Rapport Administrativt stöd ÄO-HS SLG ÄO-HS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport Administrativt stöd ÄO-HS SLG ÄO-HS"

Transkript

1 Rapport Administrativt stöd ÄO-HS SLG ÄO-HS Verksamhetens och chefernas behov av administrativt stöd 1. Enligt kartläggning från SBIF är sektorn i behov av att skapa en helhetsbild. Vem gör vad. Och hitta en närmare samverkan mellan olika områden, verksamheter, yrkesroller samt professioner. Cheferna behöver även minska sina administrativa uppgifter för att få mer tid till verksamhetsfrågor. Det viktigaste är att skapa en gemensam bild av vad chefer, personal och brukare kan förvänta sig av en administratör. För vad rollen och uppdraget innebär. Att hitta klara och tydliga förväntningar på administratörernas uppdrag och att chefer, personal och brukare vet vad de kan få för hjälp från det administrativa stödet. Inrätta likadana arbetssätt för alla administratörer för att skapa en grundstruktur. Undvika dubbelarbete. Finns idag en oklarhet runt vad man kan få för hjälp av sitt administrativa stöd. Närhet till administratörerna är viktig för de verksamhetsnära frågorna anser SIH och SÄBO medans HS inte anser att det är nödvändigt. Olika för olika områden. De olika områdena är i behov av olika stöd, men det finns grundkompetens som alla behöver ex. personec, brukarkontakt samt treserva. Fördel att ha en tilldelad resurs. Blir problematiskt att ha olika personer vid olika tidpunkter. Skapar en förståelse för områdets rutiner. Den tilldelade administratören behöver därmed inte ha kunskap i allt men kan fungera som mottagare och kontaktperson för det administrativa stödet. Samma goda stöd måste säkerställas för samtliga verksamheter både stora och små. SLG vill även kunna lägga mer kortare projekt på den administrativa enheten i framtiden. Behov från sektorn: Kravprofil Administratörernas förutsättningar 2. Från SBIF har det framkommit att det önskas mer kompetensutveckling av administratörerna. Att utveckla kompetensen internt utefter sektorns behov. Utifrån kompetens har arbetsgruppen gjort en sammanfattning: - Hög kompetens i Personec och Treserva. - Lagar och avtal när det gäller löner och arbetsvillkor. - Ekonomirutiner. - Datorvana, bra på ordbehandling, Excel, alla IT-system. - Serviceminded och flexibel. - Kunna anpassa stödet efter chefens behov/önskemål. - Att sitta nära de chefer och den verksamhet man stödjer. - Att kunna hänvisa till rätt instanser för att få uppdraget löst (gäller både för chef, personal och brukare). - Skapa trygghet i avgiftssystemet. Tydliga och korrekta svar till hyresgäst och anhörig. - Kunskap i arbetsrättsliga frågor.

2 För att kunna möta upp önskemål från sektorn anser arbetsgruppens representanter från administrativa enheten att det är viktigt att: - Få löpande vidareutbildning i våra datorsystem. Hålla sig uppdaterade på vad som händer. - IT-stöd: viktigt att personer som har kunskapen är tillgängliga och har förmågan att lära ut. - Ökade personalresurser. - Att vara en grupp med en chef. - Att ha gemensamma APT. - Arbeta på ett likvärdigt sätt inom administrativa enheten för att utifrån uppdragsbeskrivning och tydlig struktur ge service på ett likvärdigt sätt. - Få information från sin chef gällande långsiktiga behov samt hitta forum för kommunikation direkt till verksamheterna för verksamhetsnära frågor. 3. Från SBIF har även kommit fram att det är viktigt att genomföra processkartläggning över rollerna i Treserva och Personec. Viktigt att få ihop det verksamhetsnära stödet kontra den kompetens som behövs. Det finns ett behov av att få in högre kompetens i olika system (ex. Treserva och Personec) kopplat till exempelvis basuppdrag kontra specialistuppdrag. Viktigt för att möjliggöra SLGs önskan om att lägga in tidsbegränsade uppdrag på den administrativa enheten ex. införande av Treserva 1:2. Viktigt för att utesluta dubbelarbete och reda ut frågan om vemgör vad. För att bli en mer kostnadseffektiv organisation. Förslag på organisation och uppdrag Organisation 4. Från SBIF har det framkommit att den administrativa enheten bör sitta geografiskt samlad för att förbättra samarbete och organisation. Det har även framkommit att man bör se över hur man på bästa sätt effektiviserar det administrativa arbetet i sektorn ex. tekniska lösningar. Inom arbetsgruppen råder det delade meningar hur administratörerna skall vara organiserade. Olika åsikter om organisation: 1. En enhet, en EC, möjlighet att sitta tillsammans alternativt ute i verksamheter. 2. Administratörsresurser ligger under EC i verksamheterna, sitter ute i verksamheterna. Med detta följer även delade åsikter gällande uppdrag: 1. Tydligt uppdrag för alla administratörer, säkerställa samma service, på likvärdigt sätt till alla verksamheter. Möjlighet till basuppdrag och specialistuppdrag. 2. Konkretiserat grunduppdrag men stor frihet för respektive EC att forma arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov.

3 Man enas i gruppen att även om man är en enhet med en EC behöver man inte vara geografiskt samlade. En viktig del till att utredningen 2011 utfördes var att komma tillrätta med att man arbetade på olika sätt och motverka dubbelarbete och effektivisera det administrativa stödet. Framtagandet av den snävare arbetsbeskrivningen var en del i den här strategin. Viktigt att få med sig är även att Kortedala och Bergsjön innan sammanslagningen arbetade på olika sätt där Bergsjöns administratörer låg under EC i verksamheten medans Kortedala hade en administrativ enhet med egen EC. Förutsättningarna innan sammanslagningen såg även annorlunda ut med fler administratörer på färre chefer. Dagens förutsättningar med 8 administratörer på 21 chefer gör det omöjligt att varje EC har tillgång till en administratör. Fördelar administratör under EC i verksamheten: Verksamheten har möjlighet att styra resurserna utifrån verksamhetsspecifika behov. Skapa team inom varje verksamhet för effektivisering. Närhet till verksamheten och närhet för chef, personal och brukare. Förståelse för verksamheten. Snabbare och lättare kommunikation. Utmaningar: Täcka upp för varandra om någon är sjuk/semester. Sårbarhet. Kräver stor flexibilitet hos administratören och en väldigt bred kompetens. Svårt att specialisera sig. Utsatt att arbeta mot flera EC samt att vara den enda representanten för yrkesgruppen. Kan leda till olika arbetssätt och ev. dubbelarbete. Ta tillvara på långsiktiga behov inom sektorn. Kompetensutveckling av administratörerna. Fördel administratör i egen enhet med gemensam EC: Möjlighet att skapa specialistroller. En chef som hjälper till med prioriteringar och målbild för den administrativa enheten. Gemensamma forum för administratörerna och utbyte av erfarenhet och kompetens. Översyn av sektorns långsiktiga behov och vad som krävs gällande kompetensutveckling i gruppen. Skapa gemensamma rutiner och arbetssätt. Säkerställa att alla enheter får samma stöd. Utmaningar: Kommer längre ifrån verksamheten. Inte inser vad verksamheten har behov av. Kommunikation mellan verksamheten och den administrativa enheten. Viktigt med det interna samarbetet i den administrativa enheten för att säkerställa att man delar med sig av sin kompetens. Tillgängligheten för chefer, personal och brukare.

4 5. Det har även framkommit i SBIF att man borde försöka undvika stuprörgenom att det administrativa stödet sker på tvären över områdena, med en central organisation. En organisatorisk fördelning av sektorns administrativa resurser utifrån område är inte någonting som gruppen förespråkar. För att undvika att inte stuprören istället hamnar ute i verksamheten blir det viktigt att hitta samarbetsarenorna, tydliggöra rollerna och vilka krav verksamheten kan ställa på stödet samt vad administrativa enheten behöver utveckla för att möta efterfrågan. Inköpsorganisation och BtB Inom arbetsgruppen råder det delade meningar om BtB: 1. Beställare ute i verksamheten, administratör ej involverad (luft som kan användas till andra arbetsuppgifter). 2. Administratör som beställare (någon kontra alla). Att lägga över administratörens roll vid beställning samt fakturahantering kommer att innebära att verksamheten tappar personalresurser. En annan aspekt är även att det kommer att ta lång tid för personal att arbeta i Winst då man inte gör det så ofta och inte har rutin. Beställning är en process och kontering är en annan. Skall man lägga beställarrollen hos någon som inte känner till verksamheten eller skall man lära upp personal i hur man konterar? Åtgärdsförslag framtaget av Ellinor Örjesson: I utredningen kring det administrativa stödet ÄO-HS har arbetsgruppen lyft en del som rör BtB, vilket jag har tagit del av. Den informationen som sektorn har fått är att beställaren i BtB ska beställa, kontera och leveranskvittera, samt att ha så få beställare som möjligt. Detta är vad vi har haft att förhålla oss till. Det innebär i praktiken att beställaren även konterar "vilda fakturor" som inte föregås av en order i WINST. Jag tvivlar inte på att en medarbetare ute i verksamheten inte kan lära sig att hantera fakturor men förstår att beställarrollen kommer vara mer tidskrävande i BtB än vad den varit innan inom sektorn. Mer administrativa uppgifter läggs på beställaren. En kompromiss, med hänsyn tagen till de tankar som kommit fram i utredningen kring administrativa stödet, skulle kunna vara att vi står fast vid de beställare som sektorn har utsett men dessutom behåller administratörerna på hantering av de vilda fakturorna. I praktiken innebär det att: beställarna gör sina beställningar i WINST, konterar och leveranskvitterar. administratörerna fortsätter att hantera (kontera) många av de fakturor som de gör idag.

