K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus och bibliotek

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl 19.00 Kulturrummet, Vallentuna kulturhus och bibliotek"

Transkript

1 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus och bibliotek Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Kalle Sönnergren, kommunsekreterare Övriga kallade Vallentuna den 17 september 2013 Ray Idermark Ordförande Kalle Sönnergren Sekreterare Tfn:

2 2 (19) FÖREDRAGNINGSLISTA Ärende Sidan 1. Upprop Val av justerare Sammanträdets laga tillkomst och fastställande av dagordning Inlämnande av interpellationer Inlämnande av motioner Frågor Avsägelser och fyllnadsval 2013 (KS ) Svar på motion (DEX) om medborgarpanel (KS ) Svar på motion (DEX) YIMBY positiv kompensation för kollektiva nyttigheter (KS ) Svar på motion (DEX) Budgetsimulator på hemsidan (KS ) Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS ) Svar på motion (MP) Lokal konsumentvägledare (KS ) Svar på motion (S) Riktlinjer för fördelning av driftsansvariga av nya förskolor och skolor (KS ) Svar på motion (S), Översyn av kommunens krisplanering (KS ) Svar på motion (S) inför frågestund och medborgarförslag (KS ) Svar på motion (S) Belysning på anslutningsvägen till Veda ridskola (KS ) Svar på motion (S) ta fram riktlinjer för miljö- och klimatanpassat byggande i kommunen (KS ) Svar på motion (SD) Mångkulturellt bokslut (KS ) Revidering av reglemente för det kommunala pensionärsrådet (KS ) Sammanträdesplan 2014 (KS ) Klimat- och energistrategi för Stockholms län (KS ) Riskhanterings- och försäkringspolicy (KS ) Kungörelsen, inklusive handlingarna, finns också i elektroniskt forma t på

3 3 (19) 1. Upprop Val av justerare Justeringen kommer att äga rum på kommunledningskontoret på dag och tid som bestäms på sammanträdet Sammanträdets laga tillkomst och fastställande av dagordning Inlämnande av interpellationer Inlämnande av interpellation bör ske till kommunfullmäktiges sekreterare senast torsdagen den 26 september Inlämnande av motioner Frågor Inlämnande av fråga bör ske till kommunfullmäktiges sekreterare senast måndagen den 23 september 2013.

4 4 (19) 7. Avsägelser och fyllnadsval 2013 (KS ) Kvarstående valärenden 1. Val av ersättare i valnämnden (FP). 2. Val av ersättare i barn- och ungdomsnämnden (M). 3. Val av ledamot i fritidsnämnden (S). 4. Val av ersättare i fritidsnämnden (FP). Inkomna valärenden 5. Avsägelse Torbjörn Kuntze (S), ersättare i utbildningsnämnden. 6. Val av ersättare i utbildningsnämnden (S). 7. Avsägelse Sven Ljungberg (S), ledamot i fritidsnämnden 8. Val av ledamot i fritidsnämnden (S)

5 5 (19) 8. Svar på motion (DEX) om medborgarpanel (KS ) Kommunfullmäktige avslår motionen. I en motion väckt av demoex föreslås att medborgarpanel införs i kommunen för att höja de förtroendevaldas kunskaper om invånarnas värderingar, prioriteringar och åsikter i olika frågor. Motionen ger även ett förslag till praktiskt genomförande: att medborgarpanelen bör bestå av 500 slumpmässigt utvalda invånare över 15 år - utvalda av SCB - som kontaktas via post och . Vidare anser motionären att frågorna bör behandla långsiktig planering och dagsaktuella problem samt utformas av en tvärpolitisk grupp av fullmäktiges ledamöter. Kommunledningskontoret föreslår att motionen avslås i sin helhet, då opinionsundersökningar bör vara mer kostnadseffektiva och tillförlitliga.

6 6 (19) 9. Svar på motion (DEX) YIMBY positiv kompensation för kollektiva nyttigheter (KS ) Kommunfullmäktige avslår motionen. Per Norbäck (DEX) väckte en motion med titeln YIMBY (Yes In My Back Yard) i vilken han föreslår att kommunledningen undersöker möjligheten att ge positiv kompensation så att ingen nära boende behöver känna sig negativt drabbad av kollektiva nyttigheter. I motionen används som exempel AB Vårljus inköp av fastigheten för ensamkommande flyktingbarn i Bällsta och grannarnas rädsla för att deras fastigheter ska förlora i värde. Fenomenet kallas på engelska Not In My Back Yard och innebär motstånd till förändringar i närområdet. Motionären tänker sig att man med hjälp av positiv kompensation skulle kunna minska mängden överklaganden och därmed förseningar av beslutsprocesser gällande bostäder för nyanlända flyktingar, ändrad infrastruktur, nya järnvägslinjer och miljöstationer. Kommunledningskontoret föreslår att motionen avslås, då ersättningar till enskilda utöver vad som är lagstadgat inte kan anses ligga inom den kommunala kompetensen.

7 7 (19) 10. Svar på motion (DEX) Budgetsimulator på hemsidan (KS ) Kommunfullmäktige avslår motionen. Per Norbäck (DEX) väckte en motion att kommunen ska införskaffa en budgetsimulator till kommunens hemsida. En budgetsimulator skulle enligt Demoex möjliggöra för allmänheten att laborera med budgetposterna och lämna in egna budgetförslag samt öka medborgarnas kunskap om ekonomi. Simulatorn skulle enligt de uppgifter som Demoex uppgivit i motionen kunna kosta ca kr första året och därefter ca kr per år. Utifrån att budgetförslaget inför beslut görs tillgängligt på hemsidan föreslås att motionen avslås, eftersom kostnaden är förhållandevis hög i förhållande till den extra nytta som en budgetsimulator skulle kunna medföra.

8 8 (19) 11. Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS ) Kommunfullmäktige avslår motionen. Per Norbäck (DEX) föreslår i en motion väckt att kommunfullmäktige beslutar att ge IKTavdelningen på kommunledningskontoret i uppgift att införa och marknadsföra en öppen medborgardialog på kommunens webbplats - där kommentarer och åtgärder på synpunkter redovisas. Det skulle göra det möjligt för invånarna att tipsa kommunen om saker som invånarna tycker borde genomföras eller åtgärdas, exempelvis trasig vägbelysning, klotter, utebliven hemtjänst eller snöröjning. Kommunledningskontorets bedömning är att det krävs en sammanhållande och samordnande funktion för att kunna införa en väl fungerande kommunövergripande felanmälan eller ett synpunktsforum, samt att det kan finnas fördelar med att synpunkterna ges direkt till respektive verksamhet - för att uppnå snabbast möjliga hantering och bästa svar.

9 9 (19) 12. Svar på motion (MP) Lokal konsumentvägledare (KS ) Kommunfullmäktige anser motionen besvarad. Margareta Lundberg (MP) och Nicklas Steorn (MP) har väckt motionen Vallentuna kommun behöver en lokal konsumentvägledare. Motionen vänder sig mot att kommunen inte har någon lokal konsumentvägledare, istället hänvisas invånarna till bland annat konsumentverkets hemsida på internet. Konsumentvägledningen skulle, enligt motionen, kunna ske i samarbete med någon av grannkommunerna, under förutsättning att Vallentunas del av tjänsten utförs i kommunen. Av landets 290 kommuner har 257 någon form av konsumentvägledning. I genomsnitt består den av 0,5 årsarbetskraft per kommun. Kommunal konsumentvägledning hjälper konsumenter både inför och efter köp av varor och tjänster. Konsumenter som inte är överens med en näringsidkare i samband med ett köp kan få konsumentvägledningens hjälp att lösa tvisten. Konsumentvägledningen ger också råd och hjälp inför en eventuell prövning av Allmänna reklamationsnämnden. Vallentuna har tidigare erbjudit hjälp i form av en jurist som kan kontaktas på biblioteket. Sedan en tid tillbaka har den juristen inte varit tillgänglig. Därför har nu en ny sådan tjänst upphandlats. Därför föreslår kommunledningskontoret att motionen anses besvarad.

10 10 (19) 13. Svar på motion (S) Riktlinjer för fördelning av driftsansvariga av nya förskolor och skolor (KS ) Kommunfullmäktige anser motionen besvarad. Jaana Tilles (S) föreslår i en motion väckt den att riktlinjer och rutiner utarbetas om hur fördelningen av driftansvariga för skolor och förskolor ska gå till i kommunen. Vidare förslås att en uppföljnings- och utvärderingsmodell för förskolor, skolor och pedagogisk omsorg utarbetas. Motionen har skickats på remiss till barn- och ungdomsnämnden som föreslår att motionen anses besvarad. Riktlinjer för fördelning av driftsansvariga av nya förskolor finns men är under revidering. Revideringen av riktlinjerna beräknas vara klar till oktober. Vad gäller möjligheten för fristående skolor att etablera sig i kommunen så erbjuds kommunen yttra sig av Skolinspektionen, som beslutar om godkännande. Barn- och ungdomsförvaltningen har en uppföljnings- och utvärderingsmodell för verksamheten som kontinuerligt omprövas utifrån gällande lagstiftning, samarbetsmöjligheter mellan kommuner gällande jämförelser och nämndens behov av riktade uppföljningar.

11 11 (19) 14. Svar på motion (S), Översyn av kommunens krisplanering (KS ) Kommunfullmäktige anser motionen besvarad. Jaana Tilles (S) har i motion till kommunfullmäktige föreslagit att en utvärdering görs av kommunens krishantering i samband med radhusbranden i Åby park den 17 mars samt att kommunens planer med koppling till krishantering ses över. Utvärdering av kommunens insatser vid händelser av detta slag genomförs alltid och kommer i det nu aktuella fallet att utföras av extern expertis inom området. För kommunens krisplaner följs redan föreskrivna regler om hur revidering av dessa ska ske. När det gäller POSOM-planen, för vilken det inte finns någon fastställd revideringsintervall, kan viss redigering vara lämplig för att säkerställa att den tolkas på ett mer entydigt sätt än vad som av allt att döma är möjligt att göra idag.

12 12 (19) 15. Svar på motion (S) inför frågestund och medborgarförslag (KS ) Kommunfullmäktige - avslår att-satsen gällande att införa rätt att lägga medborgarförslag - bifaller att-satsen gällande att införa en allmänhetens frågestund vid fullmäktiges sammanträden. Efter ett år ska allmänhetens frågestund utvärderas. För allmänhetens frågestund införs tillägg till kommunfullmäktiges arbetsordning, i enlighet med förvaltningens förslag. Jaana Tilles (S) har den 11 juni 2012 väckt en motion om att införa rätten att lägga medborgarförslag och allmänhetens frågestund vid kommunfullmäktiges sammanträden. Motionären menar att det saknas en arena för allmänheten att nå de förtroendevalda med tankar, frågor och idéer, och att det inte är nog att hänvisa till partiernas hemsidor och e-postadresser. Kommunledningskontoret föreslår att motionen avslås gällande förslaget att lägga medborgarförslag och bifalls avseende förslaget att införa en allmänhetens frågestund; samt att beslut fattas om tillägg om allmänhetens frågestund i kommunfullmäktiges arbetsordning.

13 13 (19) 16. Svar på motion (S) Belysning på anslutningsvägen till Veda ridskola (KS ) Kommunfullmäktige bifaller motionen, och ger kommunstyrelsen i uppdrag att inleda projekteringen under år 2013 och installationen under I en motion föreslog Socialdemokraterna att Vallentuna kommun ordnar belysning på anslutningsvägen från Lindholmsvägen till Veda ridskola. Projektet ryms inte inom samhällsbyggnadsförvaltningens budgetram för 2013 eller trafiksäkerhetsåtgärder Investeringskostnad för belysningsstolpar samt armatur har bedömts till kr exklusive moms. Kostnad för ny belysningscentral samt dess fundament är inräknad. Schakt för belysningskabel eller eventuell nödvändig fyllning av slänter är inte inräknat.

14 14 (19) 17. Svar på motion (S) ta fram riktlinjer för miljö- och klimatanpassat byggande i kommunen (KS ) Kommunfullmäktige anser motionen besvarad. En motion väcktes av Jaana Tilles (S) och Ing-Marie Elfström (S) om att Vallentuna kommun ska ta fram riktlinjer för miljö- och klimatanpassat byggande i kommunen. Förslaget motiveras med att planer, exploatering, och byggprojekt ska bli mer hållbara och att riktlinjer idag saknas i kommunen. Lokalisering av bostäder, arbetsplatser och service ska planeras så att förutsättningar för effektiv energianvändning skapas. En strategi för energieffektivisering antogs av Samhällsbyggnadsnämnden På samhällsbyggnadsförvaltningen pågår för närvarande ett arbete med att revidera energiplanen för energianvändning. Revideringen beställdes av kommunstyrelsens planutskott (nuvarande Näringslivsoch planutskottet) och ska ligga till grund för utvecklingen mot ett långsiktigt hållbart samhälle. Kommunledningskontoret föreslår att motionen avslås, då eventuella riktlinjer för miljö- och klimatanpassat byggande bör skapas utifrån en helhetssyn - och inte föregripa revideringen av energiplanen.

15 15 (19) 18. Svar på motion (SD) Mångkulturellt bokslut (KS ) Kommunfullmäktige avslår motionen. Fredrik Lindahl (SD) väckte en motion att kommunen årligen ska upprätta ett dokument vid namn "mångkulturellt bokslut" - för att ta reda på intäkter och utgifter till följd av den senare tidens invandring till Vallentuna kommun. Motiveringen till att motionen ska bifallas är att den skulle ge ledamöterna en chans att bevisa ifall "massinvandring på riktigt innebär en ekonomisk vinning för Vallentuna". Motionären räknar upp vad denne ser som effekter av invandring och som denne menar ger kommunen ökade utgifter. Mottagande av flyktingar såväl som hjälp till grupper av utsatta människor i samhället sker inte i första hand av lönsamhetsskäl och de kostnader som räknas upp i motionen är i många fall inte kommunala angelägenheter. Vidare anges i kommunplanen som utgångspunkt att "Varje människa ska bemötas med värme, respekt och omtanke". En uppställning utifrån etnicitet/kulturtillhörighet är inte förenligt med en sådan utgångspunkt. Vidare bedömer kommunledningskontoret att förslaget strider mot svensk lagstiftning och föreslår därför att motionen avslås.

16 16 (19) 19. Revidering av reglemente för det kommunala pensionärsrådet (KS ) Kommunfullmäktige antar det reviderade reglementet för det kommunala pensionärsrådet. Det kommunala pensionärsrådet har ( 6) beslutat om ett förslag till nytt reglemente. Det kommunala pensionärsrådet är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för pensionärsorganisationerna och kommunens styrelser och nämnder. Rådet är ett rådgivande organ under kommunstyrelsen. Det nya förslaget till reglemente är till stor del en anpassning till nya organisationer både på nämndsoch förvaltningsnivå.

17 17 (19) 20. Sammanträdesplan 2014 (KS ) Kommunfullmäktige fastställer sina sammanträdesdagar 2014 enligt följande: 3 februari, 24 mars, 28 april, 26 maj, 9 juni, 25 augusti, 29 september. Kommunfullmäktige reserverar, men beslutar inte om, den 10 november och den 22 december 2014 som sammanträdesdagar för det nyvalda fullmäktige. Kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ska sammanställa sina sammanträdesdagar för år Enligt praxis sammanträder fullmäktige en gång i månaden utom i de fall då särskilda skäl föranleder något annat. Kommunstyrelsens sammanträden bör av naturliga skäl anpassas så att ärenden som ska behandlas av både kommunstyrelsen och fullmäktige kan göra det på ett snabbt och korrekt sätt. Den 14 september 2014 hålls allmänna val i Sverige, och det nya kommunfullmäktige sammanträder första gången i november. Enligt fullmäktiges arbetsordning fastställer det nya fullmäktiget sina sammanträdesdagar vid sitt första sammanträde. Datumet för det första sammanträdet bestäms av ålderpresidenten i samråd med kommunstyrelsens ordförande. Av den anledningen finns det inget förslag på sammanträdesdatum för kommunfullmäktige efter oktober. För att underlätta för förtroendevalda och tjänstemän att närvara på sammanträden undviks dagar under skolloven. Skolorna i Vallentuna har sportlov vecka 9 (24/2-2/3), påsklov vecka 16 (14-20/4) och höstlov vecka 44 (27/10-2/11).

18 18 (19) 21. Klimat- och energistrategi för Stockholms län (KS ) Kommunfullmäktige antar Klimat- och energistrategi för Stockholms län. Den 21 mars 2013 skickade Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) ut en rekommendation till alla Stockholms kommuner att anta Klimat- och Energistrategi för Stockholms län. Den 16 maj 2013 informerades Näringslivs- och planutskottet om att kommunens kommande Energiplan och Energistrategi liksom kommunens antagna Miljöpolicy överensstämmer väl med innehållet i Klimatoch energistrategi för Stockholms län.

19 19 (19) 22. Riskhanterings- och försäkringspolicy (KS ) Kommunfullmäktige antar den riskhanterings- och försäkringspolicy som för ägarkommunernas räkning utarbetats av Stockholmsregionens Försäkring AB. I enlighet med aktieägaravtal i Stockholmsregionens Försäkring AB (SRF) ska ägarkommunerna samverka inom riskhanteringsområdet. Som ett led i detta har SRF utarbetat en gemensam riskhanterings- och försäkringspolicy. SRF:s styrelse rekommenderar att policyn antas av samtliga 20 kommuner som är delägare i bolaget.

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2013-01-28 Tid och plats Kl 19.00 Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Victor Kilén, förvaltningschef Kalle Sönnergren,

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010.

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010. Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-09-09 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 131 Svar på motion (DEX) Skapa en öppen medborgardialog på kommunens hemsida (KS 2010.292)

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 132 Svar på motion (MP) Lokal konsumentvägledare (KS 2011.401)

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 132 Svar på motion (MP) Lokal konsumentvägledare (KS 2011.401) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-09-09 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 132 Svar på motion (MP) Lokal konsumentvägledare (KS 2011.401) BESLUT Kommunstyrelsen

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-03-24. Tid och plats Klockan 19:00 Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-03-24. Tid och plats Klockan 19:00 Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-03-24 Tid och plats Klockan 19:00 Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus Kallade tjänstemän Roland Beijer, Kommundirektör Kalle Sönnergren, Kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

2. Motion (DEX): Skapa en medborgarpanel. 1. Tjänsteskrivelse Svar på motion (DEX) om medborgarpanel. Ärendet i korthet. Anteckning.

2. Motion (DEX): Skapa en medborgarpanel. 1. Tjänsteskrivelse Svar på motion (DEX) om medborgarpanel. Ärendet i korthet. Anteckning. Anteckning Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet I en motion väckt zor3-og-25 av demoex föreslås att medborgarpanel införs i kommunen för att höja de förtroendevaldas kunskaper om invånarnas

Läs mer

Ray Idermark (M) Ordförande Johanna Harling Sekreterare Tfn:

Ray Idermark (M) Ordförande Johanna Harling Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2016-04-18 Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset Övriga kallade Mikael Carlgren, Kanlischef, Victor Kilén, Kommundirektör, Johanna Harling, Kommunsekreterare Ray Idermark

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-09-09 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 138 Svar på motion (SD) Mångkulturellt bokslut (KS 2012.313) BESLUT Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

2. Motion (SD) Inför ett mångkulturellt bokslut

2. Motion (SD) Inför ett mångkulturellt bokslut Ärendet i korthet Fredrik Lindahl (SD) väckte zotz-o6-tt en motion att kommunen årligen ska upprätta ett dokument vid namn "mångkulturellt bokslut" - för att ta reda på intäkter och utgifter till följd

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Kl Nova, ungdomens hus, Vallentuna

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Kl Nova, ungdomens hus, Vallentuna K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2012-09-24 Tid och plats Kl 19.00 Nova, ungdomens hus, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Victor Kilén, kanslichef Kalle Sönnergren, kommunsekreterare

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-03-23. Tid och plats 19.00 Kulturhuset, Kulturrummet

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-03-23. Tid och plats 19.00 Kulturhuset, Kulturrummet K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-03-23 Tid och plats 19.00 Kulturhuset, Kulturrummet Kallade tjänstemän Victor Kilén, tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Vallentuna den 5 mars 2015 Ray

Läs mer

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-11-10 Tid och plats Kl 18.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Kl Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Kl Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-09-29 Tid och plats Kl 19.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Victor Kilén, förvaltnings chef KAI Henrik Enskär,

Läs mer

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset

K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2016-03-14 Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset Kallade tjänstemän Victor Kilén, kommundirektör Johanna Harling kommunsekreterare Övriga kallade Vallentuna den 4

Läs mer

KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats. 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset. Övriga kallade

KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats. 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset. Övriga kallade KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2017-09-11 Tid och plats Övriga kallade 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset Victor Kilén, Kommundirektör, Annika Hellberg, Ekonomichef, Johanna Harlin, TF Kanslichef, Jesper Westberg,

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. - avslår att-satsen gällande att införa rätt att lägga medborgarförslag

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. - avslår att-satsen gällande att införa rätt att lägga medborgarförslag Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-09-09 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 135 Svar på motion (S) Inför frågestund och medborgarförslag (KS 2012.315) BESLUT Kommunstyrelsen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2013-06-03 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Inga-Lill Segnestam,

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS ) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS 2013.405)

Läs mer

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige bifaller. motionen.

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige bifaller. motionen. Kommuns\rrelsen föreslår att fullmäktige anser motionen besvarad. Reservation Jaana Tilles (S) reserverar sig till förmån för eget yrkande. Ärendet i korthet Jaana Tilles (S) fiireslår i en motion väckt

Läs mer

Yrkanden. Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet fiireslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige bifaller

Yrkanden. Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet fiireslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige bifaller Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige - avslår att-satsen gällande att införa rätt att lägga medborgarförslag - bifaller att-satsen gällande att införa en allmänhetens frågestund vid fullmäktiges sammanträden.

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek. Roland Beijer, kommundirektör Kalle Sönnergren, kommunsekreterare

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek. Roland Beijer, kommundirektör Kalle Sönnergren, kommunsekreterare K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2013-06-17 Tid och plats Kl 19.00 Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Kalle Sönnergren, kommunsekreterare Övriga

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00-18-49 Beslutande Ersättare Övriga närvarande ÖIjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström (C), Raimo Vuojärvi (M), Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset. Övriga kallade

Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset. Övriga kallade KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2016-11-21 Tid och plats 19:00 Kulturrummet, Kulturhuset Övriga kallade Victor Kilén, Kommundirektör, Annika Hellberg, Ekonomichef, Johanna Harling, Kommunsekreterare, Mikael

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (22)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (22) Sammanträdesprotokoll 20 (22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-25 35 Svar på motion (MP) Skapa mötesytor mellan kommunpolitiken och (KS 2015.332) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer

Akr. Expedieras till. Motion (DEX) - ÅteruppbyggV?isby Kvarn. Remissvar- Återuppbyggnad av Väsby Kvarn, tjänsteskrivelse KoB

Akr. Expedieras till. Motion (DEX) - ÅteruppbyggV?isby Kvarn. Remissvar- Återuppbyggnad av Väsby Kvarn, tjänsteskrivelse KoB Anteckning Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet En motion har inkommit från Demoex att ge kulturförvaltningen i uppdrag att rekonstruera Väsby Kvarn utvändigt i samråd med hembygdsföreningen

Läs mer

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS Sammanträdesprotokoll 9 (26) Kommunstyrelsen 2012-10-01 138 Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS 2010.290) Beslut Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att avslå motionen, då

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS ) VALLENTUNA KOMMUN Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-05-06 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS 2011.075) BESLUT Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21 1 (3) Kallelse/föredragningslista Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21 OBS Reviderad! Tid: 18.30- ca 22.00 Plats: Medborgarsalen i Rödtornet, Storgatan 31, Vadstena Sammanträdet är offentligt

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-09 60 Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet (KS 2019.025) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00-18:40 ande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström (C) vice ordf, Raimo Vuojärvi (M),

Läs mer

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS 2015.504 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-15 85 Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall (KS 2015.504) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (10) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 21 november 2018, kl. 18:30 Plats: Stora scenen Ordförande: Anders Åkerlind (M) Sekreterare: Karin Haglund Ledamot och ersättare som inte kan

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset,Vallentun, Kl. 18.00 18.30 ande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström (C),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, Kl 18.00 18.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Örjan Lid (M), ordförande, AnnCharlotte Höglund

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 26 januari 2015 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00 Kommunfullmäktige Kallelse/föredragningslista 1 (8) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00 Plats: Stadshusets ljusgård, Östra Madenvägen 4, Hallonbergen Förhinder

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-09-04 95 Svar på motion (S) Inför ny hyresmodell (KS 2018.409) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen

Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2019-03-19 KLK 2018/531 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen

Läs mer

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. TID Måndag 3 oktober 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet kommer att

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ESKILSTUNA KOMMUN

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ESKILSTUNA KOMMUN ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I ESKILSTUNA KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 1991, att gälla fr o m den 1 januari 1992. Ändring antagen av kommunfullmäktige den 26 augusti 1993,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE

KOMMUNFULLMÄKTIGE K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2015-11-23 Tid och plats 19.00 Kulturrummet, Kulturhuset Kallade tjänstemän Victor Kilén, kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade Vallentuna den 12

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) om inrättande av arbetsmarknads- och integrationsnämnd

Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) om inrättande av arbetsmarknads- och integrationsnämnd EMELIE HALLIN SID 1/4 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Svar på motion (MP) om inrättande av arbetsmarknads- och integrationsnämnd Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

KALLELSE Datum l Renhållningstaxa med tillämpningsanvisningar för 2019 och framåt

KALLELSE Datum l Renhållningstaxa med tillämpningsanvisningar för 2019 och framåt Kommunfullmäktige KALLELSE Datum 2018-11-29 1(1) SUNNE KOMMUN Sammanträde med kommunfullmäktige För kännedom till ersättare och övriga Tid: 10 december 2018, kl 19:00 Plats: Frykensalen, biblioteket Föredragningslista

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (26) 1 (26) Plats och tid ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Justerande Plats och tid för justering Underskrifter Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 20.20. Se bifogad närvarolista

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(8) Tid Måndagen den 29 februari 2016 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19

KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-05-19 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Inga-Lill Segenstam, samhällsbyggnadschef Annika Hellberg,

Läs mer

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad:

Reglemente. Utbildningsnämnden. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reviderad: Reglemente Utbildningsnämnden Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2014-09-29 Reviderad: 2019-01-15 Dnr: Bun 2014/159 Reglemente för Utbildningsnämnden Kommunfullmäktige ansvarar för

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2014-10-01 Kommunfullmäktige Tid 2014-10-13, kl. 19:00 Plats Bilagor Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Samtliga bilagor har skickats ut

Läs mer

Svar på motion (S) om kombohus 7 KS

Svar på motion (S) om kombohus 7 KS Svar på motion (S) om kombohus 7 KS 2016.236 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 108 Svar på motion (S) om kombohus (KS 2016.236) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (8) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 16 maj 2018, kl 18:30 Plats: Stora scenen Ordförande: Solange Olame Bayibsa Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte kan närvara

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog KS2016/55» POLICY Sandvikens Kommuns Strategi för Medborgardialog Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2017-06-12 113 : Giltighetstid: Dokumentansvarig: För revidering

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (5) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 17 oktober 2018, kl. 18:30 Plats: Stora scenen Ålderspresident: Jan Stefanson (KD) Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (6) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 17 oktober 2018, kl 18:30 Plats: Stora scenen Ålderspresident: Jan Stefanson (KD) Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 1 (10) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 15.00-17.00 Lars-Bertil Ohlsson (KD) ordföranden Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S) ersätter

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats. 19:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övriga kallade

KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats. 19:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övriga kallade KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2017-11-13 Tid och plats Övriga kallade 19:00 Kulturrummet, kulturhuset Victor Kilén, Kommundirektör, Annika Hellberg, Ekonomichef, Jesper Westberg, Kommunsekreterare, Johanna

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats. 18:00 Bällstarummet. Övriga kallade

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats. 18:00 Bällstarummet. Övriga kallade KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2019-06-20 Tid och plats Övriga kallade 18:00 Bällstarummet Victor Kilén, Kommundirektör, Anna Holm, Samhällsbyggnadschef, Annika Hellberg, Ekonomichef, Jesper Westberg, Kommunsekreterare,

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15) Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-03 121 Revidering av socialnämndens reglemente (SN 2015.162) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Christofer Nilsson kommunsekreterare

Kommunala pensionärsrådet Christofer Nilsson kommunsekreterare Kommunala pensionärsrådet 2015-09-11 Christofer Nilsson kommunsekreterare Upplägg: Introduktion Genomgång av den politiska organisationen Ärenden för politiska beslut Lagar som styr oss Kommunallagen Förvaltningslagen

Läs mer

Kommunstyrelsen Hemställan om investeringsanslag för ombyggnation av del av Karbyskolan för förskola (KS )

Kommunstyrelsen Hemställan om investeringsanslag för ombyggnation av del av Karbyskolan för förskola (KS ) Kommunstyrelsen 2019-05-27 77 Hemställan om investeringsanslag för ombyggnation av del av Karbyskolan för förskola (KS 2017.366) Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att fastställa investeringsanslag

Läs mer

RIKTLINJE Sandvikens kommuns Budget- och planeringsprocess - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2014-12-15,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2011-02-10. Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv. Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Kungörelse Kommunfullmäktige 2011-02-10 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2011-02-21 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

1 SOLLENTUNA KOMMUN Tjänsteutlåtande

1 SOLLENTUNA KOMMUN Tjänsteutlåtande 19 1 SOLLENTUNA KOMMUN Tjänsteutlåtande Kommun 2012-10-09 Annika Sabel Biträdande kommunjurist +46 8579 216 40 Sidan 1 av 2 Dnr 2012/0409 KS-2 Kommunstyrelsen Förslag från pensionärsrådet om revidering

Läs mer

re Vallentuna m-l Underskrifter Sekreterare ,,/tlcoó /.c Elisabeth R VALLENTUNA KOMMUN BEVIS kommun 20L2-72-t3 s5 171-183

re Vallentuna m-l Underskrifter Sekreterare ,,/tlcoó /.c Elisabeth R VALLENTUNA KOMMUN BEVIS kommun 20L2-72-t3 s5 171-183 Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträd esp rotoko I I 20L2-72-t3 1 (1s) Plats och tid ande Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, Kl o9.oo - Lo.4o örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 14 juni 2018 Datum 2018-06-14 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 14 juni 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (9) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 16 maj 2018, kl. 18:30 Plats: Stora scenen Ordförande: Solange Olame Bayibsa Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte kan

Läs mer

Svar på motion (S) om kombohus 12 KS

Svar på motion (S) om kombohus 12 KS Svar på motion (S) om kombohus 12 KS 2016.236 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-09-18 145 Svar på motion (S) om kombohus (KS 2016.236) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige avslår

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

4 Annonsering och podcastsändning av kommunfullmäktiges sammanträden (KSKF/2018:30)

4 Annonsering och podcastsändning av kommunfullmäktiges sammanträden (KSKF/2018:30) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-01-30 Sida 1(3) 4 Annonsering och podcastsändning av kommunfullmäktiges sammanträden (KSKF/2018:30) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Annons

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20

KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-20 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Annika Hellberg, ekonomichef Victor Kilén, förvaltningschef

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

Svar på motion (S) Nollvision gällande fallolyckor 14 KS

Svar på motion (S) Nollvision gällande fallolyckor 14 KS Svar på motion (S) Nollvision gällande fallolyckor 14 KS 2017.141 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-28 139 Svar på motion (S) Nollvision gällande fallolyckor (KS 2017.141)

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer