KAPITALFÖRVALTNING. för kloka investerare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KAPITALFÖRVALTNING. för kloka investerare"

Transkript

1 KAPITALFÖRVALTNING för kloka investerare

2 Privatägda Garantum Fondkommission AB är en av de största arrangörerna av strukturerade produkter i Norden. Sedan starten 2004 har vi arrangerat mer än 1800 unika placeringslösningar för närmare 50 miljarder svenska kronor. Idag är vi cirka 60 medarbetare som arbetar i hela koncernen. Trots en snabb tillväxt under åren har vår ambition alltid varit att verka som en liten organisation med stora idéer. Resultatutvecklingen har lett till att vi kunnat höja vårt egna kapital rejält vilket ger oss en stark kapitalbas och en god soliditet. Med det vill vi egentligen bara säga en sak; Garantum står på en stabil grund och du kan känna dig trygg i att köpa våra produkter. Din rådgivare vår samarbetspartner. Det kan vara svårt att välja hur ens kapital ska investeras. Garantum samarbetar därför med allt från stora banker till enskilda rådgivare över hela landet från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi sätter stor vikt vid ett nära och professionellt samarbete med rådgivarna som förmedlar våra produkter. Att stödja dem och dig som investerare med bästa tänkbara service är en naturlig del av vårt erbjudande. Din förtjänst är att du får en rådgivare som genom sitt oberoende och kunnande kan vägleda dig till de val som är bäst lämpade för just dina behov.

3 LÄGG DITT KAPITAL i varsamma händer Är du intresserad av finansiella placeringar men ser gärna att någon annan sköter kapitalet för din eller din organisations räkning? Garantums förvaltningsidé är enkel: mer kapital i tillväxt och mindre i risk. Det förverkligar vi genom att i huvudsak använda strukturerade placeringar, även om förvaltning i fonder och andra värdepapperstyper också kan förekomma. Det ger oss utrymme att ladda portföljen med större slagkraft utan att utsätta den för onödiga risker. Vi kan också skapa avkastningsförutsättningar som inte är beroende av börsuppgångar. Utifrån olika grundinriktningar skräddarsyr vi en unik förvaltningsportfölj för varje enskild kund allt för att passa investerarens riskprofil och avkastningsmål. Våra typkunder är pensionssparare, passiva ägare i fåmansbolag och institutioner. Men vi har även många kunder som enbart väljer diskretionär förvaltning för att man helst ser att någon fristående och professionell part tar hand om beslut och uppföljning.

4 VILKET förvaltningsmandat PASSAR BÄST? En grundläggande del av vårt erbjudande är de fördefinierade förvaltningsmandaten som vi kallar för portföljer. Förvaltningsmandaten har olika risknivåer och kan vara mer eller mindre flexibla beroende på vilka typer av investeringar som ryms inom ett specifikt mandat. Mandaten reglerar kostnader, minibelopp och frågor kring vilka emittenter (garanter) som får användas. Däremot innehåller förvaltningsmandaten ingenting om vilka marknadsinriktningar som kan väljas eftersom detta är ett av de viktigaste besluten i det förvaltningsarbete som utförs av Garantum. De viktigaste frågorna som är avgörande för investerarens val av förvaltningsmandat är vilken risk man är beredd att ta och hur stora friheter som förvaltaren ska få. Med utgångspunkt från investerarens val och vår analys i förvaltningsrådet bygger vi sedan en unik placeringsportfölj som varje enskild investerare är helt ensam om. Till skillnad från de flesta andra kapitalförvaltare samförvaltar vi inte investerarnas kapital med andras, även om vi givetvis har samma grundsyn på hur de olika portföljerna bör allokeras. Eftersom vårt erbjudande utvecklas kontinuerligt finns aktuella förvaltningsmandat tillgängligt på vår Partnerwebb för de rådgivare som vi samarbetar med. Prata med din rådgivare som kan ge mer information om hur de aktuella mandaten ser ut.

5 ATT BLI KUND hos oss på GARANTUM Vi lägger stor vikt vid det personliga engagemanget. Många av våra kunder har därför en fristående rådgivare som för sin räkning agerar som representant gentemot Garantum. Rådgivaren kan hjälpa kunden i valet av förvaltningsmandat samt vilka dokument som krävs. För att bli kund behövs: ett förvaltningsavtal, ett depåavtal, en kunddokumentation samt vidimerad ID-kopia. När dokumenten är inskickade och kapitalet överfört påbörjar vi förvaltningen. 1 TRÄFFA DIN RÅDGIVARE 2 VÄLJ MANDAT + SKICKA IN AVTAL 3 ÖVERFÖR KAPITAL 4 FÖRVALTNINGEN STARTAR

6 VÅRT förvaltningsteam Samtliga kundportföljer förvaltas av vårt förvaltningsråd som tillsammans har lång erfarenhet från den finansiella marknaden och strukturerade produkter, men där alla i rådet har sin specifika kompetens. Rådet beslutar om de övergripande frågorna inom marknadsallokering, placeringstyper och hur vi ska agera vid vinstsäkringar och omstruktureringar. Det praktiska arbetet utförs sedan av en grupp ur rådet. Huvudansvarig är dock alltid chefen för kapitalförvaltningen som har en aktiv roll både i rådet och i det praktiska arbetet. Som komplement till rådet har kunden en extern rådgivare eller en person på Garantum som hjälper till att följa upp och bevaka kundens intressen. Förvaltningsrådet består av (fr vänster): Anders Sandberg, Christer Tallbom, Peder Du Rietz, Nathalie Hildorsson, Martin Skugge och Sina Mostafavi.

7 VÅR arbetsmodell Förvaltningsrådet träffas regelbundet för att granska och utvärdera vilka placeringsalternativ som passar bäst i de olika förvaltningsmandaten. I denna process vägs olika placeringars riskprofiler mot dess avkastningsmöjligheter. Ett viktigt stöd i valet av investeringar är vår fortlöpande och detaljerade makroanalys som direkt präglar portföljernas marknadsinriktningar. Arbetet i rådet mynnar både ut i hur nya portföljer ska byggas upp såväl som i analyser av redan aktiva portföljer. Kring de befintliga, aktiva portföljerna sker ett fortlöpande samtal om vilka placeringar som är aktuella för vinstsäkring, omstrukturering eller som ska behållas. Det är ett lika stort beslut att inte agera, som att agera. Vid behov görs skräddarsydda placeringar på förvaltningsrådets begäran som enbart finns tillgängliga inom ramen för Garantums kapitalförvaltning. Vidare kan kapitalförvaltningen även investera i placeringar som normalt tas fram med kort varsel gentemot våra institutionella kunder. UTVÄRDERING PLACERINGSVAL DIN PORTFÖLJ RAPPORTERING BEVAKNING

8 OM STRUKTURERADE produkter Marknaden för strukturerade produkter har utvecklats mycket under de senaste åren. I spåren av finanskrisen såg också en hel del nya produkttyper dagens ljus, placeringslösningar som kunde göra sig gällande även i svårare tider. På senare år har paletten av strukturerade produkter ytterligare breddats och utgör idag ett komplett och slagkraftigt alternativ till traditionella placeringar. Bilden nedan visar de huvudsakliga placeringstyperna som används inom förvaltningen. Det är dock viktigt att förstå att varje placeringstyp kan göras på många olika sätt och med olika risknivåer. T.ex. kan en autocall i vissa fall göras med kapitalskydd och får då en risk i nivå med en traditionell kapitalskyddad obligation. Våra verktyg medger att vi kan bestämma hur vi vill att avkastningen ska uppstå. Lika väl som en placering kan skapas så att den ger avkastning när t ex aktiemarknaden går upp, så kan vi skapa en placering som ger avkastning även om marknaden står still eller till och med går ner. högre risk SPRINTER lägre risk KAPITALSKYDDAD OBLIGATION Marknadsuppgång med kapitalskyydd KREDITLÄNKAD OBLIGATION Hög ränta med företagsobligationer AUTOCALL Kupongutbetalningar även vid vikande marknad och kursfallskydd Marknadsuppgång med kursfallskydd, ibland med kupong, optimal start mm

9 BÄTTRE RESULTAT med kontinuerlig aktivitet! Strukturerade produkter har fasta löptider och dess villkor gäller givet att placeringen behålls under hela löptiden. Men vid en uppåtgående marknad kan exempelvis en kapitalskyddad placering normalt avyttras till vinst redan före löptidens slut. Genom att återinvestera både ursprungligt investerat kapital samt vinsten i nya kapitalskyddade placeringar kan skyddsnivån i portföljen höjas. Kapitalet kan därmed fortsätta att växa men till lägre risk än tidigare. Likaså kan en kapitalskyddad placering som drabbats av en nedåtgående marknad säljas i förtid. Nyckeln ligger i möjligheten att kunna kliva av en marknad till lägre förlust än vad som hade varit fallet om det hade gällt en direktinvestering. I detta fall ökar risken något samtidigt som potentialen förbättras markant. Omstruktureringar i marknaden när den har gått ner och till en begränsad förlust har över tid visat sig vara ett av de starkaste bidragen till en framgångsrik förvaltning. En vanlig fråga är naturligtvis hur förvaltningen har gått historiskt. Eftersom varje portfölj är unik och byggd på olika risk- och avkastningsmål går det inte att ge ett generellt svar. På vår Partnerwebb redovisar vi därför kontinuerligt utvecklingen för några olika typer av faktiska kundportföljer vars förvaltning vi sköter idag. Prata med din rådgivare som kan ge mer information om hur utvecklingen i de olika portföljerna ser ut.

10 RAPPORTERING och uppföljning Med personlig kontakt via oss eller rådgivare, med inloggningsstöd och kontinuerlig rapportering på webben, skapar vi förutsättningar för alla våra kunder att hålla sig informerade om förvaltningen. I den löpande rapporteringen erbjuds en lättbegriplig sammanställning över hur portföljen har utvecklats, vilka positioner som finns och inte minst hur kapitalet är allokerat utifrån olika typer av risk och marknadsexponering. Varje gång förvaltningsrådet sammanträder skickas en kort sammanfattning ut till de rådgivare som har kunder hos oss och med jämna mellanrum skriver vi en mer omfattande förvaltningsberättelse. Rapporteringen på webben är central och alltmer information flyttas från papper till webb. Den intresserade kan följa all transaktionshistorik, men även gå på djupet i de olika placeringarna som portföljen innehåller.

11 BEVAKA dina placeringar PÅ WEBBEN! För de kunder som är intresserade av de enskilda placeringarna finns det ytterligare detaljerad information att ta del av genom att klicka på ett av de innehav som visas i portföljsammanställningen. Oftast finns även broschyrer tillgängliga på webben som förklarar de olika placeringarna i skriftlig form. Grundiden är att varje placering beskrivs i flera steg. Först erhålls en överblick av villkor, placeringstyp och marknadsinriktning. Ytterligare detaljer erhålls genom att klicka på länkar som fördjupar bilden av placeringen så att man t ex kan följa utvecklingen på alla ingående marknader eller få en fördjupande förståelse för när t ex kupongutbetalningar sker. Bilderna visar hur en portfölj redovisas i inloggat läge på vår hemsida. Kunden får snabbt en överblick över alla positioner och deras värde uppdelat på typ av placering. Vidare finns diagram och tabeller som visar marknadsexponering, riskexponering och emittentfördelning. Transaktionerna har samlats på ett ställe och finns tillgängliga via en separat flik. Dina värdepapper delas upp per kategori. Värderingar samt nyckeltal summeras på portföljnivå och per värdepapperstyp. Ikoner indikerar betalningar, leveranser och visar när vinstsäkring eller omstrukturering är gynnsamt. Våra värderingsflikar visar viktig information tillsammans med aktuella kurser och värden för enskilda produkter.

12 Garantum Box STOCKHOLM Besöksadress: Norrmalmstorg Smålandsgatan 16 Telefon: Fax: E-post: garantum.se

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparande BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparnade

Bygg smartare portföljer. Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparnade Bygg smartare portföljer Pensionskapital Vilande bolag Överlikviditet Långsiktigt sparnade BYGG SMARTARE PORTFÖLJER MED HJÄLP AV GARANTUM FÖR ALLA TYPER AV PLACERINGSBEHOV Mer kapital i tillväxt, mindre

Läs mer

Teckning pågår till 16 februari

Teckning pågår till 16 februari 1 2 CHANS TILL AVKASTNING PÅ SVAG MARKNAD! Det är en utmaning att hitta bra avkastningsmöjligheter i osäkra tider. Garantum har tagit fram ett intressant placeringsalternativ med Autocall Utvecklade Marknader

Läs mer

FlexLiv Den nya pensionsprodukten

FlexLiv Den nya pensionsprodukten FlexLiv Den nya pensionsprodukten CATELLA FLEXLIV Den nya pensionsprodukten FlexLiv den nya pensionsprodukten ger dig de bästa egenskaperna från både traditionellt livsparande och aktiv fondförsäkring.

Läs mer

Diskretionär förvaltning. av strukturerade placeringar

Diskretionär förvaltning. av strukturerade placeringar Diskretionär förvaltning av strukturerade placeringar Diskretionär förvaltning av strukturerade placeringar Modernare kapitalförvaltning Framför dig har du någonting unikt. Det handlar om modern kapitalförvaltning.

Läs mer

FlexLiv Den nya pensionsprodukten

FlexLiv Den nya pensionsprodukten FlexLiv Den nya pensionsprodukten 2 Den nya pensionsprodukten FlexLiv ger dig de bästa egenskaperna från både traditionellt livsparande och aktiv fondförsäkring. Via ett antal förvaltade portföljer med

Läs mer

Del 16 Kapitalskyddade. placeringar

Del 16 Kapitalskyddade. placeringar Del 16 Kapitalskyddade placeringar Innehåll Kapitalskyddade placeringar... 3 Obligationer... 3 Prissättning av obligationer... 3 Optioner... 4 De fyra positionerna... 4 Konstruktion av en kapitalskyddad

Läs mer

Vi förvaltar dina pengar som vi förvaltar våra egna...

Vi förvaltar dina pengar som vi förvaltar våra egna... Vi förvaltar dina pengar som vi förvaltar våra egna... Våra kunder ska alltid få våra bästa idéer vid varje tillfälle. Vi förvaltar våra kunders pengar som vi förvaltar våra egna. Peter Ahl, Mobilis Kapitalförvaltning

Läs mer

Strukturinvest på två minuter

Strukturinvest på två minuter Strukturinvest på två minuter Bakgrund Strukturinvest Fondkommission grundades 2009 av två hemvändande svenskar som under sina år på några av världens ledande investmentbanker bidrog till att bygga upp

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

Alecta Optimal Pension

Alecta Optimal Pension 6105 2010.01 Illustration Agnes Miski Török Foto Björn Keller Produktion Alecta p r e m i e b e s t ä m d t j ä n s t e p e n s i o n Alecta Optimal Pension Tjänstepensionen med hög förväntad avkastning

Läs mer

Del 13 Andrahandsmarknaden

Del 13 Andrahandsmarknaden Del 13 Andrahandsmarknaden Strukturakademin Strukturakademin Srukturinvest Fondkommission 1 Innehåll 1. Produktens värde på slutdagen 2. Produktens värde under löptiden 3. Köp- och säljspread 4. Obligationspriset

Läs mer

Placeringspolicy. Fastställd av styrelsen 2009-04-08 Reviderad av styrelsen 2010-04-29 Reviderad av styrelsen 2014-05-08

Placeringspolicy. Fastställd av styrelsen 2009-04-08 Reviderad av styrelsen 2010-04-29 Reviderad av styrelsen 2014-05-08 Placeringspolicy Fastställd av styrelsen 2009-04-08 Reviderad av styrelsen 2010-04-29 Reviderad av styrelsen 2014-05-08 Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0)8 15 41 00 Org.

Läs mer

Strukturerade placeringar Säljtips juni 2013

Strukturerade placeringar Säljtips juni 2013 Strukturerade placeringar Säljtips juni 2013 Aktieobligation Asiatiska Fastighetsbolag 1306 A & B Aktieobligation Asiatiska Fastighetsbolag Kunden som vill ha en exponering mot den 4 år lång region som

Läs mer

FlexLiv Överskottslikviditet

FlexLiv Överskottslikviditet FlexLiv Överskottslikviditet 2 5 Förvaltning av överskottslikviditet Regelverket för fåmansföretag i Sverige begränsar nyttan av kapitaluttag genom lön och utdelning. Många företagare väljer därför att

Läs mer

PLACERINGSPOLICY FÖR VARBERGS KOMMUN SAMFÖRVALTADE

PLACERINGSPOLICY FÖR VARBERGS KOMMUN SAMFÖRVALTADE PLACERINGSPOLICY FÖR VARBERGS KOMMUN SAMFÖRVALTADE DONATIONSMEDEL 1 INLEDNING Denna placeringspolicy avses tillämpas för det finansiella kapital som kommunen förvaltar inom ramen för Varbergs kommun samförvaltade

Läs mer

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Depåförsäkring Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Gillar du enkelhet och smidighet när det handlar om ditt sparande? Då har vi en god nyhet. Nu kan du samla ditt sparande i strukturerade

Läs mer

Ancoria 3 års SEK Autocall 5% Fond

Ancoria 3 års SEK Autocall 5% Fond Ancoria 3 års SEK Autocall 5% Fond Fonden Ancoria 3-års SEK Autocall 5% fonden erbjuder försäkringstagare möjligheten att erhålla en attraktiv avkastning om det underliggande indexet, OMX Stockholm 30

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-09-03 2 2018-09-03 3 2018-09-03 4 2018-09-03 5 2018-09-03 6 2018-09-03 7 2018-09-03 8 Datum 9 Aktier Räntor Alternativa investeringar Korta räntor Statsobligationer Företagsobligationer (IG) Företagsobligationer

Läs mer

Välkommen till Max Matthiessen. Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar.

Välkommen till Max Matthiessen. Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar. 11-05-13 Välkommen till Max Matthiessen Max Matthiessen är specialister på försäkringar, pensioner och kapitalplaceringar. Men det är trygghet vi levererar. 2 Kort om Max Matthiessen 2011 Sveriges ledande

Läs mer

Del 18 Autocalls fördjupning

Del 18 Autocalls fördjupning Del 18 Autocalls fördjupning Innehåll Autocalls... 3 Autocallens beståndsdelar... 3 Priset på en autocall... 4 Känslighet för olika parameterar... 5 Avkastning och risk... 5 del 8 handlade om autocalls.

Läs mer

Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet

Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet Antagen av förbundsstyrelsen den 16 februari 2012 Senast reviderad den 17 maj 2018 Senast årlig översyn genomförd 17 maj 2018 Inledning Denna sammanställning

Läs mer

Alecta Optimal Pension

Alecta Optimal Pension 6105 2011.04 Illustration Agnes Miski Török Foto Björn Keller Produktion Alecta p r e m i e b e s t ä m d t j ä n s t e p e n s i o n Alecta Optimal Pension Tjänstepensionen med hög förväntad avkastning

Läs mer

Robur Access Hedge. Ett nytt sätt att fondspara

Robur Access Hedge. Ett nytt sätt att fondspara Robur Access Hedge Ett nytt sätt att fondspara Är du redo för en ny syn på fondsparande? Nu har vår fond-i-fondfamilj utökats med en intressant och snabbt växande sparform. Med Robur Access Hedge kan du

Läs mer

Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet

Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet Antagen av förbundsstyrelsen den 16 februari 2012 Senast reviderad den 24 maj 2019 Senast årlig översyn genomförd 24 maj 2019 Inledning Denna sammanställning

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners Under perioden 24 december 6 januari kommer Söderberg & Partners veckobrev att göra ett uppehåll, men veckobrevet återkommer i vanlig ordning måndagen den 7 januari. Välkommen till vår blogg på Söderberg

Läs mer

Bättre placeringar. SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012

Bättre placeringar. SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012 Bättre placeringar SIP Nordic Fondkommission AB Datum: 10 april 2012 Om SIP Nordic Företaget Start i Stockholm 2006 Tillståndspliktig verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, USA Produktportfölj:

Läs mer

SIP-Optionen emission 50

SIP-Optionen emission 50 SIP-Optionen emission 50 1 SIP-Optionen Företaget investerar och du får avkastningen Låg privat premie Företaget investerar med kapitalskydd alternativt via certifikat som ger samma tillväxt, men till

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Penningmarknadsfond och Banco Likviditetsfond

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Penningmarknadsfond och Banco Likviditetsfond Stockholm augusti 2012 1(3) Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Penningmarknadsfond och Banco Likviditetsfond Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder

Läs mer

POLICY FÖR TLTH:S PLACERINGAR

POLICY FÖR TLTH:S PLACERINGAR Inledning 3 Etiska hänsynstaganden 3 Rapportering och uppföljning 3 Fördelning av ansvar och befogenheter 3 Definitioner av risk 4 Önskad placeringsstrategi 5 Policy för Teknologkårens placeringar 2 (6)

Läs mer

Strukturerade placeringar Säljtips september 2013

Strukturerade placeringar Säljtips september 2013 Strukturerade placeringar Säljtips september 2013 Aktieobligation Asiatiska Fastighetsbolag 1309 A & B Aktieobligation Asiatiska Fastighetsbolag Kunden som vill ha en exponering mot den 4 år lång region

Läs mer

Om placeringshorisonten är kortare vill man vanligtvis ha en tryggare placering, och då nöjer man sig med en lägre möjlig avkastning.

Om placeringshorisonten är kortare vill man vanligtvis ha en tryggare placering, och då nöjer man sig med en lägre möjlig avkastning. Vårt erbjudande Om du har möjlighet att investera minst 500 000 SEK eller motsvarande belopp i annan valuta, kan du inom ramen för Nordic Private Portfolio investera i såväl kontanta medel som i de flesta

Läs mer

Strukturerade placeringar Säljtips oktober 2013

Strukturerade placeringar Säljtips oktober 2013 Strukturerade placeringar Säljtips oktober 2013 Aktieobligation Asien 1310 A & B Aktieobligation Asien 4 år lång Exponering mot aktiemarknaderna i Kina, Malaysia, Singapore och Taiwan. Pris 10.200 kr eller

Läs mer

4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR

4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR 4 APRIL, 2016: MAKRO & MARKNAD POSITIVA TONGÅNGAR Globala aktier har stigit mellan 10-13% sedan februari. Även oljepriset har återhämtat sig och är upp nästan 40% sedan botten i år. Den tidigare oron för

Läs mer

Pensionsspara i strukturerade produkter. Nya möjligheter med flytträtten

Pensionsspara i strukturerade produkter. Nya möjligheter med flytträtten Pensionsspara i strukturerade Nya möjligheter med flytträtten 1. Modernt pensionssparande 2. Traditionell försäkring 3. Fondförsäkring 4. Depåförsäkring med strukturerade 5. Indexobligation BAS vs. Traditionell

Läs mer

Warranter En investering med hävstångseffekt

Warranter En investering med hävstångseffekt Warranter En investering med hävstångseffekt Investerarprofil ÄR WARRANTER RÄTT TYP AV INVESTERING FÖR DIG? Innan du bestämmer dig för att investera i warranter bör du fundera över vilken risk du är beredd

Läs mer

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning

Råd för ett friare liv. Kapitalrådgivning Råd för ett friare liv Kapitalrådgivning När jag för första gången fick min egen kapitalrådgivare, Victor, blev mitt liv mycket enklare. Jag är inte så intresserad själv och vill därför ha råd om mina

Läs mer

INVESTERINGSFILOSOFI. för SKANDIA LINK

INVESTERINGSFILOSOFI. för SKANDIA LINK INVESTERINGSFILOSOFI för SKANDIA LINK Bakgrund Kunderna för denna tjänst innehar försäkringar hos Skandia Link inom de tre olika skatteklasserna tjänstepension, privatpension och kapitalförsäkringar. I

Läs mer

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst.

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. Direktsparande Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. 2 Kapitalförvaltning i rörelse På Mobilis jobbar vi oberoende, flexibelt och proaktivt för att våra kunder ska känna sig trygga i

Läs mer

STRUKTURERADE PLACERINGAR I SVERIGE

STRUKTURERADE PLACERINGAR I SVERIGE STRUKTURERADE PLACERNGAR Fi2015/578 Stockholm den 11 maj 2015 Värdepappersmarknadsutredningens betänkande SOU 2015:2 Strukturerade Placeringar i Sverige (SPS) lämnar härmed synpunkter på Värdepappersmarknadsutredningens

Läs mer

När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering

När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering När Riskkontroll är viktigare än Vinstmaximering Ability Hedge Aktieförvaltning med uppgift att skydda kapitalet och generera avkastning oavsett börsriktning Consensus är ett Göteborgsbaserat bolag

Läs mer

Riktlinjer för bästa orderutförande avseende den diskretionära förvaltningen

Riktlinjer för bästa orderutförande avseende den diskretionära förvaltningen Riktlinjer för bästa orderutförande avseende den diskretionära förvaltningen Antagen: Ansvarig: Version: Intern/extern: 6.0 = 2018-04-23 VD, antagen av 5.0 = 2017-04-24 Intern styrelsen 4.0 = 2016-06-27

Läs mer

AVSEENDE GNOSJÖ KOMMUNS FÖRVALTNING AV PENSIONSMEDEL

AVSEENDE GNOSJÖ KOMMUNS FÖRVALTNING AV PENSIONSMEDEL AVSEENDE GNOSJÖ KOMMUNS FÖRVALTNING AV PENSIONSMEDEL Placeringspolicy pensionsmedelsförvaltning 1. Allmänt 1.1 Bakgrund Förvaltningen av pensionsmedel som motsvarar hela pensionsskulden skall ske under

Läs mer

Finansiella anvisningar för samförvaltade stiftelser

Finansiella anvisningar för samförvaltade stiftelser Finansiella anvisningar för samförvaltade stiftelser Antagna av Kommunstyrelsen, Eskilstuna kommun 2015-11-10 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 De finansiella anvisningarnas syfte... 3 1.2 Målsättning... 4

Läs mer

Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) den 23 februari ställa denna policy minst en gång per år.

Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) den 23 februari ställa denna policy minst en gång per år. 14. Policy för Intressekonflikter Placerum Kapitalförvaltning AB Regelbok 2018 Sid. 2 (6) Policy för intressekonflikter ter Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget)

Läs mer

Företagsinformation - Mobilis Kapitalförvaltning AB

Företagsinformation - Mobilis Kapitalförvaltning AB Företagsinformation - Mobilis Kapitalförvaltning AB FAKTA Mobilis Kapitalförvaltning AB Stortorget 13 252 20 HELSINGBORG Tel. 042-13 44 04 (vxl) Fax. 042-13 44 09 E-post info@mobiliskapital.se Hemsida

Läs mer

Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) ingår tillsammans med Placerum AB (Moderbolaget) i en den finansiella företagsgruppen Placerum.

Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) ingår tillsammans med Placerum AB (Moderbolaget) i en den finansiella företagsgruppen Placerum. 14. Policy för Intressekonflikter Placerum Kapitalförvaltning AB Regelbok 2015 Sid. 2 (5) Policy för intressekonflikter Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget)

Läs mer

Du är värd en högst personlig affär

Du är värd en högst personlig affär PRIVATE BANKING I HANDELSBANKEN Du är värd en högst personlig affär Marknadsföringsmaterial Har du en större förmögenhet att förvalta eller ska du sälja ditt livsverk? Var befinner du dig i livet, hur

Läs mer

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners

Strikt konfidentiellt. Får ej spridas utan tillstånd från Söderberg & Partners 2018-03-26 2 2018-03-26 3 2018-03-26 4 2018-03-26 5 H&M, RNB - Utdelning: SEB (5:75 kr) - Blackberry, China Telecom Utdelning: Fast Partner (5:00 kr i preferensaktie), Klövern (0:10 kr i stamaktie, 5:00

Läs mer

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda

SPP skapar möjligheter. Hållbara pensionslösningar för företag och anställda SPP skapar möjligheter Hållbara pensionslösningar för företag och anställda Du behöver inte kunna allt. Det gör vi. SPP hjälper dig att ta bra beslut om pensioner. Att ha hand om människors pensionspengar

Läs mer

Månadssparande i fonder

Månadssparande i fonder Månadssparande i fonder Månadsspara i fonder ett långsiktigt sparande som sköter sig självt Månadssparandet riktar sig till dig som söker ett långsiktigt sparande i fonder, men inte har tid att vara aktiv.

Läs mer

Modern kapitalförvaltning kundanpassning med flexibla lösningar

Modern kapitalförvaltning kundanpassning med flexibla lösningar Modern kapitalförvaltning kundanpassning med flexibla lösningar (Från Effektivt Kapital, Vinell m.fl. Norstedts förlag 2005) Ju rikare en finansmarknad är på oberoende tillgångar, desto större är möjligheterna

Läs mer

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst.

Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. Direktsparande Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. 2 Kapitalförvaltning i rörelse På Mobilis jobbar vi oberoende, flexibelt och proaktivt för att våra kunder ska känna sig trygga i

Läs mer

INVESTERINGSFILOSOFI

INVESTERINGSFILOSOFI INVESTERINGSFILOSOFI Vänligen observera att innehållet i detta dokument inte utgör någon rekommendation eller råd från Vator Securities AB rörande investering eller transaktion i aktier eller andra finansiella

Läs mer

Swedbank Robur Finansfond läggs samman med Swedbank Robur Globalfond

Swedbank Robur Finansfond läggs samman med Swedbank Robur Globalfond Stockholm augusti 2012 1 (3) Swedbank Robur Finansfond läggs samman med Swedbank Robur Globalfond Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder med hög kvalitet. Det innebär

Läs mer

En rapport om sparande och riskbenägenhet april 2009. Nordnet Bank AB. Arturo Arques

En rapport om sparande och riskbenägenhet april 2009. Nordnet Bank AB. Arturo Arques En rapport om sparande och riskbenägenhet april 2009 Nordnet Bank AB Arturo Arques Inledning Riksdagen och arbetsmarknadens parter har i praktiken tvingat alla löntagare att själva ta ansvar för sin pensionsförvaltning

Läs mer

Placeringspolicy Antagen av styrelsen den 22 November 2016

Placeringspolicy Antagen av styrelsen den 22 November 2016 Placeringspolicy Antagen av styrelsen den 22 November 2016 Punkt Innehåll Sidan 1. Bakgrund 3 2. Mål 3 3. Organisation och ansvar 3-4 4. Placeringsregler 4 5. Risker 4 6. Belåning 4 7. Etiska regler 4

Läs mer

Månadssparande i fonder

Månadssparande i fonder Månadssparande i fonder Månadsspara i fonder ett långsiktigt sparande som sköter sig självt Månadssparandet riktar sig till dig som söker ett långsiktigt sparande i fonder, men inte har tid att vara aktiv.

Läs mer

Valutacertifikat KINAE Bull B S

Valutacertifikat KINAE Bull B S För dig som tror på en stärkt kinesisk yuan! Med detta certifikat väljer du själv placeringshorisont, och får en hävstång på kursutvecklingen i kinesiska yuan mot amerikanska dollar. Certifikat stiger

Läs mer

EXCEED CAPITAL SVERIGE AB RIKTLINJER FÖR UTFÖRANDE AV ORDER SAMT INFORMATION OM INCITAMENT FASTSTÄLLD AV STYRELSEN DEN 22 SEPTEMBER 2014

EXCEED CAPITAL SVERIGE AB RIKTLINJER FÖR UTFÖRANDE AV ORDER SAMT INFORMATION OM INCITAMENT FASTSTÄLLD AV STYRELSEN DEN 22 SEPTEMBER 2014 EXCEED CAPITAL SVERIGE AB RIKTLINJER FÖR UTFÖRANDE AV ORDER SAMT INFORMATION OM INCITAMENT FASTSTÄLLD AV STYRELSEN DEN 22 SEPTEMBER 2014 INNEHÅLL 1. INLEDNING 2. DEN RELATIVA VIKT SOM TILLMÄTS OLIKA FAKTORER

Läs mer

NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018

NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018 NAVENTI FONDUTBUD HÖSTEN 2018 OM NAVENTI FONDER Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 och vars ägare är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda sparande i

Läs mer

Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Dessa riktlinjer antogs vid Stellum Kapitalförvaltning AB:s styrelsemöte den 5:e september 2013 1(4) Stellum Kapitalförvaltning AB ("Bolaget")

Läs mer

Ditt sparande är din framtid

Ditt sparande är din framtid Ditt sparande är din framtid 1 Välkommen till Skandias investeringsguide Det kanske viktigaste beslut du har att fatta gäller ditt långsiktiga sparande. Både på kort och lång sikt. Därför är det värt att

Läs mer

31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT

31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT 31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT Det blev endast en ytterst kort period av optimism efter att oron för Grekland lagt sig. Finansmarknadernas rörelser har de senaste veckorna präglats

Läs mer

Placeringspolicy för Åbo Akademi (ÅA) / Godkänd 8.12.2010

Placeringspolicy för Åbo Akademi (ÅA) / Godkänd 8.12.2010 Placeringspolicy för Åbo Akademi (ÅA) / Godkänd 8.12.2010 1. Inledning Denna placeringspolicy har fastställts av ÅA:s styrelse och gäller tillsvidare from 1.1.2011. Detta policydokument utgör regelverket

Läs mer

Årsbesked 2013 Anders Andersson 00048512_00

Årsbesked 2013 Anders Andersson 00048512_00 00048512_00 Årsbesked 2013 Anders Andersson 00048512_00 Dina försäkringar hos Brummer & Partners När vi startade vårt försäkringsbolag 2011 var ambitionen att ge fler människor tillgång till en förvaltningsform

Läs mer

Förändringar i Fondstrategier Stockholm 21 maj Vi säljer JP Morgan US Smaller Companies och köper Fidelity Asian Special Situations.

Förändringar i Fondstrategier Stockholm 21 maj Vi säljer JP Morgan US Smaller Companies och köper Fidelity Asian Special Situations. XL Fondstrategier Förändringar i Fondstrategier Stockholm 1 maj 01 Vi säljer och köper. Varför? Vi ändrar från övervikt i USA till neutral vikt genom att sälja av JP Morgan US Smaller Companies. Sedan

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Penningmarknadsfond MEGA och Swedbank Robur Statsskuldväxelfond MEGA

Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Penningmarknadsfond MEGA och Swedbank Robur Statsskuldväxelfond MEGA Stockholm september 2012 1(3) Viktig information till dig som sparar i Swedbank Robur Penningmarknadsfond MEGA och Swedbank Robur Statsskuldväxelfond MEGA Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och

Läs mer

Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet

Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet Placeringspolicy för Svenska Diabetesförbundet Antagen av förbundsstyrelsen den 16 februari 2012 Senast reviderad den 26 augusti 2014 Senaste årlig översyn genomförd den 5-7 december 2014 Inledning Denna

Läs mer

Del 4 Emittenten. Strukturakademin

Del 4 Emittenten. Strukturakademin Del 4 Emittenten Strukturakademin Innehåll 1. Implicita risker och tillgångar 2. Emittenten 3. Obligationer 4. Prissättning på obligationer 5. Effekt på villkoren 6. Marknadsrisk och Kreditrisk 7. Implicit

Läs mer

Riktlinjer för kapitalförvaltning inom Prostatacancerförbundet

Riktlinjer för kapitalförvaltning inom Prostatacancerförbundet 2014-08-21 Riktlinjer för kapitalförvaltning inom Prostatacancerförbundet Prostatacancerförbundet har ansvar för att bevara och förränta förbundets medel på ett försiktigt och ansvarsfullt sätt. Centralt

Läs mer

Grundkurs i nationalekonomi, hösten 2014, Jonas Lagerström

Grundkurs i nationalekonomi, hösten 2014, Jonas Lagerström Wall Street har ingen aning om hur dåligt det är därute. Ingen aning! Ingen aning! Dom är idioter! Dom förstår ingenting! Jim Cramer, programledare CNN (tre veckor före finanskrisen) Grundkurs i nationalekonomi,

Läs mer

Årsredovisning. Pingst Förvaltning AB

Årsredovisning. Pingst Förvaltning AB Årsredovisning för Pingst Förvaltning AB 556048-6713 Räkenskapsåret 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Noter 6 Underskrifter 8 Årsredovisning för Pingst Förvaltning

Läs mer

Våra värdepapperstjänster

Våra värdepapperstjänster Våra värdepapperstjänster För mer information om värdepapperstjänsterna kontakta närmaste Swedbank- eller sparbanks, ring telefonbanken, besök swedbank.se/aktier eller din sparbanks hemsida. Välkommen!

Läs mer

Ränteplaceringar - Får ditt kapital den motion som behövs?

Ränteplaceringar - Får ditt kapital den motion som behövs? Ränteplaceringar - Får ditt kapital den motion som behövs? Varför behöver kapitalet motion? Precis som människor mår kapital bra av motion. Genom att aktivt hantera din överskottslikviditet eller placeringsbara

Läs mer

Fondallokering 2014-02-17

Fondallokering 2014-02-17 Fondallokering 2014-02-17 1 Stellum Låg... 2 1.1 Förvaltningsmål och riskprofil... 2 1.2 Värdering och jämförelseindex... 2 1.3 Aktuell fondallokering... 2 1.4 Portföljens prestanda jämfört med jämförelseindex...

Läs mer

Informationsdokument avseende fusion mellan Carnegie Strategy Fund, Carnegie Total och Carnegie Gorilla

Informationsdokument avseende fusion mellan Carnegie Strategy Fund, Carnegie Total och Carnegie Gorilla Stockholm 30 oktober 2013 Informationsdokument avseende fusion mellan Carnegie Strategy Fund, Carnegie Total och Carnegie Gorilla Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förtydliga vårt fondsortiment

Läs mer

Ancoria EUR Stability 3,5 % Fond

Ancoria EUR Stability 3,5 % Fond Ancoria EUR Stability 3,5 % Fond Fonden Ancoria EUR Stability 3,5 % Fond ger försäkringstagare möjlighet att erhålla en attraktiv årlig fast kupong, oavsett hur det underliggande indexet (Euro Stoxx 50)

Läs mer

Viktig information till dig som är kund i Swedbank eller i Sparbanken. Nu blir det ännu tryggare att spara och placera

Viktig information till dig som är kund i Swedbank eller i Sparbanken. Nu blir det ännu tryggare att spara och placera Viktig information till dig som är kund i Swedbank eller i Sparbanken Nu blir det ännu tryggare att spara och placera Från 1 november 2007 blir ditt kundskydd ännu starkare Den 1 november 2007 får vi nya

Läs mer

Ancoria Sverige Prestanda Fond SEK

Ancoria Sverige Prestanda Fond SEK Ancoria Sverige Prestanda Fond SEK Fonden Ancoria Sverige Prestanda Fond SEK erbjuder försäkringstagare möjligheten att delta 100% i en positiv utveckling av OMX Stockholm 30 Index, en förtida inlösen

Läs mer

Information om Case Kapitalförvaltning AB

Information om Case Kapitalförvaltning AB Information om Case Kapitalförvaltning AB Kontaktuppgifter: Stockholm Case Kapitalförvaltning AB Box 5352 102 49 Stockholm Besöksadress Linnégatan 18 Telefon: 08-662 06 90 Fax: 08-660 36 42 Växjö Case

Läs mer

Produktblad Norron Premium

Produktblad Norron Premium PRODUKTBLAD Produktblad Norron Premium Fonden förvaltas av Peter Werleus, som framgångsrikt och i tidigare uppdrag har förvaltat fonder med inriktning på företagskrediter. Peter tog över som ansvarig förvaltare

Läs mer

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Berky Partnership. Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna. Powered by

Berky Partnership. Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna. Powered by Berky Partnership Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna Powered by Erbjudandet i sammandrag Teckningskurs: 10 000 kr per aktie Ingen överkurs, inget courtage Teckningspost: 25

Läs mer

FIKA. Sammanfattning av FIKA. 24 juni 2013

FIKA. Sammanfattning av FIKA. 24 juni 2013 FIKA FINANSIERINGS-, INVESTERINGS- OCH KONJUNKTURANALYSEN En sammanställning av hur svenska Mid Cap-bolag uppfattar konjunktur-, investeringsoch finansieringsläget 24 juni 2013 Syfte Syftet med FIKA är

Läs mer

Förslag till placeringsreglemente

Förslag till placeringsreglemente Förslag till placeringsreglemente Förslag till Placeringsreglemente Kongress 2014 för FASTIGHETSANSTÄLLDAS FÖRBUND 2 Innehåll 1. Organisation för kapitalförvaltningen 2. Övergripande mål och regler 2.1

Läs mer

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1112

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1112 Strukturerade placeringar Kapitalskyddade placeringar SEB1112 Aktieobligation Nya Tillväxtländer 1112 E & F Aktieobligation Nya Tillväxtländer 3 år lång Exponering: BNP Paribas Next 11 Core 8 index (f

Läs mer

Strukturerade Produkter Kista Anna von Knorring

Strukturerade Produkter Kista Anna von Knorring Strukturerade Produkter Kista 2014-11-05 Anna von Knorring Historisk utveckling svenska börsen? 2 Historisk utveckling svenska börsen +190%? -70% -57% 3 Låg risk eller hög avkastning? "Paniken är starkare

Läs mer

Å R S B E S K E D

Å R S B E S K E D ÅRSBESKED 2017 Arbetsgivaren AB Kloka pensionsbeslut kräver god information Hur går det för era medarbetares pensioner? Utgångspunkten för våra årsbesked är att på ett enkelt, tydligt och transparent

Läs mer

Placeringspolicy för Diabetesfonden - Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets Forskningsfond

Placeringspolicy för Diabetesfonden - Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets Forskningsfond Placeringspolicy för Diabetesfonden - Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets Forskningsfond Antagen av Diabetesfonden den 18 oktober 2009 Reviderad den 21 maj 2019 Inledning Denna sammanställning syftar

Läs mer

Forum Syds kapitalplaceringspolicy

Forum Syds kapitalplaceringspolicy Bilaga 1 Forum Syds kapitalplaceringspolicy Beslutad av: Forum Syds styrelse Beslutsdatum: 2016-10-19 Giltighetstid: 2017-10-31 Ansvarig: Ekonomichef Forum Syd Katarinavägen 20 Box 15407 SE-104 65 Stockholm

Läs mer

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1111

Strukturerade placeringar. Kapitalskyddade placeringar SEB1111 Strukturerade placeringar Kapitalskyddade placeringar SEB1111 Aktieobligation Nya Tillväxtl xtländer 1111E och 1111F Aktieobligation Nya Tillväxtländer 3 år lång Exponering: BNP Paribas Next 11 Core 8

Läs mer

BRANSCHKOD VERSION 4 2014-04-29 INFORMATIONSGIVNING GÄLLANDE STRUKTURERADE PLACERINGAR 1. BAKGRUND

BRANSCHKOD VERSION 4 2014-04-29 INFORMATIONSGIVNING GÄLLANDE STRUKTURERADE PLACERINGAR 1. BAKGRUND BRANSCHKOD VERSION 4 2014-04-29 INFORMATIONSGIVNING GÄLLANDE STRUKTURERADE PLACERINGAR 1. BAKGRUND Strukturerade Placeringar är ett samlingsbegrepp för värdepapper vars avkastning är beroende av utvecklingen

Läs mer

NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019

NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019 NAVENTI FONDUTBUD VÅREN 2019 OM NAVENTI FONDER Naventi Fonder AB är ett svenskt fondbolag som grundades år 2002 och vars ägare är operativt verksamma i bolaget. Vår affärsidé är att erbjuda sparande i

Läs mer

23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS

23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS 23 NOVEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄNTEGAPET VIDGAS Den ekonomiska återhämtningen i Europa fortsätter. Makrosiffror från både USA och Kina har legat på den svaga sidan under en längre tid men böjar nu

Läs mer

Verktyg för riskanalys Riskbarometer Riskbarometer principer för engångsinsättningar Riskbarometer principer för löpande insättningar Analysstöd av

Verktyg för riskanalys Riskbarometer Riskbarometer principer för engångsinsättningar Riskbarometer principer för löpande insättningar Analysstöd av Verktyg för riskanalys iskbarometer iskbarometer principer för engångsinsättningar iskbarometer principer för löpande insättningar Analysstöd av principer för riskaversion Historiska riskexempel Viktig

Läs mer

Riktlinjer för riskhantering

Riktlinjer för riskhantering Riktlinjer för riskhantering 1. Inledning Case Kapitalförvaltning AB ( Bolaget ) står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd till fondverksamhet enligt lag (2013:561) om förvaltare av alternativa

Läs mer

Spara via försäkring

Spara via försäkring Spara via försäkring Våra fonder är inte bara fonder. De är en helhetstjänst. 2 Kapitalförvaltning i rörelse På Mobilis jobbar vi oberoende, flexibelt och proaktivt för att våra kunder ska känna sig trygga

Läs mer