Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Kommunledningsutskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl , Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 24 Gert Raiml (V) Jan Wettmark (M), ej 24 Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) JanÅke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Marika Olsson, sekreterare Per-Joel Sewelén, verksamhetschef, 2 Leila Ekman, utvecklingschef, 3 Annika Ode, avdelningschef, 19 Justerare Mona Smedman Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 8 januari 2013 Paragrafer 1-25 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Marika Olsson Marika Olsson Claes Pettersson Claes Pettersson Mona Smedman Mona Smedman ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arvika kommun, Kommunledningsutskottet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Marika Olsson Marika Olsson

2 Kommunledningsutskottet KLU 1 Ekonomisk rapportering Kommundirektören ger en muntlig ekonomisk rapportering. Utskottets beslut Kommunledningsutskottet tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

3 Kommunledningsutskottet KLU 2 Redovisning aktuellt läge Lärande och stöd Verksamhetschef Per-Joel Sewelén ger en muntlig redovisning om aktuellt läge rörande flyktingmottagande vid Migrationsverkets boende i Glava, HVB-hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Åmotfors samt satsningen på datorer 1+1 i grundskolan. Utskottets beslut Kommunledningsutskottet tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

4 Kommunledningsutskottet KLU 3 Redovisning fysisk planering Utvecklingschef Leila Ekman ger en muntlig redovisning om fysisk planering inom plan- och bygglagens lagstiftning samt om kommunens samarbete med konsulter i samband med upprättande av förslag till detaljplaner. Utskottets beslut Kommunledningsutskottet tar del av informationen och uppdrar till förvaltningen att genomföra en benchmarking gentemot andra kommuner vad gäller organisation rörande planuppdrag. Utdrag till Kommundirektören Bitr kommundirektören

5 Kommunledningsutskottet KLU 4 Dnr KS 2012/ Motion om bättre cykelväg mellan Gate och Gunnarskogsvägen, Ursula Friberg (MP) och Sara Andersson (MP) Ursula Friberg(MP) och Sara Andersson (MP) föreslår i en motion att en utredning görs om möjligheten att anlägga en gemensam gång- och cykelväg på norra sidan av riksväg 61 och väster om nuvarande sträckning av Gunnarskogsvägen fram till korsningen med Långvaksvägen. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att Trafikverket har beslutanderätt i denna fråga eftersom det är deras vägområde, men om Gunnarskogskorset skulle omformas framgent så är detta förslag en bra åtgärd att informera Trafikverket om. Trafikverket och Region Värmland har startat ett projekt angående regional cykelplanering som rör alla Värmlandskommunerna och planering av cykelvägar utanför kommunernas planområden där Trafikverket är väghållare. Ursula Friberg och Sara Anderssons motion den 18 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 221. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 5 december Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att avvakta resultat från utredning av regional cykelplanering från Trafikverket och Region Värmland. I dagsläget prioriterar kommunen byggandet av sträckan Prästgården - Jössefors, men information kommer att ges angående förslaget om sträckan Gate - Gunnarskogsvägen till Trafikverket. Motionen är därmed besvarad.

6 Kommunledningsutskottet KLU 5 Dnr KS 2012/ Motion om ny cykelväg till Jössefors, Curt Edenholm (FP) Curt Edenholm (FP) föreslår i en motion att en ny gång- och cykelväg anläggs på sträckan Arvika - Gilserud (Jössefors) och att del av återbetalningen från AFA-försäkring avsätts till finansiering. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att återbetalningen från AFA-försäkring är ett engångsbelopp och används i 2012 års budget för att säkerställa god ekonomisk hushållning. En framtida cykelväg mellan Arvika - Jössefors belastar Trafikverkets vägområde och är ingen finansieringsfråga för kommunen. Just nu pågår arbete med regional cykelplan där Trafikverket samarbetar bland annat med Värmlands kommuner. Från Arvika kommuns sida har sträckan framhållits som prioriterad. Curt Edenholms motion den 18 juli Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 164. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige konstatera att en framtida cykelväg mellan Arvika - Jössefors belastar Trafikverkets vägområde och är ingen finansieringsfråga för kommunen. Just nu pågår arbete med en regional cykelplan där Trafikverket samarbetar bland annat med Värmlands kommuner. Från Arvika kommuns sida har sträckan framhållits som prioriterad. Motionen avslås.

7 Kommunledningsutskottet KLU 6 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om ett staket runt Kattviken En privatperson föreslår i medborgarförslag att ett staket sätts upp runt Kattviken för att förhindra att barn hamnar i vattnet. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att Kommunfullmäktige tidigare har behandlat liknande förslag. Den nya aktivitets- och lekparkens placering avgränsas för biltrafik och och därför finns staket mot bilparkeringen och mot gång- och cykelbanan mot Kattviken där det finns lekmaterial. Frågan om behov av ytterligare skyddsåtgärder kring lek- och aktivitetsplatsen prövas fortlöpande. Det finns i nuläget inga planer på inhägnad runt hela Kattviken. Privatpersonens medborgarförslag den 18 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 29 oktober 2012, 224. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 december Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige konstatera att frågan om behov av ytterligare skyddsåtgärder för lek- och aktivitetsplatsen prövas fortlöpande. Det finns i nuläget inga planer på inhägnad runt hela Kattviken.

8 Kommunledningsutskottet KLU 7 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om farthinder på Prästgårdsvägen En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att farthinder anläggs på Prästgårdsvägen vid infarterna till kyrkan. Förslagsställaren önskar också ett övergångsställe så att de boende i området kan gå över till gång- och cykelbanan. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att har den 16 oktober 2000 beslutat med gällande trafikplan som bas om riktlinjer för trafiksäkerhetshöjande åtgärder för oskyddade trafikanter inom kommunen: Åtgärder ska utredas och ev vidtas snarast möjligt vid skolor, idrottsanläggningar, kollektivtrafikcenter och liknande samt på gator och vägar där det på grund av hög trafikintensitet finns en påtaglig olycksrisk för oskyddade trafikanter. På övriga gator och vägar ska åtgärder utredas och vidtas i samband med investeringsarbeten. Synpunkten om övergångsställe är befogad av anledningen att kunna nå gång- och cykelvägen och att kyrkans besökare som oftast är gamla människor ska känna en säkerhet. Privatpersonens medborgarförslag den 7 september Kommunfullmäktiges protokoll den 24 september 2012, 195. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 21 december Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att förvaltningen ges i uppdrag att etablera ett övergångsställe på Prästgårdsvägen.

9 Kommunledningsutskottet KLU 8 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om förbättringsåtgärder för cyklister En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen tar initiativ till, eller själv anordnar, luftpåfyllningsställen för cyklar, till exempel vid järnvägsstationen och de större livsmedelsaffärerna vid Palmviken och Styckåsen. Vid Kommunledningsutskottets sammanträde den 1 oktober 2012, 247, återremitterades ärendet för komplettering av beslutsunderlaget med en redovisning av den utredning om gång- och cykeltrafik som har genomförts. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att utskottet den 10 december 2012 fick en redovisning av innehållet i den framtagna planen för gång- och cykeltrafik. Privatpersonens medborgarförslag den 27 juli Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 168. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 september Kommunledningsutskottets protokoll den 1 oktober 2012, 247. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 21 december Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att ge förvaltningen i uppdrag att undersöka möjligheten till att anordna ett luftpåfyllningsställe för cyklar i anslutning till det resecentrum som planeras vid järnvägsstationen.

10 Kommunledningsutskottet KLU 9 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om hamnmagasinet i hörnet av Spårgatan och Bangårdsgatan En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att det gamla hamnmagasinet, Dahlénshuset, i hörnet av Spårgatan och Bangårdsgatan ska bevaras på den plats där det finns idag. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att byggnadens ålder, historia och placering gör att det omfattas av varsamhets- och underhållskraven i plan- och bygglagens 8 kapitel. Inför förändringar av byggnaden, dess placering eller dess omgivning ska en byggnadsantikvarisk utredning göras, så att förändringar genomförs med hänsyn till historiska, kulturhistoriska, miljömässiga och konstnärliga värden, och att de särskilda värdena bevaras. Vid Kommunledningsutskottets sammanträde den 10 december 2012, 304, återremitterades ärendet då ett beslut rörande hamnmagasinet bör avvakta den pågående planläggningen av hamnområdet. I nytt yttrande föreslår Kommunledningsstaben att medborgarförslaget förs till den pågående processen om fördjupad översiktsplan för hamnområdet. Privatpersonens medborgarförslag den 20 augusti Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 174. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 304. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december forts

11 Kommunledningsutskottet KLU 9 forts Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att medborgarförslaget förs till den pågående processen om fördjupad översiktsplan för hamnområdet, Arvika.

12 Kommunledningsutskottet KLU 10 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om fontäner med dricksvatten En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen sätter upp fontäner för dricksvatten på torget, i stadsparken och eventuellt också vid Palmviken och biblioteket. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att det inte finns några vattenfontäner utplacerade i dagsläget. Ett sådant förslag behöver planeras och medel behöver anvisas. Däremot finns tillgång till offentliga toaletter i centrumnära lägen, vilket länge har varit efterfrågat. De utgör en viktig serviceinrättning för besökare i staden och något som prioriterats utifrån ett väl identifierat behov. Behovet av tillgång till dricksvatten i form av vattenfontäner bedöms begränsat, då det är lätt att få tag på dryck av olika slag. Privatpersonens medborgarförslag den 20 augusti Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 176. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 20 december Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige konstatera att behovet av tillgång till dricksvatten i form av vattenfontäner bedöms begränsat, då det är lätt att få tag på dryck av olika slag.

13 Kommunledningsutskottet KLU 11 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om att överlåta före detta Ingestrandsrestaurangen till ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att kommunen gör om före detta Ingestrandsrestaurangen till ett klubbhus för ungdomar. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att Arvika kommun har i samråd med Polismyndigheten försökt möta bullerbekymmer från viss trafik med avstängning av delar av innerstan. Den utökade avstängningen avslutades sista augusti Ungdomar har i olika samtal med kommunen framfört önskemål om en plats, gärna ett ställe med exempelvis snabbmatsförsäljning, där bilburen ungdom kan samlas. Grundtanken i medborgarförslaget bygger på samma idé och utmaningen är att hitta denna plats. Ungdomarna själva ser gärna ett centralt läge. Byggnaden ute vid Ingestrandsbadet är i dag undermålig och i behov av omfattande upprustning. Badplatsen är en av två av kommunens centrala bad med mycket trafik samt både cykel- och gångtrafik under sommarhalvåret. Det finns inte några planer i dagsläget att rusta byggnaden. I detaljplan Ingestrandshöjden finns marken med som område gärna för någon framtida näringsverksamhet som stödjer besöksnäringen. Privatpersonens medborgarförslag den 26 juli Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 167. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 december forts

14 Kommunledningsutskottet KLU 11 forts Utskottets förslag till konstaterar att det inte finns några medel avsatta för att rusta Ingestrandsrestaurangen som idag är att betrakta som en saneringsfastighet. I detaljplan Ingestrandshöjden finns marken med som område gärna för någon framtida näringsverksamhet som stödjer besöksnäringen.

15 Kommunledningsutskottet KLU 12 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om slussen i Säffle En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att Arvika kommun tillsammans med Säffle kommun tar över slussen i Säffle för att därmed kunna styra slussens öppethållande. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att översvämningsproblematiken i Arvika berör hela Byälvens vattensystem från Kongsvinger i Norge till Säffle vid Vänern. Arvika kommun arbetar därför aktivt med att identifiera åtgärder för att mildra effekterna av höga vattenstånd. En stor del av arbetet bedrivs inom projekt med olika samarbetspartners både nationellt och internationellt, exempelvis "Projekt Byälven" ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Värmlands län och Arvika, Eda och Säffle kommuner, de avslutade EU-projekten "FLOWS" (Floodplain Land Use Optimising Workable Sustainability) och "Climate Proof Areas". Öppningen av slussen vid höga vattennivåer medför störst nytta i Säffle centrum där vattennivån blir markant lägre när slussöppning genomförs. Detta eftersom en del av vattenföringen kan ledas förbi den begränsande passagen uppströms Strömbron. För Glafsfjorden medför slussöppningen mindre påverkan på vattenståndet och motsvarar en sänkning av vattennivån med någon decimeter. Arvika och Säffle kommuner arbetar aktivt för att förvärva slussen och genomföra åtgärder även i huvudfåran (Backeströmmen) som ger större effekt på vattenståndet än enbart slussöppning. Privatpersonens medborgarförslag den 20 augusti Kommunfullmäktiges protokoll den 27 augusti 2012, 175. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december 2012.

16 forts ARVIKA KOMMUN Kommunledningsutskottet KLU 12 forts Utskottets förslag till konstaterar att Arvika kommun fortsätter samarbetet med Säffle kommun för att genomföra åtgärder som leder till att mer vatten kan avbördas genom Säffle och bidra till större sänkning av vattenståndet i Glafsfjorden under översvämningssituationer.

17 Kommunledningsutskottet KLU 13 Dnr KS 2009/ Förslag till revidering av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna Det finns ett behov av att tydliggöra, i de av fullmäktige beslutade lokala ordningsföreskrifterna, var ambulerande försäljning får ske. Kommunledningsstabens förslag är att ambulerande försäljning endast får ske på torget samt att det kan ske på onsdagar och lördagar utan särskild prövning. 14 i ordningsföreskrifterna föreslås få följande lydelse: Ambulerande försäljning får endast ske på torget. Ambulerande försäljning kan ske onsdag och lördag på torget utan särskild prövning. Vid s sammanträde den 15 oktober 2012, 233, återremitterades ärendet för ytterligare utredning rörande möjligheten till särskild prövning för ambulerande försäljning på övriga platser samt möjligheten till delegering i dessa fall. I yttrande skriver Kommunledningsstaben att bakgrunden till ändringen i de lokala ordningsföreskrifterna är att polisen i sitt arbete ska kunna avstyra försäljning från parkeringsplatser och offentlig plats, därför anser polisen att skrivningen bör ändras enligt redovisat förslag. Detta sker med stöd av 1 kap 2 ordningslagen (1993:1617) och Arvika kommuns torghandelsstadga 1. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 14 september Kommunledningsutskottets protokoll den 1 oktober 2012, 244. s protokoll den 15 oktober 2012, 233. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 20 december forts

18 Kommunledningsutskottet KLU 13 forts Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige att anta förslag till revidering av de allmänna lokala ordningsföreskrifterna.

19 Kommunledningsutskottet KLU 14 Dnr KS 2012/ Bolagsbildning Ingestrands Camping Kommunledningsstaben har upprättat ett PM med förutsättningar för en bolagisering av kommunens campingverksamhet på Ingestrand. Kommunledningsutskottet återremitterade ärendet den 10 december 2012, 305, för komplettering av ekonomiska konsekvenser mellan överlåtelse för bokfört värde jämfört med överlåtelse för avkastningsvärde (marknadsvärde). Kommunledningsstaben har därför kompletterat bilaga 2: Driftbudget 2013 med en budget för alternativet överlåtelse för avkastningsvärde. Driftbudgeten för alternativet överlåtelse för bokfört värde har reviderats så att avskrivningstiden sätts lika för de båda alternativen, vilket är ett krav för att kunna jämföra alternativen. Förslagen till driftbudget har också anpassats till en styrelse bestående av fem personer och inga ersättare, dvs motsvarande styrelse som för Stadshus AB. Driftbudgeten visar att alternativet med överlåtelse för bokfört värde förväntas ge ett överskott på 411 tkr, jämfört med alternativet överlåtelse för avkastningsvärdet som väntas ge ett överskott på 157 tkr. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunledningsstabens PM den 28 november Bilaga 1: Bolagsordning för Ingestrands Camping. Bilaga 2: Förhandlingsprotokoll Bilaga 3: Bokförda värden enligt förslag om överlåtelse av mark till Ingestrands Camping. Bilaga 4: Fastighetsrättsliga åtgärder. Bilaga 5: Driftbudget Bilaga 6: Investeringsbehov forts

20 Kommunledningsutskottet KLU 14 forts Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 305. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att ge Arvika Stadshus AB i uppdrag att förvärva ett bolag för Ingestrands Camping och att försälja mark, anläggningar och verksamhet till bolaget för bokfört värde, samt att genomföra övriga åtgärder som erfordras.

21 Kommunledningsutskottet KLU 15 Dnr KS 2012/ Förfrågan om försäljning av fastigheterna Rackstad 2:66-68, s k Kampudden vid Racken En förfrågan har inkommit från den nybildade föreningen Kampuddens ideella kulturförening om att få förvärva de fastigheter som utgör Kampudden vid Racken. Syftet är att hålla udden tillgänglig för kulturella aktiviteter i bygden. Föreningen uppger att även om en förening har bildats för att ordna olika aktiviteter ska inte det förhindra allmänhetens möjligheter att besöka udden. Kommunledningsstaben föreslår i yttrande att de fastigheter som utgör Kampudden inte säljs utan blir kvar i kommunal ägo, för att främja allas möjlighet att besöka platsen ur det allemansrättsliga perspektivet. Vidare föreslås en upplåtelse av markområdet genom en nyttjanderätt till föreningen med villkor att allmänhetens tillträde till udden inte får förhindras. Kampuddens ideella kulturförenings skrivelse den 15 november Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 29 november Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta 1. Att de av kommunen ägda fastigheterna som utgör Kampudden och dess omedelbara närhet inte säljs ut utan blir kvar i kommunal ägo. 2. Ge möjligheten att upplåta fastigheterna Rackstad 2:66 och 2:67 som utgör Kampudden genom en nyttjanderätt till Kampuddens ideella kulturförening med villkoret att allmänhetens tillträde till udden inte får förhindras.

22 Kommunledningsutskottet KLU 16 Dnr KS 2011/ Detaljplan för infart Graninge Kommunledningsutskottet gav den 31 oktober 2011 Planering och utveckling uppdraget att ta fram en ny detaljplan för en ny infart till det nya verksamhetsområdet i Graninge. En ny detaljplan föreslås för att möjliggöra en ny infartsväg från riksväg 61 till Graningeområdet. Avsikten är att minska trafikbelastningen på planerad infart i planområdets norra del och därmed förbättra trafikförutsättningarna i området. Marken som önskas tas i bruk är allmänplats mark i form av planlagt naturområde, planlagd kvartersmark för småindustri och hantverk av ej störande slag, samt mark undantagen från antagande och därmed inte är planlagd. Detaljplanen har upprättats med normalt planförfarande och har varit föremål för granskning mellan den 5 juli till och med den 27 augusti Inkomna synpunkter med Planering och utvecklings kommentarer redovisas i upprättat granskningsutlåtande. Efter granskningen har endast en mindre justering skett av planhandlingarna avseende kollektivtrafiken. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse med tillhörande handlingar den 14 december Utskottets förslag till godkänner granskningsutlåtande över inkomna synpunkter samt antar detaljplan för infart Graninge.

23 Kommunledningsutskottet KLU 17 Dnr KS 2012/ Utställning översiktsplan för Säffle kommun, remiss Säffle kommun har tagit fram förslag till ny översiktsplan som är på utställning fram till och med den 15 februari Arvika kommun ges möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Planen ska bland annat ange hur mark- och vattenområden och den bebyggda miljön i kommunen långsiktigt ska användas. Ett förslag till utpekande av LIS-områden (Landsbygdsutveckling i strandnära lägen) ingår. Inga LIS-områden som gränsar till Arvika kommun har pekats ut. Mellankommunala frågor som berör Arvika kommun är länsväg 175, sjöleden från Vänern via Säffle kanal och Glafsfjorden, Glaskogen samt översvämningsrisk i låglänta områden. Yttrande angående samverkan kring länsväg 175, sjöleden och klimatanpassningsåtgärder för vattenleden Arvika och vidare söderut har lämnats till Säffle kommun under samrådstiden. Säffle kommuns remiss den 14 december Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Utskottets förslag till Synpunkten angående önskemålet att även väg 175 lyfts till prioriterade frågor kvarstår, samt med ett förtydligande om att inriktningen är att medverkan ska ske till förbättrad standard. I samrådsredogörelsen kommenteras Arvika kommuns yttrande med att det är viktigt att samverkan sker kring bland annat farled och slussverksamhet. Arvika kommuns önskemål är att detta även ska framgå av översiktsplandokumentet. Även att det är viktigt med fortsatt samverkan mellan Arvika och Säffle kommuner kring klimatanpassningsåtgärder för vattenleden från Arvika och vidare söderut bör förtydligas i översiktsplandokumentet.

24 Kommunledningsutskottet KLU 18 Dnr KS 2012/ Regionalt utvecklingscentrum för förskola och skola, RUC Regionalt utvecklingscentrum för förskola och skola RUC ansöker från kommunerna om medel med 4 kr per invånare och kr i fast avgift/år. Avtalet löper tillsvidare tills någon part säger upp avtalet. Avtalet finansieras inom Lärande och stöds budget. RUC är Värmlandskommunernas, Åmåls kommuns och Karlstads universitet FoU-enhet inom utbildningsområdet. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 19 december Utskottets förslag till Arvika kommun godkänner avtalet och uppdrar till kommundirektören att underteckna avtalet.

25 Kommunledningsutskottet KLU 19 Dnr KS 2012/ Aktivitetsbidrag, Friskare Arvika Orienteringsklubben OK Jösse ansöker om aktivitetsbidrag. OK Jösse avser att vidareutveckla konceptet Naturpasset till aktivitet Upptäck Arvika. Tanken är en stadsnära orientering av varierande svårighetsgrad och tillgänglighet från kontroller som placeras i direkt anslutning till Arvikas natursköna promenadstråk till kontroller i stadsnära skog i obanad terräng. Detta skulle kunna nå både personer som önskar en lättare utmaning t ex äldre, personer med funktionsnedsättning och skolelever, men också en utmaning för de som önskar denna form av aktivitet i form av utmaning och motion. Det sökta beloppet innefattar inköp av konceptet, kontrollstolpar, app/internetfunktioner, kartor, annonsering, marknadsföring och bearbetning av kartor. Aktivitetsbidraget ligger inom ramen för de prioriterade målområden som finns under 2012 men även inför 2013 då prioriterade målområden är hälsa i arbetslivet samt barn och ungas uppväxtvillkor. OK Jösse ansöker om kronor. Ledningsgruppen för Friskare Arvika föreslår att ansökan beviljas. Vid Kommunledningsutskottets sammanträde den 10 december 2012, 312, återremitterades ärendet för komplettering i form av en ekonomisk redovisning av aktivitetsbidragen samt en belysning av hur det framtida arbetet med aktivitetsbidragen ska bedrivas. Vid dagens sammanträde redogör Annika Ode, ledningsgruppen Friskare Arvika, muntligen för den komplettering som begärdes i återremissen. forts

26 Kommunledningsutskottet KLU 19 forts OK Jösses ansökan den 9 juli Ledningsgruppens tjänsteskrivelse den 19 november Kommunledningsutskottets protokoll den 10 december 2012, 312. Utskottets beslut Kommunledningsutskottet beviljar OK Jösse det sökta aktivitetsbidraget på kronor. Utdrag till OK Jösse Avdelningschef Vård och omsorg/ledningsgruppen Friskare Arvika

27 Kommunledningsutskottet KLU 20 Dnr KS 2012/ Ansökan om bidrag för åtgärd, bullerdämpning Fallängsvägen Arvika En privatperson ansöker om bidrag för bullerdämpande åtgärder vad avser fönsterbyte. Fönsterbytet är utfört och ansökan avser fyra fönster ut mot Fallängsvägen. Totalt har utbyte av dessa fyra fönster kostat kr. Högsta bidragsberättigade belopp utgör kr. Kommunfullmäktige beslutade i 5/96 riktlinjer för handläggning av vägtrafikbuller som riktar sig till ägare av bostadsfastighet där bullernivån vid fasad överstiger 65 dba. Kommunens bidrag utgör högst 75 % av godkänd kostnad, för flerbostadshus är bidraget högst 50 %. Miljöstaben har granskat ansökan och konstaterar att sökanden uppfyller krav för bidrag enligt riktlinjerna. Den rutin kommunen tillämpar generellt vid bidrag är att ansökan ska inkomma före arbetets utförande. Sökanden uppger att han inte kände till bidragsmöjligheterna och att han uppmärksammats på dem i efterhand. Efter bedömning föreslås att bidrag kan betalas ut då fastighetsägaren uppmärksammats på bidragsmöjligheten inom rimlig tid från utförandet. Privatpersonens ansökan den 27 november Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 december Utskottets beslut Kommunledningsutskottet beviljar fastighetsägaren kronor för utbyte av fönster. Åtgärden finansieras inom Kommunledningsstabens ram. forts

28 Kommunledningsutskottet KLU 20 forts Kommunledningsutskottet konstaterar att ansökan är inlämnad efter utförd åtgärd samt att riktlinjerna inte är tydliga vad gäller att bevilja ansökningar retroaktivt. På grund av otydligheten på denna punkt beviljar utskottet ansökan och gör ett undantag i detta fall. Kommunledningsutskottet beslutar dock att den fortsatta tolkningen av riktlinjerna är att inga ansökningar beviljas retroaktivt och att riktlinjerna kompletteras med denna information. Utdrag till Privatperson Bitr kommundirektören

29 Kommunledningsutskottet KLU 21 Dnr KS 2012/ Anmälningsärenden Utskottets beslut Listan den 7 januari 2013 över anmälningsärenden läggs med godkännande till handlingarna.

30 Kommunledningsutskottet KLU 22 Dnr KS 2012/ Förslag till trafikförsörjningsprogram för Värmlands län, remiss Region Värmland Region Värmlands kollektivtrafiknämnd översänder förslag till trafikförsörjningsprogram för Värmlands län för yttrande. Programmet planeras ersätta det program som fastställdes av Regionfullmäktige i april Programmet omfattar kollektivtrafikens planerade utveckling under perioden Synpunkter på förslag till trafikförsörjningsprogram redovisas nedan punktvis utifrån programmets rubriker. Syfte vision: Programmet ska bidra till att hela Värmland under perioden utgör en arbetsmarknadsregion. Stomlinjer med frekvent trafik skapar en god grund för detta. Arvika kommun betonar vikten av att kollektivtrafiken medverkar till regionförstoring i tillväxtbefrämjande syfte med arbets- och studiependling som bas. Trafiken mot Kongsvinger och Oslo är strategisk ur flera perspektiv för hela Värmland och programmet ska underlätta att de brister trafiken har idag på sikt försvinner. Dagpendling till Norge för att möjliggöra arbete, studier eller besök bidrar till regionförstoring över nationsgränsen. Programmets intentioner att säkerställa möjligheter till serviceresor till närmaste ort för exempelvis personlig service, myndighetskontakter mm är angelägen. Vad avser skoltrafiken för grundskolan är det fortsatt angeläget att genom samverkan med ordinarie kollektivtrafik styra skoltrafiken till ordinarie linjetrafik med tåg och buss för att uppnå samordning i så hög grad som möjligt. forts

31 Kommunledningsutskottet KLU 22 forts Övergripande kollektivtrafikstrategi: Resenärsperspektivet är bärande i hela programmet och ska beaktas vid olika ställningstaganden. Programmet prioriterar kopplingspunkter mellan trafikslag och anger särskilt brister vid Karlstads resecentrum som angelägna att åtgärda. Arvika kommun instämmer i prioriteringen och kommer att verka för att lokala bytespunkter inom den egna kommunen utvecklas. Infrastrukturen för kollektivtrafikens framkomlighet behöver fortsatt förstärkas även om vissa förbättringar i järnvägsnätet görs och planeras. Förutsättningar: Inom området ledning och styrning instämmer Arvika kommun i behovet av att kollektivtrafikmyndighetens roll och uppföljningsansvar tydliggörs. Myndighetens dialog och deltagande i Trafikverkets planläggning är angelägen och bidrar till utveckling av en god infrastruktur med väl fungerande kollektivtrafik. Ekonomisk analys: Programmet anger en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken vilket kommer kräva ett ökat behov av täckningsbidrag från kommuner och landsting, samt viss ökning av självfinansieringsgraden via avgifter. Arvika kommun instämmer i de ekonomiska osäkerheter som lyfts samtidigt som det krävs omfattande investeringar i infrastruktur för att klara kapacitetshöjningar i trafiken. Osäkerheter kring framtida ekonomisk utveckling och kring Trafikverkets investeringsmöjligheter gör den tidslinje som beskrivs i avsnittet om ekonomisk analys ansvarsfull då den anger att beslut om tåganskaffning tas efter utvärdering av den förestående upphandling av trafik som snart kommer genomföras. forts

32 Kommunledningsutskottet KLU 22 forts Region Värmlands remiss den 30 november Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 2 januari Utskottets förslag till antar upprättat förslag till yttrande över trafikförsörjningsprogrammet.

