Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Vänerparken Vänersborg, FoUU-enheten, lokal Bohuslän 08:30-12:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2015-09-09 Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Vänerparken Vänersborg, FoUU-enheten, lokal Bohuslän 08:30-12:00"

Transkript

1 / MF Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Carina Hansson (ersätter Marianne Laiberg), Anti Stridsman (ersätter Ann-Sofie Rundberg), Amira Donlagic (ordf.), Maria Fredriksson Maria Skön (punkt 1) Åsa Martinell, Maria Klingberg, Jan-Erik Wounch (samtliga punkt 2) Förhinder: Ann-Sofie Rundberg, Marianne Laiberg Minnesanteckning Ledningsgruppens AU Vänerparken Vänersborg, FoUU-enheten, lokal Bohuslän 08:30-12:00 1. Omvårdnadskoordinatorer, information, planering Maria Skön NU-sjukvården har påbörjat ett projekt med omvårdnadskoordinatorer på akutmottagningen. För detta erhåller man regional introduktionsfinansiering under tiden Inför planeringen har man gjort studiebesök på Östra sjukhuset, Mölndal och Sahlgrenska samt Alingsås lasarett. Omsorgskoordinatorerna ska arbeta för att patienter som besöker akutmottagningen ska kunna återvända hem med de omvårdnads- och omsorgsinsatser som de behöver ifrån kommun/ primärvård. En del i detta arbete är att införa s.k. 23 timmars platser, avsedda för patienter som inte behöver läggas in på sjukhus. För patienter som nyttjar dessa platser, är vistelsen att betrakta som ett öppenvårdsbesök. Det innebär bl.a. att ingen epikris kommer att skrivas. Fördelar man ser med 23-timmarsplatser är: - Dessa patienter mår bäst av att kunna komma hem utan att behöva vistas på sjukhus längre än nödvändigt. - Undvika att patienten drabbas av VRI - Undvika onödig vårdtid eftersom patienten inte behöver en vårdplanering på sjukhuset. 23-timmarsplatserna kommer till en början att finnas på vissa utvalda avdelningar, men på sikt är planen att det ska finnas på alla vårdavdelningar. Ett exempel på patientfall är en patient som söker för bröstsmärta, och där uppföljande provtagning behövs efter 6 timmar. Beslutet att nyttja 23-timmarsplats tas av läkare och vid behov kan platsen konverteras till en inläggning i slutenvård. Sjukhuset kommer att använda KLARA SVPL Meddelande vård och Omsorg i kontakt med kommun och primärvård för dialog i förekommande fall. Kontakt kommer även att tas via telefon. I Meddelande vård och Omsorg kan man t.ex. hänvisa till att läkarremiss skrivs, aktivera mm. Andra område bl.a. Mölndal och Alingsås har positiva erfarenheter av att använda KLARA SVPL, t.ex. är det en fördel att alla ärende finns dokumenterade och samlat på ett ställe.

2 Omvårdnadskoordinator kommer att finnas på plats på akuten dagtid. Det är kompetenta sjuksköterskor som har erfarenhet från vårdplaneringsarbete och kontakt med kommuner. Akuten kommer samtidigt att även börja med Akutläkare, även dessa erfarna och kompetenta. De kommer att jobba över hela akuten och fungera som ett team tillsammans med omvårdnadskoordinatorerna. Planerad start är 1 november 2015 med kirurg- och medicinplatser och därefter ortopedplatser 1 januari Detta möte är en första information till primärvård och kommun. Fortsatt inplanerat är informationsmöte på NÄL 26 oktober med inbjudan till berörda verksamheter. Maria Skön önskar också komma till närsjukvårdsgrupperna, vilka har kontaktats. Lyfts på mötet att man känner tveksamhet kring vilka patienter som kommer att ingå i rutinen och man ser en risk att medicinska behandlingar inleds som kommuniceras med primärvården i ett nytt spår. Som svar på detta förtydligas dock att när det gäller medicinska insatser så följs de regionala riktlinjerna och ordinarie remisshanteringsrutin. Omsorgskoordinatorerna ska enbart arbeta för att patienter kan återvända hem från akuten, eller ev. från en 23-timmarsplats med de omvårdnads- och omsorgsinsatser de behöver ifrån kommunen/ primärvården. I diskussionen framkommer också att Preliminär epikris inte används i den omfattning som var tänkt vilket är ett problem. Den är dock avsedd för patienter i slutenvård och inte för öppenvårdsbesök och ska alltså inte användas för patienter på 23-timmarsplatser. Tips från mötet att göra en powerpoint-presentation innehållande information och rutin som ett stöd för verksamheterna. Mailas ut till verksamhetschefer. 2. Samverkande sjukvård, förslag organisation Maria Klingberg/Åsa Martinell Samverkande sjukvård har frågor kring den nya organisationen av Vårdsamverkan Fyrbodal. De har inte fått information om hur organiseringen är kopplad till linjearbetet. Har med sig en skiss på eget förslag till organisering som man vill diskutera. Lotta redogör för bakgrunden till behov av omorganisering, t.ex. är antalet grupper att bemanna många. I det förslag samverkande sjukvård presenterar har man lagt till samverkande sjukvård i namnet på temagrupp/ beredningsgrupp Personer med sammansatta behov, samt skissat på två underliggande spår, drift och utveckling. Diskussion på mötet hur man skulle kunna använda sig av samverkande sjukvårds arbetssätt även på andra samverkanstema inom samma beredning. En skillnad mellan samverkande sjukvård och övrig verksamhet inom Vårdsamverkan Fyrbodal är hur det finansieras. Utifrån gemensamt avtal och samfinansiering beslutar Vårdsamverkan Fyrbodals ledningsgrupp vilka områden man ska arbeta med, tillkommer även medel från riktade nationella satsningar att hanteras av Vårdsamverkansarenan. Samverkande sjukvård finansieras av Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden och är ett riktad uppdrag till NU-sjukvården.

3 Enas på mötet om att det inte är bra med parallella spår. Målet är att på både delregional och lokal nivå minska antalet grupperingar att bemanna och få effektivare möten. Amira får i uppdrag att sammanställa ett förslag utifrån diskussioner vid mötet. Skickas ut på remiss till AU som bilaga till minnesanteckningarna. 3. Föregående minnesanteckning AU, anmälan övriga frågor. Generella direktiv för kommunens sjuksköterskor hanteras av Närhälsan. Distribuering från Vårdsamverkan med syfte att enskild kommun kan lyfta till berörd privat vårdcentral för underskrift. Kansliet kolla upp om den skickats ut och i så fall med vilket budskap. Övriga punkter gås igenom, flera av dessa återkommer på dagens agenda. 4. Uppföljning LG möte 28/ Organisering av vårdsamverkansarbete på lokal nivå Arbetsgången för att ta fram ny organisering; LG har tagit fram en ram och AU bereder bemanning, kommunikationsvägar mm En gemensam struktur bedöms behövas för de lokala samverkansgrupperna, denna struktur beskrivs i uppdragshandling som beslutas gemensamt i LG. Förslag till uppdragshandling ska bestå av: - Struktur för bemanning av lokal samverkansgrupp bestående av personer på chefsnivå - Bilaga mötesstruktur Ska ingå i förslag till uppdragshandling och bilaga: - Växlande ordförandeskap - Nuvarande arbete med närsjukvårdplaner integreras i de lokala samverkansgrupperna - Lokala samverkansgrupperna är samverkansarena ingen styrgrupp, det funktionen finns i respektive linje. - Hur föra anteckningar? Förslag korta notat utifrån diskussioner samt dokumentera beslut. Anteckningarna förvaras lokalt. - Förslag - sortera punkterna på dagordningen utifrån information, frågeställning och beslut. Bra att använda sig av den arbetsordning som tillämpas i LG. T.ex. om det är en frågeställning - material sänds ut i förväg, tid för informationen samt för frågor begränsas. Socialchefsnätverket har möte 25 september, förslaget bör vara klart då. Nästa LG möte är 9 oktober. Utvärdering planerades inte på LGs internat, annat än att det skall följas. Förslag att det följs av LG som en stående punkt på dagordningen. De socialchefer som ingår i LG inhämtar synpunkter från övriga kommuner via socialchefsnätverket, vilka har utökat sina mötestider utifrån att nuvarande NSV grupper försvinner som informationsforum. Amira får uppdrag att arbeta vidare på förslag till uppdragshandling för lokala närsjukvårdsgrupper. Diskuterades på mötet hur informationspunkter ska hanteras framgent när NSV grupperna försvinner. För Närhälsans del kan de ledningsgrupper som finns i

4 Närhälsan användas. Har en dag per termin för utomstående. Förutsätter att privata vårdgivare informeras på andra sätt. Nya AU (presidie) blir sorteringsfunktion för frågor som lyfts eller ställs till vårdsamverkansarenan. Beredning Personer med sammansatt behov av vård och omsorg 5. Tillskapandet av beredningsgrupp/temagrupp Beredningsgrupp för information och kommunikation, samt psykiatri finns redan. Ny beredningsgrupp Personer med sammansatt vård- och omsorgsbehov behöver skapas och bemannas. Enas om att tv använda namnet arbetsnamnet beredningsgrupp. Sammansättningen i LG:s ad hoc grupp för prioritering av äldrefrågorna har tidigare lyfts som en bra sammansättning. Där ingick 1 MAS, 1 representant för Närhälsan, 1 läkare privat VC, 1 NU- sjukvården, 1 Regionkansliet Norra nämnden. För primärvårdens del behövs representation av både ledningsperson och medicinsk kompetens. Kommunen önskar representera med socialchef, MAS och rehabkompetens. Förslag till beredningsgrupp bestående av 8 personer: 1 Närhälsan, förslag vårdcentralschef 1 Privata Vårdcentraler, förslag läkare 1 Mas 1 Socialchef 1 Rehabkompetens kommun 1 NU-sjukvården 1 Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden - tjänsteman 1 Vårdsamverkan Fyrbodals kansli 6. Revidering av handlingsplanen, fortsatt arbete i Fyrbodal Representation länssamverkan Äldre, för beslut till LG? Arbetet med revidering av handlingsplanen leds av Linda Macke som tagit över efter Helen Benjaminsson. Maria Johansson lämnar uppdraget att representera Fyrbodal och ny representant behöver utses. Den som representerar behöver en arena för att avrapportera sitt arbete och inhämta synpunkter. Amira och Maj var på informationsträff i september. Föreslog att man har workshops på delregional nivå för att arbeta med prioritering av frågor som ska ingå i handlingsplanen. Utvecklingsledarna planerar för dessa som ska genomföras någon gång under hösten. Arbetet ska vara klart i början av Workshop där man kommer från länet för att ta emot och diskutera synpunkter från Fyrbodal kan genomföras genom ett förlängt LG 11 december alternativt AU 11 november. Länet har för avsikt att förenkla sin verksamhetsplan, ev rymmas på en A4. Diskuteras om vi borde ha samma intention med Vårdsamverkans Fyrbodals verksamhetsplan. Prioritera alla mål som berör gränssnittet, lokala mål tillkommer ändå. Beslutar att ha workshop i samband med AU 11 november. Mötet läggs då i Uddevalla för att alla ska ha möjlighet att delta från Beställa gemensam lunch för att optimera tid. Bjuda in LG så att framförallt privatas representant men även övriga har möjlighet att delta. Börja med workshopen som första punkt. Material skickas ut i förväg.

5 7. Uppdrag, förstärkt utskrivningsprocess. Anti har uppdraget. Hennes tanke är att samla tre läkare för att gå igenom och värdera Regional medicinsk riktlinje Rutiner för utskrivning från slutenvård och hemskrivning från akutmottagning samt preliminär epikris/ behandlingsmeddelande. Bör en kommunrepresentant ingå i arbetsgruppen? Ett alternativ är att Anti har kontakt med en kommunperson för att ha med sig synpunkter in i arbetsgruppen? Man kan även ha en intern och en extern arbetsgrupp. Alternativt en intern och en extern arbetsgrupp. AU är styrgrupp tills dess ny beredningsgrupp är på plats. Kansliet finns till förfogande som stöd. Uppdragsbeskrivning och RMR bifogas minnesanteckningarna. 8. Egenvårdsrutin, utbildningsbehov? När det gäller läkemedel behövs beslut om egenvård endast om administration av läkemedel är kopplat till något slags hjälpmedel, t.ex. pump. För övrigt är det antingen egenansvar eller läkemedelsövertag. Monica Sjöström som tagit fram flödesschema för hantering av läkemedel, ingick i länsgemensam arbetsgrupp inför revidering av regionala rutin för egenvård. Ett omfattande utbildnings- och informationsmaterial finns att tillgå. Framförts från kommunens sida att det finns tveksamheter kring tolkningen av egenvårdsrutinen och att en genomgång eller utbildning behövs. Beslutas att i samband med SIP utbildning/ information även ha en genomgång för klargörande av egenvårdsrutinen. Planera för genomförande Q SIP, hur går vi vidare? Riktlinje för samordnad individuell plan, SIP, är nu beslutad i Program och prioriteringsrådet att vara en regional medicinsk riktlinje (RMR). Diskussion kring nyttan av och hur man praktiskt kan tillämpa SIP. När ska en SIP göras och när ska den inte göras. Det kan vara svårt så länge patientens tillstånd inte är stabilt och behandlingsinsatsen ständigt revideras. Ur MÄVA perspektiv saknas dock ofta en plan för vad som är tänkt för dessa patienter. En plan för patienten bör dock ingå i en bra remiss. Viktigt att ha med patienten i det hela, utifrån patientcentrerad vård. Beslutas att bjuda in till åtminstone en gemensam dag i Fyrbodal för att presentera och informera om SIP-materialet. Slutet av Q Tillfråga Fyrbodals representanter i regionala arbetsgruppen om att medverka. Samordna med egenvårdsinformation och ev. information om ny organisation av vårdsamverkan i Fyrbodal. 10. Avrapportering läkemedelsarbetsgrupp för samlat/tydligt ordinationsunderlag Gruppen har varit på studiebesök i SIMBA, samverkanskansliet i Kungälv. Fortsatta mötestider är inplanerat för hösten. Sammankallande är Tommy Carlgren.

6 11. Öppenvårdskommunikation Förslag till Beslutsunderlag för uppdrag öppenvårdskommunikation delas ut på mötet och gås igenom. Koordinatorerna genomför en förstudie inför pilot tillsammans med Tanums kommun. En fördel om piloten därefter kunde genomföras i Tanum. Samlade erfarenheter från en pilot kan vara en god grund för fortsatt arbete i lokala samverkansgrupper. En dag i veckan för två personer, en från vardera kommun och primärvård bedöms som en rimlig arbetsinsats. Ingå i uppdraget att sammanställa resultat och sprida till övriga Fyrbodal. Maria får i uppdrag att revidera förslag till uppdragshandling. Bifogas minnesanteckningarna för fortsatt mailkommunikation i AU. Därefter till LG för beslut. Amira kollar upp de ekonomiska förutsättningarna för uppdraget. Ulrika kollar med Närhälsan Tanum om deras möjlighet till fortsatt engagemang. 12. Vårdkedja stroke - Vårdval rehab Denna fråga överlämnas till kommande beredningsgrupp Personer med sammansatta behov att bereda. 13. Satsning Hjärtsvikt och KOL. Denna fråga överlämnas till kommande beredningsgrupp Personer med sammansatta behov att bereda. Anti har fått i uppdrag internt att titta på hjärtsviktsprocessen. Detta arbete kan dock inte stanna internt för att få till en bättre process. Anti planerar att utifrån kontakt med MAS och VC läkare i varje kommun lägga en grund för fortsatt arbete. Underlag kartläggning bifogas anteckningarna. 14. Representation till infomöte satsning En ingång för vård och omsorg för de mest sjuka äldre Handlar om införande av lotsfunktion enligt bifogat brev. Det kommer att inbjudas till ett informationsmöte, datum är inte klart ännu. En representant från Vårdsamverkan Fyrbodals politiska samråd utses vid deras möte senare i dag. En representant från LG efterfrågas. AU beslutar att Amira åker på med första informationsmöte. Beredning information och kommunikation 15. Aktuellt från upphandling IT stöd KLARA SVPL Maria F Tilldelningsbeslut togs av styrgruppen i slutet av maj. Leverantör av nytt IT stöd för informationsöverföring mellan vårdgivare blir Cerner (f.d. SIEMENS), vilka är leverantörer av nuvarande IT-stöd KLARA SVPL. Avtal är dock ännu inte undertecknat. Den regionala gruppen SAMSA kommer att vara projektgrupp för införandet, ev. förstärkt med rehab- och HSV kompetens. Förslag på person med HSV kompetens från Fyrbodal har lämnats. 16. Bemanning beredningsgrupp Fyrbodals kommunalförbunds representant Staffan Almhede har slutat. Lotta tar med sig frågan om fortsatt bemanning i beredningsgrupp information & kommunikation.