5 Eftersom att beställarna kommer att använda WINST i större utsträckning än tidigare kommer många fakturor att matchas med föregående order, vilket ger färre fakturor att hantera. Fakturor som administratörerna oftast sitter med idag. Vilda fakturor som inte kommer från en order gjord i WINST ( t ex hjälpmedel, inkontinensskydd, transport av avlidna, gatubolagets bilar, telia (?), renova, externa platser, sodexo - mat, hemtjänstfakturor från annan SDF, personlarm från annan SDF, tvätt - samhall, leasing, ssk från bemanning osv.) kommer i så fall att fortsätta hanteras av administratörerna. Vad skulle detta innebära? Mottagarkoder behöver inte kopplas om Inte så mycket nytt på en gång för beställarna Hänsyn tas till olika tankar som lyfts i utredningen Administratörerna fortsätter i stort sätt med fakturahantering på samma sätt som idag, dock i WINST istället för Gasell. Fler användare inne i systemet, dock inte fler beställare. Fler användare inne i systemet kan innebära att vi får svårare att hålla ihop inköpsorganisationen och upprätthålla en god kvalitet på inköp och fakturahantering. Administratörerna är inte nya inför fakturahantering, vilket alla våra beställare är och därför kan det vara värt att lyfta in ytterligare användare (administratörerna). Jessica Tångefjord Rekryteringsspecialist HR-avdelningen

Att arbeta på FBA. Folke Bernadotteakademin Myndigheten för fred, säkerhet och utveckling

Att arbeta på FBA. Folke Bernadotteakademin Myndigheten för fred, säkerhet och utveckling Att arbeta på FBA Folke Bernadotteakademin Myndigheten för fred, säkerhet och utveckling 1 På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Vi vill att du ska kunna ha ett långt och utvecklande arbetsliv

Läs mer

HR-strategi. HR-strategi

HR-strategi. HR-strategi HR-strategi HR-strategi 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Strategi HR-strategi 2016 2020 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument gäller för Personalchef 2016-11-11

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män inom Örebro kommun.

Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män inom Örebro kommun. Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män inom Örebro kommun. Hållbar arbetsmiljö för kvinnor och män Vi växer, och du växer utvecklar Start Arbetsgrupp Handlingsplan Handlingsplan Genomförande Rapport KD

Läs mer

Uppdrag: Uppföljning av sommarn 2013

Uppdrag: Uppföljning av sommarn 2013 Uppdrag: Uppföljning av sommarn 2013 Innehåll Bakgrund Uppdrag och huvuduppgifter Beskrivning Under semesterperioden har det varit stora svårigheter och problem med bemanningen på sektor ÄO-HS enheter.

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-07-28 Handläggare Elisabeth Ansell Telefon: 08-508 12 020 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-08-24 Svar på Arbetsmiljöverkets

Läs mer

Gemensamma nämnare i nämnders SWOT-analyser

Gemensamma nämnare i nämnders SWOT-analyser 2015-12-17 Gemensamma nämnare i nämnders SWOT-analyser Interna faktorer Positiva faktorer Gemensamma styrkor för kommunen är: - Kompetent, lojal och engagerad personal - Medvetenhet om förändringsbehov

Läs mer

Bilaga 4. SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015

Bilaga 4. SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015 Bilaga 4 SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015 Sammanfattning Den 29 januari 2015 beslutade Östermalms stadsdelsnämnd att ge förvaltningen i uppdrag

Läs mer

STRATEGI STRATEGI FÖR EHÄLSA

STRATEGI STRATEGI FÖR EHÄLSA STRATEGI FÖR EHÄLSA 1 Innehåll 1 Inledning 3 1.1 Metod 3 1.2 Externa dokument 3 2 Nuläge 4 2.1 Övergripande Utmaningar 4 3.2 Utmaningar kopplade till informationssäkerhet 4 3.3 Utmaningar kopplade till

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljön i förskolan

Lokal handlingsplan för arbetsmiljön i förskolan Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-05-10 Diarienummer N131-0226/17 Sektor Utbildning Katarina Olvik Telefon 031-365 24 38 E-post: katarina.olvik@angered.goteborg.se Lokal handlingsplan för arbetsmiljön i förskolan

Läs mer

Utveckling av hemtjänsten

Utveckling av hemtjänsten Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 547-16-1.5.1 Sida 1 (5) SDN 2017-02-02 2016-12-05 Handläggare Susanne Brinkenberg Telefon: 08-508 06 320 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Du gör skillnad för människan i vardagen!

Du gör skillnad för människan i vardagen! Medarbetarplan Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning 1. Medarbetarsamtal 2. Uppföljningssamtal 3. Resultatsamtal 4. Lönesamtal Du gör skillnad för människan i vardagen! Innehållsförteckning Min medarbetarplan

Läs mer

Uppdragshandling för boendestödjare

Uppdragshandling för boendestödjare 2013-02-21 Nf 506/2011 Uppdragshandling för boendestödjare Förvaltningen för funktionshindrade Örebro kommun Antagen av förvaltningschef och samverkad med fackliga representanter, Förvaltningen för funktionshindrade

Läs mer

Strategi för kompetensförsörjning i Hallsbergs kommun

Strategi för kompetensförsörjning i Hallsbergs kommun Beslutad av: Kommunstyrelsen : : Dokumentet gäller för: Hallsbergs kommun Dokumentansvarig: Personalavdelningen Ärendenummer: Strategi för kompetensförsörjning i Hallsbergs kommun Syftar till att tydliggöra

Läs mer

Polisens medarbetarpolicy

Polisens medarbetarpolicy Polisens medarbetarpolicy Ansvarig utgivare: Rikspolisstyrelsen, Box 12256, 102 26 Stockholm D nr: HR-799-4653/09 Fotografer: Magnus Westerborn, Karl-Oskar Bjurenstedt, Peter Phillips, Patrick Trägårdh

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: , kl.

Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: , kl. Protokoll LSG 2015-05-05 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2015-05-05, kl. 13-15 Plats: Sammanträdesrummet Barefjäll, vån 0, Tellusgatan 2 Ledamöter:

Läs mer

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN DIGITAL UTVECKLINGSPLAN 2018-2022 1. INLEDNING Digital utvecklingsplan ersätter IT-policy för förskola och grundskola i Ystads kommun 2010. Ystads kommun prioriterar digitaliseringen av utbildningsverksamheten.

Läs mer

Attityder och erfarenheter till chefskap i vården

Attityder och erfarenheter till chefskap i vården Attityder och erfarenheter till chefskap i vården Sammanställning av kartläggningen Chef i vården som genomfördes av Sveriges läkarförbund 2009. Kartläggning av läkares chefsskap Läkarförbundet anser att

Läs mer

Vad innehåller handlingsplanen?

Vad innehåller handlingsplanen? Vad innehåller handlingsplanen? Hur/Vad - Hur kan vi göra för att bli mera attraktiva för våra medarbetare och dem vi ska rekrytera för att bli oberoende av inhyrd personal Aktivitet Exempel på aktiviteter

Läs mer

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret Monica Jansson, 0586-482 31 monica.jansson@degerfors.se Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret 2016-2017 2 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Uppföljning av åtgärder

Läs mer

Chef i välfärden vad behövs för att göra ett bra jobb?

Chef i välfärden vad behövs för att göra ett bra jobb? 16 NOV Chef i välfärden vad behövs för att göra ett bra jobb? Linda Corin PhD, Utvecklingsledare organisatorisk och social arbetsmiljö Lisa Björk PhD, Utvecklingsledare organisation och ledarskap Varför

Läs mer

Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling

Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2014-09-09 Diarienummer Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling Driftnämnden Hallands sjukhus ansökte i början på 2013 hos hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Läs mer

Granskning av hur väl stödet av ekonomitjänster fungerar

Granskning av hur väl stödet av ekonomitjänster fungerar Revisionsrapport Granskning av hur väl stödet av ekonomitjänster fungerar Söderhamns kommun Rolf Hammar David Boman December 13 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund och syfte... 3 1. Revisionsfråga...

Läs mer

POLICY OCH HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖREBYGGA, UPPTÄCKA OCH ÅTGÄRDA KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING

POLICY OCH HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖREBYGGA, UPPTÄCKA OCH ÅTGÄRDA KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING POLICY OCH HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖREBYGGA, UPPTÄCKA OCH ÅTGÄRDA KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-27, 178 Dnr: KS 2017/662 Revideras xxxx Kommunledningskontoret

Läs mer

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Revisionsrapport Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Viktor Prytz Trelleborgs kommuns revisorer Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...2 2.1. Revisionsfråga...2 2.2. Revisionskriterier...2

Läs mer

Bilaga 3 Anvisning och checklista för introduktion av socialsekreterare i Göteborgs Stad

Bilaga 3 Anvisning och checklista för introduktion av socialsekreterare i Göteborgs Stad En handledning till introduktionsansvarig i stadsdelen Denna programbeskrivning är en övergripande förteckning över de kunskaper och färdigheter som ska förmedlas till den anställde. Att som nyutexaminerad

Läs mer

Överväganden med anledning av det förslag till utveckling av utredningsverksamheten som lämnats av kommissarie Stefan Thörn

Överväganden med anledning av det förslag till utveckling av utredningsverksamheten som lämnats av kommissarie Stefan Thörn Överväganden med anledning av det förslag till utveckling av utredningsverksamheten som lämnats av kommissarie Stefan Thörn Allmänt Kommissarie Stefan Thörn fick den 15 juni 2009 i uppdrag att tillsammans

Läs mer

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar.

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar. Bilaga 2 Sammanställning 2016-04-13 över hur inkomna förenklings- /förbättringsförslag hanteras/hanterats (hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsområde och angränsande förvaltningar) Inledning Nedan redovisas

Läs mer

Dialogunderlag om arbetsbelastning. arbetsgrupper

Dialogunderlag om arbetsbelastning. arbetsgrupper Dialogunderlag om arbetsbelastning för arbetsgrupper Detta material är tänkt att användas för gruppdiskussioner inom arbetslag, på APT eller inom samverkansgrupper. Varje frågeområde har en kort inledning

Läs mer

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten Medarbetaren i samverkan medarbetarsamtalet Malmö högskolas samverkansavtal med Dnr Mahr 19-2012/488 har verksamheten och medarbetarna i fokus. Det ställer krav på ledarskap och medarbetarskap, två begrepp

Läs mer

Kort om Skogsstyrelsen

Kort om Skogsstyrelsen SKOGSSTYRELSEN 5 Kort om Skogsstyrelsen Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor som rör skog och som arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt

Läs mer

Lönekriterier. för sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Generella utgångspunkter för lönebildning. Syftet. Metod. Viktning

Lönekriterier. för sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Generella utgångspunkter för lönebildning. Syftet. Metod. Viktning Lönekriterier för sjukgymnaster och arbetsterapeuter ÖSTERSUND VÅRD- OCH OMSORGS- FÖRVALTNINGEN Generella utgångspunkter för lönebildning Lönebildning och lönesättning ska bidra till att arbetsgivaren

Läs mer

Mot en medborgarnära Polismyndighet Förslag på hur en mer medborgarnära organisation kan skapas

Mot en medborgarnära Polismyndighet Förslag på hur en mer medborgarnära organisation kan skapas Mot en medborgarnära Polismyndighet Förslag på hur en mer medborgarnära organisation kan skapas 2014-01-09 Regeringskansliet Mats Paulsen Postadress Besöksadress Telefonväxel 103 33 Stockholm Karlavägen

Läs mer

Handlingsplan 2018 Familjecentrerat arbetssa tt

Handlingsplan 2018 Familjecentrerat arbetssa tt Handlingsplan 2018 Familjecentrerat arbetssa tt SDF Östra Göteborg 2018-03-19 Barn och unga ska lyckas i skolan! Övergripande mål familjecentrerat arbetssätt att alla barn ska lyckas i skolan Inledning

Läs mer

Åtgärds- och tidplan för Norrgläntan med anledning av genomlysning

Åtgärds- och tidplan för Norrgläntan med anledning av genomlysning ÅTGÄRDS-/TIDPLAN 1 (6) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Äldreomsorgen Vår handläggare Ert datum Er beteckning Anna-Lena Ramstedt, vik. områdeschef Godkänd av vård- och omsorgsnämnden 2007-05-10 Vård- och

Läs mer

Workshop äldres psykiska hälsa. 4 februari 2016

Workshop äldres psykiska hälsa. 4 februari 2016 Workshop äldres psykiska hälsa 4 februari 2016 Program 08:30 Introduktion 08:45 Föreläsning: Riv 65-årsgränsen och rädda liv vad du med små medel kan göra för att möta äldre med psykisk ohälsa. Susanne

Läs mer

Medarbetarundersökning - VOICE 2017 RIKSGÄLDEN

Medarbetarundersökning - VOICE 2017 RIKSGÄLDEN Medarbetarundersökning - VOICE 2017 RIKSGÄLDEN Riksgälden Antal svar: 150 / 161 Svarsfrekvens: (9) Intern jämförelse: Riksgälden Extern jämförelse: Bank & Finans 2014-2016 1 Hur ska jag läsa rapporten?

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan 2017 område grundskola. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden antecknar rapporten till protokollet.

Kompetensförsörjningsplan 2017 område grundskola. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden antecknar rapporten till protokollet. Västra Göteborg Rapport Utfärdat: 2017-03-02 Diarienummer: N137-0162/17 Sektor Utbildning, område grundskola Amanda Andersson Telefon: 365 00 00 E-post: amanda.andersson@vastra.goteborg.se Kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Sammanställning rapporterade avvikelser 2015

Sammanställning rapporterade avvikelser 2015 Datum 2016-02-10 TJÄNSTESKRIVELSE Diarienummer 1(11) Sjukhusadministrationen Ingrid Kvist Utredare Återrapportering angående intern kontrollplan 2015 Driftnämnden Hallands sjukhus Enligt fastställt reglemente

Läs mer

Presentation IT i Staden

Presentation IT i Staden Presentation IT i Staden Aktuellt från projektet nytt ekonomikoncept i Göteborgs Stad 2012-11-21 Tillbakablick från introduktionsstudie till idag Övergripande vision Behov framtida ekonomikoncept Konkretiserad

Läs mer

Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning. Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018

Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning. Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018 Använd kompetensen rätt breddad kompetensförsörjning Förändrat arbetssätt inom Örebro kommun 14 mars 2018 Presentation av mig & bakgrund till projektet Utmaningarna Tre chefer funderar (2015) o o Demografisk

Läs mer

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Östersunds kommuns kvalitetspris Återföringsrapport 2008-10-03 Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Sammanfattande bedömning Östersunds Städ och Hemservice arbetar med kundorienterad verksamhetsutveckling

Läs mer

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD INLEDNING Vi vill alla ha och behöver en chef som ser oss, som är tydlig med sina förväntningar och som inspirerar oss till att

Läs mer

Sektorschef Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård, Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, ordförande

Sektorschef Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård, Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, ordförande Protokoll LSG 2015-01-13 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2015-01-13, kl. 13-15 Plats: Sammanträdesrummet Storefjäll, vån 0, Tellusgatan 2

Läs mer

Färre skall försörja fler

Färre skall försörja fler Färre skall försörja fler Fler äldre kommer att vara i behov av vård och omsorg Samtidigt som vi får problem att rekrytera medarbetare Arbeta för att öka attraktiviteten för vård och omsorgsyrken Utnyttja

Läs mer

Socialchefsrapport 2012

Socialchefsrapport 2012 Socialchefsrapport 2012 Idag och imorgon september 2012 Socialchefsrapporten idag och imorgon 2012 Inledning I denna undersökning har Sveriges socialchefer fått ge sin syn på de utmaningar som svensk socialtjänst

Läs mer

Sammanställning av förslag i Miljösamverkan Sveriges rapport Regional tillsynsvägledning Planering och utveckling

Sammanställning av förslag i Miljösamverkan Sveriges rapport Regional tillsynsvägledning Planering och utveckling Sammanställning av förslag i Miljösamverkan Sveriges rapport Regional tillsynsvägledning Planering och utveckling Problembeskrivning Åtgärdsförslag Vem och hur 1. Begreppet tillsynsvägledning är indelat

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Socialförvaltningen i Linköping - Kompetensutveckling

Socialförvaltningen i Linköping - Kompetensutveckling Socialförvaltningen i Linköping - Kompetensutveckling En viktig framgångsfaktor Ett samlingsbegrepp Ett kontinuerligt lärande - ständiga förbättringar av verksamheten. Kompetenstrappan Tydliggöra utvecklingsmöjligheter

Läs mer

Policy för kompetensförsörjning

Policy för kompetensförsörjning Kommunstyrelseförvaltningen POLICY FÖR KOMPETENSFÖRSÖRJNING Policy för kompetensförsörjning Dokumenttyp Dokumentnamn Policy för kompetensförsörjning Policy Diarienummer Fastställd/upprättad av HR-avdelningen

Läs mer

SKLS CHECKLISTA FÖR CHEFENS ARBETSMILJÖ

SKLS CHECKLISTA FÖR CHEFENS ARBETSMILJÖ 2017-05-23 1 (7) SKLS CHECKLISTA FÖR CHEFENS ARBETSMILJÖ Här hittar du en checklista som fokuserar särskilt på chefens arbetsmiljö. Den bygger på Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: , kl.

Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: , kl. Protokoll LSG 2015-06-02 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2015-06-02, kl. 13-15 Plats: Sammanträdesrummet Barefjäll, vån 0, Tellusgatan 2 Ledamöter:

Läs mer

Redovisning av åtgärder enligt handlingsplan för medarbetarundersökning 2010

Redovisning av åtgärder enligt handlingsplan för medarbetarundersökning 2010 Tjänsteskrivelse 2011-11-02 Handläggare: Stina Lindbäck-Ohlsson FHN 2011.0093 Folkhälsonämnden Redovisning av åtgärder enligt handlingsplan för medarbetarundersökning Sammanfattning Förvaltningen hade

Läs mer

Nätverket Kombinera förvärvsarbete och anhörigomsorg. Sammanfattning från femte mötet i de blandade lokala lärande nätverken

Nätverket Kombinera förvärvsarbete och anhörigomsorg. Sammanfattning från femte mötet i de blandade lokala lärande nätverken Nätverket Kombinera förvärvsarbete och anhörigomsorg I februari 2011 startade arbetet med nya blandade lokala lärande nätverk inom det prioriterande området: Kombinera förvärvsarbetet och anhörigomsorg.

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /17

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /17 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-04-18 Diarienummer N138-0312/17 Sektor Utbildning Eva-Lill Thorsson, Kristina Herrlach Telefon 031-3665000, Fax 031-3666001 E-post: fornamn.efternamn@vh.goteborg.se Handlingsplan

Läs mer

KARTLÄGGNING AV CHEFSUPPDRAG

KARTLÄGGNING AV CHEFSUPPDRAG KARTLÄGGNING AV CHEFSUPPDRAG Bakgrund Förvaltningen har utöver verksamhets- och chefsnivån ett flertal andra arbetsledande roller med olika befattningar inom förvaltningen. Osäkerhet finns kring rollernas

Läs mer

Översyn av utbildningsbehov - intern kontroll. Färdtjänstnämnden

Översyn av utbildningsbehov - intern kontroll. Färdtjänstnämnden Översyn av utbildningsbehov - intern kontroll Färdtjänstnämnden Sammanfattning och slutsatser Översynen omfattar följande områden: Offentlighet och sekretess, Handläggning och beslut, Att vara medarbetare,

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms sdf Administrativa avdelningen Tjänsteanteckningar Dnr: 291-2017-1.6. Sida 1 (10) 2017-08-109 Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning, Stockholm

Läs mer

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Vår personal, verksamhetens viktigaste resurs Medarbetarna i Region Skåne gör varje

Läs mer

Strategi för digital utveckling

Strategi för digital utveckling Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Strategi Utvecklings- och 6 kommunikationsavdelningen Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Henrik Svensson Landstingsstyrelsen 2018-05-22

Läs mer

Utvecklingssamtal inom Fackförbundet ST

Utvecklingssamtal inom Fackförbundet ST 2013-04-05 Utvecklingssamtal inom Fackförbundet ST Utvecklingssamtalen är en del av HR-året på ST. Samtalen är en viktig del i dialogen kring mål och arbetsresultat samt verksamhetsplanering och personalutveckling.

Läs mer

Teamarbete med patienten i centrum 3863

Teamarbete med patienten i centrum 3863 1 (10) Landstingsstyrelsens förvaltning Södersjukhuset, medicin Projektledare Stina Petersson E-post stina.petersson@sll.se Teamarbete med patienten i centrum 3863 2 (10) Sammanfattning av satsningen Med

Läs mer

MEDARBETARSKAP I REGION KRONOBERG VI SOM ÄR MEDARBETARE I REGION KRONOBERG SER VARANDRA OCH VÅR DEL I HELHETEN

MEDARBETARSKAP I REGION KRONOBERG VI SOM ÄR MEDARBETARE I REGION KRONOBERG SER VARANDRA OCH VÅR DEL I HELHETEN MEDARBETARSKAP I REGION KRONOBERG VI SOM ÄR MEDARBETARE I REGION KRONOBERG SER VARANDRA OCH VÅR DEL I HELHETEN ansvar engagemang respekt VÅRT GEMENSAMMA UPPDRAG: KRONOBERGARNAS BÄSTA Alla vi som är medarbetare

Läs mer

Madeleine. Dela upp gruppen utifrån verksamhetsområden vid ULG (utförarenhetens ledningsgrupp) i del av mötet med enhetschef.

Madeleine. Dela upp gruppen utifrån verksamhetsområden vid ULG (utförarenhetens ledningsgrupp) i del av mötet med enhetschef. Handlingsplan för SAM-systematisk arbetsmiljö (ej på individnivå) Sida 1 (7) För att underlätta uppföljning av risker, åtgärder samt åtgärdens effekt används en gemensam handlingsplan för SAMsystematisk

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Alingsås lasarett FAAVVo-projektets fortsättning

Alingsås lasarett FAAVVo-projektets fortsättning FAAVVo Alingsås lasarett FAAVVo-projektets fortsättning FAAVVo Inte bara om- och tillbyggnads projekt Verksamhetsutvecklingsprojekt parallellt FAAVVo-projektet Framtidens Arbetssätt Akuta Vårdtillfällen

Läs mer

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Innehåll Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun sid 3 Befolkningsprognos för äldre i Alingsås kommun sid 4 Att bo tryggt sid 5 Stöd för ett gott åldrande sid

Läs mer

Lönepolitiska riktlinjer

Lönepolitiska riktlinjer Lönepolitiska riktlinjer Kommunledningskontoret, HR-avdelningen 1. Lönepolitiska utgångspunkter Enligt det personalpolitiska programmet för 2009 2013 ska kommunens löner vara marknadsmässiga och det ska

Läs mer

Ansökan om medel för utveckling av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt

Ansökan om medel för utveckling av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsättning Ansökan Sida 1 (5) 2016-01-21 av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt Beställarenheten

Läs mer

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar.

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar. 1 (6) Personalpolicy Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige (2015-09-15 145) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-09-15 Dokumentansvarig: HR-chef Senast reviderad: 2015-09-15

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi

Kompetensförsörjningsstrategi Kompetensförsörjningsstrategi Ks/2018:306 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Kompetensförsörjningsstrategi Fastställt av kommunfullmäktige 2018-08-30 207 1 2 Kompetensförsörjningsstrategi

Läs mer

Risk- och konsekvensanalys för Upplands Väsby kommun

Risk- och konsekvensanalys för Upplands Väsby kommun Allmänt När ändringar i verksamheten planeras ska arbetsgivaren bedöma vilka eventuella risker och konsekvenser som ändringarna medför. En risk- och konsekvensanalys ska göras under planeringsstadiet,

Läs mer

Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Dialog om Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Idéns upplägg Förslaget till ny idé om hälsosam vårdmiljö består av två delar. Den första delen är en inledning där följande finns med: Vårdförbundets

Läs mer

Genomförandeprocessen

Genomförandeprocessen 1 Genomförandeprocessen Utifrån syftet att se hur genomförandet av projektet fungerar: Projektets målgrupp/deltagare Arbetsgivare Samverkansparter: handläggare, kontaktpersoner m fl Sammanlagt 30 intervjuer

Läs mer

Utkast till Risk-/Konsekvensanalys med anledning av tjänsteutlåtande om Stockholms stads grupper med särskilda inriktningar

Utkast till Risk-/Konsekvensanalys med anledning av tjänsteutlåtande om Stockholms stads grupper med särskilda inriktningar Utkast till isk-/analys med anledning av tjänsteutlåtande om Stockholms stads grupper med särskilda inriktningar Faktorer att av förändringen beskrivning Åtgärdsförslag Kontakt/gemenskap /A /AF /F Personalkonsekvenser:

Läs mer

Åtgärdsarbetet en presentation av första delen. 8 april 2015

Åtgärdsarbetet en presentation av första delen. 8 april 2015 Åtgärdsarbetet en presentation av första delen 8 april 2015 Resultatet av fas 1 - det här berättar vi idag Bakgrund historien Uppgiften Vad nulägesanalysen visar Slutsatser Ekonomisk beräkning utifrån

Läs mer

Granskning av lönesystem

Granskning av lönesystem www.pwc.se Revisionsrapport Anna Gröndahl Granskning av lönesystem Vingåker kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund... 2 2.2. Uppdrag...

Läs mer

Medarbetarsamtal vid KI

Medarbetarsamtal vid KI Medarbetarsamtal vid KI Riktlinjer med kompletterande anvisningar för medarbetarsamtal vid KI Bilaga 1a Medarbetarsamtal 1; Mål och utveckling exempel på frågor - chefer Bilaga 1b Medarbetarsamtal 1; Mål

Läs mer

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Protokoll LSG 2017-01-03 Ärende Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Tid 2017-01-03, kl 13:00 15:00 Plats Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter

Läs mer

Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen

Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen 080526 Personal Närvarande Håkan Karlsson, Yvonne Söderling, Elisabet Engdahl, Anna Ihr, Per Cornell, Lena Söderberg, Ingmar Söhrman, Karin Friberg,

Läs mer

Statsbidrag för en likvärdig skola 2019

Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 Statsbidrag för en likvärdig skola 2019 Grundskolenämnden 2019-01-23 Samordnare: Anna Singhateh https://www.skolverket.se/skolutveckling/statsbidrag/statsbidrag-for-en-likvardig-skola-2019 https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svenskforfattningssamling/forordning-201849-om-statsbidrag-for-starkt_sfs-2018-49

Läs mer

Jämställdhetsplan för Eslövs kommun 2010-2013. Under perioden 2010-2013 gäller följande:

Jämställdhetsplan för Eslövs kommun 2010-2013. Under perioden 2010-2013 gäller följande: Jämställdhetsplan för Eslövs kommun 2010-2013 Denna plan är ett stöd och ett verktyg för ökad jämställdhet. Planen är främst avsedd för arbetsledare och medarbetare i organisationen och den förtydligar

Läs mer

Kompetensworkshop baserat på Pi Company kompetensmodell

Kompetensworkshop baserat på Pi Company kompetensmodell Kompetensworkshop baserat på Pi Company kompetensmodell Målsättningen med en kompetensworkshop och en kompetensbaserad kravprofil Målsättningen med en kompetensbaserad kravprofil är välja max 6 stycken

Läs mer

Time Cares tjänsteerbjudande

Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande Time Cares tjänsteerbjudande Time Care tjänsteerbjudande Hur utbildar och stöttar vi våra chefer att leda verksamheter där varje krona har en berättelse och varje minut ett

Läs mer

Utredning av kemikalieombudsrollen

Utredning av kemikalieombudsrollen Dnr UFV 2013/1196 Utredning av kemikalieombudsrollen Utarbetad av forskningsingenjör Nahid Heidari och miljökemist Annika Edlund Fastställd av miljökemist Annika Edlund 2013-10-11 Innehåll 1 Inledning

Läs mer

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling www.skolverket.se/hallbarutveckling Ansökan med bilagor skickas in via e-post till skolverket@skolverket.se Skolans namn: Röda stugan Skolans verksamhetsform:

Läs mer

Internrevisionens årsrapport 2017

Internrevisionens årsrapport 2017 Bilaga p 6 2018-02-20 Emelie Holmlund DNR: MIUN 2018/411 Internrevisionens årsrapport 2017 Bilaga p 6 2018-02-20 Emelie Holmlund DNR: MIUN 2018/411 1 Internrevisionen 2017 Internrevisionen vid Mittuniversitetet

Läs mer

Omsorgsförvaltningens övergripande verksamhetsplan 2014-2017. Furuliden

Omsorgsförvaltningens övergripande verksamhetsplan 2014-2017. Furuliden Omsorgsförvaltningens övergripande verksamhetsplan 2014-2017 Furuliden Omsorgsnämndens verksamhetspolicy Livskvalitet Hela livet Vision Livskvalitet Hela livet Värdegrund Människan bär med sig en önskan

Läs mer

Kommunikationsplan Heltidsprojektet

Kommunikationsplan Heltidsprojektet Kommunikationsplan 31 oktober 2017 Personalavdelningen Enheten för arbetsgivarfrågor Pia Leden/ Kommunikationsplan Heltidsprojektet Bakgrund I slutet av december 2017 ska Haninge kommuns fritidsledare,

Läs mer

Kartläggning av samverkansformer mellan socialtjänsten och Arbetsförmedlingen

Kartläggning av samverkansformer mellan socialtjänsten och Arbetsförmedlingen Kartläggning av samverkansformer mellan socialtjänsten och Arbetsförmedlingen Redovisning av regeringsuppdrag S2014/3701/FST 2015-04-15 Sida: 2 av 20 Sida: 3 av 20 Förord I denna rapport redovisar Socialstyrelsen

Läs mer

Enheten för daglig verksamhet Gävle Kommun. Ann-Helen Dahlqvist Enhetschef

Enheten för daglig verksamhet Gävle Kommun. Ann-Helen Dahlqvist Enhetschef Gävle kommun 2019-03-27 1 Enheten för daglig verksamhet Gävle Kommun Ann-Helen Dahlqvist Enhetschef Vi kom på andra plats som bästa LSSkommun 2017! Gävle kommun 2019-03-27 2 Motiveringen löd: En hög grad

Läs mer

Verksamhetsplan för överförmyndarenheten 2019

Verksamhetsplan för överförmyndarenheten 2019 Verksamhetsplan för överförmyndarenheten 2019 ÖFM 2019/0013. Verksamhetsplanen presenterades för överförmyndarnämnden den 14 februari 2019 norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun instagram.com/norrkopings_kommun

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Plan för jämställdhet & mångfald Oktober

Plan för jämställdhet & mångfald Oktober Plan för jämställdhet & mångfald Oktober 2013-2015 Vision för Jämställdhet & Mångfald i Kävlinge kommun Kävlinge kommun ska ha arbetsplatser som är fria från fördomar och där diskriminering och kränkande

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Kungsholmens dagliga verksamheter Tjänsteutlåtande Dnr: 1.1-541-2013 Sid 1 (9) 2014-01-15 Handläggare: Vanja Schwamberg Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens dagliga verksamheter Kungsholmens dagliga

Läs mer

Konsekvens Sannolikhet Riskvärde Ansvarig för åtgärd, klart när? Ansvarig för uppföljning, klart när? Bilaga 1 Rapport A295.306/2014 RISKBEDÖMNINGSUNDERLAG RISKBEDÖMNING: Avseende indelning i tre polisområden

Läs mer

Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ. Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015

Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ. Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015 Utvecklingssamtal - Utveckling av verksamhet och individ Sektionen PerSonal lunds universitet MAJ 2015 utvecklingssamtal 3 Utvecklingssamtal vägledning och riktlinjer Utvecklingssamtal är ett förberett

Läs mer