24-26 januari 2018, London

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "24-26 januari 2018, London"

Transkript

1 Med fokus på engelska erfarenheter, inspiration och utbyte januari 2018, London Välkommen att följa med DIU och partners till London i samband med BETT 2018 en resa med fokus på skolutveckling, framtidsspaning, nätverkande och engelska erfarenheter som utmanar invanda tanke- och handlingsmönster Det är många som har deltagit i DIUs program under de tio år vi arrangerat resor till BETT och London. Det är dagar som inspirerar och ger upphov till eftertanke och reflektion och som får betydelse för arbetet hemma på den egna skolan, i den egna kommunen. I år tar vi till vara på och fokuserar kring de viktigaste delarna med en resa till London. BETT världens största mötesplats och inspiration kring it och lärande Här möter du inspiration, erfarenhet, nytänkande oavsett om du arbetar i förskola, ungdomsskola eller strategiskt. Det ska vi ta till vara på. Som deltagare i DIU och partners resa ger vi tid och utrymme för besök på BETT vi tycker det är viktigt. Du kan besöka mässan enskilt, eller med den egna gruppen, men du har också tillfälle att spana och reflektera tillsammans i intressegrupper, eller följa med på en tematisk guidning. Engelska erfarenheter Engelska skolor, är som svenska, men ändå inte. Vi kan känna igen oss och inspireras. Men det är också skolor och ledare som arbetar med andra läroplaner och organisationsformer. Att möta andras synsätt och erfarenheter ger tillfälle till reflektion och eftertanke. Under årets resa får du tillfälle att fördjupa kontakten med engelska skolor, deras lärare och ledare. Och det finns utrymme för gemensamma reflektioner i samband med detta. Vi har i år tre olika teman att välja på under onsdag och torsdag, och oavsett vilket du väljer är de engelska erfarenheterna i centrum. Svenska perspektiv och erfarenhetsutbyte På fredag förmiddag fokuserar vi på vad som händer i Sverige, kring gemensamma frågor med seminarier och reflektionstid. På eftermiddagen finns möjlighet till inspiration på BETT, med möjlighet att möta professor Stephen Heppell, tematiska guidningar mm.

2 Tre teman Nytt för i år är att vi arrangerar tre olika spår som du kan följa onsdag och torsdag. Fredagens program är gemensamt. Tema Förskola: Ett specialprogram för förskola som arrangeras i samverkan med förskolor i London och Västerås stads förskolor. För förskollärare, förskolechefer och andra verksamma i förskolan Tema Pedagog: Ett specialprogram för lärare, it-pedagoger, skolledare som arrangeras i samverkan med utvalda Londonskolor. Tema Beslutsfattare: Ett program arrangerat i samverkan med professor Sir George Berwick och Challenge Partners i London. För skolchefer, politiker, drivande skolledare och lärare Mer om respektive tema på följande sidor. I DIUs BETT-paket ingår: Tre olika teman att välja mellan på onsdag och torsdag, för förskola, grundskola/gymnasium och beslutsfattare. Tid för att utforska BETT-mässan, delta i gemensamma gruppspaningar på BETT och tematiska guidningar mm Gemensamt seminarieprogram på fredagen Gemensam välkomstmiddag för alla DIUs BETT-resenärer onsdag kväll. Boende på Gouman The Tower Hotel, nära tunnelbana och DLR-tåg till BETT-mässan. Oystercard för transporter med buss och tunnelbana i London. Programmet arrangeras av DIU i samverkan med svenska och engelska partners. Pris: Tema Förskola och Tema Pedagog: kr för enkelrum och kr för del i dubbelrum. Tema Beslutsfattare: kr för enkelrum och kr för del i dubbelrum. Extranatt: kr för enkelrum och kr för del i dubbelrum. Resa: Själva resan till London bokar ni på egen hand, det har visat sig bli både billigare och smidigare än om vi arrangerar det. Kontakt För mer information, skriv till bett@diu.se eller kontakta DIUs BETT-reseteam Lena Nydahl (Tema Beslutsfattare), , e-post: lena.nydahl@diu.se Carina Näslundh (Tema Förskola, Tema Pedagog, praktiska frågor), , carina@diu.se Lena Elfvingsson (Tema Förskola, Tema Pedagog, praktiska frågor), , lena.elfvingsson@gmail.com Peter Becker (övergripande frågor), peter.becker@diu.se

3 Tema Förskola För förskollärare, förskolechefer och andra verksamma i förskolan Det händer mycket inom förskolan när det gäller digitala verktyg. Nu arrangerar DIU tillsammans med Västerås stads förskolor (som mottog kvalitetutmärkelsen Guldtrappan 2017 för sitt digitaliseringsarbete), ett program för verksamma inom förskolan i London i samband med BETT. Fredrid Söderlund, IKT-mentor i Västerås leder temat. Onsdag 24 januari: kl Gemensam förskolespaning på BETT i mindre grupper med utgångspunkt i aktuella frågor. kl Gemensamt kvällsevent med middag för alla deltagare på resan. Torsdag 25 januari: Vi besöker bland annat Pembury House Nursery School and Early Years Children s Center, vi möter ledning personal och barn och tar del av deras arbete. Under dagen blir det också tillfälle till erfarenhetsutbyte med både svenska och engelska kollegor. Kväll: Pubträff för att samla erfarenheter, därefter kvällen fri för middag på egen hand. Fredag 26 januari Gemensamt program för samtliga Förmiddag: Gemensamt seminarieprogram med fokus på svenska förhållanden och digital kompetens. Eftermiddag: Möjlighet att besöka BETT, med bland annat tematiska guidningar och möjlighet att lyssna till professor Stephen Heppell.

4 Tema Pedagog För lärare, it-pedagoger, skolledare, skolutvecklare. I Tema Pedagog deltar du under en dag i arbetet på en engelsk skola.du får också tid för att spana på BETT, enskilt eller i grupp. Onsdag 24 januari: Eftermiddag: BETT-spaningar i grupp efter intresseområden, möjlighet att delta i BETTs seminarieprogram. Du som är intresserad av närmare samarbete med engelska skolor kan välja att delta på nätverksträff med lärare och skolledare från några utvalda Londonskolor. kl Gemensamt kvällsevent med middag för alla deltagare på resan. Torsdag 25 januari: Att utmana invanda tanke- och handlingsmönster är temat för dagen som vi tillbringar på skolor, i London i mindre grupper. Temat är digital pedagogisk utveckling i skolan. Vi utforskar hur digitala verktyg integreras i engelska skolor. Hur tänker de brittiska kollegorna kring digital kompetens? Vi lär av och med varandra och varvar samtal med besök i skolan. Kväll: Pubträff för att samla erfarenheter, därefter kvällen fri för middag på egen hand. Fredag 26 januari Gemensamt program för samtliga Förmiddag: Gemensamt seminarieprogram med fokus på svenska förhållanden och digital kompetens. Eftermiddag: Möjlighet att besöka BETT, med bland annat tematiska guidningar och möjlighet att lyssna till professor Stephen Heppell.

5 Professor Sir Geroge Berwick. Professor Louise Stoll. Tema Beslutsfattare Programmet arrangeras i samverkan med professor Sir George Berwick och Challenge Partners i London. För skolchefer, politiker, drivande skolledare och lärare DIU har under flera år samverkat med Challenge Partners som har 15 års erfarenhet av frivilliga, väl genomtänka och strukturerade program, som innebär samarbete mellan alla skolans professioner. I dag organiserar och leder Challenge Partners ett samarbete och partnerskap med över 400 grund- och gymnasieskolor och specialskolor i England grupperade runt 29 nav -skolor. Samarbetsstrategin innebär att skolor med olika utmaningar och resultatnivåer möts och gemensamt och grundligt granskar verksamheten. Påtagliga förbättringar och resultat för elever har uppnåtts och över 90 procent av skolledarna anser att arbetet har varit mycket användbart i planeringen av skolutveckling. Vi väver samman det konkreta skolutvecklingsarbete som drivs i resenärernas egna skolor/kommuner och det som görs inom Challenge Partners. DIUs beslutsfattarprogram erbjuder en unik möjlighet att möta verksamheten ute på några utvalda skolor, träffa och samtala med skolledare och lärare liksom med forskare med lång erfarenhet av ett kontinuerligt utvecklingsarbete som bygger på kollegial samverkan och som resulterat i allt bättre elevresultat. Program: Onsdag 24 januari kl Strategiseminarium Seminariet äger rum på centralt belägna (ca 30 minuters resa från hotellet) Lilian Baylis Technology School, en kommunal högstadie- och gymnasieskola i centrala London som klassas som Outstanding av Ofsted. Vi får också en rundtur på skolan.

6 forts Tema Beslutsfattare Onsdagens seminarium hölls på Lilian Baylis Technology School, London Borough of Lambeth. Foto: YellowFratello (CC BY-SA 4.0). Medverkande: Professor Sir George Berwick, en av arkitekterna bakom London Challenge och som har initierat och leder Challenge Partners Professor Louise Stoll, tidigare ordförande för The International Congress for School Effectiveness. Hennes nuvarande forskning fokuserar Professional Learning Communities och hon har bland annat utvärderat den verksamhet som Challenge Partners driver Rektor Gary Phillips och ett antal lärare och studenter vid skolan. kl Gemensamt kvällsevent med middag för alla deltagare på resan. Torsdag 25 januari Förmiddag: Besök, i mindre grupper, på skolor som deltar i Challenge Partners. Möte med skolledning, lärare och elever. Gemensamma diskussioner och reflektioner. Eftermiddag: Tematiska guidningar kring trender och tendenser på BETT, möjlighet att delta i Nordic@ BETT. Kväll: Pubkväll och gemensam middag för att samla erfarenheter Fredag 26 januari Gemensamt program för samtliga Förmiddag: Gemensamt seminarieprogram med fokus på svenska förhållanden och digital kompetens. Eftermiddag: Möjlighet att besöka BETT, med bland annat tematiska guidningar och möjlighet att lyssna till professor Stephen Heppell.

24-26 januari 2018, London

24-26 januari 2018, London Med fokus på engelska erfarenheter, inspiration och utbyte DIU@BETT 2018 24-26 januari 2018, London Välkommen att följa med DIU och partners till London i samband med BETT 2018 en resa med fokus på skolutveckling,

Läs mer

Följ med DIU på en resa fylld med skolutveckling och framtidsspaning

Följ med DIU på en resa fylld med skolutveckling och framtidsspaning DIU@BETT 21-23 januari 2015 Följ med DIU på en resa fylld med skolutveckling och framtidsspaning I januari 2015 är det dags för BETT, världens största mötesplats kring IT och lärande. Att delta på BETT

Läs mer

Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare i förskola Stockholm 4 maj 2018

Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare i förskola Stockholm 4 maj 2018 Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare i förskola Stockholm 4 maj 2018 Ildico Hellman, Malin Gyunda EPA: ensam par alla E: Vilka teman tycker du framkommer i berättelsen som skulle vara intressanta

Läs mer

VI HAR EN PLAN! så lockar digitaliseringskompetensen nya medarbetare!

VI HAR EN PLAN! så lockar digitaliseringskompetensen nya medarbetare! VI HAR EN PLAN! så lockar digitaliseringskompetensen nya medarbetare! ANNE PERSSON Förskolechef i Västerås stad Anne Persson Förskolechef Bakgrund Förskollärare 13 år Förskolechef 11 år Västerås Stad Skolverksamheter

Läs mer

Modern och innovativ skolutveckling

Modern och innovativ skolutveckling Modern och innovativ skolutveckling Förändringsledning, kunskapsutveckling och systematik i digitala lärmiljöer Ett utbildningsprogram för skolledare och nyckelpersoner Välkommen till 4 dagar med TÄNK

Läs mer

Förvaltningschefernas studieresa till London. 19-21 april 2010. Syfte;

Förvaltningschefernas studieresa till London. 19-21 april 2010. Syfte; Avenue Marnix 28 1000 Bryssel, Belgien www.stockholmregion.org Förvaltningschefernas studieresa till London 19-21 april 2010 Syfte; Inblick i Londons utbildningspolitik genom möten med nationella och lokala

Läs mer

Info om professionsutveckling för dig som ansvarar för ledning av förskola och skola

Info om professionsutveckling för dig som ansvarar för ledning av förskola och skola 2015-11-10 Info om professionsutveckling för dig som ansvarar för ledning av förskola och skola Här info om möjligheter för utveckling och kvalificering för er som har ledningsfunktion inom förskola och

Läs mer

Handlingsplan ht 2012-vt 2013 Regionalt utvecklingscentrum (RUC)

Handlingsplan ht 2012-vt 2013 Regionalt utvecklingscentrum (RUC) Sida 1 (6) Bilaga till RUC:s verksamhetsplan 2010-2013 Dnr: FAK 2011-366 Fastställd av RUC-styrelsen 2012-06-18 Handlingsplan ht 2012-vt 2013 Regionalt utvecklingscentrum (RUC) Inledning Handlingsplanen

Läs mer

Kvalitet på Sallerups förskolor

Kvalitet på Sallerups förskolor Kvalitet på Sallerups förskolor Våra förskolor på Sallerups förskolors rektorsområde är, Munkeo förskola, Nunnebo förskola, Jonasbo förskola och Toftabo förskola. Antalet avdelningar är 12 och antalet

Läs mer

(24)25-27 januari 2017, London

(24)25-27 januari 2017, London DIU@BETT (24)25-27 januari 2017, London Följ med på DIU och partners vresa till BETT och London som vi genomför för tionde året en resa fylld med skolutveckling, framtidsspaning och nätverkande Digitaliseringen

Läs mer

Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg. Nätverksträff den 28 februari

Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg. Nätverksträff den 28 februari Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg Nätverksträff den 28 februari Dagordning Erfarenhetsutbyte Alingsås E-learningplattform (Susanne Bergqvist) Tillbakablick från föregående möte Dagens tema:

Läs mer

Inspiration Days 2018

Inspiration Days 2018 flexitebpms Inspiration Days 2018 16-17 maj Scandic Haymarket Stockholm Välkommen till årets användarkonferens flexitebpms Inspiration Days 2018 är den självklara mötesplatsen för dig som vill nätverka,

Läs mer

Mediekompetens och digital kompetens samhälle och skola utvecklas med IT och medier

Mediekompetens och digital kompetens samhälle och skola utvecklas med IT och medier Mediekompetens och digital kompetens samhälle och skola utvecklas med IT och medier når bättre uppfyllelse av kunskapsmålen. Dagens ungdomar lever i en värld där kommunikation och samspel med digital teknik

Läs mer

Likvärdig förskola. Helsingborgs stad Påarps förskola. Projektledare: Maria Martinsson

Likvärdig förskola. Helsingborgs stad Påarps förskola. Projektledare: Maria Martinsson Likvärdig förskola Helsingborgs stad Påarps förskola Projektledare: Maria Martinsson maria.martinsson@helsingborg.se Anna Thorssell anna.thorsell@helsingborg.se Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2.

Läs mer

Skolriksdag 27-28 april 2015

Skolriksdag 27-28 april 2015 Skolriksdag 27-28 april 2015 - Regionförbundet i Kalmar län Sida 1 av 2 Skolriksdag 27-28 april 2015 Gemensamt deltagande från Kalmar län Vart annat år arrangerar SKL Skolriksdag för målgruppen förtroendevalda,

Läs mer

IKT och lärandets kvalitet

IKT och lärandets kvalitet IKT och lärandets kvalitet Häng med oss under tre fullmatade januaridagar med fokus på kvalitet, lärande och IKT INNOVATING THE FUTURE OF LEARNING IKT och lärandets kvalitet Trots att BETT-mässan äger

Läs mer

Regina Bergendahl, Nacka Katarina Bergman, Nacka Elisabeth Larsson, Nacka Vecka 6-7, Färentuna förskola Ekerö kommun

Regina Bergendahl, Nacka Katarina Bergman, Nacka Elisabeth Larsson, Nacka Vecka 6-7, Färentuna förskola Ekerö kommun Regina Bergendahl, Nacka Katarina Bergman, Nacka Elisabeth Larsson, Nacka Vecka 6-7, 2016 Färentuna förskola Ekerö kommun VÅGA VISA VÅGA VISA är ett utvärderingssamarbete inom utbildningsområdet mellan

Läs mer

Kompetensutveckling utomlands

Kompetensutveckling utomlands Kompetensutveckling utomlands 2017-08-10 Kerstin Hagblom Maria Wennberg Universitets- och högskolerådets uppdrag 2 Finansiärer Hur är det just nu på jobbet? Vad gör vi bra? Vad vill vi utveckla? Vilka

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Strategi för skolutveckling med hjälp av internationalisering inom Förskola & Grundskola

Strategi för skolutveckling med hjälp av internationalisering inom Förskola & Grundskola Strategi för skolutveckling med hjälp av internationalisering inom Förskola & Grundskola Beslutad 2015-01-29 1 1 Inledning Den internationella kontakten är en viktig del i vårt samhälle, det är kunskapsbyggande

Läs mer

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN DIGITAL UTVECKLINGSPLAN 2018-2022 1. INLEDNING Digital utvecklingsplan ersätter IT-policy för förskola och grundskola i Ystads kommun 2010. Ystads kommun prioriterar digitaliseringen av utbildningsverksamheten.

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Gemensam verksamhetsidé för Norrköpings förskolor UTBILDNINGSKONTORET

Gemensam verksamhetsidé för Norrköpings förskolor UTBILDNINGSKONTORET Gemensam verksamhetsidé för Norrköpings förskolor UTBILDNINGSKONTORET Välkommen till Norrköpings kommunala förskola I Norrköpings förskolor är alla välkomna. Alla barn har rätt att möta en likvärdig förskola

Läs mer

Ämnesnätverk. Struktur för arbete i Askersunds Kommun 2019/ Askersunds Kommun Anneli Jöesaar

Ämnesnätverk. Struktur för arbete i Askersunds Kommun 2019/ Askersunds Kommun Anneli Jöesaar Ämnesnätverk Struktur för arbete i Askersunds Kommun 2019/20 2019-04-25 Askersunds Kommun Anneli Jöesaar INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 3 2. Organisation... 3 2.1 Nätverk gymnasieskola och grundskola...

Läs mer

Arbetsplan. VillUt. för. i Villans rektorsområde

Arbetsplan. VillUt. för. i Villans rektorsområde Arbetsplan för VillUt i Villans rektorsområde 2010-08-30 Lärmiljöer Alla pedagoger har insikt i lärmiljöns betydelse för barns lek, utveckling och lärande. Med lärmiljö menar vi: Pedagogernas förhållningssätt,

Läs mer

Välkomna. Modern teknik i barns lek och lärande Västerås som exempel. "alla ska med"

Välkomna. Modern teknik i barns lek och lärande Västerås som exempel. alla ska med Välkomna. Modern teknik i barns lek och lärande Västerås som exempel "alla ska med" IKT i förskolan! Modern teknik i barns lek och lärande Västerås som exempel "alla ska med" Västerås stads förskoleverksamhet

Läs mer

Snickarbarnens förskola. Sollentuna kommun. Regina Bergendahl Nacka kommun Gertrud Eklund Danderyds kommun Vecka

Snickarbarnens förskola. Sollentuna kommun. Regina Bergendahl Nacka kommun Gertrud Eklund Danderyds kommun Vecka Snickarbarnens förskola Sollentuna kommun Regina Bergendahl Nacka kommun Gertrud Eklund Danderyds kommun Vecka 14 2017 2017-04-08 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan/skolan Observatörernas

Läs mer

Futura International Pre-school. Danderyd

Futura International Pre-school. Danderyd Futura International Pre-school Danderyd Observationen genomfördes av: Helena Aldén, Upplands Väsby Susanne Arvidsson Stridsman, Nacka Veckorna 12, 2018 Innehållsförteckning Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Verksamhetsidé för Norrköpings förskolor. norrkoping.se. facebook.com/norrkopingskommun

Verksamhetsidé för Norrköpings förskolor. norrkoping.se. facebook.com/norrkopingskommun Verksamhetsidé för Norrköpings förskolor norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun Välkommen till Norrköpings kommunala förskola I Norrköpings förskolor är alla välkomna. Här möter barn och föräldrar

Läs mer

Integrerad IKT. en strategi för skolutveckling i Sollentunas kommunala förskolor och grundskolor.

Integrerad IKT. en strategi för skolutveckling i Sollentunas kommunala förskolor och grundskolor. Integrerad IKT en strategi för skolutveckling i Sollentunas kommunala förskolor och grundskolor www.sollentuna.se IKT betyder informations- och kommunikationsteknik. IKT är ett prioriterat utvecklingsområde

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.

Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem. Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka. Botkyrka satsar på karriärlärare Inom skola, förskola och fritidshem Kristina Gustafsson Chef Kvalitetsstöd kristina.gustafsson@botkyrka.se Fakta om Botkyrka 87 600 innevånare 22 kommunala grundskolor

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Kvarnga rdens fo rskola Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Gäller till: 2018-06-30 1. Verksamhetens

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksträffen för pedagogisk dokumentation

Minnesanteckningar från nätverksträffen för pedagogisk dokumentation Minnesanteckningar från nätverksträffen för pedagogisk dokumentation 160429 Vi välkomnas till skattkistan på ett härligt sätt där material fanns estetiskt uppdukat till oss Eva har konstruerat en vävram

Läs mer

DIUs program på BETT 2015

DIUs program på BETT 2015 Foto: BETT DIUs program på BETT 2015 Fredag, 23 januari på BETT Fredagens aktiviteter seminarier, tematiska guidningar och studiebesök arrangeras av stiftelsen DIU i samverkan med partners: Folkbildningsrådet,

Läs mer

Regionala matematikutvecklare + Högskolan Dalarna = SANT

Regionala matematikutvecklare + Högskolan Dalarna = SANT Regionala matematikutvecklare + Högskolan Dalarna = SANT Örebro 14 februari 2007 Presentation: 1. Sammanfattning av planeringsmöte med regionala matematikutvecklare, 31/1 HDa 2. Redovisning av ansökan

Läs mer

Från universitets och högskolerådets regionala nätverk

Från universitets och högskolerådets regionala nätverk Information om ERASMUS+ I SVERIGE Från universitets och högskolerådets regionala nätverk för internationalisering. Erasmus+ är Europeiska unionens program för utbildning, ungdom och idrott för åren 2014

Läs mer

Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4

Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4 Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4 Krokofantens fristående förskola Hemmingsmark 2018-04-10 Krokofantens förskola är ett personalkooperativ som startade 2009-01-01. Förskolan

Läs mer

Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling

Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling Leda kollegor i förskolan med kompetens, kunskap och mod att leda pedagogisk utveckling Välkommen till vårens viktigaste konferens för dig som leder pedagogisk utveckling STOCKHOLM 3 APRIL u Led genom

Läs mer

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B

Kvalitetsrapport läsåret 15/16. Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B Kvalitetsrapport läsåret 15/16 Förskolan Skattegården 72 A-B Förskolan Skrivaregatan 19B Förskolan Skäggetorp C 30B 2 Innehåll NORMER OCH VÄRDEN... 3 SAMMANFATTNING... 3 Mål... 3 Resultat... 3 Analys...

Läs mer

Kompetensprofil fritidspedagog-lärare i fritidshem

Kompetensprofil fritidspedagog-lärare i fritidshem Grundskoleavdelningen Goda exempel Sida 1 (6) Kompetensprofil fritidspedagog-lärare i fritidshem Hämtad från komptensförsörningsenheten Publicerad: 2018-10-15 En gemensam kompetensprofil bidrar till att

Läs mer

Utvecklingsplan Ryrsjöns förskola. Ht 18-Vt 19

Utvecklingsplan Ryrsjöns förskola. Ht 18-Vt 19 Utvecklingsplan Ryrsjöns förskola Ht 18-Vt 19 Innehållsförteckning Beskrivning av förskolan Inledning Verksamheten Systematiskt kvalitetsarbete Nämndens övergripande mål Förskolans prioriterade områden

Läs mer

Att leda kollegialt lärande

Att leda kollegialt lärande Att leda kollegialt lärande 2019-06-04 Program 4 juni 10.00 10.45 Information om utbildningen och kompetensutvecklingsmodellen Skolverket 10.50 12.00 Det kollegiala lärandet, förväntningar & rollfördelning.

Läs mer

SIGTUNABOXEN KOMPETENS- & GENOMFÖRANDEPLAN 2013-2015

SIGTUNABOXEN KOMPETENS- & GENOMFÖRANDEPLAN 2013-2015 #SIGTUNABOXEN SIGTUNABOXEN KOMPETENS- & GENOMFÖRANDEPLAN 2013-2015 BFL - Bedömning För Lärande IKT - Information- och KommunikationsTeknik SUA - SpråkUtvecklande Arbetssätt inkluderas i boxen. INSATSER

Läs mer

Ökad kvalitet. Kjell Hedwall avdelningschef för utbildningsavdelningen i Skolverket

Ökad kvalitet. Kjell Hedwall avdelningschef för utbildningsavdelningen i Skolverket Ökad kvalitet Kjell Hedwall avdelningschef för utbildningsavdelningen i Skolverket Ökad kvalitet All utbildning vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Inom Skaraborg har utbildning hög kvalitet

Läs mer

Verksamhetsplan. Bla husets fo rskola Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Bla husets fo rskola Internt styrdokument Verksamhetsplan Bla husets fo rskola 2018-2019 Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Dokumentansvarig: Förskolechef Reviderad:

Läs mer

PLAN FÖR INTERNATIONALISERING: 1. MÅL OCH INRIKTNING

PLAN FÖR INTERNATIONALISERING: 1. MÅL OCH INRIKTNING BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN Karlstad 2014-01-16 Magnus Persson +46 54 540 29 09 magnus.persson@karlstad.se PLAN FÖR INTERNATIONALISERING: 1. MÅL OCH INRIKTNING Syfte Karlstads kommuns internationella

Läs mer

PÅ VÄG MOT ETT LIVSLÅNGT LÄRANDE - ett digitalt utvecklingsarbete i Västerås stad Skolverksamheter

PÅ VÄG MOT ETT LIVSLÅNGT LÄRANDE - ett digitalt utvecklingsarbete i Västerås stad Skolverksamheter PÅ VÄG MOT ETT LIVSLÅNGT LÄRANDE - ett digitalt utvecklingsarbete i Västerås stad Skolverksamheter VI DIGITALISERAR FÖR LÄRANDE Vi lägger grunden för barnens och elevernas livslånga lärande. I takt med

Läs mer

Systematisk utvecklingsarbete och utvärdering med hjälp av pedagogisk dokumentation

Systematisk utvecklingsarbete och utvärdering med hjälp av pedagogisk dokumentation Systematisk utvecklingsarbete och utvärdering med hjälp av pedagogisk dokumentation - Förskola i Sverige kristina@mansfeldt.se kristina.mansfeldt@buv.su.se 1 INNAN och EFTER 1998 Socialstyrelsen Skolverket

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringarens förskola

Verksamhetsplan för Ringarens förskola Verksamhetsplan för Ringarens förskola Läsåret 2015 2016 2 (7) Innehåll Inledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Övergripande mål 2017 för kommunal förskola... 3 Vision och verksamhetsidé för kommunal

Läs mer

Idala Förskola. Danderyds Kommun

Idala Förskola. Danderyds Kommun Idala Förskola Danderyds Kommun Observationen genomfördes av: Susanne Arvidsson-Stridsman Nacka kommun Gunilla Biehl Nacka kommun Vecka 16 2018 Innehållsförteckning Kort om förskolan/skolan Observatörernas

Läs mer

Jämlik hälsa och vård

Jämlik hälsa och vård Foto: Clifford Shirley Välkommen till den 14:e nationella konferensen för nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård Jämlik hälsa och vård det goda mötet som nyckel till framgång Västerås 19-20 mars

Läs mer

Guldmedens Förskola. Lokal arbetsplan

Guldmedens Förskola. Lokal arbetsplan Guldmedens Förskola Lokal arbetsplan Den barnsyn vi strävar efter och som är kopplad till läroplanen för förskolan (Lpfö 98) är: Ett barn ÄR: nyfiket företagsamt lärande skapande Ett barn HAR: intressen

Läs mer

Näring för nyfikna. forskning, idéer och inspiration precis när ni behöver det snabbt och enkelt.

Näring för nyfikna. forskning, idéer och inspiration precis när ni behöver det snabbt och enkelt. NÄRING FÖR NYFIKNA Näring för nyfikna Det är ju inte bara barnen som ska växa. För att vägleda barnen rätt, behöver du och din personal också utvecklas. Välkommen till Förskoleforum Sveriges största kompetensutvecklingsforum

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Örtagården 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Örtagården 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Örtagården 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I Trollhättan

Läs mer

Pedagogisk dokumentation. Värdegrund IKT. Språkprojekt. Treälvens förskola. Arbetsplan 2013/14

Pedagogisk dokumentation. Värdegrund IKT. Språkprojekt. Treälvens förskola. Arbetsplan 2013/14 Värdegrund Språkprojekt Pedagogisk dokumentation IKT Treälvens förskola Arbetsplan 2013/14 Årshjul Pedagogiska året Samla kunskap Den barnsyn vi strävar efter och som är kopplad till läroplan för förskolan,

Läs mer

Käppala förskola. Arbetsplan Nyckelpigan Fjärilen Myran Ekorren Räven Lodjuret

Käppala förskola. Arbetsplan Nyckelpigan Fjärilen Myran Ekorren Räven Lodjuret Käppala förskola Arbetsplan 2016-2017 Nyckelpigan Fjärilen Myran Ekorren Räven Lodjuret Välkommen till Käppala förskola! Vi ger barnen möjlighet att upptäcka och utveckla sin fantasi och kreativitet genom

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Att leda digital utveckling

Att leda digital utveckling Att leda digital utveckling 25 september Anmälan www.delegia.com /digitalutvecklin g20170925 1595 kr exklusive moms inklusive förmiddagsoch eftermiddagsfika och lunch MÅLGRUPP SKOLLEDARE OCH HUVUDMAN KL.

Läs mer

Kvalitetsredovisning för förskolan läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning för förskolan läsåret 2010/2011 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN SÖRGÅRDENS FÖRSKOLA Kvalitetsredovisning för förskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning (kortfattad) 5 1.1.1 Beskrivning av verksamheten... 5 1.1.2 Beskrivning

Läs mer

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor KVALITETSARBETE INOM FÖRSKOLAN 1 Fakta ACADEMEDIAS FÖRSKOLOR AcadeMedia har cirka 150 förskolor i Sverige Dessa drivs av Pysslingen Förskolor och Skolor AB samt

Läs mer

Välkomna till Toftaskolan

Välkomna till Toftaskolan Välkomna till Toftaskolan - Förskoleklass och fritidshem läsåret 2019/2020 ÄNGELHOLMS KOMMUN 2019-01-31 1 Kvällens program 18.00-19.30 Presentation av personal i förskoleklass, på fritidshem och i elevhälsan

Läs mer

Förskolans digitalisering

Förskolans digitalisering Förskolans digitalisering LLU-dag 28 september 2018, Special Needs Education Karlstad University Sweden Därför behöver du vässa din digitala kompetens (Skolverkets hemsida) Vi lever i en snabbt föränderlig

Läs mer

Mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet

Mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet ii Mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet www.settsyd.se #SETTSYD Samarbetspartner Arrangörer Den 30-31 oktober är det dags för den tredje upplagan av SETT SYD på Malmömässan! SETT står

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Lodet 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Lodet 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Lodet 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I Trollhättan skall

Läs mer

HANDBOK. för dig som medverkar i Ifous FoU-program

HANDBOK. för dig som medverkar i Ifous FoU-program HANDBOK för dig som medverkar i Ifous FoU-program Innehåll Hur är ett FoU-program upplagt?... 3 Vad kommer ut av Ifous FoU-program?... 4 Organisation och roller... 5 Vad behöver ni göra nu?... 7 Det här

Läs mer

Bildningsförvaltningens IKT-strategi

Bildningsförvaltningens IKT-strategi Bildningsförvaltningens IKT-strategi 2017-2020 Strategisk agenda Uppdrag: Systemavdelningen stödjer, inspirerar och vägleder skolledare, lärare och övrig personal i deras användande av digitala verktyg

Läs mer

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN

VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN VITSIPPANS LOKALA ARBETSPLAN 2016-2017 Innehåll 2016-05-11 Presentation Förskolans värdegrund och uppdrag Normer och värden Utveckling och lärande Barns inflytande Förskola och hem Samverkan med förskoleklass,

Läs mer

Ämnesnätverk. Struktur för arbete i Askersunds Kommun 2017/ Askersunds Kommun Anneli Jöesaar

Ämnesnätverk. Struktur för arbete i Askersunds Kommun 2017/ Askersunds Kommun Anneli Jöesaar Ämnesnätverk Struktur för arbete i Askersunds Kommun 2017/18 2017-05-15 Askersunds Kommun Anneli Jöesaar INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 3 2. Organisation... 3 2.1 Nätverk gymnasieskola och grundskola...

Läs mer

Plan för utbildningsförvaltningens FoU-arbete

Plan för utbildningsförvaltningens FoU-arbete 5075 Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning/fou-enheten PM Sida 1 (5) 2018-03-15 Plan för utbildningsförvaltningens FoU-arbete Utbildningsförvaltningens arbete med forskning

Läs mer

SKOLAN - KONTEXT EN DELSTUDIE I PROJEKTET INTERNATIONALISERING SOM EN INTERN FÖRBÄTTRINGSKAPACITET

SKOLAN - KONTEXT EN DELSTUDIE I PROJEKTET INTERNATIONALISERING SOM EN INTERN FÖRBÄTTRINGSKAPACITET INTERNATIONALISERING SOM EN INTERN FÖRBÄTTRINGSKAPACITET Maria Styf, Lektor i pedagogik Susanne Sahlin, Doktorand i pedagogik Avdelningen för utbildningsvetenskap Mittuniversitetet, Härnösand VÄRLDENS

Läs mer

Forskningsbaserad skolutveckling i teori och praktik

Forskningsbaserad skolutveckling i teori och praktik Forskningsbaserad skolutveckling i teori och praktik Med fokus på att styra och leda Carl-henrik.adolfsson@lnu.se Fokus för dagens föreläsning Utifrån resultat och lärdomar från två större genomförda skolutvecklingsprojket

Läs mer

Små barns lärande utvecklingsarbete och forskning i samspel. Skövde mars

Små barns lärande utvecklingsarbete och forskning i samspel. Skövde mars Små barns lärande utvecklingsarbete och forskning i samspel Skövde mars 2013 jan.hakansson@lnu.se Utgångspunkter Skollagen 1 kap 5 : Utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Läs mer

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund

Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar Årets tema: innovation Tid: maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkomna till Göteborgs Stads ekonomidagar 2017 Årets tema: innovation Tid: 16-17 maj Var: Stenungsbaden, Stenungssund Välkommen till Stenungsbaden 16-17 maj Göteborgs Stads ekonomidagar är ett unikt tillfälle

Läs mer

Attraktiv Förskola - En del av det systematiska kvalitetsarbete i Norra Hisingen

Attraktiv Förskola - En del av det systematiska kvalitetsarbete i Norra Hisingen Håll i håll om håll ut! Hur får man vind i seglen så att alla kan navigera? Torghandel 20140507 Attraktiv Förskola - En del av det systematiska kvalitetsarbete i Norra Hisingen Sektor utbildning Norra

Läs mer

Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Pernilla Qvist Holm Nacka kommun Veckorna 45 och Kristallens förskola Nacka kommun

Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Pernilla Qvist Holm Nacka kommun Veckorna 45 och Kristallens förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Pernilla Qvist Holm Nacka kommun Veckorna 45 och 46 2017 Kristallens förskola Nacka kommun Innehållsförteckning Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

PDA515 Barns tidiga lärande med fokus på tal, skrift och matematik ur ledarperspektiv, 30 högskolepoäng

PDA515 Barns tidiga lärande med fokus på tal, skrift och matematik ur ledarperspektiv, 30 högskolepoäng 1 / 5 Utbildningsvetenskapliga fakulteten PDA515 Barns tidiga lärande med fokus på tal, skrift och matematik ur ledarperspektiv, 30 högskolepoäng Children's early learning in Language, Emergent Literacy

Läs mer

för Havgårdens förskola

för Havgårdens förskola Verksamhetsplan för Havgårdens förskola H.t.2012- v.t.2013 Beskrivning av vår verksamhet Havgårdens förskola ingår i Nättraby rektorsområde och är den äldsta förskolan i området. Förskolan ligger centralt

Läs mer

Verksamhetsplan Duvans förskola

Verksamhetsplan Duvans förskola Verksamhetsplan 2018-2019 Duvans förskola Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Reviderad: 2018-08-13 Gäller till: 2019-06-30 1. Verksamhetens förutsättningar

Läs mer

Välkomna! Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare

Välkomna! Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare Välkomna! Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare #NCSLaslyft Anna Lindblom Dagens program 10.00 Introduktion - NCS - Språk-, läs, och skrivutvecklare, utbildningsplan, aktivitetsplan 10.45 Föreläsning,

Läs mer

Skolförvaltningen Sörgårdens förskola MÅLBILD. Mölndal (reviderad augusti -16)

Skolförvaltningen Sörgårdens förskola MÅLBILD. Mölndal (reviderad augusti -16) Skolförvaltningen Sörgårdens förskola MÅLBILD Sörgårdens förskola Mölndal (reviderad augusti -16) Våra styrdokument FN: deklaration om de mänskliga rättigheterna FN:s barnkonvention Läroplanen för förskolan

Läs mer

FDIU är en liten organisation. Bara i samarbete med partners nationellt och regionalt kan de regionala och länkade konferenserna bli verklighet.

FDIU är en liten organisation. Bara i samarbete med partners nationellt och regionalt kan de regionala och länkade konferenserna bli verklighet. Upprop för nationellt partnerskap: samverkan om SVIT04, länkade regionala konferenser den 2 november 2004 kring skapande och lärande med stöd av medier och IT Föreningen Datorn i Utbildningen (FDIU) inbjuder

Läs mer

BETT 2016 - Nu åker vi!

BETT 2016 - Nu åker vi! BETT 2016 - Nu åker vi! Digitaliseringen har nu definierat om nästan varje aspekt av våra liv, från banktjänster till hur vi konsumerar media, bokar en taxi eller hanterar våra relationer. Digitala startups

Läs mer

O:MEET 13 augusti. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan

O:MEET 13 augusti. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan 13 augusti Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan Samma innehåll på förmiddag och eftermiddag för att pedagoger

Läs mer

Vår första vy över London från planet

Vår första vy över London från planet Slutrapporten Den 25:e oktober åkte vi i Es3 till London. Där utforskade vi staden, såg många olika sevärdheter, gick på museer och upptäckte en del av Londons musikliv. England och Sverige skilde sig

Läs mer

Antaganden för förändring

Antaganden för förändring AKTIONSFORSKNING - MODELL FÖR PRAKTIKNÄRA FORSKNING FÖR EN STÄRKT VETENSKAPLIG GRUND I SKOLVÄSENDET Karin Rönnerman, Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, IPS Antaganden för förändring Utbildning

Läs mer

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Projektet Matte i Πteå Syfte Syftet med det treåriga projektet Matte i Πteå är att utveckla och förbättra undervisningen i matematik för att öka alla elevers

Läs mer

Enkät till skolledare

Enkät till skolledare Enkät till skolledare 1. Kommun: 2. Kön: kvinna man 3. Befattning: Jag är Ansvarsområde: (sätt X för de alternativ som stämmer med ditt huvudsakliga ansvarsområde) 4. Jag arbetar på gymnasieskolan med

Läs mer

Matematikstrategi 2013-2015

Matematikstrategi 2013-2015 13-10-04 Matematikstrategi 2013-2015 Avsiktsförklaring Kommunens matematikstrategi har som syfte att göra FoG:s matematiksatsning tydlig och kommunicerbar samt ange inriktningen för utvecklingsinsatser

Läs mer

UTVECKLINGSPLAN VÄSTERLANDA FÖRSKOLA 2017/18. Framtagen av: Helena Bergenson Datum: Version: 1.0

UTVECKLINGSPLAN VÄSTERLANDA FÖRSKOLA 2017/18. Framtagen av: Helena Bergenson Datum: Version: 1.0 UTVECKLINGSPLAN VÄSTERLANDA FÖRSKOLA 2017/18 Framtagen av: Helena Bergenson Datum: 2017-09-04 Version: 1.0 Utvecklingsplan för område centrum och väster Nämndens prioriterade mål 1. Trygghet 2. Trivsel

Läs mer

Skolutvecklingsprojektet.

Skolutvecklingsprojektet. Skolutvecklingsprojektet När projektet startade (2013) Låga skolresultat sedan länge Upplands Väsby kommun på plats 266 av 290 i bästa skolkommun Sverige under genomsnitt i OECD Meritvärdet (åk 9) lägst

Läs mer

e-strategi i utbildningen

e-strategi i utbildningen 19 februari 2013 1 (6) e-strategi i utbildningen 2013-2016 Huddinge ska vara en av de tre bästa skol-it-kommunerna i länet. En verksamhet i takt med tiden Vision E-strategi i utbildningen i Huddinge ger

Läs mer

Handlingsplan ht 2011-vt 2012 Regionalt utvecklingscentrum (RUC)

Handlingsplan ht 2011-vt 2012 Regionalt utvecklingscentrum (RUC) Sida 1 (6) Bilaga till RUC:s verksamhetsplan 2010-2013 Fastställd av RUC-styrelsen 2011-06-22 Handlingsplan ht 2011-vt 2012 Regionalt utvecklingscentrum (RUC) Inledning Handlingsplanen baseras på mål i

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret

Kvalitetsredovisning Läsåret Kvalitetsredovisning Läsåret 2011-2012 Soltunets förskola Nora kommun Innehållsförteckning Arbetsgång för kvalitetsarbetet... 0 Åtgärder för utveckling enligt föregående års kvalitetsredovisning... 0 Verksamhetens

Läs mer

Seminarieprogrammet arrangeras av DIU i samverkan med partners

Seminarieprogrammet arrangeras av DIU i samverkan med partners diu@bett Seminarieprogrammet arrangeras av DIU i samverkan med partners Inkludering, språkutveckling och lärande - med läroplanen som utgångspunkt i ständigt föränderlig omvärld Ett seminarium om praktiknära

Läs mer

IKT och lärandets kvalitet

IKT och lärandets kvalitet IKT och lärandets kvalitet Häng med oss under tre fullmatade januaridagar med fokus på kvalitet, lärande och IKT S C A N D I N A V I A N EDUCATION INNOVATING THE FUTURE OF LEARNING IKT och lärandets kvalitet

Läs mer

Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan

Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan Strategi för en utvecklande skola i Vårgårda ökad måluppfyllelse i grundskolan och grundsärskolan Beslutat av: Kommunfullmäktige för beslut: 11 januari 2017 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige Ansvarig

Läs mer

RUN-Riksdag 2016. 18 19 februari, Hotell Södra Berget, Sundsvall. Skolutveckling för likvärdighet

RUN-Riksdag 2016. 18 19 februari, Hotell Södra Berget, Sundsvall. Skolutveckling för likvärdighet RUN-Riksdag 2016 18 19 februari, Hotell Södra Berget, Sundsvall Skolutveckling för likvärdighet Förord Precis som Mittuniversitetet firar 10 års jubileum så är det 10 års jubileum för RUN-riksdagen. Den

Läs mer

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014

INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 INBJUDAN TILL ÅRSKONFERENSEN 2014 Svenska stadskärnor VÄLKOMMEN TILL ÅRSKONFERENSEN I VÄSTERÅS DEN 21-22 MAJ 2014 Årets största konferens och bankett håller vi i Västerås, Årets Stadskärna 2013! Här samlas

Läs mer