Kallelse med föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse med föredragningslista"

Transkript

1 Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Tid: Torsdagen den 23 augusti 2018 kl Plats: STF Munkamöllan vandrarhem (Tranåsgården) Ledamöter kallas Ersättare underrättas Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr 1 Val av justerare och tidpunkt för justering 2 Ändringar i föredragningslistan 3 Dialoger och informationsärenden /2 4 Måldag 2018/38 5 Föreningsträffars upplägg 2018/30 6 Utebad Besök av TIF 8 Rapport från MerÖppet Brösarp 9 Sammanfattning sommaraktiviteterna 10 TAIS Integrationssatsning 2018/35 11 Medborgarinitiativ - Ishall på Österlen 2018/23 12 Motion - Ishall i Tomelilla kommun 2018/36 13 Taxor och avgifter /37 14 Redovisning av delegeringsbeslut 2018/3 15 Redovisning av anmälningsärenden 2018/1 Sidnr Anette Thoresson (C) Ordförande Karl Mohlin Sekreterare Meddela förhinder i god tid till Kommunledningskontoret som kallar ersättare. Telefon Karl Mohlin E-post: kommun@tomelilla.se 1

2 Tomelilla den 9 augusti 2018 Dnr KFN 2018/30 Förvaltningsnamn Besöksadress: Gustafs torg Tomelilla Kultur och fritidsnämnden Växel Fax Bankgiro Handläggare: Marina Hansson Kultur och fritidschef Direkt AnsvarigTlfn Mobil AnsvarigMobil marina.hansson@tomelilla.se Integrationssatsning Tomelilla AIS Förvaltningens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden avslår ansökan då den ej överensstämmer med utformningen av integrationssatsningen i föreningslivet. Ärendebeskrivning Tomelilla AIS inkom den 6 juli 2018 med en ansökan om bidrag till integrationssatsning. Fullständig text: Tomelilla AIS gör en integrationssatsning under perioden augusti - december 2018 enligt nedan: Beskrivning/bakgrund: Individer i Tomelilla har ett stort behov av att utöva fysisk aktivitet och att träffa nya människor. Vi i klubben vill skapa en mötesplats där alla kan träffas och spela bordtennis under lättsamma former. Syfte: Att skapa en mötesplats där alla kan träffas och må bra, men även på sikt att rekrytera nya medlemmar och ledare till klubben. Mål: Är på sikt att individerna ska skapa ett kontaktnät i klubben, som kan skapa goda möjligheter för dem att på olika sätt etablera sig i samhället i framtiden. Genomförande: Besök på HVB och på SFI linjen & etablering på Folkhögskolan för att informera om vår verksamhet. Aktivitet 2 gånger/vecka i bordtennishallen och ibland på folkhögskolan. 2 1 (2)

3 Specifikation av sökt belopp och satsningens specifika kostnader: Fika: 4000 kr Material (racket, nät, bollar): 8000 kr Ledare: 90 timmar * 200 kr = kr Totalt sökt belopp: kr Vänligen bekräfta att ni har mottagit vår ansökan. Önskar er en härlig sommar. Med vänlig hälsning Christian, Tomelilla AIS Bordtennis Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, kultur- och fritidschef Marina Hansson, Bilaga TAIS Integrationssatsning, handlingsid: Kfn Kultur och fritid Marina Hansson Kultur och fritidschef Beslutet skickas till: Kultur- och fritidschef Marina Hansson 3 2 (2)

4 Tomelilla den 29 maj 2018 Dnr KFN 2018/23 Förvaltningsnamn Besöksadress: Gustafs torg Tomelilla Kultur och fritidsnämnden Växel Fax Bankgiro Handläggare: Marina Hansson Ros-Marie Stjernfeldt Kultur och fritidschef Enhetschef fritid Direkt Mobil Medborgarinitiativ - Ishall på Österlen Förvaltningens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden förklarar sig vara positivt inställd till medborgarinitiativet om en ishall på Österlen, givet att det finns intresse och lämplig mark samt ekonomiska möjligheter, och skickar detta yttrande till kommunstyrelsens arbetsutskott. Ärendebeskrivning Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 7 mars 2018, 46, att remittera förslaget till kultur- och fritidsnämnden för yttrande och därefter till förvaltningen för beredning om medborgarinitiativ ishall på Österlen. David Rosengren har den 10 februari 2018 lämnat ett medborgarinitiativ med i huvudsak följande lydelse: Hej. Jag har en fråga eller en önskan i varje fall. Jag och många andra i hela Österlen önskar att ha ishall. Jag har googlat mycket på vad en enklare ishall kan kosta och vad jag tror så ligger det väl runt 30 till 40 miljoner samt energikostnad. Jag vet inte säkert det kan ni ju själva titta. Har även sett att själva stommen bara kostar 5 miljoner men sen tillkommer väl omklädningsrum, is och annat som man ska ha till ishall. Northpower har en sida som man kan titta på som ett exempel. Min tanke är väl att detta hade gjort österlenarna glada. Vi har ju inte tillräcklig med kyla i Skåne så man kan åka hela vintern. Tror det hade varit fullt i hallen hela tiden med barn och vuxna som bara vill köra skridskor och sen hockey lika mycket. 4 1 (2)

