Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund för rapporter och statistik i Synergi"

Transkript

1 Lathund för rapporter och statistik i Synergi 1 (28)

2 Inledning 3 Fliken sökning... 4 Fliken Avancerad sökning... 5 Fliken Rapportutformning... 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Alla enhetens ärenden som inte har status Avslutat Kort Ärenderapport Statistikrapport Statistikrapport - Arbetsprocess Statistikrapport - Orsaker Favoriter 25 2 (28)

3 Inledning För att ta ut rapporter klicka på Sök ärende i fältet Hantering eller välj en rapport från genvägarna under Skapa en ny rapport i fältet Analys: Sökfunktionen är indelad i tre flikar Sökning, där du definierar det som du vill söka ut. Avancerad sökning, där du kan välja i princip samtliga fält och definiera vad du vill ta fram. Rapportutformning, där du talar om hur du vill få ut det du har definierat på de två föregående flikarna. Följande knappar finns bredvid fält under de tre flikarna: Klicka på denna för att lägga till ett värde i fältet Klicka på denna för att ta bort värdet i fältet Klicka på denna för att redigera en redan vald parameter Klicka på denna för att skapa ett NOT(inte)-villkor 3 (28)

4 Fliken Sökning Under denna flik väljer du vilket urval du vill ha. Här finns också ett antal fördefinierade rapporter. Färdiga rapporter Om du bara väljer en rapport i rutan Möjliga sökkombinationer och inte definierar något i övriga fält får du upp allt det som du har behörighet att läsa. Klicka på den rapport du vill ha så hamnar den i högra fältet. Tips! Välj åtminstone Ärendetyp och ev Ansvarig enhet så är du säker på vad du får ut 4 (28)

5 Fliken Avancerad sökning Under fliken Avancerad sökning finns möjlighet att ytterligare specificera vad du vill söka på. En logisk struktur som återspeglar skärmbildsuppbyggnaden i Synergi presenteras för användaren. För att hitta de fält du vill söka i är det en fördel att känna till i vilka moduler och flikar informationen ursprungligen registreras i ett ärende. Klicka på för att få fram följande bild. 5 (28)

6 Under varje länk så hittar du de fält som finns i de olika modulerna. Dvs. under Var och Vad finns ansvarig enhet, händelsekategorisering, kommentarer osv. Om du vill ta ut en rapport på avvikelser som inträffat under exempelvis några utvalda arbetsprocesser gör så här: Klicka på Generell klassificering Arbetsprocess. Följande ruta kommer då upp: 6 (28)

7 När du klickar på knappen bredvid fältet Arbetsprocess får du upp samma ruta som när du är inne och bearbetar ett ärende. Nu kan du välja ut de arbetsprocesser du vill titta närmare på. På samma sätt kan du välja olika alternativ från i princip samtliga fält i Synergi. Tips! Det finns också ett bra sätt att välja förhandsdefinierade datum och perioder som du vill se närmare på, t.ex. denna månad, föregående månad. Klicka då på och därefter Var och vad och Händelsedatum. 7 (28)

8 Tänk på att: Händelsedatum en avvikelse kan ha inträffat ett annat datum än det datum den är registrerad. T.ex. kan ett ärende med händelsedatum rapporteras in Söker du på händelsedatum Förra månaden i januari 2013 så kommer inte det ärendet med i sökningen i och med att händelsedatum är i november. Väljer du att söka på Rapporteringsdatum förra månaden får du fram de händelser som är rapporterade under den perioden du har valt. 8 (28)

9 Fliken Rapportutformning Alternativ för presentation Sortering Utforma utseende på rapporten Valmöjligheter under fliken Rapportutformning: Ärendetabell Tabellöversikt över de ärenden som valts ut. Åtgärdstabell Tabellöversikt över de åtgärder som valts ut. Kort ärenderapport Rapportöversikt över de ärenden som valts ut. Åtgärdsrapport Rapportöversikt över de åtgärder som valts ut. Lång ärenderapport Utförlig rapportöversikt över det ärende som valts ut. Statistikrapport Statistikrapport över det som valts ut. Frekvensrapport Riskbedömningsrapport Riskfaktorrapport Specialrapport Detta val ger en rapport som beräknar förekomsten av det som valts ut i förhållande till en vald fördelningsparameter, t.ex. antal patienter. Används enbart för Vårdrelaterade infektioner. Översikt av de riskbedömningar som är gjorda. Översikt av de riskbedömningar som är gjorda samt de senaste 12 månadernas riskfaktor. Specialrapporter för t.ex. VRI, Alla LiÖ s ärenden, Försäkringskassans arbetskadeblankett m.m. 9 (28)

10 Beroende på vilken tabell eller rapport Du väljer får Du fram olika fält. Du kan även välja olika sorteringsalternativ. Du kan ändra ordning på vald sorteringsordning genom att klicka på raden på de fält som du vill att det ska sorteras på, klicka sedan på I valda fält kan du ta bort och lägga till värden från möjliga fält. Väljer du inte något presentationssätt så är alternativet Ärendetabell automatisk ifyllt. Sökresultaten visas som standard i en ärendetabell, som på bilden nedan. 10 (28)

11 Tips på Sökningar och presentationer Alla enhetens ärenden som inte har status Avslutat 1. I Fliken Sökning väljer du i fältet Möjliga sökkombinationer Avslutade ärenden. Det räcker att du klickar på Avslutade ärenden så kommer det över till fältet för Valda sökkombinationer Markera Avslutade ärenden och klicka på det röda utropstecknet så att texten blir röd. 2 Klicka Genomför. Du får nu upp en ärendetabell där alla enhetens ärende finns som inte är avslutade. NOT-villkoret innebär att avslutade ärenden inte visas i denna presentation. 11 (28)

12 Kort Ärenderapport För att kunna ta med sig en presentation vid t.ex. olika möten så kan du ta ut en Kort ärenderapport. 1. Klicka på Töm bredvid knappen Genomför till höger på sidan. 2. I Fliken Sökning väljer du vilken ärendetyp du vill ha (28)

13 3. Klicka på Fliken Avancerad sökning och klicka på Välj t.ex. Händelsedatum under Var och Vad och den Förhandsdefinierade perioden Förra månaden. 4 Vill du söka på Rapporteringsdatum så finns den under rubriken Ärendehantering och status när du har klickat på. 13 (28)

14 5. Klicka på Fliken Rapportutformning. Välj Kort ärenderapport. 5.1 Ta bort de fält som inte ska visas från valda fält (t.ex. Från hemmet, Infektionsdiagnos, Återinskriven). 5.2 Lägg sedan till Händelseförlopp från möjliga fält genom att klicka på ordet så hamnar det automatiskt i valda fält. 5.3 Klicka sedan på Genomför Rapporten ser ut som nedan. 14 (28)

15 Statistikrapport För att ta ut statistik i diagramform väljer du statistikrapport. Välj på samma sätt under Fliken Sökning som på kort ärenderapport. (Ärendetyp Avvikelse). Se sid 12. I Fliken Avancerad sökning kan du t.ex. välja period (precis som i kort ärenderapport). Önskar du se antalet avvikelser som har rapporteras i förhållande till ärendetyp gör du på följande sätt: 1. Välj Statistikrapport i Fliken Rapportutformning. Klicka på vid urval, välj 1-20 kriterier (28)

16 2. Välj Ärendetyp och Ej nivå indelat och klicka Ok Välj att resultatet ska visas i Excel. Klicka på Genomför. 3 Följande diagram i Excel visas och kan sparas som en vanlig excel-fil. 16 (28)

17 Statistikrapport - Arbetsprocess För att t.ex. se hur många avvikelser som finns i de olika Arbetsprocesserna, gör följande: Välj på samma sätt under Fliken Sökning som på kort ärenderapport sidan 11. (Ärendetyp Avvikelse). I Fliken Avancerad sökning kan du t.ex. välja period (precis som i kort ärenderapport). 1. Under Fliken Rapportutformning - välj Statistikrapport. I Urval, 1-20 kriterier så välj Arbetsprocess (Generell klassificering). Välj nivå 2, vilket innebär att du får arbetsprocesserna presenterat på delprocessnivå, de nivåer som finns under räknas med i antalet. Väljer du ej nivåindelat så kommer alla arbetsprocesser i alfabetisk ordning. Nivå 1= Huvudprocess Nivå 2 = Delprocess Nivå 3 = Aktivitet Nivå 4 = Aktivitet Tänk på att: Skriv rubrik (där det står statistikrapport) i diagrammet så att du presenterar för vilken tidsperiod du har tagit statistiken på samt om det t.ex. är arbetsprocess på klinik X. 17 (28)

18 1 1.1 Välj Excel som presentation och klicka på knappen Genomför (28)

19 Följande diagram visas. Vill du välja ut enbart en arbetsprocess som t.ex. Läkemedelshantering och i vilka ärendetyper de finns, gör följande: 1. I Fliken Avancerad sökning väljer du med Generell klassificering Arbetsprocess och klicka på val knappen (28)

20 2. Välj Läkemedelshantering och klicka Ok (28)

21 3. Under Fliken Rapportutformning - välj Statistikrapport. I Urval, 1-20 kriterier så välj Arbetsprocess, Ej nivåindelat (Generell klassificering) och välj Ärendetyp. OBS! Du måste klicka OK i dialogrutan på valet du har gjort och sedan klicka på igen för att göra nästa val. Välj Excel som presentation och klicka på knappen Genomför. 3 Tips! Det valet som är överst i urvalskriterier blir x-axeln (vågräta) i diagrammet Diagrammet blir som nedan efter bearbetning (Färg och rubrik har bl a ändrats). I stället för att välja Läkemedelshantering kan du välja någon annan arbetsprocess under Fliken Avancerad Sökning. 21 (28)

22 Statistikrapport - Orsaker För att t.ex. se vilka Orsaker som orsakar Negativ händelse i processen Läkemedelshantering (du kan välja vilken arbetsprocess som passar er verksamhet eller annan ärendetyp), gör på följande sätt. 1. Välj Ärendetyp Avvikelse Negativ händelse/olycka under Fliken Sökning. Klicka på Ok. 1 I Fliken Avancerad sökning väljer du Läkemedelshantering. 22 (28)

23 2. I Fliken Rapportutformning väljer du Statistikrapport. I Urval, 1-20 kriterier så välj Orsakskategori som finns under Orsaker. Klicka Ok. 2 Klicka sedan Genomför (glöm inte att markera att du vill ha det som Excel). Resultatet visas som i diagrammet nedan. Du har nu fått fram alla orsakskategorierna som är valda som har ärendetypen Negativ händelse/ olycka i arbetsprocessen Läkemedelshantering. 23 (28)

24 För att se vilka orsaker det finns under orsakskategorin Procedurer/rutiner & riktlinjer gör du på följande sätt. Börja med att ta bort orsakskategori från Urvalet genom att markera och klicka på. 1. Välj i Urval, 1-20 kriterier Orsak Valda orsaker Nivå 2 och Kod Procedurer/rutiner & riktlinjer (P). Klicka Ok och sedan på Genomför. 1 Exempel på hur diagrammet kan se ut. Du ser de orsaker som har Ärendetyp Negativa händelser/olycka med arbetsprocess Läkemedelshantering och orsakskategorin Procedurer/rutiner & riktlinjer. OBS! Diagrammen i Lathunden ser annorlunda ut än de som du kommer att få fram beroende på vilken enhet du har behörighet för. 24 (28)

25 Favoriter När du skapat en rapport som du är nöjd med och som du vill följa exempelvis varje månad kan man spara den som en Favorit. 1. Välj Spara sök/rapport Döp din favorit till något lämpligt namn. Kryssar du i rutan Utför automatiskt när denna är vald så behöver/kan du inte göra några ändringar i favoriten utan den öppnas direkt i den presentationen som är vald. Om du ändå vill använda grunden i sökningen kan du välja denna favorit för att sedan trycka på Redigera sök. Då kommer du tillbaka till fliken sökning och kan vidareutveckla din sökning Har du inte kryssat i Utför automatiskt när denna är vald kan du ändra parametrarna i den valda favoriten t.ex. byta datumperiod från förra månaden till förra kvartalet. För att favoriten ska visas efter att du har valt den så måste du klicka på knappen Kör (28)

26 3. Vill du dela med dig av din favorit till några Användare eller till din enhet så kan du välja dels från Användargrupp. Är du avvikelsesamordnare för t.ex. Infektionskliniken i Linköping så heter användargruppen Linköping Infektionsklinik. Klicka på Användargruppen i fältet Möjliga värden så att värdet hamnar i fältet Valda. Vill du delge en användare en favorit söker du denna person genom att klicka på rutan. Klicka sedan Ok. 3 Klicka på Ok och Favoriten finns på Synergi startsida i fältet Analys under rubriken Favoriter. Klicka på Visa alla för att se dina Favoriter. Du kan visa fem olika favoriter som du använder ofta som genväg på startsidan. Välj dessa i Redigera lista. 26 (28)

27 Markera den favorit du vill ha på startsidan och klicka Ok. Din sparade favorit visas nu på Synergi startsida. Om du har många favoriter sparade kan du välja Visa alla. Då visas dina favoriter i lista. Välj den favorit du vill använda och tryck Ok. 27 (28)

28 Vill du ändra/ta bort en favorit välj Organisera i fältet Analys. Markera den favorit du vill ändra namn på eller ta bort/lägga till bocken för Utför automatiskt när denna är vald. Välj Redigera knappen om du vill ändra. Välj Ta bort knappen om du vill ta bort favoriten. 28 (28)

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi Sid1 (28) Inledning 3 Fliken sökning 4 Fliken Avancerad sökning 5 Fliken Rapportutformning 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Kort Ärenderapport 11

Läs mer

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 2008-12-09 Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Enkel sökning av rapporter i Synergi... 4 Fliken sökparametrar... 5 Fliken Avancerat... 6 Fliken Rapportutformning...

Läs mer

Lathund till Synergi

Lathund till Synergi Lathund till Synergi Utvecklings och Patientsäkerhetsenheten, Landstinget i Östergötland Sidan 1 av 25 Innehållsförteckning Innehåll Öppna ett ärende... 3 Via E post... 3 Via ärendenummer... 3 Via enhetens

Läs mer

Manual (förenklad) för registrering av Vårdrelaterade infektioner VRI i Synergi

Manual (förenklad) för registrering av Vårdrelaterade infektioner VRI i Synergi Manual (förenklad) för registrering av Vårdrelaterade infektioner VRI i Synergi 2004-11-22 Reviderad: 2005-01-07 Ewa Davidsson 2010-11-05 Vårdhygien 2013-06-20 Landstinget i Östergötland 2014-02-03 Innehållsförteckning

Läs mer

Synergi Användarhandbok - bearbetning

Synergi Användarhandbok - bearbetning Synergi Användarhandbok - bearbetning 008-03-0 Ver..5 Innehållsförteckning Symboler... 3 Rapportera... 4 Mottagning och fördelning av ärende... 5 Skicka rapporten till annan ansvarig enhet... 6 Om någon

Läs mer

Nitha Kunskapsbank Manual

Nitha Kunskapsbank Manual Nitha Kunskapsbank Innehållsförteckning Nitha Kunskapsbank...1 1 Inledning och läsanvisning...2 2 Att arbeta i Nitha...3 3 Funktioner i Nitha Kunskapsbank...4 3.1 Startsidan... 4 3.2 Logga in i Nitha kunskapsbank...

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Så här använder du VASS

Så här använder du VASS Så här använder du VASS Obs! Denna manual är framtagen med bilder från testserver, vilket gör att vissa delar kan se något annorlunda ut! Logga in på http://www.vass statistik.se/ så kommer du till följande

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner.

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. RengöringsSystemet V4 På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. Översikt över innehåll i bifogad dokumentation: Visa / Visa ej flikar/knappar i

Läs mer

ÄRENDEHANTERING. När Du ska avsluta ett ärende så väljer Du aktuell kategori för ärendet. Dessa kategorier registrerar Du i Rutiner Avslutsorsaker.

ÄRENDEHANTERING. När Du ska avsluta ett ärende så väljer Du aktuell kategori för ärendet. Dessa kategorier registrerar Du i Rutiner Avslutsorsaker. Inmatning av ärende ÄRENDEHANTERING När Du startar modulen för Ärendehanteringen kommer Du till detta formulär. Det är här Du registrerar alla dina ärenden. Så länge ärendet ligger i ärendehanteringen

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

Så här använder du VASS

Så här använder du VASS Så här använder du VASS Obs! Denna manual är framtagen med bilder från testserver, vilket gör att vissa delar kan se något annorlunda ut! Logga in på http://www.vass statistik.se/ så kommer du till följande

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Personalbokslut. HR-Nyckeltal i Hogia Personal

Personalbokslut. HR-Nyckeltal i Hogia Personal Personalbokslut HR-nyckeltal hjälper till att mäta hur väl organisationen fungerar och kan användas till att fästa uppmärksamhet på olika delar av företaget som behöver extra fokus samt hjälpa till att

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Manual till funktionen Rapport/Export (beta) i Compos - Föräldrastöd February 2, 2016

Manual till funktionen Rapport/Export (beta) i Compos - Föräldrastöd February 2, 2016 BILD 1: Compos startsida Klicka på Rapport/Export (beta) under rubriken Rapportgenerator i menyfältet till vänster BILD 2: Rapportgenerator Välj datauttag att exportera genom att klicka på någon av länkarna

Läs mer

Lathund Evenemangskalender

Lathund Evenemangskalender Lathund Evenemangskalender I denna lathund går vi genom steg för steg hur man sätter upp evenemangskalendern. För detta krävs fyra olika moment. Delmoment 1: Skapa ett evenemangsarkiv 1. Markera den sida

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Lathund Excel 2010. Nytt utseende. Skapa Nytt. Flikar

Lathund Excel 2010. Nytt utseende. Skapa Nytt. Flikar Lathund Excel 2010 Nytt utseende Programfönstret i Office 2010 har ett nytt utseende. Likt Office 2003 är Arkiv tillbaka. Under Arkiv hittar du de aktiviteter som i 2007 s version finns under Offic knappen

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Bild 1. När du är inloggad som dig själv med ditt HSA-ID i datorn öppnar du Lisa. Där klickar du på System applikationer.

Bild 1. När du är inloggad som dig själv med ditt HSA-ID i datorn öppnar du Lisa. Där klickar du på System applikationer. Inrapportering av en avvikelse/förbättringsförslag/misstänkt läkemedelsbiverkan av personer som inte alltid arbetar på samma plats men som har sin anställning på en och samma enhet ex AT-läkare, ST-läkare

Läs mer

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis 1 (5) Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis Läraren på kursen kan ha valt att kursen ska använda sig av Wikis. Då syns funktionen i menyn. En wiki är en webbsida/webbplats som användarna skapar

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP 2013, senast reviderad: den 11 juni 2014 Innehåll Innehåll... 2 Om denna användarhandledning... 3 Syfte... 3 Vem är denna handledning

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Redaktörshandbok. Produktvarianter. Caupo Produktvarianter - 1 -

Redaktörshandbok. Produktvarianter. Caupo Produktvarianter - 1 - Redaktörshandbok Produktvarianter Caupo Produktvarianter - 1 - 1 Introduktion... 2 1.1 Benämningar... 2 2 Hantera produktvarianter... 3 2.1 Skapa nya produktvarianter... 3 2.2 Ändra sorteringsordning för

Läs mer

Skapa beställning i Visma Proceedo. Ange din e-postadress och ditt lösenord och tryck på OK.

Skapa beställning i Visma Proceedo. Ange din e-postadress och ditt lösenord och tryck på OK. Skapa beställning i Visma Proceedo Ange din e-postadress och ditt lösenord och tryck på OK. Du kommer in i startbilden. För att skapa en beställning klicka på fliken Inköp. I startbilden kan du se om du

Läs mer

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Användarmanual. MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem

Användarmanual. MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem Användarmanual MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem Innehållsförteckning 1 Avvikelserapportering i MedControl PRO... 3 1.1 Avvikelsehantering... 3 1.2 Roller i MedControl PRO...

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

KIMKAT Lathund Ny Rapportgenerator

KIMKAT Lathund Ny Rapportgenerator Innehållsförteckning Väl organisation att skapa rapport för.... 1 Skapa rapport/mall... 3 Spara mall... 5 Skapa rapport... 7 Institutionens mallar... 8 Standardmallar... 9 Visa genererade rapporter...

Läs mer

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Grupper; Gruppindelningar;

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Manual till nyckeltalshemsidan

Manual till nyckeltalshemsidan Manual till nyckeltalshemsidan 3.0 2015-01-31 Inloggningen kan antingen vara din mailadress eller ditt egna inlogg. Senare i manualen visar vi hur du enkelt byter inloggningsnamn Hemsidan innehåller även

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Huvudfönstret för GroupWise

Huvudfönstret för GroupWise Huvudfönstret för Det mesta arbetet i utförs i huvudfönster. Huvudfönstrets olika delar beskrivs nedan. HUVUDMENY visas längst upp i och innehåller menypunkter: Arkiv, Redigera, Visa, Åtgärder, Verktyg,

Läs mer

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor 1. Systemkrav... 2 2. Inloggning... 2 3. Välkomstsida... 3 4. Vad innebär det att granska/attestera en faktura?... 4 5. Nya fakturor dina fakturor

Läs mer

Excel-guide. Introduktion

Excel-guide. Introduktion Excel-guide Introduktion I denna laboration kommer ni få använda några grundfunktioner i Microsoft Excel. Laborationen utgår ifrån Excel 2010, men om ni vill använda ett annat program för att lösa uppgifterna

Läs mer

Arbetsorder. Arbetsorder. Funktioner i arbetsorder

Arbetsorder. Arbetsorder. Funktioner i arbetsorder Arbetsorder Allmänt Modulen arbetsorder finns i versionerna ProXtra och Advicer av Näsgård Management. Arbetsorder kan skrivas ut i pappersformat eller öppnas via Näsgård MOBILE. Användare av Näsgård MOBILE

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Bildbaskontoret. Bruksanvisning. Handitek. anpassar tekniken till människan BRUX\...\809082 BILDBASKONTORET

Bildbaskontoret. Bruksanvisning. Handitek. anpassar tekniken till människan BRUX\...\809082 BILDBASKONTORET Bildbaskontoret Bruksanvisning Handitek BRUX\...\809082 BILDBASKONTORET anpassar tekniken till människan Innehållsförteckning Introduktion... 3 Datorkrav...3 Om bildbaser... 4 Vad är en bildbas?...4 Varför

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL 2016-02- 16 Nu har det äntligen blivit dags att lansera första delen av det uppdaterade gränssnittet i Journal Digital. Fokus i vår utveckling har legat på att skapa

Läs mer

Synergi Användarhandbok för samordnare/bearbetare (kommun)

Synergi Användarhandbok för samordnare/bearbetare (kommun) 2015-11-25 Regionservice IT-avd Catarina Danielsson/Lotta Eriksson Synergi Användarhandbok för samordnare/bearbetare (kommun) 1 Rev 2015-11-25 Innehållsförteckning Rapportera ett ärende som bearbetare...

Läs mer

Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Data Data Data Data Data Data Data Data

Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Data Data Data Data Data Data Data Data Datahantering i Excel Grundbegrepp I alla typer av databaser finns alltid en tabell där informationen i databasen fysiskt finns lagrad. Tabellen har samma enkla uppbyggnad som en tabell i ordbehandlingsprogrammet

Läs mer

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna Lathund Ff-torget 2016 Försäkringsinformatörerna Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 4 Byta lösenord... 4 Support... 5 Utbildningsversionen... 5 Översikt... 5 Registrera

Läs mer

Användarmanual för Artportalen.se

Användarmanual för Artportalen.se Användarmanual för Artportalen.se Alla Sveriges arter på Internet Artportalen är en databas på Internet som är till för alla och innehåller observationer av djur, växter och svampar i Sverige. Från början

Läs mer

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1 Användarmanualen Visma Enterprise Content Search Standard Version 2.0 for Platina Version 1.1 Innehållsförteckning 1 Ändringshistorik... 4 2 Introduktion... 5 2.1 Ikoner... 5 2.1.1 Allmänt... 5 2.1.2 Sökresultat...

Läs mer

Syfte Syftet med den här laborationen är att du ska lära dig använda några grundfunktioner i Microsoft Excel.

Syfte Syftet med den här laborationen är att du ska lära dig använda några grundfunktioner i Microsoft Excel. Excel-guide Introduktion I denna laboration kommer ni få använda några grundfunktioner i Microsoft Excel. Laborationen utgår ifrån Excel 2010 och Excel 2013, men om ni vill använda ett annat program för

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Manual till Lathunden. En programvara från Genetica

Manual till Lathunden. En programvara från Genetica Manual till Lathunden En programvara från Genetica Innehållsförteckning 1 Lathunden SQL... 4 2 Starta programmet... 4 3 Grundstruktur... 5 4 Tablå... 5 4.1 Vänsta sidan av Tablån - Databasen... 5 4.2 Mitten

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Linda Höglund Pulsen Application AB 1 Innehållsförteckning Logga in på projektkontoret... 3 Startsida Projektkontoret... 4 Funktioner på projektkontorets startsida...

Läs mer

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 1 Pingpong-guide Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 2 Innehåll Introduktion... 2 Innan kursen startar... 3 Välkommen till kursen... 3 Lathund: Lägg in/byt en bild... 4 Kursinformation...

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

Datorövning 1 Statistik med Excel (Office 2010, svenska)

Datorövning 1 Statistik med Excel (Office 2010, svenska) Datorövning 1 Statistik med Excel (Office 2010, svenska) I processövningen som ni ska genomföra ingår det att konstruera samt sammanställa en enkät. Denna sammanställning ska göras med hjälp av programmet

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-10-11 Lathund till Dexter IUP Version 5 Innehållsförteckning Logga in 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod 1 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod

Läs mer

Godman redovisning 2012

Godman redovisning 2012 Godman redovisning 2012 Kort presentation av Godman redovisning 2012 och vad som är nytt och förändrat. Startsidan Programmets startsida har inte får några större förändringar. Det som är nytt är att det

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare

Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare Lathund SAS Visual Analytics för läsanvändare Om dokumentet Versionsdatum 2017-01-25 Avser programversion SAS Visual Analytics 7.3 Ansvarig för dokumentet Kerstin Högberg Målgrupp Läsanvändare SAS Visual

Läs mer

LATHUND PRIMULA. för Primulas lönerevisionsmodul. personal- och löneadministration

LATHUND PRIMULA. för Primulas lönerevisionsmodul. personal- och löneadministration LATHUND för Primulas lönerevisionsmodul PRIMULA personal- och löneadministration Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn Bilden nedan kommer

Läs mer