33 Kommunledningsutskottet KLU 23 Dnr KS 2010/ Redovisning av Model A Next Level Kommunledningsutskottet beslutade den 2 maj 2011, 89, att finansiera Model A Next Level, en fortsättning på projektet Model A. Projektet har pågått Projektet har bland annat haft som mål att genom en mäklarfunktion utveckla och stödja lokala aktörer, utveckla en processmodell och konkreta tjänster samt stärka den regionala strategin inom kulturella och kreativa näringar. Region Värmland har varit projektägare och Arvika har varit en pilotkommun inom projektet. Projektet har avslutats den 12 december 2012 och Region Värmland har upprättat en redovisning av projektet bestående av Ansökan om utbetalning av projektmedel (Tillväxtverket), Slutrapport- projekt i Mäklarfunktioner samt Slutrapport Modell A Steg 2. Redovisningen överlämnas till Kommunledningsutskottet. Region Värmlands slutrapport den 4 december Tillväxtverkets slutrapport den 13 december Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 7 januari Utskottets beslut Kommunledningsutskottet tar del av redovisningen för Model A Next Level och lägger den till handlingarna. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Kulturutvecklaren

34 Kommunledningsutskottet KLU 24 Dnr KS 2012/ Ersättning för utfört arbete i WEPA-projekt Revisorerna har utfört en granskning av arvoden och ersättningar till förtroendevalda. I granskningen framkommer att Kommunfullmäktiges ordförande och s vice ordförande, tillika oppositionsråd, har fått ersättning i form av timarvode för utfört arbete under 2012 vad avser deltagande i sammanträden och konferenser samt projektarbete beträffande WEPA-projektet. Kommunrevisionens rapport den 10 december Utskottets beslut Kommunledningsutskottet godkänner ersättning för utfört arbete inom WEPA-projektet och återkrav kommer inte att ställas. Jäv Sten Fransson (S) och Jan Wettmark (M) deltar inte i handläggningen i detta ärende på grund av jäv. Utdrag till Bitr kommundirektören

35 Kommunledningsutskottet KLU 25 Dnr KS 2013/ Uppdrag prioriteringar och investeringar rörande fritids- och idrottsanläggningar Kommunledningsutskottet ser behov av att tillsätta en parlamentarisk grupp med uppdrag att genomföra ett förslag till prioriteringar och investeringar rörande kommunens fritids- och idrottsanläggningar. Utskottets beslut Kommunledningsutskottet utser följande personer att ingå i den parlamentariska grupp med uppdrag att genomföra ett förslag till prioriteringar och investeringar rörande kommunens fritids- och idrottsanläggningar: Lena Kandergård (S), sammankallande Peter Söderström (S) Lars-Ove Jansson (S) Gert Raiml (V) Christer Bylund (M) Ingela Jonsson (C) Gösta Frödin (FP) Uppdraget ska vara färdigställt senast den 30 april Utdrag till De utsedda Bitr kommundirektören

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 14.00-16.25 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S), ej 22 Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Maria Rönnehäll (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Kim Hedengård (V), ersättare

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45, 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V), ej 116 Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-04 54 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-05-13 167 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-01-21 37 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.25 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-05-27 181 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.30 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Skive, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Sten Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2012-12-10 375 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.05, 13.00-15.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Östra Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande (S) Aina Wåhlund, 1:e

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark (M) Gösta Frödin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2012-11-27 362 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.15 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Margareta Asserwall (S), ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-04-01 52 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 13.00-17.30 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-10-14 177 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08.00-17.20 Beslutande Aina Wåhlund, (S), ordförande Carina Bönström (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Länsmansgården, Sunne, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark (M) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunledningsutskottet 2013-04-29 153 Plats och tid Frykenstrand, Sunne, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-03-04 80 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.55 Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-10-21 101 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Pia Embretsen

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sten Fransson (S), ersättare

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sten Fransson (S), ersättare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 2 maj kl 13.00 16.30 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 2 oktober, kl 13.00-15.45 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 14.00 16.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Torgny Danielsson (s) Jonas Ås (s) Roy Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.35 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd (7) Utskottet Lärande och stöd 2009-01-07 1 (7) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 00-10 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Arvika kommun, Allmänna utskottet

Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ersättare för Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Lärande och stöd

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2008-01-09 1(10) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) 1, 08 30-09 30 Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp)

Läs mer

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 10.35 11.50 2013-04-09 14 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Aina Wåhlund, ledamot Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Emelie Asplund (S) ersättare för Lars-Ove Jansson (S) Margaretha von Wachenfeldt (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 20 februari kl 08.00 12.00 Aina Whålund Ordförande (S) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter

Läs mer