7 17. Utdata ur beläggningsstatistik utskrivningsklara patienter - förfrågan SU Vårdsamverkan Fyrbodal har tidigare tillsammans med övriga sjukhus i Västra Götaland beställt och utvecklat Beläggningsrapport utskrivningsklara patienter och Statistikrapport 1,2 och 3. Underlag för dessa hämtas i KLARA SVPL. SU har nu ställt frågan om Fyrbodal vill delta i ny sambeställning av utdata från Beläggningsrapport utskrivningsklara patienter. Representant för fortsatt kontakt efter frågas. Anti tar med förfrågan till NU-sjukvården Beredning psykiatri, missbruk och beroende 18. Avrapportering kartläggningsuppdrag missbruk Beredning psykiatri ställt frågan om tillsättning av projektledare för uppdraget. Pengarna har ännu inte kommit tillbaka. När det är klart återkopplar Lotta. 19. Bemanning kansli Angående förstärkning av kansliets bemanning har en person tillfrågats om % Tjänstgöring på kansliet. Önskvärt är också att knyta en kommunikatör på ca 50% tjänstgöring till kansliet. Amira ställt frågan till NU sjukvården. 20. Ärenden till LG Beslutsärenden: Organisering av vårdsamverkansarbete på lokal nivå Diskussionsärenden: Informationsärenden: Kort avrapportering från Våld i Nära relationer. Presentation av MAS:arnas kartläggning av avvikelser vid utskrivning från sjukhus presenteras vid något LG. Bättre att ta i AU och ev som skriftlig information LG därefter. 21. Övriga frågor NSPHG föreningsbidrag - vad är detta. Det avser ersättning för brukarrådet för deltagande i beredning psykiatri och missbruk. Frågan får beredas vidare. 22. Nästa möte: Måndag 12 oktober 13:00 16:00 Antecknat av Maria Fredriksson

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Dagordningen godkändes. Övriga frågor: Per Lundgren lyfter vårdplatssituationen inom NU-sjukvården och hur vi kan lösa den.

Dagordningen godkändes. Övriga frågor: Per Lundgren lyfter vårdplatssituationen inom NU-sjukvården och hur vi kan lösa den. Närvarande Lena Johansson Nina Roos Maj Lätto Bo Lundgren Charlotta Wilhelmsson Lena Mossberg Carina Hansson Torbjörn Erneholm Tove Holmgren Marianne Laiberg Magnus Kronvall, t.o.m punkt 10. Anti Stridsman

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Maria Fredriksson, Brita Lindahl, Maria Bruhn (ordf.) Förhindrade: Marianne Laiberg, Magnus Kronvall och Anette Forsberg Minnesanteckning Ledningsgruppens

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan 2016-11-11 Närvarande: Kommun Lena Mossberg, socialchef Bengtsfors. Maj Lätto, socialchef Tanum. Region Norra hälso- och sjukvårdsnämnd Marianne Laiberg,

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna Vänersborg 2017-04-07 Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor. Dagordningen godkändes och tre övriga frågor anmäldes. 2. Föregående minnesanteckningar.

Läs mer

Förslag till strukturering på lokal nivå

Förslag till strukturering på lokal nivå Förslag till strukturering på lokal nivå Bakgrund Svensk hälso- och sjukvård står inför stora utmaningar. Den demografiska och medicinska utvecklingen gör att efterfrågan på vård ökar i snabb takt. De

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Marianne Laiberg, Magnus Kronvall, Brita Lindahl, Maria Fredriksson, Maria Bruhn (ordf.) Förhindrade: Anette Forsberg Minnesanteckning Ledningsgruppens

Läs mer

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 2014-06-11 Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04 Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 Närvarande: Gunilla Augustsson, Niclas Lundström, Johanna Karlsson, Mervi Qvarnström, Åsa

Läs mer

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL 2014-06-17, 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Närvarande: Carina Deall, Carina Fors, Britt Collin, Helen Thorsson, Lena Andersson, Berith

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Magnus Kronvall, Brita Lindahl, Maria Fredriksson, Maria Bruhn (ordf.). Anette Forsberg och Ulla Arwidsson punkt 2-4. Förhindrade: Marianne Laiberg

Läs mer

Kansli Vårdsamverkan Fyrbodal Sandra Sundblad, samordnare Barn och Unga Amira Donlagic, kanslichef Vårdsamverkan Fyrbodal

Kansli Vårdsamverkan Fyrbodal Sandra Sundblad, samordnare Barn och Unga Amira Donlagic, kanslichef Vårdsamverkan Fyrbodal Vänersborg 2016-01-20 Närvarande Region NU-sjukvården Majvor Martinsson, områdeschef område 3, Barnmedicin och Barn och ungdomspsykiatri, Trollhättan. Per Lundgren, chefläkare Trollhättan. VG PV (primärvård)

Läs mer

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013-12-18. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta Wilhelmsson, Bo Lundgren,

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-04-17. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-04-17. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-04-17. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Gunnar Erlandsson, Maj Lätto, Bo Lundgren,

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Vargen, NÄL

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Vargen, NÄL Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-02- 13, Vargen, NÄL Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Ulla Arwidsson, Maria Ljungberg, Camilla Högström, Eva Källén, Annelie Örtendahl och Brita Lindahl

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna 2016-06-02 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkänns och två övriga frågor anmäls. - Nominering till bemanning av regional arbetsgrupp

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan 2016-05-27 Närvarande: Lena Johansson, förvaltningschef, omsorg, Trollhättan. Ordförande. Maj Lätto, socialchef Tanum. Malin Krantz, socialchef Uddevalla.

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-09-11, lokal Glöden, Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänersborg

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-09-11, lokal Glöden, Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänersborg Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-09-11, lokal Glöden, Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänersborg Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Sven Bergelind, Karin Hallberg, Eva Källén, Inger

Läs mer

Sammanställning Det goda livet workshop 151111 Vårdsamverkan Fyrbodal

Sammanställning Det goda livet workshop 151111 Vårdsamverkan Fyrbodal Sammanställning Det goda livet workshop 151111 Vårdsamverkan Fyrbodal Fyrbodals Kommunalförbund: Charlotta Wilhelmsson Socialhandläggar/beredningsansvarig Rehab chefer: Margot Stelling Munkedal, margot.stelling@munkedal.se,

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänerparken, Vänersborg

Minnesanteckning Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänerparken, Vänersborg 2016-04-25 Minnesanteckning Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Vårdsamverkan Fyrbodals kansli, Vänerparken, Vänersborg Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 03 15 Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta

/mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 03 15 Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2013 03 15 Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Carina Hansson, Charlotta Wilhelmsson, Maj Lätto-Karlsson, Anders Fischer, Gunnar Erlandsson, Ulrika

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-06-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-06-03 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Carina Johansson MAS, Dals Eds kommun

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Den gemensamma checklistan är övergripande och vänder sig till alla parters chefer. Syftet är

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Tid: 13:00-15:00 Plats: Gullbergsvass, Lokal Banvallen 1. Genomgång av föregående minnesanteckningar Inga synpunkter på minnesanteckningarna från mötet 30/5 och Skype mötet

Läs mer

Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland:

Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland: (1)8 Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland: Uppföljning i alla vårdsamverkansområden har gjorts under 2016. Fortsatt implementering

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation Verksamhetsberättelse 2016 Nicoline Wackerberg & Eva-Marie Sundqvist 2011 Bakgrund 2014 internat ledningsgrupp, tog beslut om omorganisering av Närsjukvårdsgrupper. 2015 nytt uppdrag från samrådet barn

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Närhälsan, Stavre Vårdcentral, Trollhättan

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Närhälsan, Stavre Vårdcentral, Trollhättan Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-04- 03, Närhälsan, Stavre Vårdcentral, Trollhättan Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Maria Ljungberg, Camilla Högström, Eva Källén, Annelie Örtendahl,

Läs mer

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen 0.4 Utkast 1 (11) Projektplan Utfärdat av: Utf. datum: Godkänt av: Godk. datum: S Torstensson/G Augustsson 2016-12-16

Läs mer

Avtal om samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet Avtalsslutande parter Primärvård, specialistsjukvård, Västra hälso- och sjukvårdsnämnden, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd samt Göteborgs

Läs mer

OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov.

OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov. OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov. Funktionen finns sedan april 2011 Används endast inom LGS som Pilotprojekt - Kallelse skickas med förslag att använda

Läs mer

Beskrivning av uppdrag och mandat

Beskrivning av uppdrag och mandat Beskrivning av uppdrag och mandat Antaget av Ledningsgruppen för samverkan 2014-03-27 Reviderad: 2014-12-19/2016-02-25/2017-05-17 Bakgrund Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet är till för

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud Närvarande: Gunnar Erlandsson (ordf.), Anna-Karin Lindblom, Stina Leander, Christina Olsson, Margareta Wårlén, Camilla Henricson,

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Vårdsamverkan Gemensamma spelregler för ledningsgruppen antagna 2018-02-02 Prioritera deltagande i möten. Vara förberedd. Mandat/tydlighet för vad man svarar för. Helhetsperspektiv, gemensamma nyttan. Respekt (roller,

Läs mer

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Lilla Edets kommun, Kommunhuset, Lilla Edet

Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen , Lilla Edets kommun, Kommunhuset, Lilla Edet Minnesanteckning närsjukvårdsgrupp Göta Älvdalen 2014-05-27, Lilla Edets kommun, Kommunhuset, Lilla Edet Närvarande: Lena Johansson(ordf.), Maria Ljungberg, Eva Källén, Annelie Örtendahl, Anita Alvång,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00

Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00 Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00 Närvarande: Frånvarande: Anders Fischer, avdelningschef, Uddevalla Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE 2016-08- 31 Deltagare: Lis Palm Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Linda Macke Ida- lena Svensson Anneli Assmundson Bjerde, Fyrbodals Kommunalförbund, sekreterare Boråsregionen Sjuhärads

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Rapport om Förkortad process

Rapport om Förkortad process 0.8 Utgåva (1)11 Rapport om Förkortad process Uppdrag till SAMSA från Styrgrupp SVPL 2 0.8 Utgåva (2)11 Arbetsutskottet inom SAMSA som arbetat fram förslaget till Förkortad process Maria Fredriksson GITS

Läs mer

Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar

Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar 2009-05-15 Tid: Tisdag den 10 mars 2009, kl. 9.00-12.00 Plats: NÄL, Trollhättan Lars Alverbratt Gunilla Bexelius Pär Levander (sekr.) Lars Helldin (ordf.) Margaretha

Läs mer

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet Följs upp av ledningsgrupp Vårdsamverkan 2ggr/år Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Lilla Edet Handlingsplanen utgår från regionala länsgemensamma handlingsplaner och Vårdsamverkan s Verksamhetsplan.

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02 1 (5) Handläggare Utredare Camilla Karlsson Telefon 0522-69 7047 camilla.a.karlsson@uddevalla.se Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust Närvarande Gunilla Dimsjö, enhetschef, Uddevalla

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part 28 MARS 2019 HANDLINGSPLANER FÖR SAMVERKAN VID IN- OCH UTSKRIVNING FRÅN SLUTEN HÄLSO-OCH SJUKVÅRD Förslag på åtgärder utifrån av workshop 31 januari 2019 Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS 1 Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS Tid: 27 maj 2016 kl 09-12 Gothia Science Park Skövde Närvarande Linn Brandström Styrelsen för beställd primärvård Michael Melby Styrelsen för beställd

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Verksamhetsplan för 2010

Verksamhetsplan för 2010 Verksamhetsplan för 2010 Verksamhetsplanen baseras på samverkansavtal samt politiskt antaget Inriktningsdokument för framtidens närsjukvård i Fyrbodal samt Lilla Edet. Antagen 2010-05-21 Övergripande syfte

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Olivia Process utan behov av samordning efter utskrivning Uppdaterad 2018-10-05 Version 1.1 AU Dokumentation Processkarta

Läs mer

/mb. Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2014-10-03. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

/mb. Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2014-10-03. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /mb Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2014-10-03. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Håkan Sundberg (ordf.), Marianne Laiberg, Magnus Kronvall, Lars Wiklund, Gunnar

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Uppdrag Den delregionala ledningsgruppens uppdrag är att kontinuerligt och enligt Västbus

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen Standardiserad utskrivningsprocess - startar på akutmottagningen Landstinget i Värmland Befolkningsmängd Värmland 275 904 Tre akutsjukhus Karlstad, Arvika och Torsby 30 vårdcentraler i länet Standardiserad

Läs mer

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA 2017-08-31 Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA Våren 2017 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5)

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Birgitha Olsson 2007-10-07 Närsjukvårdsgruppens Munkedal/Sotenäs/Lysekil möte 2007-09-11- minnesanteckningar Plats: Konferensrum, Vårdcentralen Munkedal Närvarande: Primärvården

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal 2018-02-02 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkändes. 2. Val av ordförande/vice ordförande 2018 Ordförande/viceordförandeskapet

Läs mer

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Innehållsförteckning 1. Om riktlinjen... 2 2. Avvikelser... 2 3. Utskrivningsprocessen... 3 3.1 Vårdbegäran... 3 3.2 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Förvaltning av 48-72

Förvaltning av 48-72 2016-04-25 Förvaltning av 48-72 Vårdsamverkan Fyrbodal Beredningsgrupp personer med sammansatt behov av vård och omsorg Ssk på avdelningar Kontaktperson 48-72 Bashandledare Vårdplaneringsenheten Omsorgskoordinatorer

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Olivia Process utan behov av samordning efter utskrivning Uppdaterad 2018-09-12 Version 1 AU Dokumentation Processkarta Olivia

Läs mer

Dalslandsrummet, Mellerud

Dalslandsrummet, Mellerud Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2013-04-15, Dalslandsrummet, Mellerud Närvarande: Henry Einestedt (ordf.), Gunnar Erlandsson, Mona Lundahl Davies, Carina Johansson, Stina Leander, Christina

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Dokumentet gäller för: Personal som arbetar med mobil närvård 1 Syfte Syftet med rutinen är att beskriva ett gemensamt arbetssätt

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten sjukvård Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Avvikelser... 2 In- och utskrivningsprocessen... 3 Samtycke... 3 Vårdbegäran/Remiss... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna Kommunikationsplan Antagen av Ledningsgruppen Vuxna 2016-04-25 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Mål för kommunikationsarbetet... 2 Kommunikationsprocessens komplexitet... 2 2.1 Ambitionstrappan...

Läs mer

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Innehållsförteckning 1. Allmänt om överenskommelse om

Läs mer

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem Start Att göra Vem 2017-12-01 Förberedd vårdbegäran 2017-08-25 Vårdbegäran, idag skriver primärvården remiss för bedömning, ingen remiss för inskrivning (3.1) 2017-08-25 Kan finnas flera fasta vårdkontakter,

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen Lokal överenskommelse om samarbete mellan X kommun och xx närhälsa och yy privat vårdgivare samt Specialistsjukvården i Västra Götalandsregionen, kring Barn och unga för psykisk hälsa Utgångspunkt för

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-11-02 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 1 november 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs kl Plats: Kungshamns kommunhus

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs kl Plats: Kungshamns kommunhus Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs 2015-02-02 kl. 13.30 Plats: Kungshamns kommunhus Närvarande: Annica Stelling, Johan Petersson, Kerstin Löfving, Maria Ottosson Lundström, Pia

Läs mer

Minnesanteckningar, Styrgrupp samordnad vård- och omsorgsplanering i Västra Götaland

Minnesanteckningar, Styrgrupp samordnad vård- och omsorgsplanering i Västra Götaland 1.00 Utgåva (1)5, Styrgrupp samordnad vård- och omsorgsplanering i Västra Götaland Datum: 2016-09-06 Mötet startade med en presentationsrunda Tid: 15.00, Plats: Banvallen, Gullbergsvass 1. Genomgång av

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Årsrapport

Årsrapport Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Årsrapport 2015 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille kommun

Läs mer

Regional information Införande av videomöte via Lync

Regional information Införande av videomöte via Lync Regional information Införande av videomöte via Lync Alternativ mötesform vid samordnad vård- och omsorgsplanering Uppdraget Beslutsfattare: Styrgrupp IT i Väst, (SITIV) Utdrag ur anteckningar SITIV möte

Läs mer

ordförande Elin Hansson, sekreterare Malin Petzäll

ordförande Elin Hansson, sekreterare Malin Petzäll Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 16 september 2016, kl. 09.00-15.00 Plats: Socialkontoret Inbjudna, ej närvarande Vård och omsorg samt psykiatri 9-12 Barn o Unga samt missbruk 13-15 Elin Hansson Närhälsan

Läs mer

1. Godkännande av dagordning a. Tillägg av punkterna 7 samt 14a och 14b

1. Godkännande av dagordning a. Tillägg av punkterna 7 samt 14a och 14b 1 Minnesanteckningar för Vårdsamverkan styrgrupp Skaraborg Tid: 13.30-16.30 Plats: Vänern och Vättern, Gothia Science Park, Skövde Deltagande: Jane Johansson, Per Granath, Sandra Säljö, Angelica Engman,

Läs mer

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Vårdplatser i Västra Götaland 2017 (SoS) Mer än 85% är kommunala SÄBO Hemsjukvård Korttidsenhet Slutvård sjukhus 2018-10-19 Mobila hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Minnesanteckningar Temagrupp Äldre Datum:

Minnesanteckningar Temagrupp Äldre Datum: Minnesanteckningar Temagrupp Äldre Datum: 2017-09-06 Närvarande: Anne-Charlotte Larsson, processledare LGS Carin Bringestedt, sektorchef SDF Centrum, Göteborgs Stad Ewa Waern Verksamhetschef Geriatrik

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV AVVIKELSER SKICKADE MELLAN SKARABORGS SJUKHUS, PRIMÄRVÅRD I SKARABORG OCH KOMMU- NERNA I SKARABORG 2018

SAMMANSTÄLLNING AV AVVIKELSER SKICKADE MELLAN SKARABORGS SJUKHUS, PRIMÄRVÅRD I SKARABORG OCH KOMMU- NERNA I SKARABORG 2018 ANTECKNINGAR Annika Jansson 2018-02-28 SAMMANSTÄLLNING AV AVVIKELSER SKICKADE MELLAN SKARABORGS SJUKHUS, PRIMÄRVÅRD I SKARABORG OCH KOMMU- NERNA I SKARABORG 2018 Avvikelsegruppen har valt att identifiera

Läs mer

Specifikation gällande samarbete och styrning. inom samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel

Specifikation gällande samarbete och styrning. inom samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel Specifikation gällande samarbete och styrning inom samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel Allmänt Specifikationen anger hur samarbete och styrning hanteras inom samarbetsorganisationen.

Läs mer