KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2002-02-26"

Transkript

1 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 februari 2002 kl Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Vallentuna den 20 februari 2002 Lars Rundgren Ordförande Anna Liss-Daniels Sekreterare Telefon: Kallelsen finns även på Vallentuna kommuns hemsida under Kommunen, Kallelser, Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, 2002: Arbetsutskottets protokoll från den 19 februari 2002 är inte justerat. 1. Justerande:... 1 (1)

2 Innehållsförteckning: Sid 1. Justerande: Verksamhetsberättelse 2001 med årsbokslut Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov komplettering till kommunstyrelsen av särskilt viktiga uppdrag Framställan från Lena Lundgren angående inköp av lägenheter för flyktingar Tecknande av avtal med Integrationsverket Remiss om bildandet av gemensam gymnasieregion för Stockholms län yttrande till kommunstyrelsen Rutinförteckning för intern kontroll för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden samt kontrollplan för Granskning av intern kontroll i Vallentuna kommun Beslut om lokal kursplan, CAD med ritteknik komvux Beslut om lokal kursplan, Grundläggande konstruktionsteknik komvux Detaljplan för Vallbostrand - samrådshandling Detaljplan för kontor och bostäder i Lindöberg - utställning Anmälningar Rapporter från yrkesråden Ev övriga ärenden (21)

3 2. Verksamhetsberättelse 2001 med årsbokslut AU 6 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner verksamhetsberättelsen med en ändring av att samtliga kostnader bör ingå i elevkostnad/elev på Vallentuna gymnasium, och överlämnar den till kommunstyrelsen. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har att godkänna nämndens verksamhetsberättelse med årsbokslut för 2001 och överlämna den till kommunstyrelsen. Nämndernas verksamhetsberättelser kommer att behandlas i kommunfullmäktige i april. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har upprättat förslag till verksamhetsberättelse för 2001 daterad enligt kommunledningskontorets anvisningar. Handlingar i ärendet 1. Verksamhetsberättelse för utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens verksamhetsområde med årsbokslut enligt VASARU. Länkar: ksamhetsbert/default.htm aru42001/default.htm 3 (21)

4 3. Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov komplettering till kommunstyrelsen av särskilt viktiga uppdrag AU 7 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens förslag till yttrande med en smärre redaktionell ändring, och överlämnar det till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog , 90 åt utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden att inför nästa planeringsomgång presentera en utredning över beräknat tillkommande lokalbehov för gymnasieskolan samt olika möjligheter att lösa behovet. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har upprättat ett förslag till yttrande daterat Sammanfattningsvis konstateras att enligt befolkningsprognos 01A passerar vi 700 elever i Vallentuna gymnasium under nästa planeringsperiod (2004) och redan 2006 är behovet 800 studieplatser på Vallentuna gymnasium, för att eventuellt plana ut med 900 år Gymnasiet är byggt för cirka 650 studerande och så många studerande finns redan nu. Befolkningsprognosen 2001 prognostiserade att ungdomarna i gymnasieålder från Vallentuna skulle öka med 15 personer utfallet blev 56 och ökningen av antal elever från Vallentuna som går i gymnasieskola blev 75 elever från höstterminen 2000 till höstterminen Utan lokalbegränsningar skulle Vallentuna gymnasium, allt annat lika, växa till 700 elever år 2004, 750 elever år 2005 och 800 elever år Om inte Vallentuna gymnasium byggs ut eller byggs om måste en ännu större andel än i dag välja att studera på en fristående eller kommunal gymnasieskola utanför kommunen och vi kan inte ta emot några elever från andra kommuner, en kostnadsökning för perioden om ca 28 mkr. Handlingar i ärendet Förslag till yttrande från utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen daterat Länk: redningg/default.htm 4 (21)

5 4. Framställan från Lena Lundgren angående inköp av lägenheter för flyktingar AU 8 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden konstaterar att det för närvarande inte finns några resurser avsatta hos kommunstyrelsen för inköp av lägenheter och att frågan om eventuella inköp av lägenheter till flyktingverksamheten får föras fram som ett politiskt yrkande till kommunfullmäktige i samband med att de ekonomiska ramarna behandlas. Uno Sköld deltar ej i beslutet. Integrations- och flyktingsamordnare Hertha Eklund informerade vid nämndens sammanträde den 5 juni 2001 om mottagande av flyktingar och pågående integrationsarbete. Hertha Eklund påtalade då att största problemet är att det saknas bostäder, ett problem som vi delar med alla Stockholmskommuner. Vallentuna kommun samarbetar med Härnösand, där det finns bostäder, men detta upplevs inte som ett alternativ. Viljan att stanna i Stockholmsområdet, där också arbeten finns, är så stark att familjerna hellre väljer en provisorisk trångboddhet hos släktingar och vänner. Lena Lundgren (v) yrkade då att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden gör en framställan hos kommunledningen om att köpa in ett antal lägenheter att användas för flyktingar. Lena Lundgren fick av nämnden i uppdrag att återkomma till arbetsutskottet med ett förslag till skrivelse. I december inkom Lena Lundgren till utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen med följande förslag till skrivelse till kommunstyrelsen: Vallentuna kommun har avtal med Migrationsverket om mottagning av 25 flyktingar per år. Det finns inga formella krav att kommunen ska kunna erbjuda dessa personer bostad utan de som kommer kan förutsättas ordna bostad själva. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden anser emellertid att det är otillfredsställande att inte kunna ta sitt ansvar och erbjuda hyresbostäder till de flyktingar som kommer till Vallentuna, en förhållandevis liten grupp. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden vill uppmärksamma kommunstyrelsen på detta problem och anhåller att kommunstyrelsen avsätter medel för inköp av lägenheter efterhand som det behövs för flyktinggruppen. 5 (21)

6 Forts 8 Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden konstaterar att det för närvarande inte finns några resurser avsatta hos kommunstyrelsen för inköp av lägenheter och att frågan om eventuella inköp av lägenheter till flyktingverksamheten får föras fram som ett politiskt yrkande till kommunfullmäktige i samband med att de ekonomiska ramarna behandlas. 6 (21)

7 5. Tecknande av avtal med Integrationsverket AU 9 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden föreslår att Vallentuna kommun åtar sig att ta emot 20 flyktingar år 2003 innebärande en ändring av det löpande avtalet med en reducering av åtagandet från tidigare 25 till 20 flyktingar. Orsaken till att nämnden föreslår denna förändring är den allt knappare tillgången på bostäder i Vallentuna. Visserligen innebär inte avtalet att vi är förpliktade att skaffa fram lägenheter men kommunens åtagande bör stå i proportion till utbudet av lägenheter. Kommunstyrelsen har i protokoll från den 14 januari 2002 uppdragit åt utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden att inkomma med förslag till nytt avtal för år Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden administrerar och ansvarar för flyktingfrågor via integrationsservice. Detta är uttryckt i utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens reglemente. Målet för flyktingmottagandet bestäms av kommunfullmäktige. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen konstaterar att tillsvidareavtalet med integrationsverket löper på och föranleder ingen åtgärd från kommunens sida. Målet för 2003 som utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden föreslår är en ändring av det löpande avtalet innebärande en reducering av åtagandet från tidigare 25 till 20 flyktingar. Orsaken till att nämnden föreslår denna förändring är den allt knappare tillgången på bostäder i Vallentuna. Visserligen innebär inte avtalet att vi är förpliktade att skaffa fram lägenheter men kommunens åtagande bör stå i proportion till utbudet av lägenheter. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Vallentuna kommun åtar sig att ta emot 20 flyktingar år (21)

8 6. Remiss om bildandet av gemensam gymnasieregion för Stockholms län yttrande till kommunstyrelsen AU 10 Dnr Vallentuna kommun ansluter sig till överenskommelsen att skapa en gemensam gymnasieregion i Stockholms län. Överenskommelsen som har formen av en avsiktsförklaring, innebär att Vallentuna kommun är positiv till fortsatt arbete i syfte att få till stånd en gymnasieregion med gemensam antagning i Stockholms län. Skolberedning inom Kommunförbundet Stockholms Län har utarbetat en överenskommelse om att skapa en gemensam gymnasieregion i Stockholms län. Skolberedningen har enhälligt ställt sig bakom förslaget till överenskommelse och föreslagit styrelsen för Kommunförbundet Stockholms län att rekommendera kommunerna i länet att anta den. Styrelsen för Kommunförbundet Stockholms Län har beslutat i enlighet med skolberedningens förslag och rekommenderar härmed länets kommuner att ingå i överenskommelse om att skapa en gemensam gymnasieregion i Stockholms län enligt bifogat förslag. Samarbetet ska koncentreras kring följande uppgifter: 1. Gemensam planering av utbildningsbehov 2. Gemensam intagning och information 3. Gemensamma priser. Det samordnade arbetet avses påbörjas 2002 med målsättningen att det gemensamma intagningssystemet skall fungera inför gymnasieintagningen höstterminen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har att yttra sig till kommunstyrelsen senast Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen föreslår att nämnden a Vallentuna kommun ansluter sig till överenskommelsen att skapa en gemensam gymnasieregion i Stockholms län. Överenskommelsen som har formen av en avsiktsförklaring, innebär att Vallentuna kommun är positiv till fortsatt arbete i syfte att få till stånd en gymnasieregion med gemensam antagning i Stockholms län. 8 (21)

9 Forts 10 Bakgrund På uppdrag av Kommunförbundet Stockholms Läns styrelse påbörjades i september 1999 en utredning om möjligheterna att inom Stockholms län bilda en gemensam gymnasieregion inom vilken ungdomar fritt kan välja gymnasieskola. I olika arbetsgrupper har tjänstemän från länets samtliga kommuner medverkat i utredningsarbetet med «Att ta fram förslag till samverkansavtal. «Att ta fram förslag till gemensamma kvalitetskriterier som kan underlätta de studerandes val av skola. «Att studera effekterna av gemensam prislista. «Att skapa en gemensam intagningsorganisation som i framtiden skulle kunna hantera fritt sökande i Stockholms län. En första remiss i ärendet har besvarats av länets kommuner under våren Av kommunernas svar framgick att samtliga kommuner ställde sig positiva till att en gemensam intagningsfunktion skapades för länet. Merparten av kommunerna ställde sig också positiva till en gemensam gymnasieregion men anförde att innan närmare beslut kunde fattas måste vissa frågeställningar ytterligare behandlas. Ett fördjupat förslag gick ut till kommunerna för yttrande senast 31 mars Kommunernas svar visade på ett fortsatt stort intresse för ett gemensamt arbete runt gymnasiefrågorna i länet. Vissa frågor om utbildningsutbud, eventuellt samarbete runt vissa utbildningar, gemensam beräkningsgrund för interkommunala ersättningar m m måste dock utredas ytterligare innan en överenskommelse om fritt val för studerande inom länet kan träffas. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutade att avlämna följande yttrande: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden anser det viktigt och intressant för Vallentuna kommun att ingå i samverkan enligt utredningens förslag. En gemensam gymnasieregion gör det möjligt att erbjuda ett brett spektrum av utbildningar till våra ungdomar. Mot beslutet reserverade sig Uno Sköld och Lena Lantz (s) samt Lena Lundgren (v). 9 (21)

10 Forts 10 Handlingar i ärendet 1. Skrivelse från Kommunförbundet Stockholms Län 2. Slutversion från Skolberedning inom KSL 3. Protokoll från utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (21)

11 7. Rutinförteckning för intern kontroll för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden samt kontrollplan för 2002 AU 11 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner upprättad rutinförteckning för intern kontroll samt fastställer kontrollplan för år Kommunstyrelsen har gett nämnderna i uppdrag att inkomma med internkontrollplaner för Som grund för kontrollplanen ska nämnden, med utgångspunkt från det av fullmäktige fastställda reglementet för intern kontroll, utforma och besluta om regler och anvisningar för den lokala interna kontrollen, en s k rutinförteckning. Rutinförteckningen beskriver hur internkotrollen för respektive rutin ör utformad och vem som skall genomföra kontrollen. För varje år ska nämnden upprätta en kontrollplan för det kommande årets kontroller av att kontrollsystemet fungerar genom att välja ut några av rutinerna. Planen bör innehålla följande delar: «process, d v s rutiner eller system «kontrollmoment, d v s vad kontrollen syftar till att säkerställa «kontrollansvarig «kontrollmetod «frekvens, d v s hur ofta kontrollen bör ske «hur rapporteringen ska ske. Kontrollerna kan delas in i två kategorier; redovisningskontroller och administrativa kontroller. Till redovisningskontroller hör t ex fakturahantering, attestrutiner, kravrutiner och avstämningsrutiner. Administrativa kontroller är t ex reglementet, delegationsordningar och arbetsbeskrivningar. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har upprättat förslag till dels en rutinförteckning, dels en kontrollplan för Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner upprättad rutinförteckning för intern kontroll samt fastställer kontrollplan för år Forts (21)

12 Handlingar i ärendet 1. Förslag till rutinförteckning för intern kontroll för daterad Förslag till kontrollplan för 2002 daterad Reglemente för intern kontroll fastställd av kommunfullmäktige Centrala direktiv och anvisningar för intern kontroll fastställda av kommunstyrelsen Länkar: ontrollu-1/default.htm ontrollu/default.htm enmm_/1106reglementef/default.htm _/1202centraladir/default.htm 12 (21)

13 8. Granskning av intern kontroll i Vallentuna kommun Au 12 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden överlämnar utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningens kommentarer som svar på revisorernas skrivelse. På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har Komrev AB genomfört en granskning avseende den interna kontrollen i de två kommunövergripande rutinerna 1. Leverantörsfakturor och utbetalningar 2. Fakturor och betalningsbevakning. Komrev har upprättat en granskningsrapport som överlämnats till styrelse och nämnder för yttrande och åtgärder. Beträffande granskningen av leverantörsfakturor och utbetalningar så konstaterar Komrev att samtliga nämnder har oacceptabla rutiner och vad beträffar fakturor och betalningsbevakning så är rutinerna acceptabla. Komrev rekommenderar att «Samtliga nämnder upprättar fullständiga rutinbeskrivningar för leverantörsfakturor och utbetalningar. «Samtliga nämnder ankomsregistrerar alla inkommande fakturor. «På samtliga verifikat som avser representation, resor, konferenser och dylikt skall alltid anges syfte samt deltagare/grupp av deltagare. «Då någon form av tjänst upphandlas, skall uppgift om innehav av F-skattesedel framgå. «Samtliga nämnder upprättar fullständiga rutinbeskrivningar för fakturering. «Samtliga nämnder dokumenterar de kontroller som görs vid faktureringen. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kommentarer: Rutinbeskrivningar Alla på förvaltningen som på något sätt arbetar med fakturor och utbetalningar är väl förtrogna med de regler och rutiner antagna av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige som gäller. Samtliga assistenter och ekonomen har deltagit i ekonomikontorets ekonomikurser och frågorna diskuteras regelbundet på både ledningsgruppsmöten och assistentträffar som leds av administrative 13 (21)

14 Forts 12 chefen. Dokumenten som tagits fram av ekonomikontoret är väl kända på förvaltningen. Ankomsregistrering F n sker ankomstregistrering endast på kommunledningskontoret men enligt projektplanen för ankomstregistrering skall samtliga förvaltningar ha möjlighet att kunna inför ankomstregistrering senast under april På senaste assistentträffen den 4 februari diskuterades bl a hur vi bäst ska kunna gå över till ankomstregistrering snarast möjligt. Brister i verifikat m m Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen konstaterar att några sådana brister inte har angivits inom förvaltningens ansvarsområde. Förvaltningen är alltid mycket noga med detta och påminner fortlöpande verksamhetsansvariga vikten av att inte attestera någon faktura utan dessa uppgifter. Upphandling av tjänst De gånger upphandling förvaltningen har upphandlat konsulttjänster har alltid krav ställts att F-skattesedel förevisas. Rutinbeskrivningar för fakturering Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen konstaterar att Komrev finner våra rutiner tillräckliga. Förvaltningen kommer emellertid att mera noggrant specificera egna rutiner inom området. Dokumentation av kontroller Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kommer efter att rutinförteckning för intern kontroll och den årliga kontrollplanen antagits av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden fortlöpande utföra de kontroller som där står angivna samt dokumentera dem. Avslutningsvis vill utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen framhålla att samtliga på förvaltningen som kommer i kontakt med någon av ovanstående arbetsuppgifter är väl förtrogna med vilka rutiner som gäller och med vilka bestämmelser och regler som ligger bakom dessa rutiner. Vi konstaterar dock att det i vissa fall saknas interna rutinbeskrivningar och dokumentation över fullgjorda kontroller men avser att ta ett samlat grepp om detta i anslutning till den årliga interna kontrollen. Handlingar i ärendet 1. Revisionsrapport Intern kontroll Vallentuna kommun, Komrev (21)

15 9. Beslut om lokal kursplan, CAD med ritteknik komvux AU 13 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om att anta lokal kursplan för kursen CAD med ritteknik. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har att besluta om lokala kursplaner. Rektor för komvux har inkommit med följande förslag till lokal kursplan: Ämne Grundläggande kunskaper i ingenjörsmässig ritteknik samt att utföra ritningar i programmet Auto-Cad. Kurs Cad med Ritteknik Kurskod TL 1500 Poäng 150 Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om att anta lokal kursplan för kursen CAD med ritteknik. Handlingar i ärendet 1. Mål, kursinnehåll och betygskriterier. 15 (21)

16 10. Beslut om lokal kursplan, Grundläggande konstruktionsteknik komvux AU 14 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om att anta lokal kursplan för kursen Grundläggande konstruktionsteknik. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har att besluta om lokala kursplaner. Rektor för komvux har inkommit med följande förslag till lokal kursplan: Ämne Grundläggande kunskaper i mekanik, hållfasthetslära samt kunna utföra enklare konstruktionsuppgifter och en teknisk rapport.. Kurs Grundläggande konstruktionsteknik Kurskod DTR 1503 Poäng 50 Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar om att anta lokal kursplan för kursen Grundläggande konstruktionsteknik. Handlingar i ärendet 1. Mål, kursinnehåll och betygskriterier. 16 (21)

17 11. Detaljplan för Vallbostrand - samrådshandling AU 15 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ingen erinran mot planen. Detaljplanen som är utsänd på samråd t o m avser en planändring som gör det möjligt att bygga tvåvånings flerbostadshus och i samband härmed erhålla ett större respektavstånd till såväl Bällsta gård som befintliga småhus norr om planområdet. Planområdet är beläget i västra Bällsta och omfatt ett område kring Bällsta gård, som tidigare använts som Vallbostrands vårdhem. Det begränsas i väster och norr av gruppbyggda småhus, i öster av villor och flerbostadshus samt i söder av villor och naturpark. För detaljplanen avses s k enkelt planförfarande tilläpas. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ingen erinran mot planen. Handlingar i ärendet 1. Samrådshandling från samhällsbyggnadsförvaltningen. 17 (21)

18 12. Detaljplan för kontor och bostäder i Lindöberg - utställning AU 16 Dnr Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ingen erinran mot planen. Planförslaget är utställt för granskning under tiden och omfattar fastigheterna Lindö!:8, 1:13, ).1 samt dela av Lindö 1:6. Planområdet ligger vid golfbanan Lindö Park, ca 3,5 km nordväst om Vallentuna centrum. Detaljplanen innebär en ändring av del av detaljplan för Hotell, seniorboende och kontor vid Lindö, som vann laga kraft Ändringen innebär att det västra bostadskvarteret (terrasshuskvarteret) enligt gällande plan kan användas för kontor samt att de båda kontorskvarteren istället kan användas för bostäder. Den totala exploateringen minskar i förhållande till gällande plan. Ändringen ger möjlighet att uppföra knappt 60 bostäder inom aktuellt planområde. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ingen erinran mot planen Handlingar i ärendet 1. Utställningshandlin från samhällsbyggnadsförvaltningen. 18 (21)

19 13. Anmälningar AU 17 Meddelas och läggs till handlingarna: 1. Inkomna och upprättade skrivelser Utdrag ur diariet enligt bilaga (till UAN) 2. Cirkulär m m Från Svenska Kommunförbundet, cirkulär nr 2002:1 2002:10 enligt bilaga 3. Protokoll Från kommunstyrelsen: KS 217/01 Internkontrollplan Övriga skrivelser Från Integrationsverket och Migrationsverket, angående mottagning av flyktingar m m Från kommunens revisorer, Uppföljning av kommunfullmäktiges beslut, en rapport från Komrev AB. Från arbetslaget SAHAN på gymnasiet angående biblioteket. Från Skolverket, Kvalitetsredovisning inom skolväsendet. Från Skolverket, beslut om att Internationella gymnasiet i Danderyd är berättigad till bidrag som fristående gymnasieskola. 5. Övrigt Från Claes-Håkan Thorell, tack för uppvaktning i samband med 50-årsdag. Från Skolverket, Boken Villkor och vägar för grundläggande yrkesutbildning. 19 (21)

20 14. Rapporter från yrkesråden 20 (21)

21 15. Ev övriga ärenden 21 (21)

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl Utbildnings- och arbetsmarknads 2 september 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 september 2003 kl 19.00-19.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Förvaltningschef

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-06-04 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 januari 2004 kl Utbildningsnämnden 20 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 21 september 2004 Utbildningsnämnden 21 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 september 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003 Utbildnings- och arbetsmarknads 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19.00 Utbildnings- och arbetsmarknadschef

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2001 kl 19.00-21.10 Erik Sköldeberg

Läs mer

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Magdalena Cerha (m), Carin Jävert (kd) Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildnings- och arbetsmarknads 2002-09-24 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-10-27 1(17) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Team-Works lokaler,

Läs mer

Internkontrollplan för 2014

Internkontrollplan för 2014 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2013-11-25 Sbn 2013-3 Förvaltningsadministration Agneta Bergquist Samhällsbyggnadsnämnden Internkontrollplan för 2014 FÖRSLAG TILL BESLUT Förslaget internkontrollplan

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Matarengivägsprojektet

Matarengivägsprojektet www.pwc.se Revisionsrapport Robert Bergman, revisionskonsult Matarengivägsprojektet Övertorneå kommun Mars 2013 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2. Revisionsfråga...3

Läs mer

Intern kontroll 2011 Kommunstyrelsen och nämnderna

Intern kontroll 2011 Kommunstyrelsen och nämnderna Intern kontroll 2011 Kommunstyrelsen och nämnderna Vänersborgs kommun Revisionsrapport Mars 2012 Henrik Bergh Uppdrag och genomförande... 3 Sammanfattning... 3 GRANSKNINGSIAKTTAGELSER... 4 Synpunkter i

Läs mer

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl 19.00 20.50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Rundgren (m),

Läs mer

Granskning av intern kontroll 2011 - svar på revisionsskrivelse

Granskning av intern kontroll 2011 - svar på revisionsskrivelse STYRELSEN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 30 (36) Sammanträdesdatum Paragraf Kommunstyrelsen 30 januari 2012 19 Diarienummer KS-2011/1 036.912 Granskning av intern kontroll 2011 - svar på revisionsskrivelse Kommunstyrelsens

Läs mer

Överenskommelse om att skapa en gemensam gymnasieregion i Stockholms län

Överenskommelse om att skapa en gemensam gymnasieregion i Stockholms län Utlåtande 2002:70 RIV (Dnr 1911/01) Överenskommelse om att skapa en gemensam gymnasieregion i Stockholms län Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Överenskommelse om att skapa en

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

samhällsbyggnadsförvaltningen

samhällsbyggnadsförvaltningen KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN TORSDAGEN DEN 18 NOV EMBER 2010 Tid och plats Kl. 19.00 i Angarnsrummet, samhällsbyggnadsförvaltningen Kallade tjänstemän Utbildningschef Roland Beijer, Ekonomiadministrativ

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 15 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Revisionsrapport - Granskning av kommunstyrelsens arbete med intern kontroll

Revisionsrapport - Granskning av kommunstyrelsens arbete med intern kontroll Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-08-29 1 Ks 208 Dnr KS 2017/0414 Revisionsrapport - Granskning av kommunstyrelsens arbete med intern kontroll Beslut Kommunstyrelsen beslutar 1.

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Enhetschef Lars Lundqvist 82 Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Enhetschef Lars Lundqvist 82 Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Teamworks lokaler, Fabriksvägen 1 C, Vallentuna tisdagen den 19 december kl 19.30-21.30 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera att kvalitetsuppföljningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 11 november 2003 kl 19.00 (Observera

Läs mer

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Lena Fahlander Kommunstyrelsen 2016-04-11 Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun Sammanfattning Enligt reglementet för intern kontroll (KF 2006-04-24,

Läs mer

Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov.

Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov. 2002-02-19 UTBILDNINGS- OCH ARBETS- MARKNADSFÖRVALTNINGEN TUNA TORG 1 186 86 VALLENTUNA TELEFON VX 08-587 850 00 FAX 08-587 855 21 kommun@vallentuna.se Kommunstyrelsen Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov.

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor. Granskning av. Vallentuna kommun.

REVISIONSRAPPORT. Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor. Granskning av. Vallentuna kommun. REVISIONSRAPPORT Granskning av Interkommunala ersättningar inom gymnasieverksamheten och ersättning till friskolor Vallentuna kommun Augusti 2003 Carin Markström (1) Innehållsförteckning 1. Sammanfattande

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun

Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun Augusti 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning... 3 Granskningsresultat... 7 Sammanfattning Kommunen tar emot flyktingar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev)

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) Dnr UN2009/26 2009-01-29 1. Verksamhet och ansvar 1.1 Verksamhetsområde/sakområde och speciella arbetsuppgifter Utbildningsnämnden (UN) fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 14 augusti 2003 kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 14 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-11-02

PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-11-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 2 november 1999 kl 19.00-21.30 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 29 september 1998 kl 19.00-21.20

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 29 september 1998 kl 19.00-21.20 AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-09-29 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset,

Läs mer

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport

Ovanåkers kommun. Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll. Revisionsrapport Ansvarsgranskning av kommunstyrelsen och nämnderna med inriktning mot intern kontroll Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 9 Innehåll 1. Sammanfattning och kommentarer/rekommendationer 1 2. Uppdrag 2

Läs mer

Granskning intern kontroll

Granskning intern kontroll Revisionsrapport Granskning intern kontroll Kinda kommun Karin Jäderbrink Cert. kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Bakgrund 2 2.1 Uppdrag och revisionsfråga 2 2.2 Avgränsning

Läs mer

Verkställighet och återrapportering av beslut

Verkställighet och återrapportering av beslut Revisionsrapport Verkställighet och återrapportering av beslut Motala kommun April 2010 Christina Norrgård Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och rekommendationer...1 2 Bakgrund...2 2.1 Uppdrag

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-02-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn - och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr., Vallentuna tisdagen den 8 februari kl. 08.00 12.30 Jerker

Läs mer

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10 Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 10 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 3 3. Syfte 3 4. Avgränsning 3 5. Revisionskriterier 4 6. Ansvarig styrelse/nämnd 4 7. Metod 4 8. Projektorganisation 4

Läs mer

Kommunchefens rapport december Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras

Kommunchefens rapport december Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras 1 208 Kommunchefens rapport december 2007 s beslut - Informationen noteras I bilaga redovisar kommunchefen frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag. 2 209 Månadsuppföljning

Läs mer

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-03-16 KS 2018/0162 0480-45 00 28 Kommunstyrelsen Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess Förslag

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03 Datum 2013-04-04 Kommunstyrelseförvaltningen 0346-88 60 00 stadsbyggnad@falkenberg.se Detaljplan för Ullarp 1:74 m fl Hallands län Meddelande om antagande av planförslag. Kommunfullmäktige har 42 antagit

Läs mer

Magdalena Cerha (m), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Magdalena Cerha (m), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 december 2001 kl 18.30-20.00 Lars Rundgren (m), ordförande Carin Jävert (kd), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras.

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras. Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Torsdagen den 3 maj 2007, kl 15.00-20.10 30 C3L:s verksamhet Nämndens sammanträde inleds med en genomgång och redovisning av verksamheten vid C3L. 31 Studiestöd för

Läs mer

Tid och plats Bällstarummet. Kallade tjänstemän

Tid och plats Bällstarummet. Kallade tjänstemän KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-01-31 Tid och plats 19.00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Eva Lod, t.f utbildningschef Britt-Marie Lövquist, ekonomiadministrativ chef Pia Kron, ekonom Personal från Vallentuna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL

REGLEMENTE INTERN KONTROLL REGLEMENTE INTERN KONTROLL Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-06-17 Vår referens Hélen Salmose Utredare Tjänsteskrivelse Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Läs mer

Reglemente. Administrativa kontoret Ekonomiavdelning. 2005-12-15 Dnr KS 2005/156 Hid 2006.16

Reglemente. Administrativa kontoret Ekonomiavdelning. 2005-12-15 Dnr KS 2005/156 Hid 2006.16 Administrativa kontoret Ekonomiavdelning 2005-12-15 Dnr KS 2005/156 Hid 2006.16 Reglemente Intern kontroll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-23 Kommunstyrelsen 2006-02-06 Kommunfullmäktige 2006-02-27

Läs mer

Kommunstyrelsen har en särställning bland de kommunala nämnderna och skall ha en uppsikt över övriga nämnders verksamhet ( kommunallagen 6:1 ).

Kommunstyrelsen har en särställning bland de kommunala nämnderna och skall ha en uppsikt över övriga nämnders verksamhet ( kommunallagen 6:1 ). INTERN KONTROLL Inledning I kommunallagen fördelas ansvaret för uppföljning och kontroll av kommunens verksamhet på revisorerna, kommunstyrelsen och nämnderna. Revisorerna granskar i den omfattning som

Läs mer

Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112

Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112 Sida 1 av 4 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Siobhán Górny Datum KS-2015/112 Vik. kommunsekreterare 2014-03-12 Kommunstyrelsen Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112 Förslag

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

Granskning av intern kontroll

Granskning av intern kontroll Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Finspångs kommun 2010-01-25 Karin Jäderbrink, Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning Bakgrund och revisionsfrågor...1 1.1 Bakgrund...1 1.2 Revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av kommunstyrelsens interna kontroll för 2011

Granskning av kommunstyrelsens interna kontroll för 2011 Götene kommun 2012-06-20 Revisorerna Kommunstyrelsen Kommunfullmäktiges presidium, för kännedom Granskning av kommunstyrelsens interna kontroll för 2011 På revisorernas uppdrag har PwC genomfört en granskning

Läs mer

RSK 677-2005. Utvärdering. Enheten för asyl- och flyktingfrågor. Hälso- och sjukvårdsavdelningen Analysenheten. Lars Palo

RSK 677-2005. Utvärdering. Enheten för asyl- och flyktingfrågor. Hälso- och sjukvårdsavdelningen Analysenheten. Lars Palo RSK 677-2005 Utvärdering Enheten för asyl- och flyktingfrågor Hälso- och sjukvårdsavdelningen Analysenheten Lars Palo Januari 2007 1. Förutsättningar Den 1 januari 1997 överfördes ansvaret för asylsökandes

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40 2013-03-04 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 26 Patrik Boström (S) Kennet Hedlund

Läs mer

Ärende 22. Redovisning av internkontroll kommunstyrelsen 2015 avseende fakturor för representation, kurser, resor och hotell

Ärende 22. Redovisning av internkontroll kommunstyrelsen 2015 avseende fakturor för representation, kurser, resor och hotell Ärende 22 Redovisning av internkontroll kommunstyrelsen 2015 avseende fakturor för representation, kurser, resor och hotell Tjänsteskrivelse 2015-10-28 KS 2014.0345 Handläggare: Per Nordin Internkontroll

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-23 Ärendelista 63 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 64 Dnr 2015-000287 Plansamråd - ändring av detaljplan för del av

Läs mer

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt 1 (5) 3 Dnr 2017/00469 194 Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt s beslut 1 beslutar att lämna svar till revisionen angående kommunstyrelsens uppsiktsplikt enligt yttrande nedan.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-01-27 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 27 januari 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL

REGLEMENTE INTERN KONTROLL REGLEMENTE INTERN KONTROLL Reglemente för intern kontroll Fastställd Fullmäktige 2012-02-13 13 Reviderad - Produktion Kommunledningskontoret Dnr 2011/301 003 Dokument Winess, KS Reglemente för intern kontroll

Läs mer

Reglemente för internkontroll

Reglemente för internkontroll 1 Handläggare Carina Brofeldt Datum 2015-11-02 Diarienummer Reglemente för internkontroll Syftet med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att såväl den politiska som den professionella

Läs mer

Överenskommelse med Integrationsverket om flyktingmottagandet

Överenskommelse med Integrationsverket om flyktingmottagandet Bilaga 18:5 till kommunstyrelsens protokoll den 12 oktober 2005, 8 PM 2005 RVI (Dnr 333-270/2005) Överenskommelse med Integrationsverket om flyktingmottagandet för år 2005 Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 119-136 Tid: 2016-09-20 kl. 13:00-16:10 Plats: Regionens hus, sal A 125 Reglemente för intern styrning och kontroll Diarienummer: RJL 2016/2847 Vid protokollet Beslut Regionfullmäktige

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Bällstarummet

K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Bällstarummet K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2016-03-10 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Kallade tjänstemän Henrik Lennermark, tf förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Esa Kouri, utbildningsstrateg Svante

Läs mer

Gemensam upphandling och samverkansavtal inriktning och vägval för en gemensam vuxenutbildningsregion

Gemensam upphandling och samverkansavtal inriktning och vägval för en gemensam vuxenutbildningsregion 2014-02-18 Jan Heimdahl Dnr KSL/14/0002-1. Ärendegång: KSLs arbetsmarknadsberedning 2014-04-02 Gemensam upphandling och samverkansavtal inriktning och vägval för en gemensam vuxenutbildningsregion Förslag

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00. Enligt föredragningslistan nedan

Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00. Enligt föredragningslistan nedan KALLELSE 2012-10-11 s arbetsutskott 1 (1) Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Sven-Ingvar Borgquist Ordförande Kerstin

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer