PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 1999-06-08"

Transkript

1 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni kl Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Agneta Heine-Ivgren (m) Lars Barkström (m), tjänstgörande ersättare Anders Unnerstad (fp) Lars Hasselcrona (c) Uno Sköld (s) Lena Lantz (s) Lena Lundgren (v) Carin Jävert (kd), icke tjänstgörande ersättare Gunilla Gröndal (v), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Lena Lantz Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Anna Liss-Daniels Paragrafer Ordförande Lars Rundgren Justerande Lena Lantz BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (19)

2 Innehållsförteckning: Skolplan Ansökan om godkännande av och bidrag till fristående gymnasieskola i Danderyd yttrande...4 Vuxenutbildning för alla? Andra året med Kunskapslyftet (SOU 1999:39) yttrande...5 Beslut om fortsättning av KAM-projektet...6 Elevenkät VT99 kunskapslyftet, information...7 Föräldraenkäten information...8 Sektorn för individuella program information...9 Statistik från Skolverket rapport...10 Förändring i kursplan...11 Tillsättning av rektorstjänsten anmälningsärende...12 Fortbildningsdag på gymnasiet...13 Vägutredning för Vallentuna centrum...14 Detaljplan för Södra Kragstalund samråd...15 Arbetsplan för byggnad av Bällstabergsvägen, delen Roslagsbanan Arningevägen samt omläggning av Karlbergsvägen i Vallentuna kommun yttrande...16 Rapport från intagningsdelegationen...17 Anmälningar...18 Ansökningar om etablering av friskolor...19 Sid 2 (19)

3 Skolplan UAN 43 AU 21 Dnr Förslag till skolplan för de frivilliga skolformerna gymnasium och komvux har upprättats på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Skolplanen baseras på verksamhetsplanen för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och det skolutvecklingsavtal som undertecknats av kommunen och lärarorganisationerna Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag skall ingå som en del i en Skolplan för Vallentuna kommun, omfattande förskole-, grundskole- samt utbildnings- och arbetsmarknadsnämnderna. Till arbetsutskottets sammanträde föreligger ett förslag från utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen till den del av skolplanen som avser gymnasiet och komvux. Det är den delen som skall antas av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Nämndsordförandena för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, grundskolenämnden och förskolenämnden kommer att lägga fram ett gemensamt förslag för de övergripande delarna direkt till kommunstyrelsen. Hela skolplanen skall sedan antas av kommunfullmäktige i september. Arbetsutskottets förslag: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden antar utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag till skolplan för de delar som avser gymnasium och komvux. Yrkanden i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Lena Lundgren (v): 1. Tillägg på sidan 3 under punktsatsen som börjar med Hög kompetens med Kompetensutvecklingsplaner skall finnas för alla personalgrupper. 2. Ändring på sidan 3 genom att Internationaliseringen betonas genom att stryks och punktsatsen skall börja med Eleverna på.. 3. Några smärre redaktionella ändringar. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag samt med Lena Lundgrens tilläggsyrkanden. 3 (19)

4 Ansökan om godkännande av och bidrag till fristående gymnasieskola i Danderyd yttrande UAN 44 AU 22 Dnr Skolverket har berett Vallentuna kommun tillfälle att yttra sig över ansökan från Jakobsbergs Fria Gymnasium AB om att godkänna och ge bidrag till en fristående gymnasieskola i Danderyds kommun. Ansökan avser en filialverksamhet i Danderyd till Jakobsbergs Fria Gymnasium med samma profil och likartat elevantal. Jakobsbergs Fria Gymnasium har för närvarande 70 platser på omvårdnadsprogrammet, 35 på samhällsvetenskapsprogrammet med specialutformat med social och medicinsk inriktning och 35 (70 lå 99/00) platser på naturvetenskapliga programmet specialutformat med medicinsk inriktning. Skolan startade 1 juli 1994 genom avknoppning av SLL:s skola, Jakobsbergs vårdgymnasium. Vid start i Danderyd kan det ev bli aktuellt att överta elever på omvårdnadsprogrammet från Edsvikens vårdgymnasium. Verksamheten avses starta läsåret 2000/01 med 140 elever i årskurs 1 och vara fullt utbyggd läsåret 2002/03 med 420 elever. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ingen erinran. Arbetsutskottets förslag: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 4 (19)

5 Vuxenutbildning för alla? Andra året med Kunskapslyftet (SOU 1999:39) yttrande UAN 45 AU 23 Dnr Utbildningsdepartementet har berett kommunerna tillfälle att yttra sig över Kunskapslyftskommitténs tredje delbetänkande. Regeringens avsikt med remissen är att få till stånd en bred och öppen debatt om den fortsatta utvecklingen av vuxenutbildningen. Ev yttrande skall vara kommunstyrelsen tillhanda senast Arbetsutskottets förslag: Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer får i uppdrag att utarbeta ett yttrande till kommunstyrelsen. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 5 (19)

6 Beslut om fortsättning av KAM-projektet UAN 46 AU 25 Dnr Gunilla Lundberg, handläggare av KAM-ersättningen har överlämnat en rapport om projektet som har pågått sedan oktober Bl a redovisas att av totalt 28 personer i behov av hjälp ut i arbetslivet som har omfattats av åtgärder så har sju personer fått arbete och är/kommer att vara självförsörjande, tre personer har fått deltidsjobb/timanställning = minskat försörjningsstöd, tre personer har praktikplats om med stor sannolikhet kommer att leda till jobb med egen försörjning. Det långvariga socialbidragsberoendet har ökat under 90-talet enligt SCB. En arbetsgrupp i regeringskansliet håller på att utreda ett nytt stödsystem för dem som inte har a-kassa och har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Mottagarna av stödet skall delta i utbildning, kompetensutveckling eller annan verksamhet för att öka sina möjligheter till arbete. Utredningen om det nya stödsystemet för arbetslösa beräknas vara klar 15 september. Med hänvisning till det goda resultatet och att förslag väntas om nytt stödsystem föreslår socialförvaltningen och arbetsmarknadsenheten att KAM-projektet förlängs i 6 månader fr o m Socialnämnden är fortsatt huvudman och en handläggare placeras på arbetsmarknadsenheten på ½-tid. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: KAM-projektet förlängs i 6 månader fr o m Socialnämnden är fortsatt huvudman och en handläggare placeras på arbetsmarknadsenheten på ½-tid. Arbetsutskottets förslag: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 6 (19)

7 Elevenkät VT99 kunskapslyftet, information UAN 47 AU 26 Inom ramen för kunskapslyftet har Danderyds, Täbys, Vallentunas och Vaxholms kommuner låtit genomföra en elevenkät. Syftet med enkäten är att spegla elevernas attityder till studierna och att analysera dessa med avseende på bl a skolkommun, hemkommun och kurspaket. Det allmänna intrycket är att eleverna ger vuxenutbildningen som helhet ett något lägre betyg än vad som uppmätts i undersökningar i andra kommuner. Detta gäller dock inte de elever som läser i Vallentuna utan enbart eleverna som läser i Danderyd och Täby. Det är främst skillnaden i hur eleverna bedömer undervisning i vissa vanliga förekommande ämnen som förklarar skillnaden mellan kommunerna. Därtill spelar skillnader i åldersstrukturer mellan eleverna i de olika kommunerna en viss roll. Vallentunaeleverna är genomgående mycket positiva i sina omdömen om bemötande och information och detta visar att utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens förstärkning av vägledningen på komvux och centralt i samarbete med arbetsförmedlingen, har givit avsett resultat. De intressantaste resultatet av enkäten har sammanfattats i ett antal punkter, se bilaga. Arbetsutskottets beslut: Enkäten redovisas i nämnden. beslut: Informationen läggs till handlingarna. 7 (19)

8 Föräldraenkäten information UAN 48 AU 27 Inom ramen för de av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutade formerna för kvalitetssäkring och utvärdering har en föräldraenkät till föräldrar/målsmän till elever i åk 1 genomförts. Av totalt 200 utskickade enkäter har 89 svar inkommit, 44,5 % vilket få anses som en hög svarandeprocent. En sammanställning av svaren, se bilaga, ger en mycket positiv bild av Vallentuna gymnasium både vad avser information, bemötande, trygghet och miljö. Avsikten med enkäten har varit att öppna en kanal till föräldrarna och att få in värdefulla synpunkter på gymnasiets information och skolmiljö. Resultatet av enkäten stärker oss i uppfattningen att vi når ut med vår marknadsföring och att gymnasiets lugna och trygga studiemiljö är ett av våra främsta konkurrensmedel. Föräldrarna har också beretts tillfälle att på enkäten fritt kommentera vad man upplevt under det första skolåret. På detta friutrymme dominerar önskemålen om ytterligare information. Framförallt är det information om studiesituation och betyg som efterfrågas. Arbetsutskottets beslut: Enkäten redovisas i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. beslut: Informationen läggs till handlingarna. 8 (19)

9 Sektorn för individuella program information UAN 49 AU 28 Sektorn för individuella programmet har gjort en elevstatistik över de elever som f n går på individuella programmet i de tre årskurserna. Av 82 elever knutna till individuella programmet är 29 obehöriga för gymnasiestudier. Bland de övriga finns en stor grupp som inte antagits till sökt program och en grupp elever som hoppat av från nationellt program. Sammanställningen redovisas i arbetsutskottet, se bilaga. Arbetsutskottets beslut: Sammanställningen av statistiken redovisas i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. beslut: Informationen läggs till handlingarna. 9 (19)

10 Statistik från Skolverket rapport Uan 50 AU 29 Skolverket har tagit fram statistik över gymnasieskolans verksamhet 98/99. Vid arbetsutskottets sammanträde redovisas fem tabeller där Vallentuna kommun ingår i en jämförelse med andra kommuner i riket. I tabellerna redovisas organisation och verksamhet, resurser och personal och utbildningsresultat, se bilaga. Arbetsutskottets beslut: Statistiken redovisas i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. beslut: Informationen läggs till handlingarna. 10 (19)

11 Förändring i kursplan UAN 51 AU 31 Matematiken är en stötesten för många av eleverna. För de elever som har svårigheter att klara Ma A ges nu hela rekommenderade timantalet. (Tidigare har timmar flyttats från A-kursen till B-kursen.) Vidare får de elever som inte är godkända med Ma B mer tid på sig under vårterminens slut i och med att Ma C nu läggs med kurstart höstterminen åk 3. T f rektor för gymnasiet, Elisabeth Johansson, föreslår en förändring i kursplanen för det specialutformade programmet Samhällsprogram med information och media genom att ge eleverna en möjlighet att i åk 3 välja mellan Matematik C och Engelska C. Eleverna är även själva intresserade av denna lösning. Elever som vill eller behöver Ma C kursen för vidare studier kan välja denna samtidigt som de elever som har svårighet med matematik istället erbjuds en fördjupning i engelska. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner att kursplanen ändras enligt rektors förslag. Arbetsutskottets förslag: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 11 (19)

12 Tillsättning av rektorstjänsten anmälningsärende UAN 52 AU 33 Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer informerar om att rektorstjänsten fr o m 1 juni 1999 är tillsatt med Elisabeth Johansson, för närvarande t f rektor och tjänstledig från sin tjänst som utvecklingsledare. Arbetsutskottets beslut: Anmäls i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. beslut: Informationen läggs till handlingarna. 12 (19)

13 Fortbildningsdag på gymnasiet UAN 53 AU 34 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har tidigare beslutat att genomföra en fortbildningsdag för nämnden på gymnasiet även under höstterminen. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: Datum för fortbildningsdagen fastställs till den 14 oktober Arbetsutskottets förslag: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 13 (19)

14 Vägutredning för Vallentuna centrum UAN 54 AU 35 Dnr För att finna lösning på trafikproblemen vid korsningen mellan Roslagsbanan länsväg 82 (Arningevägen och Väsbyvägen) väg 264 (Stockholmsvägen och Banvägen) i syfte att förbättra det regionala trafikarbetet, miljön och utvecklingsmöjligheterna i Vallentuna centrum har kommunen i samråd med Vägverket, Region Stockholm och SL utrett och lagt förslag på planskild lösning som redovisas i utredning. Alternativen som redovisas är Vägbro med trafikrondell Förhöjd järnväg på järnvägsbro och trafikrondell. Kommunstyrelsen har översänt utredningen för yttrande senast 1 juli Arbetsutskottets förslag: Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer får i uppdrag att lämna yttrande med hänsyn till gymnasiets belägenhet i området, bl a med avsikt på trafiksäkerhetsfrågor. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 14 (19)

15 Detaljplan för Södra Kragstalund samråd UAN 55 AU 36 Dnr Detaljplanen och gatukostnadsutredningen är utsända för samråd senast Planområdet är beläget drygt 3 km söder om Vallentuna centrum mellan Stockholmsvägen, Kragstalundsleden, Roslagsbanan och gränsen till Täby kommun. Planens syfte är att möjliggöra en utveckling och utbyggnad av Södra Kragstalund till ett variationsrikt och naturnära bostadsområde samt lösa va-frågan för befintlig bebyggelse. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ingen erinran. Arbetsutskottets förslag: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 15 (19)

16 Arbetsplan för byggnad av Bällstabergsvägen, delen Roslagsbanan Arningevägen samt omläggning av Karlbergsvägen i Vallentuna kommun yttrande UAN 56 AU 37 Dnr Arbetsplanen avser byggande av Bällstavägen mellan Roslagsbanan och Arningevägen, omläggning av Karlbergsvägen delen Nyhaga Bällstabergsvägen. Bällstabergsvägen delen Stockholmsvägen Roslagsbanan ingår i detaljplan för Bällstalund och omfattas därför inte av arbetsplanen. Yttrande skall vara tekniska nämnden tillhanda senast Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har ingen erinran. Arbetsutskottets förslag: Enligt utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens förslag. beslut: Enligt arbetsutskottets förslag. 16 (19)

17 Rapport från intagningsdelegationen UAN 57 Intagningsdelegationen för nordostsektorn sammanträdde i Täby den 3 juni. Vid mötet lämnades en rapport från intagningskansliet som visade mycket små avvikelser från preliminäransökningarna i februari. Fortfarande bara två sökande till fordonsprogrammet i Vallentuna och färre sökande till Omvårdnadsprogrammen. Den dåliga tillströmningen till fordon gör att hotet om intagningsstopp ligger kvar. 79% av Vallentunaeleverna kommer att antas till sina förstahandsval och 29% av årskurs 9-eleverna har ändrat sina val från i vintras. Vid mötet rapporterades slutligen om kansliets flytt till lokaler i Edsvikens vårdgymnasium. Kommunalförbundet utnyttjar på detta sätt tomma lokaler och spar hyreskostnader. beslut: Informationen läggs till handlingarna. 17 (19)

18 Anmälningar UAN 58 Meddelas och läggs till handlingarna: 1 AU-protokoll AU:s protokoll , 24, 30 och 32 2 Protokoll Från kommunfullmäktige: 25/99 Avslag på motion om inrättande av ungdomsråd 3 Cirkulär från Svenska kommunförbundet 1998:50 Kommunerna och enskild väghållning 1998:51 Ändrade bestämmelser för anställningsstöd 1999:52 Kommunerna i arbetsmarknadspolitiken en enkätundersökning :53 Förteckning över kommunala invandrarbyråer och Flyktingsamordnare :54 Information om tusenårsskiftet ur ett arbetsgivarperspektiv 1999:55 Arbetsdomstolens dom 1999 nr 16 ang grund för avskedande 1999:56 Bilaga 1 till Kommunerna i framtiden 1999:57 Forskarutbildade lärare 1999:58 Upphandling och reglerna om arbetstagares rättigheter vid driftentreprenader 1999: år ekonomiska vårproposition 1999:60 KUM-projektet Försöksverksamhet med särskild lärarutbildning 1999:61 Ett värdigt försörjningssystem 1999:62 Inför förhandlingar med Länsarbetsnämnd/lokal arbetsförmedling om fortsatt datorteksverksamhet 1999:63 Kommunernas resultat- och balansräkning :64 Äldreberedningens slutrapportering 4 Övrigt Avtal om kompetensutveckling för lärare i syfte att förebygga utbrändhet Avtal med rektorsområdena ang köp av material och tjänster från AV-centralen Förfrågan om betald utbildningsplats ljudtekniker/producentlinje Gymnasieelevers matvanor, rapport från Pedagogiska institutionen, Umeå universitet 18 (19)

19 Ansökningar om etablering av friskolor UAN 59 Vid mötet gavs en information om de frigymnasieansökningar som Vallentuna beretts möjlighet att yttra sig kring. Ansökningar har inkommit från följande Rimbo Tekniska gymnasium och Finsta naturvetarcentrum Sjömansskolan Stockholm AB Cybergymnasiet i Sverige AB Folkuniversitetet, Kursverksamheten vid Stockholms Universitet Roslagens högskola i Norrtälje JS Education AB Vittra förskolor och skolor AB Kunskapsskolan i Sverige AB Jakobsbergs Fria Gymnasium AB i Upplands Väsby. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen bedömer inte att dessa etableringar allvarligt påverkar den gymnasiala skolverksamheten. beslut: Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden avstår från att yttra sig. 19 (19)

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 30 januari 2001 kl 19.00 20.50 Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-10-27 1(17) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Team-Works lokaler,

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet,

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet, 1 (7) Författningsbilaga Skollagen Fristående skolor Nedanstående paragraf har ny lydelse från och med den 1 mars 2010. Denna nya lydelse ska tillämpas på utbildning som påbörjas efter den 1 juli 2011,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef 1 (20) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 17.20 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55

Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55 Utbildnings- och arbetsmarknads 8 april 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teamwork, Fabriksvägen 1C, Vallentuna tisdagen den 8 april 2003 kl 19.00 21.55 Beslutande Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 10 juni 2003 Utbildnings- och arbetsmarknads 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19.00 Utbildnings- och arbetsmarknadschef

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06 Grundskolenämnden 2001-11-06 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Vallentuna tisdagen den 6 november 2001 kl 19.00 21.15 Sten-Åke Adlivankin (m),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Datum Tid 13:30-16:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid Kommunkontoret, 2013-02-25 Justerade paragrafer

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00 13.00 Beslutande Lis Lyrbo (S), ordförande Björn Remning (V), 1:e vice ordförande Leif Axelsson (M), 2:e vice ordförande Susanna Windh (S) Evy

Läs mer

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(14) Plats och tid Stocksundsskolan, tisdagen den 20 mars 2012, kl. 19.30-21.00 Paragrafer 19-31 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Christian Hoas, 1:e vice

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (15) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-03-30 30 Reviderad plan för utbildning på introduktionsprogram (UN 2015.101) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-06-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet (fd Bravidas lokaler), Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-16.00 Louise Branting (c), ordförande

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl

PROTOKOLL. Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 27 april 1999 kl 19.00 20.50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Rundgren (m),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00

Gunilla Andersson, förvaltningsekonom. Justeringens plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen den 3 maj kl. 14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1b(12) Plats och tid Göteverummet, Stadshuset kl 10.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-05-13 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda Beslutande Övriga närvarande Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Ulrika

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Förvaltningschef

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Utbildningsnämnden 2005-09-01 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag ARVIDSJAURS KOMMUN DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens utbildnings- och näringslivsutskott 2010-05-31 23 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-01-13. Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00

Utbildningsnämnden 2011-01-13. Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00 Björn

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Stockholm lyfter Sverige men 2 500 saknar behörighet

Stockholm lyfter Sverige men 2 500 saknar behörighet Stockholm lyfter Sverige men 2 500 saknar behörighet Nära 22 000 elever gick ut grundskolan i Stockholms län våren 2012. Trots att drygt var tionde inte når behörighet till gymnasiet har huvudstadsregionen

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Beslutande Barn- och skolnämndens förvaltningskontor, Norrtäljesalen Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-16.00 Se förteckning Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef Agneta Brus,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov.

Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov. 2002-02-19 UTBILDNINGS- OCH ARBETS- MARKNADSFÖRVALTNINGEN TUNA TORG 1 186 86 VALLENTUNA TELEFON VX 08-587 850 00 FAX 08-587 855 21 kommun@vallentuna.se Kommunstyrelsen Olika vägar att lösa gymnasiets lokalbehov.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Utskottet för lärande 2015-10-12

Utskottet för lärande 2015-10-12 1 Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Ellös F-6 skola 2015-10-12 kl 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 3 Hälsön 2015-10-12 13:00-16:30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-11 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersätttare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Björn Vallin (FP) Carina

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13)

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 29 september 1998 kl 19.00-21.20

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 29 september 1998 kl 19.00-21.20 AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-09-29 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Lerums kommun lerums.kommun@lerum.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Lerums kommun Beslut 2(13) Tillsyn i Lerums kommun har genomfört tillsyn av Lerums kommun under våren 2016. Tillsynen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS 2007-10-23 1 (16) Plats Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 23 oktober 2007, kl 14.00-18.10. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2014:7582 Alingsås kommun utbildningsnamnden@alingsas.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Alingsås kommun 2(10) Tillsyn av vuxenutbildningen i Alingsås kommun har genomfört tillsyn av

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Barn- och ungdomsnämnden 2007-03-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-04-07 40 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-17.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot

Läs mer

Till statsrådet och chefen för Utbildningsdepartementet Jan Björklund

Till statsrådet och chefen för Utbildningsdepartementet Jan Björklund Till statsrådet och chefen för Utbildningsdepartementet Jan Björklund Den 22 januari 2008 förordnade chefen för Utbildningsdepartementet, statsrådet Björklund, en arbetsgrupp (U 2007:D) inom departementet

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13 ) 2005-02-24 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 24 februari 2005, kl 9.00 15.45. Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny

Läs mer

Regeringens proposition 2014/15:85

Regeringens proposition 2014/15:85 Regeringens proposition 2014/15:85 Ökad individanpassning en effektivare sfi och vuxenutbildning Prop. 2014/15:85 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 12 mars 2015 Stefan

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2014-08-28

Utbildningsnämndens protokoll 2014-08-28 Datum: Torsdagen den 28 augusti Tid: 16.00 17.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 3 september Paragrafer: 64-73 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-06 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 6 november 2007 kl. 13.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (m)

Läs mer

Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet

Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet PM 2012:141 RIV (Dnr 001-1124/2012) Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Som svar på remissen Utökad

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 6 mars 2012, kl 18.00-21.10 i Debatten Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Lotta Claussnitzer (M) Marzena Waligorska (M) Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(16) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08.30-11.30 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Kent Carlsson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Dennis Larsen

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 1(18) Plats och tid ande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 2013-05-15 Sida 1 (21) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-05-15 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.00-18.30 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Borlänge kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Borlänge kommun Tillsyn i Borlänge kommun har genomfört tillsyn av Borlänge kommun under Hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

2010-09-17 Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

2010-09-17 Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Sida 1 (5) Plats och tid Folkhögskolan, Hemse, torsdag 9 september, 9.00 14.30 Beslutande Stefan Wramner (m) ordförande Kjell Genitz (c) v.ordförande Kerstin Löfgren-Dahlström (c) Börje Nordh (c) Lena

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer