MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum"

Transkript

1 1 / 23 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 14:00-16:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) (2:e vice ordförande) Christer Grähs (arbets- och näringslivsnämnden) Karin Bengtsson (enhetschef IFO vuxen) Sara Lall (nämndsekreterare) Vanja Poedtke (1:e socialsekreterare) 17-18, Evelina Samuelsson (näringslivsutvecklare) 21 Josef Önnhed (fritids- och folkhälsochef) Sofie Wisell (enhetscef Integrationsenheten) 21 Jessica Blohm (kultur- och bibliotekschef) 21 Terese Borg (ekonom) Cornelia Svensson (arbetsmarknadschef) 21 Karin Åkesson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Protokollet omfattar Underskrifter Sekreterare... Sara Lall Ordförande.... Göran Edberg Justerande.... Karin Åkesson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för Kommunhuset protokollet Underskrift

2 2 / 23 ÄRENDELISTA 17 Godkännande av ärendelista 18 Val av justerare 19 Information och meddelanden ANN Uppföljning och redovisning ANN april 21 ANN Analys nuläge och omvärld ANN Investeringsbegäran Investeringar Riktlinjer för hantering av missförhållanden Lex Sarah 24 Revidering delegeringsordning 25 Nya riktlinjer fördelning av kulturbidrag 26 Svar Granskning av revisionen gällande fakturor och attestanter 27 Utredning Hur mår föreningarna? 28 Bidragsansökan Unnaryds GoIF 29 Motion Ekonomiskt stöd till föreningar som nattvandrar Övrigt Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av kompletterande försörjningsstöd under studier på gymnasienivå Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av kompletterande försörjningsstöd under studier på gymnasienivå Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av fortsatt vistelse på behandlingshem och öppenvårdsinsats Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av vistelse på behandlingshem Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av fortsatt placering på skyddat boende Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av kompletterande försörjningsstöd under studier på gymnasienivå

3 3 / Godkännande av ärendelista Ärendelistan har varit utsänd och arbets- och näringslivsnämndens beslutar att arbeta efter den, med ändringen att informationen om Socialjouren och BankID utgår i ärende 3.

4 4 / Val av justerare beslutar att utse Karin Åkesson (C) till att justera protokollet vid sidan av ordförande Göran Edberg (S).

5 5 / Information och meddelanden ANN 2017 (2018 ANN0004) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden har tagit del av meddelanden och information. Meddelanden: - Deltagarantal MP-huset jan febr KS: Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering - 17 KS : LUPP 2018 Information: - Ärendegranskning IFO Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: Information och meddelanden ANN 2018 april MP-huset deltagarantal jan 2018 MP-huset deltagarantal feb KS Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden har tagit del av meddelanden och information.

6 6 / Uppföljning och redovisning ANN april (2018 ANN0001) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden godkänner informationen och lägger den till handlingarna. Som en del i arbets- och näringslivsnämndens uppföljning görs delredovisningar av det ekonomiska läget. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: Uppföljning och redovisning ANN mars Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden godkänner informationen och lägger den till handlingarna.

7 7 / ANN Analys nuläge och omvärld 2018 (2018 ANN0002) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden överlämnar sin analys till kommunstyrelsen. Enligt kommunallagen skall en plan för kommunens ekonomi för en period om tre år tas fram. För att få fram en budget krävs att man tittar på hur nuläget är, hur förutsättningarna inför framtiden ser ut samt vilka faktorer i omvärldens som kan påverka nämnden för perioden. För att få fram denna information krävs det att nämnderna analyserar både sitt nuläge och sin omvärld för att identifiera områden som påverkar nämnden ekonomiska utrymme eller beslutade KF nyckeltal gällande grunduppdraget för perioden Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: ANN - Analys nuläge och omvärld 2018 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden överlämnar sin analys till kommunstyrelsen.

8 8 / ANN Investeringsbegäran Investeringar 2019 (2018 ANN0002) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden begär 150 tkr per år utöver tidigare investeringsplan. Tidigare investeringsbehov enligt plan kvarstår och utöver dessa så har kontoret identifierat ett behov av investeringar i Örnahallens gym på 150 tkr per år för perioden Utrustningen som till stor del införskaffades i samband med att gymmet byggdes 2008 behöver nu successivt bytas ut de kommande åren. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: ANN - Investeringsbegäran Investeringar 2019 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden begär 150 tkr per år utöver tidigare investeringsplan.

9 9 / Riktlinjer för hantering av missförhållanden Lex Sarah (2018 ANN0072) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets och näringslivsnämnden beslutar att godkänna riktlinje för hantering av missförhållanden Lex Sarah. Socialtjänstlagen anger i 14 kapitlet 3-7 hur verksamhet inom socialtjänstens område ska rapportera, utreda och behandla missförhållanden eller risk för missförhållanden som uppstår. Det har inte tidigare funnits en riktlinje för Arbets- och näringslivsnämnden för hantering av missförhållanden. Syftet med riktlinje är att tydliggöra vad skyldigheten innebär och fördelningen av ansvar för att vad för att säkerställa att lagkraven uppfylls. Hanteringen av missförhållanden är en del av det systematiska kvalitetsarbetet som ska ingå i kvalitetsledningssystem för verksamhet inom socialtjänstens område enligt SOSFS 2011:9. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Riktlinjer för hantering av missförhållanden - Lex Sarah Förslag Riktlinjer för hantering av missförhållanden - Lex Sarah Förslag till beslut Arbets och näringslivsnämnden beslutar att godkänna riktlinje för hantering av missförhållanden Lex Sarah.

10 10 / Revidering delegeringsordning (2018 ANN0073) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets och näringslivsnämnden antar förslag till ny delegeringsordning. Förslag om att anta ny riktlinje för hantering av missförhållanden Lex Sarah har lagts till Arbets och näringslivsnämnden. Riktlinjen anger att kvalitetsutvecklaren är ansvarig för att göra utredningar av rapportering av missförhållanden som inkommit. Riktlinjen anger att kvalitetsutvecklaren har delegation från nämnden om att avsluta utredningen med beslut, där ställning tas till om det rapporterade var ett missförhållande eller en påtaglig risk för ett missförhållande eller inte. Riktlinjen anger även att kvalitetsutvecklare får ta beslut om missförhållandet eller risk för missförhållandet är av allvarlig art och därmed ska anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse: Revidering delegeringsordning Arbets - och näringslivsnämnden Delegeringsordning Arbets- och näringslivsnämnden april 2018 Förslag till beslut Arbets och näringslivsnämnden antar förslag till ny delegeringsordning.

11 11 / Nya riktlinjer fördelning av kulturbidrag (2018 ANN0074) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att godkänna de reviderade bidragsnormerna för kulturbidrag. Kulturbidrag till föreningar är ett årligt bidrag som kan sökas av föreningar med kulturellt syfte som bedriver regelbunden, planerad och utåtriktad kulturverksamhet. Ett förslag av revidering har utformats där följande aspekter har tagits i beaktande: Föreningarna anser att det är svårt att detaljplanera verksamhet med upp till 15 månaders framförhållning. I nuläget begärs både ansökan och redovisning in den 30 september vilket innebär att man vid den tidpunkten inte fullföljt planerat program samt ligger väldigt tidigt i planeringsfasen. Det finns en problematik i fördelningen av bidrag då det finns en otydlighet kring vilka kostnader som avses att täckas, beskrivningen av verksamhet är också ofta otillräcklig för underlag till beslut. I och med införandet av Kulturstöd för projekt och arrangemang under 2017 uppstod också ett behov av att särskilja de olika stöden och dess funktion, därav förslaget på ett namnbyte till Årsbidrag till kulturförening De olika stödens inriktningar: Årsbidrag till kulturförening: Stödet främjar regelbunden och planerad kulturverksamhet i föreningsform. Ett stöd för traditionella firanden, återkommande arrangemang men också nya programpunkter. Kan sökas en gång per år Kulturstöd för projekt och arrangemang: Kan sökas av föreningar/organisationer men också privatpersoner. Stödet prioriterar utvecklande kultur och nya projekt/arrangemang med hög konstnärlig kvalité. För återkommande projekt läggs särskild vikt vid utvecklingen över tid. Kan sökas 3 ggr. per år. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse - Nya riktlinjer fördelning av kulturbidrag. Nuvarande regler kulturbidrag (mars 2018) Förslag - Årsbidrag till kulturförening

12 12 / 23 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att godkänna de reviderade bidragsnormerna för kulturbidrag.

13 13 / Svar Granskning av revisionen gällande fakturor och attestanter (2017 ANN0214) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden besvarar revisionens fråga enligt beskrivningen av ärendet. Vilka åtgärder ämnar kommunstyrelsen och nämnderna vidta med anledning av att granskningen visar på brister gällande fullständiga betalningsunderlag, särskilt gällande angivelse eller hänvisning till dokumentation för syfte och deltagare vid konferenser, representation och resor samt kontering? En faktura går idag igenom flera steg för att säkerställa att den uppfyller de krav som finns gällande en faktura. Dels är det assistenten som skannar in fakturan i systemet som gör en första granskning och avstämning mot gällande lagkrav, sedan är det mottagningsattestanten/granskningsattestanten som gör en granskning och sist är det beslutsattestanten som godkänner fakturan som gör den sista kontrollen. Det är även upplagt i systemet att när vissa konton används så krävs en kommentar kring fakturan i anteckningsfältet så som till exempel vid kurser. Arbets- och näringslivsnämnden granskar samtliga sina fakturor inom kurser och konferenser som ett led i sitt arbete med intern kontroll. Den granskningen visade för 2017 inte på några avvikelser. Nämnden avser att fortsätta granska fakturor för kurser och konferenser under Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse - Svar Granskning av revisionen gällande fakturor och attestanter Följemejl: Missiv Granskning intern kontroll leverantörsfakturor Följemejl: Slutlig rapport - Granskning av leverantörsfakturor Hylte kommun Missiv Granskning intern kontroll leverantörsfakturor Hylte kommun Slutlig rapport - Granskning av leverantörsfakturor Hylte kommun Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden besvarar revisionens fråga enligt beskrivningen av ärendet.

14 14 / Utredning Hur mår föreningarna? (2018 ANN0077) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att begära 300 tkr från kommunstyrelsens oförutsedda kostnader. Arbets- och näringslivsnämnden har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att genomföra utredningen enligt bifogat utredningsdirektiv. Arbetsinsatsen är där beräknad till 430 timmar á 800 kr i konsultkostnad. Uppdraget har dock utökats till att omfatta inte bara idrottsföreningar utan även övriga. Detta uppskattas kräva ytterligare minst 120 timmars arbete. Att anställa en konsult för minst 550 timmars (14 veckor) arbete skulle uppskattningsvis kosta minst 400 tkr. Arbets- och näringslivskontoret föreslår därför att i stället ansöka om medel från kommunstyrelsen för att anställa en projektmedarbetare i 6 månader till en kostnad av 300 tkr. Arbets- och näringslivskontoret kommer även att undersöka andra möjligheter till genomförande, exempelvis i samarbete med Halmstad Högskola. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse - Hur mår föreningarna Utredningsdirektiv - Hur mår föreningarna 65 KSAU Utredning Hur mår föreningarna Följebrev Utredning Hur mår föreningarna, 2018 KS0106 Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att begära 300 tkr från kommunstyrelsens oförutsedda kostnader.

15 15 / Bidragsansökan Unnaryds GoIF (2018 ANN0078) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att föreslå att kommunstyrelsen beviljar föreningen bidrag om 50 %, dock maximalt 100 tkr för renovering av klubbstugan. Unnaryds GoIF ansöker om 100 tkr i bidrag från Hylte kommun för renovering av klubbstugan på Strandvallen. Föreningen har även ansökt om bidrag på totalt 130 tkr från Bygdens Bank och Hallands Idrottsförbund, dessa har dock ännu inte blivit beviljade. Behovet beskrivs som stort och en renovering är nödvändig för att framöver kunna anordna kvalitativa aktiviteter och sammankomster i lokalen. Då föreningen vill komma igång snarast är det inte aktuellt att söka investeringsbidrag då det kan beviljas först till Ett blomstrande föreningsliv är en viktig pusselbit för att skapa en meningsfull fritid för kommuninvånaren vilket i sig är viktigt för folkhälsan. Arbets- och näringslivskontoret föreslår därför att kommunstyrelsen beviljar föreningen bidrag för 50 % av renoveringskostnaderna, dock maximalt 100 tkr. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse - Bidragsansökan Unnaryds GoIF Bidragsansökan renovering klubbstuga - Unnaryds GoIF KOSTNADER renovering klubbstugan - Unnaryds GoIF Planering arbetsschema renovering klubbstuga - Unnaryds GoIF Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden beslutar att föreslå att kommunstyrelsen beviljar föreningen bidrag om 50 %, dock maximalt 100 tkr för renovering av klubbstugan.

16 16 / Motion Ekonomiskt stöd till föreningar som nattvandrar (2018 ANN0079) Arbetsutskottets förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden föreslår att motionen bifalles. Malin Svan (C) har lämnat en motion om att Hylte kommun utarbetar ett regelverk som gör det möjligt för föreningar att få bidrag för att utföra nattvandringar i kommunen. I motion föreslås också att kommunen utser en samordningsansvarig för nattvandrande föreningar. Arbets- och näringslivskontoret har med några få justeringar valt att utgå ifrån den modell som Karlshamns kommun och Karlskrona kommun använder. Modellen beskrivs i punktform nedan: Bidrag på 1500 kr per nattvandring (endast till föreningar) Minst tre personer deltar Kl Skriftlig rapport lämnas in Vandringar kan ske på fredagar och lördagar samt övriga kvällar av särskilt intresse Huvudfokus är 30 april-30 september Vandringarna bör fokusera på nattbussen och särskilda aktiviteter i kommunen Materiel tillhandahålls av kommunen (t ex jackor, ryggsäckar, mobiler) Total kostnad uppskattas till 120 tkr Frågan om vem som skulle bli samordningsansvarig kan fattas på kontorsnivå men som förslag skulle det kunna bli en fritidsledare då de har en tydlig koppling till folkhälsa och fritid för unga. Den här uppgiften skulle om det blir aktuellt kunna kombineras med samordningen av projektet MBU (människan bakom uniformen). Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Ekonomiskt stöd till föreningar som nattvandrar Motion Ekonomisk stöd för föreningar som nattvandrar 17 KSAU Motion Trygghet för våra barn och ungdomar - ekonomiskt stöd till föreningar som nattvandrar Motion Trygghet för våra barn och ungdomar - ekonomiskt stöd till föreningar som nattvandrar Förslag till beslut Arbets- och näringslivsnämnden föreslår att motionen bifalles.

17 17 / Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av kompletterande försörjningsstöd under studier på gymnasienivå

18 18 / Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av kompletterande försörjningsstöd under studier på gymnasienivå

19 19 / Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av fortsatt vistelse på behandlingshem och öppenvårdsinsats

20 20 / Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av vistelse på behandlingshem

21 21 / Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av fortsatt placering på skyddat boende

22 22 / Individärende - Ansökan om bistånd enligt 4 kap 1 Socialtjänstlagen i form av kompletterande försörjningsstöd under studier på gymnasienivå

23 23 / Övrigt Inget övrigt på dagens sammanträde.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid MP-huset, Svarvaregatan 2 kl. 13:00-16:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande) (mötesordförande), Jens-Åke

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 11 Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:00 Beslutande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) (2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-17:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden 2016-04-20 Plats och tid AJ Företagshotell, Hyltebruk kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Roland Thörner (MP), Karin Åkesson (C) (2:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson

Läs mer

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS

Krister Mattsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-09-17 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 16.10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M)

Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén (S) Thom Ericsson (M) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 9:00-9:45 Beslutande Göran Edberg (C), ordförande Birgitta Årzén

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-10-01 1 (9) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 15:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Fredrik

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-10-30 1 (17) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00-16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 12 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset kl. 14:00-16:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-03-02 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2015-12-10 Plats och tid kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 14:30-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Roland Thörner

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-11-20 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 17:00 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson (KV), Roland Thörner (MP), Alexander Engman

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Alexander Engman (L) ersätter Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Tillsynsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-08:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Ann-Kristin Petersson (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-16:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Roland Thörner (MP), Karin Åkesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Familjecentralens fikarum kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-09-27 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 13.15 17.10 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Forum kl. 13:00-17:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S) (1:e vice ordförande), Rolf Näslund (M) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:40 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande) 17-21, Roland Thörner (MP), Veronica Algerbo (C) ersätter

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande ersättare Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-04-08 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk, kl. 15:00 16:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Marie-Louice Lindström (S), tjänstgörande

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-04-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 14:30-15:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-18 Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Thom Ericsson (M) (2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-02-15 1 (9) Plats och tid Tiraholms Fisk, Unnaryd 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C) ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna Roos (KV) Thom Ericsson (M) Krister Mattsson (S) Mikael Andersson (S) Arbets- och näringslivsnämnden 2012-03-13 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13.15 15.50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (14)

Arbets- och näringslivsnämnden (14) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-12-03 1 (14) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP) Anna

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2014-04-16 1 (15) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 14:00 16:10 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 14:00-15:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S)

Göran Edberg (S), ordförande Birgitta Årzén (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-10-21 1 (22) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-15:20 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:30 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-11-06 1 (9) Plats och tid MP-huset, Svarvaregatan, Hyltebruk, kl. 13:15 15:30 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson (FP) Krister

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15.00 16:05 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Anna Roos (KV) Övriga

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP)

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell (C) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP) Arbets- och näringslivsnämnden 2009-11-17 103 Plats och tid Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 13.15 15.15 Beslutande Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Kent Sundell

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunala Tillgänglighetsrådet 2016-02-29 Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 16:00-17:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05-15.40 Ajournering, kl. 14.35-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Ingrid Ekström (SD), tjg. ersättare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO konferensrum kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Fritiden kl. 13:00-17:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Roger Ahlén (S) (ordförande) Jonas Krantz (S) (vice ordförande) Jan-Håkan Otterberg (L) (2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-09-25 1 (24) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 14.30-16:45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson

Läs mer

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115

Fernando Germond Corrêa Susanne Wirstedt Johansson Alexander Ramsing 107-110 Karin Johansson 115, 112-113 Karin Svensson 111 Viktoria Karlsson 115 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 23 september 2015 kl. 14:00-16:00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf. (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

Maria Johansson Amström (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV), Per- Anders Andersson (S), Camilla Gustavsson (S) Susanne Ohlsson (Valsamordnare)

Maria Johansson Amström (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV), Per- Anders Andersson (S), Camilla Gustavsson (S) Susanne Ohlsson (Valsamordnare) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Amström (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV), Per- Anders

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) 84-92, 94-95 Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-11-27 1 (16) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15 15:20 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-01-29 1 (15) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00 17:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-09:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-01-18

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-01-18 MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrummet på ANK kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Per-Yngve Bengtsson (S)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer