MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum"

Transkript

1 Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) ersätter Thom Ericsson (M) (2:e vice ordförande) Christer Grähs (arbets- och näringslivschef), Karin Bengtsson (enhetschef IFO vuxen), Sara Lall (nämndsekreterare), Therese Borg (ekonom) 38-48, 51-52, Kristina Söderström (1:e socialsekreterare) 36-38, 49-50, Rebecka Karlsson (1:e socialsekreterare) 36-38, 49-50, Jessica Blohm (kultur- och bibliotekschef) 51-52, Ola Persson (kulturutvecklare) Karin Åkesson Justeringens plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Protokollet omfattar Underskrifter Sekreterare... Sara Lall Ordförande.... Göran Edberg Justerande.... Karin Åkesson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arbets- och näringslivsnämndens Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Arbets- och näringslivskontoret Underskrift... 1 (23)

2 ÄRENDELISTA 36 Godkännande av ärendelistan 37 Val av justerare 38 Information och meddelanden ANN Uppföljning och redovisning ANN april 40 Delegeringsordning arbets- och näringslivsnämnden 41 Uppdaterade bidragsregler för föreningar Nya fördelningsprinciper för bidrag till studieförbund 43 Internkontrollplan ANN 44 Svar på motion angående hedersrelaterat våld och förtryck inklusive könsstympning. 45 Motion dubbla bidrag nyanlända 46 Yttrande granskning av vård, omsorg och stöd till personer med missbruks- och beroendeproblematik 47 Handlingsplan våld i nära relationer 48 Uppsägning hyresavtal Styrketräningsklubben Goliath 49 Individärende - Ansökan om bistånd 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av förlängd vistelse på behandlingshem 50 Individärende - Ansökan om bistånd 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av förlängd vistelse på behandlingshem 51 Extra ärende - Delegering hantering av bidrag till kulturaktiviteter 52 Övrigt 2 (23)

3 36 Godkännande av ärendelistan Ärendelistan har varit utsänd och arbets- och näringslivsnämndens beslutar att arbeta efter den med tillägg av (23)

4 37 Val av justerare Arbets- och näringslivsnämndens beslutar att utse Karin Åkesson (C) till att justera protokollet vid sidan av ordförande Göran Edberg (S). 4 (23)

5 38 Information och meddelanden ANN ANN0003 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden har tagit del av meddelanden och information. Meddelanden: 74 KS Ansökan om markupplåtelse och bidrag till skatepark Information: Brottsförebyggande rådet protokoll MP-huset Aktuellt deltagarantal mars 2017 Uppföljning av tidigare individärenden 2016 Införskaffande av gräsklippare Torulund Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: Information och meddelanden ANN KS Ansökan om markupplåtelse och bidrag till skatepark Protokoll Brottsförebyggande rådet Aktuellt deltagarantal MP-huset mars 2017 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden har tagit del av meddelanden och information. 5 (23)

6 39 Uppföljning och redovisning ANN april 2017 ANN0001 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden godkänner informationen och lägger den till handlingarna. Som en del i arbets- och näringslivsnämndens uppföljning görs delredovisningar av det ekonomiska läget. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: Uppföljning och redovisning ANN april Prognos ANN april 2017 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden godkänner informationen och lägger den till handlingarna. 6 (23)

7 40 Delegeringsordning arbets- och näringslivsnämnden 2017 ANN0141 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att anta förslaget till delegeringsordning (daterad ) med ändring av punkt 5.6 där delegaten ändras till et. Arbets- och näringslivskontoret har tagit fram ett nytt förslag på delegeringsordning. Delegeringsordningen är en förteckning över de beslut som arbets- och näringslivsnämnden delegerar till utskott, en ledamot, en ersättare eller till anställd i kommunen. Delegering innebär att nämnden överlåter självständig beslutanderätt, d.v.s. nämnden ger någon i uppdrag att fatta beslut på nämndens vägnar i vissa ärenden. en gäller på samma sätt som om nämnden själv fattat dem. Kommunledningskontoret har tillsammans med kommunens ledningsgrupp tagit fram ett förslag till kommunövergripande delar gällande beslut som berör allmänt, ekonomi, personal och upphandling i delegeringsordningen. En gemensam mall med den grafiska profilen ska användas. Inledningen i dokumentet är också gemensam för alla nämnder. Syftet är att man ska känna igen att delegeringsordningen kommer från Hylte kommun. Det ska vara samma delegatnivå i kommunen som beslutar i de ärenden som är gemensamma i alla nämnder. Arbets- och näringslivsnämnden har egna specifika avsnitt kopplade till sina verksamheter och som nu också uppdateras för Handlingar i ärendet Delegeringsordning arbets- och näringslivsnämnden Delegeringsordning uppdat 2017 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden antar förslag till delegeringsordning, daterad Yrkanden Karin Åkesson (C): Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att anta förslaget till delegeringsordning med ändring av punkt 5.6 där delegaten ändras till et istället. 7 (23)

8 sgång Ordförande frågar et om de bifaller eller avslår Karin Åkessons yrkande. Ordförande finner att et bifaller Karin Åkessons yrkande. 8 (23)

9 41 Uppdaterade bidragsregler för föreningar ANN0146 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar om uppdaterade bidragsregler för föreningar enligt arbetsoch näringslivskontorets förslag. De nuvarande bidragsnormerna för föreningar bör uppdateras för att på ett effektivare sätt stötta föreningarna i sin verksamhet. Investeringsbidraget har tidigare bara omfattat investeringar för idrottsföreningar avseende skötsel och drift av egna anläggningar. Arbets- och näringslivskontoret föreslår att bidraget även ska omfatta nyanskaffning av material, maskiner, redskap, inventarier och dylikt som har en varaktighet på minst fem år samt gälla för samtliga idrottsföreningar. Lokal- och anläggningsbidraget har tidigare varit för lågt för att ge någon större effekt för de föreningar som är berättigade till det. Arbets- och näringslivskontoret föreslår därför att bidragets maxbelopp ökas till kr samt att maxbeloppet per medlem ökas till 200 kr. Förtydliganden gällande lokalens läge samt bidrag för elljusspår läggs också till. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Uppdaterade bidragsregler föreningar Nytt förslag maj 2017 Bidragsnormer Arbets- och näringslivskontoret reviderad Bidragsnormer Arbets- och näringslivskontoret reviderad Lokal- och anläggningsbidrag [KOPIA] Följebrev Uppdrag organisationsöversyn av löpspår i Hylte kommun, 2016 SBN0210 [KOPIA] Underlag till inventering av löpspår i Hylte kommun [KOPIA] Tjänsteskrivelse Uppdrag Organisation löpspår [KOPIA] 20 SBN Uppdrag organisationsöversyn av löpspår i Hylte kommun Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar enligt arbets- och näringslivskontorets förslag. 9 (23)

10 10 (23)

11 42 Nya fördelningsprinciper för bidrag till studieförbund 2017 ANN0145 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar om nya fördelningsprinciper av bidrag till studieförbund enligt arbets- och näringslivskontorets förslag. De nuvarande fördelningsprinciperna för bidrag till studieförbund är konstruerade på ett sådant sätt att det är mycket svårt för nya förbund att inom rimlig tid komma upp i ett bidrag som motsvarar den verksamhet som bedrivs. En viss tröghet är nödvändig för att skapa kontinuitet men det bör också finnas förutsättningar för förändring över tid. Bidraget baseras i nuläget till 75 % på föregående års verksamhet vilket kan leda till en orättvis fördelning. De nya fördelningsprinciperna utgår från de statliga fördelningsprinciperna och är mer följsamma. Detta leder till att studieförbundens bidrag blir mer anpassade efter den verksamhet som faktiskt bedrivs. Arbets- och näringslivskontoret föreslår att det nya förslaget på fördelningsprinciper ersätter de nuvarande principerna. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Nya fördelningsprinciper studieförbund Nytt förslag Bidragsnormer Studieförbund 2017 Bidragsnormer Studieförbund 2015 Nytt förslag Beräkning utbetalning Studieförbund sammanställning Nytt förslag Beräkning utbetalning Studieförbund Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar enligt arbets- och näringslivskontorets förslag. 11 (23)

12 43 Internkontrollplan ANN 2017 ANN0140 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att anta förslaget till intern kontrollplan 2017 med tillägg av ytterligare en "Rutin/process": Kurser och konferenser. Under rubriken "Kontrollmoment" blir tillägget Att kommunens riktlinjer för kurser och konferenser följs. Under rubriken "Kontrollansvar" - enhetschef; under rubriken "kontrollmetod" - granskning av genomförda kurser och konferenser; under rubriken "Frekvens" - juni och december; och under rubriken "Rapport till" - kontorschef. Med intern kontroll avses den process som syftar till att nämnder/styrelser med rimlig säkerhet säkerställer att verksamheten bedrivs i enlighet med kommunens vision, grunduppdrag, mål och riktlinjer som fullmäktige fastställt och de lagkrav och föreskrifter som gäller för verksamheten. Processen Avgiftsdebitering för idrottshallar och övriga lokaler har tagits bort från kontrollplanen. All bokning görs via bokningssystemet FRI. Genom systemet görs en automatisk fakturering och därmed blir kontrollmomentet av mindre vikt. Processerna Uppföljning av skötselavtal samt Samordnad individuell plan föreslås läggas till som nya punkter i kontrollplanen. Handlingar i ärendet Intern kontrollplan 2017 Internkontrollplan ANN 2017 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar anta förslag till intern kontrollplan för Yrkanden Göran Edberg (S): Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att anta förslaget till intern kontrollplan med tillägg av ytterligare en "Rutin/process": Kurser och konferenser. Under rubriken "Kontrollmoment" blir tillägget Att kommunens riktlinjer för kurser och konferenser följs. Under rubriken "Kontrollansvar" - enhetschef; under rubriken "kontrollmetod" - granskning av genomförda kurser och konferenser; under rubriken "Frekvens" - juni och december; och under rubriken "Rapport till" - kontorschef. 12 (23)

13 sgång Ordförande frågar et om de bifaller eller avslår Göran Edbergs yrkande. Ordförande finner att et bifaller Göran Edbergs yrkande. 13 (23)

14 44 Svar på motion angående hedersrelaterat våld och förtryck inklusive könsstympning ANN0107 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden föreslår att motionen ska besvaras enligt sammanfattningen. Finn Dahl (-) har lämnat in en motion om hedersrelaterat våld och förtryck, 2017 KS0122. Kommunstyrelsens beslutade att ge arbets- och näringslivsnämnden, barnoch ungdomsnämnden och omsorgsnämnden i uppdrag att lämna förslag på svar till motionen. Kommunledningskontoret samordnar motionssvaren. I motionen finns följande förslag: * Att Hylte kommun utreder och utarbetar en handlingsplan och tydliga instruktioner i frågan hur berörda myndigheter och dess personal ska arbeta mot hedersrelaterat våld och förtryck samt förebygga det. * Att Hylte kommun inrättar en samverkansgrupp bestående av berörda myndigheter och organisationer som kan tänkas medverka. * Att utbildningsinsatser riktade mot frågan vari t.ex. ingår upplysning på skola, sfi, ungdomsgård, vård och omsorg, m.m. där det klart framgår vart dom kan vända sig för att få hjälp, ett särskilt hjälptelefon nr. kan också kännas tryggt för den som söker hjälp. Svar från arbetsoch näringslivsnämnden. I den handlingsplan som är framtagen för arbetet kring våld i nära relationer finns information och rutiner för arbetet med personer som är utsatta för hedersrelaterat våld. Genom denna handlingsplan och andra lokalt utarbetade rutiner vill Hylte kommun utveckla, förstärka och tydliggöra målen för allt arbete med våld i nära relationer. I handlingsplanen finns det angivet att man skall ta fram en plan för hur samverkan, både externt och internt skall ske. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse svar på motion hedersrelaterat våld och förtryck inkl. könsstympning Motion Hedersrelaterat våld och förtryck inkl. könsstympning 57 KSAU Motion Hedersrelaterat våld och förtryck inkl. könsstympning Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden lämnar följande synpunkter till motionssvaret 14 (23)

