Diskretionär förvaltning. av strukturerade placeringar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Diskretionär förvaltning. av strukturerade placeringar"

Transkript

1 Diskretionär förvaltning av strukturerade placeringar

2

3 Diskretionär förvaltning av strukturerade placeringar

4

5 Modernare kapitalförvaltning Framför dig har du någonting unikt. Det handlar om modern kapitalförvaltning. Vårt förvaltningserbjudande riktar sig till dig som värdesätter engagemang och kompetens hos din förvaltare. Du kommer att inse att det här ger dig tillgång till investeringar som traditionellt sett endast varit förbehållna stora professionella portföljförvaltare och investmentbanker. Vårt diskretionära förvaltningserbjudande är en tjänst som vänder sig exklusivt till dig som har ett större kapital att placera och har behov av en långsiktig och kvalificerad kapitalförvaltning. Vårt erbjudande har skapats med utgångspunkten att göra din förmögenhetsförvaltning så enkel och effektiv som möjligt. I ett diskretionärt uppdrag tecknar du ett avtal om diskretionär portföljförvaltning med Strukturinvest Fondkommission. Vi förvaltar kapitalet varje dag, vecka, månad under så många år du vill vara vår kund, utifrån de ramar vi har kommit överens om. Förvaltningen sker med hjälp av skräddarsydda strukturerade placeringar, skapade med utgångspunkt i vår kunskap och expertis. Detta för att kunna generera en långsiktigt god tillväxt på ditt kapital.

6

7 Diskretionär förvaltning Den diskretionära förvaltningen passar dig som tycker att förutsägbarhet och kunskap är viktigt i kapitalförvaltning. Du vill själv vara med och utforma riktlinjerna för hur dina pengar skall förvaltas, men du ser gärna att en professionell förvaltare analyserar finansmarknaderna och räknar på bästa möjliga investeringar. Vår förvaltning skapas baserat på kunskap, erfarenhet och expertis, varför du som kund kan sova tryggt om nätterna. Våra kunder är privatpersoner, företag och institutioner såsom stiftelser, landsting och kommuner. Diskretionär förvaltning är en finansiell tjänst där du som investerare ger oss som förvaltare mandatet att fatta löpande placeringsbeslut inom ramen för ett på förhand uppsatt placeringsreglemente. Målsättningen är att den diskretionära förvaltningen över tid skall skapa mervärde i form av överavkastning jämfört med fastställda jämförelseindex. Det viktiga är att du som kund känner förtroende och trygghet med Strukturinvest som förvaltare. Som kund i en diskretionär förvaltning behåller du kontrollen över din portfölj samtidigt som du lämnar över ansvaret för de löpande placeringsbesluten till en expert.

8

9 Avslappnad och informerad Den diskretionärna kapitalförvaltningen ger dig som investerare möjligheten att luta dig tillbaka. Låt professionella förvaltare eftersträva bästa möjliga avkastning i förhållande till önskad risk för dig och ditt kapital, allt utifrån de riktlinjer du på förhand har bestämt. Förvaltningen ställer, om du så önskar, inga krav på dig som kund. Vill du däremot följa förvaltningens utveckling har du genom Strukturinvest möjlighet att kontinuerligt uppdatera dig själv. Läs mer under rubriken Rapportering. Riskjusterad avkastning är precis vad det låter som avkastning justerad för den risk som har tagits för att uppnå den specifika avkastningen. Utgångspunkten i en framgångsrik förvaltning är enligt oss att skapa så hög avkastning som möjligt till en på förhand bestämd och känd risk. Hög avkastning som tillkommer på bekostnad av ökad risk är inte önskvärt i en förvaltning som syftar till att skydda och förränta kapitalet på ett ansvarsfullt sätt.

10

11 Vårt förvaltarteam Förvaltarteamet som varje dag arbetar med att skydda och förränta ditt kapital består av en ansvarig förvaltare och ett förvaltningsråd som tillsammans har flera års erfarenhet av finansiella marknader i allmänhet och strukturerade placeringar och derivat i synnerhet. Ansvarig förvaltare Ansvarig förvaltare är Claes Tallhage. Claes jobbar dagligen, i sin roll som CIO på Strukturinvest, med utveckling och handel av strukturerade derivat samt med institutionell rådgivning av strukturerade placeringar. Claes, som har varit hos Strukturinvest sedan 2009, har tidigare arbetat på JP Morgan i London med försäljning, handel och utveckling av strukturerade derivat mot den nordiska marknaden. Claes är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola och civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Förvaltningsråd Förvaltningsrådet består av Olof Gustafsson och Fredrik Langley, som båda har lång erfarenhet av handel med och förvaltning av derivat och strukturerade placeringslösningar åt pensionsbolag, banker, försäkringsbolag och större institutioner i Norden, från sina tidigare arbeten som Nordenansvariga för strukturerade placeringar på Societe Generale i London. J.P. Morgan är en amerikansk investmentbank. Banken har varit verksam i över 200 år och tillhandahåller idag ett brett utbud av finansiella tjänster till bland annat företag, institutionella investerare, stater och hedgefonder i mer än 100 länder världen över. Societe Generale är en fransk investmentbank. Banken grundades 1864 och är idag en av Europas största finansiella institutioner med 33 miljoner kunder i 77 länder.

12

13 Kontrollerad opportunism Vår förvaltning och våra affärsbeslut präglas av kompetens, nyfikenhet och närhet. Vi har flera års erfarenhet av handel med finansiella derivat och strukturerade placeringar från ledande internationella investmentbanker. Vi drivs av en nyfikenhet att hela tiden förstå vad som för tillfället är bäst och vi har en uttalad strategi att hela tiden vara nära marknaden. Detta innebär att vi dagligen värderar och analyserar ett stort antal placeringar för att hela tiden förvalta kapitalet på bästa sätt. Vår filosofi är enkel kapitalet skall förvaltas så att risker och möjligheter är tydliga och kända redan på förhand. Vi ogillar överraskningar.

14

15 Våra verktyg Obegränsade Vi använder oss framförallt av strukturerade placeringar. Detta är ett samlingsnamn för investeringar som skapas genom en kombination av obligationer och derivat. Placeringarna kan utformas på flera olika sätt varför möjligheten att skapa en investering helt enligt förvaltarens syn på risk och avkastningspotential är nära på obegränsad. De vanligast förekommande huvudformerna av strukturerade placeringar, som var och en erbjuder olika kombinationer av risk och avkastningspotential, är kapitalskyddade placeringar, indexbevis, autocalls och marknadswarranter. Skräddarsydda Med strukturerade placeringar kan den riskjusterade avkastningen i en portfölj förbättras genom en bättre riskkontroll och mer portföljanpassade avkastningsmöjligheter. Avkastningen kan knytas till ett flertal olika tillgångsslag och risk- och avkastningsprofil kan skräddarsys utefter portföljens befintliga placeringar. Möjligheterna att skapa skräddarsydda exponeringar med behovsanpassade egenskaper är stora; något som oftast är svårt eller rent omöjligt med traditionella alternativ. Det är skräddarsytt när det är som bäst. Förutsägbara I traditionell aktieförvaltning hävdar vi att det är svårt - om inte till och med omöjligt - att på förhand veta hur stor risk man faktiskt tar. Teorin skiljer sig från verkligheten, något som de senaste årens kraftiga svängningar i aktiemarknaden är ett tydligt tecken på. Genom att erbjuda en redan på förhand definierad risk skapar strukturerade placeringar en bättre förutsägbarhet i avkastningen. Genom olika kombinationer av helt eller delvis kapitalskyddade lösningar kan förvaltare av strukturerade placeringar, till skillnad från förvaltare av traditionella aktieplaceringar, i större utsträckning redan på förhand definiera hur stor del av portföljens värde som kan eller får förloras om aktiemarknaden skulle gå ner. Aktiva Strukturerade placeringar är investeringar med dynamiska egenskaper. Placeringarna ändrar karaktär i relation till hur marknaden rör sig, varför de kontinuerligt måste bevakas, analyseras och handlas. Efter hand som marknaden rör sig, eller tiden går, förändras risk- och avkastningsprofil och en anpassning till detta lägger enligt oss grunden för framgångsrik förvaltning över tid.

16

17 Förvaltning i flera dimensioner Vår diskretionära förvaltning bygger på ett aktivt beslutstagande i vad vi anser är de tre viktigaste dimensionerna i finansmarknaderna marknadsexponering, risk och avkastningsprofil. Traditionella instrument möjliggör aktiva beslut i en dimension marknadsexponeringen - något som vi anser gör denna typ av förvaltning haltande och ofullständig över tid. Marknadsexponeringen är viktig, men risk och avkastningsprofil är minst lika viktiga. Vi är därför först nöjda när vi hittar en marknadsexponering med bra potential tillsammans med en risk och avkastningsprofil som utnyttjar den uppskattade potentialen på absolut bästa sätt.

18

19 Skräddarsydd För att den diskretionära förvaltningen skall vara precis så som du vill ha den, baserad på dina specifika önskemål om risk och avkastning, erbjuder vi två modellportföljer. Du har möjligheten att välja allokering mot respektive portfölj. Om trygghet kommer i första hand väljer du en kombination med övervikt i Portfölj Trygg. Om avkastning och potential står i första rummet väljer du en kombination med övervikt i Portfölj Offensiv. Genom att kombinera de båda modellportföljerna kan alla få en skräddarsydd och anpassad riskprofil. I portföljerna jobbar vi aktivt med riskspridning mellan tillgångsslag och diversifiering inom dem. Tillgångsallokeringen och diversifieringen skapar vi med utgångspunkt i fundamental och kvantitativ analys tillsammans med studier av sentiment och ett inslag av opportunism. Avkastning PORTFÖLJ OFFENSIV Kundportfölj Aktier utvecklade länder Aktier tillväxtländer PORTFÖLJ TRYGG Aktiefonder Bred portfölj av flera tillgångar Obligationer Risk

20

21 Trygg Portfölj Trygg är precis vad den låter som trygg. Det är en portfölj som har en stor andel av kapitalet placerat i kapitalskyddade placeringar där kapitalet vid oväntade marknadsrörelser är skyddat*. Detta för att du som kund skall kunna sova gott om natten med vetskapen att dina pengar mår bra. Risk och avkastningsprofil för respektive placering bygger på vår matematiska opportunism och kvantitativa kompetens. Vår närhet till marknaden gör att vi kan skilja bra villkor från dåliga. Vi vet också vilka marknadsklimat som är rätt och fel för respektive strukturerad placering. Portföljen är skapad för att generera en bra avkastning som bygger på marknadens utveckling och samtidigt tar hänsyn till det faktum att marknaderna inte alltid rör sig som förväntat. Detta skapar enligt oss möjligheter för en bra riskjusterad avkastning över tid. *Portfölj Trygg är i sig själv inte kapitalskyddad utan placerar till stor del i kapitalskyddade placeringar.

22

23 Offensiv Portfölj Offensiv möjliggörs av vår kännedom om och närvaro i de finansiella marknaderna i allmänhet och i marknaden för strukturerade placeringar i synnerhet. Det är en portfölj inom vilken vi, till skillnad från Portfölj Trygg, är mer opportunistiska i våra val. Precis som i Portfölj Trygg bygger respektive placering på samma matematiska opportunism och kvantitativa kompetens, men tillgångarna har stora skillnader. Merparten av kapitalet i portföljen placeras i indexbevis, med vissa delar i kapitalskyddade placeringar samt warranter. Portföljen har alltså högre risk än Portfölj Trygg och förväntas därför skapa en högre, men mer varierande, avkastning över tid. I portföljen jobbar vi med att aktivt söka placeringar som inte beter sig som övriga, mer traditionella placeringar. Vi kan ha placeringar som beror på relativ avkastning, utveckling i risk eller andra mer eller mindre svåråtkomliga tillgångar. En portfölj innehållande dessa tillgångar är ett bra tillskott i en traditionell förvaltning.

24

25 Kostnader Vi tror på oss själva och vår förmåga att leverera ett mervärde till våra kunder till en rimlig kostnad. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder ett långsiktigt sparande med fokus på avkastning utan onödigt höga avgifter. Vi jobbar efter vad vi tycker är en rättvis kostnadsmodell som i grunden består av en fast förvaltningsavgift samt ett arvode som baseras på förvaltarens prestation*. Betalt efter prestation, det är vår filosofi. För mer detaljerad information om kostnader och beräkning av avgifter ber vi dig ta del av Aktuell prislista på Det går också bra att slå oss en signal på så berättar vi mer. *Jämförelseindex för prestationsbaserat arvode är OMRX Tbill. För mer information se Placeringsreglemente.

26

27 Rapportering Som kund i vår diskretionära förvaltning kan du hela tiden följa utvecklingen i din depå genom vår onlinetjänst StrukturinvestOnline. Tjänsten är kostnadsfri och finns tillgänglig via Via StrukturinvestOnline har du hela tiden en god överblick över ditt sparande och har möjlighet att ta ut depåsammandrag, portföljrapporter, årssammandrag med mera. För de kunder som önskar finns även möjlighet att kvartalsvis erhålla depåsammandrag skickade till angiven e-postadress. Dessutom får samtliga kunder som har lämnat sin e-postadress till oss varje månad ett månadsbrev med marknadskommentarer och en beskrivning av förvaltarens syn på aktuella investeringsmöjligheter. Här visas också det aktuella innehavet i våra två modellportföljer.

28 Situationsoch behovsanalys Uppföljning och rapportering Målformulering Implementering Utformning av förslag på investeringsportfölj Formulering av förvaltningsmandat

29 Bli kund När du har läst så här långt har du förhoppningsvis fått en god bild av hur vi definierar modernare kapitalförvaltning. Om du tycker att vår förvaltningstjänst låter intressant och önskar bli kund tar du kontakt med din rådgivare eller hör av dig direkt till Strukturinvest Fondkommission på tel för att boka ett enskilt rådgivningsmöte. Under rådgivningsmötet görs en grundlig analys av din nuvarande ekonomiska situation. Fakta samlas in, förutsättningar och förväntningar klargörs. All rådgivning genomförs och dokumenteras enligt gällande regelverk. Syftet med analysen är att få en god förståelse för dina förväntningar på förvaltningstjänsten, önskad riskprofil, tidshorisont samt din kunskapsnivå. Med detta som utgångspunkt utformas ett skräddarsytt förslag till en diskretionär investeringsportfölj som avspeglar just dina preferenser vad gäller risk- och avkastningsprofil. Förslaget tas fram genom en passande kombination av de båda diskretionära modellportföljerna (Trygg respektive Offensiv). Utifrån detta förslag formuleras ett förvaltningsmandat tillsammans med dig som kund.

30

31 Strukturinvest Fondkommission Strukturinvest Fondkommission är ett oberoende värdepappersbolag specialiserat på utveckling och handel av finansiella investeringslösningar. Företaget grundades 2009 av två Londonsvenskar som under sina år på några av världens ledande investmentbanker bidrog till att bygga upp den nordiska marknaden för strukturerade placeringar åt lokala produktbolag, försäkringsbolag, pensionsbolag och banker. Strukturinvest Fondkommission har på kort tid etablerat sig som en av landets mest självklara placeringspartners till institutioner, företag och förmögna privatpersoner. Vår framgång bygger på att vi ständigt ligger i framkant och strävar efter att vid varje givet tillfälle upphandla marknadens bästa och mest intressanta placeringslösningar. Det görs omfattande kvalitetssäkring av villkoren i samtliga placeringar i syfte att skapa marknadens mest attraktiva kombinationer av avkastning och risk. Våra anställda har lång erfarenhet och omfattande kompetens av att arbeta med strukturerade placeringar och skräddarsyr, koordinerar, samt tillrättalägger placeringslösningar i nära samarbete med flera av de ledande investmentbankerna i världen. Strukturinvest Fondkommission står under Finansinspektionens tillsyn och finns representerat med kontor i Stockholm, Göteborg och Jönköping

32

33 Viktig information Denna marknadsföringsbroschyr utgör endast marknadsföring och ger inte en komplett bild av tjänsten. Mer information om tjänsten finns i avtal om diskretionär förvaltning som tillhandahålls av Strukturinvest Fondkommission (FK) AB. Broschyren kan inte ensam utgöra underlag för investeringsbeslut. Innan beslut tas om en investering uppmanas investerare att konsultera sin rådgivare samt ta del av den fullständiga informationen i avtalet. Strukturinvest Fondkommission (FK) AB ansvarar inte för fel i broschyren eller förluster som uppkommer genom att någon följer vad som sagts i denna broschyr eller använder sig av uppgifter lämnade däri.

34

35

36 Strukturinvest Fondkommission (FK) AB Box Göteborg Tel

Strukturinvest på två minuter

Strukturinvest på två minuter Strukturinvest på två minuter Bakgrund Strukturinvest Fondkommission grundades 2009 av två hemvändande svenskar som under sina år på några av världens ledande investmentbanker bidrog till att bygga upp

Läs mer

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Depåförsäkring Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Gillar du enkelhet och smidighet när det handlar om ditt sparande? Då har vi en god nyhet. Nu kan du samla ditt sparande i strukturerade

Läs mer

Pensionsspara i strukturerade produkter. Nya möjligheter med flytträtten

Pensionsspara i strukturerade produkter. Nya möjligheter med flytträtten Pensionsspara i strukturerade Nya möjligheter med flytträtten 1. Modernt pensionssparande 2. Traditionell försäkring 3. Fondförsäkring 4. Depåförsäkring med strukturerade 5. Indexobligation BAS vs. Traditionell

Läs mer

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst.

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. Direktsparande Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. 2 Kapitalförvaltning i rörelse På Mobilis jobbar vi oberoende, flexibelt och proaktivt för att våra kunder ska känna sig trygga i

Läs mer

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst.

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. Direktsparande Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. 2 Kapitalförvaltning i rörelse På Mobilis jobbar vi oberoende, flexibelt och proaktivt för att våra kunder ska känna sig trygga i

Läs mer

KAPITALFÖRVALTNING. för kloka investerare

KAPITALFÖRVALTNING. för kloka investerare KAPITALFÖRVALTNING för kloka investerare Privatägda Garantum Fondkommission AB är en av de största arrangörerna av strukturerade produkter i Norden. Sedan starten 2004 har vi arrangerat mer än 1800 unika

Läs mer

FlexLiv Den nya pensionsprodukten

FlexLiv Den nya pensionsprodukten FlexLiv Den nya pensionsprodukten 2 Den nya pensionsprodukten FlexLiv ger dig de bästa egenskaperna från både traditionellt livsparande och aktiv fondförsäkring. Via ett antal förvaltade portföljer med

Läs mer

Strukturakademin 10 Portföljteori

Strukturakademin 10 Portföljteori Strukturakademin 10 Portföljteori 1. Modern Portföljteori 2. Diversifiering 3. Korrelation 4. Diversifierbar samt icke-diversifierbar risk 5. Allokering 6. Fungerar diversifiering alltid? 7. Rebalansering/Omallokering

Läs mer

Finansiella anvisningar för samförvaltade stiftelser

Finansiella anvisningar för samförvaltade stiftelser Finansiella anvisningar för samförvaltade stiftelser Antagna av Kommunstyrelsen, Eskilstuna kommun 2015-11-10 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 De finansiella anvisningarnas syfte... 3 1.2 Målsättning... 4

Läs mer

Trend. Granit Trend 50 / Granit Trend 100

Trend. Granit Trend 50 / Granit Trend 100 Trend Granit Trend 50 / Granit Trend 100 Fonderna investerar i olika aktieoch obligationsfonder enligt en förvaltningsmodell som syftar till att fånga upp positiva trender i marknaden och undvika nedgångar.

Läs mer

Bättre placeringar. SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012

Bättre placeringar. SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012 Bättre placeringar SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012 Om SIP Nordic Företaget Start i Stockholm 2006 Tillståndspliktig verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, USA Produktportfölj:

Läs mer

Du är värd en högst personlig affär

Du är värd en högst personlig affär PRIVATE BANKING I HANDELSBANKEN Du är värd en högst personlig affär Marknadsföringsmaterial Har du en större förmögenhet att förvalta eller ska du sälja ditt livsverk? Var befinner du dig i livet, hur

Läs mer

SKAGEN Credit De bästa företagsobligationerna från den globala trädgården Konsten att använda sunt förnuft

SKAGEN Credit De bästa företagsobligationerna från den globala trädgården Konsten att använda sunt förnuft Æbletræer, 1907. Av Michael Ancher, en av Skagenmålarna. Tillhör Skagens Museum (beskuren). SKAGEN Credit De bästa företagsobligationerna från den globala trädgården Konsten att använda sunt förnuft Det

Läs mer

Välkommen till en rikare framtid. Kvartal 3 2015

Välkommen till en rikare framtid. Kvartal 3 2015 Välkommen till en rikare framtid Kvartal 3 2015 Svensk Pensionsförvaltning Om oss Vår målsättning är att marknadsföra de mest attraktiva pensionslösningarna på den svenska marknaden genom att kombinera

Läs mer

NASDAQ OMX ETF-EVENT 8 MARS

NASDAQ OMX ETF-EVENT 8 MARS NASDAQ OMX ETF-EVENT 8 MARS OM ETFSVERIGE.SE Lanserades i april 2009 ETFSverige.se är Sveriges första innehållssajt som enbart fokuserar på Exchange Traded Funds ( ETF/ETF:er ) eller på svenska börshandlade

Läs mer

FlexLiv Överskottslikviditet

FlexLiv Överskottslikviditet FlexLiv Överskottslikviditet 2 5 Förvaltning av överskottslikviditet Regelverket för fåmansföretag i Sverige begränsar nyttan av kapitaluttag genom lön och utdelning. Många företagare väljer därför att

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar och fonder. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt omplacera

Läs mer

FlexLiv Den nya pensionsprodukten

FlexLiv Den nya pensionsprodukten FlexLiv Den nya pensionsprodukten CATELLA FLEXLIV Den nya pensionsprodukten FlexLiv den nya pensionsprodukten ger dig de bästa egenskaperna från både traditionellt livsparande och aktiv fondförsäkring.

Läs mer

Robur Access Hedge. Ett nytt sätt att fondspara

Robur Access Hedge. Ett nytt sätt att fondspara Robur Access Hedge Ett nytt sätt att fondspara Är du redo för en ny syn på fondsparande? Nu har vår fond-i-fondfamilj utökats med en intressant och snabbt växande sparform. Med Robur Access Hedge kan du

Läs mer

Vi förvaltar dina pengar som vi förvaltar våra egna...

Vi förvaltar dina pengar som vi förvaltar våra egna... Vi förvaltar dina pengar som vi förvaltar våra egna... Våra kunder ska alltid få våra bästa idéer vid varje tillfälle. Vi förvaltar våra kunders pengar som vi förvaltar våra egna. Peter Ahl, Mobilis Kapitalförvaltning

Läs mer

Ränteplaceringar - Får ditt kapital den motion som behövs?

Ränteplaceringar - Får ditt kapital den motion som behövs? Ränteplaceringar - Får ditt kapital den motion som behövs? Varför behöver kapitalet motion? Precis som människor mår kapital bra av motion. Genom att aktivt hantera din överskottslikviditet eller placeringsbara

Läs mer

Riktlinjer för kapitalförvaltning inom Prostatacancerförbundet

Riktlinjer för kapitalförvaltning inom Prostatacancerförbundet 2014-08-21 Riktlinjer för kapitalförvaltning inom Prostatacancerförbundet Prostatacancerförbundet har ansvar för att bevara och förränta förbundets medel på ett försiktigt och ansvarsfullt sätt. Centralt

Läs mer

PLACERINGSPOLICY FÖR VARBERGS KOMMUN SAMFÖRVALTADE

PLACERINGSPOLICY FÖR VARBERGS KOMMUN SAMFÖRVALTADE PLACERINGSPOLICY FÖR VARBERGS KOMMUN SAMFÖRVALTADE DONATIONSMEDEL 1 INLEDNING Denna placeringspolicy avses tillämpas för det finansiella kapital som kommunen förvaltar inom ramen för Varbergs kommun samförvaltade

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

En rapport om sparande och riskbenägenhet april 2009. Nordnet Bank AB. Arturo Arques

En rapport om sparande och riskbenägenhet april 2009. Nordnet Bank AB. Arturo Arques En rapport om sparande och riskbenägenhet april 2009 Nordnet Bank AB Arturo Arques Inledning Riksdagen och arbetsmarknadens parter har i praktiken tvingat alla löntagare att själva ta ansvar för sin pensionsförvaltning

Läs mer

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

Basfonden Granit Basfonden

Basfonden Granit Basfonden Basfonden Granit Basfonden Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar. Grunden för all framgångsrik förvaltning är att sprida

Läs mer

Spara via försäkring

Spara via försäkring Spara via försäkring Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. 2 Kapitalförvaltning i rörelse På Mobilis jobbar vi oberoende, flexibelt och proaktivt för att våra kunder ska känna sig trygga

Läs mer

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

Placeringspolicy Stiftelsen Demensfonden

Placeringspolicy Stiftelsen Demensfonden 1 Placeringspolicy Stiftelsen Demensfonden 1. Syfte med placeringspolicyn I vilka tillgångar och med vilka limiter kapitalet får placeras Hur förvaltningen och dess resultat ska rapporteras Hur ansvaret

Läs mer

När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering

När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering Ability Hedge Aktieförvaltning med uppgift att skydda kapitalet och generera avkastning oavsett börsriktning Consensus är ett Göteborgsbaserat bolag

Läs mer

Absolutavkastande tillgångsallokering

Absolutavkastande tillgångsallokering Absolutavkastande tillgångsallokering Vad är Chelys Kapitalförvaltning? Chelys Kapitalförvaltning AB är ett fristående analysföretag som veckovis analyserar förutsättningarna för aktie- och räntemarknaden

Läs mer

EXCEED SELECT TRYGG, MEN INTE TRÅKIG.

EXCEED SELECT TRYGG, MEN INTE TRÅKIG. EXCEED SELECT TRYGG, MEN INTE TRÅKIG. EXCEED SELECT KAPITALBEVARANDE STRATEGI FÖR ATT SKAPA ÖVERAVKASTNING OAVSETT MARKNADSKLIMAT DYNAMISK ALLOKERING MED AKTIE-EXPONERING MELLAN 0 OCH 80 % EN GLOBAL ALLOKERINGSFOND

Läs mer

Placeringspolicy. Fastställd av styrelsen 2009-04-08 Reviderad av styrelsen 2010-04-29 Reviderad av styrelsen 2014-05-08

Placeringspolicy. Fastställd av styrelsen 2009-04-08 Reviderad av styrelsen 2010-04-29 Reviderad av styrelsen 2014-05-08 Placeringspolicy Fastställd av styrelsen 2009-04-08 Reviderad av styrelsen 2010-04-29 Reviderad av styrelsen 2014-05-08 Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0)8 15 41 00 Org.

Läs mer

Vi erbjuder därför våra bästa idéer vid varje enskilt tillfälle, vilket förutsätter en aktiv förvaltning oberoende av index. Februari 2013 Fonderna

Vi erbjuder därför våra bästa idéer vid varje enskilt tillfälle, vilket förutsätter en aktiv förvaltning oberoende av index. Februari 2013 Fonderna Det viktigaste för oss är vad kunden verkligen får i fickan. Vårt fokus ligger således på kundens resultat, och inte på hur marknaderna generellt utvecklas. Vi erbjuder därför våra bästa idéer vid varje

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-09-03 2 2018-09-03 3 2018-09-03 4 2018-09-03 5 2018-09-03 6 2018-09-03 7 2018-09-03 8 Datum 9 Aktier Räntor Alternativa investeringar Korta räntor Statsobligationer Företagsobligationer (IG) Företagsobligationer

Läs mer

Spara via försäkring

Spara via försäkring Spara via försäkring Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. 2 Kapitalförvaltning i rörelse På Mobilis jobbar vi oberoende, flexibelt och proaktivt för att våra kunder ska känna sig trygga

Läs mer

Del 16 Kapitalskyddade. placeringar

Del 16 Kapitalskyddade. placeringar Del 16 Kapitalskyddade placeringar Innehåll Kapitalskyddade placeringar... 3 Obligationer... 3 Prissättning av obligationer... 3 Optioner... 4 De fyra positionerna... 4 Konstruktion av en kapitalskyddad

Läs mer

Del 4 Emittenten. Strukturakademin

Del 4 Emittenten. Strukturakademin Del 4 Emittenten Strukturakademin Innehåll 1. Implicita risker och tillgångar 2. Emittenten 3. Obligationer 4. Prissättning på obligationer 5. Effekt på villkoren 6. Marknadsrisk och Kreditrisk 7. Implicit

Läs mer

Företagsinformation - Mobilis Kapitalförvaltning AB

Företagsinformation - Mobilis Kapitalförvaltning AB Företagsinformation - Mobilis Kapitalförvaltning AB FAKTA Mobilis Kapitalförvaltning AB Stortorget 13 252 20 HELSINGBORG Tel. 042-13 44 04 (vxl) Fax. 042-13 44 09 E-post info@mobiliskapital.se Hemsida

Läs mer

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Stockholm mars 2014 1(3) Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder med hög kvalitet. Det innebär att vi kontinuerligt

Läs mer

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

HUR KAN JAG ANVÄNDA ETF:ER SOM ETT KOMPLEMENT TILL MIN VANLIGA AKTIEPORTFÖLJ?

HUR KAN JAG ANVÄNDA ETF:ER SOM ETT KOMPLEMENT TILL MIN VANLIGA AKTIEPORTFÖLJ? HUR KAN JAG ANVÄNDA ETF:ER SOM ETT KOMPLEMENT TILL MIN VANLIGA AKTIEPORTFÖLJ? OM ETFSVERIGE.SE Lanserades i april 2009 ETFSverige.se är Sveriges första innehållssajt som enbart fokuserar på Exchange Traded

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar, fonder och aktier. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Balanserad

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Balanserad Stockholm juni 2012 1 (3) Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Balanserad Vi arbetar ständigt med att utveckla vår förvaltning och de tjänster vi levererar till våra kunder. Som

Läs mer

Vi erbjuder därför våra bästa idéer vid varje enskilt tillfälle, vilket förutsätter en aktiv förvaltning oberoende av index. Mars 2013 Fonderna

Vi erbjuder därför våra bästa idéer vid varje enskilt tillfälle, vilket förutsätter en aktiv förvaltning oberoende av index. Mars 2013 Fonderna Det viktigaste för oss är vad kunden verkligen får i fickan. Vårt fokus ligger således på kundens resultat, och inte på hur marknaderna generellt utvecklas. Vi erbjuder därför våra bästa idéer vid varje

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners Under perioden 24 december 6 januari kommer Söderberg & Partners veckobrev att göra ett uppehåll, men veckobrevet återkommer i vanlig ordning måndagen den 7 januari. Välkommen till vår blogg på Söderberg

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Stiftelse

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Stiftelse Stockholm juni 2012 1 (3) Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Ethica Stiftelse Vi arbetar ständigt med att utveckla vår förvaltning och de tjänster vi levererar till våra kunder. Som

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar och fonder. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt omplacera

Läs mer

Månadsbrev augusti 2017

Månadsbrev augusti 2017 Månadsbrev augusti 2017 Efter en stark inledning på året har sommarens utveckling varit av den svagare karaktären. Stockholmsbörsen har sedan 1 juni fallit med ca 5,6 procent, där en av de bidragande orsakerna

Läs mer

MOBILIS KAPITALFÖRVALTNING

MOBILIS KAPITALFÖRVALTNING MOBILIS KAPITALFÖRVALTNING Det viktigaste för oss är vad kunden verkligen får i fickan. Vårt fokus ligger således på kundens resultat, och inte på hur marknaderna generellt utvecklas. Vi erbjuder därför

Läs mer

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda SPP skapar möjligheter Hållbara pensionslösningar för företag och anställda Du behöver inte kunna allt. Det gör vi. SPP hjälper dig att ta bra beslut om pensioner. Att ha hand om människors pensionspengar

Läs mer

Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission

Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission Fondsparande Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission Via vår Fondlista kan du som är kund hos Strukturinvest enkelt hitta och investera i några av marknadens mest intressanta fonder från ett stort

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar, fonder och aktier. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt

Läs mer

Månadssparande i fonder

Månadssparande i fonder Månadssparande i fonder Månadsspara i fonder ett långsiktigt sparande som sköter sig självt Månadssparandet riktar sig till dig som söker ett långsiktigt sparande i fonder, men inte har tid att vara aktiv.

Läs mer

MOBILIS KAPITALFÖRVALTNING

MOBILIS KAPITALFÖRVALTNING MOBILIS KAPITALFÖRVALTNING Det viktigaste för oss är vad kunden verkligen får i fickan. Vårt fokus ligger således på kundens resultat, och inte på hur marknaderna generellt utvecklas. Vi erbjuder därför

Läs mer

Placeringspolicy - Riktlinjer för kapitalförvaltning

Placeringspolicy - Riktlinjer för kapitalförvaltning 2015-05-20 Placeringspolicy - Riktlinjer för kapitalförvaltning Prostatacancerförbundet har ansvar för att bevara och förränta förbundets medel på ett försiktigt och ansvarsfullt sätt. Centralt för att

Läs mer

Månadssparande i fonder

Månadssparande i fonder Månadssparande i fonder Månadsspara i fonder ett långsiktigt sparande som sköter sig självt Månadssparandet riktar sig till dig som söker ett långsiktigt sparande i fonder, men inte har tid att vara aktiv.

Läs mer

Viktig information till dig som kund hos Maxagon Kapital AB

Viktig information till dig som kund hos Maxagon Kapital AB 2018-01-10 Viktig information till dig som kund hos Maxagon Kapital AB Maxagon Kapital AB (nedan kallat Maxagon) är anknutet ombud till Svensk Värdepappersservice i Stockholm AB (nedan kallat SVP), vilket

Läs mer

Månadsbrev juni Med önskan om en skön sommar! Jan Rosenqvist, Granit Fonder

Månadsbrev juni Med önskan om en skön sommar! Jan Rosenqvist, Granit Fonder Månadsbrev juni 2017 Vi kan summera en stark utveckling av första halvåret 2017. Samtliga våra fonder, utom Granit Kina, steg under perioden. Bäst gick det för Granit Småbolag som steg med 9,91 procent

Läs mer

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning Råd för ett friare liv Kapitalrådgivning När jag för första gången fick min egen kapitalrådgivare, Victor, blev mitt liv mycket enklare. Jag är inte så intresserad själv och vill därför ha råd om mina

Läs mer

Basfonden. Basfonden. Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar.

Basfonden. Basfonden. Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar. Basfonden Basfonden Ge ditt sparande en stabil bas investera i en systematiskt förvaltad blandfond med exponering mot flera olika tillgångar. Marknadsföringsbroschyr Grunden för all framgångsrik förvaltning

Läs mer

NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019

NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019 NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019 OM NAVENTI FONDER Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 och vars ägare är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda sparande i

Läs mer

Månadsbrev februari 2019

Månadsbrev februari 2019 Månadsbrev februari 2019 Februari blev också en stark avkastningsmånad. Det här är det sista månadsbrevet från Granit Fonder. Den 29 mars fusioneras samtliga Granitfonder med Fonden Sensor Sverige Select.

Läs mer

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1111

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1111 Strukturerade placeringar Kapitalskyddade placeringar SEB1111 Aktieobligation Nya Tillväxtl xtländer 1111E och 1111F Aktieobligation Nya Tillväxtländer 3 år lång Exponering: BNP Paribas Next 11 Core 8

Läs mer

+ 3 150 % 2002 2012. Ett resultat av genuint hantverk

+ 3 150 % 2002 2012. Ett resultat av genuint hantverk +3 150% + 3 150 % 2002 2012 Ett resultat av genuint hantverk Diskretionär aktieförvaltning av småbolag Consensus aktieförvaltning inriktar sig på att placera i oupptäckta ValueGrowthbolag på de mindre

Läs mer

Månadsbrev november 2018

Månadsbrev november 2018 Månadsbrev november 2018 November inleddes precis som oktober med hög volatilitet och orolig handel på världens börser. S&P 500 föll under månaden tillbaka till de lägsta nivåer som indexet handlade på

Läs mer

En rapport om fondspararnas riskbenägenhet 2009/2010

En rapport om fondspararnas riskbenägenhet 2009/2010 En rapport om fondspararnas riskbenägenhet 2009/2010 Bakgrund Riksdagen och arbetsmarknadens parter har i praktiken tvingat alla löntagare att själva ta ansvar för sin pensionsförvaltning utan att förvissa

Läs mer

Förändringar i Fondstrategier Stockholm 21 maj Vi säljer JP Morgan US Smaller Companies och köper Fidelity Asian Special Situations.

Förändringar i Fondstrategier Stockholm 21 maj Vi säljer JP Morgan US Smaller Companies och köper Fidelity Asian Special Situations. XL Fondstrategier Förändringar i Fondstrategier Stockholm 1 maj 01 Vi säljer och köper. Varför? Vi ändrar från övervikt i USA till neutral vikt genom att sälja av JP Morgan US Smaller Companies. Sedan

Läs mer

Ditt sparande är din framtid

Ditt sparande är din framtid Ditt sparande är din framtid 1 Välkommen till Skandias investeringsguide Det kanske viktigaste beslut du har att fatta gäller ditt långsiktiga sparande. Både på kort och lång sikt. Därför är det värt att

Läs mer

Consensus Bolagstämma Presentation av Consensus Asset Management Patrik Soko

Consensus Bolagstämma Presentation av Consensus Asset Management Patrik Soko Consensus Bolagstämma 2016 Presentation av Consensus Asset Management Patrik Soko 2017-04-06 Om Consensus Asset Management Värdepappersbolag inom kapitalförvaltning för institutioner, företag och förmögna

Läs mer

Månadsbrev september 2018

Månadsbrev september 2018 Månadsbrev september 2018 LUGN SEPTEMBER MED STIGANDE KURSER September innebar fortsatt låg volatilitet på aktiemarknaden med generellt svagt stigande kurser på utvecklade marknader. Värt att notera var

Läs mer

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Produktblad Norron Target

Produktblad Norron Target PRODUKTBLAD Produktblad Norron Target Fonden förvaltas av ett av Nordens mest erfarna team. Gruppens förmåga att välja aktier, metod för risktagande och historiska resultat är väl dokumenterad. Teamet

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-03-26 2 2018-03-26 3 2018-03-26 4 2018-03-26 5 H&M, RNB - Utdelning: SEB (5:75 kr) - Blackberry, China Telecom Utdelning: Fast Partner (5:00 kr i preferensaktie), Klövern (0:10 kr i stamaktie, 5:00

Läs mer

NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018

NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018 NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018 OM NAVENTI FONDER Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 och vars ägare är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda sparande i

Läs mer

Månadsbrev januari 2019

Månadsbrev januari 2019 Månadsbrev januari 2019 Januari 2019 blev en stark månad för världens aktiemarknader med en ordentlig rekyl efter det svaga årsslutet. S&P 500 uppvisade sin bästa månad sedan 1987 och slutade på strax

Läs mer

Månadsbrev augusti 2018

Månadsbrev augusti 2018 Månadsbrev augusti 2018 Efter en lång och het sommar närmar sig nu hösten. Augusti innehar stigande kurser för samtliga våra fonder. På den politiska arenan ökar spänningen, inte minst gäller det vårt

Läs mer

Månadsbrev december 2018

Månadsbrev december 2018 Månadsbrev december 2018 December blev en tråkig månad på aktiemarknader världen över. S&P 500 var ner 9,2 procent i december och även vår svenska aktiemarknad var kraftigt. Bidragande orsaker var ökad

Läs mer

Månadsbrev oktober 2018

Månadsbrev oktober 2018 Månadsbrev oktober 2018 Det har varit dramatiska veckor och extrema kursrörelser, globalt, i Sverige och givetvis även för småbolag. I USA lyckades företagsrapporterna överlag inte infria marknadens skyhögt

Läs mer

Placeringspolicy för KTH:s donationskapital 2012-05-28

Placeringspolicy för KTH:s donationskapital 2012-05-28 KUNGL TEKNISKA HÖGSKOLAN Placeringspolicy för KTH:s donationskapital 2012-05-28 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Ansvarsfördelning och organisation... 3 1.2 Syfte... 3 1.3 Övergripande mål...

Läs mer

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparnade

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparnade Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparnade BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

Månadsbrev maj Jan Rosenqvist, Granit Fonder

Månadsbrev maj Jan Rosenqvist, Granit Fonder Månadsbrev maj 2018 Maj blev trots allt en relativt bra månad. Bäst utveckling under maj hade Granit Småbolag som steg 3,45 procent. Här på hemmaplan skiftar tillväxtkrafterna, bostadsbyggandet växlar

Läs mer

Månadsbrev mars Jan Rosenqvist, Granit Fonder

Månadsbrev mars Jan Rosenqvist, Granit Fonder Månadsbrev mars 2018 OSÄKERHETEN ÖKAR Det är fortsatt nervöst på världens börser när hotet om ett utökat handelskrig ökar. Första kvartalet har varit volatilt och efter den inledande kursuppgången är nu

Läs mer

Consensus. Småbolag FONDER

Consensus. Småbolag FONDER Consensus Småbolag FONDER Consensus Småbolag Fonden Consensus Småbolag inriktar sig på att placera i oupptäckta småbolag på de mindre börslistorna som normalt inte följs av de större analysfirmorna. Förvaltningen

Läs mer

AVSEENDE GNOSJÖ KOMMUNS FÖRVALTNING AV PENSIONSMEDEL

AVSEENDE GNOSJÖ KOMMUNS FÖRVALTNING AV PENSIONSMEDEL AVSEENDE GNOSJÖ KOMMUNS FÖRVALTNING AV PENSIONSMEDEL Placeringspolicy pensionsmedelsförvaltning 1. Allmänt 1.1 Bakgrund Förvaltningen av pensionsmedel som motsvarar hela pensionsskulden skall ske under

Läs mer

Hedgefonder. Ulf Strömsten. Årets Hedgefond 2005

Hedgefonder. Ulf Strömsten. Årets Hedgefond 2005 Hedgefonder Ulf Strömsten 1 Kort om Catella Catella ingår i Kamprad-sfären Catella Capital förvaltar för närvarande runt 24 mdr kr och är därmed en av Sveriges största fristående förvaltare. Catella Capital

Läs mer

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA

ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA ETT MÄNSKLIGARE SAMHÄLLE FÖR ALLA Placeringspolicy för Stockholms Stadsmission Antagen av Stockholms Stadsmissions styrelse 2012-06-02 Dokumentansvarig: Ekonomichef Innehåll Syfte... 2 Förvaltningsmål...

Läs mer

Månadsbrev december 2017

Månadsbrev december 2017 Månadsbrev december 2017 Året avslutades i svagt stigande kurser, både i Sverige och internationellt. Glädjande kan vi konstatera att samtliga fonder slutade året på plus. Bäst gick det för Småbolagsfonden

Läs mer

Placeringsalternativ kopplat till tre strategier på G10 ländernas valutor

Placeringsalternativ kopplat till tre strategier på G10 ländernas valutor www.handelsbanken.se/mega Strategiobligation SHB FX 1164 Placeringsalternativ kopplat till tre strategier på G10 ländernas valutor Strategierna har avkastat 14,5 procent per år sedan år 2000 Låg korrelation

Läs mer

Månadsbrev november 2017

Månadsbrev november 2017 Månadsbrev november 2017 Världsindex och S&P500 fortsatte att klättra under november månad. Stockholmsbörsen utvecklades dock negativt under månaden efter mycket stark utveckling under september och oktober,

Läs mer

Månadsbrev januari 2018

Månadsbrev januari 2018 Månadsbrev januari 2018 Året startade med stigande kurser och global optimism. Några dagar innan månadens slut hade det amerikanska S&P-indexet stigit till nytt rekord, upp 7,45 procent sedan årets början.

Läs mer

Månadsbrev oktober 2017

Månadsbrev oktober 2017 Månadsbrev oktober 2017 Världens börser fortsatte att klättra under oktober och vi kan konstatera att samtliga Granits fonder hade en positiv utveckling under månaden. Förutom att Granit Kina hade en stark

Läs mer

Strukturerade produkter

Strukturerade produkter 28 Mars 2006 Strukturerade produkter Pär Sjögemark Pär Sjögemark, +46 8 701 36 58, pasj02@handelsbanken.se Agenda Vad menas med strukturerade produkter Olika riskprofiler En marknad i kraftig tillväxt

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus

Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus Stockholm mars 2014 1(5) Absolutavkastning Plus, Svensk Likviditetsfond och Svensk Obligationsfond MEGA läggs samman med Räntefond Kort Plus Du sparar i en eller i flera av nedanstående luxemburgregistrerade

Läs mer

Sjöräddningssällskapets riktlinjer för kapitalförvaltning

Sjöräddningssällskapets riktlinjer för kapitalförvaltning Sjöräddningssällskapets riktlinjer för kapitalförvaltning Kontakt; Sjöräddningssällskapet Jeanette Liljedahl jeanette.liljedahl@ssrs.se Ansvarig; Sjöräddningssällskapets styrelse Antagen av Sjöräddningssällskapets

Läs mer

Produktblad Norron Premium

Produktblad Norron Premium PRODUKTBLAD Produktblad Norron Premium Fonden förvaltas av Peter Werleus, som framgångsrikt och i tidigare uppdrag har förvaltat fonder med inriktning på företagskrediter. Peter tog över som ansvarig förvaltare

Läs mer

Börshandlade fonder - ETF

Börshandlade fonder - ETF Börshandlade fonder - Agenda Förenar fondens & aktiens fördelar. Olika typer av :er Rak indexföljare och Indexföljare med hävstång. Fysisk, syntetisk eller terminsbaserad replikering. Vad skiljer en från

Läs mer

Riktlinjer för bästa orderutförande avseende den diskretionära förvaltningen

Riktlinjer för bästa orderutförande avseende den diskretionära förvaltningen Riktlinjer för bästa orderutförande avseende den diskretionära förvaltningen Antagen: Ansvarig: Version: Intern/extern: 6.0 = 2018-04-23 VD, antagen av 5.0 = 2017-04-24 Intern styrelsen 4.0 = 2016-06-27

Läs mer