Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Övriga deltagare Mikael Falk, kontorschef, Oskar Åhrén, nämndsekreterare, Terese Borg, ekonom, Catarina Påhlman, IFO-chef, Utses att justera Justeringens tid Magnus Rasmusson (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Oskar Åhrén Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, Hyltebruk Underskrift Oskar Åhrén

2 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 125 Fastställande av ärendelista och val av justerare Ärendelista 125 Fastställande av ärendelista och val av justerare Anmälan av nya ärenden Meddelande och information Uppföljning och redovisning ekonomi Omvärldsanalys Revidering av delegeringsordning Riktlinjer för skolskjutsar Avtal om interkommunal ersättning för elever i barnomsorg och grundskolan Situationen inom förskolan Remiss - Verksamheter för friställda lokaler i Unnaryds skola Samverkansforum mellan barn- och ungdomskontoret, brottsförebyggande rådet och lokala folkhälsorådet Utvärdering av avtal mellan Hylte kommun och Närpolisområde Hylte BRÅ Anmälan angående skolsituationen för elev vid Örnaskolan, Hylte kommun Begäran om yttrande - Anmälan om kränkande behandling vid Örnaskolan, Hylte kommun Medgivande adoption Ändring av betalningsmottagare - CSN Förlängd prövolicens för barns behov i centrum (BBIC) Inriktningen av vuxenutbildningen i Hylte fr.o.m. 1 januari Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet fastställer ärendelistan och väljer Magnus Rasmusson (S) till justerare.

3 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 126 Anmälan av nya ärenden Ordföranden initierar att följande ärenden läggs till dagens ärendelista: Förlängd prövolicens för barns behov i centrum (BBIC) Förslag till inriktning av lärcentrum Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottets tar upp ärendena Förlängd prövolicens för barns behov i centrum (BBIC) och Förslag till inriktning av lärcentrum. Se 141 respektive 142.

4 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 127 Meddelande och information 2011 Dnr 2011 BUN0178 Mikael Falk informerar om avtal med Migrationsverket. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet har tagit del av informationen.

5 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 128 Uppföljning och redovisning ekonomi Dnr 2011 BUN0002 För perioden januari till augusti redovisar barn och ungdomsnämnden en negativ avvikelse mot budget med 945 tkr. Vid årets slut beräknas en negativ avvikelse med tkr. Tilläggsbudget för årets löneavtal uppgår till 1 739,4 tkr vilket förbättrar avvikelsen för perioden med 966 tkr. Tilläggsbudgeten är inte medräknad i budgettabellen men ingår i prognosen för helårsutfallet. Prognos 8 månader Tilläggsyrkanden Tommy Edenholm (KV) yrkar: Barn- och ungdomskontoret får i uppdrag att till barn- och ungdomsnämndens möte den 21 september skriftligt kommentera orsakerna till underskottsprognosen för helår på 4079 tkr. I kommentarerna ska även ingå att beskriva vilka kostnader i underskottsprognosen som är att betrakta som oförutsedda engångskostnader under Magnus Rasmussons (S) yrkar: Barn- och ungdomskontoret får i uppdrag att ta fram en handlingsplan där det redovisas hur kontoret ska komma inom den tilldelade ramen för MRP Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på tilläggsyrkandena och finner att barn- och ungdomsnämnden beslutar i enlighet med Tommy Edenholms (KV) yrkande. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet har tagit del av informationen. Barn- och ungdomskontoret får i uppdrag att till barn- och ungdomsnämndens möte den 21 september skriftligt kommentera orsakerna till underskottsprognosen för helår på 4079 tkr. I kommentarerna ska även ingå att beskriva vilka kostnader i underskottsprognosen som är att betrakta som oförutsedda engångskostnader under Reservationer Magnus Rasmusson (S) reserverar sig till förmån för eget tilläggsyrkande.

6 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 129 Omvärldsanalys 2011 Dnr 2011 BUN0005 Samtliga nämnder skall inför mål- och resursplan redovisa sina analyser utifrån en omvärldsbevakning. Redovisningen skall utformas i enlighet med anvisad mall. Omvärldsanalys Antar samt till kommunstyrelsen överlämna omvärldsanalys 2011 inför MRP

7 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 130 Revidering av delegeringsordning Dnr 2011 BUN0190 Den nya skollagen trädde i kraft den 1 juli och det är nu hög tid för nämnden ha justerat sin delegeringsordning i enlighet med de nya bestämmelserna. I skollagen står det ofta definierat vem som ska besluta vad- om det står att huvudmannen eller kommunen ska besluta innebär det generellt att det är nämnden som beslutar i ett ärende. Utifrån detta har förvaltningen sedan gjort en bedömning av vilka av dessa beslut som skulle kunna tas på tjänstemannanivå. Avsikten är att få till en så välfungerande förvaltning som möjligt. I delegationsordningen har tillkommande ändringar markerats med gult, och saker som kommer att försvinna markerats med rött. Delegeringsordning Barn- och ungdomsnämnden antar reviderad delegeringsordning.

8 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 131 Riktlinjer för skolskjutsar Dnr 2011 BUN0346 Barn och ungdomskontoret har framtagit en reviderad riktlinje för skolskjutsar inom Hylte kommun. Förändringar inom den nya skollagen innebär sammanfattningsvis en utvidgad rätt till skolskjuts men också en utökad rätt att överklaga nekande beslut. Tilläggsyrkanden Tommy Edenholm (KV) yrkar: Barn- och ungdomskontoret får i uppdrag att tillsammans med kommunjuristen se över frågan om hur vi lagligt skulle kunna hantera skolskjutskostnader, utifrån skollagens krav på likabehandlingsprincip, för de familjer som bor i gränsbygd och som av särskilda skäl vill att deras barn ska gå i en grannkommuns skola. Särskilda skäl kan eventuellt bedömas vara att barnens kamrater till stor del finns på andra sidan kommungränsen, kortare avstånd till skolan på andra sidan kommungränsen, eller att familjens huvudsakliga anknytning är till grannkommunen etc. Uppdraget ska redovisas till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott för vidare behandling på barn- och ungdomsnämndens sammanträde Riktlinje för skolskjutsar Barn- och ungdomsnämndens beslutar att anta framlagt förslag till riktlinjer för skolskjutsar. Barn- och ungdomskontoret får i uppdrag att tillsammans med kommunjuristen se över frågan om hur vi lagligt skulle kunna hantera skolskjutskostnader, utifrån skollagens krav på likabehandlingsprincip, för de familjer som bor i gränsbygd och som av särskilda skäl vill att deras barn ska gå i en grannkommuns skola. Särskilda skäl kan eventuellt bedömas vara att barnens kamrater till stor del finns på andra sidan kommungränsen, kortare avstånd till skolan på andra sidan kommungränsen, eller att familjens huvudsakliga anknytning är till grannkommunen etc. Uppdraget ska redovisas till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott för vidare behandling på barn- och ungdomsnämndens sammanträde

9 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 132 Avtal om interkommunal ersättning för elever i barnomsorg och grundskolan Dnr 2011 BUN0344 Förslag till avtal mellan Hylte och Gislaveds kommuner avseende interkommunal ersättning för elever i barnomsorg och grundskola. Avtal interkommunal ersättning för elever i barnomsorg och grundskola Barn- och ungdomsnämnden antar avtal om interkommunal ersättning för elever i barnomsorg och grundskola.

10 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 133 Situationen inom förskolan Dnr 2011 BUN0329 Barn- och ungdomsnämnden beslutade vid sitt sammanträde att barn- och ungdomskontoret får i uppdrag att: granska förskolan och göra en nulägesanalys över barngruppernas storlek, barnavdelningarnas storlek, redovisa barnkullarnas storlek de närmaste åren samt koppla dessa uppgifter till barn- och ungdomsnämndens serviceåtaganden och strävansmål. Barn och ungdomskontoret ska redovisa resultatet på barn- och ungdomsnämndens sammanträde den 21 september. Situationen i förskolan Barn- och ungdomsnämnden anser sig informerad om situationen i förskolan.

11 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 134 Remiss - Verksamheter för friställda lokaler i Unnaryds skola Dnr 2011 BUN0257 Kommunstyrelsens arbetsutskott gav Barn- och ungdomsnämnden i uppdrag att utreda förutsättningarna för att öppna en ny förskoleavdelning i de friställda lokalerna i samband med flytt av kök/matsal från Unnaryds skola (Dnr 2011 KS0128). Vid Barn- och ungdomsnämndens sammanträde återremitterades ärendet för ytterligare beredning. Barn- och ungdomskontoret har sett över den totala situationen för förskoleverksamheten i kommunen. I dagsläget finner Barn- och ungdomskontoret att inget behov av att öppna upp en ny förskoleavdelning i Unnaryd. Dnr 2011 KS0128 Verksamheter för friställande av lokaler i Unnaryds skola Situationen inom förskolan Kostnadsberäkning Barn- och ungdomsnämnden anser därmed frågan besvarad.

12 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 135 Samverkansforum mellan barn- och ungdomskontoret, brottsförebyggande rådet och lokala folkhälsorådet Dnr 2011 BUN0321 Barn- och ungdomskontoret har fått i uppdrag av barn- och ungdomsnämnden att ta fram ett förslag till samverkansforum mellan barn- och ungdomskontoret, lokala brottsförebygganderådet (BRÅ) och lokala folkhälsorådet. Barn- och ungdomskontoret förslår barn- och ungdomsnämnden att återuppta arbetet samverkan mellan myndigheter i Hylte (SMIH). Samverkansforumet bör verka under BRÅ då fokus ska ligga på brottsförebyggande arbete. - Samverkansforum mellan barn- och ungdomskontoret, brottsförebyggande rådet och lokala folkhälsorådet Barn- och ungdomsnämnden Lokala brottsförebygganderådet 5, Barn- och ungdomsnämnden förslår att SMIH arbete tas upp på nytt och att SMIH verkar som ett organ under BRÅ. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att barn- och ungdomskontoret representanter i SMIH ska vara IFO-chefen samt en rektor från Örnaskolan.

13 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 136 Utvärdering av avtal mellan Hylte kommun och Närpolisområde Hylte BRÅ Dnr 2011 BUN0362 Barn- och ungdomsnämnden har getts i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att yttra sig om överenskommelsen om samverkan mellan Hylte kommun och närpolisområde Hylte avseende det brottsförebyggande arbetet. Barn- och ungdomskontoret ställer sig bakom de flesta synpunkter avseende Utvärdering av avtal mellan Hylte kommun och närpolisområde Hylte avseende brottsförebyggande arbete. Men barn- och ungdomskontoret anser att samverkan mellan myndigheter i Hylte (SMIH) bör ligga under lokala brottsförebyggande rådet (BRÅ) då fokus främst ligger på att arbeta med brottsförebyggande frågor och att förbygga nyrekrytering till kriminalitet. Vidare anser barn- och ungdomskontoret att polisen även fortsättningsvis ska prioritera att komma och informera på Örnaskolans högstadie då detta borde vara en prioriterad brottsförebyggande insats. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utvärdering av avtal mellan Hylte kommun och närpolisområde Hylte avseende brottsförebyggande arbete Överenskommelse om samverkan mellan Hylte kommun och Närpolisområde Hylte om att arbeta brottsförebyggande mot ett eller flera problemområden för att öka tryggheten och minska brottsligheten - Samverkansforum mellan barn- och ungdomskontoret, brottsförebyggande rådet och lokala folkhälsorådet Barn- och ungdomsnämnden ställer sig bakom Utvärdering av avtal mellan Hylte kommun och närpolisområde Hylte avseende brottsförebyggande arbete Barn- och ungdomsnämnden anser dock att Samverkan mellan myndigheter i Hylte (SMIH) ska ligga under Lokala brottsförebyggande rådet (BRÅ). Barn- och ungdomsnämnden anser inte att polisen ska minska resursen att komma ut i skolan med tanke på dess förebyggande effekt för brott som detta har.

14 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 137 Anmälan angående skolsituationen för elev vid Örnaskolan, Hylte kommun Dnr 2011 BUN0096 Arbetsutskottets beslut Då inga handlingar kommit in från ansvarig rektor kan inte arbetsutskottet lämna något förslag till beslut.

15 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 138 Begäran om yttrande - Anmälan om kränkande behandling vid Örnaskolan, Hylte kommun Dnr 2011 BUN0338 Då materialet är omfattande och handlingarna lagts på bordet anser AU att det inte är möjligt att lämna förslag till beslut. Ärendet hanteras på nämnden efter att kontoret hanterat yttrandet. Ärendet lyfts på nämnden den 21/9 efter att kontoret hanterat yttrandet.

16 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 139 Medgivande adoption Dnr 2011 BUN0345 Sekr jml 26 kap. 1 SoL

17 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 140 Ändring av betalningsmottagare - CSN Dnr 2011 BUN0383 Sekr. jml 26 kap. 1 SoL

18 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 141 Förlängd prövolicens för barns behov i centrum (BBIC) Dnr 2011 BUN0399 Det licensavtal som beviljades gäller till och med Anledningen till Hylte kommuns ansökan är att tidigare planering om att ansöka om ordinarie licens inte har kunnat fullföljas på grund av bland annat chefsbyte i början av september månad i år. Det är nödvändigt att den nya enhetschefen får tid att sätta sig in i implementeringen, och i vilken mån kommunen uppfyller licenskraven, innan en ansökan om ordinarie licens görs till Socialstyrelsen. Begäran om förlängd prövolicens för Barns behov i centrum (BBIC) Barn- och ungdomsnämnden ansöker om ytterligare förlängd prövolicens till och med avseende BBIC.

19 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (19) 142 Inriktningen av vuxenutbildningen i Hylte fr.o.m. 1 januari 2012 Dnr 2011 BUN0390 Efter årsskiftet kommer barn- och ungdomsnämnden att ta över verksamheten Lärcentrum från arbets- och näringslivsnämnden. Till följd av detta har barn- och ungdomskontoret ett dokument som beskriver riktlinjer över vilken inriktning lärcentrum kommer att få då m det bedrivs inom barn- och ungdomsnämndens verksamhet. Inriktningen av vuxenutbildningen i Hylte fr.o.m. 1 januari 2012 Barn- och ungdomsnämnden fastställer inriktningen av vuxenutbildningen i Hylte fr.o.m. 1 januari 2012.

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2011-09-21 1 (24) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-16.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Maria Hedin (S) Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-10-05 1 (30) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-17.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Karlsson (FP) Magnus Rasmusson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Mensur Dushi (S) ANSLAG/BEVIS

Mensur Dushi (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2011-10-12 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-16.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Dorothea Nilsson (M) Magnus Rasmussson (S) vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (23)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (23) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-01-30 1 (23) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:35 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Malin Svan (C) 2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13:00 15:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria Hedin (S) Mensur Dushi (S) Ingemar Andersson (S)

Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria Hedin (S) Mensur Dushi (S) Ingemar Andersson (S) Barn- och ungdomsnämnden 2011-03-16 1 (14) Plats och tid Barn och ungdomskontorets konferensrum kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (18)

Barn- och ungdomsnämnden (18) Barn- och ungdomsnämnden 2013-10-09 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Sörgården Kl. 13:00 15:50 Tommy Edenholm (KV) ordförande John Sundling (S) Birgitta Bengtsson (C) Åsa Engberg (FP) Dorothea

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-09-23 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (16)

Barn- och ungdomsnämnden (16) Barn- och ungdomsnämnden 2013-04-24 1 (16) Plats och tid Beslutande Traineegymnasiet 13:00 15:40 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Stefan Yngstrand (FP) Birgitta Bengtsson

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 27-37, 52. Magnus Rasmusson (S) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 27-37, 52. Magnus Rasmusson (S) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-04-11 1 (28) Plats och tid Sammanträdesrummet Barn- och ungdomskontoret kl. 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (14)

Barn- och ungdomsnämnden (14) Barn- och ungdomsnämnden 2013-02-13 1 (14) Plats och tid Örnaskolan 13:00 16:10 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande 1-5 Åsa Carlsson (FP) 1-8, 10-13 Birgitta

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (17)

Barn- och ungdomsnämnden (17) Barn- och ungdomsnämnden 2014-05-21 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kinnareds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Birgitta Bengtsson (C)

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S)

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S) Barn- och ungdomsnämnden 2012-05-30 1 (14) Plats och tid Elias Fries kl. 13.00 16.05 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-05-16 1 (28) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet barn- och ungdomskontoret kl. 11.00 / Landeryds skola kl. 13.00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-20 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-05-25 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 08:00-11:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Familjecentralens fikarum kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) vice ordf. John Sundling (S) Stefan Yngstrand (FP) 36-45, 52, 53

Magnus Rasmusson (S) vice ordf. John Sundling (S) Stefan Yngstrand (FP) 36-45, 52, 53 Barn- och ungdomsnämnden 2013-05-29 1 (19) Plats och tid Lärcentrum Kl. 13:00 16:30 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Dorothea Nilsson (M) Magnus Rasmusson (S) vice ordf. John Sundling (S) Cathrine

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00. Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-04-02 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 9:00 12:00 Gunnel Johansson (S) ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Per-Yngve Bengtsson (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO konferensrum kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Stefan Yngstrand (FP)

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Stefan Yngstrand (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-05-11 1 (22) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (14)

Barn- och ungdomsnämnden (14) Barn- och ungdomsnämnden 2013-03-13 1 (14) Plats och tid Beslutande Unnaryds skola 13:00 15.30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Stefan Yngstrand (FP) Birgitta Bengtsson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

Dorothea Nilsson (M)

Dorothea Nilsson (M) Barn- och ungdomsnämnden 2012-04-25 1 (18) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13.00 15.30 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Kjell Wåxnäs (M) Magnus Rasmusson (S) Maria Hedin

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden

Arbets- och näringslivsnämnden Arbets- och näringslivsnämnden 2008-01-16 1 Plats och tid Lärcentrum kl. 13-15-16.00 Beslutande Gunnar Schoberg (c), ordförande Magnus Rasmusson (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ahova Lood (s) Tord

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan (C)

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan (C) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-25 1 (29) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan

Läs mer

Magnus Rasmusson ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2011-02-16 1 (19) Plats och tid Barn och ungdomskontorets konferensrum kl 13.00-15.30 Beslutande Tommy Edenholm Magnus Rasmusson Birgitta Bengtsson Dorothea Nilsson Stefan Yngstrand

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, arbets- och näringslivskontoret kl. 14:00-15:00 Beslutande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C) (2:e vice

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-08-05 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-06-18 1 (14)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-06-18 1 (14) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-06-18 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 14:25-15:40 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden 2016-04-20 Plats och tid AJ Företagshotell, Hyltebruk kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-09-27 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 13.15 17.10 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

Birgitta Bengtsson (C)

Birgitta Bengtsson (C) Barn- och ungdomsnämnden 2012-02-15 1 (20) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-15.45 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Maria Hedin (S) Magnus Rasmusson (S) vice ordf.

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Dorothea Nilsson (M) Mikael Falk, barn- och ungdomschef, Oskar Åhrén, sekreterare, Terese Borg, ekonom,

Dorothea Nilsson (M) Mikael Falk, barn- och ungdomschef, Oskar Åhrén, sekreterare, Terese Borg, ekonom, Barn- och ungdomsnämnden 2011-12-07 1 (21) Plats och tid Vildmarksgymnasiet, Unnaryd, kl. 13.00-15.20 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Mensur Dushi (S) Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Birgitta Bengtsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk kl 08.30-11.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattson

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-02-11 1 (18) Plats och tid Beslutande Familjecentralens sammanträdesrum Kl 14:00-18:00 Maria Hedin (S) ordförande, Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson (C),

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Lennart Ohlsson (C), Ann-Christine Wendpaap (S) (1:e vice ordförande)

Läs mer

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP)

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP) 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset kl. 14:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-04-08 1 (50) Plats och tid Beslutande Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin

Läs mer

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp)

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp) Arbets- och näringslivsnämnden 2010-09-21 1 (8) Plats och tid Nissaströms kursgård 15.00-17.00 Beslutande Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Maria Hedin (S) (ordförande), Per-Yngve Bengtsson (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Tommy Edenholm (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-09-26 1 (40) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 10.00 11.40 individärenden, kl. 13.00 15.45 resterande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer