvåret. Det finns inte några planer i dagsläget att rusta byggnaden. I detaljplan Ingestrandshöjden finns marken med som område gärna för någon framtida näringsverksamhet som stödjer besöksnäringen. Medborgarförslag den 26 juli Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 167. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 11. forts

15 KS 32 forts Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen konstaterar att det inte finns några medel avsatta för att rusta Ingestrandsrestaurangen som idag är att betrakta som en saneringsfastighet. I detaljplan Ingestrandshöjden finns marken med som område gärna för någon framtida näringsverksamhet som stödjer besöksnäringen. Utdrag till Privatperson Bitr kommundirektören

16 KS 33 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om Slussen i Säffle Privatperson föreslår i ett medborgarförslag att Arvika kommun tillsammans med Säffle kommun tar över slussen i Säffle för att därmed kunna styra slussens öppethållande. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att översvämningsproblematiken i Arvika berör hela Byälvens vattensystem från Kongsvinger i Norge till Säffle vid Vänern. Arvika kommun arbetar därför aktivt med att identifiera åtgärder för att mildra effekterna av höga vattenstånd. En stor del av arbetet bedrivs inom projekt med olika samarbetspartners både nationellt och internationellt, exempelvis "Projekt Byälven" ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Värmlands län och Arvika, Eda och Säffle kommuner, de avslutade EU-projekten "FLOWS" (Floodplain Land Use Optimising Workable Sustainability) och "Climate Proof Areas". Öppningen av slussen vid höga vattennivåer medför störst nytta i Säffle centrum där vattennivån blir markant lägre när slussöppning genomförs. Detta eftersom en del av vattenföringen kan ledas förbi den begränsande passagen uppströms Strömbron. För Glafsfjorden medför slussöppningen mindre påverkan på vattenståndet och motsvarar en sänkning av vattennivån med någon decimeter. Arvika och Säffle kommuner arbetar aktivt för att förvärva slussen och genomföra åtgärder även i huvudfåran (Backeströmmen) som ger större effekt på vattenståndet än enbart slussöppning. Medborgarförslag den 20 augusti Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 175. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 12. forts

17 KS 33 forts Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen konstaterar att Arvika kommun fortsätter samarbetet med Säffle kommun för att genomföra åtgärder som leder till att mer vatten kan avbördas genom Säffle och bidra till större sänkning av vattenståndet i Glafsfjorden under översvämningssituationer. Utdrag till Privatperson Kommundirektören Bitr kommundirektören VD Arvika Teknik AB

18 KS 34 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om hamnområdet Privatperson föreslår i medborgarförslag att hamnområdet blir en plats där allmänheten får möjlighet att flanera och till exempel spela äventyrs- och minigolf. Förslaget innefattar också hopptorn, badbrygga och glasskiosk. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att medborgarförslaget föreslås föras till den process kring idégivning som pågår där allmänheten bjuds in att lämna synpunkter. Alla förslag kommer att sammanställas och synliggöras i en utställning. Medborgarförslag den 5 juli Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 165. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 2 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 29. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att medborgarförslaget om hamnområdet förs till den pågående processen kring planering av hamnområdet i Arvika. Utdrag till Privatperson Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Kommunfullmäktiges sekreterare

19 KS 35 Dnr KS 2009/ Förslag till revidering av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna Det finns ett behov av att tydliggöra, i de av fullmäktige beslutade lokala ordningsföreskrifterna, var ambulerande försäljning får ske. Kommunledningsstabens förslag är att ambulerande försäljning endast får ske på torget samt att det kan ske på onsdagar och lördagar utan särskild prövning. 14 i ordningsföreskrifterna föreslås få följande lydelse: Ambulerande försäljning får endast ske på torget. Ambulerande försäljning kan ske onsdag och lördag på torget utan särskild prövning. Vid Kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober 2012, 233, återremitterades ärendet för ytterligare utredning rörande möjligheten till särskild prövning för ambulerande försäljning på övriga platser samt möjligheten till delegering i dessa fall. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att bakgrunden till ändringen i de lokala ordningsföreskrifterna är att polisen i sitt arbete ska kunna avstyra försäljning från parkeringsplatser och offentlig plats, därför anser polisen att skrivningen bör ändras enligt redovisat förslag. Detta sker med stöd av 1 kap 2 ordningslagen (1993:1617) och Arvika kommuns torghandelsstadga 1. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 14 september Kommunledningsutskottets protokoll den 1 oktober 2012, 244. Kommunstyrelsens protokoll den 15 oktober 2012, 233. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 20 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 13. forts

20 KS 35 forts Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige antar förslag till revidering av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna.

21 KS 36 Dnr KS 2012/ Bolagsbildning Ingestrands Camping Kommunledningsstaben har upprättat ett PM med förutsättningar för en bolagisering av kommunens campingverksamhet på Ingestrand. Kommunledningsutskottet återremitterade ärendet den 10 december 2012, 305, för komplettering av ekonomiska konsekvenser mellan överlåtelse för bokfört värde jämfört med överlåtelse för avkastningsvärde (marknadsvärde). Kommunledningsstaben har därför kompletterat bilaga 2: Driftbudget 2013 med en budget för alternativet överlåtelse för avkastningsvärde. Driftbudgeten för alternativet överlåtelse för bokfört värde har reviderats så att avskrivningstiden sätts lika för de båda alternativen, vilket är ett krav för att kunna jämföra alternativen. Förslagen till driftbudget har också anpassats till en styrelse bestående av sju personer och sju suppleanter. Driftbudgeten visar att alternativet med överlåtelse för bokfört värde förväntas ge ett överskott på 411 tkr, jämfört med alternativet överlåtelse för avkastningsvärdet som väntas ge ett överskott på 157 tkr. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunledningsstabens PM den 28 november Bilaga 1: Bolagsordning för Ingestrands Camping. Bilaga 2: Förhandlingsprotokoll Bilaga 3: Bokförda värden enligt förslag om överlåtelse av mark till Ingestrands Camping. Bilaga 4: Fastighetsrättsliga åtgärder. Bilaga 5: Driftbudget Bilaga 6: Investeringsbehov forts

22 KS 36 forts Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 305. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 14. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att ge Arvika Stadshus AB i uppdrag att förvärva ett bolag för Ingestrands Camping och att försälja mark, anläggningar och verksamhet till bolaget för bokfört värde, samt att genomföra övriga åtgärder som erfordras.

23 KS 37 Dnr KS 2012/ Förfrågan om försäljning av fastigheterna Rackstad 2:66-68, s k Kampudden vid Racken En förfrågan har inkommit från den nybildade föreningen Kampuddens ideella kulturförening om att få förvärva de fastigheter som utgör Kampudden vid Racken. Syftet är att hålla udden tillgänglig för kulturella aktiviteter i bygden. Föreningen uppger att även om en förening har bildats för att ordna olika aktiviteter ska inte det förhindra allmänhetens möjligheter att besöka udden. Kommunledningsstaben föreslår i yttrande att de fastigheter som utgör Kampudden inte säljs utan blir kvar i kommunal ägo, för att främja allas möjlighet att besöka platsen ur det allemansrättsliga perspektivet. Vidare föreslås en upplåtelse av markområdet genom en nyttjanderätt till föreningen med villkor att allmänhetens tillträde till udden inte får förhindras. Kampuddens ideella kulturförenings skrivelse den 15 november Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 29 november Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 15. Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att 1. De av kommunen ägda fastigheterna som utgör Kampudden och dess omedelbara närhet inte säljs ut utan blir kvar i kommunal ägo. 2. Ge möjligheten att upplåta fastigheterna Rackstad 2:66 och 2:67 som utgör Kampudden genom en nyttjanderätt till Kampuddens ideella kulturförening med villkoret att allmänhetens tillträde till udden inte får förhindras.

24 KS 38 Dnr KS 2011/ Detaljplan för infart Graninge Kommunledningsutskottet gav den 31 oktober 2011 Planering och utveckling uppdraget att ta fram en ny detaljplan för en ny infart till det nya verksamhetsområdet i Graninge. En ny detaljplan föreslås för att möjliggöra en ny infartsväg från riksväg 61 till Graningeområdet. Avsikten är att minska trafikbelastningen på planerad infart i planområdets norra del och därmed förbättra trafikförutsättningarna i området. Marken som önskas tas i bruk är allmänplats mark i form av planlagt naturområde, planlagd kvartersmark för småindustri och hantverk av ej störande slag, samt mark undantagen från antagande och därmed inte är planlagd. Detaljplanen har upprättats med normalt planförfarande och har varit föremål för granskning mellan den 5 juli till och med den 27 augusti Inkomna synpunkter med Planering och utvecklings kommentarer redovisas i upprättat granskningsutlåtande. Efter granskningen har endast en mindre justering skett av planhandlingarna avseende kollektivtrafiken. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse med tillhörande handlingar den 14 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 16. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner granskningsutlåtande över inkomna synpunkter samt antar detaljplan för infart Graninge. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Planarkitekt Teknisk assistent Trafikverket

25 KS 39 Dnr KS 2011/ Antagande av detaljplan för Falleberget (samt upphävande av detaljplan) Planområdet ligger längs riksväg 61 i anslutning till stadens entré mot Karlstad. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en utökning av verksamhetsområdet vid Falleberget för småindustri, transportlager, bilservice inklusive drivmedelsförsäljning och matservering. Boende ska inte tillåtas i någon form. Arvika kommun har med normalt planförfarande tagit fram förslag till detaljplan för Falleberget, där även delar av gällande detaljplan för riksväg 61 upphävs. Kommunledningsutskottet har den 25 juni 2012 beslutat att ställa ut detaljplanen för granskning enligt 5 kap plan- och bygglagen under tiden den 27 juni 2012 till och med den 10 augusti Efter granskningen har inga betydande förändringar genomförts som följd av inkomna synpunkter. Det finns kvarstående synpunkter från Arvikabygdens Naturskyddsförening. Under samrådstiden har Trafikverket framfört synpunkter om att de förutsätter att kommunen och Trafikverket träffar ett avtal om finansiering och genomförande. Kommunen har genom godkännandet av samrådsredogörelsen den 25 juni 2012 svarat att man kommit överens med Trafikverket om detta. Trafikverket har under hösten 2012 upprättat ett förslag till avtal. Vidare har Kommunledningsstaben upprättat ett förslag till exploateringsavtal om genomförandet av planen. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse med tillhörande handlingar den 9 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 33. forts

26 KS 39 forts Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att 1. Godkänna genomförandeavtal för ny trafiklösning vid riksväg Godkänna exploateringsavtal för Falleberget. 3. Godkänna utlåtande över inkomna synpunkter. 4. Anta detaljplan för Falleberget (samt upphävande av detaljplan). Utdrag till Projektledaren Utvecklingschefen Bitr kommundirektören Västvärmlands LBC AB

27 KS 40 Dnr KS 2012/ Utställning översiktsplan för Säffle kommun, remiss Säffle kommun har tagit fram förslag till ny översiktsplan som är på utställning fram till och med den 15 februari Arvika kommun ges möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Planen ska bland annat ange hur mark- och vattenområden och den bebyggda miljön i kommunen långsiktigt ska användas. Ett förslag till utpekande av LIS-områden (Landsbygdsutveckling i strandnära lägen) ingår. Inga LIS-områden som gränsar till Arvika kommun har pekats ut. Mellankommunala frågor som berör Arvika kommun är länsväg 175, sjöleden från Vänern via Säffle kanal och Glafsfjorden, Glaskogen samt översvämningsrisk i låglänta områden. Yttrande angående samverkan kring länsväg 175, sjöleden och klimatanpassningsåtgärder för vattenleden Arvika och vidare söderut har lämnats till Säffle kommun under samrådstiden. Säffle kommuns remiss den 14 december Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 17. Kommunstyrelsens beslut Synpunkten angående önskemålet att även väg 175 lyfts till prioriterade frågor kvarstår, samt med ett förtydligande om att inriktningen är att medverkan ska ske till förbättrad standard. I samrådsredogörelsen kommenteras Arvika kommuns yttrande med att det är viktigt att samverkan sker kring bland annat farled och slussverksamhet. Arvika kommuns önskemål är att detta även ska framgå av översiktsplandokumentet. Även att det är viktigt med fortsatt samverkan mellan Arvika och Säffle kommuner kring klimatanpassningsåtgärder för vattenleden från Arvika och vidare söderut bör förtydligas i översiktsplandokumentet. forts

28 KS 40 forts Utdrag till Säffle kommun Bitr kommundirektören Utvecklingschefen

29 KS 41 Dnr KS 2012/ Bredbandsstrategi för Värmland, remiss Region Värmland Region Värmland ger Arvika kommun möjlighet att avge yttrande över förslag till bredbandsstrategi med förslag på finansieringslösning för den fortsatta utbyggnaden av bredbandsnäten i Värmland. Målet med strategin är att år 2020 ska alla hushåll och företag i Värmland ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s. Region Värmland avser att under perioden avsätta 10 miljoner kr per år i en ram för att stödja kommunernas bredbandsutbyggnad. Det förutsätts att kommunerna motfinansierar denna satsning med lika stor andel. Regionen har utrett två alternativ för fördelning av medel: Alt 1. Utbyggnad av ett regionalt stamnät med Region Värmland som projektägare. Alt 2. Utbyggnad av nät i kommunerna genom utlysning av Region Värmlands medel. Regionen förordar alternativ 2 där kommunerna blir projektägare för sina egna projekt. Arvika kommun stödjer detta val av alternativ och bereder nu frågan om en bredbandsstrategi för Kommunfullmäktige för antagande. De farhågor som finns om lägre mellankommunal samordning bör undanröjas genom god framförhållning och planering. De geografiska förutsättningarna är givetvis olika, men i alla kommuner finns områden där det knappast finns marknadsmässiga förutsättningar för utbyggnad av bredband och där ett stöd från statlig, regional eller ev EU-nivå är en förutsättning. Att regionen stödjer utbyggnad i dessa områden bedöms angelägen. forts

30 KS 41 forts Region Värmlands remiss den 10 december Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 7 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 31. Kommunstyrelsens beslut Arvika kommun tillstyrker bredbandsstrategin och förordar alternativ två vad avser utbyggnad av nät. När det gäller finansieringen och fördelningsprinciper av medel till kommunerna bör denna fördelning vara behovsanpassad utifrån varje kommuns förutsättningar. Utdrag till Region Värmland Bitr kommundirektören IT-chefen

31 KS 42 Dnr KS 2012/ Uppdatering av riksintresse energiproduktion Vindbruk, remiss Länsstyrelsen Värmland Energimyndigheten har i en remiss föreslagit en revidering av riksintresse för vindbruk. Länsstyrelserna har till uppgift att svara på denna remiss och i Värmlands län väljer länsstyrelsen att remittera frågan till samtliga kommuner. Länsstyrelsens diarienummer: Kommunledningsstaben har upprättat ett förslag till yttrande. Länsstyrelsen Värmlands remiss den 5 december Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 8 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 32. Kommunstyrelsens beslut Arvika kommun har sedan tidigare en antagen vindkraftplan där en analys av vindkraftförutsättningarna ingår. Inom kommunens geografiska avgränsningsområde har det inte tidigare utpekats något riksintresseområde för vindkraft och ej heller i det uppdaterade förslaget om riksintresse för vindbruk, och kommunen har heller därför inga synpunkter på detta förslag. Utdrag till Länsstyrelsen Utvecklingschefen

32 KS 43 Dnr KS 2012/ Granskning av arvoden och ersättningar till förtroendevalda, revisionsrapport Ersättningar och arvoden till förtroendevalda i Arvika kommun har granskats av kommunens revisorer. Vissa brister påtalas i Arvika kommuns hantering. Dels ska rutiner för utbetalning av ersättning ses över och dels behövs ett förtydligande av reglementet för ersättningar och arvoden till politiskt förtroendevalda i Arvika kommun. Revisionen önskar att Kommunstyrelsen inkommer med en redovisning av vilka åtgärder man avser att vidta för att förbättra de brister som granskningen visar. Kommunledningsstaben har upprättat ett förslag till yttrande. Revisionens rapport den 10 december Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 9 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 30. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar upprättat förslag till yttrande. Utdrag till Kommunrevisionen Bitr kommundirektören Kanslichefen Personalchefen Löneassistent

33 KS 44 Dnr KS 2012/ Regionalt utvecklingscentrum för förskola och skola, RUC Regionalt utvecklingscentrum för förskola och skola RUC ansöker från kommunerna om medel med 4 kr per invånare och kr i fast avgift/år. Avtalet löper tillsvidare tills någon part säger upp avtalet. Avtalet finansieras inom Lärande och stöds budget. RUC är Värmlandskommunernas, Åmåls kommuns och Karlstads universitet FoU-enhet inom utbildningsområdet. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 december Kommunledningsutskottets protokoll den 7 januari 2013, 18. Kommunstyrelsens beslut Arvika kommun godkänner avtalet och uppdrar till kommundirektören att underteckna avtalet. Utdrag till RUC Verksamhetschefen Lärande och stöd Controller

34 KS 45 Dnr KS 2013/ Planerings- och uppföljningsprocessen 2013 Kommunförvaltningen har utarbetat ett förslag till planerings- och uppföljningsprocess för Kommunförvaltningens förslag den 9 januari Kommunledningsutskottets protokoll den 21 januari 2013, 34. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen antar upprättat förslag till planerings- och uppföljningsprocess för Utdrag till Kommundirektörens ledningsgrupp Ledamöter Kommunstyrelsen VD och ordförande i Arvika Teknik AB, Arvika Fjärrvärme AB och Arvika Fastighets AB

35 KS 46 Dnr KS 2012/ Redovisning av ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS samt enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL Kommunen har skyldighet att till Socialstyrelsen rapportera in gynnande beslut som ej har verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Under fjärde kvartalet 2012 har verksamheten Vård och omsorg 28 beslut som ej har verkställts och sex som har verkställts. Under fjärde kvartalet 2012 har verksamheten Lärande och stöd inga beslut att rapportera. Vård och omsorgs kvartalsrapport den 11 januari Lärande och stöds kvartalsrapport den 11 januari Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen tar del av redovisning av ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enligt 28 f-g LSS samt enligt 4 kap 1 och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL för fjärde kvartalet 2012.

36 KS 47 Dnr KS 2013/ Anmälan av delegeringsbeslut Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av Kommunstyrelsen antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till Kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att Kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det Kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegering. Delegeringsbeslut enligt förteckning till och med den 11 februari Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner redovisning av delegeringsbeslut.

37 KS 48 Dnr KS 2013/ Anmälningsärenden Kommunstyrelsens beslut Listan den 11 februari 2013 över anmälningsärenden läggs med godkännande till handlingarna.

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-01-21 37 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-01-07 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-04 54 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 8.30-12.00, 13.00-15.45 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45, 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-05-13 167 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.55 Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Kim Hedengård (V), ersättare

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, vice ordförande

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-05-16 38 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V), ej 116 Jan

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Arvika kommun, Allmänna utskottet

Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ersättare för Sten Fransson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-04-01 52 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 13.00-17.30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2010-11-18 99 Plats och tid AKKVA, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande S Kerstin Svensson S Margareta Jarlstedt M Hans Forssell S Maria Rönnehäll S

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Östra Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande (S) Aina Wåhlund, 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.25 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-06-18 58 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-16.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 4 september, kl 13.00-17.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-03-04 80 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark (M) Gösta Frödin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-11-13 96 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 2 oktober, kl 13.00-15.45 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.35 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer