Avstämning med Referensgrupp lnu.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avstämning med Referensgrupp lnu.se"

Transkript

1 Avstämning med Referensgrupp lnu.se 23 februari TP1=Utbytesstudent 2. TP2=Press 3. TP3=Samhälle & Näringsliv 4. TP4=Lärare Bakgrund Ålder: 24år, 36 år, 28 år, 48 år Kön: Man, Kvinna, Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: o Utbytesstudent inom Design och media i Växjö (grafisk design i Finland innan) o Allmänjournalist Smålandsposten, tidigare webbredaktör på tidningen o Regionförbundet södra Småland; förmedlar exjobb, praktikplatser, kompetensfrågor mm o Lärare i freds och utvecklingsstudier, forskar också Internetvana [låg / medel / hög]: Ganska hög, Hög, Hög, Hög Timmar i veckan/om dagen på Internet: 2h, 2,5h, jobb+2h, 9h utom helg Brukar du använda sök eller navigering och leta för att hitta information? o Google för att hitta sajten, navigering alltid på Lnu även annars när väl innte på en sajt o Google för att hitta sajter. Ofta intern sök om det inte framgår direkt på sidan jag kommer in på. o Googlar först för att hitta sajter. Interna sökmotorer är oftast dåliga, men använder helst sök. o Google först. Både navigation och sök sök när jag vet vad jag letar efter. Har du tidigare använt lnu.se? Vad har du använt den till? o Kurser + Studentportalen o Leta telefonnummer, hitta personer. o Personalsök, institutionernas uppbyggnad. För studenter som frågat. o Internwebben, Studentportalen, Nyhetsbrev, läser allt långt, foton invigningen. Vilken typ av information brukar du leta på universitetswebbar? När (om) du letat efter det på lnu, har du hittat det du sökte? o Mest kurser eller person (ansvarig lärare, koordinator). Ja, jag har hittat, men UB var lite dolt hellre en grå knapp (TL: =målgruppsingång) o Inte andra universitet om det inte har koppling till det jag skriver om Lnu. Har hittat. Var inne på Om universitetet, nyhetslistan, Kontakta oss/press. o Inte så mycket på andra, mest samverkanssidor. Linköping och Gbg har varit bra, men många är labyrinter. På Lnu söker jag personal (har dock inte hittat förut då

2 personalkatalogen inte var inkopplad), info till andra om uppdragsutbildningar, exjobb och forskning kring hur jag gör nyttoperspektiv. Letar även mycket info om hur jag kan samverka, men texterna är inte formulerade på rätt sätt. Behöver i allt detta ett tydligt budskap och tydlig väg in till informationen. o Andra program inom SVI, vad de gör. Inte alltid lätt att hitta. Har sökt personer på Lnu. Har flera Linnésidor som favoriter. Startsidan (5 min) Feedback på startsidan; intryck, känsla, förbättringar? TP1: Jag gillar det på något sätt. Finns ganska många länkar. TP2: Anskrämligt gult. Blir för mycket. TP3: Jämfört med vxu mer tillgänglig, det jag oftast letar efter finns här. Har blivit översiktlig. TP4: Inte så förtjust i svart och gult. Vit bakgrund inbjuder inte. Vad skulle du vilja se på en startsida för lnu? TP1: Kanske bra med banner/marknadsföring (profilytan) nu när det är nytt. Nyheter är jag inte intresserad av att läsa. TP2: Nyheter om den är uppdaterad. Annars letar jag runt, men det går fortare med uppdaterade nyheter. Bra med Press här uppe (målgruppsingång). Bilder helt ok, men inte så man blir till sig. Profilytan funkar väl =) TP3: Kontaktbiten. Bra med olika flikar (målgruppsingångarna). Lite störd av att det snurrar, hade varit bättre att få välja själv när det ska byta. TP4: Tydlig länk till Internwebben. Hittar inte till startsidan från logon. Ganska lite färg. Startsidan målgruppsingångar (3 min) Visa befintligt knapp förslag på startsidan: Vad tror du döljer sig bakom de här? TP1: Mer info för t ex en blivande student. Konstigt att det är länkar överallt. TP2: Har varit inne på Press häromdagen. Pressmeddelanden och kontakt motsvara det jag förväntar mig hitta här. Ser lite ödsligt ut dock med mycket vitt. TP3: Bra. Vi har valt att dela upp ingångarna till innehållet på ämnen för sig och målgruppsanpassat innehåll för sig.

3 Vad tycker du om att använda dessa som snabblänkar till en relevant sida inom en målgrupp? ämnesområde? TP2: Får inte vara som Aftonbladet. TP4: Bra. Vad tycker du om att vi samlat länkar anpassade för målgrupper? För just de här målgrupperna? TP1: Viktigt med Student och Bli student, utan studenterna skulle det ju inte vara något universitet. TP2: Bra. TP3: Bra. TP4: Vet inte var internationella studenter ska gå, säkert Student. Hur skulle du vilja att målgruppsingångarna presenterades om du fick välja? Varför? TP1: Svårt att hoppa från höger (knapp Bli student) till vänster där navigeringen sedan finns. Bättre om de följt med då jag lättare läser länkar på höger sida. Kanske mer i mitten eller någon linje som drar ihop, det är många lådor. Hittbarhet inifrån (5 min) Om du sökt på t ex Google efter: a) Press: Presskontakt och hamnat på sidan lnu/press/presskontakt b) Samhälle/näringsliv: samarbete med studenter och hamnat på sidan naringsliv/samarbeta med linneuniversitetet/projekt och examensarbeten/rad tillforetag och organisationer c) Student/lärare: vad studenter tycker om att distansstudera på Lnu och hamnat på sidan student/studera pa universitet/distansstudier/studenter berattar Förstår du var någonstans som du hamnat? Var någonstans i strukturen tror du att du befinner dig? TP1: Tror man försöker säga att det är roligt och lätt. Förstår att menyn hör ihop. Finns inte så mycket färg > intryck av att det är en äldre version, lite tråkigt. Man har inte hunnit uppdatera. TP2: Ja, har kvar det runt omkring. Bra med bilder på folk. TP3: Förstår trädet men inte att det ligger under Samhälle & näringsliv. TP3 kommenterar innehåll: Den här infon stämmer inte riktigt överens med xjobb etc för studentsidan. Lyft ut Karriär & examen ur Stöd & service. Karriärservice har inte funnits i Växjö förut > Puffa! Är inte logiskt att hitta samarbetsinfo om företag under Stöd & service. Studenter i regionen ses inte av studenter. Info under S&N är också relevant för studenter, t ex kontaktinfo.

4 TP4: Vet inte varför kursivt. Förstår inte riktigt trädet. Bra att menyn hänger med, ser att det är samma rubriker. Saknar länkar i innehållsytan för fördjupning istället för beroende av högerspalt eller vänsternavigering. [Ser man brödsmulan? Förstår man navigationsträdet?] TP1: Använder inte länkstig, har inte sett den på lnu. Använder Back knappen. TP2: Brukar inte använda länkstig. Har inte sett den, det är för litet. TP3: Använder länkstig ibland, men ser ej denna. TP4: Brukar inte använda (vet inte vad det är). Ser det inte, det är för litet. Navigation (7 min) Om du skulle leta reda på: d) Press: Information om pressbilder från invigningshelgen, e) Samhälle & näringsliv: Information om samarbete med Linnéuniversitetet, f) Student/lärare: Information om Studievägledning var hittar du det? Om navigera, vilken sida utgår du ifrån? Varför? TP1: Student > Stöd och service > Studievägledning. Förstod inte att det var samma, trodde att det här var något nytt (artikelsida jämfört med perspektivstartsidan), i och med att det har flyttat på sig (i vertikalled) Student som rubrik på artikelsidan hade varit bättre. TP2: Söker invigning och sedan invigning bild för att begränsa sökträffarna. Alla kanske inte vet vad Flickr är för något TP3: Hade sökt. S&N > Kontakt för att jag är för lat för att leta. TP3 kommenterar innehåll: Länk till Diva från UB. Nu visas mer info om vad man gör än vad man gjort tidigare företagen är mer intresserade av vad som gjorts. Är det ett problem att målgruppsingångarna bara finns på startsidan? Var någonstans skulle du annars vilja ha dem, om de följer med? Om de hade legat i en typ av sidfot? TP2: Ok att det bara finns på startsidan. TP4: Ok endast på startsidan. Ok med UB som länk.

5 Be TP klicka sig vidare i strukturen (a: Kontakt/Presskontakt, b: Arbetsmarknadsdagar, c: Textverkstaden ). Hur upplever du det här sättet att navigera i systemet? Hur tror du att de olika menyvalen i vänsterspalt förhåller sig till varandra? Tror du att du skulle förstår hur det hänger ihop när du kommer direkt in till landningssida? TP2: Såg det kursiva men ganska svagt, behöver sticka ut mer. [Om områdena istället hade legat under vänstermenyn, hade det underlättat förståelsen?] TP1: Kanske hellre under. Inte höger. Skulle du vilja att det fungerade på något annat sätt? Hur? TP1: Mer highlight på det som är valt i menyn, italic räcker inte. TP2: Lätt att man vill gå in på t ex organisation. Gå in på Startsida > Utbildning: Hur upplever du det som presenteras på den här sidan? Vad tror du är det huvudsakliga innehållet? TP2: Bilder på studenter. Större typsnitt på puffrubrik, nu är det ingen skillnad på rubrik och en länk. TP3: Puffarna. Om jag inte hittar där letar jag i navigationsträdet. Högerspalten ser mest ofärdig ut. Jag har fokus på vad man kan göra för mig. TP4: Gult är viktigast, men vänsterspalt viktigast > skulle ha varit gult i vänsterspalt istället. Ser inte vita texten på svart list (Aktuellt). Hur hänger de olika delarna ihop? Vad är det för skillnad mellan den här listan (områden till vänster), de här (puffarna) och informationen här till höger? TP1: Tror att gula länkar är viktigare. Gul=attraktion. Ev lättare om Bli student (målgruppsingång) varit gul. TP2: Ögonen dras till det gula som upplevs som viktigt. Liten textstorlek. TP3: Olika vad som är till höger ibland länkar och ibland bilagor. Ser inte skillnad på interna och externa länkar. Ikon!

6 Informationsstruktur (3 min) Upplever du det som svårt eller lätt att hitta det du letar efter? Varför? (Navigering, sök eller informationsstruktur?) TP1: Känns många att välja på > svårt. Både att det tar lång tid och lätt kan bli fel val. TP2: Ganska lätt. Kanske svårare om längre ned i strukturen. TP3: Lättare nu när de fyllt på. TP4: Ganska lätt, har inte haft problem. Hur upplever du hur informationen är strukturerad (grupperad) på sajten? Har du använt webbplatskartan någonting? Hur tycker du att den fungerar? Behövs fler nivåer eller räcker dessa? TP1: Brukar inte använda sådana. Funkar bättre om bara stora de rubrikerna hade gult highlight, blir mycket så här. Bra om javascript kan användas och fälla ut vid hover, men det funkar så här också. TP2: Brukar inte använda sådana. Är inte så dumt. Alldeles för liten storlek där uppe, ser inte. Räcker med denna första nivå, för mycket intryck annars. TP3: Mer hierarkiskt hade varit tydligare, tror jag hade förstått att det var samma länkar på artikelsidan som perspektivsidan om S&N hade följt med som rubrik. Saknar institutionerna oavsett var jag befinner mig. Överlag mycket text, vill ha det kort och koncist. TP3 kommenterar innehåll: Centrumbildningar synliggöra forskning. Studentsamverkan, Utbildningssamverkan, Forskningssamverkan. Uppdragsutbildningar. Pågående projekt. TP4: Lätt att söka personal här. Form (10 min) Hur upplever du lnu.se ur ett generellt grafiskt perspektiv? Färger gult, svart, vitt och grått? TP1: Funkar när det är färgbilder. Rosa är kvinnligt och funkar inte. Konstigt färgpsykologiskt. TP2: Svart, vitt och grått funkar bra. Gult tar för mycket fokus, man kan visa listor på annat sätt. TP3: Överlag bra. Gillar inte det gula, ser ofärdigt ut. Förstår inte när det är gult, trodde först att det var länkar men används även för annat. TP4: Långtråkigt. Inte akademiska förger (mörkblå, röd). Använd mer färg! Alla färger är inte så bra. Typsnitt TP1: Svårt med navigationen. Lite svårt att läsa. Finns ingen highlight tror man att det inte är så viktigt. TP2: Funkar bra.

7 TP3: Liten textstorlek, öka lite. Vill ha rundare typsnitt > lättare att läsa. TP4: Är inget speciellt. Långtråkigt i längden. Funkar i och med att man vänjer sig. Länkar och rubriker TP1: Rubrik, t ex Utbildning, kan vara större. TP3: Ibland gula och ibland inte. TP4: Förstår att de är klickbara. Men färgfattigt! Läsbarhet TP2: För liten storlek på text. TP3: Vissa delar med mycket text = svårt. För lite webbanpassade texter, känns som om man kopierat från dokument. Puffar (aktuelltpuffar samt startsidans bildspel) TP1: Tittar inte så mycket där. TP2: Aktuellt har för mycket vitt, vill få in mer info utan scroll. Bra med bilder. TP3: Funkar bättre men behöver vara mörkare bilder och/eller med mer färg. Hur upplever du det grafiska uttrycket som dessa getts? [Huvudperspektiv] TP1: De grå syns bättre än de svarta. TP2: Snyggt. Tydligt med svart/vitt. TP3: Bra. Är dock svårt att läsa vit text på svart list (Aktuellt) iom storleken och typsnittet. TP4: Ok. Vad tycker du om det som finns i högerspalten? TP1: Upplever en skillnad mellan det som ligger till höger och på annan plats. TP2: Förutom det gula och storleken funkar det bra. Bra med blogg. TP3: Känns som för sig. Möjligt att streck under eller boxat skulle ge avslut. TP4: Ok men jobba med begrepp, ser lika ut ibland. Hur upplever du navigationen i vänstermenyn ur ett grafiskt perspektiv? Förstår du var du befinner dig i trädet? TP2: Lite mer uttalat var man befinner sig. Fetstilt hade nog varit bättre. TP4: Otydligt när det blir många alternativ på liten yta.

8 Personalsök (5 min) Vilken information skulle du vilja söka efter när du söker någon som jobbar på Lnu? Vilken sökinformation är viktigast? TP2: Telefonnummer, har oftast namn. Ibland söker jag på institution. Växeln är bra. TP3: Kontakt, mejl och telefon, utifrån namn. Har oftast namn annars går jag via institutionen (funktion). TP4: Kontakt, vad de gör + när uppdaterat. Saknar länkar till personliga sidor. Vill ha länk till min sida på SVI. I vilka sammanhang brukar du söka efter anställda? Finns det andra tillfällen där det skulle vara intressant att få kontaktuppgifter till anställda? TP2: För intervjuer, eller fråga något. TP3: Få tag på en viss person i ett ämne. Förmedla kontakt. Om du provar att söka efter en anställd som du skulle behöva komma i kontakt med på något sätt, hur gör du då? TP : Söker efter Idor Svensson. Ser inte högerspalten. Tittade i mitten. Vad tycker du om det här sättet att söka efter anställda? Om sättet resultatet presenteras? Skulle du vilja ha det på något annat sätt? TP2: Om fotot hade legat där hade jag klickat direkt. Funkar bra att det ligger till höger när man vet att det kommer där. Hade nog varit lättare att se om jag fått fler än en träff. TP3: Har inte sett personalsök. Tittar bara i mitten här blev det gult, då tittar jag på det. Ev foto hade hjälpt. Även bättre om flera träffar (fick endast 1 2 träffar). Sök (5 min) Prova att söka efter något som du skulle vara intresserad av på lnu! [T ex Studera] Hur upplever du sökresultatet och hur det presenteras? TP2: Bra med text, men på vissa träffar förstår man inte vad det handlar om. TP4: Bra.

9 Saknas något? Är något överflödigt? [Ser man pagineringen?] TP2: Ok. TP3: Ok. Hur upplever du sorteringen av träffarna? Skulle du vilja kunna sortera på något annat sätt? TP2: Vill sortera på senaste datum (publicerat/ändrat) TP3: Vill sortera på senast uppdaterat. Vad tror du att detta är? [Peka på Filtreringsflikarna] TP2: Förstod inte. Det behöver framgå mer vad det är antal träffar i fliken hade underlättat. Hade behövt stå med där uppe vid antalet träffar på något sätt. När jag klickar på sökfältet igen borde det tömmas. TP3: Har inte reflekterat över dem. Om något specifikt man vill söka på, mer anpassat. TP4: Ser inte först, men förstår när hon lagt märke till dem. Vad tycker du om att kunna filtrera på sökresultatet? Skulle du vilja filtrera på något annat sätt? TP3: Varför inte utifrån målgruppsingång? Hellre det. TP4: Ok som det är. Hur tycker du att filtreringsalternativen presenteras? Hur skulle du vilja att de presenterades? TP3: Visar inom Utbildning hade underlättat TP4: Kontaktinfo i mitten. Student/Lärare: Kurser och program inkl. filter (10 min) Du vill plugga på Lnu i vår och letar en kurs på lnu.se för att se om den kan vara intressant för dig att läsa. Hur går du tillväga? [Utbildning > Program och kurser > Kurser ] Om du vill gå en kurs inom Medie och kommunikationsvetenskap som ges i Kalmar, hur hittar du den?

10 Vad tycker du om det här sättet att lista kurser? Skulle du vilja att listan var sorterad på något annat sätt? TP4: Bra. Lättare än institutionerna. Om du inte vill scrolla i listan med kurser hur tror du då att du snabbt hittar kursen? [Ser man filtreringsknappen? Förstår man den?] TP1: Hittar och förstår. Om ej hittar knappen: Vad tror du att det här är (peka på knappen)? Hur skulle du vilja att filtreringsknappen presenterades för att du skulle hitta den och förstå vad den gör? TP4: Om annorlunda färg, det är så mycket gult. Grön vid hover. Bör stå kurser på svenska i menyn. Filter Saknar du något kriterium? TP1: Nej. Funkar bra. Lättare att hitta kurser här än på vxu. Hur tror du att man får med alla kurser inom en viss kategori? [Förstår de att alla väljs om man inte klickar i någon knapp under en rubrik?] Om du vill filtrera ytterligare, hur gör du då? [Vad tycker man om att de tidigare valen finns kvar i filterdialogen?] Och om du ångrar dina senaste filterval? [Förstår man hur Avbryt ikonen fungerar?] TP1 fattar hela filtreringen. Vad tycker du om sättet att göra filtrering på? TP1: Kanske lite konstigt att det inte sparats när jag klickar i menyn, men är van vid Back knappen i browsern. [TL: Skulle vara ologiskt att spara filtrering i menyalternativet då det skulle ge ett högst inkonsekvent beteende. Ev skulle ett alternativ vara att spara filtreringen i brödsmulan]

11 TP4: Ordningen på filterkategorierna behöver ändras [TL kommentar: Viktigt att de är i den ordning som studenter letar efter i första hand]. Student/ Lärare: Kurs och Programsida (3 5 min) Visa upp en programsida, t ex Vad tycker du om det här sättet att presentera kurser? TP1: Bra med fakta. Kunde förklaras vad som menas med % satsen trodde först att det krävde 100% närvaro. Vilken information är du intresserad av på de här kurssidorna (ej lärplattform)? TP1: Hur det är upplagt, vad innehållet i kursen är. Bra med studietakt. Hur gör du för att gå tillbaka till kurslistan? Vilken version av listan förväntar du dig att få din filtrerade lista eller hela listan? [Förväntar de sig att filtreringen är kvar?] Är det viktigt för dig att kunna skicka en URL till en redan filtrerad lista? Skulle du använda dig av en sådan funktion? När? Studenter: Webbtjänster (3 min) Om du vill titta närmare på dina studieresultat, var någonstans tror du att du hittar det? TP1: Skulle söka på studentportalen. Stöd & Service nej. Syllabi nej. [Student > Webbtjänster > Resultat/Intyg] Om de inte hittar: Vilka ord letar du efter? Hur resonerar du? TP1: Letar student. Vad tror du döljer sig bakom ordet Webbtjänster? TP1: Klickar och hittar Results.

12 Visa på funktionerna inom Webbtjänster: Vad skulle du vilja kalla de här funktionerna med ett samlingsnamn? Hur hade du annars velat dela upp dem? TP1: TL Studenttjänster? Ja, bättre. My grades eller något sådant. Utbytesstudent: (2 min) Vad är viktigt för dig när du bestämmer Vilket land du ska åka till? TP1: Har varit i Rom och ville dit igen. Vilket universitet/högskola du ska plugga vid? TP1: Visa kurser och program enkelt och snabbt samt hur det är att leva och bo. Hur kom det sig att du valde Lnu? Hur kom du i kontakt med Lnu? TP1: International Office på hemuniversitetet som har utbyte inom media och design. Ville lära mig svenska. Press: (2 min) I vilka situationer går du in på Lnu.se? Hur ofta händer det? TP2: Nu har jag fått Lnu som mitt arbetsområde så 3 4 gånger i veckan. Vad är viktigt för dig när du ska bevaka Lnu? Vilken typ av information söker du? Samhälle & näringsliv: (2 min) I vilka situationer går du in på Lnu.se? Hur ofta händer det? TP3: Några gånger i veckan. Mer nu än innan, har mer koll. Vilken typ av information söker du på Lnu? Vad tycker du om den information som finns under din målgruppsingång idag? TP3: Filter på näringsliv i Kalmar respektive Växjö. Är det något som du tycker att jag har glömt att fråga? TP2: Direktlänk till FAQ. Interaktiv campuskarta som fanns på vxu ha den på ettan! TP3: Lite fattigt på bilder överlag.

13 TP3 sökte kurser tidigare och lade märke till knappen Hitta kurs. Sammanfattning åtgärdsförslag UB syns dåligt, svårt att hitta bland alla de andra länkarna. Överväg möjligheten att lägga upp som målgruppsingång ( Biblioteksbesökare el dy) eller annat synligare alternativ. De gula länkarna (till höger) tar mycket fokus från navigationen och alla upplever att det är de gula som är de viktiga. Överväg sättet att formmässigt visa länklistor i högerspalt för att det inte ska bli så mycket gult som tar fokus från det viktiga innehållet i sidan. Förslag: Ha ett separat manér för länkar i listor/enskilda länkar och det gula manéret för att markera länkar inuti text. På samtliga perspektivstartsidor finns rubrik som sedan försvinner när man klickat sig djupare i strukturen. På huvudperspektiven finns flikarna som markerar vilket perspektiv jag befinner mig på men för målgruppsingångarna t ex, finns ingen flik och man vet inte vilket perspektiv man är på. Se över möjligheten att få med perspektivrubriken i vänsterspalt på något sätt. Kursivering som markering för valt alternativ är lite svagt. Överväg alternativ som t ex fetstil. Se över innehållsstrukturen, särskilt under Samhälle & näringsliv. Den vita texten på svarta listen (t ex Aktuellt) är svår att se för flera testdeltagare. Överväg att öka textstorleken någon punkt. Personalsök: En testperson saknar länkar till personliga sidor något som även är bra för forskningssidan => User Story i PB. En testperson påpekar att det är olika saker som ligger till höger. Gå igenom högerspaltens innehåll och kika på möjligheten att markera externa länkar på något sätt (ex med ikon). Titta även på de begrepp som används för att förtydliga. Konkreta åtgärder Byt ut Webbtjänster mot Studenttjänster. I vänstermenyn, byt Kurser till Kurser på svenska samt motsvarande för program. Lägg till en tooltip Lnu.se startsida för Lnu logon. Knappen Hitta kurs bör bli grön vid hover, på samma sätt som länkar. Söksidan: Justera till Visar resultat 1 10 av ungefär 101 inom Hela Lnu.se etc. Lägg till möjlighet att sortera på datum (publicerat/uppdaterat).

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

Resultat, användningstester. 2010, v37

Resultat, användningstester. 2010, v37 Resultat, användningstester 2010, v37 Om testet 6 testpersoner 19-21 år, 1 kvinna & 5 män 4 tp i åk 1 och 2 tp i åk2 2 tp gick Fysik del 2, materialfysik och Algebra och geometri Rekrytering skedde genom

Läs mer

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT Sofia Aronsson ANVÄNDBARHET OCH GRAFISK DESIGN MIS 13, Nackademin Yrkeshögskola Lärare: Ellinor Ihlström Inledning... 3! Analys... 3! Hitta... 3! Förstå... 5! Använda... 6!

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI sli.se/gr Skapa konto Klicka på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i kommun och skola, får du en lista på "träffar"

Läs mer

En liten introduktion till Mediakatalogen

En liten introduktion till Mediakatalogen En liten introduktion till Mediakatalogen Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du

Läs mer

1. Polopoly och webbpublicering på SU

1. Polopoly och webbpublicering på SU 1. Polopoly och webbpublicering på SU Den här guiden är en introduktion till webbpubliceringssystemet Polopoly 9.16 för dig som ska arbeta som webbredaktör vid Stockholms universitet. Här går vi igenom

Läs mer

En introduktion till SLI.SE. April 2015

En introduktion till SLI.SE. April 2015 En introduktion till SLI.SE April 2015 Registrera konto Om du inte ser den här bilden, klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola, får du en lista

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer

Manual för att skapa nyheter och nyhetsbrev på internwebben samt skicka ut nyhetsbrev till alla anställda

Manual för att skapa nyheter och nyhetsbrev på internwebben samt skicka ut nyhetsbrev till alla anställda Sida 1 (10) 110418 Manual för att skapa nyheter och nyhetsbrev på internwebben samt skicka ut nyhetsbrev till alla anställda Innehåll: Inloggning i Polopoly Om nyheter och nyhetslistor Skapa nyheter Nyhetsbrevens

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Övriga utbildningar Användarhandbok

Övriga utbildningar Användarhandbok Övriga utbildningar Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2011 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN

Läs mer

Guide till Mynewsdesk Hosted Newsroom - Kom igång och spegla ditt pressrum!

Guide till Mynewsdesk Hosted Newsroom - Kom igång och spegla ditt pressrum! Guide till Mynewsdesk Hosted Newsroom - Kom igång och spegla ditt pressrum! Hur du implementerar ditt Hosted Newsroom I den här guiden kan du läsa hur du skapar ert Hosted Newsroom ert pressrum på er egna

Läs mer

Usability Partners. World Usability Day 2012 Användbarhet av finansiella system

Usability Partners. World Usability Day 2012 Användbarhet av finansiella system World Usability Day 2012 Användbarhet av finansiella system En eye-tracking studie på fyra av Sveriges storbankers webbplatser. Bakgrund 8 november 2012 är utsett till World Usability Day av UPA (Usability

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lathund för webbshop

Lathund för webbshop Lathund för webbshop Ocay.se version 2014-12 Nu har vi lanserat nya ocay.se och därför släpper vi en ny guide för hur sidan används. Även om mycket uppdaterats layoutmässigt och under skalet kommer mycket

Läs mer

PRO Järbo Navigeringsguide

PRO Järbo Navigeringsguide PRO Järbo Navigeringsguide Startsida PRO Järbo Fliken Start i HUVUDMENYN är markerat. Vi befinner oss på webbplatsens STARTSIDA. Nyhetskarusellen - webbplatsens löpsedlar. Växla genom att klicka på vänstra

Läs mer

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan.

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan. WorkShop II Checklistor 1.2 Överordnad Struktur Balance: Gränssnittet har just nu viss balans i innehållet, men menyn behöver justeras i förhållande med innehållet samt en fast container för innehållet

Läs mer

Användarguide itslearning 3.3 för studenter

Användarguide itslearning 3.3 för studenter Användarguide itslearning 3.3 för studenter - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 7 2.1 Kursens ingångssida... 9 2.2 Diskussionsforum... 11 2.3 Lämna

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till HJ:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle.

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Alla lokaler som bokas i universitetets lokaler hamnar i TimeEdit. Detta är gäller alltså alla lokaler som bokas via Annette

Läs mer

Version:

Version: Version: 2015-04-27 1 Logga in Gå till sli.se/medioteket och klicka på hänglåset uppe till höger. Logga in om du redan har ett konto eller skapa konto. Skapa konto / Bli medlem När du fyller i skola, får

Läs mer

Photoscape (http://photoscape.sv.softonic.com/download)

Photoscape (http://photoscape.sv.softonic.com/download) Photoscape (http://photoscape.sv.softonic.com/download)..har ett antal trevliga funktioner som dessutom är lätta att använda. Det är lite annorlunda uppbyggt en andra program men jag tycker att man ganska

Läs mer

Grafiska riktlinjer för e-tjänster. Enligt stadens nya grafiska profil - 2013

Grafiska riktlinjer för e-tjänster. Enligt stadens nya grafiska profil - 2013 Grafiska riktlinjer för e-tjänster Enligt stadens nya grafiska profil - 2013 Form Typsni!, färger och layout skapar igenkänning mellan stockholm.se och e-tjänster. Typsni! och färg Typsni! Stockholm

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Skapa konto... 4 Startsidan... 4 Att söka med sökord... 5 Sök... 5 Filtrering - vad vill du se för träffar?... 6 Spara filter, lägga till

Läs mer

Taggad på taggning? mars 2018/Anders Runesson

Taggad på taggning? mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? 12-13 mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? Om taggar 12-13 mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? och sökblock 12-13 mars 2018/Anders Runesson Taggad på taggning? och

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer LUVIT Composer LUVIT Composer är ett verktyg för att enkelt skapa snyggt innehåll direkt i LUVITs kurser. Verktyget innehåller designade mallar som du

Läs mer

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Linda Höglund Pulsen Application AB 1 Innehållsförteckning Logga in på projektkontoret... 3 Startsida Projektkontoret... 4 Funktioner på projektkontorets startsida...

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

B känns ny och ger en överblick över många delar av tidningen och får mig att leta mig vidare B

B känns ny och ger en överblick över många delar av tidningen och får mig att leta mig vidare B 2011-11-06 07.49.41 B Bra kontraster. 2011-11-06 11.13.50 A 2011-11-06 23.19.52 A 11.12.39 A 11.16.15 A 11.16.52 A 11.27.11 B 11.27.32 A luftig och stilren, man blir störd när man läser artiklar av att

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 2 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till en länk i text 9 Lägga till länkar under

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Ny startsida i Marknadsplatsen

Ny startsida i Marknadsplatsen Regionservice, område Inköp Ny startsida i Marknadsplatsen Information till dig som är extern kund Akuta kommunala läkemedelsförråd Ny Startsida/Välkomstsida i Marknadsplatsen Marknadsplatsen har fått

Läs mer

Användarguide itslearning

Användarguide itslearning Användarguide itslearning - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 5 2.1 Kursens ingångssida... 7 2.2 Diskussionsforum... 9 2.3 Lämna in uppgift...

Läs mer

Sammanställning av webbenkät december 2015

Sammanställning av webbenkät december 2015 Sammanställning av webbenkät december 2015 Bakgrund I december 2015 bjöds kommuninvånare in för att vara med att påverka utvecklingen av kommunens digitala tjänster. Inbjudningar gick ut via webbplats,

Läs mer

Besökarnas utvärdering av. www.lidkoping.se. Perioden 20120202-20120603 826 svar

Besökarnas utvärdering av. www.lidkoping.se. Perioden 20120202-20120603 826 svar Besökarnas utvärdering av www.lidkoping.se Perioden 20120202-20120603 826 svar Utvärderingen Pop-up efter 2 minuters besök Man måste byta sida minst en gång Återkommer ej till samma dator inom 3 månader

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

SNABBKURS Se hur man använder programmen

SNABBKURS Se hur man använder programmen SNABBKURS Se hur man använder programmen Min Kassa Min Räknare Min Plånbok MIN KASSA I Min Kassa kan du undersöka om pengarna du har räcker till det du planerar att köpa. Du kan också skriva ut en minneslapp.

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Överblick Varför kursvärdering? Samtliga kurser inom den grundläggande utbildningen vid LiU ska utvärderas med stöd av det elektroniska

Läs mer

Anpassning av Windows 7 och Word 2010

Anpassning av Windows 7 och Word 2010 Anpassning av Windows 7 och Word 2010 Det finns en hel del små förändringar man kan göra för att det ska bli lättare att navigera i datorn, läsa och skriva. Med kortare rader, tydligt typsnitt större avstånd

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Skriva nyheter på sunne.se

Skriva nyheter på sunne.se Skriva nyheter på sunne.se, CMS 7.5 Sidan 1 av 6 Skriva nyheter på sunne.se Det är extra viktigt att skriva en intressant rubrik och en sammanfattande ingress för en nyhet. Rubriken och ingressen är dörren

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Flexibel meny i Studentportalen

Flexibel meny i Studentportalen Guide Flexibel meny i Studentportalen Via en flexibel meny kan lärare och administratörer skapa en menystruktur som består av menyblock och funktioner i valfri ordning. På så sätt kan menyn spegla kursens

Läs mer

Manual för att publicera på Samarbetsportalen

Manual för att publicera på Samarbetsportalen Manual för att publicera på Samarbetsportalen Ansvar och innehåll I rollen som webbredaktör ansvarar du för att: informationen från din verksamhet är uppdaterad och korrekt, dvs att sidorna granskas med

Läs mer

ReKo Sjuhärads webbplats -

ReKo Sjuhärads webbplats - 2010-0-01 1 (5) Inledning Beskrivningen av webbplatsens olika delar samt de viktigaste funktionerna och länkarna inom respektive del, är tänkt att fungera som en introduktion för att snabbt få en inblick

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda.

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Tänk på att bilder som ses här kommer från standard installationen av xvis och kan se

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Manual SiteVision version 5 sidan 1 Manual - Introduktionskurs SiteVision 2019-02-06 Version 5 Innehållsförteckning Logga in 2 Navigering och uppbyggnad 3 Redigera text 6 Om bilder på ale.se 9 Lägga till

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL

FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL och Microsoft Office 1 Innehållsförteckning Förord... 2 Företagets grafiska profil... 2 Färger... 2 Fonter (teckensnitt)... 2 Var börjar man? - PowerPoint... 2 Börja med att

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

Inställningar för schemavisningen

Inställningar för schemavisningen Inställningar för schemavisningen För att komma till schemavisningen på Linköpings Universitet använda denna länk: https://cloud.timeedit.net/liu/web/schema/ Klicka sedan på Schema och gör en sökning.

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Användarmanual Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning 1. Visma TendSign 4.0... 2 2. Grafiskt

Läs mer

Webbenkät för Lunds universitet

Webbenkät för Lunds universitet Webbenkät för Lunds universitet Webbenkät Utlösare: Del 1: Besök på webbplatsen Del 2: Spenderat 2 minuter på webbplatsen. Visas bara till dem som har valt att svara på del 1. Data insamlad under 24 dagar

Läs mer

En liten introduktion till SLI Plus

En liten introduktion till SLI Plus En liten introduktion till SLI Plus Välkommen till SLI Plus Ta dig gärna lite tid och läsa igenom den här introduktionen (det tar inte många minuter) så tror vi att du enklare kommer igång och får mer

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Innehåll 4 Konto Logga in Bli medlem 5 Söka Sök Filter Boxar Samsök 6 Strömma media 7 Kommentarer 7 Dela/Skapa klipp 8 Boka media och förlänga

Läs mer

«Sida 2 av 4 Till kursens framsida Sida 4 av 4»

«Sida 2 av 4 Till kursens framsida Sida 4 av 4» Sida 1 av 11 Lektion 1: sida 3 av 4 «Sida 2 av 4 Till kursens framsida Sida 4 av 4» 2. Formatera text Du kan ju redan skriva in text, men nu ska vi se hur man formaterar det man skrivit in -- alltså hur

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

!!! Instruk(onsmanual. Ale kommun www.ale.se. Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni

!!! Instruk(onsmanual. Ale kommun www.ale.se. Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni Instruk(onsmanual Ale kommun www.ale.se Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni 1 av 23 Kom i gång med Sitevision 3 Redigeringsläget i Sitevision 4 Struktur 5 Skapa en ny

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Denna guide förklarar hur du skapar en publik kurshemsida i Mondo. En publik kurshemsida i Mondo är i princip inget mer än en vanlig Mondosajt med undantaget

Läs mer

Pedagogiskt användarstöd:

Pedagogiskt användarstöd: 1 Pedagogiskt användarstöd: Medieverkstan E-post: medieverkstan@isd.su.se Telefon: 08-1207 6803 Öppettider måndag-torsdag kl 9-16, fredag kl 9-15 Lunchstängt alla dagar kl 12.30-13.30 Innehåll 1 Varför

Läs mer

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn Tillämpad programmering CASE 1: HTML Ditt namn 18 [HTML] Din handledare vill se din skicklighet i att använda HTML-koden. Du ska utveckla en webbplats om ditt intresse, inriktning eller gymnasiearbete.

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Handledning till FC 12 på webben

Handledning till FC 12 på webben Handledning till FC 12 på webben Detta är en kortfattad handledning där vi går igenom de viktigaste funktionerna i nya FirstClass. Förändringen av FirstClass är kanske den största under de snart 25 år

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Välkommen till shoestore.se

Välkommen till shoestore.se Välkommen till shoestore.se Detta är en kort manual där du snabbt lär dig använda shoestore.se. Senaste revision 2010-02-01. Vi går igång direkt och loggar in på www.shoestore.se Det du nu behöver är kundnummer,

Läs mer

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo Bemanningspoolen förskola/skola/måltidsservice Tel. 031-366 33 03/29 vikariepool.barn.ungdom@afh.goteborg.se

Läs mer

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE VARFÖR ÄR VI HÄR? Vi skall berätta om våra erfarenheter om hur besökaren beter sig hos oss på www.miun.se och vad vi har försökt förbättra på vår webbplats för att hjälpa

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

http://office.microsoft.com/sv-se/word/ha100444731053.aspx

http://office.microsoft.com/sv-se/word/ha100444731053.aspx 1. Öppna Word 2007 i 97-2003 2. Vilken Explorer har jag 3. Inloggning med Explorer 8 4. Sökväg till sidan 5. Ha två fönster öppna 6. Stilar 7. Storleksändra 8. Inklistring av text 9. Bilder till startsidan

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Jordbruksverket. Web Service Index 2010 Avrapportering

Jordbruksverket. Web Service Index 2010 Avrapportering Jordbruksverket Web Service Index 2010 Avrapportering Vår bakgrund Webbplats- och intranätundersökningar sen år 2000 Utgångspunkt de verkliga besökarna Unik databas med ett stort antal företag Vår vision

Läs mer

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang DESIGNDOKUMENT 1. Idé & koncept Grundidé, syfte & innehåll Vad önskar du att du gjort mer av, när du var 20? Finns det böcker som påverkat ditt liv på något sätt? Vilka låtar ska jag lyssna på för att

Läs mer