15 15 (23)

16 45 Motion dubbla bidrag nyanlända 2017 ANN0109 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden föreslår att motionen ska besvaras enligt sammanfattningen. Förslaget i motionen är att Hylte kommun inför ett slags lån för nyanlända som befinner sig i det så kallade glappet, den tidsperiod som uppstår mellan det att de placerats i kommunen fram till dess att ersättningen från staten börjar ticka in. Som de får betala tillbaka när de fått det bidrag dem ska ha från andra myndigheter. Personer som ansöker om försörjningsstöd behandlas (oavsett om de är nyanlända eller har en annan bakgrund) enligt samma riktlinjer, regelverk och rutiner. Om en individ ansöker om försörjningsstöd för en period där denne väntar på att få retroaktiva ersättningar får man ett bidrag som ett förskott på förmån. Sen görs i de fall där det är möjligt (vilket är de flesta fall) en framställning till försäkringskassan att utbetalningen av det beviljade beloppet ska ske direkt till Hylte kommun. I de fall där det inte går krävs beloppet tillbaka direkt från individen. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: Motion - Dubbla bidrag nyanlända Motion angående stoppa dubbla bidrag till nyanlända 58 KSAU Remiss motion Stopp dubbla bidrag Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden föreslår att motionen ska besvaras enligt nedan. 16 (23)

17 46 Yttrande granskning av vård, omsorg och stöd till personer med missbruks- och beroendeproblematik 2017 ANN0116 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden svarar revisionen enligt sammanfattningen. I Hylte kommun finns en lokal samverkansgrupp för psykiatri. Gruppens uppdrag är numera också att fungera som lokal samverkansgrupp för missbruk/beroende. Vid behov så kommer gruppen utökas med ytterligare aktörer. Nämnden arbetar regelbundet med att följa upp verksamheten med hjälp av kvalitetsmått och nyckeltal. Nämnden kommer under hösten 2017 göra en översyn av målen för de olika verksamheterna inom nämndens ansvarsområde och då också se över våra kvalitetsmått och nyckeltal. Arbets- och näringslivsnämnden rekryterar tillsammans med barn- och ungdomsnämnden och omsorgsnämnden en kvalitetsutvecklare som skall stärka arbetet med att utveckla nämndernas kvalitetsledningssystem. De tre nämnderna arbetar kontinuerligt med samverkan, bland annat genom gemensamma konsultationsteam, frukostmöten och utbildningar. En SIP (samordnad individuell plan) erbjuds per automatik om behov finns. En bedömning av detta görs tillsammans med individen på respektive myndighet. I nämndens internkontrollplan för 2017 föreslås att denna process följs upp. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Yttrande - Granskning av vård, omsorg och stöd till personer med missbruksoch beroendeproblematik Missiv Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik Rapport Hylte kommun missbruksvård Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden svarar revisionen enligt beskrivningen av ärendet. 17 (23)

18 47 Handlingsplan våld i nära relationer 2017 ANN0138 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att anta handlingsplanen för våld i nära relationer. Våld i nära relationer är ett allvarligt samhällsproblem som har omfattande konsekvenser för både individen och samhället. Alla människor ska kunna leva i frihet utan rädsla att utsättas för våld och övergrepp. Hylte kommun vill verka för att minska våldet i nära relation genom att systematiskt kartlägga och följa upp insatser och säkerställa kontorens samverkan. En av de viktigaste insatserna för att förebygga våld i nära relationer är att sprida kunskap, därför innehåller handlingsplanen delar som beskriver begreppen kopplade till våld i nära relationer, t ex. * Definition av våld * Olika typer av våld * Särskilt utsatta grupper * Konsekvenserna av våld i nära relationer * Rutiner * Samverkan Handlingsplanen är framtagen i samverkan mellan barn- och ungdomskontoret, omsorgskontoret och arbets- och näringslivskontoret. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse handlingsplan - Våld i nära relationer Handlingsplan våld Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att anta handlingsplanen för våld i nära relationer. 18 (23)

19 48 Uppsägning hyresavtal Styrketräningsklubben Goliath 2017 ANN0147 Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att befria styrketräningsklubben Goliath från hyra för det fjärde kvartalet Styrketräningsklubben Goliath har valt att avsluta hyresavtalet med Hylte kommun avseende lokalen i Gamla Idrottshallen. Avtalet har tre månaders uppsägningstid och förlängs annars med ett år i taget. Årshyran är på kr och betalas kvartalsvis i förväg. Goliath önskar befrias från hyra det sista kvartalet 2017 för att slippa dubbla hyror, något som skulle påverka klubbens verksamhet negativt. Arbets- och näringslivskontoret föreslår att arbets- och näringslivsnämnden befriar Styrketräningsklubben Goliath från hyra för det fjärde kvartalet Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Uppsägning hyresavtal Goliath Uppsägning hyresavtal Goliath Uppsägning av hyresavtal - STK Goliath Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar enligt arbets- och näringslivskontorets förslag. 19 (23)

20 49 Individärende - Ansökan om bistånd 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av förlängd vistelse på behandlingshem 20 (23)

21 50 Individärende - Ansökan om bistånd 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av förlängd vistelse på behandlingshem 21 (23)

22 51 Extra ärende - Delegering hantering av bidrag till kulturaktiviteter Arbetsutskottet beslutar att delegera hanteringen av bidragen till kulturaktiviteter för 2017 till kulturutvecklaren. Det har kommit in flera ansökningar om bidrag till kulturaktiviteter. Det kommer troligen att komma in fler under året. Arbets- och näringslivskontoret föreslår därför et att besluta att för 2017 delegera hanteringen av bidrag för kulturaktiviteter till kulturutvecklaren. et skickas till Kulturutvecklaren 22 (23)

23 52 Övrigt Presentation nya kulturutvecklaren Ola Persson 23 (23)

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden 2016-04-20 Plats och tid AJ Företagshotell, Hyltebruk kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:00 Beslutande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) (2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-17:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-16:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Roland Thörner (MP), Karin Åkesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 11 Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2015-12-10 Plats och tid kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 23 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 14:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson (KV), Roland Thörner (MP), Alexander Engman

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-11-20 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 17:00 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 9:00-9:45 Beslutande Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:40 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande) 17-21, Roland Thörner (MP), Veronica Algerbo (C) ersätter

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Thom Ericsson (M) (2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-03-02 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-04-08 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk, kl. 15:00 16:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Roland Thörner (MP), Karin Åkesson (C) (2:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Roland Thörner

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 10:00-12:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 16.10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-10-30 1 (17) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00-16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-04-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 14:30-15:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-09-27 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 13.15 17.10 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 14:30-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S)

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 12 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 14:00-16:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S)

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-10-21 1 (22) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-15:20 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-10-01 1 (9) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 15:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Fredrik

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2014-04-16 1 (15) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 14:00 16:10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-01-18

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-01-18 MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrummet på ANK kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande) Christer

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Familjecentralens fikarum kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Tillsynsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-08:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Ann-Kristin Petersson (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande) 182-213, Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande) 182-213,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunala Tillgänglighetsrådet 2016-02-29 Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 16:00-17:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO konferensrum kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-01-29 1 (15) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00 17:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Forum kl. 13:00-17:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S) (1:e vice ordförande), Rolf Näslund (M) (2:e

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp)

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp) Arbets- och näringslivsnämnden 2010-09-21 1 (8) Plats och tid Nissaströms kursgård 15.00-17.00 Beslutande Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-11-06 1 (9) Plats och tid MP-huset, Svarvaregatan, Hyltebruk, kl. 13:15 15:30 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson (FP) Krister

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 09:00-11:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S) Arbets- och näringslivsnämnden 2012-03-13 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13.15 15.50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :25 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :25 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 2016-11-23 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.55-15:25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Bodil Gunnarsson

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-09-14 1 (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-17.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer