Webbenkät för Lunds universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Webbenkät för Lunds universitet"

Transkript

1

2 Webbenkät för Lunds universitet

3 Webbenkät Utlösare: Del 1: Besök på webbplatsen Del 2: Spenderat 2 minuter på webbplatsen. Visas bara till dem som har valt att svara på del 1. Data insamlad under 24 dagar (28/03 20/04)

4 Deltagande Geografisk spridning av respondenter: Enkät del 1: Svarsfrekvens: 18 % ca svar ca ville inte svara Enkät del 2: Andel kvar sedan del 1: 13 % Svarsfrekvens: 74% Ca 6209 svar Ca 2134 ville inte svara Kommentar: Genom att göra det enkelt för besökaren att besvara en webbenkät nås en hög svarsfrekvens. Andelarna i presentationen är avrundade till närmaste heltal.

5 Fördelning roller Kommentar: En klar majoritet av dem som har svarat på enkäten är studenter vid Lunds universitetet eller vill studera på universitetet. 10 % är anställda på universitetet.

6 Fördelning intentioner Kommentar: Nästan 50 % av dem som har svarat på enkäten är ute efter att läsa om utbildning och antagning. 12 % vill hitta information om forskning eller publikationer. 11 % använder sajten som genväg till andra sajter. Ca. 9 % har valt Annat.

7 Hur nöjda är besökarna med sitt besök? Snittbetyg: 3,5 5:a: 20 %, 4:a: 27 %, 3:a: 42 %, 2:a: 6 %, 1:a: 5 % 4 eller 5: 47 % 1 eller 2: 11 % Kommentar: Bland de som har spenderat mer än 2 minuter på webbplatsen ansåg sig 47 % vara nöjda med sitt besök. Det är positivt att notera att de som gett betyg 4 eller 5 är mer än fyra gånger så många mot för de som gett betyg 1 eller 2. Det är de som gett betyget 3 som dragit ned genomsnittet.

8 Missnöjda besökare per intention Andel som gett betyg 1 eller 2 Kommentar: Grafen visar andelen besökare per intention som har gett betyg 1 eller 2 ( missnöjda). Nästan 16 % av dem som vill hitta information som rör studentlivet är missnöjda med sitt besök. 14 % av dem som söker efter kontaktuppgifter har gett betyg 1 eller 2. Det är bara 7 % av dem som söker efter lediga jobb som är missnöjda.

9 Nöjda besökare per intention Andel som gett betyg 4 eller 5 Kommentar:Grafen visar andelen besökare per intention som har gett betyg 4 eller 5 (nöjda) % av dem som använder sajten som genväg till andra sajter är nöjda med sitt besök % av dem som söker efter forskning är nöjda. Det är bara 41.7 % av de som vill Hitta kontaktuppgifter eller Hitta lediga jobb som är nöjda med sitt besök.

10 Missnöjda besökare per roll Andel som gett betyg 1 eller 2 Kommentar: Grafen visar andelen besökare per grupp som har gett betyg 1 eller 2 ( missnöjda). Nästan 12 % av gruppen Student vid Lunds universitetet är missnöjda med sitt besök. Det är bara 9.6 % av forskarna som är missnöjda med sitt besök. Dock skillnaden mellan andelen missnöjda besökare i de olika grupperna är marginell.

11 Nöjda besökare per roll Andel som gett betyg 4 eller 5 Kommentar: Grafen visar andelen besökare per roll som har gett betyg 4 eller 5 (nöjda). Nästan 60 % av gruppen Forskare är nöjda med sitt besök. Det är bara 41.5 % av gruppen Arbetssökande som är nöjda med sitt besök. Skillnaden mellan andelen nöjda Forskare ( den mest nöjda gruppen) och andelen nöjda Arbetssökande (den minst nöjda gruppen) är relativt hög.

12 Rollen: Vill studera på universitetet Kommentar: Det är inte överraskande att mer än 90 % dem som vill studera på universitetet är ute efter information om utbildning och antagning.

13 Nöjdhet Snittbetyg= 3.5 Roll: Vill studera på universitetet Kommentar: Det är mindre än 50 % av gruppen som är nöjda med sitt besök. De som visar missnöje är 11 %. Om vi utgår från nöjdhet med besöket bör fokus läggas på denna grupp.

14 Roll: Vill studera på universitetet Trafikkällor Kommentar: En majoritet av dem som vill studera på universitetet kommer genom direkt trafik eller varumärkesrelaterade sökord ( t.ex. genom att skriva i Google lunds universitetet ). Besökarna som kommer genom direkt trafik eller genom varumärkes sökord känner till redan webbplatsen.

15 Roll: Vill studera på universitetet Sökord Kommentar: Tabellen ovan visar topp 20 sökord (efter besöksvolym) som besökarna använder för att komma till sajten Ca. 80 % av sökorden är varumärkesrelaterade.

16 Roll: Vill studera på universitetet Vilka lu.se sajter genererar trafik till sajten? Kommentar: Tabellen ovan visar topp 20 lu.se webbplatser (efter besöksvolym) som genererar trafik till sajten dvs. hänvisande webbplatser. Att visas som en hänvisande webbplats kan det beror på något fel i implementationen av Google Analytics.

17 Bästa innehållet Roll: Vill studera på universitetet Grundutbildning Kurser och program i ämnesordning Kurser och program Nätbaserade kurser och program Kommentar: Tabellen ovan visar topp 20 mest besökta sidor (efter besöksvolym).

18 Roll: Vill studera på universitetet Tid per besök Kommentar: Att analysera tid på sajten är något som bör göras med försiktighet. För att beräkna längden på ett besök spårer Google Analytics tiden som har gått mellan sidvisningar, d.v.s. tiden på den sista sidan i besöket räknas inte. Andelen som har spenderat mindre än 30 sec på sajten är ca. 18 % Det är ofta omöjligt för en besökare att hitta den informationen som hon behöver på mindre än 30 sec. Andelen som har spenderat mer än 1 minut på sajten är ca. 73%. Andelen som har spenderat mer än 3 minuter på sajten är ca. 51 %. Detta kan betyda både att besökarna inte kan hitta informationen som de söker eller att besökarna tycker att informationen är engagerande. För att välja en kurs eller program behöver man ofta mer tid att läsa och tänka igenom urvalet av kurser.

19 Rollen: Student vid universitetet Kommentar: Ca 30 % av de befintliga studenterna använder sajten som genväg till andra sajter ( t.ex. webbmail, Ladok). 26 % är intresserade av att läsa om utbildning och antagning. Ca. 12 % har valt Annat.

20 Student vid universitetet Roll: Student vid universitetet Kommentar: Ca 12 % av de befintliga studenterna har angett Annat som intention. En analys av fritextsvaren visar att ca. 23 % av dem som har valt Annat vill kolla sina betyg i LADOK. 9 % av dem som har angett Annat är ute efter kursinformation. Analysen ovan visar att andelen befintliga studenter som använder sajten som genväg till andra sajter är högre än 28 %. En omkalkylering visar att ca. 32 % av de befintliga studenterna använder sajten som genväg till andra sajter.

21 Nöjdhet Snittbetyg= 3.6 Roll: Student vid universitetet Kommentar: Det är inte ovanligt att undersökningar visar att en rätt stor andel av anställda ( i detta fall studenter) på en organisation är negativa. Befintliga studenter besöker sajten ofta och kan känna sig störda av undersökningar. Det är dock positivt att notera att de som gett betyg 4 eller 5 är nästan fem gånger så många mot för de som gett betyg 1 eller 2.

22 Roll: Student vid universitetet Trafikkällor Kommentar: En majoritet av dem som redan studerar på universitetet kommer genom direkt trafik eller genom varumärkesrelaterade sökord ( t.ex. lunds universitetet).

23 Roll: Student vid universitetet Tid per besök Kommentar: Andelen som har spenderat mindre än 30 sec. på sajten är ca. 30 %. Detta är inte överraskande eftersom en hög andel av de befintliga studenterna använder sajten som genväg till andra sajter. Många av datorerna på campus har som startsida. Andelen som har spenderat mer än 1 minut på sajten är ca. 54 %. Andelen som har spenderat mer än 3 minuter på sajten är 35 %. De studenterna som är ute efter att läsa om utbildning och antagning behöver mer tid på sajten.

24 Bästa innehållet Roll: Student vid universitetet Kurser och program i ämnesordning Webbmail och webbkalender Kommentar: Tabellen ovan visar topp 20 mest besökta sidor (efter besöksvolym).

25 Rollen: Anställd vid Lunds universitet Kommentar: En majoritet av de anställda på universitetet använder sajten som intranät d.v.s. som genväg till andra sajter, hitta kontaktuppgifter eller läsa om aktuella händelser. Många av de som valt Annat har angett att är deras startsida.

26 Nöjdhet Snittbetyg=3.5 Roll: Anställd vid universitetet Kommentar: Ca. 11 % av anställda känner sig missnöjda med sitt besök. Som redan nämnd är det inte ovanligt att undersökningar visar att en stor andel av de anställda är missnöjda med webbplatsen. Många anställda har sajten som startsida på sin browser och kan känna att enkäten stör deras arbete. Det är ca. 48 % av de anställda som är nöjda med sitt besök, vilket är positivt.

27 Roll: Anställd vid universitetet Trafikkällor Kommentar: En majoritet av de anställda kommer genom direkt trafik eller genom andra lu.se sajter. Detta är inte överraskande eftersom många av dem har sajten som sin startsida.

28 Roll: Anställd vid universitetet Tid per besök Kommentar: Andelen som har spenderat mindre än 30 sec på sajten är ca. 34 %. Detta är inte överraskande eftersom en hög andel av de anställda använder sajten som genväg till andra sajter eller har sajten som sin startsida. Andelen som har spenderat mer än 1 minut på sajten är ca. 49 %. Andelen som har spenderat mer än 3 minuter på sajten är 30 %.

29 Roll: Anställd vid universitetet Bästa innehållet Webbmail och webbkalender Nyheter Kommentar: Tabellen ovan visar topp 10 mest besökta sidor (efter besöksvolym).

30 Forskare (ej anställd vid Lunds universitet) Kommentar: Hälften av forskarna är intresserade av att läsa om forskning eller publikationer. Lite mindre är 20 % av dem vill hitta kontaktuppgifter.

31 Nöjdhet Snittbetyg:3.7 Roll: Forskare Kommentar: Gruppen Forskare har angett högsta snittbetyg De är den mest nöjda gruppen. Det är nästan 60 % av dem som är nöjda med sitt besök. De visar också minst missnöje med sitt besök.

32 Roll: Forskare Trafikkällor Kommentar: En majoritet av forskarna kommer genom hänvisande webbplatser.

33 Roll: Forskare Hänvisande webbplatser Kommentar: Tabellen ovan visar topp 10 hänvisande webbplatser (efter besöksvolym).

34 Roll: Forskare Trafik från sökmotorer Kommentar: Ca 35 % av gruppen Forskare kommer genom trafik från sökmotorer. Ca. 41 % av dem som kommer genom sökmotorer använder varumärkesrelaterade ord. 31 % av dem söker på ett personnamn, ofta namnet på en forskare som jobbar på Lunds universitetet.

35 Roll: Forskare Bästa innehållet Avancerad sökning i LUP Kommentar: Tabellen ovan visar topp 15 mest besökta sidor (efter besöksvolym).

36 Roll: Forskare Tid per besök Kommentar: Andelen som har spenderat mindre än 30 sec på sajten är bara 23 %. Andelen som har spenderat mer än 1 minut på sajten är ca. 61 %. Andelen som har spenderat mer än 3 minuter på sajten är 31 %. Längden på besöket kan betyda att forskarna behöver mer tid att hitta informationen som de söker.

37 Rollen: Arbetssökande Roll: Arbetssökande Kommentar: Det är inte överraskande att mer än 70 % av gruppen Arbetssökande letar efter lediga jobb. 13 % är intresserade av att läsa om utbildning eller av att läsa om forskning. De besökarna är möjligen intresserade av att söka efter forskaranställning.

38 Nöjdhet Snittbetyg=3.4 Roll: Arbetssökande Kommentar: Det är ca. 42 % av gruppen Arbetssökande som är nöjda med sitt besök 9.6 % har gett betyg 1 eller 2. En stor andel ( 49 %) har gett betyg 3 - varken nöjd eller missnöjd. Kanske blev de besvikna när de inte hittade lediga jobb som uppfyller deras krav.

39 Trafikkällor Roll: Arbetssökande Kommentar: 40 % av gruppen Arbetssökande kommer genom hänvisande webbplatser. 37 % kommer genom direkt trafik.

40 Roll: Arbetssökande Hänvisande webbplatser Kommentar: Tabellen ovan visar topp 10 hänvisande webbplatser (efter besöksvolym). Vanligaste hänvisande webbplatser är arbetsformedlingen.se, uppsatser.se & jobbrapido.se. Det är intressant att notera att en vanlig trafikkälla för dem som söker jobb är sajter som uppsatser.se och essays.se. Dock är andelen besök som kommer från dessa sajter inte tillräckligt för att dra slutsatser.

41 Roll: Arbetssökande Bästa innehållet Anställning som doktorand,assistent,amanuens Teknisk,administrativ personal Kommentar: Tabellen ovan visar topp 10 mest besökta sidor ( efter besöksvolym).

42 Roll: Arbetssökande Tid per besök Kommentar: Andelen som har spenderat mindre än 30 sec på sajten är ca 25 %. Andelen som har spenderat mer än 1 minut på sajten är ca. 62 %. Andelen som har spenderat mer än 3 minuter på sajten är 37 %.

43 Rollen: Företag eller organisation Kommentar: Det är intressant att notera att nästan 40 % av gruppen Företag eller organisation är intresserade av att läsa om forskning eller hitta publikationer. Ca 12 % vill läsa om utbildning och antagning. Är det möjligt att besökarna har inte förstått rätt meningen av rollen Företag och organisation?

44 Nöjdhet Snittbetyg=3.5 Roll: Företag eller organisation Kommentar: Det är positivt att nästan 50 % av gruppen Företag eller organisation är nöjda med sitt besök. 10 % visar missnöje med sitt besök.

45 Roll: Företag eller organisation Trafikkällor Kommentar: Ca 40 % av besökarna kommer genom hänvisande webbplatser. 35 % av dem kommer genom sökmotorer.

46 Roll: Företag eller organisation Hänvisande webbplatser Kommentar: Tabellen ovan visar topp 10 hänvisande webbplatser (efter besöksvolym). De vanligaste hänvisande webbplatserna är sajter av typen uppsatser.se. 15 % av de hänvisande webbplatserna är andra LU.se sajter.

47 Roll: Företag eller organisation Bästa innehållet Kommentar: Tabellen ovan visar topp 10 mest besökta sidor (efter besöksvolym)

48 Roll: Företag eller organisation Tid per besök Kommentar: Andelen som har spenderat mindre än 30 sek på sajten är ca 22 %. Andelen som har spenderat mer än 1 minut på sajten är ca. 64 %. Andelen som har spenderat mer än 3 minuter på sajten är ca. 36 %.

49 Sammanfattning och rekommendationer Att söka efter information om utbildning och antagning är vanligaste syftet. Även grupperna Arbetssökande och Företag är intresserade av denna information. Det är 46 % av dem som har angett Läsa om utbildning och antagning som är nöjda med sitt besök. Tydliggör och förenkla processen för att söka efter en kurs. Idag tar det minst 4 klick för att komma till en kurssida från startsidan. Lägg fokus på gruppen Vill studera på universitetet. De är den största gruppen. Det är bara 45 % av gruppen som är nöjda med sitt besök. Gruppen Forskare är den mest nöjda gruppen. Detta tyder på att de flesta av dem har hittat informationen som de sökte. 55 % av de som söker efter publikationer och forskning har angett att de är nöjda med sitt besök. Man kan säga att processen att söka publikationer är enkel och tydlig. Det finns en enkel intern sökfunktion för publikationer i sektionen Forskning. Det är hela 16 % av dem som söker information som rör studentlivet som är missnöjda med sitt besök. Det är ca. 7 % av de befintliga studenterna som har angett detta svar som intention. En rekommendation är att vidare undersöka behovet hos de befintliga studenterna. Ca 14 % av de som söker efter kontaktuppgifter har angett betyg 1 eller 2. Ca 20 % av forskarna söker efter kontaktuppgifter. Se över processen för de som söker efter kontaktuppgifter. Kan lättare/ tydligare ingångar skapas för dem? En stor andel av de befintliga studenterna och anställda använder sajten som genväg till andra sajter (ca 30 % av de befintliga studenterna och ca 30 % av de anställda). En rekommendation är att undersöka möjligheterna att utveckla ett intranät.

50 Tack!! Antoaneta Nikolaeva !

Slutrapport Örebro universitet. Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012

Slutrapport Örebro universitet. Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012 Slutrapport Örebro universitet Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012 Innehållsförteckning Inledning... 4 Metod och Urval... 4 Svarsfrekvens... 4 Disposition... 4 Resultat... 5 Fråga 1. Vilken skola...

Läs mer

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE VARFÖR ÄR VI HÄR? Vi skall berätta om våra erfarenheter om hur besökaren beter sig hos oss på www.miun.se och vad vi har försökt förbättra på vår webbplats för att hjälpa

Läs mer

Fritid för alla - Fritidswebben. En förstudie av Markus Blomqvist & Anna Stam People and technology

Fritid för alla - Fritidswebben. En förstudie av Markus Blomqvist & Anna Stam People and technology Fritid för alla - Fritidswebben En förstudie av Markus Blomqvist & Anna Stam People and technology Metod Som metod har vi använt oss av djupintervjuer och en onlinebaserad enkätundersökning för att identifiera

Läs mer

Så jobbar vi med Google Tag Manager. Johan Albertsson & Johan Wallin

Så jobbar vi med Google Tag Manager. Johan Albertsson & Johan Wallin Så jobbar vi med Google Tag Manager Johan Albertsson & Johan Wallin Johan Wallin Förvaltningsledare arbetsformedlingen.se Ansvarar för webbanalys, seo & sök Har jobbat med webben i mer än 15 år Johan Albertsson

Läs mer

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment.

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment. Användarfall Uppgift: Lägg till moment för en kurs Beskrivning: Läraren lägger till moment i en kurs för att kunna hantera betygen i Ladok på webb. Tillkommande användarfall: Lägg till betyg för student

Läs mer

Skriva utbildningsbeskrivningar

Skriva utbildningsbeskrivningar 1 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Skriva utbildningsbeskrivningar för webben EN LATHUND VERSION 1.7 2017 LUNDS UNIVERSITET 3 SKRIVA UTBILDNINGSBESKRIVNINGAR FÖR WEBBEN Utbildningsbeskrivningarna

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

Sökmotoroptimering av en webbshop och sökordsrelevans för försäljningen. Ulf Liljankoski, januari 2007 www.liljankoski.se

Sökmotoroptimering av en webbshop och sökordsrelevans för försäljningen. Ulf Liljankoski, januari 2007 www.liljankoski.se Sökmotoroptimering av en webbshop och sökordsrelevans för försäljningen Ulf Liljankoski, januari 2007 www.liljankoski.se INTRODUKTION Vid en sökmotoroptimering av en webbshop väljer många SEO-företag ut

Läs mer

Omregistrerade studenter i Studentportalen

Omregistrerade studenter i Studentportalen Guide Omregistrerade studenter i Studentportalen Senast uppdaterad: 2015-02-16 Innehåll Deltagarlistan på ett kurstillfälle... 2 Omregistrerade studenter... 2 Rekommenderade rutiner vid en omregistrering...

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

Utdrag av bilagor till rapporten Genomlysning av webbinfo om psykisk ohälsa för barn och unga för projektet Psynk i november 2014

Utdrag av bilagor till rapporten Genomlysning av webbinfo om psykisk ohälsa för barn och unga för projektet Psynk i november 2014 Utdrag av bilagor till rapporten Genomlysning av webbinfo om psykisk ohälsa för barn och unga för projektet Psynk i november 2014 Bilagorna är personabeskrivningar, anvisning samt bedömningskriterier som

Läs mer

ARBETSMATERIAL. Intern webbsök på Göteborgs universitet

ARBETSMATERIAL. Intern webbsök på Göteborgs universitet Intern webbsök på Göteborgs universitet Webbprojektet - Ny webb Nytt webbverktyg (Drupal) Ny söktjänst (Elasticsearch) Ny externwebb Ny kurs- och programkatalog (PIM) Ny webborganisation m.m Ny Personal-

Läs mer

Förändringar och nyheter EVA FREDENHOLM & LOUISE LARSSON, 11 NOVEMBER 2014

Förändringar och nyheter EVA FREDENHOLM & LOUISE LARSSON, 11 NOVEMBER 2014 Förändringar och nyheter EVA FREDENHOLM & LOUISE LARSSON, 11 NOVEMBER 2014 Nytt: Årskatalogen 2015/16 3 kataloger blir 1 från senhösten 2014 Innehållet blir likt vårt årliga inspirationsmagasin Innehåller

Läs mer

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Dnr: Sid: 1 / 11 Universitetsförvaltningen Informationsavdelningen Manual vanliga rapporter i Google Analytics Version 1.2, uppdaterad 2012-05-30 Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Innehåll

Läs mer

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen

Efter examen. En uppföljning av 2010 års examensstudenter. Företagsekonomiska institutionen Efter examen En uppföljning av 2010 års examensstudenter Företagsekonomiska institutionen Utbildning som ger arbete Företagsekonomiska institutionen erbjuder utbildningar för framtidens kvalificerade ekonomer

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet

Technology Management Lunds Universitet Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2013 1 TM arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning år 2013. Årets undersökning är den andra i raden som kartlägger

Läs mer

Bokadirekt är Sveriges största bokningstjänst för utövare inom friskvård/skönhet/hälsa. Vi är 15 anställda med kontor i Luleå och Stockholm

Bokadirekt är Sveriges största bokningstjänst för utövare inom friskvård/skönhet/hälsa. Vi är 15 anställda med kontor i Luleå och Stockholm Bokadirekt är Sveriges största bokningstjänst för utövare inom friskvård/skönhet/hälsa Vi är 15 anställda med kontor i Luleå och Stockholm Genom Bokadirekt görs varje månad mer än 150.000 bokningar Vi

Läs mer

Lägga till Universitetsanknuten

Lägga till Universitetsanknuten Sida 1 av 7 Lägga till Universitetsanknuten Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen.

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

Syns ni på sökmotorerna?

Syns ni på sökmotorerna? Syns ni på sökmotorerna? Internet är en av de snabbast växande reklamkanalerna just nu och allt fler företag riktar nu en allt större del av sin marknadsföring mot detta medie. Detta innebär att konkurrensen

Läs mer

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

DIGITAL MARKNADSFÖRING. SEO - SEA - Google AdWords - Google Analytics

DIGITAL MARKNADSFÖRING. SEO - SEA - Google AdWords - Google Analytics DIGITAL MARKNADSFÖRING SEO - SEA - Google AdWords - Google Analytics Uppstartsmöte 1 Tillsammans tar vi en diskussion kring din webbplats och vilka mål ni har med er digitala marknadsföring. Dessa mål

Läs mer

Bra att veta om högskolestudier. Allt om högskolestudier på studera.nu

Bra att veta om högskolestudier. Allt om högskolestudier på studera.nu Bra att veta om högskolestudier Allt om högskolestudier på studera.nu Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

Utvärdering av LTH s programwebbplatser. Brandingenjör Ekosystemteknik Väg & Vatten Maskinteknik Riskhantering Lantmäteri Kemiteknik

Utvärdering av LTH s programwebbplatser. Brandingenjör Ekosystemteknik Väg & Vatten Maskinteknik Riskhantering Lantmäteri Kemiteknik Utvärdering av LTH s programwebbplatser Brandingenjör Ekosystemteknik Väg & Vatten Maskinteknik Riskhantering Lantmäteri Kemiteknik Utvärdering av Brandingenjör programmets webbplats 2001-05-11 Antal respondenter

Läs mer

Introduktion till betaversionen av mediaportalen

Introduktion till betaversionen av mediaportalen Introduktion till betaversionen av mediaportalen beta.play.du.se Den här manualen beskriver övergripande hur man hittar i mediaportalen samt hur man hanterar innehåll som lärare. Skapad: 2013-05-30 Version

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

Jämförande rapport Brukarundersökning 2010

Jämförande rapport Brukarundersökning 2010 Jämförande rapport Brukarundersökning 2010 Borås stad Eskilstuna kommun Jönköpings kommun Karlstads kommun Linköpings kommun Norrköpings kommun Västerås stad Örebro kommun Inledning Detta är en jämförande

Läs mer

Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö

Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö Sammanfattning Högskolan har tidigare saknat en ordentlig kartläggning av hur studenterna uppfattar lärandemiljön. Med lärandemiljö avses den

Läs mer

STATISTIK JUNI MARS 2016

STATISTIK JUNI MARS 2016 STATISTIK JUNI 2015 - MARS 2016 NYHETER Det har hänt mycket sedan Gymnasiesärskola.se lanserades den 10 juni 2015. Framförallt har vi byggt upp trafik till sajten, men vi har också fyllt på med mycket

Läs mer

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen Syfte med dagens information Ge en orientering kring hur det nya systemet

Läs mer

Det svenska sökbeteendet 2012

Det svenska sökbeteendet 2012 Det svenska sökbeteendet 2012 Webbenkät i 11 år Ca 4 300 respondenter Ca 50 frågor Största undersökningen i sitt slag i Sverige Vi kan bryta ut statistiken per ort, kön, ålder, utbildning etc. Vi tar vårt

Läs mer

Guide Hur du anmäler dig till e-utbildning i Utbildningsportalen

Guide Hur du anmäler dig till e-utbildning i Utbildningsportalen Guide för Kontrollmyndigheter- sid 1 (7) Guide Hur du anmäler dig till e-utbildning i Utbildningsportalen Välkommen att gå utbildningar på Livsmedelsverkets Utbildningsportal! För att få tillgång till

Läs mer

Delrapport 22/9-16/10 Sverige och Norge

Delrapport 22/9-16/10 Sverige och Norge Bohuslänkampanj Höst 2014 Vår 2015 Delrapport 22/9-16/10 Sverige och Norge Om kampanjen Målet är att öka kännedomen kring Bohuslän och att öka bokningar av bohuslänska produkter. Vi vill dessutom öka besöken

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Google Analy+cs. Umeå universitet

Google Analy+cs. Umeå universitet Google Analy+cs Umeå universitet Webbanalys? Återkoppling Kommunika+onsbehov Strategi Sociala medier Webb Kampanjer Effekt Vad ska vi mäta? Ansökningar Nedladdade filer Läst vik+g info Fyllt i kontaklormulär

Läs mer

RAPPORT. PTP-enkät 2009 1(10)

RAPPORT. PTP-enkät 2009 1(10) RAPPORT PTP-enkät 2009 1(10) INLEDNING Bakgrund 1995 genomförde Psykologförbundet för första gången en undersökning till dem som tagit psykologexamen mellan två tidpunkter för att bland annat få en bild

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument Rutindokument Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen Upprättad av Studerandeavdelningen Gäller från 2017-12-11 Skapa genvägar till

Läs mer

SMIL. Alumniundersökning. Våren 2014 GENOMFÖRD AV ENKÄTFABRIKEN

SMIL. Alumniundersökning. Våren 2014 GENOMFÖRD AV ENKÄTFABRIKEN SMIL Alumniundersökning Våren 2014 GENOMFÖRD AV ENKÄTFABRIKEN Innehållsförteckning Bakgrundsfrågor Bakgrund.... 3 Inskrivning och examensår.... 5 Inriktning.... 6 Vidare studier.... 7 Första arbetet Första

Läs mer

Hemsideskolan - Cheklistor

Hemsideskolan - Cheklistor Hemsideskolan - Cheklistor Den här PDF filen innehåller de checklistor som ingår i Hemsideskolan på www.hemsida24.se. Ladda ned hemsideskolan Hemsideskolan är en guide för dig som vill lära dig mer om

Läs mer

Längst upp till vänster, ovanför själva menyn, står kurskoden för kursen.

Längst upp till vänster, ovanför själva menyn, står kurskoden för kursen. Kursmeny en översikt Den här manualen ger en översiktlig beskrivning av kursmenyn som finns till vänster i alla kursrum. För mer information om respektive funktion och verktyg, se separata manualer. Längst

Läs mer

Utbildningsmaterial Google Analytics

Utbildningsmaterial Google Analytics 1(31) Utbildningsmaterial Google Analytics Susanna Westerblad 2(31) Innehåll INNEHÅLL... 2 INLEDNING... 3 BAKGRUND/INTRODUKTION... 3 GRUNDLÄGGANDE RAPPORTER... 4 MÅLGRUPP... 4 TRAFIKKÄLLOR... 6 INNEHÅLL...

Läs mer

Företagarens vardag i Helsingborg 2015

Företagarens vardag i Helsingborg 2015 En rapport om de viktigaste frågorna för småföretagarna i Sverige. Företagarens vardag i Helsingborg 2015 www.pwc.se/smaforetag Introduktion Företagarens vardag är rapporten som belyser de utmaningar och

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2012 1 Technology Management TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2012. Årets undersökning är den tredje i raden

Läs mer

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad Rapport: Vux Studerandeundersökning, våren 2011. Juni 2011, Markör Marknad och Kommunikation AB

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad Rapport: Vux Studerandeundersökning, våren 2011. Juni 2011, Markör Marknad och Kommunikation AB Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad Rapport: Vux Studerandeundersökning, våren 2011 Juni 2011, Markör Marknad och Kommunikation AB 1 Uppdrag: Beställare: Kontaktperson: Projektledare Markör: Kvalitetsundersökning

Läs mer

Sökoptimering - Innehåll

Sökoptimering - Innehåll Sökoptimering - Innehåll Introduktion Del 1 - Lokal Sökoptimering Del 2 - Onsite Optimering Del 3 - Offsite Optimering Sökoptimering (SEO): Sökoptimering är grunden för din synlighet på nätet. Ca 97% av

Läs mer

ÄGD MEDIA VIVA MEDIA. Logo

ÄGD MEDIA VIVA MEDIA. Logo ÄGD MEDIA VIVA MEDIA Logo Analys Hur hittar besökarna till hemsidan? GRATIS VERKTYG FÖR MÄTNING, ANALYS OCH IMPLEMENTATION. Analytics Verktyg för mätning och analyser av trafiken till och på hemsidan.

Läs mer

Sammanställning och resultat av popup-undersökningen Hittar du det du söker?

Sammanställning och resultat av popup-undersökningen Hittar du det du söker? Rapport 2013-12-17 Sammanställning och resultat av popup-undersökningen Hittar du det du söker? KS 2013/0964 Om undersökningen Från och med den 21 oktober till och med den 30 november 2013 genomfördes

Läs mer

Tillträde till utbildning på grundnivå som vänder sig till nybörjare

Tillträde till utbildning på grundnivå som vänder sig till nybörjare Tillträde till utbildning på grundnivå som vänder sig till nybörjare Om ni har några frågor som rör enkäten, kontakta Linnea Gullholmer, e post: linnea.gullholmer@regeringskansliet.se. Ange namn och kontaktuppgifter

Läs mer

Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät. Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015

Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät. Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015 Hur offentlig verksamhet arbetar med extern webb och intranät Kartläggning genomförd av AQ Analys 2015 INLEDNING AQ Analys genomförde som oberoende undersökningsföretag våren 2015 en kartläggning över

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Inledning till studier Universitetets datasystem

Inledning till studier Universitetets datasystem Inledning till studier Universitetets datasystem Under de följande timmarna kommer du att lära dig det viktigaste om Aaltouniversitetets datasystem Var hittar man information om studierna? Hur anmäler

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

SMIL. Alumniundersökning. Våren 2014 GENOMFÖRD AV ENKÄTFABRIKEN

SMIL. Alumniundersökning. Våren 2014 GENOMFÖRD AV ENKÄTFABRIKEN SMIL Alumniundersökning Våren 2014 GENOMFÖRD AV ENKÄTFABRIKEN Innehållsförteckning Bakgrundsfrågor Bakgrund.... 3 Inskrivning och examensår.... 5 Inriktning.... 6 Vidare studier.... 7 Första arbetet Första

Läs mer

Företagarens vardag i Karlstad 2015 www.pwc.se/smaforetag

Företagarens vardag i Karlstad 2015 www.pwc.se/smaforetag En rapport om de viktigaste frågorna för småföretagarna i Sverige. Företagarens vardag i Karlstad 2015 www.pwc.se/smaforetag Introduktion Var fe Företagarens vardag är rapporten som belyser de utmaningar

Läs mer

LUP STUDENT PAPERS MANUAL FÖR LÄRARFUNKTIONEN

LUP STUDENT PAPERS MANUAL FÖR LÄRARFUNKTIONEN LUP STUDENT PAPERS MANUAL FÖR LÄRARFUNKTIONEN Arbetsgång: 1. Studenten registrerar och laddar upp uppsatsen i LUP Student Papers. Studenten skickar uppsatsen via systemet till den som har lärarfunktionen.

Läs mer

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Strategi för Svedala kommuns externa webbplats antagen av kommunstyrelsen 2016-05-23, 119 En ny webbplats lanseras i juni 2016 och innehållet i denna strategi

Läs mer

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13

Socialhögskolan 2015-05-04. Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan 2015-05-04 Dolf Tops Arbetsmarknadsundersökning bland studenter som var förstagångsregistrerade på termin 7 HT13 Socialhögskolan följer upp studenternas situation på arbetsmarknaden ca

Läs mer

Google Analytics. www.jajja.com

Google Analytics. www.jajja.com Google Analytics r www.jajja.com Så funkar Google Analytics Mätbarheten är den viktigaste fördelen med webben framför andra kanaler. Det är först när du kan analysera dina besökare och förstå dem som du

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

Försiktighet kring personlig information på nätet ESTER APPELGREN

Försiktighet kring personlig information på nätet ESTER APPELGREN Försiktighet kring personlig information på nätet ESTER APPELGREN Vad är problemet? Idag mäts all vår aktivitet på internet av ett antal aktörer. I en förstudie om etiska aspekter kring och metoder för

Läs mer

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om SEO en stilguide Vad är SEO? Har du sprungit på begreppet SEO? Kanske har någon försökt förklara vad det är utan att lyckas fullt ut. Du har förstått att din webbplats behöver SEO för att bli bra, men

Läs mer

Företagarens vardag i Gävle 2015 www.pwc.se/smaforetag

Företagarens vardag i Gävle 2015 www.pwc.se/smaforetag En rapport om de viktigaste frågorna för småföretagarna i Sverige. Företagarens vardag i Gävle 2015 www.pwc.se/smaforetag Introduktion Företagarens vardag är rapporten som belyser de utmaningar och möjligheter

Läs mer

206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor

206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor 206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor ALLMÄNT Finaluppgifterna inom produktion av webbsidor innehåller planering och förverkligande av julkalender för tidningen Keskisuomalainens nättjänst, ett

Läs mer

Företagarens vardag i Linköping 2015

Företagarens vardag i Linköping 2015 En rapport om de viktigaste frågorna för småföretagarna i Sverige. Företagarens vardag i Linköping 2015 www.pwc.se/smaforetag Introduktion Företagarens vardag är rapporten som belyser de utmaningar och

Läs mer

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn Tillämpad programmering CASE 1: HTML Ditt namn 18 [HTML] Din handledare vill se din skicklighet i att använda HTML-koden. Du ska utveckla en webbplats om ditt intresse, inriktning eller gymnasiearbete.

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Total Rapport DoktorandBarometern 2014

Total Rapport DoktorandBarometern 2014 Total Rapport DoktorandBarometern 2014 Bakgrund Syfte: Kartlägga upplevelser och erfarenheter av utbildningen, doktorandinflytande och delaktighet, Rekrytering och antagning samt Studiemiljö Period: 2014-02-06

Läs mer

De frågor där svaren anges i skalan 1 6 syftar 1 på Mycket missnöjd och 6 på Mycket nöjd. Ålder. Vilken studieform har du?

De frågor där svaren anges i skalan 1 6 syftar 1 på Mycket missnöjd och 6 på Mycket nöjd. Ålder. Vilken studieform har du? Studentbarometer - Lärandemiljö ht 21 Antal utskickade enkäter 882 Antal besvarade enkäter 1996 (svarsfrekvens 22,68%) Antal öppnade enkäter 2466 Antal svar via e-post 736 Antal svar via Mina Sidor 126

Läs mer

Arbetslivsundersökning 2011

Arbetslivsundersökning 2011 Technology Management Lunds Universitet 1 Arbetslivsundersökning 2011 TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2011. Detta är andra gången som en undersökning genomförs om vad

Läs mer

Det svenska sökbeteendet 2013

Det svenska sökbeteendet 2013 Det svenska sökbeteendet 2013 Webbenkät i 11 år Ca 4 500 respondenter 55 frågor Största undersökningen i sitt slag i Sverige Vi kan bryta ut statistiken per ort, kön, ålder, utbildning etc. Vi tar vårt

Läs mer

Utbildningsbeskrivningar på lu.se nutid och framtid LOUISE LARSSON & MATILDA ROIJER, EXTERNA RELATIONER

Utbildningsbeskrivningar på lu.se nutid och framtid LOUISE LARSSON & MATILDA ROIJER, EXTERNA RELATIONER Utbildningsbeskrivningar på lu.se nutid och framtid LOUISE LARSSON & MATILDA ROIJER, EXTERNA RELATIONER LUBAS-texterna på lu.se välbesökt informationskälla för potentiella studenter utgör basen i utbildningsinformationen

Läs mer

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar Webbsida i Wordpress Existens på webben och bli sökbar Om Susann Rickan Susann Rickan bor i Nora Byggt webbsidor i 16 år Eget företag sedan 2009. Hjälper företag med webb och foto. Tycker om att bygga

Läs mer

Biblioteksenkät

Biblioteksenkät Biblioteksenkät 2012 1 Innehåll Inledning... 4 Antalet respondenter... 4 Grupper bland respondenterna... 5 Jag är... 5 Jag tillhör... 6 Jag är distansstudent... 6 Jag är internationell student... 7 Oftast

Läs mer

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Logga in För att komma till inloggningssidan för demo: Gå in på hemsidan www.infomentor.se. Välj Utbildningar i menyn och klicka på LOGGA IN under Logga in

Läs mer

Hur mår Sveriges universitets och

Hur mår Sveriges universitets och Hur mår Sveriges universitets och högskolors webbplatser?...och organisationen bakom? VAD FINNS BAKOM MASKEN? Hur mår Sveriges Universitets och högskolors webbplatser? Trendundersökning Erfarenheter från

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

PUBLICERAD PROGRAMANALYS

PUBLICERAD PROGRAMANALYS PUBLICERAD PROGRAMANALYS Datum för publicering: 2017-06-09 Programanalys har genomförts och publicerats av programledare. Universitetets utvärderingsinstrument ägs innehållsligt av Kompetensutvecklingsenheten

Läs mer

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018

Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018 Nya Ladok och administration av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Annika Björklund Studentavdelningen 19 april 2018 Syfte med dagens information Ge en orientering kring hur det nya systemet fungerar

Läs mer

TNM065 Johan Eliasson johel964 Dokumentstrukturer Kristina Engström krien026

TNM065 Johan Eliasson johel964 Dokumentstrukturer Kristina Engström krien026 Tamriel Rating Tamriel Rating är en sida för recensioner för de olika värdshuset i Tamriel. Tamriel är ett fiktivt land inom spelserien Elders Scrolls. Systemet Användaren kan bläddra genom en lista av

Läs mer

MTM. Intervjuer med låntagare och bibliotekarier om annotationer och ämnesord Maj 2016

MTM. Intervjuer med låntagare och bibliotekarier om annotationer och ämnesord Maj 2016 MTM Intervjuer med låntagare och bibliotekarier om annotationer och ämnesord Maj 2016 Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Metod Resultat Användare Bibliotekarier Analys och slutsatser MTM Annotationer

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till HJ:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015 Hur nöjda är våra kunder med SPV? Varje år gör vi undersökningar om hur våra kunder upplever de tjänster, den service och bemötande samt den information som vi ger om den statliga tjänstepensionen. Resultatet

Läs mer

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Denna guide förklarar hur du skapar en publik kurshemsida i Mondo. En publik kurshemsida i Mondo är i princip inget mer än en vanlig Mondosajt med undantaget

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning 21 Föräldrar förskola BMA-Charlottenburg Antal svar för aktuell förskola: 25 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 22 Svarsfrekvens: 6 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer

Kund-/brukarundersökning 2010, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2010 Bygglov Arvidsjaurs kommun

Kund-/brukarundersökning 2010, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2010 Bygglov Arvidsjaurs kommun 1(6) Utvärdering Kund-/brukarundersökning 2010 Bygglov Arvidsjaurs kommun 2010-06-10 Sara Lindgren, Arvidsjaurs Kommun Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun 2(6) Arvidsjaurs miljö- och byggenhet

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning 21 Föräldrar förskola Backens förskola Antal svar för aktuell förskola: 2 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 22 Svarsfrekvens: 69 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer

Definition av uppdragsutbildning & regelverket

Definition av uppdragsutbildning & regelverket 1(5) Rektor Definition av uppdragsutbildning & regelverket med uppdragsutbildning avses utbildning som anordnas mot avgift från annan än en fysisk person för den som uppdragsgivaren utser (2 förordning

Läs mer

Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen

Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen 1 Om undersökningen Syfte: Uppföljning av hur företagen under tillsyn uppfattar Finansinspektionens verksamhet. Uppföljningen

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning 214 Föräldrar förskola Spanska skolans förskola Antal svar för aktuell förskola: 9 Antal svar för alla förskolor i kommunen: Svarsfrekvens: 24 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 7 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Solna kommun Skolundersökning Föräldrar förskola Klöverns förskola Antal svar för aktuell förskola: 2 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 22 Svarsfrekvens: 2 % Svarsfrekvens: 59 % 2 Presentation

Läs mer