5 Det är dyrt för en kommun att göra detta möjligt men kan ni inte ta upp detta med Sjöbo, Simrishamns och Ystads kommuner? Fyra kommuner så blir det inte så dyrt. Kom igen nu, snälla gör något riktigt oväntat och overkligt. Gör en budgetishall, det räcker. Ni ska inte bygga Malmö arena. Ett förslag till er, gör en förfrågan till oss alla i kommunerna vad vi hade tyckt om ishall. På facebook och i affärer så att man kan skriva under något så man ser hur stor ungefär efterfrågan är. Ha nu ett stormöte med alla kommunerna om detta och gör något för ungdomarna vuxna och barn tillsammans. Beslutsunderlag Medborgarinitiativ Ishall på Österlen, handlingsid: Ks Tjänsteskrivelse, enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt, Kultur och fritid Marina Hansson Kultur och fritidschef Ros-Marie Stjernfeldt Enhetschef fritid Beslutet skickas till: Kommunstyrelsens arbetsutskott 5 2 (2)

6 Tomelilla den 16 augusti 2018 Dnr KFN 2018/36 Förvaltningsnamn Besöksadress: Gustafs torg Tomelilla Kultur- och fritidsnämnden Växel Fax Bankgiro Handläggare: Karl Mohlin Nämndsekreterare Direkt AnsvarigTlfn Mobil AnsvarigMobil Yttrande om motion, ishall i Tomelilla kommun Förvaltningens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden förklarar sig vara positivt inställd till medborgarinitiativet om en ishall på Österlen, givet att det finns intresse och lämplig mark samt ekonomiska möjligheter, och skickar detta yttrande till kommunstyrelsens arbetsutskott. Ärendebeskrivning Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 16 maj att skicka en motion till kultur- och fritidsnämnden för yttrande. Motionen lämnades kommunfullmäktige av Tina Bergström-Darrell (S) och Kevin Ekwall (S) den 3 april Motionens lydelse var i sin helhet följande: Under ett antal decennier har idéen om en ishall till sydöstra Skåne varit på tapeten och en naturlig placering av en sådan skulle kunna vara Tomelilla. En ishall är inget som Tomelilla kommun själva kan investera i, men tillsammans med andra aktörer i förenings- och näringslivet skulle detta kunna vara möjligt och givetvis tillsammans med våra kranskommuner. Den skulle även kunna vara ett extra tillskott för alla våra attraktioner, som finns i vår region, och därmed även så efterlängtat förlänga säsongen för besöksnäringen. Enligt den information som vi har, råder det brist på ishallstider för tjejoch damsporten i Skåne. Utifrån det perspektivet skulle en ishall i vår region kunna vara en enorm möjlighet att få en ny ishall ur ett jämställdhetsperspektiv. 6 1 (2)

7 Därför yrkar vi att Tomelilla kommun gör en förstudie utifrån styrkor, svagheter, möjligheter och hot samt en ekonomisk kalkyl för en ishall i Tomelilla kommun samt utreder möjligheterna för att se om det är möjligt att en sådan anläggning kan vara föreningsdriven Låta våra föreningar, grannkommuner och även näringslivet vara med i utredningsskedet och se möjligheterna till extern finansiering Utredningen ska även ha ett jämställdhetsperspektiv Utredningen presenteras på kommunfullmäktige senast september 2018 Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, nämndsekreterare Karl Mohlin, Bilaga Ksau 138/2018 Motion Ishall i Tomelilla kommun, kommunstyrelsens arbetsutskott, handlingsid: Kfn Kultur och fritid Karl Mohlin Nämndsekreterare Beslutet skickas till: Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 2 (2)

8 TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 16 maj 2018 Ksau 138 Dnr KS 2018/97 Motion - Ishall i Tomelilla kommun Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar överlämna motionen till förvaltningen för beredning och till kultur- och fritidsnämnden för yttrande. Ärendebeskrivning Tina Bergström-Darrell (S) och Kevin Ekvall (S) har den 3 april 2018 lämnat in en motion om ishall i Tomelilla kommun med följande lydelse: Under ett antal decennier har idéen om en ishall till sydöstra Skåne varit på tapeten och en naturlig placering av en sådan skulle kunna vara Tomelilla. En ishall är inget som Tomelilla kommun själva kan investera i, men tillsammans med andra aktörer i förenings- och näringslivet skulle detta kunna vara möjligt och givetvis tillsammans med våra kranskommuner. Den skulle även kunna vara ett extra tillskott för alla våra attraktioner, som finns i vår region, och därmed även så efterlängtat förlänga säsongen för besöksnäringen. Enligt den information som vi har, råder det brist på ishallstider för tjej- och damsporten i Skåne. Utifrån det perspektivet skulle en ishall i vår region kunna vara en enorm möjlighet att få en ny ishall ur ett jämställdhetsperspektiv. Därför yrkar vi att Tomelilla kommun gör en förstudie utifrån styrkor, svagheter, möjligheter och hot samt en ekonomisk kalkyl för en ishall i Tomelilla kommun samt utreder möjligheterna för att se om det är möjligt att en sådan anläggning kan vara föreningsdriven Låta våra föreningar, grannkommuner och även näringslivet vara med i utredningsskedet och se möjligheterna till extern finansiering Justerandes sign 8

9 TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 16 maj forts. Utredningen ska även ha ett jämställdhetsperspektiv Utredningen presenteras på kommunfullmäktige senast september 2018 Beslutsunderlag Kommunfullmäktige 54/2018, handlingsid: Ks Tidigare behandling Kommunfullmäktige 54/2018: Kommunfullmäktige beslutar remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Förslag till beslut under sammanträdet Leif Sandberg (C) yrkar att motionen ska överlämnas till förvaltningen för beredning. Torgny Larsson (S) yrkar att motionen ska överlämnas till kultur- och fritidsnämnden för yttrande. Beslutsgång Efter ställd proposition finner ordförande att arbetsutskottet beslutar i enlighet med Leif Sandbergs och Torgny Larssons förslag. Beslutet skickas till: Kommunchef Britt-Marie Börjesson Kultur- och fritidsnämnden Kanslichef Johan Linander Justerandes sign 9

10 Tomelilla den 7 augusti 2018 Dnr KFN 2018/37 Förvaltningsnamn Besöksadress: Gustafs torg Tomelilla Kultur- och fritidsnämnden Växel Fax Bankgiro Handläggare: Marina Hansson Kultur och fritidschef Direkt AnsvarigTlfn Mobil AnsvarigMobil marina.hansson@tomelilla.se Taxor och avgifter 2019 Förvaltningens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige att anta förslag till taxor och avgifter för Kultur och fritid 2018, handlingsid: Kfn Ärendebeskrivning Enligt tidplanen för mål och budget 2018 med plan för ska nämndernas förslag till taxor och avgifter som beslutas av kommunfullmäktige lämnas till kommunstyrelsen senast den 30 augusti Förvaltningens förslag innebär att taxor och avgifter förblir oförändrade. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, kultur- och fritidschef Marina Hansson, 7 augusti Bilaga Taxor och avgifter 2018 KoF, kultur- och fritidschef Marina Hansson, handlingsid: Kfn Kultur och fritid Marina Hansson Kultur och fritidschef Beslutet skickas till: Kommunstyrelsen 1 (1) 10

11 Kommunledningskontoret Sammanställning avgifter och taxor - Tomelilla kommun Kultur och fritid Simhallen Entréavgift Barn/ungdom 4-18 år 40 kr Oförändrad Vuxen från 19 år 60 kr Oförändrad Pensionärer 40 kr Oförändrad Familj (2 vuxna + 2 barn) 160 kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 2 barn) 100 kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 3 barn) 130 kr Oförändrad Årsavgift Barn/ungdom 4-18 år kr Oförändrad Vuxen från 19 år kr Oförändrad Pensionärer kr Oförändrad Familj (2 vuxna + 2 barn) kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 2 barn) kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 3 barn) kr Oförändrad Terminskort, vår eller höst Barn/ungdom 4-18 år 600 kr Oförändrad Vuxen från 19 år 900 kr Oförändrad 11

12 Kommunledningskontoret Pensionärer 600 kr Oförändrad Familj (2 vuxna + 2 barn) kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 2 barn) kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 3 barn) kr Oförändrad Klippkort 12 ggr (betala för 10 ggr) Barn/ungdom 4-18 år 400 kr Oförändrad Vuxen från 19 år 600 kr Oförändrad Pensionärer 400 kr Oförändrad Familj (2 vuxna + 2 barn) kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 2 barn) kr Oförändrad Familj (1 vuxen + 3 barn) kr Oförändrad Solrum Solrum (45 min.) 50 kr Oförändrad Solrum 12 kort 500 kr Oförändrad Uthyrning Stora bassängen/timme för boende i kr Oförändrad kommunen Stora bassängen/timme för övriga kr Oförändrad Kombibassäng/timme för boende i 1000 kr Oförändrad kommunen Kombibassäng/timme för övriga 1500 kr Oförändrad Träningshyra/timme bidragsberättigad föreningsverksamhet som är registrerad i Tomelilla kommuns föreningsregister 40 kr Oförändrad 12

13 Kommunledningskontoret Föreningsaktivitet med avgift Träningshyra samt 20 % av avgiften Oförändrad För icke utnyttjad tid som inte avbeställts senast två (2) dagar före planerat användningstillfälle debiteras sedvanlig hallhyra Friluftsbaden Biljettpriser: Dagbiljett Vuxna 30 kr Oförändrad Ungdom 6-16 år 20 kr Oförändrad Barn under 6 år 5 kr Oförändrad Säsongskort Vuxna 325 kr Oförändrad Ungdom 6-16 år 225 kr Oförändrad Barn under 6 år 60 kr Oförändrad Medföljare (gäller med barn upp till 10 år för 120 kr Oförändrad icke badande) Simskola (4 veckor, sommar) 500 kr Oförändrad Medföljareavgift Simskola 0 kr Oförändrad Övrig tid (gäller med barn upp till 10 år för icke badande) 12 kr Oförändrad 13

14 Kommunledningskontoret Simskolan är avgiftsfri för barn 5-8 år förutsatt att någon av föräldrarna är skriven i Tomelilla kommun och att barnets deltagande motsvarar minst 70 % av undervisningstillfällena (de föreningar som bedriver sommarsimskola kompenseras med ordinarie simskoleavgift). Sporthallarna, gymnastiksalarna och fritidslokaler Enskilda personer och föreningar inom kommunen Stora hallen med omklädningsrum/timme 120 kr Oförändrad Hela läktaren/timme, 20 % av entréavgifterna dock minst 125 kr Oförändrad Halva läktaren/timme, 20 % av entréavgifterna dock minst 95 kr Oförändrad Gymnastiksalar/timme 90 kr Oförändrad Matsalen/timme 90 kr Oförändrad Träningshyra/timme, stor hall, bidragsberättigad 40 kr Oförändrad föreningsverksamhet Träningshyra/timme, gymnastiksal, bidragsberättigad kr Oförändrad föreningsverksamhet Uthyrning till utomstående Stora hallen med omklädningsrum/timme 425 kr Oförändrad Läktaren 20 % av entréavgifterna, dock minst/timme 180 kr Oförändrad Vid träningsläger, kurser/konferenser kan kultur- och fritidsnämnden göra separata avtal utanför ovannämnda priser med respektive hyresgäst. För icke utnyttjad tid som inte avbeställts två (2) dagar före planerat användningstillfälle debiteras sedvanlig hallhyra 14

15 Kommunledningskontoret Bibliotekstaxor Om lånen inte lämnas tillbaka skickas en räkning. Om den sammanlagda avgiften uppgår till mer än 100 kronor spärras låntagaren från att låna tills skulden är betald. Förseningsavgifter (Inga avgifter för barnböcker. Barn under 18 år undantas från förseningsavgifter.) Media/vuxenböcker, tidskrifter, CD, etc. 2 kr/dag eller anskaffningsvärde Oförändrad Maximal förseningsavgift 300 kr/återlämningstillfälle Oförändrad Film 5 kr/dag Oförändrad Fjärrlån 10 kr/media/dag Oförändrad Ersättning för förkomna/förstörda medier Böcker vuxen 225 kr eller anskaffningsvärde Oförändrad Böcker barn 150 kr eller anskaffningsvärde Oförändrad Tidskrift 50 kr Oförändrad CD-skiva Anskaffningsvärde Oförändrad Texthäfte till CD 50 kr Oförändrad Ljud- eller talbok vuxen 225 kr eller anskaffningsvärde Oförändrad Ljud- eller talbok barn 150 kr eller anskaffningsvärde Oförändrad DVD Vuxen/barn 550 kr Oförändrad 15

16 Kommunledningskontoret Språkkurser Anskaffningsvärde Oförändrad Energimätare 600 kr Oförändrad Övriga avgifter Reservationer 0 kr Oförändrad Reservationer för fjärrlån 10 kr/media Oförändrad Ersättningar till andra bibliotek i samband Faktisk kostnad Oförändrad med fjärrlån Ersättningskort 0 kr Oförändrad Kulturskoletaxor Syskonrabatt: 50 % på grundavgiften. Reducerad avgift vid mer än en aktivitet: 50 % på grundavgiften. Grundavgift per ämne 250 kr Oförändrad Taxor för konsthallen Pedagogisk verksamhet Öppna visningar, visningar för barn och Kostnadsfritt Oförändrad vuxna samt workshop är kostnadsfri Andra kommuner och externa aktörer Öppna visningar 0 kr Oförändrad Visningar vuxna 700 kr Oförändrad Visningar barn/unga t.o.m. 18 år 350 kr Oförändrad Workshop 250 kr Oförändrad 16

17 Kommunledningskontoret 17

18 Kommunledningskontoret Kulturtaxor (Kulturhuset tar ut kostnader för externa aktörer som lånar lokalerna på kvällstid). Hyreskostnad Föreningar som är registrerade i Tomelilla kommuns föreningsregister Övriga intressenter Ingen kostnad vid lån av lokalerna på kvällstid. Vid behov utgår vaktmästarkostnader på 250 kr/timme. Hyreskostnaden 500 kr/tillfälle + 50 kr/timme + ev. vaktmästarkostnader på 250 kr/timme. Vaktmästarkostnad utgår då ommöblering eller annat iordningställande krävs för den inhyrda verksamheten. Oförändrad Oförändrad Lotteritillståndsavgift Lotteritillståndsavgift för kommunala lotterier 300 kr Oförändrad Anm. Ideella och allmännyttiga föreningar kan efter ansökan få tillstånd att anordna lotterier inom Tomelilla kommun. 18

19 Kommunledningskontoret Tomelilla marknad Sommarmarknad Lösplats, per löpmeter (minst 3 m) 150 kr Oförändrad Demonstrationsplats 800 kr Oförändrad Elanslutning 100 kr Oförändrad Tivoli (södra delen av Gustafs torg) 5 dagar Avtal via förhandling Oförändrad Höstmarknad Lösplats, per löpmeter (minst 3 m) 150 kr Oförändrad Demonstrationsplats 800 kr Oförändrad Elanslutning 100 kr Oförändrad Tivoli (södra delen av Gustafs torg) 5 dagar Avtal via förhandling Oförändrad *) Handlare med fast verksamhet inom verksamhetsområdet, för egen försäljning, direkt utanför affären, på egen begäran 19

20 Tomelilla den 16 augusti 2018 Dnr KFN 2018/3 Förvaltningsnamn Besöksadress: Gustafs torg Tomelilla Kultur- och fritidsnämnden Växel Fax Postgiro Bankgiro Handläggare: Karl Mohlin Nämndsekreterare Direkt AnsvarigTlfn Mobil AnsvarigMobil Redovisning av delegeringsbeslut Förvaltningens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden lägger redovisning av delegeringsbeslut till handlingarna. Ärendebeskrivning 1. Anmälan av delegationsbeslut för alkoholhandläggare Åsa Magnusson gällande tillfälligt serveringstillstånd i samband med internationell hästutställning i Bollerup den andra till femte augusti, se bilaga Kfn Anmälan av delegationsbeslut för ordförande Anette Thoresson gällande utökning av serveringsyta för Talldungens gårdshotell AB, se bilaga Kfn Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, nämndsekreterare Karl Mohlin, Bilaga Tjänsteutlåtande med beslut enligt gällande delegationsordning, alkoholhandläggare Åsa Magnusson, handlingsid: Kfn Bilaga Ordförandebeslut om serveringstillstånd, ordförande Anette Thoresson, handlingsid: Kfn Karl Mohlin Nämndsekreterare 1 (1) 20

21 21

22 22

23 Tomelilla den 19 juni 2018 Dnr KFN 2018/6 Förvaltningsnamn Besöksadress: Gustafs torg Tomelilla Kultur- och fritidsnämnden Växel Fax Bankgiro Handläggare: Anette Thoresson Ordförande kultur- och fritidsnämnden Direkt AnsvarigTlfn Mobil AnsvarigMobil Ordförandebeslut om serveringstillstånd Ordförandens beslut Kultur- och fritidsnämndens ordförande Anette Thoresson beslutar att enligt 8 kap. 2 Alkohollagen (2010:1622) och 6 kap. 39 Kommunallagen (2017:725) bevilja den sökande, Talldungens Gårdshotell AB, org. nr: , utökning av serveringsytan inomhus och utomhus i befintligt stadigvarande tillstånd till allmänheten för serveringsstället Talldungen, Bengtemöllevägen 7, Brösarp, att servera starköl, vin, spritdrycker samt andra jästa alkoholdrycker, året runt, kl , avseende 30 platser i matsal/konferensrum, utökning av 6 platser i befintlig matsal och 10 platser på den uteservering som är belägen utanför annexet, enligt inkommen ansökan. Förvaltningens förslag till beslut Alkoholenhetens förslag är att enligt 8 kap. 2 Alkohollagen (2010:1622) och 6 kap. 39 Kommunallagen (2017:725) bevilja den sökande, Talldungens Gårdshotell AB, org. nr: , utökning av serveringsytan inomhus och utomhus i befintligt stadigvarande tillstånd till allmänheten för serveringsstället Talldungen, Bengtemöllevägen 7, Brösarp, att servera starköl, vin, spritdrycker samt andra jästa alkoholdrycker, året runt, kl , avseende 30 platser i matsal/konferensrum, utökning av 6 platser i befintlig matsal och 10 platser på den uteservering som är belägen utanför annexet, enligt inkommen ansökan. 1 (2) 23

24 Ärendebeskrivning Ansökan avser utökning i befintligt stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten av starköl, vin, spritdrycker och andra jästa alkoholdrycker året runt klockan Utökningen gäller inomhus i matsal/konferensrum med 30 platser, utökning med 6 platser i befintlig matsal, samt uteservering utanför annexet med 10 sittplatser. Tillståndshavaren hat rumsservering till hotellgäster, i samband med denna ansökan görs en anmälning om rumsservering i ett nytt rum (rum nr 17). Beslutsunderlag Bilaga Tjänsteutlåtande med förslag till beslut enligt gällande delegationsordning, alkoholhandläggare Jörgen Gillberg, handlingsid: Kfn Kultur och fritid Anette Thoresson Ordförande kultur- och fritidsnämnden Beslutet skickas till: Alkoholenheten 2 (2) 24

25 Tomelilla den 16 augusti 2018 Dnr KFN 2018/1 Förvaltningsnamn Besöksadress: Gustafs torg Tomelilla Kultur- och fritidsnämnden Växel Fax Postgiro Bankgiro Handläggare: Anna Silver Nämndsekreterare Direkt AnsvarigTlfn Mobil AnsvarigMobil Redovisning av anmälningsärenden Förvaltningens förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden lägger redovisning av anmälningsärenden till handlingarna. Ärendebeskrivning 1. Inkommet beslut från Kulturrådet, den 12 juni 2018, handlingsid: Kfn Tomelilla kommun beviljas 350 tkr av 571 tkr sökta medel för musik- och kulturskoleverksamheten 2018 och Inkommet beslut från Kulturrådet, den 12 juni 2018, handlingsid: Kfn Tomelilla kommun beviljas 200 tkr av 200 tkr sökta medel för stärkt biblioteksverksamhet Inkomna synpunkter på Välabadet, den 18 juli 2018, handlingsid: Kfn En kommunmedborgare anser att Välabadet stänger för tidigt och att duschutrymmet i herrarnas omklädningsrum är ohygieniskt. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, nämndsekreterare Karl Mohlin, (1) 25

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Beslutande Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den 9 november 2015, kl. 13.00-17.00 Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) Liv Wiktorsson Tillberg (M) 65-71 Tina Bergström-Darrell

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 9 november 2015 kl. 13.00 Plats: Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med föredragningslista

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Tisdagen den 25 september 2018 kl. 14.00. Plats: Svea hund Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr 1 Val

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: tisdagen den 16 maj 2017 kl. 14.00 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val av

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Andrarums IF:s klubbstuga, den, kl. 16.00-17.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt, kanslichef Christian Björkqvist,

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 7 december 2015 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med föredragningslista

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Tisdagen den 16 december 2014 kl. 09.00 Plats: Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 20 april 2015 kl. 16.00 Plats: Andrarums IF:s klubbstuga i Brunnsvik Kallelse med föredragningslista

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Beslutande Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den 14 september 2015, kl. 14.00 16.50 Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) 44-45, 47-48 Lena Persson (C), ersättare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, den, kl. 08.00-09.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e vice ordförande Tf. kommunchef

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-16.30 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Solveig Falk (Mp), ersättare för Mats Andersson (M) Marianne Åkerblad (M) Tina Bergström-Darell

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 08.30-11:40 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 14.00-18.00 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson (M) Tina Bergström-Darrell (S) Solveig Falk (MP), ersättare för Liv Wiktorsson Tillberg (M) Carina

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 21 Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 18.15 Plats: Brösarps skola Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Ändringar i föredragningslistan

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea hund, den, kl. 14.00-16.45 Beslutande Övriga närvarande Anette Thoresson (C), ordförande Tina Bergström-Darell (S), andra vice ordförande Paul Hallgren (M) Anders Rosengren (SD) Lena

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Beslutande Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00-17.00 Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) Liv Wiktorsson Tillberg (M) Tina Bergström-Darell (S) Lena

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: onsdagen den 17 februari 2016 kl. 08.30 Plats: Äppelkriget i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Onsdagen den 1 mars 2017 kl. 13.00 Plats: Äppelkriget Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr Sidnr

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2018

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2018 Kultur- och fritidsnämndens taxor 2018 Samlingslokaler 0,02 0,02 Avser kommunalt ägda och drivna lokaler Registrerade föreningar 2016 2017 2018 Avgift, per tim och lokaler enl nedan - - - Permanenta upplåtelser

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2017

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2017 Kultur- och fritidsnämndens taxor 2017 Samlingslokaler 0,02 Avser kommunalt ägda och drivna lokaler Registrerade föreningar 2015 2016 2017 Avgift, per tim och lokaler enl nedan - - - Permanenta upplåtelser

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Fredagen den 17 augusti 2018 kl. 08.30 Plats: Änglamark Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-17.00 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson (M), 1:e vice ordförande Marianne Åkerblad (M) Tina Bergström-Darrell (S), 2:e vice

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea hund, den, kl. 13:20-1715. Beslutande Övriga närvarande Anette Thoresson (C) Marianne Åkerblad (M) Paul Hallgren (M) Kevin Ekwall (S), ersätter Tina Bergström-Darrell (S) Jonas Olsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00-18.10 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) Liv Wiktorsson Tillberg (M) Tina Bergström-Darrell (S) Lena

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga närvarande Paul Hallgren (M), ordförande Tina Bergström-Darrell, 2:e vice ordförande (S) Matilda Björk, 1:e vice ordförande

Läs mer

Ansökan om serveringstillstånd, Restaurang Lindö Park, Lindövägen 1, Vallentuna 7 SN

Ansökan om serveringstillstånd, Restaurang Lindö Park, Lindövägen 1, Vallentuna 7 SN Ansökan om serveringstillstånd, Restaurang Lindö Park, Lindövägen 1, Vallentuna 7 SN 2018.055 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-03-20 42 Ansökan om serveringstillstånd,

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Tisdagen den 28 augusti 2018 kl. 08.30 Plats: Örums nygård, Löderup. Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr 1 Val av

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-16.30 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson (M), 1:e vice ordförande Marianne Åkerblad, (M) Tina Bergström-Darrell, (S) 2:e

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 14 september 2015 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med föredragningslista

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: tisdagen den 15 november 2016 kl. 14.00 Plats: Svea Hund Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val av justerare

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Onsdagen den 24 augusti 2016 kl. 08.30 Plats: Fröken Fleggman Kallelse med föredragningslista Ärenden

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.30 Beslutande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e vice ordförande 94-99, jäv 100

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-17.30 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Lena Persson (C), ersättare för Mats Andersson (M) Marianne Åkerblad (M) Tina Bergström-Darrell

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2019

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2019 Kultur- och fritidsnämndens taxor 2019 Samlingslokaler 0,02 Avser kommunalt ägda och drivna lokaler Avgift, per tim och lokaler enl nedan - Permanenta upplåtelser Av kommunen ägda lokaler vilka upplåtes

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 08.30-12.10 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 10.00-10.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Sara Anheden (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämndens utskott för gymnasie-, vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 5 februari 2015 kl. 08.00 Plats: Svea Hund i

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-16.45 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Carina Persson (C), ersättare för Mats Andersson (M) Solveig Falk (MP), ersättare för Marianne

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Kristin Svensson, Enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Äppelkriget, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00- Beslutande Se sid 2 Övriga närvarande Se sid 2 Utses att justera Sara Anheden (S) Justerade paragrafer 85 Justeringens plats Kommunkansliet

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Fredagen den 12 oktober 2018 kl. 08.30 Plats: Äppelkriget i kommunhuset, Tomelilla Kallelse med föredragningslista

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (19) Socialnämndens arbetsutskott 2015-05-11 63 Ansökan om stadigvarande utökad serveringstid, Nya Våning 1 (SN 2015.081) Beslut Arbetsutskottet beslutar att

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämndens utskott för gymnasie-, vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i

Läs mer

Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla, den 19 maj 2014, kl. 13.00-15.30 ANSLAG/BEVIS

Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla, den 19 maj 2014, kl. 13.00-15.30 ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Dubbelgöken 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-15.30 Beslutande Tina Bergström-Darrell (S), ordförande Marianne Åkerblad (M), vice ordförande Bo Herou (KD), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 14.00-17.00 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson (M) Lena Persson (C), ersättare för Liv Wiktorsson Tillberg (M) Johannes Litzing (S), ersättare

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Onsdagen den 27 september 2017 kl. 14.00 Plats: Äppelkriget, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med föredragningslista Ärenden

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea hund, den, kl. 14.00 Beslutande Anette Thoresson (C) Paul Hallgren (M) Tina Bergström-Darrell (S) Carina Persson (L) ersättare för Marianne Åkerblad (M) Jonas Olsson (SD) ersättare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea hund, den, kl. 14.00-16.40 Beslutande Övriga närvarande Anette Thoresson (C) ordförande Mats Andersson (M) 1:e vice ordförande Tina Bergström-Darrell (S) 2:e vice ordförande Marianne

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 kl. 08.30 Plats: Fröken Fleggman, Kommunhuset i Tomelilla Kallelse med

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e

Läs mer

Simskola 2018, upphandlingsunderlag och subventionsgrad. 7 FN

Simskola 2018, upphandlingsunderlag och subventionsgrad. 7 FN Simskola 2018, upphandlingsunderlag och subventionsgrad. 7 FN 2017.058 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2017-11-23 70 Simskola 2018, upphandlingsunderlag och subventionsgrad. (FN 2017.058)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 11 maj 2015 kl. 14.00 Plats: Simhallen kl. 14.00 och därefter Dubbelgöken 1 och 2 kommunhuset i Tomelilla

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (14) Socialnämndens arbetsutskott 2016-04-05 61 Ansökan om stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten på serveringsställe Balls Bowling (Vallentuna Balls

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Beslutande Stationshuset, vid tågstationen Tomelilla. Därefter Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00-17.30 Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) Kerstin

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kallelse Kultur- och fritidsnämnden Tid: Tisdagen den 24 oktober kl. 17:30 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3.

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-16.30 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson (M), 1:e vice ordförande Marianne Åkerblad (M) Tina Bergström-Darell (S), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2016-10-11 kl 13:00-15:00 98-114 Beslutande Christer Johansson (S) Orförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius (S) 98-111 113-114, Lisbeth Ider

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: onsdagen den 22 april 2015 kl. 08.30 Plats: Fröken Fleggman, Kommunhuset Tomelilla Kallelse med föredragningslista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2016-04-26 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:00 ande S Kenneth Persson, ordförande, 21-23 Borlänge S Christina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunfullmäktige Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 12 december 2016 kl. 16.00 Plats: Intim, Folkets park, Tomelilla Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Sammanträdets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Tid och plats kl 08.30 10.35 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Peter Sövig (S) Tjänstgörande ersättare Justeringens

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea hund, den, kl. 14.00-18.00 Beslutande Övriga närvarande Anette Thoresson (C) ordförande Marianne Åkerblad (M) 1:e vice ordförande Tina Bergström-Darrell (S) 2:e vice ordförande Paul

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 14.00-18.05 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Lars Ottoson (M) Liv Wiktorsson Tillberg (M) 49-58 Tina Bergström-Darrell

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 43 Tomelilla kommun Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 24 februari 2014 kl. 13.00 Plats: Dubbelgöken 1 och 2, kommunhuset i Tomelilla

Läs mer

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 15 Ärendeförteckning 18 Yttrande till Mark- och miljödomstolen gällande överklagande av beslut om störande växtlighet på 19 Yttrande till Mark- och miljödomstolen

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 26 oktober 2015 kl. 16.00 Plats: Svea Hund, kommunhuset i Tomelilla Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Ändringar i föredragningslistan

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Avgifter för kultur och fritids verksamheter och lokaler från 2019 KFnD 2016/20

Avgifter för kultur och fritids verksamheter och lokaler från 2019 KFnD 2016/20 Avgifter för kultur och fritids verksamheter och lokaler från 2019 KFnD 2016/20 Beslutad 2018-08-27, KF 146 av Kommunfullmäktige KUNDKATEGORIER Kategori 1 avser bidragsberättigade barn och ungdomsföreningar

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Vård och omsorgsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 28 januari 2016 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val

Läs mer

Taxor och avgifter 2015. (Antagen kfn 105 141209)

Taxor och avgifter 2015. (Antagen kfn 105 141209) Taxor och avgifter 2015 (Antagen kfn 105 141209) Personal/vaktmästarservice/arbetsfordon/maskiner/utrustning Vid arrangemang och övrigt behov av personal, vaktmästarservice, arbetsfordon eller maskiner,

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: tisdagen den 26 mars 2019 kl. 13.00 (OBS TIDEN) Plats: Tomelilla kulturhus (13-14) och Svea Hund kommunhuset (14-)

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 36 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 36 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 35 (40) 2015-06-09 Kf 75 Ks 104 Au 111 KS/2015 0214 Anmälan av obesvarade medborgarförslag s presidiums förslag till s beslut att medborgarförslag äldre än ett år ska vara besvarade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 28 september 2015 kl. 16.00 Plats: Äppelkriget i kommunhuset i Tomelilla Kallelse med föredragningslista Ärenden

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.10 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Brinkehem Brösarp, den, kl. 13.30-16.15 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson, ordförande (M) Gunvor Olsson, 1:e vice ordförande (C) Mona Nihlén, 2:e vice ordförande (V) Peo Örnsved

Läs mer

Förslag till ändrade tillstånds- och tillsynsavgifter för kommunens serveringstillstånd och restaurangtillsyn enligt alkohollagen

Förslag till ändrade tillstånds- och tillsynsavgifter för kommunens serveringstillstånd och restaurangtillsyn enligt alkohollagen MILJÖFÖRVALTNINGEN Datum 2018-06-12 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 19 juni 2018 Förslag till ändrade tillstånds- och tillsynsavgifter för kommunens serveringstillstånd och restaurangtillsyn

Läs mer

Taxor och avgifter 2013

Taxor och avgifter 2013 Taxor och avgifter 2013 Personal/vaktmästarservice Vardagar 7-16 per tim 300 Övrig tid per tim 400 Inkl bil alla tider per tim 500 Vid arrangemang som stöds genom övrigt bidrag, har föreningar en begränsad

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 16 mars 2015, kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 och 2 kommunhuset i Tomelilla Kallelse med föredragningslista

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kvarnbadet avgifter 14 KS

Kvarnbadet avgifter 14 KS Kvarnbadet avgifter 14 KS 2017.008 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-02 11 Kvarnbadet avgifter (KS 2017.008) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 14.00-17.00 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson, (M), 1:e vice ordförande Marianne Åkerblad (M) Tina Bergström-Darell (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Taxor och avgifter Ungdomsenheten 5 FN

Taxor och avgifter Ungdomsenheten 5 FN Taxor och avgifter Ungdomsenheten 5 FN 2016.036 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-05-19 PROTOKOLLET ÄR OJUSTERAT 40 Taxor och avgifter Ungdomsenheten (FN 2016.036) Beslut Fritidsnämndens

Läs mer

PRISLISTA idrotts- anläggningar och hallar, skollokaler, simhall, bibliotek

PRISLISTA idrotts- anläggningar och hallar, skollokaler, simhall, bibliotek Sida 1 av 6 PRISLISTA idrotts- anläggningar och hallar, skollokaler, simhall, bibliotek Gäller fr o m 2014-01-01 Bildarkivet gäller fr 2011-12-01 Allmänna anvisningar För olika brukarkategorier har olika

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2008

Kultur- och fritidsnämndens taxor 2008 Kultur- och fritidsnämndens taxor 2008 Nedanstående taxor för registrerade föreningar avser i kommunen registrerade föreningars vuxenaktiviteter där fler än 50 % av närvarande deltagare är över 20 år.

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund, kommunhuset Tomelilla, den, kl. 14.00-18.00 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Solveig Falk (MP), ersättare för Mats Andersson (M) Tina Bergström-Darrell (S) Anders

Läs mer

Mötets diarienummer Sammanträdesdatum Sida IFO2014/ (4)

Mötets diarienummer Sammanträdesdatum Sida IFO2014/ (4) Kallelse Individ- och familjeomsorgsnämnden Mötets diarienummer Sammanträdesdatum Sida IFO2014/12 2014-08-18 1 (4) Tid Måndag 2014-08-18 k1.14:30 Plats Tingsön - Plangatan 5 Tid för justering Föredragningslista

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1 (8)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1 (8) Sidnr 1 (8) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 8.30-12.00 och 13.00 14.00 Bengt Bivrin (MP) Tore Lomgård (C), tjänstgörande ersättare Peter

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-17.30 Beslutande Anette Thoresson (C) Mats Andersson (M) Marianne Åkerblad (M) Tina-Bergström-Darell (S) Lena Persson (C), ersättare för Marie-Louise

Läs mer

Taxor och avgifter

Taxor och avgifter Taxor och avgifter 2018-01-01-2018-06-30 Personal/vaktmästarservice/arbetsfordon/maskiner/utrustning Vid arrangemang och övrigt behov av personal, vaktmästarservice, arbetsfordon eller maskiner, kontakta

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl 15.10-16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Ingrid

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Anette Thoresson (C), ordförande Mats Andersson (M), 1:e vice ordförande Solveig Falk (MP), ersättare för Marianne Åkesson (M) Tina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Förslag till ändrade avgifter i simhallar från 2014

Förslag till ändrade avgifter i simhallar från 2014 2013-07-31 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2013/106 Fritidsnämnden Förslag till ändrade avgifter i simhallar från 2014 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden fastställer avgifter för besök i simhallar från och

Läs mer