Finns det brukarinflytande? NSPH:s Brukarevisionsprojekt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Finns det brukarinflytande? NSPH:s Brukarevisionsprojekt"

Transkript

1 Finns det brukarinflytande? NSPH:s Brukarevisionsprojekt Ett treårigt projekt finansierad med medel från Arvsfonden. Pågår januari 2015 februari 2018

2 Projektet pågår i tre län: Stockholm, Värmland och Skåne. Isabella Canow Fredrik Gothnier projektledare teamledare i Stockholms län isabella.canow@rsmh.se fredrik.gothnier@rsmh.se Tova Sjödin Conny Allaskog Teamledare i Värmlands län teamledare i Skåne tova.sjodin@rsmh.se conny.allaskog@rsmh.se

3 Syftet med projektet Brukarrevisionsprojektet är ett nationellt projekt som syftar till att hitta en långsiktigt hållbar modell för brukarrevision. Brukarrevisionsprojektet testar att genomföra mobila brukarrevisioner. Dokumentera och sammanställa en modellbok.

4 Vad är brukarrevision? Enligt RSMH:s och Schizofreniförbundets definition: En brukarrevision är en granskning av en enhet eller verksamhet som ger vård, stöd eller service till personer med psykiska funktionshinder som utförs av brukare och/eller närstående.

5 Syfte med brukarrevisionen Identifiera tillgångar, svagheter och utvecklingsmöjligheter. Syftet är att erbjuda verksamheten en metod och förslag för kvalitetsförbättring. Det unika med metoden är att den leds av och genomförs av personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

6 Vad innebär brukarstyrd brukarrevision Brukarrevisorerna är med i hela arbetsprocessen; besöker verksamheten; utformar frågor; intervjuar de som besöker verksamheten och frågar vad de tycker är bra och mindre bra samt om de har förslag på förbättringar. Brukarrevision är ett teamarbete. Allas synpunkter är lika viktiga. Brukarrevisionen innehåller förbättringsförslag. Brukarrevisorernas egna upplevelser och erfarenheter ät till fördel.

7 Brukarinflytande genom brukarrevision Brukarrevision görs för att förbättra kvalitén på verksamheten. Inte för att kritisera eller hänga ut någon. Brukarrevisorer får andra svar på sina frågor än vad personal får när de ställer samma frågor. Brukarrevisorerna har en inifrån förståelse för situationen som är till hjälp när svaren ska tolkas. Brukarrevisorer kan förmedla hopp till den de intervjuar. Att delta i en brukarrevision kan bidra till revisorns egen empowerment och vara till hjälp i dennes återhämtning.

8 Tillvägagångsätt: Brukarstyrd brukarrevision En verksamhet beställer en brukarrevision. Skriva avtal; kostnad, tidsram, äganderätt, samordnar. Brukarrevisionsteamet besöker ett APT möte. Teamet besöker lokalerna och få en beskrivning av verksamheten. Teamet utformar frågor. Genomföra intervjuer eller enkät. Analysera resultatet. Ta fram förbättringsförslag. Skriva rapporten. Redovisa resultatet för verksamheten och brukarna. Återbesök och uppföljning.

9 Etik och sekretess Informationskravet Samtyckeskravet Konfidentialitetskravet, anonymitetskravet Nyttjandekravet Man får aldrig avslöja vad som framkommer i intervjuerna för någon någonsin, eller nämna vem som blivit intervjuad mer än vad som står i rapporten

10 Tystnadsplikt Brukarrevisorn skriver avtal med RSMH eller organisationen som ansvarar för brukarrevisionens genomförande. Tystnadsplikten gäller för alltid. Allt material förutom den färdiga rapporten ska förstöras efter rapportens godkännande av beställaren.

11 Projektet har genomfört totalt 34 brukarrevisioner (tre är pågående) Var av fem är mobila Projektet har utbildat 116 brukarrevisorer och 15 samordnare

12 Vi har gjort brukarrevision på bland annat: boendestöd, slutenvård, öppenvård, boenden, sysselsättningsverksamhet, BUP, Mellanvården

13 Genomförda Brukarrevisioner i Skåne Mellanvården Lund, Psykiatri Skåne (april 2016) Avdelning 89 i Malmö, Psykiatri Skåne (maj 2016) Boendestöd Kävlinge, Kävlinge kommun (juni 2016) Boendestöd Staffanstorp, Staffanstorps kommun (juni 2016) Boendestöd Burlöv, Burlövs kommun (november, 2016) Samtliga genomförda Brukarrevisionsrapporter finns att läsa på och på

14 Genomförda Brukarrevisioner i Skåne Stödboendet Kobjer, Lunds kommun (december 2016) BUP Mellanvård, Lund och Eslöv (juni 2017) Aleris Öppenvårdsmottagning, Lund (augusti 2017) Rehabteamet, Helsingborgs stad (november 2017) Öppenvårdsmottagningen på CSK (december 2017)

15 Genomförda brukarrevisioner i Stockholm Västerorts aktivitetscenter i Bromma (dec 2015) Uppföljning av brukarrevision gjord på Ung Kraft 2014 (dec 2015) Boendet Hästskon i Tyresö (våren 2016) Prima Gröndals psykosmottagning, öppenvård, i Gröndal (våren 2016) Sysselsättningsverksamheten Droppen/ Bruket 2016 (våren 2016) Särskilda boendet Långskeppet, i Stockholm, Enheten för hemlösa- (våren 2017)

16 Genomförda brukarrevisioner i Stockholm Boende Alby, Norrhagen (sommaren 2017) Boende Tumba Torg (sommaren 2017) Delaktighetsprojektet, Delaktighet nu (dec 2017) Delaktighetsprojektet, Delaktighetseffekten, för bättre hälsa (dec 2017) Delaktighetsprojektet, Delaktighet, inflytande och hälsa (dec 2017) Delaktighetsprojektet, Ökad delaktighet på Havskatten (dec 2017) Två pågående brukarrevisioner i Botkyrka

17 Genomförda brukarrevisioner i Värmland Boendestöd Boris, Kristinehamn 2016 Boendet Nya Utsikten, Kristinehamn 2016 Boendestöd Socialpsykiatri, Forshaga 2017 Personligt Ombud, Värmland 2018 (pågående)

18 Mobila brukarrevisioner Avd 25 i Norrköping, Heldygnsvård (dec 2016) Boende Dalviksgatan i Norrköping (våren 2017) Boende Orrekullavägen i Norrköping (sommaren 2017) Boende med särskilt stöd, Eskilstuna (december 2017) Boendestöd, Mariestad (januari 2018)

19 Tillvägagångssätt: Mobila brukarrevisioner Ett möte där man träffar verksamhetschefen. Brukarrevisionsteamet besöker ett APT-möte. Två till tre resor där intervjuer genomförs: ca 4 personer, eventuell övernattning. En resa där resultatet redovisas. Eventuell återkoppling 6-8 månader senare. Totalt ca 5-6 resor

20 Vad har våra brukarrevisioner lett till? På en avdelning i Skåne utökades psykologresurserna efter att brukarrevisionen efterfrågade mer samtalsstöd. I en skånsk kommun ändrades genomförandeplanen för brukarna så att en rubrik stöd att ta hand om den kroppsliga hälsan är tillagd. Ett boende i Stockholm gjorde om schemat med personalförstärkning så att de boende fick möjlighet att delta i aktiviteter kvällar och eftermiddagar som de efterfrågat i brukarrevisionen.

21 Vad har våra brukarrevisioner lett till? I Stockholm fick brukarna på ett aktivitetshus nytt golv, som efterfrågats i tre år på tre dagar efter brukarrevisionen redovisats. På en gruppbostad i Kristinehamn efterfrågade de boende mer aktiviteter. Några månader efter brukarrevisionen anställde verksamheten en person på heltid att vara ansvarig för aktiviteter och tillgodose de boendes behov av sysselsättning. Det beviljades även medel för inköp av en ny soffa till grupprummet samt en till bil.

22 Vad har våra brukarrevisioner lett till? I en skånsk kommun gjordes boendestödjarnas schema om utifrån en behovsanalys av brukarnas behov av boendestöd kring tider och aktiviteter. I samma kommun har också arbete gjorts för att brukarna ska kunna välja vem som ska utföra boendestödet. I en BUP-enhet där brukarrevision genomförts kommer anhöriggrupp att startas, samt en översyn över information till föräldrar om olika diagnoser. Gruppaktivitet för ungdomar kommer också startas, samt en översyn över om ungdomarna kan påverka mer av besöken på BUP (längd på besöken, frekvens osv).

23 Vad har våra brukarrevisioner lett till? På ett aktivitetshus i Stockholm efterfrågade deltagare mer information om verksamheten. Därför anordnades särskilda informationsmöten regelbundet för att deltagare ska bli mer delaktiga På en slutenvårdsavdelningen upplevdes den fysiska miljön negativt. Avdelningen tittar på möjligheten att måla om samt piffa upp miljön med olika utsmyckningar. På en slutenvårdsavdelning har diskussioner mellan läkare och apotekaren som arbetar på avdelningen kommit igång. Tanken är att få en bättre dialog och förståelse mellan läkare och patient när det gäller läkemedelsbehandling.

24 Vad har våra brukarrevisioner lett till? På ett boende i Stockholm är det genomfört förutbestämda aktiviteter som brukarna beslutat om. På boende i Stockholm är de boende med och sätter agendan för brukarmöten. På ett boende i Stockholm ska kontaktperson inom boendet få väljas av den boende själv.

25 Vad har våra brukarrevisioner lett till? På ett boende i Stockholm är beslut taget att reglerna som finns eller skapas i boendet alltid ska motiveras tydligt så att den boende förstår anledningen till regeln På ett boende i Stockholm har planering för renovering av lägenheter och gemensamma ytor påbörjats På ett boende i Stockholm har förtydligande gjorts av synpunktshanteringen som möjliggör anonyma synpunkter och klagomål

26 Vad har våra brukarrevisioner lett till? I planeringen av en ombyggnad på en heldygnsvårdsavdelning planeras nu aktivitetsrum, ökat utbud för avslappning, samtalsrum mm Förändrad struktur över information och delaktighet till och från patienterna på en slutenvårdsavdelning i Norrköping. Deras apotekare ger tydligare information om läkemedel som patienten ordineras och förklarar verkningssätt, biverkningar och övrig lättförståelig information om psykofarmaka

27 Vad har våra brukarrevisioner lett till? En slutenvårdsavdelning i Norrköping involverar närstående i högre utsträckning samt utvecklat kontaktmannaskapet med fasta kontaktpersoner som tidigare i vårdförloppet gör upp en vårdplan med patienten kring omvårdnad En slutenvårdsavdelning i Norrköping har ökad bemanning i avdelningens öppna utrymmen för att möta upp patienter ed samvaro generellt, att finnas tillhands och vara lättillgänglig vid behov. Köpt in fler spel och pussel för att kunna bidra med mer stimulans.

28 Vad har våra brukarrevisioner lett till? På en sysselsättningsverksamhet i Stockholm fanns synpunkter från deltagare att de ville få mer information i samband med en renovering. Därför ordnades särskilda informationsmöten. På ett boende i Stockholm fräschades vissa gemensamma lokaler upp.

29 Projektet är inte slut Projektets erfarenheter och resultat ska tas tillvara av NSPH och RSMH Samordnare Netta och Jens tar över i Stockholms län för RSMH Teamledaren Conny i Skåne fortsätter som vanligt under NSPH Skåne Teamledare Tova i Värmland fortsätter som samordnare för RSMH Projektledare Isabella fortsätter på RSMH förbundet

30 Följ oss på Facebook! Brukarrevisionsprojektet rsmh/nsph Tack för oss! Conny Allaskog Fredrik Gothnier Tova Sjödin Isabella Canow

Bättre psykiatrisk verksamhet

Bättre psykiatrisk verksamhet Bättre psykiatrisk verksamhet Brukarrevision - ett första steg på vägen En brukarrevision är en kvalitetsförbättrande granskning av en verksamhet som ger vård, stöd eller service till personer med psykiska

Läs mer

Projekt Patientforum. En del av NSPH Skåne MICHELLE NILSSON, PROJEKTLEDARE LINDA MALTERIUS, PROJEKTMEDARBETARE

Projekt Patientforum. En del av NSPH Skåne MICHELLE NILSSON, PROJEKTLEDARE LINDA MALTERIUS, PROJEKTMEDARBETARE Projekt Patientforum En del av NSPH Skåne MICHELLE NILSSON, PROJEKTLEDARE LINDA MALTERIUS, PROJEKTMEDARBETARE Bakgrund Ett liknande arbetssätt används i egen regi i Stockholm, liksom det tidgare har gjorts

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Projekt Utskrivningsguiden. Med stöd av Allmänna Arvsfonden

Projekt Utskrivningsguiden. Med stöd av Allmänna Arvsfonden Projekt Utskrivningsguiden Med stöd av Allmänna Arvsfonden Medlemmar Stadgar Att organisera samverkan mellan patient-, brukar- och anhörigorganisationer. Att arbeta för öka inflytandet för personer med

Läs mer

Lagarbetet inom styrelsen. LIBRA i Skåne maj 2014

Lagarbetet inom styrelsen. LIBRA i Skåne maj 2014 Lagarbetet inom styrelsen LIBRA i Skåne maj 2014 Syfte och mål med styrelsearbetet Målgrupp: personer med affektiva sjukdomar (egentlig depression och bipolär sjukdom), deras närstående samt övriga intresserade

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Boendeverksamheten Änggårdens ungdomsboende & BIA

Granskningsrapport. Brukarrevision. Boendeverksamheten Änggårdens ungdomsboende & BIA Granskningsrapport Brukarrevision Boendeverksamheten Änggårdens ungdomsboende & BIA 2016 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till

Läs mer

Återhämtningsguiden. JESSICA ANDERSSON, projektledare & författare CONNY ALLASKOG, initiativtagare & författare

Återhämtningsguiden. JESSICA ANDERSSON, projektledare & författare CONNY ALLASKOG, initiativtagare & författare Återhämtningsguiden JESSICA ANDERSSON, projektledare & författare CONNY ALLASKOG, initiativtagare & författare Allmänt om Återhämtningsguiden Idé från Danmark Arvsfondsprojekt april 2016 mars 2019. Nytt

Läs mer

Rapport avseende brukarrevision genomförd i Staffanstorp kommun avseende verksamheten boendestöd våren 2016

Rapport avseende brukarrevision genomförd i Staffanstorp kommun avseende verksamheten boendestöd våren 2016 Rapport avseende brukarrevision genomförd i Staffanstorp kommun avseende verksamheten boendestöd våren 2016 Erika Wilhelmsson Håkan Andersson Anette Mellström Marie Sjögren Hannah Parnén Rosmari Emanuelsson

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Boendestöd Norra Hisingen

Granskningsrapport. Brukarrevision. Boendestöd Norra Hisingen Granskningsrapport Brukarrevision Boendestöd Norra Hisingen 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till för

Läs mer

Projekt Brukarrevision. Den samlade handikapprörelsen i Göteborg tillsammans med Göteborgs Stad

Projekt Brukarrevision. Den samlade handikapprörelsen i Göteborg tillsammans med Göteborgs Stad Projekt Brukarrevision Den samlade handikapprörelsen i Göteborg tillsammans med Göteborgs Stad Brukarrevision Göteborgsmodellen En granskning av en enhet eller verksamhet som ger stöd eller service till

Läs mer

Rapport - Egenkontroll av beslut om boendestöd enligt SoL LSS och socialpsykiatri (LoS)

Rapport - Egenkontroll av beslut om boendestöd enligt SoL LSS och socialpsykiatri (LoS) Bilaga tjänsteskrivelse 1(5) 2016-10-27 Dnr: Rapport - Egenkontroll av beslut om boendestöd enligt SoL LSS och socialpsykiatri (LoS) Uppdrag Socialnämnden egenkontroll av delegationsbeslut för år 2015

Läs mer

Granskningsrapport Brukarrevision 2006

Granskningsrapport Brukarrevision 2006 Granskningsrapport Brukarrevision 2006 Psykosociala stödteamet i Gunnared Boendestöd INLEDNING Brukarrevisionerna som genomförs 2006 är ett försök att se om vi i Göteborgs Stad kan hitta nya och bättre

Läs mer

NSPH/RSMH BRUKARREVISION. Brukarrevisorer: Tova Sjödin, Evelina Östlund & Robin Östin

NSPH/RSMH BRUKARREVISION. Brukarrevisorer: Tova Sjödin, Evelina Östlund & Robin Östin NSPH/RSMH BRUKARREVISION Brukarrevisorer: Tova Sjödin, Evelina Östlund & Robin Östin Brukarrevision på Kristinehamns kommun, boendestödet BORIS September 2016. Anna Broström Teamledare Innehåll 1. Vad

Läs mer

BRUKARREVISION NYA UTSIKTEN (2016) Revisorer: Åsa Lundin, Ulf Andersson och Heidi Koivumaa. Anna Broström Teamledare Brukarrevisionsprojektet Värmland

BRUKARREVISION NYA UTSIKTEN (2016) Revisorer: Åsa Lundin, Ulf Andersson och Heidi Koivumaa. Anna Broström Teamledare Brukarrevisionsprojektet Värmland BRUKARREVISION NYA UTSIKTEN (2016) Revisorer: Åsa Lundin, Ulf Andersson och Heidi Koivumaa Brukarstyrd brukarrevision på gruppbostaden Nya Utsikten i Kristinehamns kommun 2016. Utförd av Brukarrevisionsprojektet

Läs mer

Ett unikt samarbete mellan RSMH och SEF med syfte att sprida information om psykisk hälsa och underlätta integration genom kamratstödsmodellen

Ett unikt samarbete mellan RSMH och SEF med syfte att sprida information om psykisk hälsa och underlätta integration genom kamratstödsmodellen Ett unikt samarbete mellan RSMH och SEF med syfte att sprida information om psykisk hälsa och underlätta integration genom kamratstödsmodellen PROJEKT GEMENSKAP GER KAMRATSTÖD 1 STARTADE 2017 OCH ÄR ETT

Läs mer

Rapport Brukarrevision av Prima Gröndals Psykosmottagning våren 2016

Rapport Brukarrevision av Prima Gröndals Psykosmottagning våren 2016 2016-05-10 Rapport Brukarrevision av Prima Gröndals Psykosmottagning våren 2016 Under våren 2016 gjorde fyra personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa en brukarrevision på Prima psykosmottagning i

Läs mer

Rapport avseende brukarrevision genomförd på boendestödet i Kävlinge kommun våren 2016

Rapport avseende brukarrevision genomförd på boendestödet i Kävlinge kommun våren 2016 Rapport avseende brukarrevision genomförd på boendestödet i Kävlinge kommun våren 2016 Conny Allaskog Jessica Andersson John Andersson Sofia Collberg Sheila Dale Ulrika Friström Jan-Inge Nilsson Innehållsförteckning

Läs mer

Brukarrevision av det särskilda boendet Långskeppet i Stockholm oktober januari 2017

Brukarrevision av det särskilda boendet Långskeppet i Stockholm oktober januari 2017 2017-02-06 Brukarrevision av det särskilda boendet Långskeppet i Stockholm oktober 2016- januari 2017 Under vintern 2016 till och med januari 2017 gjorde fyra personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa

Läs mer

Ett verktyg för brukarinflytande, kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling

Ett verktyg för brukarinflytande, kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling Ett verktyg för brukarinflytande, kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling Det här är brukarrevision En brukarrevision granskar inflytande, delaktighet och bemötande. Det är en arbetsmodell där brukare

Läs mer

BRUKARREVISION. Göteborgsmodellen. Göteborgarnas behov ska vara vägledande för verksamhetens utveckling

BRUKARREVISION. Göteborgsmodellen. Göteborgarnas behov ska vara vägledande för verksamhetens utveckling N o BRUKARREVISION Göteborgsmodellen Göteborgarnas behov ska vara vägledande för verksamhetens utveckling il dt a r e i nm 9 0 2 PRESENTATION Vilka är vi Inspirationskällor Brukarrevisionens organisation»göteborgs

Läs mer

Uppföljning av handlingsplan samt reviderad handlingsplan 2016 utifrån inventeringen psykisk funktionsnedsättning

Uppföljning av handlingsplan samt reviderad handlingsplan 2016 utifrån inventeringen psykisk funktionsnedsättning 2015-10-28 1 (6) av handlingsplan 2014-2015 samt reviderad handlingsplan 2016 utifrån inventeringen psykisk funktionsnedsättning Inledning av handlingsplanen 2014-2015 samt revidering av handlingsplanen

Läs mer

Ett verktyg för brukarinflytande, kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling

Ett verktyg för brukarinflytande, kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling Brukarrevision Ett verktyg för brukarinflytande, kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling www.goteborg.se Det här är brukarrevision En brukarrevision granskar inflytande, delaktighet och bemötande. Det

Läs mer

Brukarinflytande KARLSTADS UNIVERSITET FOU VÄLFÄRD VÄRMLAND. (Civildepartementet 1991)

Brukarinflytande KARLSTADS UNIVERSITET FOU VÄLFÄRD VÄRMLAND. (Civildepartementet 1991) Brukarinflytande Med brukarinflytande avses således medborgarnas möjligheter att såsom användare av offentlig service påverka tjänsternas utformning och kvalitet. (Civildepartementet 1991) Tre nivåer för

Läs mer

Brukarstyrd Brukarrevision. Boendestöd Psykiatri (2017) Revisorer: Karl-Peter Johansson Tomas Carlsson Katariina Heiskanen

Brukarstyrd Brukarrevision. Boendestöd Psykiatri (2017) Revisorer: Karl-Peter Johansson Tomas Carlsson Katariina Heiskanen Brukarstyrd Brukarrevision. Boendestöd Psykiatri Brukarstyrd brukarrevision på Boendestöd Forshaga kommun 2017. Utförd av Brukarrevisionsprojektet RSMH/NSPH. Tova Sjödin Teamledare Brukarrevisionsprojektet

Läs mer

Brukarrevision. Dirigentgatan Askim-Frölunda-Högsbo SDF 2014

Brukarrevision. Dirigentgatan Askim-Frölunda-Högsbo SDF 2014 Brukarrevision Dirigentgatan Askim-Frölunda-Högsbo SDF 2014 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-01 Dnr: 2015/99-NF-012 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se. Brukarrevision SoL-boende

Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-01 Dnr: 2015/99-NF-012 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se. Brukarrevision SoL-boende TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-01 Dnr: 2015/99-NF-012 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till proaros Vård- och omsorg Nämnden för personer med

Läs mer

Peer Support. Personlig egenerfaren resurs inom psykiatri och socialpsykiatri

Peer Support. Personlig egenerfaren resurs inom psykiatri och socialpsykiatri Peer Support Personlig egenerfaren resurs inom psykiatri och socialpsykiatri Kort information om NSPH 13 patient-, brukar- och närståendeorganisationer inom området psykisk ohälsa Arbetar med utvecklande

Läs mer

Skånevård Sund Division Psykiatri

Skånevård Sund Division Psykiatri Skånevård Sund Division Psykiatri Datum 2015-08-13 1 (7) Dokumentation av Workshop från Inflytandedagen 29/5 2015 I workshopen ingick medarbetare inom Division psykiatri, patienter, närstående och andra

Läs mer

Brukarrevision Boendeverksamheten Rävebergsvägen

Brukarrevision Boendeverksamheten Rävebergsvägen Brukarrevision Boendeverksamheten Rävebergsvägen 2014 INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till för tycker om verksamheten.

Läs mer

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 2014-11-13 Inger Norin Utvecklingsledare 08 560 397 98 inger.norin@ekero.se Socialnämnden Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 Förslag till beslut

Läs mer

Funktioner för inflytande

Funktioner för inflytande Funktioner för inflytande Brukarinflytande-samordnare, BISAM Psykiatri Södra Stockholm STOCKHOLM LÄNS SJUKVÅRDSOMRÅDE Patientforum Patientforum är öppna forum för personer som har kontakt med en enhet

Läs mer

Från stödboende till egen lägenhet

Från stödboende till egen lägenhet Instrumentvägen 10 126 53, Hägersten 08-12 00 80 40 www.rsmh.se RSMH Brukarrevision 2018 Från stödboende till egen lägenhet 1 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Vad är brukarrevision?... 3 1.2 Varför brukarrevision?...

Läs mer

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support

Ansökan om tidsbegränsat bidrag för arbete med peer support Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, Kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande 1.5.1-750/2017 Sida 1 (5) 2018-01-18 Handläggare Lisa Gagnerud Telefon: 08-508 25 121 Till Socialnämnden

Läs mer

Guide för personer med psykiska funktionshinder

Guide för personer med psykiska funktionshinder Guide för personer med psykiska funktionshinder Information och vägledning till Dig som bor i Orsa kommun. Informationsansvarig: Åsa Lundin Reviderad: 2013-06-17 E-post: asa.lundin@orsa.se Innehållsförteckning

Läs mer

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre!

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre! Socialförvaltningen Insatsen bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Tjänstedeklaration Beslutad av

Läs mer

Rapport avseende brukarrevision genomförd på Mellanvården i Lund vintern 2015

Rapport avseende brukarrevision genomförd på Mellanvården i Lund vintern 2015 Rapport avseende brukarrevision genomförd på Mellanvården i Lund vintern 2015 Conny Allaskog Jessica Andersson John Andersson Sofia Collberg Sheila Dale Ulrika Friström Jan-Inge Nilsson Innehållsförteckning

Läs mer

NSPH Skånes vision. Med Brukarkunskap blir vården bättre

NSPH Skånes vision. Med Brukarkunskap blir vården bättre NSPH Skånes vision Med Brukarkunskap blir vården bättre Conny Allaskog Socionom Anhörig Ordförande SHEDO Representant i NSPH Skåne NSPH Skåne står för Nationell samverkan för Psykisk Hälsa i Skåne Paraplyorganisation

Läs mer

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Tomelilla kommun 2016

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Tomelilla kommun 2016 Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Tomelilla kommun 2016 Författare: Agneta Ståhl, Freja Hillfon-Liungman, Krischan Olsson, Magnus Ryhl, Maria Samuelsson, Marie Sjögren, Mats Jonsson, Nettan Björhagen,

Läs mer

Granskning av en gruppbostad inom Umeå Kommun

Granskning av en gruppbostad inom Umeå Kommun BRUKARREVISION, RAPPORT 2015 Granskning av en gruppbostad inom Umeå Kommun 2015-01-07 Socialpsykiatriskt Kunskapscentrum, FoU-panelen Red: Susanne Åhlén, Hulda Sandelin Socialpsykiatriskt Kunskapscentrum

Läs mer

RIKTLINJER. särskilda insatser enligt socialtjänstlagen till psykiskt funktionshindrade. Beslutade av socialnämnden

RIKTLINJER. särskilda insatser enligt socialtjänstlagen till psykiskt funktionshindrade. Beslutade av socialnämnden SOCIALFÖRVALTNINGEN 2010-06-22 RIKTLINJER särskilda insatser enligt socialtjänstlagen till psykiskt funktionshindrade Beslutade av socialnämnden 2010-08-31 2(7) Riktlinjer för särskilda insatser enligt

Läs mer

Validand och valideringshandledare

Validand och valideringshandledare Validering av kurs: Samhällsbaserad psykiatri (100p) Fördjupad kunskapskartläggning Validand och valideringshandledare Validand Mejladress Telefon Särskilda behov Valideringspedagog Mejladress Aktuella

Läs mer

Granskningsrapport Brukarrevision. Boendet Ella Boendeverksamheten

Granskningsrapport Brukarrevision. Boendet Ella Boendeverksamheten Granskningsrapport Brukarrevision Boendet Ella Boendeverksamheten 2016 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

Rätten till inflytande och medbestämmande

Rätten till inflytande och medbestämmande Rätten till inflytande och medbestämmande Bakgrund Kraven på brukarmedverkan och brukarinflytande växer. Det handlar om delaktighet, kvalité och effektivitet inom vård och social service Många vägar bär

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Januarigatans gruppboende Östra Göteborg 2014

Granskningsrapport. Brukarrevision. Januarigatans gruppboende Östra Göteborg 2014 Granskningsrapport Brukarrevision Januarigatans gruppboende Östra Göteborg 2014 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom

Läs mer

Hjälp och stöd vid psykisk ohälsa. upplandsvasby.se

Hjälp och stöd vid psykisk ohälsa. upplandsvasby.se upplandsvasby.se 08-590 970 00 Hjälp och stöd vid psykisk ohälsa Hjälp och stöd vid psykisk ohälsa Av olika skäl kan människor ibland behöva stöd i sitt dagliga liv. Du som har funktionsnedsättning har

Läs mer

Implementering rekommendation. Kontinuitet och samarbete. nationellasjalvskadeprojektet.se

Implementering rekommendation. Kontinuitet och samarbete. nationellasjalvskadeprojektet.se Implementering rekommendation 7 Kontinuitet och samarbete nationellasjalvskadeprojektet.se Kontinuitet och samarbete För personer som har behov av insatser från olika huvudmän bör en kontaktperson utses

Läs mer

Granskning av Hästskons stöd- och boendeenhet

Granskning av Hästskons stöd- och boendeenhet TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2011-08-23 Socialförvaltningen 1 (8) Diarienr. 0092/11-013 Granskning av Hästskons stöd- och boendeenhet Beslut 1. En översyn av klientombudens verksamhet pågår på uppdrag

Läs mer

God heldygnsvård för patienter med självskadebeteende. Nio råd från Nationella Självskadeprojektet

God heldygnsvård för patienter med självskadebeteende. Nio råd från Nationella Självskadeprojektet God heldygnsvård för patienter med självskadebeteende Nio råd från Nationella Självskadeprojektet Det här dokumentet är ett tillägg och en tillämpning av Rekommendationer för insatser vid självskadebeteende,

Läs mer

BRUKARREVISION En granskning av Boendestöd i Timrå Kommun. Red: Helene Hillborg

BRUKARREVISION En granskning av Boendestöd i Timrå Kommun. Red: Helene Hillborg BRUKARREVISION 2012 En granskning av Boendestöd i Timrå Kommun Red: Helene Hillborg En granskning av Boendestöd i Timrå kommun, 2012 Kommunförbundet; FoU Västernorrland Gånsviksvägen 4 Box 3014 871 03

Läs mer

Inflytande och delaktighetsprojektet, 2015 (Dnr )

Inflytande och delaktighetsprojektet, 2015 (Dnr ) 150922 Ansvarig: Inflytandestrateg, Division psykiatri, Skånevård Sund Katarina Kina Andersen Marie Gassne Rapport: Inflytande och delaktighetsprojektet, 2015 (Dnr 1402153) Innehållsförteckning 1. Uppdraget

Läs mer

Rapport avseende brukarrevision genomförd på boendestödet i Burlövs kommun sommaren 2016 Burlövs kommun

Rapport avseende brukarrevision genomförd på boendestödet i Burlövs kommun sommaren 2016 Burlövs kommun Rapport avseende brukarrevision genomförd på boendestödet i Burlövs kommun sommaren 2016 Burlövs kommun Conny Allaskog Johannes Nilsson Annette Mellström Jan-Inge Nilsson Jessica Andersson Sheila Dale

Läs mer

Insatsen vård- och omsorgsboende

Insatsen vård- och omsorgsboende Socialförvaltningen Insatsen vård- och omsorgsboende Tjänstedeklaration Beslutad av socialnämnden 2013-06-13, 80. Varför tjänstedeklarationer? Insatsen vård- och omsorgsboende Vi vill förtydliga vad våra

Läs mer

ALBY NORRHAGEN BRUKARREVISION 2017: SÄRSKILT BOENDE I BOTKYRKA KOMMUN

ALBY NORRHAGEN BRUKARREVISION 2017: SÄRSKILT BOENDE I BOTKYRKA KOMMUN ALBY NORRHAGEN BRUKARREVISION 2017: SÄRSKILT BOENDE I BOTKYRKA KOMMUN Tack! Vi vill rikta ett varmt tack till brukarna som delat med sig av sina erfarenheter och synpunkter. Stort tack även till hjälpsam

Läs mer

RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland

RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland Region Värmland Riktlinje Version 3 Reviderad: 2018-11-19 Beredningsgruppen Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland Giltig: 2018-12-10-2019-12-31 RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd

Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Lotten Rudberg Flismark Tjänsteutlåtande 2009-06-30 1(5) SN 2009/0077 Uppföljning av träfflokal Ringen och boendestöd Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

S K V A L I T E T S G A R A N T I

S K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Älvsjö boendestödsteam Ett självständigare liv Boendestöd är till för dig som har psykisk funktionsnedsättning. Målet med boendestöd är att underlätta för dig att bo i eget boende. Du ska få

Läs mer

Brukarrevision. Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg

Brukarrevision. Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg Brukarrevision Kumleskärsgatan Stöd- och service boende Västra Göteborg 2015 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom

Läs mer

Öppna jämförelser Missbruks- och beroendevård 2014 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2013

Öppna jämförelser Missbruks- och beroendevård 2014 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2013 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2013 Om öppna jämförelser Öppna jämförelser för missbruks- och beroendevården har gjorts av Socialstyrelsen sedan 2009. Öppna jämförelser på detta område baseras

Läs mer

Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Nacka Värmdö år Beteckning

Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Nacka Värmdö år Beteckning 2013-01-15 1 (6) Till Länsstyrelsen i Stockholms län Enheten för sociala frågor Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Nacka Värmdö år 2012. Beteckning 704-16215-2012 Antal PO (tjänster respektive

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Kungsladugårdsteamet Boendeverksamheten

Granskningsrapport. Brukarrevision. Kungsladugårdsteamet Boendeverksamheten Granskningsrapport Brukarrevision Kungsladugårdsteamet Boendeverksamheten 2013 Nominerad till 2009 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de

Läs mer

KOMPASSEN. Flens kommun. Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. 2011-08-24

KOMPASSEN. Flens kommun. Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. 2011-08-24 KOMPASSEN Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. Flens kommun 2011-08-24 Upplägg/Metod Enkäter från personal och brukare samlas in av utredare och registreras i ITverktyget Dialog

Läs mer

Projektplan; Inventering av behov hos personer med psykisk funktionsnedsättning

Projektplan; Inventering av behov hos personer med psykisk funktionsnedsättning 1(9) Projektplan; Inventering av behov hos personer med psykisk funktionsnedsättning Projektidé... 2 Syfte... 3 Mål... 4 Teoretisk bakgrund och perspektiv... 4 Relevans och förankring... 5 Samverkan i

Läs mer

Analys och planering för arbetet med målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning i Järfälla kommun

Analys och planering för arbetet med målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning i Järfälla kommun Analys och planering för arbetet med målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning i Järfälla kommun Jenny Sjöberg Inger Brandell Oktober 2014 2014-10-28 1 (11) Innehåll SAMMANFATTNING... 2 1. BAKGRUND

Läs mer

att jobba på socialförvaltningen

att jobba på socialförvaltningen att jobba på socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Socialförvaltningen

Läs mer

Brukarrevision. Länsmanstorget 1 Västra Hisingen

Brukarrevision. Länsmanstorget 1 Västra Hisingen Brukarrevision Länsmanstorget 1 Västra Hisingen 2014 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdet funktionshinder

Läs mer

Välkommen! Hur kan vi tillsammans göra mer för patienter med allvarlig psykisk sjukdom och fysisk ohälsa?

Välkommen! Hur kan vi tillsammans göra mer för patienter med allvarlig psykisk sjukdom och fysisk ohälsa? Välkommen! Hur kan vi tillsammans göra mer för patienter med allvarlig psykisk sjukdom och fysisk ohälsa? 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Andel patienter med BMI > 30 Ja Nej Andel som saknar

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37.

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37. Hemtjänst i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden erbjuder stöd, omsorg och omvårdnad i livets olika skeden. I vård-

Läs mer

Självbestämmande och inflytande

Självbestämmande och inflytande Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-09 Handläggare Lotta Hedstad Telefon: 08 50825123 Linda Lantz Telefon: 08 50825611 Till Socialnämnden

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VÅRT ANORDNARMÖTE 17 OKTOBER 2018! Omsorgsenheten Nacka kommun

VÄLKOMNA TILL VÅRT ANORDNARMÖTE 17 OKTOBER 2018! Omsorgsenheten Nacka kommun VÄLKOMNA TILL VÅRT ANORDNARMÖTE 17 OKTOBER 2018! Omsorgsenheten Nacka kommun DAGORDNING Elisabeth Axelsson, chef för Omsorgsenheten hälsar alla välkomna Brukarundersökning Hälsoperspektiv Hur kan vi stödja

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision 13 november Boende för intellektuellt funktionshindrade. Klareborgsgatan 11

Granskningsrapport. Brukarrevision 13 november Boende för intellektuellt funktionshindrade. Klareborgsgatan 11 Granskningsrapport Brukarrevision 13 november 2007 Boende för intellektuellt funktionshindrade Klareborgsgatan 11 INLEDNING Brukarrevisionerna som genomfördes 2006 var ett försök att se om vi i Göteborgs

Läs mer

Brukarundersökning 2010

Brukarundersökning 2010 Brukarundersökning 2010 Under 2010 har olika brukarundersökningar gjorts inom VoO för att mäta hur nöjda brukarna är och hur de grundläggande behoven uppfylls inom de olika verksamhetsområdena. Denna sammanställning

Läs mer

Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende

Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende Sid 1 (5) Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende Ett levande äldreboende Kastanjens servicehus och vård- och omsorgsboende, ett levande äldreboende, som erbjuder Dig en individuell god vård

Läs mer

BRUKARREVISION PERSONLIGT OMBUD VÄRMLAND (2018) Revisorer: Robin Östin, Katariina Heiskanen, Mildred Gullfeldt. Tova Sjödin Samordnare Värmland

BRUKARREVISION PERSONLIGT OMBUD VÄRMLAND (2018) Revisorer: Robin Östin, Katariina Heiskanen, Mildred Gullfeldt. Tova Sjödin Samordnare Värmland Instrumentvägen 10 126 53, Hägersten 08-12 00 80 40 www.rsmh.se BRUKARREVISION PERSONLIGT OMBUD VÄRMLAND (2018) Revisorer: Robin Östin, Katariina Heiskanen, Mildred Gullfeldt Brukarstyrd brukarrevision

Läs mer

BRUKARREVISION HÄSTSKON Under ledning av RSMH i samarbete med NSPH och med stöd av medel från Allmänna Arvsfonden

BRUKARREVISION HÄSTSKON Under ledning av RSMH i samarbete med NSPH och med stöd av medel från Allmänna Arvsfonden BRUKARREVISION HÄSTSKON 2016-06-01 Under ledning av RSMH i samarbete med NSPH och med stöd av medel från Allmänna Arvsfonden INLEDNING 3 Hästskons stödboende 4 Vad är en brukarrevision? 5 UPPDRAGET 6 Tillvägagångssätt

Läs mer

Ett nationellt perspektiv på samverkan vid utskrivning från sjukhus

Ett nationellt perspektiv på samverkan vid utskrivning från sjukhus Ett nationellt perspektiv på samverkan vid utskrivning från sjukhus Borlänge 6 november 2018 Maj Rom och Greger Bengtsson Mikael Malm och Zophia Mellgren Antal invånare 80 år och äldre i Sverige 2018-11-06

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 Upprättad 2013-01-23 2(7) INLEDNING Omsorgen om funktionshindrade riktar sig till personer med fysiska och psykiska funktionshinder och deras familjer.

Läs mer

Välkommen till STÖD & SERVICE. - insatser enligt LSS i Landskrona stad

Välkommen till STÖD & SERVICE. - insatser enligt LSS i Landskrona stad Välkommen till STÖD & SERVICE - insatser enligt LSS i Landskrona stad STÖD & SERVICE - ger dig med funktionsnedsättning en möjlighet att leva som andra Här hittar du information om vilket stöd och vilken

Läs mer

Brukarrörelsens synpunkter 2015

Brukarrörelsens synpunkter 2015 Brukarrörelsens synpunkter 2015 Analys av arbetet som följer av Länsövergripande överenskommelse om samverkan för kommuner och landsting i Dalarnas län kring personer med psykiska funktionsnedsättningar

Läs mer

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Skurups kommun oktober 2017

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Skurups kommun oktober 2017 Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Skurups kommun oktober 2017 Brukarrevision och rapport är utförda av: Agneta Ståhl Sanna Sandberg Kristina Ucinska Micael von Wowern Förord Vi tackar ödmjukast

Läs mer

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD Bedömningar vid inskrivning Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Ja Inskrivningsmeddelande skickas Nej Inskrivningsmeddelande skickas inte Har patienten behov av insatser

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Inglafiket Örgryte-Härlanda SDF 2014

Granskningsrapport. Brukarrevision. Inglafiket Örgryte-Härlanda SDF 2014 Granskningsrapport Brukarrevision Inglafiket Örgryte-Härlanda SDF 2014 Daglig verksamhet INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på

Läs mer

Brukarrevision. Utängarna Boendeverksamheten. Nominerad 2009

Brukarrevision. Utängarna Boendeverksamheten. Nominerad 2009 Brukarrevision Utängarna Boendeverksamheten 2013 Nominerad 2009 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

LAG OM STÖD OCH SERVICE TILL VISSA FUNKTIONSHINDRADE - LSS

LAG OM STÖD OCH SERVICE TILL VISSA FUNKTIONSHINDRADE - LSS LAG OM STÖD OCH SERVICE TILL VISSA FUNKTIONSHINDRADE - LSS HAGFORS KOMMUN MÅLET MED LAGEN OM STÖD OCH SERVICE TILL VISSA FUNKTIONSHINDRADE, LSS, ÄR ATT DEN ENSKILDE FÅR MÖJLIGHET ATT LEVA SOM ANDRA LSS

Läs mer

Granskningsrapport Brukarrevision. Stöd- och serviceboende Danska vägen 65D

Granskningsrapport Brukarrevision. Stöd- och serviceboende Danska vägen 65D Granskningsrapport Brukarrevision Stöd- och serviceboende Danska vägen 65D Örgryte-Härlanda SDF 2014 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad

Läs mer

BRUKARREVISION 2016 Heldygnsvård, avdelning 25 Psykiatriska kliniken i Norrköping

BRUKARREVISION 2016 Heldygnsvård, avdelning 25 Psykiatriska kliniken i Norrköping BRUKARREVISION 2016 Heldygnsvård, avdelning 25 Psykiatriska kliniken i Norrköping INNEHÅLL INLEDNING 3 Vad är en brukarrevision? 3 Varför en brukarrevision? 3 Fördelar med en brukarstyrd brukarrevision

Läs mer

Rapport avseende brukarrevision genomförd på Aleris öppenvårdsmottagning i Lund våren 2017

Rapport avseende brukarrevision genomförd på Aleris öppenvårdsmottagning i Lund våren 2017 Rapport avseende brukarrevision genomförd på Aleris öppenvårdsmottagning i Lund våren 2017 Johannes Nilsson Ulrika Friström John Andersson Sheila Dale Jan-Inge Nilsson Jessica Andersson Sofia Collberg

Läs mer

Granskningsrapport Brukarrevision Bergsjöhöjd Boendeverksamheten Social resursförvaltning Återrevision

Granskningsrapport Brukarrevision Bergsjöhöjd Boendeverksamheten Social resursförvaltning Återrevision Granskningsrapport Brukarrevision Bergsjöhöjd Boendeverksamheten Social resursförvaltning Återrevision 2012 Nominerad till 2009 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre

Läs mer

Lokal överenskommelse om samarbete inom området psykisk ohälsa mellan Piteå kommun och Piteå närsjukvårdsområde 2015 2017

Lokal överenskommelse om samarbete inom området psykisk ohälsa mellan Piteå kommun och Piteå närsjukvårdsområde 2015 2017 Lokal överenskommelse om samarbete inom området psykisk ohälsa mellan Piteå kommun och Piteå närsjukvårdsområde 2015 2017 Norrbottens läns landsting och Norrbottens 14 kommuner har sedan 2013/2014 gemensamma

Läs mer

RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland

RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland Region Värmland Riktlinje Version 2 Reviderad: 2018-06-01 Beredningsgruppen Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland Giltig: 2018-06-18-2018-12-31 RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Simrishamns kommun 2016

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Simrishamns kommun 2016 Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Simrishamns kommun 2016 Brukarrevision och rapport är utförda av: Agneta Ståhl Magnus Ryhl Maria Samuelsson, Marie Sjögren Pierre Mårtensson Du är välkommen

Läs mer

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Ystad kommun 2016

Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Ystad kommun 2016 Brukarrevision av boendestödsverksamheten i Ystad kommun 2016 Brukarrevision och rapport är utförda av: Agneta Ståhl Magnus Ryhl Maria Samuelsson, Marie Sjögren Mats Jonsson Pierre Mårtensson Du är välkommen

Läs mer

Vad tycker du om vården?

Vad tycker du om vården? 080008 Vad tycker du om vården? Detta formulär innehåller frågor om dina erfarenheter från den mottagning som anges i följebrevet. Vi har slumpvis valt ut personer som besökt mottagningen och vi hoppas

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision 2016 Båtsman Hisingsgata 2 Norra Hisingen

Granskningsrapport. Brukarrevision 2016 Båtsman Hisingsgata 2 Norra Hisingen Granskningsrapport Brukarrevision 2016 Båtsman Hisingsgata 2 Norra Hisingen INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Daglig verksamhet Kärra-Rödbo Trägruppen Kärragruppen

Granskningsrapport. Brukarrevision. Daglig verksamhet Kärra-Rödbo Trägruppen Kärragruppen Granskningsrapport Brukarrevision Daglig verksamhet Kärra-Rödbo Trägruppen Kärragruppen 2009 1 INLEDNING Brukarrevisioner är ett sätt att ta reda på vad de vi är till för inom funktionshinder tycker om

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11 Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatrin (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) 2013-10-09 2013-10-11 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Vägledning till personal Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Innehåll Inledning... 3 Vad är SIP?... 3 Vem kan få SIP?... 3 Varför SIP?... 4 När behövs SIP?... 4 Samtycke...

Läs mer

Pia Möller, ekonom 88 Lotta Hjoberg, sektorchef Helena Andersson, sekreterare. Leif Johansson. Enligt överenskommelse.

Pia Möller, ekonom 88 Lotta Hjoberg, sektorchef Helena Andersson, sekreterare. Leif Johansson. Enligt överenskommelse. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset kl. 08:30-12:10 Beslutande May-Brith Jansson (C), ordförande Leif Johansson (S), ledamot Björn Fagerlund (M), ledamot Margareta Alexandersson (KD),

Läs mer