BLI PLATSCHEF PÅ WEST PRIDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BLI PLATSCHEF PÅ WEST PRIDE"

Transkript

1 Foto: Anna Hulth BLI PLATSCHEF PÅ WEST PRIDE 2015

2 Bli en del av West Pride 2015 West Pride är Göteborgs färgstarkaste festival En festival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst- och kultur hade festivalen strax över 250 programpunkter och besök. West Pride har fri entré och alla är välkomna. Nu söker vi platschefer till våra olika verksamhetsområden. Vårt syfte med West Pride är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur som tar sin utgångspunkt i hbtq-personers upplevelser och erfarenheter. West Pride skapar också mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal och reflektion. Vi arbetar aktivt för ett öppet samhällsklimat i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Vi vill motverka fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet. West Pride har ett brett utbud av bland annat musik, sång, dans, teater, film och utställningar. West Pride erbjuder plats och möjlighet för kulturskapare i Göteborg och Västsverige att synas och utmana normer. Förutom ett spännande konstnärligt program presenteras heta och aktuella debatter, seminarier och samtal. Flertalet av programpunkterna äger rum på olika kulturinstitutioner som exempelvis museer och teatrar. Vi samarbetar också med stadens nattklubbar som tar vid och bjuder besökarna på ett fartfyllt nattliv. Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-personer och deras vänner i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt. West Pride grundades 2007 (då under namnet HBT-GBG) av Göteborgs Stadsteater, Kulturhuset Blå Stället, Stora Teatern (f.d. Pusterviksteatern), Röhsska museet och Världskulturmuseet. c Mer praktisk information om hur du söker platschefsuppdrag finner du i slutet av detta dokument. Foto: Anna Hulth

3

4

5 Regnbågsparaden Regnbågsparaden är för många den största händelsen under West Prides festivalvecka. Det är en möjlighet att nå ut till många fler och på så sätt integrera festivalen i hela Göteborg. Föreningar, idrottsorganisationer, partier med mera får möjligheten att gå i paraden och på så sätt ställa sig bakom vårt budskap om allas lika värde och lika rättigheter. Som platschef för Regnbågsparaden har du i uppdrag att planera, etablera och avetablera paraden. Platschefen skapar anmälningsformuläret, tar emot anmälningar och strukturerar paradordningen. Platschefen ser till att allt flyter på och håller i kontakterna med paraddeltagare, volontärer och andra medverkande i paraden. Platschefen ansvarar för att informationen riktad till paraddeltagarna når dem. Platschefen har ett stort ansvar i att agera problemlösare för alla tänkbara situationer som kan tänkas uppstå. Platschefens arbetsuppgifter Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för samrådet vid ett möte i början av mars. Ansvara för att sätta ihop en ledningsgrupp med 3-5 volontärer som tar större ansvar under planering och genomförande. Ansvara för administrationen kring anmälningen av ekipage till paraden. Ansvara för att schemalägga och delegera arbetsuppgifter till volontärer. Ansvara för att se över och justera innehållet i anmälningsformuläret till paraden Ansvara för att tillsammans med platschefen för Säkerhet organiser arbetet kring säkerheten i paraden. Planera paradvägen tillsammans med festivalledningen. Delta på möten med polisen och Trafikkontoret. Ansvara för paradordningen i samråd med festivalkansliet. Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc.) Ta fram underlag och undersöka behovet av tillstånd. Söka nödvändiga tillstånd, i samarbete med festivalledningen, samt se till att nödvändiga tillstånd finns. Ansvara för att planera och hålla i utbildning, under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, där regler och beteende för arbete under Regnbågsparaden tydligt framgår. Ansvara för att festivalens egen lastbil i paraden hämtas och återlämnas. Vara paraddeltagarnas kontaktperson på West Pride. Ansvara för att kontaktpersoner för anmälda paradekipage får all information de behöver. Ansvara för att allt flyter på som det ska, exempelvis kring incheckning, fållor, paradordning, räkning av deltagare och åskådare etc. Ansvara för och samordna det som behöver byggas och iordningställas på platserna för paradens start och mål. Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka.

6 Regnbågsparken Regnbågsparken är vår festivalplats där vi samlar våra samarbetspartners och skapar många olika aktiviteter riktade till våra besökare vill vi skapa en park med möjlighet till skönt häng, god mat och spännande scenshower. Uppdraget går ut på att planera, etablera och avetablera parken, såväl utställartorg som scen och matservering. Platschefen söker nödvändiga tillstånd tillsammans med kansliet. Hen ordnar med nödvändig elförsörjning och annan teknik samt ansvarar för att ordna med vakter i samverkan med festivalens säkerhetsorganisation. Platschefen har ett stort ansvar i att agera problemlösare för alla tänkbara situationer som kan tänkas uppstå. Platschefens arbetsuppgifter Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för samrådet vid ett möte i början av mars. Ansvara för att sätta ihop en ledningsgrupp med 3-5 volontärer som tar ett större ansvar under planering och genomförande. Ansvara för att schemalägga volontärer och delegera arbetsuppgifter till dem. Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc.) Ansvara för att det flyter på som det ska på plats ta emot utställare, volontärer och andra medverkande i Regnbågsparken Ansvara för kontakterna med tältfirman. Ansvara för sammanställningen av dokument med praktisk information om tältuthyrning och priser till utställare. Ansvara för tältbokningar. Föreslå, planera och ansvara för utsmyckning, skyltning och inhängning av parken i dialog med kansliet. Ansvara för och samordna etableringen och avetablering av Regnbågsparken. Ansvara för den fysiska planeringen av hela Regnbågsparken, placeringen av utställartälten, eventuell scen och mat och dryck. I planeringen ska tillgänglighet ur funktionsperspektiv stå i fokus. Ansvara för att planera och hålla i utbildning, under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, för volontärer där regler och beteende bland volontärer som jobbar med Regnbågsparken tydligt framgår. Ansvara för att undersöka tillståndsbehov, kontaktar tillståndsenheter och ansöker tillsammans med kansliet. Ansvara tillsammans med säkerhetsplatschefen för planeringen och tillsättandet av säkerhetspersonal. Ansvara för att teknisk utrustning fungerar. Räkna besökare. Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka.

7 Regnbågskvarteret I Regnbågskvarteret finns alla seminarier och debatter, samt filmvisningar, teaterföreställningar, konstutställningar och liknande samlade. Uppdraget som platschef går ut på att vara kontaktperson för programpunktsansvariga men även att vara programansvarig verksamhetskoordinator behjälplig med programläggning. Platschefen gör volontärsscheman och är samordnande kontaktperson mellan volontärer, samråd, aktivitetsanordnare, programpunktsansvariga och säkerhet. Platschefen har den övergripande kontrollen över festivalens lokaler och ansvarar för att seminarieverksamheten flyter på som den ska. Platschefen har ett stort ansvar i att agera problemlösare för alla tänkbara situationer som kan tänkas uppstå. Platschefen ska ha löpande kontakt med sin kontaktperson på kansliet. Platschefens arbetsuppgifter Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för samrådet vid ett möte i början av mars. Ansvara för att sätta ihop en ledningsgrupp med 3-5 volontärer som tar större ansvar under planering och genomförande. En av volontärerna i ledningsgruppen bör vara tekniskt kunnig och ha särskilt ansvar för tekniken under genomförandet. Ansvara för att det finns en volontär som är ansvarig vid varje arena där programpunkter arrangeras. Samla in och föreslå programpunkter. Ansvara för att schemalägga och delegera arbetsuppgifter till volontärer Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc) Ansvara för att planera och hålla i utbildning, under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, för volontärer där regler och beteende bland volontärer som jobbar med programpunkter tydligt framgår. Föreslå, planera och ansvara för skyltning och eventuell utsmyckning av arenorna i dialog med kansliet. Hålla kontakt med lokalernas kontaktpersoner och programpunktsarrangörer för att säkerställa att teknisk utrustning finns och fungerar innan festivalen startar. Gärna via telefon för att etablera/stärka en personlig relation. Vara kansliets programansvariga verksamhetskoordinator behjälplig vid schemaläggning av programpunkter. Ansvara för att det flyter på som det ska på plats ta emot programpunktsansvariga, volontärer med flera. Ansvara och samordna etablering och avetablering av Programpunkter. Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka.

8 Säkerhet Festivalens säkerhetsarbete är avgörande för såväl arrangörer, partners och våra besökare. Utöver generella och specifika hotbildsanalyser handlar detta ansvarsområde om att göra riskanalyser för enskilda programpunkter och för festivalens utåtriktade verksamhetsområden. Alla våra volontärer ska ha en trygg arbetsmiljö och festivalbesökarna ska känna sig trygga när de besöker festivalen. Festivalen har ett fördjupat samarbete med säkerhetschefen på Göteborg & Co och även en löpande dialog med polismyndighetens olika enheter (dialogpolisen, insatsansvarig, polisledning, underrättelsetjänst och tillståndsenhet). Platschefen planerar och samordnar säkerhetsarbetet kring alla festivalens aktiviteter och håller i kontakterna med säkerhetsbolag, trafikkontoret och polis. Platschefen har ett stort ansvar i att agera problemlösare för alla tänkbara situationer som kan tänkas uppstå. Platschefen ska ha löpande kontakt med sin kontaktperson på kansliet. Platschefens arbetsuppgifter Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för samrådet vid ett möte i början av mars. Ansvara för att sätta ihop en ledningsgrupp med 3-5 volontärer som tar större ansvar under planering och genomförande. Ansvara för att schemalägga och delegera arbetsuppgifter till volontärer. Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc.) Göra hotbilds- och riskanalys. Ansvara för att planera och hålla i utbildning, under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, för volontärer där regler och beteende bland volontärer som jobbar med säkerhet tydligt framgår. Planera hur hot och andra faktorer som påverkar säkerheten ska anmälas, och under genomförandet hantera dessa anmälningar. Samordna tillsammans med Regnbågsparadens platschef säkerhetsarbetet kring paraden. Ansvara för att samtliga platschefer får relevant information i säkerhetsfrågor. Vara synlig och närvarande bland besökare. Tillhandahålla enklare sjukvård under festivalgenomförandet, exempelvis första hjälpen-kit. Personligen vara på plats vid seminarier och föreläsningar med hotbild. Ansvara för kontakterna med polis, säkerhetsbolag med flera, samt samordna och medverka på säkerhetsmöten med dessa. Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering. Administrera och sammanställa avikelserapporter. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka

9 Regnbågsredaktionen och pressansvar Regnbågsredaktionen är det verksamhetsområde som ser till att festivalen blir dokumenterad i till exempel text, foto och film. Regnbågsredaktionen ser till att uppdatera festivalens hemsida med text och bilder löpande under festivalperioden, samt att kommunicera festivalen i sociala medier. Redaktionen ser också till att dokumentera festivalen för internt bruk, exempelvis genom att fotografera volontärer som jobbar, infrastruktur som byggs och annat som händer bakom kulisserna. I platschefens uppdrag ingår det att, tillsammans med ledningsgruppen, planera redaktionsarbetet innan själva genomförandet vad gäller schemaläggning, prioritering av programpunkter, arbetsflöde, inventering och insamlande av teknisk utrustning, med mera. Nytt för i år är att Regnbågsredaktören även kommer att ha ansvar för festivalens pressarbete med start redan under hösten. Detta arbete innebär till exempel pressbearbetning, pressmedelanden, administrera vårt digitala pressrum samt att arrangera pressträffar i samråd med sin kontaktperson på kansliet. Platschefens arbetsuppgifter Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för samrådet vid ett möte i början av mars. Sätta ihop en ledningsgrupp med textredaktör (eventuellt två), fotoredaktör, videoredaktör, webb och sociala medier-redaktör. Ansvara för att schemalägga och delegera arbetsuppgifter till volontärer. Ansvara för pressmeddelanden, pressbearbetning och pressträffar. Ansvara för festivalens digitala pressrum. Planera och ansvara för insamlande av material, backup av material, samt överlämning av material till kansliet. Tydliga deadlines. Utforma en arbetsordning för kontakten med övriga verksamhetsområden för effektiv kommunikation kring nyheter etc. Utforma en kvalitetspolicy för allt material som publiceras, såväl text som bild. Ansvarar för att planera och hålla i utbildning, under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, där regler och beteende under arbetspass på Regnbågsredaktionen tydligt framgår. Hitta lämplig lokal och planera teknisk utrustning för ett redaktionsrum att använda under festivalgenomförandet, samt ansvara för etablering och avetablering av redaktionsrummet. Planera, i samråd med kansliet, vilka bilder som måste tas för nödvändig dokumentation. Viktigt är att redaktionen ser till att visa på mångfalden inom festivalen genom att tänka intersektionellt Ansvara för att de inlägg i sociala medier som våra partners har rätt till blir gjorda (delegeras med fördel till sociala medier-redaktören). Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc.) Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka

10 Infocentrum Infocentrum är festivalens ansikte utåt och informationskällan för alla besökare både innan och under festivalen. Infocentrum fanns under 2014 års festival i Nordstan och på Stadsbiblioteket. Infocentrum distribuerar och sprider festivalprogrammet samt annan information från både West Pride och andra organisationer med hbtq-anknytning. På Infocentrum ligger även det eventuella ansvaret för försäljning av medlemskap, flaggor, böcker och diverse biljetter till föreställningar och fester som äger rum under festivalen. Platschefen har ett stort ansvar i att agera problemlösare för alla tänkbara situationer som kan tänkas uppstå. Platschefen ska ha löpande kontakt med sin kontaktperson på kansliet. Platschefens arbetsuppgifter Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för Samrådet vid ett möte i början av mars. Sätta ihop, utifrån anmälningar, en ledningsgrupp med 3 5 långtidsvolontärer som tar större ansvar under planering och genomförande. Arbetsområden som bör finnas i ledningsgruppen för Infocentrum är program, volontär, logistik, tillgänglighet, säkerhet, kommunikation och miljö. Arbetsleda, schemalägga och fördela arbetsuppgifter till volontärer. För Infocentrums volontärer är det extra viktigt med utbilning i bemötande. Dessutom behöver de extra information kring festivalen, för att kunna svara på frågor om West Pride. Räkna antalet besökare. Vara West Prides kontaktperson till arenorna där Infocentrum finns. Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc.). Göra Infocentrum interaktiv genom att skapa aktiviteter. Planera och hålla i utbildning under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, där regler och beteende för arbete på Infocentrum tydligt framgår. Ansvara och samordna etableringen och avetableringen av Infocentrum. Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering och sammanställa överlämning. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka

11 Volontärssamordning Volontärssamordningen arbetar för att rekrytera många och engagerade volontärer till festivalen. Platschefen fördelar sedan dessa till de olika verksamhetsområdena utifrån volontärernas intresse och verksamheternas behov. I volontärssamordningen administreras även den obligatoriska utbildningen i maj och de förmåner som volontärerna får för sitt ideella arbete. I arbetet ingår att rekrytera, behandla och registrera de intresseanmälningar som kommer in. Platschefen är den viktigaste informationskanalen i rekryteringsprocessen och samordnar de olika aktiviteterna kring detta. Platschefen för volontärssamordningen har översikt över scheman och listor från de olika verksamhetsområdena. Hen samordenar även volontärsträffar och fester. Platschefen ansvara även för etablering och avetablering av sitt ansvarområde. Platschefen har löpande kontakt med sin kontaktperson på kansliet. Platschefens arbetsuppgifter Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för Samrådet vid ett möte i början av mars. Sätta ihop, utifrån anmälningar, en ledningsgrupp med 3 5 långtidsvolontärer som tar större ansvar under planering och genomförande. Arbetsleda, schemalägga och fördela arbetsuppgifter till volontärer. Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc.). Rekrytera volontärer och löpande se över nya sätt att rekrytera på. Hålla sig uppdaterad på de volontärer som blivit rekryterade av annan platschef och lägga till dem i registret. Ansvara för att placera ut volontärer, gäller de fall då volontären inte blivit direktrekryterad av annan platschef. Ansvara för volontärslistor och hålla koll på scheman för de olika verksamhetsområdena. Se till att volontärer känner sig trygga med det arbete de har blivit tilldelade. Svara på volontärers frågor och funderingar. Se till att volontärer får varsin ID-bricka, arbetströja och goodiebag. Samla in förslag och ta in offerter på arbetströjor, volontärsmat med mera. Informera volontärera om att de genom sitt volontärskap kan bli medlemmar i West Pride utan extra kostnad. Ansvara för att lösa sovplats åt de volontärer som behöver det under festivalen. Samordna volontärsevenemang som tillexempel utbildningsdagar och fester. Skapa och bemanna ett volontärsområde i Regnbågsparken. Etablering och avetablering av detta område ska tas med i planeringen. Planera och hålla i utbildning under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, där regler och beteende för arbete på festivalen tydligt framgår. Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering och sammanställa överlämning. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka

12 Distribution, logistik och sambandscentral Som platschef för distribution, logistik och sambandscentralen har du ansvar för att rätt saker är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Områdets arbete syns i liten utsträckning för festivalbesökarna, däremot är det en oumbärlig stödfunktion för att festivalen överhuvudtaget ska fungera. Du har bland annat ansvaret för marknadsföringsdistribution såsom affischering och programutdelning på stan. B-körkort är en förutsättning för att du ska kunna jobba som platschef för distribution, logistik och sambandscentralen. Det här uppdraget innebär mycket arbete under och kring festivalegenomförandet. Däremot är det lugnare än många andra uppdrag under vintern. Platschefen ska ha löpande kontakt med sin kontaktperson på kansliet. Platschefens arbetsuppgifter: Göra en detaljerad tidsplan över sitt arbete, inklusive beräkning av kostnader och 15 februari. Presenteras för Samrådet vid ett möte i början av mars. Sätta ihop, utifrån anmälningar, en ledningsgrupp med 3 5 långtidsvolontärer som tar större ansvar under planering och genomförande. Arbetsleda, schemalägga och fördela arbetsuppgifter till volontärer. Planera hur kommunikationen och informationsspridningen mellan platschef, ledningsgrupp och ansvarig när platschefen är otillgänglig etc.). Distribution för etablering och avetablering av festivalens olika verksamhetsområden. Kan till exempel innebära att köra konst, programblad och att inhandla material. Vara behjälplig vid distribution av Regnbågsflaggor tillsammans med kansliet. Ansvar för affischering. Utförande av inköp i samband med festivalgenomförandet. Inventering av befintligt material. Planera och hålla i utbildning under de obligatoriska volontärsutbildningsdagarna 24 och 31 maj 2015, där regler och beteende för arbete på festivalen tydligt framgår. Ansvara och samordna etableringen och avetableringen av sitt eget verksamhetsområde. Löpande dokumentera och föra dagbok, samt skriva utvärdering och sammanställa överlämning. Delta i arbetsmöten med övriga platschefer, i snitt varannan vecka.

13 Så här söker du Vi söker kvalificerade personer som har förmågan att genomföra sitt uppdrag utifrån de förutsättningar som förtydligas nedan. Det är viktigt att du som vill bli platschef har förmågan att samarbeta, arbetsleda och verkställa beslut samt genomföra och slutföra ditt uppdrag. Som platschef kommer en av dina viktigaste arbetsuppgifter vara att delegera ansvarsområden. En absolut förutsättning är att du står bakom festivalens värdegrund, syfte och mål och har ett starkt engagemang i de frågor West Pride arbetar med. Alla platschefer har ett stort ansvar i att agera problemlösare för alla tänkbara situationer som kan tänkas uppstå. Platschefen ska ha löpandekontakt med sin kontaktperson på kansliet. Uppdraget Platscheferna verkar på uppdrag av festivalledningen och delegeras ansvar utifrån en uppdragsbeskrivning. Platscheferna har fria händer att själva föreslå utformningen av sina respektive verksamhetsområden utifrån de uppsatta ramarna i uppdragsbeskrivningen. Platscheferna ansvarar för att verksamheten utvärderas och de ska presentera en utvärdering för festivalledningen efter genomförandet av sitt uppdrag. Platscheferna tillsätter och arbetsleder en ledningsgrupp av långtidsvolontärer samt de korttidsvolontärer som tillkommer under festivalveckorna. Det ingår i platschefernas uppdrag att arbeta för god arbetsmiljö i projektgruppen och främja alla volontärers delaktighet, samt att tillsammans med övriga platschefer underlätta samarbete och samhörighet mellan alla festivalens volontärer. Festivalen är en arbetsplats där alla ska känna sig trygga och välkomna. Det är därför viktigt att platscheferna alltid föregår med gott exempel, både gentemot varandra och utåt mot partners, allmänhet och festivalbesökare. Att sprida positiv energi, kreativitet och glädje omkring sig är något vi alla ska sträva efter. Alla har ett ansvar för att främja ett bra arbetsklimat. Att skriva under på festivalens policy för värdegrund och bemötande är ett krav för att arbeta och verka i West Pride. Platscheferna arbetar även tillsammans med varandra i olika former, efter behov. Platschefen representerar sin verksamhet även på stormöten, volontärsträffar och liknande. Platschefernas uppdrag är ideellt. Det här får du Möjlighet att påverka festivalens utformning. Presentkit med överraskningar från våra samarbetspartners. En betydelsefull merit och intyg efter avslutat uppdrag. Värdefulla kontakter. Möjlighet till kometensutveckling inom ex normkritik, hbtq-frågor och tillgänglighet. Nya vänner och en massa kul.

14 Festivalens värdegrund Dessa värderingar ska genomsyra all verksamhet inom föreningen. Alla verksamma inom föreningen ska känna till och följa dem. Detta gäller även alla samarbetspartners och externa aktörer som på olika vis medverkar i festivalen. Våra värderingar: 1. West Pride ställer sig bakom FN:s Deklaration om de mänskliga rättigheterna och FN:s Konvention om barnets rättigheter. 2. West Pride tar avstånd från all form av diskriminering och förtryck utifrån exempelvis etnicitet, kön, könsidentitet eller -uttryck, ålder, funktionalitet, sexuell läggning, sexualitet, trosuppfattning eller social tillhörighet. 3. West Pride tar avstånd från all form av olaglig våldsanvändning och hot om våld. 4. West Pride uppmuntrar till ett öppet debattklimat, solidaritet och samverkan. 5. West Pride är öppen för alla som delar ovanstående värderingar och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queers liv. Tidsbegränsning Uppdraget påbörjas snarast och avslutas den 31 augusti Ansök senast 30 september Skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev där du presenterar dina tankar för hur du vill arbeta med verksamhetsområdet du vill bli platschef för. Vi vill ha din ansökan via e-post: kansliet@westpride.se senast den 30 september Märk mejlet med Platschef Intervjuer kommer att genomföras på dagtid 6,7,8 och 9 oktober 2014 på Göteborg & Co i Göteborg. För mer information kan du självklart skicka frågor och funderingar till kansliet@westpride.se, eller ringa West Prides kansli, tel Vi ser fram emot din ansökan! Foto: Naomi Andersson

Bli platschef på West Pride 2014

Bli platschef på West Pride 2014 Bli platschef på West Pride 2014 Foto: Daniel Castro/Regnbågsredaktionen 2 Foto: OLA GUSTAFSSON, HAMPUS HAARA, DANIEL CASTRO, EBBA BRUCE, HAMPUS HAARA, SANNA LINDéN/Regnbågsredaktionen Bli en del av West

Läs mer

BLI EN DEL AV WEST PRIDE

BLI EN DEL AV WEST PRIDE BLI EN DEL AV WEST PRIDE West Pride är Göteborgs färgstarkaste festival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst- och kultur. 2015 HADE FESTIVALEN cirka 250 programpunkter,

Läs mer

Bli platschef på West Pride 2014

Bli platschef på West Pride 2014 Bli platschef på West Pride 2014 Foto: Daniel Castro/Regnbågsredaktionen 2 Foto: OLA GUSTAFSSON, HAMPUS HAARA, DANIEL CASTRO, EBBA BRUCE, HAMPUS HAARA, SANNA LINDéN/Regnbågsredaktionen Bli en del av West

Läs mer

Stolt samarbete West Pride 10 juni-14 juni 2015

Stolt samarbete West Pride 10 juni-14 juni 2015 Stolt samarbete West Pride 10 juni-14 juni 2015 Foto: Hampus Haara Bli en del av West Pride 2015 West Pride är en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation

Läs mer

Var med och sätt färg på Luleå!

Var med och sätt färg på Luleå! Volontärinformation RFSL RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner, samt andra personer med queera uttryck och identiteter, ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter

Läs mer

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG 2016

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG 2016 1 Bilaga till ansökan om utvecklingsbidrag från Kulturnämnden, Västra Götalandsregionen ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG 2016 I ansökan om bidrag för 2015 som lämnades in 2014 ansökte om 1 000 000 kr från

Läs mer

Skolprogram från West Pride HT 2017 VT 2018

Skolprogram från West Pride HT 2017 VT 2018 Skolprogram från West Pride HT 2017 VT 2018 West Pride Göteborgs HBTQ-festival har glädjen att erbjuda er aktiviteter för att stärka och stödja ert mångfaldsarbete genom fokus på hbtq-frågorna. Skolan

Läs mer

FOTO: AMBJÖRN THORHARD/REGNBÅGSREDAKTIONEN WEST PRIDE

FOTO: AMBJÖRN THORHARD/REGNBÅGSREDAKTIONEN WEST PRIDE Stolt samarbete FOTO: AMBJÖRN THORHARD/REGNBÅGSREDAKTIONEN WEST PRIDE Om West Prides vision är att skapa en jämlik värld och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering. West Pride är en gratis

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2015 KALMARSUND PRIDE 2015 Bakgrund och Syfte Kalmarsund Pride är en ideell förening som bildades i mars 2015 och som arbetar för att stärka homosexuellas, bisexuellas, trans -och queerpersoners rättigheter

Läs mer

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) 2017-09-08 Handläggare Mats Sylwan Telefon: 070 544 18 24 Till Kulturnämnden 2017-09-19 Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell

Läs mer

Gotlands Regnbågshelg 2012

Gotlands Regnbågshelg 2012 Gotlands Regnbågsgrupp Visby 2012-02-05 Inbjudan till deltagande i Gotlands Regnbågshelg 2012 Projektet Gotlands Regnbågshelg 2012 vill ge mångfaldsarbetet på Gotland ytterligare en dimension. Det genom

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Föreningens ändamål Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering har som mål att verka för de mänskliga rättigheterna samt ett samhälle präglat av mångfald och respekt för människors

Läs mer

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2017

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2017 Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2017 Vill din förening medverka på Malmöfestivalen 2017? Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna att skicka in

Läs mer

Fryshusets Volontärpolicy

Fryshusets Volontärpolicy Fryshusets Volontärpolicy Fastställd av ledningsgruppen den 2 juni 2010 Volontärpolicy Volontär verksamheten på Fryshuset drivs i enlighet med Fryshusets vision, värdegrund och policydokument. I denna

Läs mer

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf 129 www.upplands-bro.se Vårt gemensamma uppdrag Vår personalpolicy beskriver våra grundläggande värderingar och samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare.

Läs mer

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling.

Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Mellangårdens förskolas plan för likabehandling, diskriminering och kränkande behandling. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Ansvariga för planen: Förskolechefen. Vår vision:

Läs mer

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER SCENKONSTBIENNALEN Scenkonsten i Sverige befinner sig i ett explosivt utvecklingsskede. Genrer och uttrycksformer korsbefruktar varandra på nya sätt. Scenkonstbiennalen är ett av naven i den konstnärliga

Läs mer

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck Stadsledningskontoret Kansliet för mänskliga rättigheter Tjänsteutlåtande DNR 171-116/2017 Sida 1 (6) 2017-06-16 Handläggare Kristina Börjeson Telefon: 08-508 29 452 Till Kommunstyrelsen möjligheter oavsett

Läs mer

RFSL Stockholms fritidsverksamhet EGALIA söker en VOLONTÄR som ledare, med start 26 augusti och tillsvidare.

RFSL Stockholms fritidsverksamhet EGALIA söker en VOLONTÄR som ledare, med start 26 augusti och tillsvidare. RFSL Stockholms fritidsverksamhet EGALIA söker en VOLONTÄR som ledare, med start 26 augusti och tillsvidare. Vilka är vi? RFSL Stockholm tillhör Riksförbundet för homosexuella, bisexuella, transpersoner

Läs mer

Alkohol- och drogpolicy Stockholm Pride

Alkohol- och drogpolicy Stockholm Pride Alkohol- och drogpolicy Stockholm Pride Antagen av Stockholm Prides styrelse 28 januari 2017 Inledning Stockholm Pride har ett socialt ansvar, ett ansvar för att alla ska känna sig välkomna och trygga.

Läs mer

Uddens förskola Porsön. En av Luleås kommunala förskolor

Uddens förskola Porsön. En av Luleås kommunala förskolor Uddens förskola Porsön En av Luleås kommunala förskolor Från genusfokus till HBTQ-certifiering Mål: Att synliggöra och granska samhällsnormer och deras konsekvenser för att skapa en miljö där alla kan

Läs mer

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2018

Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2018 Intresseanmälan Medverkan på Malmöfestivalen 2018 Vill din förening medverka på Malmöfestivalen 2018? Har ni ett spännande programförslag som kan engagera festivalbesökarna? Varmt välkomna att skicka in

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling

Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling Häggebo och Pegasus plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechef Agneta Kessman samt likabehandlingsgruppen

Läs mer

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA Chefs- och medarbetarpolicy för Stockholms Stadsmission Antagen av Stockholms Stadsmissions och Stadsmissionens Skolstiftelses styrelser 2011-02-21 Dokumentansvarig: Personalchef

Läs mer

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2016

SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2016 SPONSORPAKET KALMARSUND PRIDE 2016 Välkommen till ett Pride vid Kalmarsund! Den 5-10 september blir det en festival för dig som stödjer den värdegrund Kalmarsund Pride står för. Bakgrund, syfte & vision

Läs mer

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Innehåll

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Värdegrund och policy

Värdegrund och policy Värdegrund och policy för, ATSUB/GBG ATSUB/Göteborg har en värdegrund baserad på demokrati, människors lika värde, mänskliga fri- och rättigheter och öppen diskussion. Jämställdhet mellan kvinnor och män

Läs mer

Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering (GRC) söker en. Till projekten Göteborg mot islamofobi och Normkritisk integrationsarbete.

Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering (GRC) söker en. Till projekten Göteborg mot islamofobi och Normkritisk integrationsarbete. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering söker: Projektmedarbetare Till projekten Göteborg mot islamofobi och Normkritisk integrationsarbete. Om tjänsten Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2019! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020!

Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Var med och arrangera Utställningen Unga Forskare 2020! Ansök till vår arrangörsgrupp och få värdefulla erfarenheter och meriter inom projektledning, finansiering, event eller kommunikation, samtidigt

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! Filmgruppen FUF-bladet Studentpanelen Biståndsdebatten.se NY! Projektgruppen NY! Vem kan söka

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Ks/2018:353 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling för på förskolan Tjädern

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling för på förskolan Tjädern Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling för 2010-2011 på förskolan Tjädern Barn och alla som verkar inom förskolan har rätt att känna trygghet på sin arbetsplats. I lagstiftningen av 1 januari

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och diskriminering Källby Gårds förskolor

Plan mot kränkande behandling och diskriminering Källby Gårds förskolor Plan mot kränkande behandling och diskriminering 2017-2018 Källby Gårds förskolor 1 På Källby Gårdsförskolor ta vi aktivt avstånd från varje form av kränkande behandling diskriminering och trakasserier.

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och diskriminering/ Likabehandlingsplan. Gäller from 1 april 2012

Plan mot kränkande behandling och diskriminering/ Likabehandlingsplan. Gäller from 1 april 2012 Plan mot kränkande behandling och diskriminering/ Likabehandlingsplan Gäller from 1 april 2012 Revideras 15 mars 2013 Plan mot kränkande behandling och diskriminering / Likabehandlingsplan Inledning Vi

Läs mer

Brisens likabehandlingsplan mot mobbning och kränkande

Brisens likabehandlingsplan mot mobbning och kränkande Brisens likabehandlingsplan 2013-2014 mot mobbning och kränkande behandling. Bakgrund Den 1 april 2006 kom Lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever (SFS 2006:67).

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Områden Vice projektledare... 4 Personalansvarig... 4 Kommunikationsansvarig... 5 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig... 6 Logistikansvarig... 6 Sponsoransvarig... 7

Läs mer

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola.

Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola. Handlingsplan för att främja likabehandling samt förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling vid Sätuna förskola. Handlingsplanen gäller för barn och personal vid Sätuna förskola. Planen

Läs mer

Volontärpolicy. Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i. Uppdateras av: HR

Volontärpolicy. Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i. Uppdateras av: HR Volontärpolicy Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i sitt arbete med volontärer. Den är skriven för internt bruk. (Information riktad till volontärer

Läs mer

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se Personalpolicy för Sollentuna kommun www.sollentuna.se Vårt gemensamma uppdrag Sollentuna kommun växer och utvecklas. De som bor i vår kommun vill bygga bostäder, resa, idrotta, handla, låna böcker, cykla

Läs mer

Praktisera med inriktning verksamhetsutveckling

Praktisera med inriktning verksamhetsutveckling Praktisera med inriktning verksamhetsutveckling Är du intresserad av ungas samhällsengagemang, att skapa mötesplatser, frågor som rör civilsamhället, antirasism och mångfald? Ansök då om att göra din praktik

Läs mer

Kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer. en nationell inriktning

Kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer. en nationell inriktning Kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer en nationell inriktning Frågor och svar om kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer Varför behövs kompetensprofiler? Syftet med kompetensprofilerna

Läs mer

Brief EuroPride 2018

Brief EuroPride 2018 Brief EuroPride 2018 1. PROCESSEN FÖR ATT BLI BYRÅ FÖR EUROPRIDE 2018 Denna brief är ett förfrågningsunderlag från EuroPride 2018 som kommer att ligga till grund för att inleda ett långsiktigt samarbete

Läs mer

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Öppen på jobbet? Checklistor för HBTQ-frågor på arbetsplatsen

Öppen på jobbet? Checklistor för HBTQ-frågor på arbetsplatsen Öppen på jobbet? Checklistor för HBTQ-frågor på arbetsplatsen Visions ståndpunkter om HBTQ Vision är en Fair Union. Vi jobbar för ett schyst arbetsliv i hela världen, med internationellt fackligt samarbete,

Läs mer

Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet

Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens

Läs mer

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Liatorps förskola 2017/2018

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Liatorps förskola 2017/2018 Liatorps förskola 2017-09-01 Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Liatorps förskola 2017/2018 Krav på likabehandling Enligt likabehandlingslagen som började gälla fr.o.m. 1 april, 2006

Läs mer

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Gimo skolområde Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsår 2015 Bakgrund Bestämmelser i diskrimineringslagen

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Arbetsgivarpolitiskt

Arbetsgivarpolitiskt Arbetsgivarpolitiskt Innehåll Medarbetarskap... 7 Ledarskap... 9 Arbetsmiljö...11 Hälsa...13 Jämställdhet...15 Kompetensförsörjning...17 Lönepolitik...19 Mångfald...21 Arbetsgivarpolitiskt program Ljungby

Läs mer

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Stegen och Förskolan Spårets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Postadress Besöksadress Telefon/fax E-post/www Org.nr Lindesbergs Kommun Dalkarlshyttan 0581-810 00 vxl masugnen@lindesberg.se 212000-2015 711 31 Lindesberg

Läs mer

Bris strategi

Bris strategi Bris strategi 2013-2016 1 Bris löfte till barn All verksamhet inom Bris utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen): Bris är en barnrättsorganisation där alla arbetar för att stärka

Läs mer

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden Värdegrund för HRF Vårt ändamål Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation, vars ändamål är att tillvarata hörselskadades intressen samt värna våra

Läs mer

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling 2015-201

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling 2015-201 Junibackens plan mot diskrimineri iminering ng och kränkande behandling 2015-201 2016 Ansvariga för planen: Personalen vid förskola Junibacken och förskolechef Greta Särefors. Vår vision på vår förskola

Läs mer

Styrelsens förslag till Verksamhetsplan för Stockholm Pride 2018

Styrelsens förslag till Verksamhetsplan för Stockholm Pride 2018 Styrelsens förslag till Verksamhetsplan för Stockholm Pride 2018 Om verksamhetsplanen Föreningen Stockholm Prides styrelse har det övergripande ansvaret för föreningen och festivalen, som stöd i det arbetet

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen

Personalpolitiskt program. Antaget av kommunfullmäktige , 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2012-03-29, 22 Distribueras via personalavdelningen Personalpolitiskt program INLEDNING... 3 VISION... 3 INRIKTNINGSMÅL... 3 MEDARBETARSKAP OCH LEDARSKAP...

Läs mer

Förskolan Fantasi. Likabehandlingsplan

Förskolan Fantasi. Likabehandlingsplan Förskolan Fantasi Likabehandlingsplan Likabehandlingsplan för förskolan fantasi. Verksamheten ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar. Alla på Förskolan Fantasi är skyldiga

Läs mer

Vuxenutbildningens plan för likabehandling och mot kränkande behandling 2013

Vuxenutbildningens plan för likabehandling och mot kränkande behandling 2013 Vuxenutbildningens plan för likabehandling och mot kränkande behandling 2013 Vision En dynamisk vuxenutbildning där man kan studera vad man vill, när man vill och hur man vill förutsätter att ingen diskrimineras,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE

LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE 2014-2015 september 2014 Utdrag ur Läroplan för förskolan -98 Alla som arbetar i förskolan ska: - visa respekt

Läs mer

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 14/15 Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling På Lockropet känner vi respekt gentemot varandra och har förståelse för människors olikheter Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Styrelsens förslag till. Verksamhetsplan för Stockholm Pride 2015-2017. Verksamhetsområden som presenteras i verksamhetsplanen

Styrelsens förslag till. Verksamhetsplan för Stockholm Pride 2015-2017. Verksamhetsområden som presenteras i verksamhetsplanen Styrelsens förslag till Verksamhetsplan för Stockholm Pride 2015-2017 Antas på föreningen Stockholm Prides årsmöte 2015 och revideras årligen. Om verksamhetsplanen Föreningen Stockholm Prides styrelse

Läs mer

Likabehandlingsplanen

Likabehandlingsplanen 1 Likabehandlingsplanen 1. Inledning 1.1 Verksamhetens ställningstagande 1.2 Till dig som vårdnadshavare 2. Syfte och åtgärder 2.1 Syftet med lagen 2.2 Aktiva åtgärder 2.3 Ansvarsfördelning 2.4 Förankring

Läs mer

Sälungens förskola I Ur och Skur. Likabehandlingsarbete & arbete mot kränkande behandling

Sälungens förskola I Ur och Skur. Likabehandlingsarbete & arbete mot kränkande behandling Sälungens förskola I Ur och Skur Likabehandlingsarbete & arbete mot kränkande behandling Vår vision Vår vision är att alla barn och vuxna skall känna sig omtyckta, trygga och sedda på Sälungens förskola

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2014

LIKABEHANDLINGSPLAN 2014 LIKABEHANDLINGSPLAN 2014 mot diskriminering och alla former av kränkande behandling Varje förskola ska årligen utarbeta plan för sitt arbete mot alla former av diskriminering, trakasserier och kränkande

Läs mer

Förskolan ska präglas av en kultur där vi pratar med varandra och inte om varandra

Förskolan ska präglas av en kultur där vi pratar med varandra och inte om varandra Förskoleenheten Marieberg 1 Likabehandlingsplan Denna plan är upprättad för att förbättra arbetet med att förebygga, upptäcka och åtgärda i de fall diskriminering och kränkningar uppkommer eller fortsätter.

Läs mer

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK)

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Ändamålet med föreningen: Skellefteå Ridklubb (SRK) är en ideell förening. SRK erbjuder kommunens invånare en ridklubb för alla. SRK tillhandahåller idrottsoch

Läs mer

Senast uppdaterad: april Kristina Westlund

Senast uppdaterad: april Kristina Westlund Senast uppdaterad: april 2016 Kristina Westlund kristina.westlund@malmo.se 0708-133376 Innehåll ANALYSSTÖD FÖRSKOLA... 3 2.1 Normer och värden... 4 2.2 Utveckling och lärande... 4 2.3 Barns inflytande...

Läs mer

Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015

Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015 Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015 Organisation RFSU Halland är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening för sexualupplysning och sexualpolitik som verkar i Hallands län. Lokalföreningen

Läs mer

Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en.

Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en. Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en. Det här är ett diskussionsmaterial. Det är inte någon färdig LÖK utan ett underlag att använda i diskussioner runt om i Västerås både

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

Likabehandling-ramverk 2018 Skänninge Förskolor

Likabehandling-ramverk 2018 Skänninge Förskolor Likabehandling-ramverk 2018 Skänninge Förskolor Vision, barnsyn och värdegrund: Vision: Visionen är att vara här och nu. Att ge barnen tid att leka, lära och utforska i en miljö med trygga vuxna som skapar

Läs mer

Bakgrund och förutsättningar

Bakgrund och förutsättningar Bakgrund och förutsättningar Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013/2014 Förskoleområde Östra 1 Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Innehållsförteckning Inledning... s. 3 Förskolans

Läs mer

LÖNESÄTTANDE SAMTAL OCH SMHIs LÖNEKRITERIER 2009

LÖNESÄTTANDE SAMTAL OCH SMHIs LÖNEKRITERIER 2009 Utfärdad av: Dokumentnamn: LÖNESÄTTANDE SAMTAL OCH SMHIs LÖNEKRITERIER 2009 Den individuella lönesättningen sker i samtal mellan chef och medarbetare. Den individuella lönen medarbetarens förmåga att uppfylla

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Handbok för arrangörer

Handbok för arrangörer Handbok för arrangörer Arrangörshandbok - omslag.indd 1 2014-09-17 15:56:31 Handbok för arrangörer hur gör man om man vill arrangera en föreställning eller konsert? Vare sig du är en erfaren arrangör eller

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Myran

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Myran Förskolan Myran 1(5) Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Myran 2014-2015 2(5) Förskolechefens ställningstagande På förskolorna på Lyckåkers förskoleområde ska det finnas möjligheter

Läs mer

Förskolan Bullerbyns pedagogiska planering

Förskolan Bullerbyns pedagogiska planering 2017-2018 Barn och utbildningsförvaltningen Förskoleverksamheten Förskolan Bullerbyns pedagogiska planering Bullerbyns vision: Vår förskola ska vara utvecklande, utmanande och lärorik för alla! INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Fridhems förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Fridhems förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Fridhems förskola Upprättad 201301 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Plan mot diskriminering & kränkande behandling 2019 Solrosens förskola

Plan mot diskriminering & kränkande behandling 2019 Solrosens förskola Utbildningsförvaltningen 2019-03-25 Plan mot diskriminering & kränkande behandling 2019 Solrosens förskola Plan mot diskriminering & kränkande behandling år 2019-2020 Förskola: Solrosens förskola Bakgrund

Läs mer

Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen. Förskola. Ansvariga för planen. Förskolecheferna är ansvariga för att en plan

Läs mer

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund. Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet. Kreativitet, mångfald och

Läs mer